Saintsin vahva alkukausi sai jatkoa Pyynikillä

Tuomo Tomperi 28.6.2015 20:49 2 kommenttia

1 2  
29 25 54
14 18 32

(2-1)

54

(2-2)

32

27.6.2015 klo 16:00 Tampere

Samson Bialostokin pyörittämä Saints-hyökkäys on osoittautunut alkukauden aikana vaaralliseksi paketiksi. Vahvistunutta Saintsia on helppo pitää tässä vaiheessa kautta sarjan mustana hevosena.

Jaguaarien otteluraportti summaa ottelun kulun.

Saints oli odotetusti kova ja tasainen joukkue. Pelinrakentaja Samson Bialostok pelasi loisto-ottelun. Bialostok vaikutti pallon kanssa erittäin rauhalliselta, ja pystyi tarvittaessa juoksemaan myös itse suuren määrän jaardeja. Saintsin linjapelaaminen oli myös ajoittain erittäin vakuttavaa. Pelinrakentaja sai aikaa lukea rauhassa puolustusta, ja vastaavasti juoksupeleissä Airaksiselle aukesi mukavasti aukkoja joihin pinkoa. Jaguaarit saivat osaltaan kuitenkin naputettua kohtuullisesti pisteitä Saints päätyyn, mutta siipirikkoinen Jaguaaripuolustus joutui nöyrtymään liian monta kertaa, kuten ottelun lukemat kertovat. Jaguaarien pirteimpiä pelaajia olivat laitahyökkääjät Chris Green ja Jarrad Gabbidon sekä pelinrakentaja Craig Maynard. Puolustuksessa takakentällä Aj McCrea oli mies paikallaan, sekä hyvin vastustajan ihon alle päässyt tukimies Roope Pentimikko teki vahvaa työtä läpi ottelun.

Hyvällä keskiarvolla pisteitä nakuttanut Saints-hyökkäys on nostanut tehtyjä pisteitään kauden jokaisessa ottelussa. Vaikuttaa siltä, että Tampereen tämän kesän pelinrakentajavalinta on osunut nappiin, sillä monipuolinen Bialostok on pystynyt kannattelemaan joukkuettaan heittokätensä lisäksi myös jaloillaan. Toisaalta tamperelaisten puolustus on antanut vastustajien roikkua mukana peleissä sallimalla vähintään 29 pistettä jokaisessa ottelussa. Tätä trendiä Saints yrittää varmasti rikkoa ensi viikon vierasottelussa Oulussa.

Jaguaarien kausi on ollut toistaiseksi kaksijakoinen. Ennakkoon helpompaan lohkoon arvottu jyväskyläläisjoukkue on onnistunut päihittämään ennakkoon heikommiksi arvioidut joukkueet, mutta varsinkin tappio Saintsille kirpaisi pudotuspelipaikkoja ajatellen. Jaguaarien on pystyttävä napsimaan voittoja myös toisen lohkon joukkueista kauden edetessä.

Kommentoi

  • Saints taklauspeli oli niin ala-arvoista että lukemat olisivat olleet huomattavasti rumemmat mikäli Jaguaarien hyökkääjät olisivat jääneet ensimmäiseen kontaktiin. saintsin jenkkikin taklasi aivan miten sattuu. Vain parantamalla taklauspeliä voi Saints päästä playoffeihin mutta muuten jäävät pelit runkosarjaan.

  • myös Saints hyökkäyksenlinja oli ajoittain vaikeuksissa kahteen suuntaan pelaavan Jaguars linjan kanssa. Oliko kaikki aloittavat pelaamassa? myös Saints DT Kuusisto kannettiin pois kentältä joten uuden Italia vahvistuksen hankinta osui kuin maagisesti kohdilleen. Liekö muitakin pieniä vammoja linjoissa?

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *