Northern Lights käänsi ottelun toisella puoliajalla

Gridiron Staff 2.6.2017 18:57 Yksi kommentti

1 2  
0 28 28
21 0 21

(1-1)

28

(1-1)

21

27.5.2017 klo 13:00 Oulu

Isäntäjoukkue Oulu Northern Lightsin ja vierailevan Pori Bearsin kamppailusta syntyi varsin kaksijakoinen kohtaaminen. Vierasjoukkue sai rakennettua avausjaksolla kolmen maalin kaulan, mutta toisella puoliajalla osat vaihtuivat täysin.

Avausottelunsa Kotkassa hävinnyt Oulu Northern Lights ei vakuuttanut kotiavauksensa ensimmäisellä puoliajalla. Hyökkäys eteni ajoittain hyvin, mutta toistuvat virheet ja vierasjoukkueen terävyys hyökkäyspäässä takasivat, että avausjaksoa hallitse vieraileva Bears. Porin pelinrakentaja Nicolas Sandhu pyöritti tasapainoista hyökkäystä, joka eteni niin juosten kuin heittäenkin mallikkaasti. Bears käytti paikkansa hyvin ensimmäisellä puoliajalla, kun taas Northern Lightsin hyökkäykspelistä puuttui varmuus ja tasaisuus.

Toinen puoliaika käynnistyi kuitenkin isäntäjoukkueen kannalta ihanteellisesti, kun keskushyökkääjä Aku Uotila palautti jakson avauspotkun suoraan vierasjoukkueen maalialueelle. Seuraavalla hyökkäysvuorolla Lightsin hyökkäys eteni hyvin, ja Joonas Tainan ja Lassi Heikkilän pistesuorituksilla isännät kirivät jo tilanteeseen 15-21. Samaan aikaan porilaisten hyökkäyksen takerrellessa comeback alkoi vaikuttaa mahdolliselta.

Ottelun ratkaisu nähtiin viimeisellä neljänneksellä. Lights siirtyi ottelussa johtoon fullbackina pelanneen Tainan illan toisella maalilla ja Sami Mansikkasalon lisäpistepotkulla. Bearsin takaa-ajo hyytyi kahteen perättäiseen pallonmenetykseen, joista ensimmäisen jälkeen Aku Uotila sai kaunisteltua loppulukemat 28-21 (0-21).

Kokonaisuudessaan kyseessä oli kahden tasaisen joukkueen kamppailu, josta isännät selvisivät tällä kertaa voittajina. Northern Lightsin virheet kasaantuivat ensimmäiselle puoliajalle, kun taas Bearsin kohtaloksi jäi epäonnistua ottelun loppupuolella. Joukkueet kohtaavat uudestaan elokuussa Porissa.

Kommentoi

  • Go Lights!

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *