Vahvistunut Vikings kauden avausvoittoon

Gridiron Staff 23.6.2015 17:37 Ei kommentteja

1 2  
7 26 33
18 0 18

(1-2)

33

(1-2)

18

13.6.2015 klo 14:00 Vaasa

Lohja Lions ajoi pitkän matkan Vaasaan asti sarjapisteiden toivossa, mutta Vaasa Vikings oli toista mieltä.

Vikings aloitti ottelun todella sekavasti ottaen kahdesta ensimmäisestä pelistään virheet väärästä aloituksesta. Muutenkin Vikings tuntui olevan todella tuuliajolla ottelun ensimmäisen puoliajan josta Lions kiittikin vieden pallon maaliin Marko Nokan juoksulla. Kun vielä Teemu Lintunen otti pallon kiinni maalialueella alkoi ottelu näyttää hyvältä Lionsin kannalta. Mutta heittopuolustuksen sekoilun seurauksena Vikings heitti naurettavan helpon näköisen kavennuksen tehden tilanteeksi 7-12. Lionsin ottelun hienoimmasta yksilösuorituksesta vastasi puolustuksen vasenta endiä pelaava Mertsi Tamminen joka kävi nappaamassa pallon sitä pomputelleelta hyökkäjältä ja juoksi pallon kanssa maaliin. Näin puoliajalle lähdettiin Lionsin vankassa 7-18 johdossa.

Toisella puoliajalla kentällä ei valitettavasti ollut kuin yksi joukkue eikä se joukkue ollut Lions. Vaasa nosti pelinsä tasoa ja jätti ylimääräiset hölmöilyt pois siirtäen hölmöilyt Lionsille. Joukkueen sisällä suurta kunnioitusta nauttiva tukimies Antti Kettunen taklaili ohi kaikesta, varmakätisimmät vastaanottajat joko pudottivat palloja tai dippailivat niitä vastustajille ja varmimmat keskushyökkääjät pudottivat palloja vastustajille. Kaiken kaikkiaan Lions menetti pallon Vikingsille toisella puoliajalla 6 kertaa, joka on aivan liian suuri määrä yhdelle kaudelle, yhdestä pelistä puhumattakaan. Vikings kiitti ja kumarsi ja jyräsi taululle todella brutaalit lukemat.

– Enpä ole vähään aikaan vastaavaa sulamista ollut todistamassa, Lionsin Kettunen murehti.

– Tekisi kauheasti mieli selitellä miten kapealla linjamiehistöllä oltiin liikkeellä, mutta tosiasia on se että Vikings oli parempi joukkue. Tiukan paikan tullen Vikings pystyi nostamaan pelinsä tasoa kun taas Lions jäätyi aivan täysin. Lionsilla on useita pelaajia jotka pelaavat ensimmäistä kauttaan ja silloin tavallaan tälläistä on odotettavissa. Eniten huolettaa se että nyt iso osa virheistä tapahtui pelaajille, jotka eivät pelaa ensimmäistä kauttaan.

– Itse toki kannan myös tätä ristiä ottelusta. Vikings teki yhden maalin hirvittävästä ohitaklauksesta ja toiseen maaliin kutsuin todella huonoja puolustuksen pelejä. Mutta jefussa on monia totuuksia joista yksi nyt näytettiin Lionsille karuimman kautta: joukkue pelaa niinkuin harjoittelee, Kettunen kommentoi.

Kenties Lionsin harjoitukset ole olleet riittävän hyviä viimeaikoina. Joukkueen päävalmentaja Marko Vartiainen näki ottelussa kuitekin myös paljon hyvää – ja olihan siellä niitä onnistumisiakin.

Vikingsin sivuilta löytyy myös ottelusta kattava raportti.

Vikingsin puolustus kohtasi hieman erilaisen hyökkäysmuodostelman mihin aikaisemmissa otteluissa oli totuttu. Tämän lisäksi Lions tuntui harjoitelleen pelejään ja ajoituksiaan varsin paljon ja Vikingspuolustuksella meni hyökkäyksen tavoin lähes koko ensimmäinen puoliaika siihen mukautuessa. Lohja hyökkäyksen turma oli lukuisat pallonmenetykset rähmäyksien ja syötönkatkojen johdosta eikä Lohja vain kahdesta hyökkäyksen tekemästä maalista huolimatta puntannut kuin muutaman kerran. Kun tähän yhdistyi lopulta hieman yksipuolinen hyökkäyksen pelivalikoima ja Vikings hyökkäyksen vahvat otteet, mikä piti Lohjan hyökkäystä vaihtopenkillä, niin Vikingsin puolustus löysi lääkkeet Leijonien pysäyttämiseksi. Näin Viikinkipuolustus pystyi toisella puoliajalla nollaamaan lohjalaiset ja tukemaan joukkueensa nousua voittoon. (lähde)

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *