Indians vahvempi Oulussa

Gridiron Staff 7.6.2015 19:41 Ei kommentteja

1 2  
0 6 6
27 10 37

(0-2)

06

(1-1)

37

7.6.2015 klo 14:00 Oulu

Kaatosateessa pelattu I-divisioonan ottelu Oulu Northern Lightsin ja Kouvola Indiansin välillä tarjosi katsojilleen runsaasti virheitä ja hyviä yksilösuorituksia.

Lauantai-iltana alkanut rankkasade piiskasi Oulussa taukoamatta läpi koko ottelun. Sateesta ja kovasta tuulesta johtuen oli heti alusta alkaen selvää, että molempien joukkueiden heittopelit kohtaisivat haasteita. Northern Lights eteni ottelun alussa lyhyillä heittopeleillä ajoittain kohtuullisesti, mutta varsinkin pidempien kaarien heittäminen osoittautui hankalaksi. Indiansin unkarilainen pelinrakentaja Marto Czirok kokeili muutamaan otteeseen heittokätensä toimivuutta, mutta varsin nopeasti Indians siirtyi puhtaasti juoksupeliin.

Ottelun avausneljänneksellä pelinrakentaja Czirok iski kahdesti. Molemmissa tilanteissa Northern Lights oli saanut ajettua pelinrakentajan nurkkaan, mutta heikoista taklauskulmista johtuen täyttö puuttui ja vikkeläjalkainen unkarilainen onnistui kiertämään oululaispuolustuksen. Jos suuret virheet jätetään pois laskuista, onnistui oululaispuolustus tukkimaan Indians-juoksun kohtuullisen hyvin. Erityisesti kesän ensimmäistä otteluaan pelannut endi Esa Valli teki omalla pelillään vaikutuksen. Valli dominoi usein omaa blokkaajaansa ja pystyi myös usein taklauksiin.

Hyökkäyksessä Lightsin etenemistä häiritsivät hankaluudet pallonkäsittelyssä. Jyväskylässä toiminut heittopeli loisti poissaolollaan kotijoukkueen jäädessä alle 10 onnistuneeseen heittoon koko ottelussa. Juoksupelissä eteneminen pysähtyi usein jo Indians-linjaan ja erityisesti erittäin vahvasti puolustuksen endin paikalla pelanneeseen Charles Wortiin. Sunnuntaina kesän ensimmäisen ottelunsa pelannut pelimies pystyi irtautumaan blokeista tehokkaasti ja oli tuttu näky Lightsin aloituslinjan takana. 9-vuotiaana Britanniasta Yhdysvaltoihin muuttanut ja paikallisen jenkkifutisjärjestelmän läpikäynyt Wort pelaa Indiansissa tänä kesänä euro-statuksella.

Ensimmäisen puoliajan lopulla nähtiin vielä kotijoukkueen kannalta karmea tilanne, jossa Indiansin Troy Shoate III pääsi palauttamaan lentopotkun maaliin pelikellon umpeutuessa. Shoate III nappasi pallon kiinni lähellä sivurajaa ja kiersi oululaispuolustuksen.

Toisen puoliajan alussa Northern Lights heräsi hetkeksi mukaan peliin ottelun liki ainoalla onnistuneella hyökkäysvuorollaan. Avausjakson kadoksissa ollut juoksupeli löysi runsaasti tilaa Juuso Kantolan edetessä kolmella kannolla noin 60 jaardia. Hyökkäysvuoro päättyi lopulta Niko Kähösen lyhyeen juoksumaaliin.

Onnistumisesta huolimatta isännät eivät päässeet koskaan nousemaan takaisin taisteluun ottelun voitosta, vaikka myös kouvolalaishyökkäys oli toisella jaksolla suurissa vaikeuksissa. Kouvolalaisten juoksupelit päättyivät usein aloituslinjan taakse. Shoate III onnistui kertaalleen leiskauttamaan pidemmän siivun, jonka turvin Indians myös onnistui toisen puoliajan ainoassa touchdownissaan. Loppulukemat 6-37 syntyivät Lightsin omalla maalilla. Aivan ottelun lopussa Lights eteni vielä kertaalleen Indians-maalin porteille, mutta ottelulle tyypillisesti pallo lipesi pelinrakentaja Othman Al-Kubaisin kädestä ja hyökkäysvuoro päättyi Indiansin yhden jaardin linjalle ajan kuluessa loppuun.

19 pelaajan voimin Ouluun saapunut Indians selvitti hankalat sääolot paremmin ja ansaitsi selvästi voittonsa. Kummankin joukkueen hyökkäyspeli oli varsin karmivaa katsottavaa, mutta vierasjoukkue onnistui kääntämään ajoittain myös hankalilta tuntuneet tilanteet edukseen, kotijoukkue ei. Lightsin hyvä peruspuolustus kaatui ajoittaisiin kardinaalivirheisiin. Jokainen Indiansin maaleista syntyi joko suoraan tai perustui suureen virheeseen joukkuepuolustuksessa. Kouvolalaishyökkäyksen varsinaisesta tasosta oli sääolojen vuoksi hankala saada selvää kuvaa.

Lights-hyökkäyksestä selvisi ainakin sen verran, että valmistautuminen hankaliin oloihin ei ollut riittävää. Pelkästään lipevien pallojen syyksi sunnuntain pannukakkua on kuitenkin mahdoton laittaa. Videonkatselua ja itsekritiikkiä pääsevät harrastamaan niin hyökkäyksen linja kuin taitopelipaikatkin.

Indians pelit jatkuvat ensi sunnuntaina kotona Jaguaareja vastaan. Lights matkustaa samana päivänä Vaasaan.

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *