Lionsille kotietu puolivälieriin

Gridiron Staff 10.8.2015 21:26 Ei kommentteja

1 2  
7 0 7
27 8 35

(0-8)

07

(5-3)

35

8.8.2015 klo 12:00 Lohja

Lohja Lionsin nousujohteinen kausi jatkuu pudotuspeleissä. Nimeään vaihtaneen Lahti Panthersin kausi päättyi ilman voittoja.

Kaiken ottelua edeltäneen draaman jälkeen Lohja Lions voitti poikkeuksellisesti Lohjalla pelatussa runkosarjan päätösottelussa Päijät-Häme Panthersin varsin selvin lukemin. Panthers aloitti ottelun hienosti toteutetulla kikkapelillä, josta laitahyökkääjä pääsi juoksemaan kenenkään estämättä maaliin. Lions ei tästä enää kauden tässä vaiheessa lamaantunut vaan kuittasi takaisin Ville Suonperän kiinniotolla maalialueella. Epäonnistunut lisäpisteyritys onnistuttiin vielä potkaisija Tero Salon toimesta viemään maalialueelle: 7-8.

Tämän jälkeen ottelun kaikista pistesuorituksista vastasikin Lions: palloa vietiin eteenpäin niin juoksemalla kuin heittämällä ja Lionsia kapeammalla rosterilla pelannut Panthers oli pulassa. Laitahyökkääjä Sami Martikainen otti kiinni 2 maaliin johtanutta syöttöä ja keskushyökkääjä Santeri Lehtola juoksi pallon kertaalleen maalialueelle. Toinen puoliaika oli taas enemmänkin pelailua jonka aikana Lionsin ikäpresidentti Timo Jansson vei pallon vielä kertaalleen vastustajan maalialueelle.

Lionsin Antti Kettunen nosti hattua vastustajajoukkueelle.

– Vaikka numerot näyttävät selviltä, oli Panthers läpi ottelun vaarallinen. Keskushyökkääjät olivat nopeita ja pelinrakentajan juoksut alati vaarallisia. Väitän hatusta vedettynä että Panthersin kuuppa juoksi ottelun aikana vähintään 500 jaardia, meidän onneksemme itä-länsi suuntaan suurimman osan. Puolustus yllätettiin housut kintuissa ottelun alussa, mutta sen jälkeen suorittaminen oli riittävällä tasolla.

Myös Ykköslohja kirjoitti ottelusta.

Kysyimme myös puolustuksen Mika Lyyralta, miltä tuntuu päästä jatkopeleihin.

– Kiitos. Hyvillä mielin. Viimekautta peilaten on huomattavasti mukavempi olla voittavassa, kuin häviävässä joukkueessa, mietti Lyyra.

– Henkilökohtaisesti odotan playoffeja kovasti ja innolla. Pitkän urani aikana olen päässyt pelaamaan vain yhden playoff pelin, eli ihan jokapäiväistä herkkua se ei tässä lajissa ole. Joukkueessa on hyvä ”pöhinä” ja suuremmilta loukkaantumisilta on vältytty. Eli päästään siis toden näköisesti lähes parhaalla kokoonpanolla valmistautumaan puolivälierään. (lähde)

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *