Steelers tarrasi kotietuun Butchersin kustannuksella

Gridiron Staff 18.6.2018 20:01 39 kommenttia

1 2  
20 14 34
3 14 17

(3-1)

34

(2-2)

17

16.6.2018 klo 15:30 Kuopio

Kuopio Steelersin alkukausi jatkui vakuuttavissa merkeissä Roosters-tappion jälkeen.

Lauantaiottelu Kuopio Steelersin ja Porvoo Butchersin välillä oli varsin vivahteikas. Kotijoukkueen Johannes Jauhiainen iski toisella neljänneksellä 20 pistettä ja niiden myötä Steelers eteni 34–17 (20–3) -voittoon. (lähde: vaahteraliiga.fi)

Kommentoi

 • Hienon pelikiellon ovat päässeet arpomaan Steelersin Wortille. Pelissä oli useampi vaarallisempi suoritus ja tuosta blokista kurinpidon lottokone heitti pelikiellon surkeine perusteluineen. Onnetonta toimintaa. Hävetkää kurinpito!

 • tuohon kurinpitolautakuntaan kuuluu?

 • Vastaus kysymykseesi löytyy liiton sivuilta.

 • Wort veti pelitilanteen ulkopuolella pimeästä kulmasta vastustajan katolleen. Jo tämä ok väärin. Se, että osuma on tullut mahdollisesti jopa kypärään on jo ihan törkeää. Eikä ole miehen eka kerta. Eikö näitä ollut jo viime kaudellakin?

 • Wort veti viime kaudella useammankin keihästyksen josta vain yhdestä tuli pelikieltoa. Kyseessä ns. likainen pelaaja joka on paitsi taitava niin myös täysin häikälemätön.

  ps. Viime kaudella miehen ”moon walk” oli klassikko hänen paetessa takaperin kävellen rikospaikalta vahingoitettuaan ECG:n junnupelaajaa.

 • Hamekangasta Porvooseen! Sen verran meni ilmeisesti tappio tunteisiin, että tällaista roskaa aletaan kaivaa matsin jälkeen. Antoiko tuomariryhmä matsin aikana rangaistusta? Siellä on ollut piiiiitkä bussimatka aikaa miettiä jotain tapaa purkaa pettymystä ja tämä keksittiin.

  Olin pitänyt Porvoota rehellisenä ja kovana jefu jenginä, mutta en enää. Hävetkää.

 • Onko tämä asia laitettu käyntiin Porvoon aloitteesta? Jos on, niin uskomatonta paskaa porvoolaisilta. Munaton toimintaa.

 • Kattokaa nyt se tilanne ja kommentoikaa sitten, oliko siinä tähtäämistä, keihästämistä tai muuta kypärällä iskemistä. Ei jumaliste, normiblokki vähän kyljen puolelta eikä edes selästä. Ihan surkea kurinpitoesitys!

 • kommentoi itse somessa että Porvoosta pahoiteltiin koko hommaa? Jollain muulla siis jotain hampaankolossa?

 • ”Jollain muulla siis jotain hampaankolossa?”

  Säännöisä on selkeä kohta jossa mainitaan että puolustuskyvyttömään pelaajaan ei saa ottaa kontaktia. Jos siellä kuopiossa nyt riisuttaisi ne vänäriväritteiset lasit pois päästä ja katsottaisi tuo HUDL-clippi uudestaan niin varmaan homma aukeaisi vähän heikkolahjaisemmallekin.

  Ihan oikea tuomio kurinpidolta, jos yksikään seitsemästä seeprasta ei kentällä pysty toteuttamaan sitä miksi ovat sinne asetettu, pelin oikeudenmukaisen lopputuloksen ja pelaajien turvallisuuden takia.

 • Vaiheessa peliä kyseinen tilanne näkyy ja näkyykö ruudun videossa?

 • mutta miksi butchersin pelaaja ei pelaa tilannetta loppuun asti. Toinen pelaa loppuun ja toinen ei siksi tossa sattui.

 • on Pehmo vähän väärä käsitys loppuun pelaamisesta. Sun ajatusmallissa seuraa rangaistuksia kasautumisesta, liian myöhäisistä iskuista kentän ulkopuolella ym. vastaavaa. Tuossa Porvoon pelaaja selkeesti näkee että peli on päättymässä taklaukseen ja alkaa sen takia hidastamaan vauhtiaan. Eli tuo Wortin isku on täysin turha, oli sitten tuosta rangaistuksesta mitä mieltä tahansa.

 • Eli wortin fokuksen pitäisi olla Pelin katsomisessa eikä siinä että blokkaisi taklaamaan menevää kaveria? Jos siis ei kerran saa loppuun asti pelata kun blokki on vielä puhdas. Mitä väliä sillä on että Porvoon pelaaja näkee jos wort ei tätä näe. Kentälle pitää olla aina valmiina.

 • Wort pelaa likaista. Piste.

 • päätös on samassa linjassa kuin edelliset kurinpitoryhmän päätökset, eli mitään linjaa ei ole ja Hatusta vedetään arvalla tuomio.
  tuo saattaisi ottelussa olla 15.sta jaardin arvoinen temppu, mutta ei missään nimessä ulosajon tai pelikiellon arvoinen.

 • Jos Wortin fokus olisi ollut pelissä, olisi nähnyt että porvoolainen rupee himmaamaan eikä ole enää menossa taklaamaan ja olisi itsekin voinut pehmentää iskuaan. Pelissä sattuu ja tapahtuu muutenkin paljon, eikä siellä tarvita yhtään enempää turhia taklauksia joihin Wortin taklaus lukeutuu.

 • Voi mitä itkemistä savolaisilta maalaisilta. Tuolla Steelersin sivuilla itketään oiekin urakalla kun ei tuomareita kuultu jne jne. Jos siellä opeteltaisiin säännöt ensin, niin ei tarvitsisi itkeä.

  Wort on likainen pelaaja tyyliltään aina välillä, ei se itkemällä miksikään muutu.

 • äijät ihan oikeesti sitä mieltä et tosta oli oikein saada pelikieltoa? Vastaavanlaisia pikku tönäisyjä tapahtuu todella usein, melkeinpä joka matsissa? Wort on helvetin kova ukko pelaamaan, tällä kaudella ei ole edes sattunut yhtään ylilyöntiä vaan on keskittynyt tekemään kovia tehoja! Olisi hauska nähdä ketkä sankarit tänne oikeesti kirjottelee, oon aivan varma et on nimittäin näppäimistösankareita ja teot kentällä hyvin vähäisiä… ”Impact the game”, ”you can make the play or watch the play being made” meikä ainakin arvostaa vitun kovaa pelaavia jätkiä, se et ajaa mikkihiiret levyks todellakin antaa momentumin omalle joukkueelle, nostaa spirittiä ja voitat sen oman äijäs sen jälkeen joka downilla.

 • Sääntöjen tulkintojen mukaan tuo on melkoisen rajatapaus. Vaakakupissa varmasti painaa ko. herran aikaisempi historia, lienee turha tuota päätöstä sen enempää puntaroida.

 • Voisitko kertoa missä kohtaa kaikki kontaktit puolustuskyvyttömään pelaajaan kielletään? Ainakaan tässä maassa käytettävässä sääntökirjassa ei tätä ”selkeää kohtaa” ole…

 • Itkemistä? Me sinä takaisin kallioon imemään peukkuja. Luuseri.😊

 • Puolustuskyvyttömällä pelaajalla (Sääntö 2, luku 27, artikla 14) tarkoitetaan säännöissä pelaajaa, joka on fyysisen asemansa ja keskittymisensä johdosta erityisen altis loukkaantumisille:

  g. Pelaaja, joka ottaa vastaan blokin näköalueensa ulkopuolelta.

 • Kyllä, tuo on osa säännöstä joka koskee puolustuskyvytöntä pelaajaa, mutta missä lukee että kaikki kontaktit on kielletty? Onhan laitahyökkääjäkin puolustuskyvytön kun on juuri ottanut pallon kiinni, mutta kyllä häntä saa ihan normaalisti taklata.

 • saa taklata kun pallo on käsissä. Siinä vaiheessa rissu ei ole enää ns. puolustuskyvytön, koska hänen oletetaan tietävän että taklaus on tulossa. Pelinrakentajaa taklatessakin edellytetään puolustajan pystyvän kontrolloimaan vauhtiaan ja hidastavan kun pallo on irronnut qb:n käsistä.

  Rangaistuksesta voi olla vaikka mitä mieltä, mutta pelaajien kannattaa miettiä omaa ”loppuun saakka pelaamista” siltä kannalta että vastaavista sokealta puolelta tulevista iskuista voi saada keltaisen lipun jos toinen on selkeästi lopettamassa omaa pelaamista. Tiedä vaikka päätuomari vinkkaisi peukulla olkapään yli.

 • Kyllä laitahyökkääjä on edelleen siinä vaiheessa puolustuskyvytön kun pallo on juuri tullut käsiin.

  Kiinniottaja, joka yrittää ottaa eteenpäin heittoa kiinni tai on paikassa vastaanottaakseen taaksepäin syötön, tai on juuri ottanut pallon kiinni, mutta ei ole vielä ehtinyt suojautumaan tai selvästi muuttunut pallonkantajaksi.

  Kontaktit eivät ole kiellettyjä puolustuskyvyttömään pelaajaan, mutta kontakti hartialinjan yläpuolelle on aina kielletty.

  Kuten tuossa päätöksessä sanotaan niin edes videolta ei näy kontaktia päähän, niin en ymmärtä miten se voidaan sellaiseksi tuomita jälkikäteen?

 • lopettako pelaamista ennen vihellystä. Tuossakin ajettu pelaaja oli ns. pelintekoasemissa ja jos lopettaa pelaamisen ennen pilliä tai ei osaa havannoida kenttää ympärillään, on pelaajana aivan paska ja turha tekele. On ihan silkka itsemurha juosta kentällä eteenpäin katsoen samalla sivulle tai johonkin aivan väärään suuntaan.

 • Ja jos tuo on mielestänne huono päätös niin katsokaan edellistä päätöstä. Jos pelaajaa provosoidaan tai hän osoittaa katumusta sekä lupaa parantaa tapansa niin ne ovat lieventäviä asioita???? Nyt ihan oikeasti…

 • taitaa olla hakusessa. Nuo mainitaan lieventävinä asioina, mutta päätös niistä huolimatta on kuitenkin: ”Mutta selkeästi pelin jälkeen tapahtuvat teot ovat aina erityisen tuomittavia, joten se ja ottelusta sulkemisen ajankohta myöhään pelissä antavat perusteen yhden ottelun pelikiellolle.”

  Joskus kannattais lukea teksti kunnolla, ja sen jälkeen miettiä vielä lukemaansa ymmärtääkseen sen. Ja jos ei ymmärrä, kannattaa teksti lukea uudestaan.

 • Keskiverto Gridironilainen kommentoija on vähän kuin nykylapset: mielenkiinto riittää vain alkuhetken. Jos tekstissä on useampi lause, ei niistä lueta kuin ensimmäinen ja lopuista silmäillään pari sanaa. Jos on useampi kappale, ei ensimmäisen kappaleen jälkeen tulevat tekstit kauheasti kiinnosta. Nopeasti vaan omaa kommenttia kirjoittamaan.

 • Kyllä luin ihan kokonaan ja minun mielestäni nuo eivät ole lieventäviä asioita. Jos toinen on provosoinut vaikka sanomalla että blokkaat surkeasti niin se lieventää jotenkin pelin jälkeisen iskun tuomittavuutta? Tai että kyseinen herra joka on lentänyt aika usein ennenkin ulos osoittaa nyt katumusta tai lupaa parantaa tapansa on lieventävää? Minun mielestä noita ei pitäisi edes mainita! Iski pelin jälkeen ja vaaransi toisen pelaajan turvallisuuden, siitä pelikieltoa ja piste! Jos jatkossa on hiukan vähäisempi teko niin vaikuttaako provosonti, katumus tai lupaus parantaa tavat lieventävästi?

 • Tästä keskustelusta tulee mieleen Karri Kuuttila ja hänen pelityylinsä, loppuun asti pelaamisesta. Hänen tarinansa ja kommentinsa voitte lukea: https://www.gridiron.fi/blog/2012/10/29/karri-kuuttila-iso-ja-paha-vaiko-vain-paras/

  Pelaajien turvallisuus on tärkein asia. Toisaalta, pelaajien turvallisuus ja loppuun pelaaminen eivät aina mahdu tai sovi samaan lauseeseen. Wortin tyyliset iskut ovat varsinkin potkupeleissä arkipäivää. Katsotaan mitä Wort-case tuo mukanaan tullessaan. Todnäk jokainen joukkue katsoo joka ikisen downin jälkikäteen ja lähettää kaikki kyseenalaiset iskut ja tönäisyt excel-muodossa KPP:lle. Ihan vaan kettuilakseen. Noh, ei kait sentään.

  Mielestäni samaisella videolla kahden Butchersin pelaajan tapahtuva taklaus voisi kanssa viedä KPP:hen. Varsinkin jälkimmäinen taklaus on aivan turha (kypärä-kypärä) ja jonka olisi voinut liputtaa ja heittää pelaajan pihalle.

  Toisaalta, positiivinen asia on se, että ottelukielto tulee Crocoja vastaan. Odotan Steelersin voittavan Crocot, Wortin kanssa tai ilman. Tällä hetkellä, STE on liian paljon Wortin varassa. Nyt on aika antaa vastuuta muille.

 • Loppuun asti pelaamisella ja cheap shoteilla on suuri ero, ei ole mitään ”kovaa” täräyttää suojaamatonta pelaajaa. Kuuttila pelaa taas loppuun asti ja ei anna cheap shotteja vaan vääntää vastustajansa kanssa vihellykseen asti.

 • Juuri näin. Kuuttilan vertaaminen kyseessä olevaan tapaukseen kertoo ainoastaan että vertaaja ei ymmärrä lajista juuri mitään. Kuuttila pelaa loppuun, puun takaa täräyttäminen pelin ulkopuolella/jälkeen ei sitä ole.

 • Siihen mitä Kuuttila tekee, ei moni pysty. Wortin temppuihin pystyy jokainen.

 • Paitsi moonwalkkiin

 • Nyt ei oo taidettu kattoa Kuuttilan matseja kovin tarkkaan…

 • Ihme vikinää Kuopiossa. Ihan ku teille olis tullu yllätyksenä se että CW on kpää, taisitte podcastin tms tehdä aiheesta myös?
  Olkoonkin et sen ainoan videon perusteella ihan turha pelikielto mut eipä olis voinu mukavammalle moonwalkkaajalle sattua! Sitä saa mitä tilaa?

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *