Royalsille avausvoitto liigatasolla

Tuomo Tomperi 22.5.2016 12:29 4 kommenttia

1 2  
0 0 0
9 8 17

(0-2)

00

(1-0)

17

20.5.2016 klo 18:30 Vantaa

Erityisesti joukkueen puolustus oli vakuuttava ottelussa Vantaan TAFT:a vastaan.

SAJL:n otteluraportissa kuvataan ottelun kulku.

Vaahteraliigan toinen peliviikko alkoi TV-ottelulla Vantaalla, kun TAFT isännöi liiganousija Wasa Wa1ld Royalsia vaasalaisten kauden avausottelussa. Alun tunnustelun jälkeen Royalsin puolustus otti tukevan otteen TAFT:n hyökkäyksestä ja kun vieraiden oma hyökkäys teki tarvittavat pisteet, avasi Royals kautensa voitolla lukemin 0–17 (0–9).

– Selvittiin, tiivisti ottelun jälkeiset tunnelmat Royals-valmentaja Seppo Evwaraye. – Meidän suorittamisesta näkyi alussa jännitys.

– Pelaajat kyllä totesivat pian, että voivat voittaa omat miehensä. Sanoin heti, että sitten sen pitää näkyä, Evwaraye jatkoi.

TAFT aloitti ottelun pirteämmin, pakotti Royalsin hyökkäyksen nopeasti pois kentältä, ja kuljetti pelinrakentajana debytoineen Cole Webbin toimesta palloa tehokkaasti. Lopulta hyökkäysvuoro kuitenkin päättyi illan ensimmäiseen pallonmenetykseen maalialueen läheisyydessä. Tuossa vaiheessa tuskin kukaan uskoi, että tuo jäisi vantaalaisten illan parhaimmaksi hyökkäysvuoroksi. (lähde)

Evwaraye oli tyytyväinen kauden avaukseen. Royalsin otteluraportissa päävalmentaja nosti esille puolustuspelin.

– Ollaan pitkästi tehty töitä ja oli hienoa saada vihdoin kausi käyntiin. Ottelusta muodostui meille varsin odotetun lainen. Tiesin, että puolustuksemme tulee olemaan vahvoilla kun heti, kun pääsemme otteluun kunnolla sisään. Mielestäni tähän meni se noin neljännes ja sitten se puoli olikin aika hyvin meidän hallinnassa.

TAFT:n hyökkäyspeli ei lähtenyt Cole Webbin ensimmäisessä ottelussa lentoon, mutta puolustus Vantaalla toimii. Jim Barry ja kumppanit pitivät Royals-hyökkäyksen pitkälti kurissa. Jos joukkue saa parannettua hyökkäyspeliään kauden mittaan päävalmentaja Stephen Stokesin toivomalla tavalla, voidaan kauden edetessä Vantaalta odottaa parempia esityksiä.

Kommentoi

  • Näyttää Seppo peluuttavan joukkuettaan melkoisen varman päälle, old school football. Kolme ja puntti jos ei etene, ei pienimpiäkään riskejä. Muutenkin odotan joukkueen hyökkäykseltä monipuolisempaa peliä onnistuakseen Crocoja vastaan.

  • Luotto omaan puolustukseen oli niin kova, ettei tarvitse yrittää riskillä 4. yrityksiä pelata, ainakaan aivan ottelun alussa. Jälkikäteen olisi sitten ollut hirveä spekulointi, että miksi yritti, jos olisi epäonnnistunut ja TAFT olisi karannut kahden TD:n johtoon.

  • Miksi ihmeessä pelata tasatilanteessa/johtoasemassa riskillä neljänsiä yrityksiä kun on punttaaja joka saa varmuudella hoidettua hyvät kenttäasetelmat ja oma puolustus vie vastustajaa kuin vierasta sikaa ?
    Lisäksi punttejakin on hyvä saada alle. Tosin ei niitä nyt mielestäni liikaakaan ollut. Pari kertaa Royals yritti pelata red zonella, lahoin tuloksin.

    Aika monipuolista hyökkäyspeliähän Viiru kyllä peluutti, vaikka onnistumisprosentti jäi matalaksi. Tämä nyt suht ymmärrettävää, kun qb ollut maassa reilun viikon ja suurin osa ”syömähampaista” debutoi liigatasolla, vieläpä TV-pelissä. Varmasti tuosta vielä paranee, vaikkei ehkä parhaiden (Roo/Cro) tasolle ylläkkään.

  • En käsittääkseni ollut eri mieltä valmennuksen valinnoista. Nostin vaan esille. Hieno ja varma voitto Vaasalle.

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *