Välierä: Trojans – Roosters

Viimeksi muokattu 1.9.2015 22:06 53

(7-4)

10

(8-3)

33
1 2  
3 7 10
13 20 33

6.9.2015 klo 15:30 Turku

Kaari

Roosters Vaahteramaljaan

Gridiron Staff 7. syyskuuta 2015 18:21

Helsinki Roosters nappasi paikan sarjan finaaliottelusta liki näytöstyyliin.

Lue lisää

Kommentoi

 • Tämän ottelun voittaja vie kyllä mestaruuden. Vaikka Trojans hävisikin Crocoille Seinäjoella on joukkue silti nostantut peli-ilmettään tuosta ottelusta. Tämän ottelun kaava tulee olemaan hyvin yksinkertainen, jos Trojans saa Roostersin juoksun(=Spearsin) pois ei Roosters tule pysymään pelkällä heittopelillä ottelussa mukana. Toisaalta jos Trojansin puolustuksen linja antaa yhtä heikon esityksen kuin viime pelissä Roota, ei turulla ole ottelussa kuin vastaanottavan osapuolen rooli tarjolla. Butchers pelissä Trojansin puolustuksen linja pelasi kyllä todella erinomaisesti, joten jos d-line pitää saman ilmeen yllä on ottelusta lupa odottaa ehkä kauden kovatasoisinta ottelua.

 • Edelliseen kun lisätään, että jos Trojans saa koko liigan heikoimman takakenttänsä toimimaan, niin heillä on pienet mahdollisuudet tasaiseen peliin. Eli Spears ja pitkät heitot kuriin niin voidaan taistella voitosta. Trojansin onnahteleva hyökkäys tuskin tekee paria kolmea TD:tä enempää.

 • Trojansilla on liigan heikoin takakenttä ja huonoin juoksupuolustus. Ei kovin hyvältä näytä Roosterssin aseita vastaan. Mutta toivottavasti näistä asetelmista huolimatta saadaan aikaiseksi ainakin viihdyttävä ottelu.

 • Liigan huonoin juoksupuolustus piti Butchersin 28 jaardissa,.

 • Aika hyvin Trojans on pärjännyt heikoimmalla takakentällä jne… Ja hyökkäyskin on näköjään paska. En kovinkaan korkealle noita paria edellistä kommenttia arvosta. Ilmeisen punaisilla laseilla asiaa katsottu ja provosointimielessä kirjoitellaan mitä sattuu. Ei Trojans olisi kärkikahinoissa mukana jos olisivat liigan huonoimmat ed. mainituissa asioissa.

  Se on totta että jos Trojans ei saa pysäytettyä Brownia, Spearsia ja Roostersin rissuja, niin Shelton & co saa/ joutuu pelaamaan kyllä kauden parhaan pelinsä. Trojansin rissuilla ei ole varaa pudotella syliin tulleitta heittoja.

  Tiukka matsi tulossa ja voitto tulee yhden maalin erolla jommankumman eduksi.

 • Samaa mieltä kuin ”I Bleed…” että tiukka ottelu on tulossa etukäteen arvoituna. Molemmat joukkueet ovat liigan kärkeä lähes kaikilla osa-alueilla ja keskinäiset erot pieniä. Pelejä katsoneena en tunnista koko myöskään kauden tilastoista noita heittoja Turun heikkouksista ja huonouksista. Molemmilla on omat vahvuudet ja paikat, joihin vastustaja pyrkii iskemään. Sunnuntaina voiton vie paremmin valmistautunut joukkue, jolla päät kestävät läpi koko ottelun.

 • Jos tilastoja katsotaan niin Spears on yksinään juossut Trojansin puolustusta vastaan 377 yardia kahdessa ottelussa niin ehkä en vähättelisi ”I bleed Red”:in kommenttia.

 • Nyt on kyseessä kerrasta poikki. Välierissä ja finaalissa voidaan unohtaa runkosarjan pelit kokonaan: mitä tahansa voi tapahtua. 69 ja Trojans voivat olla kauden perusteella altavastaajia, mutta finaalista voi yhtä hyvin tulla tosi musta. Tai sitten ei. Itse ennustan, että ainakin yksi yllätys tullaan näkemään.

 • Varmasti yksi mielenkiintoisimmista semifinaaleista 2000 luvulla.
  Jos hyökkäyksiä tarkastellaan, niin joukkueet on aika samankaltaisia, molempien hyökkäys on täysin jenkki rb.n varassa, jos Spears tai Stevens otetaan pois kumpikin hyökkäys jäisi todennäköisesti alle kahden maalin, ehkä Spears vie hienoisen voiton näiden kahden välillä.
  Linjapelissä molemmilla vahvin kohta löytyy vasemmalta ja heikoin puolestaan keskeltä sentterin tontilta, Björkrothin paluu kääntää hyökkäyksen linjataistelua Trojansin eduksi.
  Laitahyökkääjissä Trojans tarvitsee Salorannan takaisin, muuten rissuosasto on pleijarien heikoin, Roosters taasen parilla onnistuneella siirrolla teki liigan toiseksi huonoimmasta kalustosta parhaan, rissutaisto R.lle selvästi.
  Pelinrakentajat. Molemmat on voittanu euroopassa ja täytyy ihmetellä millä ilveellä, tähän mennessä erittäin virheherkkiä ja epävarmoja kumpikin tähän mennessä.
  Shelton ehkä hieman parempi, mutta omaa huonomman kaluston, oma juoksupeli nousee ratkaisevaan asemaan kummallakin.
  Valmennus. Molemmilta tullaan pelaamaan juoksua pois, ratkaisevaksi nousee mitä uutta viime vuoden finaalin tapaan tuodaan peliin, tähän mennessä nähdyn perusteella valmennus menee Roostersille.

 • @Hyökkäykset Enemmän Roosters on jenkkiRB riippuvainen kuin Trojans. Lisäksi minkäköhän vuoden rosteria olet katsonut jos mm. Mankki ja Pinta on pleijareiden huonoin rissusetti?

 • Linjoista on yleensä vähemmän puhetta, niin tällaisia lukuja löytyi:
  Roosters OL avg 186cm/ 117,6 kg
  Trojans OL avg 190.1cm/ 128 kg
  Roosters DL avg 190cm/111 kg
  Trojans DL avg 191,4cm/ 117,1 kg

  RUSHING OFFENSE G Att Yds Avg TD Yds/G
  —————————————————–
  Helsinki Roosters… 10 311 1679 5.4 23 167.9
  Turku Trojans……. 10 266 1510 5.7 20 151.0

  RUSHING DEFENSE G Rushes Yards Avg. TD Yds/G
  ——————————————————-
  Helsinki Roosters… 10 214 623 2.9 11 62.3
  Turku Trojans……. 10 257 895 3.5 9 89.5

  FIRST DOWNS G Rush Pass Pen Total
  ——————————————–
  Helsinki Roosters… 10 91 96 12 199
  Turku Trojans……. 10 74 86 17 177
  SACKS AGAINST G Sacks Yards
  ————————————
  Helsinki Roosters… 10 9 48
  Turku Trojans……. 10 12 68

  Linjoissa tekeminen näyttää melko tasavahvalta tilastojen valossa.

 • Täh@
  Milä sun mielestä oikea järjestys?
  Mankki/pinta/hakli/holopainen
  Long/sagne/jackson/karjala
  Linnainmaa/luster/peyton/palikainen
  Thomas/cutlan/innis/dika-balotoken

 • Björkroth on viimeksi pelannu? Ei taida olla vahvistus?

 • Björkroth on viimeksi pelannu? Ei taida olla vahvistus?

 • Seinäjoella rankkasade toi lisämausteen otteluun. Sunnuntaina myös Turussa ennusteen mukaan sataa ja ukkostaa. Molemmilla yhtä märkä pallo mutta kumpi nauttii ennen enemmän pelaamisesta sateesta? Crocot sai käytännössä tänään hyökkäyksen rullaamaan vasta, kun sade lakkasi ja 69ers väsähti toisella puoliskolla. Turun ottelussa voitto ei ratkea toisen joukkuueen väsymiseen. Varmempi suorittaja vie ja se voi olla kumpi vain. Samaa mieltä @Hyökkäykset ”Varmasti yksi mielenkiintoisimmista semifinaaleista 2000 luvulla.”

 • Enpä usko tuohon mielenkiintoiseen ja jännittävään matsiin , sillä Trojans ei vaan pärjää näillä hyökkäyskuvioilla ja takakentän haavoittuvuudella. Toivottavasti olen väärässä ja onhan Trojansissa jo painettu paniikkinappulan siirtämällä Bratton kulmapuolustajaksi ,joka voi hieman auttaa. Hyökkäyksen aloittavien osalta voisi aavistaa ,että nyt vihdoin ja viimein pyritään luomaan pitkää heittouhkaa molemmille laidoille. Ihmettelen vaan missä Mäkinen luuraa tätä suunniteltaessa, pelaako vai ei?

 • Joo, näyttäis että Turussakin tulee huomenna vettä kuin esterin perseestä. Voi mennä Turulle, voi mennä IsollePahalle. Joka tapauksessa on jokseenkin selvää, että jompi kumpi voittaa. Voi vain todeta, että mennyt liigakausi on ollut todella hieno. Selviä ennakkosuosikkeja ei enää ole – on pelattu ristiin, marginaalit ovat kaventuneet ja mentaalipuolet ovat ratkaisseet. Ja näinhän sen pitää aina oikeasti kilpaurheilussa mennä. Niin tai näin, ens viikonlopun Maljasta on odotettavissa huippumatsi (tai ”tapahtuma”) miesmuistiin täkäläisessä scenessä.

 • @TheRat hyvää mutta hauskaa kommentointia ”Joka tapauksessa on jokseenkin selvää, että jompi kumpi voittaa. ”, ”Maljasta on odotettavissa huippumatsi (tai ”tapahtuma”)”
  @Turku floppaa ”Trojans ei vaan pärjää näillä hyökkäyskuvioilla ja takakentän haavoittuvuudella”. Mitkä ne nämä hyökkäyskuviot ovat joilla Trojans ei pärjää? Iso OL, Saloranta palaa wide outiksi ja Shelton-Pinta akselia Seinäjoen Paavokin hehkutti. Mankki ottaa koppeja. Stevens tekee pelejä ja Shelton ottaa uudet tarvittaessa omilla jaloillaan. Takakentällä Suojanen, Vennelä, Reponen, Bratton ja Stevens pelaa tarvittaessa myös DB:nä? Missä se haavoittuvuus on?

 • Ehkä hyökkäyksessä, ja toivottavasti niin, on vihdoinkin hylätty Johnssonin pelikirja ja siirrytty materiaalin ehdoilla pelaamiseen. Takakentän osalta voisi sanoa, että tietyillä pelaajilla ei vaan jalat riitä, nimiä mainitsematta.

 • Miten Roostersilla voi olla samaan aikaan kentällä Payton, Brown ja Spears vai onko jollain joku yllätys EU passi jollain

 • Brownilla on

 • Repee pahasti IsollePahalle … Luvassa on hieno finaali.

  Krokot vs. Kukot.

 • Hyvä IsoPaha !

 • Loukkkaantuiko Stevens vai miksi ei ole kantanut palloa kuin kerran?

 • Lopputulos ei hämmästytä tipan vertaa. Trojans kaatui Johnssoniin, Stevensiin ja takakentän jalattomuuteen.

 • Melko luokaton esitys tältä varmalta mestarisuosikilta. Kestääkö kupla enää kolmatta vuotta?

 • Rudi@
  Heitähän oma villi arvaus.

 • Matsin ratkaisevin tekijä oli varmaankin yksinkertaisesti Roostersin hyvyys molemmin puolin palloa. Kyseessä oli aivan eri joukkue kuin kauden alussa. Toinen syy oli varmasti Stevensin puuttuminen, mikä söi Trojanssin pelikirjaa. Se näkyi sitä selvemmin, mitä pidemmälle peli eteni. Sheltonilla ei myöskään ollut ihan paras päivä. Trojanssin usko loppui turhan aikaisin, mikä on inhimillistä ajatellen yliheitettyjen ja pudotettujen pallojen määrää. Näin katsomossakin se alkoi aika pahasti turhauttaa jo pelkästään pelin viihdyttävyyden kannalta.
  On mielenkiintoinen kysymys, miksi Roostersilla on niin monta mestaruutta ja Trojanssilla vain yksi, vaikka molemmat ovat olleet olemassa melkein alusta saakka. Yksi syy on varmaan voittamisen perinne ja siihen liittyen se, ettei siihen liity turhia paineita ja pelkoja. Trojanssissa on varmaan ihan hyvä henki, mutta jotenkin sivusta pitkän ajan kuluessa on muodostunut kuva aika totisesta joukkueesta (ei millään pahalla), mikä korostuu vaikeuksien keskellä. Roostersissa taas on vallinnut rento meininki niin kauan kuin muistan, mikä osaltaan mahdollisti uskomattoman nopean toipumisen suorastaan katastrofaalisesta kauden alusta.
  Trojanssilla on aivan loistava porukka ja kaikki edellytykset nousta vaikka Euroopan huipulle. Turhaat paineet pois ja ilon kautta voittoon vaikka jo ensi vuonna!

 • Ja niinhän siinä kävi että kukot vei ja Turku vikisi.

 • Yllättävän selvä voitto Roostersille vaikka hyökkäyksessä Spears ei päässyt nyt juhlimaan. Punainen puolustus oli hyvä mutta toisella puolella palloa pitää parantaan Crocoja vastaan.

 • Yllättävän pehmee esitys Turkulaisilta. Vaikka Stevens loukkaantu, ni ei noitten rissujen ois silti pitäny noin pimentoon jäädä. Ja puolustuksessa oli turhan pehmeetä taklaamista monta kertaa.

  Hakala saanu taas pakettinsa kasaan silloin ku pitää. Mielenkiintoinen finaali tulossa.

 • Hei Tiira, olisi siinä mennyt Hakalalakin kasetti sekasin jos Spears olisi loukkaantunut yhden juoksun jälkeen. Mutta mentaalipuolella Turku kyykkäsi jo runkosarjassa. JOtain uutta täytyisi keksiä. Noilla eväillä ei vaan sitä mestaruutta saada vaikak materiaali oli ajitain ylivoimaista.

 • On se jännä kuinka OL :ssä ainakin näkee ison eron, Trojans OL hermo ei kestä kun taas Roosters OL ei hermoile samalla tapaa ja hoitaa hommansa, Välillä tulee epäonnistumisia mutta ei se tunnu haittaavan vaan pelataan seuraava peli. Trojans OL taas näytti siltä että kaikki epäonnistumiset yritetään kostaa seuravalla downilla ja otetaan lippua tai keskitytään vain edessä olevaan mieheen ja ei nähdä/tajuta koko tilannetta.
  Onko ero selitettävissä valmennuksella vai pelaajien kokemuksella?

 • Tai olisiko niin, että jotkut/joku erittäin kokenut OL-pelaaja luo ympärilleenmentaali-ilmapiirin jossa vrheitä syntyy tavallista enemmän.

 • ”kasetti” on aivan oikeassa, ja ero onkin juuri valmennuksessa.

 • @Rembrant: Hakalaa kun on katsonut neljä kautta, ni ei kovin helposti mee kasetti sekaisin.
  Esimerkkinä vaikka viimekauden Roosters Trojans-peli, jossa Robert Johnsonin ja Jaycen Spearsin loukkantumisista huolimatta joukkue punnersi ohi Trojansin.

 • Jotenkin Turku oli todella hengetön eilen. Stevensin poissaolo oli tietysti iso asia, mutta ei selitä kokonaisuudessaan tuota eroa. Shelton oli huono eilen, paljon heikkoja heittoja. Saloranta ja Pinta jäivät täysin varjoihin. Roosters on tehnyt kyllä kovan nousun alkukaudesta, pelinrakentajan vaihdos on ollut tietysti isoin vaikutus. Kova finaali tiedossa, voi kääntyä kummalle tahansa.

 • Turkua on tässä kritisoitu urakalla, mutta kyllä positiivista löytyi nimenomaan puolustuksen puolella. Spears pysäytettiin erinomaisesti ja suurempi osa juoksujaardeista syntyi Brownin scrambleistä. Roostersin heittosaldo oli vain 129. Jos olisi käytössä ekan puoliskon tilastot, niin Trojans-puolustuksen tilastot olisivat todella kovat, sillä TD:t syntyivät erikoisjoukkueiden ja hyökkäyksen karkeista virheistä. Vähänkään paremmalla hyökkäyksellä asetelmat toiselle puoliskolle olisivat olleet aivan toiset ja se kuuluisa momentum jopa Trojansin puolella. Tässä tosin täytyy kehua myös Roostersin puolustusta, joka ei olisi tehnyt täysteräisenkään Trojans-hyökkäyksen tehtävää helpoksi.
  Toisella puoliskolla Trojans-puolustukselta alkoi mennä usko ja voimat, kun hyökkäys ei saanut mitään aikaiseksi. Kyllä tappiosta saa syyttää yksinomaan hyökkäystä, jossa ongelmat varmaan eskaloituivat Stevensin vammasta. Sheltonin ja siinä samalla Pinnan sekä Salorannan epävarmuus ihmetyttivät. Roostersin puolustus pelasi Pinnan ja Salorannan pois, mutta tarpeettomia pallonpudotuksia oli silti liikaa. Sheltonin jatkuva korkeaksi heittely sen sijaan oli kyllä ihan omaa aikaansaannosta ja samaan aikaan Roostersin linja sai käden väliin parikin kertaa.

 • Hieman itselle jäi mieleen että olisiko Shelton löytänyt Unibetin kertoimet ja ottanut itselleen tilipäivän. Kyllä Sheltonin heitot olivat välistä aika luokattomia, ja menivät karkeasti sivuun tai ylös. Ehkäpä sille vain sitten sattui se huono päivä pahaan saumaan. Harvinaisen huonosti Turun rissut pelasivat itseään vapaaksi myös. Mielestäni myöskään turun OL ei pystynyt antamaan tarpeellista aikaa heitoissa riittävän usein ja oli aivan sukka juoksupeleissä. Tokihan Roon puolustuksen linja on kova ja hyvä.

 • Tätä Trojansin heittohyökkäys on ollut lähes koko kauden.Ei ole Johnson onnistunut hyökkäyksen koordinaattorina, vaikka ei koko surkeutta voi hänenkään niskaansa kaataa. Toisaalta kyllä monesti kauden aikana ihmetytti se jääräpäisyys, millä ilmiselvästi toimimattomia kuvioita yritettiin väkisin toteuttaa.Turku ei ole Texas.

 • Aika paljon puhetta Turun hyökkäyksestä ja puolustuksesta, mutta potkupelit koituivat Turun kohtaloksi kuten Seinäjoellakin. Roostersin ensimmäinen maali syntyi hyökkäysvuorosta, joka alkoi 35-jaardin päästä maalista (missattu snäppi puntissa), kolmas maali Lusterin 74-jaardin aloituspotkun palautuksen jälkeen (21-jaardin drive) ja viides maali blokatun puntin jälkeen (25-jaardin drive). Omalta kenttäpuoliskolta lähteneistä hyökkäyksistä Roosters painoi maaliin asti vain 2. Toki Turku hävisi juoksujaardit 190-4 ja heittojen onnistumisprosentti oli alle 40, mutta aika paljon antoi eteen noilla kolmella potkupelillä.

 • Tuomo, tuleeko Gridiron.fi:n otteluihin CRO-ROO Vaahteramaljaa, jotta pääsisi tekemään kohdennettua spekulointia ennen ja jälkeen finaalin?

 • Liitto voisi nyt ottaa pään pois perseestä ja kustantaa Gridironin toimituksen Soneralle siitä hyvästä että on koko kauden tehneet hyvää työtä jenkkifutiksen näkyvyyden eteen. Tomperi, ”jefumaster” ja Jari Turunen melkein kolmistaan pitää näkyvyyttä yllä samaan aikaan kun liitto uutisoi kaikenlaisesta höpöhöpö asioista tai jättää tärkeitä asioita julkaisematta..

 • Miten kirjoittaja ”Littera” sai tähänkin kohtaan taas vedettyä Ison Pahan Liiton mukaan? Onko Gridironin toimittajia nyt jotenkin syrjitty tai jotain?

 • No ei tätä gridironia kannata kauheasti nostaa jalustalle liigasta ei mitään ja divarikin jäi kesken.

 • Taisi rovaniemen pojat käyttää kaiken pelimatkoihin, kun ei oo varaa lähteä vapaa-ajanmatkalle.

 • En malta olla ajattelematta ääneen vielä tästä asiasta. Maksoikohan Trojans vähän turhan kovan hinnan runkosarjan viimeisestä ”merkityksettömästä” voitosta? Playoff-paikka oli varma, kyse vain oli missä se pelataan. Aloittavia pelaajia peluutettiin pitkään viimeiselle neljännekselle, Stevens loukkaantui toisella puoliajalla ja loukkaantumisen jälkeen palannut DT Helenius pelasi koko pelin minimaalisella DL-rotaatiolla samalla kuin sivurajalla ainakin viisi dl-pelaajaa seisoi kypärä kainalossa. Muutenkin sivurajalla seisoi monta miestä toimettomana viimeiselle qtr:lle asti. Olisiko laajemman materiaalin peluuttamisella ollut freshimpiä pelaajia välierässä…?
  Trojansissa tehdään kyllä todella hyvää työtä laajalla rintamalla, sitä ei pidä dissata.

 • Paljon on Turun hyökkäystä ja koordinointia moitittu, mutta kun katsotaan mitä Roosters sai aikaan ilman Spearsia Seinäjoella, niin taululla oli 0 pistettä ottelun jälkeen.
  Kyllä jenkkipakin puuttuminen tälläisessä ottelussa pistää minkä tahansa hyökkäyksen sekaisin.
  Saas nähdä kuinka crokot pärjää ilmam Pittiä finaalissa?

 • Tero vee@ tuo merkityksetön voitto oli kutakuinkin 10000 euron arvoinen.

 • Jos Pitt poissa niin todella huono asia..

 • Kyllä Pitt pelaa finaalissa. SAJL ennakosta suoraa lainattuna

  Crocodilesin nopeajalkainen keskushyökkääjä Damonshay Pitt satutti jalkaansa välieräottelussa, mutta on Kotasen mukaan finaalissa täydessä pelikunnossa.

  – Pitt otti kesken pelin vähän jääpussia ja mehua ja palasi jo tuolloin takaisin peliin.

 • Turun peluutus ja pelaaminen on arveluttanut koko kauden ajan. Koivistot ja Heleniukset ovat kovia mutta ei ne ilman kierrätystä jaksa oikeasti pelata koko matsia tehokkaasti.

  Kaas pelasi Royalsissa ymmärtääksen alkukauden mutta liittyi takaisin Trojansiin ku Trojans kutsui… Ja seisoi sivurajalla. Filmin perusteella on riittävän hyvä sisään kierrätettävä pelaaja.

 • Materiaali saattaa olla laaja mutta ei laadukas.

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *