Wolverines – Saints

Viimeksi muokattu 10.5.2015 12:00 48

(4-3)

49

(5-3)

41
1 2  
21 28 49
27 14 41

2.8.2015 klo 15:00 Helsinki

Kaari

Wolverines jatkaa voittoputkessa

Gridiron Staff 6. elokuuta 2015 18:22

Alkukauden vaikeudet ovat helsinkiläisjoukkueelle kuin muisto vain.

Lue lisää

Kommentoi

 • Wolvot jatkaa sopimusjulkistuksiaan. Hyvää duunia ja uutta jefu-kulttuuria kertoa näistä jo kauden tässä vaiheessa:

  http://helsinkiwolverines.com/pelinrakentaja-lehtinen-mukana-wolverinesissa-kaudella-2016/

  …ja sunnuntainahan näemme kun uusi monipäinen hirviö kohtaa tamperelaiset…

 • Eniten jännittää kantaako Stokes palloa vai ei. Sen jälkeen jännitetään monta pelaajaa Saints saa raahattua paikalle

 • Tuskin pystyy Saints juoksemaan yhtä vahvasti kuin Hämeenlinnaa vastaan. Pineda on edelleen todella kova vahvistus mihin tahansa puolustukseen. Tosin uskon että Saints lähteekin heittämään palloa enemmän

 • Jos on Pyynikin kentän laidalla kuultuun uskominen, niin Tampereelta tulee aika monta pelaajaa enemmän Helsinkiin varusteiden kanssa kuin oli Hämeenlinnassa. Mielenkiintoinen peli tulossa…..

 • Tulee Saints puolustukselle pitkä päivä kun Stokes laittaa kamat päälle. Mielestäni hän on parempi kuin jj mikäli on kunnossa. Kyllä menee divari jännäksi

 • @Kupla: Stokes parempi kuin JJ…salli mun nauraa. Varmasti Stokes on vahvistus Wolvoryhmään mutta koskas hän on viimeksi pelannutkaan. Urheilijalla kuin urheilijalla kestää hetken päästäkseen ”peli”kuntoon, vaikka muuten kunnossa olisikin…Aika boldi väite, että olisi parempi kuin koko kauden pelannut JJ

 • Stokes on kova RB/WR/DB paikoilla ja tuo Wolvoille monipuolisuutta hyökkäykseen. Vaikeaksi vastustajan puolustukselle Asian tekee se, että joukkueessa on sarja tilastokärki kiinniottajana (Gilbert) ja kiintiö-jenkki rb:n paikalla. Vaikka Joe Spell ei ole ollut sateentekijä Wolvoille on kaveri ihan ok keskushyökkääjä jota ei voi jättää huomioimatta. Itseäni kiinnostaa Marcus Siiskosen tilanne. Kaverilta meni solisluu kesäkuussa. Kauanko toipuminen kestaa tai onko kausi paketissa. Jos vielä siiskonen pelaa WR paikalla on wolvohyökkäys pelottavan vahva takakentältään.

  Wolverines-Saints peli ratkaistaan kuitenkin Wolverines- puolustuksessa. Saadaanko Bialostockille painetta ja pelaako Stokes safetynäkin. Ykkösen heikoin heittopuolustus on joukkueen akilleenkantapää. Yksittäisistä pelaajista erityiseti Laine oli Pyynikillä Wolvoja vastaan pitelemätön.

 • Stokes pelasi viime kaudella yhden pelin Vaahteraliigassa. Wolverines-Indians pelissä pelkkä miehen kentälle tuleminen psyykkasi Indiansin huonoihin rakaisuihin ja pelasi ihan hyvän pelin vaikka ei ollut valmistutunut yhtään samalla intensiteetillä pelaamaan kuin on nyt tehnyt. Paluu kentälle on ollut suunniteltu ja kiinni EU-stauksen saannista. Stokes on monipuolisempi kuin JJ mutta samalla vanhempi. Sanoisin, että kaikkien aikojen liiga-RB mutta ei enää parhaimmillaan suorituskyvyssä mitattuna.

 • Kyllä Stokes pistää juoksupelillään Saintsin polvilleen ja seuraavassa pelissä Huskiesin. Palikat meni uusiksi. Pystyykö edes Royals vastaamaan tähän?

 • Itse uskon, että Stokes kerää huomion ja Joseph Spell kiittää tilasta ja pelaa tilastollisesti parhaan pelinsä tähän asti. Edelliseen joukkueiden kohtaamiseen verrattuna Wolvoilla on kentällä kaksi jenkkiä enemmän, EU-Stokes ja Rafa Pineda joka taistelee divarin parhaan puolustusjenkin tittelistä Huskiesin Sisslerin ja Saintsin Nelsonin kanssa. Pineda näistä monipuolisin ja vetää varmaan useampia downeja hyökkäyksessäkin. Airaksisella on viime pelisse tilaa kurvailla jaardeja. Sama ei toistu Brakulla sunnuntaina (jos vaikka Airaksinen pelaisikin)

  Huomioitavaa on se kans, että Spell ei ole pelannut montaakaan kertaa spessuissa. Jo Pinedan tulo palautuspeleihin toi Wolvoille kymmeniä lisäjaardeja per peli ja jos Stokes on siellä alakentällä odottelemassa potkuja saattaa tulla ruma jälkeä. Palauttajina kun voivat olla samanaikaisesti Stokes, Pineda ja Gilbert.

  Todella mielenkiintoinen peli on tulossa ja mökkiviikonloppu täytyy keskeyttää vaimon mielipahaksi ajoissa että pääsee katsomoon ihmettelemään.

  Ja Tampereen valmannuksessa kaivaisin jostain käsiini Wolvojen kauden 2011 pelinauhoja. Vaikkapa Vaahteramaljapelin. Tuolloin Stokes-Doss kaksikko juoksi vastustajat nurin kerta toisensa jälkeen mestaruuteen saakka. Olisiko pelikirjassa noita samoja pelejä kaksikolle Stokes-Spell? Tyhmä kysymys, totta helvetissä on.

 • Kiitos Wolvoille hienosta ottelutapahtumasta Brakulla sunnuntaina. Hyvin ei-helsinkiläinen tunnelma täydessä katsomossa. Yleisö eli ottelussa mukana ja tietysti pääosanesittäjät, eli joukkueet antoivat tasaisessa pelissä vastineen vitosen pääsylipulle. Muutama huomio pelistä:

  -Stokes tuo Wolvojen peliin täydellisen ennalta-arvaamattomuuden. Seuraikoni pelaa RB:n, WR:n tai QB:n paikalla tuottaen tarvittavat jaardit tiukoissa paikoissa. Mikään jaardikone ei Stokes ollut sunnuntaina mutta ei siihen pyrkinytkään.

  -Samson Bialostock oli kuitenkin kentän kunkku. Tilastoja ei ole ollut tarjolla tähän mennessä, mutta eiköhän Saints-QB kerännyt niitä ottelussa eniten. Hyvää peliä joka hajosi vasta 4Q:n wolvo-rynnistykseen.

  – Saintsin OL pelasi erinomaisen pelin.

  – Saints pelasi riskillä antaen peliaikaa ilmeisestikin puolikuntoisille pelaajille. Esim Airaksinen otti moneen lukua kentän pinnalla ja ilmiesesti riskeerasi loppukauden pelinsä.

  – Wolvojen Joe Spell pelasi kauden parhaan pelinsä. Edelleen mies ei pelannut täysiä downeja kentällä mutta näytti olevansa parempi pelimies kuin tähän asti on nähty.

  Mielenkiintoista nähdä millä peluutuksella Wolvot lähtee seuraavaan Huskies peliinsä. Käytännössä on varmaa että joukkueet kohtaavat playoff-peleissä joten ottelussa kovempi merkitys Huskiesille, joka haluaa varmistaa kotiedun mahdolliseen Spagettimaljaan.

 • Wolvojen kannalta katsottuna: jos Wolvot voittavat Hämeenlinnassa vikan matsinsa (ja voittaa myös välierän), on finaali joko Vaasassa tai Stadissa. Jos Wolvot häviää, (ja voittaa välierän), finaali on Vaasassa tai Tampereella. Voitolla viimeisessä runkosarjan matsissa on pieniä toiveita finaalista kotona, mutta onko se riittävä motiivi? Riittäisikö Braku Spagettimaljaan?
  Hämeenlinna haluaa voittaa, joten läpihuutojuttua matsista ei tule. Huskies-Wolvot on joka tapauksessa välieräpari. Itse pelaisin vikan matsin vain välierän ehdoilla: parhaat palat vakan alla, puolikuntoiset levossa, varamiehillä 110% lasissa vastustajaa kuluttaen. Lopputuloksella ei ole väliä. Tosin Huskies varmaan arvaa tämän, eikä laita sekään parastaan pyrkien voittamaan mahdollisimman vähällä. JJ tekee tiukoissa paikoissa tarvittavan. Nesi astuu remmiin vasta välierässä, jos on ylipäätänsä pelikunnossa.
  Toisaalta Wolvot voi myös varautua siihen, että Huskies olettaa pääsevänsä helpolla ja varautua juuri sen verran, että voittaakin matsin. Aikamoiseksi peliksi valmistautuminen menee… Mielenkiintoista!

 • Oli kyllä loistavaa viihdettä tuo peli kiitos joukkueille tästä. Saint paras pelaaja oli kyllä se pelinrakentaja aivan loistava, kotijoukkue onnistui monipuolisesti.

 • Ja osaa käyttää käsiään. Viime pelissäkin taas yks touchdown herralle jossa työnsi puolustajan sivuun. Suomalaiset tuomarit ei tiiä että hyökkääjäkin voi ottaa vastaanoton häirinnän ja gilbertti käyttää sitä surutta hyväkseen. No samat säännöt kaikilla kai on.

 • ..ja Airaksinen vois laittaa kypärän hihnat kiinni ettei tarvi koko ajan itkeä paljain päin tuomareille..

 • Oli kyllä heikko esitys tuomareilta (klisee joo mutta totuus). Wolverines takakenttä ei pärjännyt Saints rissuille kuin roikkumalla joista ei lentänyt kuin muutama lippu.
  Hyvä peli wolverinesilta ja ansaittu voitto. Saints pelinrakenraja armotta MVP mutta olisi paljon parempi jos rissut ei pudottelisi palloja.

 • Huutonaurua edelliseen… Eiköhän se ollu kotijoukkue joka enempi kärsi tuomareista! Tosin Bialostok ehdoton MVP! Tällä kaudella nähny pelejä VL, 1div, 2div ja 3div selkeesti paras pelaaja/ esitys mitä oon nähnyt!

 • ei ollut wolverinesin kahden pisteen lisäpisteyritys onnistunut vaikka niin tuomarit tilanteen ”näkivät”. Ja kyllä oli erikoisia vihellyksiä myös kotijoukkueelle.
  Vaan turha tampereen tai Helsingin itkeä kun ei ole videotarkistus mahdollista.
  Paras peli tällä kaudella Brahen nurmella. Tämän kaltaisista peleistä maksaa mielellään naurettavan 5€

 • @Katsomosta

  ei ollut wolverinesin kahden pisteen lisäpisteyritys onnistunut vaikka niin tuomarit tilanteen ”näkivät”.

  Sinne katsomoonko se lisäpiste näkyi paremmin kun siinen 10m päähän? Perustele miksi ei ollut muka lisäpiste onnistunut?

 • Ite katoin kans alkuun et ei olis onnistunu mut FSC:llä oli muistaakseni kuva missä näyttäisi pallo olevan varmasti hyppysissä vaikka aussi on kaksinkerroin

 • @pöh koska ei näyttänyt pysyvän pallo hallussa. Ja ilmeisesti katsomoon näkyi paremmin koska pallo EI ollut hallussa :D

 • Eikös se riitä että laskeudut jaloillesi sinne maali alueelle pallo käsissä. Aussilla molemmat jalat laskeutu maahan ja pallo oli hallussa koko ilmassaolo ajan sekä sillon kun molemmat jalat oli maassa

 • No selittäkääpäs se ”hieman” epäselvä Wolvojen avauspotkua seurannut tapaus. Gilbert potkaisi pallon, pallo katsomosta katsottuna pomppasi ja osui Saints pelaajaan jonka jälkeen vieri maalialueelle jossa Wolvot sen ottivat haltuun..? Eikös pallo ollut aivan pelattavissa jos se todella osui puolustavaan pelaajaan? Tuohan olisi siis ollut TD, eikö?

 • Joo se kickoff tais näyttää sivurajalleki aika selvältä sen verran kotijoukkue protestoi…

 • Pallo pitää pysyä hallussa kiinnioton jälkeenkin, eli se ei riitä että pallo on käsissä ja jalka maalialueen sisällä. Jos pelaaja kaatuu tai hänet taklataan nurin, pallon pitää pysyä hallussa.

  Kiinniotto, syötönkatko, haltuunotto
  ARTIKLA 3.
  a. Pallon kiinniotto tarkoittaa, että pelaaja:

  e. Pallon pudottaminen samanaikaisesti maahanosumisen kanssa ei ole kiinniotto, syötönkatko tai haltuunotto

 • FSC:n kuvan perusteella tuomari taisi siis olla oikeassa siinä lisäpisteessä…

 • Kertokaas nyt mikä tämä FSC on ja mistä löytyy linkki näihin kuviin ?

 • FSC media ja toistaseks vaan FB:ssä kuvat

 • Paras kuva noista on toi jossa Airaksinen katsoo epäuskoisena tuomaria kun on menettänyt kypärän toiseen kertaan lyhyen ajan sisällä

 • @Katsomosta, Kickoffissa pallo on vapaa pelattavaksi jós potku on edennyt minimissään 10 jaardia tai vastaanottavan joukkueen pelaaja on koskenut siihen. Ei sen saints-pelaajan tarvinnut edes koskea palloa vaan kun se jätettiin lojumaan maalialueelle oli se vapaasti Wolvoille otettavissa ja tuomio olisi pitänyt olla TD. Tässä tapauksessa yksi tuomareista puhalsi pilliin pallon pysähdyttyä ja kun kävi ilmi että Saints ei aio palauttaa sitä. Tuomio oli siis touchback. Sääntöjen mukaan Saints pelaajan olisi pitänyt ottaa pallo haltuun ja polvi maahan siellä maalialueella. Nyt pallo ehti kuolla ja tuomari vihelsi liian aikaisesti ennen kuin Wolvo-pelaaja ehti ottaa sitä haltuun.

  Lentopotkuhan on eri juttu ja siinä peli vihelletään poikki kun pallon like pysähty eikä kukaan siihen koske. Lentopotkussa pallo ei ole vapaa pelattavski potkaisevalle joukkueelle ellei vastaanottaja koske siihen ensin, Siksi aina huudetaan Pois, pois” kun pallo kierii maassa,

 • @Kickoff, Kiitos, näin sen itsekin tulkitsin. Joka tapauksessa hieno peli ja viihdettä koko rahalla.

 • @kickoff: Sääntökirjan 6-1-7 sanoo näin: kun vapaapotku osuu maahan maaliviivalle tai sen takana, pallo tulee pos pelistä.ja kuuluu joukkueele B eli Saintsin pelaajan ei tarvinnut tehdä sille mitään, koska pallo oli jo säännön mukaan kuollut eli tuomari toimi tässä tapauksessa siis oikein ( siis jos pallo ei osunut Saintsin pelaajaan).

 • Potku ei lentänyt ilmassa maalialueelle

 • @Ei lentänyt: Ok, palasin sääntökirjaan ja sääntökirjan mukaan tässäkin tapauksessa jos pallo päätyy potkun momentumista maalialueelle koskematta joukkueen B pelaajaan on kyseessä touchback,, meni se sinne suoraan sitten ilmojen teitse, pomppimalla, taikka liukumalla.

 • Varmaan toi tilanne on jonkun tallentamana videolla. Vaikka what the fuck, peli meni jo eikä tuo vaikuttanut lopputulokseen. Omasta mielestäni kummallisin tuomaritulkinta oli tilanne jossa Bialostock heitti kauden ensimmäisen intterinsä wolvojen Ehiarinmwiamille mutta tilanteen ulkopuolella liputettiin Wolvoille personal foul ja intteri mitätöitin.

 • En ymmärtänyt tamperelaisten taktiikkaa kickoffeissa. Pitkien palautusten välttäminen mahdollisti paitsi sen yhden pohjaan asti palautetun pelin, niin aina hyvät kenttäasetelmat draivien käynnistämiseen.

  – Keskimäärin Wolvot aloitti draivinsa 52 jaardin päästä maalista
  – Keskimäärin Saints aloitti 70 jaardin päästä.

  Tamperelaisilla oli matsin ajan 216 jaardia enemmän edettävää maalisuorituksiin, Ja kyllä Saits yrittikin

  – Saints keräsi jaardeja 495
  – Wolvot keräsi jaardeja 303

  Tällä matematiikalla192 enemmän edettyä jaardia ei riittänyt. Olisi pitänyt edetä 216 jaardia enemän wolvot voittaakseen.

  Matemaattisesta tavoitteesta jäätiin 24 jaardia ja näin vähemmän jaardeja kerännyt, mutta koko ajan paremmoista asemista draivinsa aloittanut voitti

  Joissain joukkueissa on kummallinen tapa aittaa potkujoukkueisiin täyteeksi niitä pelaajia, otka eivät muuoin saa peliaikaa kentällä. Tämä NuoriSuomimainen ajattelutapa vaarantaa parhaan suorituskyvyn

 • En ymmärtänyt tamperelaisten taktiikkaa kickoffeissa. Pitkien palautusten välttäminen mahdollisti paitsi sen yhden pohjaan asti palautetun pelin, niin aina hyvät kenttäasetelmat draivien käynnistämiseen.

  – Keskimäärin Wolvot aloitti draivinsa 52 jaardin päästä maalista
  – Keskimäärin Saints aloitti 70 jaardin päästä.

  Tamperelaisilla oli matsin ajan 216 jaardia enemmän edettävää maalisuorituksiin, Ja kyllä Saits yrittikin

  – Saints keräsi jaardeja 495
  – Wolvot keräsi jaardeja 303

  Tällä matematiikalla192 enemmän edettyä jaardia ei riittänyt. Olisi pitänyt edetä 216 jaardia enemän wolvot voittaakseen.

  Matemaattisesta tavoitteesta jäätiin 24 jaardia ja näin vähemmän jaardeja kerännyt, mutta koko ajan paremmoista asemista draivinsa aloittanut voitti

  Joissain joukkueissa on kummallinen tapa laittaa potkujoukkueisiin täyteeksi niitä pelaajia, jotka eivät muuoin saa peliaikaa kentällä. Tämä NuoriSuomimainen ajattelutapa vaarantaa parhaan suorituskyvyn. Hyvästä kenttäasetelmasta kannattaa tapella ja täsä Wolvot-Saints elin statistiikka osoitaa sen hyvin. Onnea Wolvoille ansaitusta voitosta.

 • Tuota statistiikkapostausta peesaten löytyy ottelun tilastoista Saintsin viimeisen draivin ironiset tiedot, Samson bialostck kuljetti pallon29 jaardin päädän tasoittavasta TeeDeestä. Aika lähellä oikeaa on toi kenttäasetelmien mukaan laskettu logiikka.

 • Niin. Sitten kun on varma että on aina fiksua pistää ne aloituspotkut pitkänä kannattaa kattoa se 2000-luvulta oleva Pittsburgh Steelersin SB-voitto jossa ne ensimmäisen pohjiin palautetun kickoffin jälkeen potkaisee kaikki lyhyenä. Vuotta en nyt tähän hätään muista.

  Asiat on.

 • Eiköhän se ole palauttajasta kiinni mihin potkaistaan. Jos palauttamassa on kolme importtia niin en minäkään käskisi potkaista niille.

 • Roosters potkaisi kaikki lyhyenä Trojanssia vastaan ja voitti ottelun. Aluksi Trojans yritti palauttaa ja kävi huonosti. Sitten ottivat vain fair catchejä ja silti Roosters jatkoi lyhyillä muistaakseni jopa Postonin loukkaantumisen jälkeen.

 • Kyllä taktiikkaa pitää osata muuttaa matsin aikana jos valittu ei toimi. Wolvot pääsi aloittamaan läpi matsin puolesta kentästä ja Saints 20 jaardin viivalta. Iso ero muutoin tasaisessa pelisse.

  Muistu mieleen kausi 2011 kun liigassa potkaistiin järjestäen chippejä puoleen kenttään. Se ei ole kovin yleisöön menevää jefua ei, mutta siitähän joukkueet eivät välitä.

 • Potkaisijan paikka on Suomessa jefun aliarvostetuin positio. Luulisi että tästä wanna-be futarien luvatusta maasta löytyisi runsain määrin hyväjalkaisia potkaisijoita kilpailuksi asti joukkueisiin. Aikanaan ensimmäiset vaihtoppilasmatkallaan jefua pelaamaan päässeet suomalaiset/pohjoismaalaiset taisivat olla nimenomaan soccer-taustaisia potkaisijoita. Tässä ketjussa hyvää analyysia potkupelien merkityksestä joskin enemmän potkun palautuksen näkökohdasta. Toivottavasti saataisiin tällekin pelipaikalle parempaa kilpailua ja tasoa. Wolvojen Gilbert on siitä hyvä kikkeri että sillä riittää jalka tasaisesti touchback-potkuihin. Keskimäärin niillä saa varmasti paremman lähtöasetelman hyökkäykselle kuin niillä chipeillä. Tavoitteellinen onside on tottakai eri juttu.

 • @Kikkerit kunniaan
  Olen vähän samaa ihmetellyt katsomissani matseissa (ykkösdivisioonaa, NL:n kotipelit), erityisesti lisäpistemaalien ja kenttäpotkumaalien tasoa. Toki ei suomen ykkösdivisioonassa voi odottaa jotain NFL-tasoista potkupeliä mutta se ihmetyttää että kenttäpotkumaaliyritykset loistavat poissaolollaan ja TD:n jälkeinen lisäpisteyritys on kovin usein heitto tai kanto. Toki aika usein se lisäpistepotku on onnistuttu blokkaamaan.
  Mistä tällainen potkumaalien väheksyminen johtuu, onko se niin kovin vaikeaa? Luulisi meillä missä kaikki ovat potkineet koko kouluajan pyöreätä palloa löytyvän niitä hyviä potkijoita.
  Tällaista ihmettelee nimimerkki ”Koskenut jefupalloon vain urheiluvälineliikkeessä”
  Kysyy nimimerkki ”Ei koskaan koskenut jenkkifutispalloon”

 • Jahas, menipäs nimimerkit edellisessä viestissä sekaisin kun yhtäkkiä muistinkin että olen joskus palloon koskenutkin…

 • Lisäpisteyrityksissä ja kenttämaaleissa myös long snapperin rooli on merkittävä. Hyvien potkaisijoiden lisäksi kaipaisin seuroihin hyviä pitkän aloitussyötön antajia. Näitä taitoja pitäisi opettaa jo laajassa mittakaavassa junnuille. Monesti joukkueiden pitkät aloitussyötöt on antanut ns. ”pikkumies”.

 • Lisäyksenä edelliseen…tarkoitin, että menneinä vuosina hyviä long snappereitä on löytynyt myös muilta pelipaikoilta kuin OL-miehistä.

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *