Välierä: Steelers – Jaguaarit

Viimeksi muokattu 14.8.2017 22:21 68

(8-1)

91

(2-7)

00
1 2  
49 42 91
0 0 0

20.8.2017 klo 16:00 Kuopio

Kaari

Steelers tyrmäysvoitolla Spagettimaljaan

jefumaster 21. elokuuta 2017 8:46

Kuopio Steelers päätti täydellisesti romahtaneen Jyväskylä Jaguaarien kauden murskajaisiin. Steelersin uusi seuraennätys on nyt 91 tehtyä pistettä per peli.

Lue lisää

Kommentoi

 • Jos olisin Jagujen (ja Spagussa Wolvojen) spessuvalmentaja, harjoittelisin Kuopion huippunopean Bellin pelaamista ulos erikoistilanteista. Erityisesti onside-potkut, joita viljellään yllättävissä paikoissa, perustuvat Bellin nopeuteen. Return-tiimiin siis yksi mies jonka ainoa tehtävä on ottaa heti kontakti Belliin ja uhka on poissa.

  Steelersista huomaa, että spessuja treenetaan ammattitaitoisen valmentajan ohjauksessa tärkeänä taktisena aseena jolla voidaan ratkaiista pelejä.

 • Noin helppoahan Bellin pois pelaaminen on :DD

 • Kertokaahan lerssin sisäpiiri tuleeko taas tähän mennessä hyvin hoidettua livee faboon?

 • 91-0, ei paljon lisättävää.

 • Aika huonosti pelattu kun edes 100 pistettä menny rikki ; ) kyllä Steelers vie maljan kevyesti

 • Hienostihan se Bell pois pelattiin, mies dominoi aivan vitun maukkaasti kaikessa mitä kentällä tekee! :D

 • Nykyisellään ykkösessä ei ole MITÄÄN järkeä. Ei varmaankaan tarvitse kenellekään rautalangasta vääntää että East City Giants ja Jyväskylä Jaguaarit eivät kuulu samalle sarjatasolle Steelersin ja Wolverinesin kanssa. EIkä Kouvola Indians taas kenenkään edellämainittujen kanssa.

  SAJL:n on PAKKO tehdä jotain sarjajaoille lajin uskottavuuden säilyttämiseksi.

  Liigassa on liian vähän joukkueita ja 1 divari on liian kallis useimmille divaritason taapertajille. Viikonlopun divarin välierät kertovat oikeastaan kaikki tästä ongelmasta. Ja jos joku sanoo että ei ole ongelma… Heh heh

 • Ykkönen tosiaan tänä vuonna ollut aivan täyttä paskaa sen ovat nähneet kaikki… Haluan tässä esittää tämän hetkisen ykkösdivari pelaajan mielipiteen sarjajaoista. Valitettavasti taitaa vain olla niin, että SAJL tai seurat tai mikä taho päätöksiä nyt sitten tekeekään ei kykene muuttamaan omia päätösiään tai pitkäaikaissuunnitelmia vaikka ne osoittautuisivat epäonnistuneita.

  Omasta mielestäni sarja rakenteita voisi kehittää siten, että liigaan nostettaisiin sekä Wolvot että Steelers. Tällöin liigassa olisi 9 joukkuetta ja voitaisiin pelata joukkueiden tahdosta riippuen joko 8, 10 tai 16 pelin runkosarja ja perään edelleen joukkueiden tahdo riippuen joko 4 tai 6 joukkueen playoffit. Import sääntö sama kuin nyky liigassa.

  Sen sijaan ykkösdivari on mielenkiintoinen, juurikin Import sääntöjen takia. Selvää on, että sarjan kiinnostavuutta joukkueiden keskuudessa tulee pystyä lisäämään. Täydellä importti kiellollakaan ei mielestäni päästä parhaaseen lopputulokseen. Oma ehdotukseni olisi, että yhdistetään ykkösestä jääneet kolme joukkuetta 2 divisioonan viiteen kärkijoukkueeseen jolloin saadaan 8 joukkueen divari. Pelejä sarjassa siis joko 7, 10 tai 14 riippuen taas joukkueiden tahdosta. Ja import säännöksiä esimerkiksi, että kentällä yhtaikaa vähintään 9 syntyperäistä suomen kansalaista. Älkääkä kukaan tulko selittämään, että euro pelaajien määrää ei voida kentällä rajoittaa. Kyllä se onnistuu monessa muussakin eu maassa, kun vaan liitosta löytyy tarpeeksi tahtoa kyseiseen asiaan. Toki ilmankin importteja voi pelata kuten Steelers viime vuonna näytti.

  Loput joukkueet 8/9 (jos taft saa miesten joukkueen uudestaan pystyyn muodostaisivat uuden kakkosdivisioonan ja siellä importit olisivat täysin kielletty, kuten nykyäänkin. Pelejä taas joukkueiden tahtoma määrä.

  Nykyisen nelosdivarin tilalle voitaisiin perustaa ihan puhtaasti äijäliiga nimellä liikkuva sarja, jossa pelattaisiin nykyisen nelosen säännöillä.

  Vuosittain pelattaisiin sarja paikoista seuraavasti. Sarjan voittaja nousee suoraa ja huonoin luonnollisesti putoaa suoraa. Lisäksi sarjan kakkonen ja ja ylemmän sarjan toiseksi viimeinen pelaisivat karsinta pelin keskenään. Näin sarjoihin saataisiin ainakin lähes oikeat joukkueet vuosittain.

 • Karsinnat pelattaisiin alemman divarin importsäännöillä.

 • Tämän vuoden yksi teemoista on käsittääkseni ollut absurdien voittomarginaalien vähentäminen sarjoista. Juuri tällä syyllä on mm. perusteltu idioottimaista arpajaissääntöä. Tänään Kuopiossa Steelers päävalmentaja Utriaisen johdolla tavalla häpäisi lajin yrittäessään kasvattaa piste-eron ”seuran ennätykseen”. On aivan turha selitellä, että ”ihan kaikki meni maaliin” kun samalla peluuttaa esim Justin Belliä ottelun loppuun saakka.

  Sunnuntaina ottelu voittajasta ei ollut epäselvää perjantainakaan. Steelers on valovuoden tasossaan edellä repaleisia Jaguaareja joka sinällään on surullinen ilmiö toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Kuopio Steelers olisi voinut päävalmentajansa Utriaisen johdolla osoittaa edes minimaalista kunnioitusta vastustajaa ja lajia kohtaa pyrkimälä välttämään toteutuneen kaltaiset lukemat.

  Nuori joukkue ja suht kokematon valmentaja ovat huono yhtälö kun vastassa on luokaton vastustaja. Syntyy helposti euforia jossa jahdataan näitä ennätyksiä. Valmentajan olisi pitänyt säilyttää maltti ja arviointikyky loppuuun saakka. Steelers oli parempi mutta tulos ei kerro joukkueen paremmuudesta. Se kertoo jaguaarien umpisurkeudesta sekä valmennuksen moraalittomuudesta. Toivottavasti hävettää ihan oikeasti.

 • Liiton on pakko tehdä jotain sarjoille ensi kaudelle. Turha jauhaa sitä bullshittiä että sarjojen määrät on lyöty lukkoon useammaksi vuodeksi kun systeemi on mätä.

  Tämän vuoden ykkönen oli täydellinen katastrofi. Viiden joukkueen sarja josta neljä välieriin. Mistä oikein pelattiin koko kesän ajan. Inkkarit ei päässeet pleijareihin ja niiden maaliero on melkein 400 pakkasella. Nyt pelattiin sitten neljän ”parhaan” välierät joissa voittajien ja häviäjien yhteenlaskettu maaliero on 133-0. Tämä on täydellinen katastrofi ja syö koo lajin sekä sarjajärjestelmien uskottavuutta.

  Sarjojen joukkuemäärät on tarkasteltava uudestaa. Jos uskottavien sarjojen rakentaminen merkitsee armon antamista Crocoille niin helvetti menköön niin. Steelers ja Wolvot liigaan riippumatta Spagun tuloksesta. Ja ykköseen tiukennnuksia import-sääntöihin tai jollain muulla tavalla varmistus että kotimaisia pelaajia on rungoksi tarpeeksi. Jagujen kaltainen turisti-pelleily ei toivottavasti toistu.

  Eli pää pois perseestä ja muutoksia tekemään. Muutokset on mahdollisia kun seurojen enemmistö niitä haluavat ja kannattavat. Toimikaa.

 • Kivoja ajatuksia laajentaa Vaahteraa. Mikä mahtaisi olla pelien taso sitten, kun nytkin on niin epätasaisia kohtaamisia ettei katsojia kiinnosta. Vaahtiksessa yksi hyvä joukkue, kolme ihan ok jengiä ja kolme ketkä saivat jännittää miten tästä kaudesta selvitään. Ykkönen kaipaa kyllä aika paljon muutosta sääntöihin pelaajien, (import ja EU-status) suhteen. Muuten turha kuvitella että kovin monellakaan seuralla on varaa lähteä kokeilemaan ko. tasoa. Ykkönen on hyvä taso Seinäjoenkin lähteä kokoamaan uutta joukkuetta, enemmän omia junnuja kehiin ja vähemmän ”palkannauttijoita” rosteriin… Utriainen, ei sun tarvitse hävetä, näytit vaan tasoerot Divarissakin.

 • Mikä olisi oma ehdotuksesi liigan joukkuemääräksi? Onko neljä joukkuetta sopiva jotta saadaan varmasti vain ns. Huippumatseja?

 • Liigaan 9 joukkuetta. 6 joukkueen playoffit. Kaksi parasta lepää 1 kierroksen. Sijat 7-9 .keskenään vielä kierros. Näin putoamistaistelussakin oikeita pelejä.eikä tämän vuoden viimeisen kierroksen pelleilyjä nähdä.

  Siinä missä divari on ollut farssi niin samaa oli vaahteran viimeinen kierros. Nämä toiselle osapuolelle merkityksettömät pelit pitää saada minimoitua. Näin se onnistuisi.

  Ja kyllä Utriaisen pitää hävetä. Ei divarin tasoeroa pitänyt todistaa kun se on ollut ilmiselvä koko ajan. Jaguaarit on ollut alusta lähtien jefuturistien varaan rakennettu ja ECG ilman Jabaria kakkosen keskikastin tasoa. Inkkarit taas kolmosen joukkue. Täysin turha sarja mutta 91-0 on tyylitöntä ja varsinkin tapa jolla pisteitä huudatettiin seuraennätyksen nimissä. Häpeä kaikille osapuolille.

 • Nykyinen 1 div. on ollut kyllä farssi. Wolverines ja Steelers ovat olleet aivan omaa luokkaansa, eikä muilla ole ollut mitään mahdollisuutta haastaa ko. joukkueita. Jos sarjoihin ei tule muutosta, niin tämä tarkoittaa sitä, että jompi kumpi pelaa myös ensi kauden divarissa. Tällöinkin sarja on kahden joukkueen taisto (Seinäjoki toinen näistä). Miten Steelersiltä tai Wolverinesilta löytyy motivaatiota pelata tämän vuoden kaltaista sarjaa uudestaan?

  Eilisestä tuloksesta sen verran, että 91-0 on kyllä aivan karmea tulos. Vielä kun kyseessä on välierä, jossa pelaa sarjan neljä parasta joukkuetta. Steelersin ei tarvitse hävetä sitä, että olivat parempia kuin vastustajansa. Jos jonkun pitää hävetä, niin Jyväskylän.

  Finaalia odotan kyllä kovasti, koska Steelers vs Wolverines matsit ovat olleet todella viihdyttäviä. Itseasiassa kauden ensimmäinen kohtaaminen oli aivan loistava matsi. Tsemppiä kummallekkin joukkueelle Spagetti-maljaan! Panokset on todella kovat, kun ainoastaan yksi joukkue saa liiga-paikan.

 • Hieman ihmetyttää Steelersin peluutus ykkösringin jätkien osalta. Peli oli taputeltu jo 1. neljänneksen jälkeen ja Puoliajalle mentiin 49-0 lukemissa. Miksi siellä edelleen pelasi osa kundeista kahteen suuntaan? Ja miksi Peters pelasi edes toisella puoliajalla? Tilanteessa 77-0 pelataan empty-muodostelmasta…ennätyksien jahtaaminen on naurettavaa. Onneksi ei kukaan loukkaantunut kun pidettiin ykköskorin äijät kentällä loppuun asti. Hyvin tehty Rautamiehet, tämä vei taas lajia eteenpäin ja rutkasti. Toivottavasti osuu omaan nilkkaan finaalissa.

 • usein paskainen loppu. Kyllä toi 91 pisteen kerääminen on pahimman luokan malliesimerkki ”running up score” pelaamisesta. Mutta taitaa olla niin että eivät osaa edes hävetä. Eikö tällä kaudella haluttu välttää tällaiset sääntömuutoksin ja asennekasvatuksella ??

  Oma osansa tässä on tosin Jaguaareillakin. Luokaton joukkue toiseksi korkeimman sarjatason playoff-peleissä. Massiivisen import-lauman varaan rakennettu kirppusirkus jonka puheet liiganoususta ovat olleet lähinnä huonoja vitsejä. Vain Inkkarien puheet sarjanoususta ovat olleet syvemmän luokan tuubaa.

  Tehkää nyt helvetissä nopeasti jotain divarille. No credibility, no honor

 • Pakko näin katsojan näkökulmasta kommentoida tuohon häpeäkeskusteluun. Itse en jefua pelaa, mutta tykkään käydä katsomassa pelejä ja varsinkin Kuopion pelit tänä kesänä ovat olleet todella hyvin järjestettyä mukavia pelitapahtumia, jotka ovat vetäneet katsojia todella hyvin paikalle. Moni katsojista ovat ensikertalaisia, jotka eivät ymmärrä vielä kaikkia lajin sääntöjä.

  Kun kommentoitte että Steelersin tulisi hävetä sitä että joukkue pelasi pelin loppuun, aliarvioitte mielestäni myös pääsylipun ostaneita katsojia. Itse ainakin haluaisin saada vastinetta koko pääsymaksulle ja on se aika kurjaa jos peli laitetaan ihan lekkeriksi jo puolessa välissä. Ymmärrän että joukkueiden kannalta peli oli taputeltu jo ajat sitten mutta katsojamäärien kasvattamisesta on turha haaveilla jos pelin pelaaminen loppuun asti ei kiinnosta edes pelaavia joukkueita. Puhutaan kuitenkin pelistä joka ratkaisee paikan finaaliin. Yksittäinen sarjapeli vielä menisikin.

  Steelersillä ei todellakaan ole mitään hävettävää! Odotan innolla viihdyttävää finaalia kahden todella hyvän joukkueen välillä ja toivon että myös se peli pelataan viimeiseen vihellykseen saakka täysillä, olipa taululla sitten mitkä luvut hyvänsä.

 • Mitä viihdyttävää siinä on että toinen tekee kentällä mitä haluaa? Ennemmin itse katsojana mielelläni näkisin vaikka 40-0 tilanteessa kentällä myös kakkostason jätkiä pelaamassa ja saamassa kokemusta. Jefussa voi olla tiukka 0-0 peli paaaaaljon viihdyttävämpi kun 100-0 turpakäräjä. Ei se maalien määrä takaa viihtyvyyttä millään tavalla. Itse en ota kantaa siihen että tuleeko Steelersin hävetä vai ei. Itse en olisi noin peluuttanut mutta Pekka tekee omat valintansa ja kantaa niistä vastuun myös finaalissa. Ja tulevilla kausilla.

  Sarjatasoista ja paikoista. Kilpailusäännöt tehdään muistaakseni kolmeksi vuodeksi kerrallaan ja niistä poikkeaminen kesken tämän kolmivuotisen kauden on harvinaista ja hankalaa. Niissä on mm määritetty peluutussysteemit ja pudotuspelit eri joukkuemäärille per sarja, koska kuten on huomattu, Suomessa joukkuemäärä per sarja tuppaa aina elämään, jopa kesken kauden. Joten keskustelu tietyistä joukkuemääristä tietyillä sarjatasoilla on ihan urpoa. Ei alemman sarjatason voittaja automaattisesti halua nousta ylemmäs eikä siihen pidä pakottaakaan. Silloin joudutaan sellaiseen tilanteeseen missä sarjan paras joukkue ei edes halua voittaa jotta ei joutuisi nousemaan. Nykyinen ranking-systeemi on mielestäni hyvä, koska se tarjoaa mahdollisuuden nousta niin halutessaan mutta pakko ei ole.

  Se nyt on ihan turha kitinää, että jagut otti turpaan ”toiseksi korkeimman sarjatason välierissä” kun samaan syssyyn todetaan että viiden joukkueen sarjasta neljä pääsee jatkoon :D En mäkään huutele, että mulla on kolmiloikan sm-kultaa Pihtiputaalta kun ei ollut muita osallistujia. Child, please. Ei sillä, tasoerot ovat totta, siitä ei pääse mihinkään.

  Steelersin voittoa toivon koko sydämestäni. Pääkaupunkiseutu muutenkin vieny lähes kaiken mahollisen.

 • Joukkuemäärien säätäminen ei muuta sitä faktaa, että ykkösdivarissa tällä hetkellä maalaa vain ne, joilla on varaa pensseleihin. Ilman jonkinnäköstä pakotetta vaikka siihen min. 9 suomalaisen peluuttamiseen ko. sarja ei tule paremmaksi muuttumaan. Voi vaan kuvitella minkälaisen nipun seinäjoki marssittaa kentille ens kaudella, kun tavote on marssia takasin liigaan ilman kyselyjä.

  7 jengin liiga on hyvä siksi, että sinne ei mahdu kovin montaa alisuorittajaa. Kymmenellä jengillä pystyisi sätkimään 1-2 voitolla mukana vuodesta toiseen, jos divarista pääsee nousemaan aina uusi heittopussi. Se olisi ihan tervettä, jos divarissa olisi 2-3 liigavalmista jengiä antamassa toisilleen kehittymispainetta.

 • Jos päävalmentaja ei jalkavamman takia mahdu edes välieräpelin bussiin, niin kyllä tässä on tasan yksi osoite, jossa tarvitsee hävetä.

 • Bussiyhtiö?

 • Näistä sarjakuvioista kitistään joka vuosi, vaikka vastikään liittokokouksessa ajettiin läpi kilpajärjestelmät kausille 2017-2019. Ei näemmä silloin harmittanut tarpeeksi että olisi pitänyt muuttaa. Tai aiemmalla kolmivuotisjaksolla.

  Kolme vuotta on kyllä kieltämättä pitkä ajanjakso. Joka toinen voisi olla parempi. Kuitenkin olisin enemmän huolissani siitä että seura toisensa jälkeen on tässä viime vuosien aikana heittänyt pyyhkeen kehään. Onko pelaajakatoa ilmassa vai imuroiko liigajoukkueet kaiken?

 • Onhan noista sarjojen joukkuemääristä poikettu joka vuonna. Muistaakseni rakenne piti olla VL 7, 1div 7, 2div 7 ja kolmoseen loput. Ykkösdivari tulee ensi vuonna olemaan myös täyttä kuraa mikäli sinne jää spagettimaljasta toinen joukkue. Määristä on aina poikettu, koska joku joukkue ei halua johonkin tiettyyn sarjaan. Tämä kertoo minusta jo ihan tarpeeksi tästä sarjasta. Entä jos kerrankin joustettaisiin ylöspäin niin saatais tämä ongelma pois. Huomattavasti mielekkäämpi kenenkään kakkosesta nousta jos tiedossa tasaväkisiä pelejä…

 • Pitkiksi ajoiksi lukkoon lyödyt sarjajärjestelmät eivät pysty ottamaan huomioon sitä valitettavaa tosiseikkaa, että pääkaupunkiseudun ulkopuolella jenkkifutis on uskomattoman heppoisella pohjalla, joukkueiden voimasuhteet vaihtelevat rajusti ja jopa seuran olemassaolo voi olla vaakalaudalla. Isojakin ruumiita voi tulla. Tällä kaudella Vaahteraliigassa viime kauden hopea- ja pronssijoukkue taistelivat sarjapaikastaan, koska iso joukko pelaajia joko lopetti tai päätti jatkaa uraansa muualla. Organisaatiot ovat muutaman innokkaan vapaaehtoisen vahvuisia ja sponsorirahat revitään jokaiselta sukulaiseltakin, jolla vain on jonkun sortin firma. Muutokset näissä tukijaloissa näkyvät heti. Seurauskollisuuskin tuntuu olevan katoavaa kansanperinnettä. Jos näyttää siltä, että kilpailukykyistä joukkuetta ei kotikaupungissa saada kasaan, kasvattajaseurasta lähdetään nopeammin kuin kissaa ehditään sanoa. Rakenna siinä sitten jatkuvuutta.
  Ulospäin laji haluaa näyttää ammattimaiselta ja siihen tietysti kuuluu tietty johdonmukaisuus kilpailujärjestelmissä, mutta ehkä olosuhteisiin nähden olisi toimivampaa, jos sarjojen koostumukset räätälöitäisiin mieluummin todelliseen tilanteeseen kuin toiveajatteluun nojautuen.

 • Amen.

 • Nämä kaikki kuulostavat olevan seurojen oma vika. Eivät näe talvella selvät merkit ettei kesällä riitä resurssit. Jos näkevät, eivät uskalla luopua sarjapaikasta ja hakeaa vauhtia alemmalta. Jos on resurssit niin käyttävät niitä importteihin eikä omien poikeihin.
  Muuten juuri pääkaupungilla ollaan nähty isoimmat ongelmat (69ers ’15 ja Wol ’14)…

 • Totta kai ne ovat ainakin osittain seurojen omaa syytä. Se ei kuitenkaan muuta miksikään sitä, että sarjajärjestelmät eivät mukaudu näihin tilanteisiin. Urheiluseuroissa, muissakin kuin jenkkifutiksessa, taistelee vastakkain aina kaksi merkittävää voimaa; realismi ja toiveajattelu. Nämä molemmat heijastuvat lähes kaikkiin seuran toimintaan vaikuttaviin asioihin. Valitettavasti toiveajattelu on enimmäkseen voitolla. Urheilumenestys arvioidaan useimmiten yläkanttiin, sponsoreilta saatavat rahat lähes aina. Importeista odotetaan sateentekijöitä, lipputulot budjetoidaan yläkanttiin. Ihminen uskoo luonnostaan asioiden järjestyvän. Liikkuvia osia on kuitenkin paljon ja kuten aiemmin kirjoitin, kun toiminta on aika hataralla perustalla, yhdenkin tukijalan horjuminen aiheuttaa ongelmia. Sen sijaan, että luotettaisiin siihen, että seurat yhtäkkiä alkaisivat toimia vastuullisesti ja realismiin pohjautuen, sarjajärjestelmät kannattaa luoda sellaisiksi, että niitä voidaan tarpeen vaatiessa muuttaa, sen sijaan, että hirttäydytään johonkin kolmivuotissuunnitelmaan. Imagotappio on paljon pienempi kuin mikä aiheutuu 100–0-ottelutuloksista ja kesken kauden sarjasta luopumisista.

 • Aika vaikeaa sitä on syksyllä arvata mitkä ja kuinka moni joukkue tulee seuraavana kesänä floppaamaan ja millä menee hyvin. Minkälainen taikapeili olisi pitänyt esimerkiksi viime syksynä olla jotta tämän kauden ongelmia ei olisi ollut. Pudotetaan runkosarjavoittaja ennakoivasti divariin jotta voidaan nostaa sieltä pari joukkuetta enemmän? Tai mitä jos Buthcerskin olisi siirretty divariin koska oli selvästi laskusuhdanne menossa?

  Kilapilun kautta laji kuitenkin kehittyy eteenpäin. Vaikka tasoerot sarjan kärjen ja hännän välillä on suuria ei mielestäni voi väittää etteikö tällä kaudella olisi (ollut) jopa harvinaisen tiukkaa kilpailua. Vaahteran playoffit ei ole mitään ennakolta taputeltuja, spagettimalja on äärimmäisen jännittävä ja vaahteran häntäpäässäkin nähtiin pitkästä aikaa taisttelua, eikä varsinaista pisteautomaattia liigasta löytynyt, enkä nyt Kouvolaakaan ihan sellaiseksi leimaisi.

 • Kommenttisi viimeinen lause osoittaa etu olet ihan pihalla lajin arjesta…

 • Tämän kautisten joukkueiden tasoeroilla varmaan paras ratkaisu voisi olla joukkuemäärältään suurempi Vaahtera, jonka voisi jakaa puolivälissä kautta ylempään ja alempaan jatkosarjaan. Tällöin loppukaudesta tulisi kaikille tasaisempia otteluita. Tämä voisi korvata nykyisen Vaahteran ja 1 divarin. Tällöin kausien väliset tason vaihtelut joukkueissa menisi sujuvammin.

 • voisiko joku oikein selittää miten isommalla sarjalla saadan pienempi tasoero?

 • ”voisiko joku oikein selittää miten isommalla sarjalla saadan pienempi tasoero?”

  Tämä.

 • Kyllähän lopputulos kertoo tylysti sen että jagut painii aivan väärässä sarjassa tai sitten steelers. jompsin kumpsin. Harvoin on noin tylyjä lukuja tullut vastaan. Mietin vaan etä miteköhän tuota peliä steelers ois voinut tasoittaa jos numeroiden valossa jokainen suoritus menee melkein pohjiin. Heittää tahalleen intterin, juoksee vain 5 jaardia ja laittaa polven maahan?

  Itekkin haluaisin saada enemmän seuroja niin liigaan kuin divariin. Tällöin pelaajien rotaatio pyörii enemmän ja voi peluuttaa ns. kakkoskentän porukkaa pohjajengejä vastaan. Ja heikommat jengit saa myös voittoja välillä toisista heikoista jengeistä. Aika monessa muussa lajissa on isommat seuramäärät ja sielläkin on muotoutunut kärkiseuroja ja keskikasti- ja heikot seurat. Nämä kuitenkin vaihtelee vuosien aikana, kuten varmaan myös jefussa kävisi. Esim tällä tavalla saataisiin pienempi tasoero?

 • Käytän tätä ottelua vähän esimerkkinä… pisteero olisi ollut pienempi jos Kuopion kakkoskentä olisi pelannut mutta ei se muuta joukkueiden tasoeroa.

  On se kyllä heikoille joukkueille hyvä että saavat voittaa keskinäiset ottelut mutta ei sekään vaikuta tasoeroon yhtään… Jospa heikoilla joukkueilla olisi oma sarja?

 • En tuossa tasoeron pienenemisestä puhunut mitään. Ideana siis, että pelataan puolet sarjasta ja sen jälkeen jatketaan niin, että ylempi puolisko jatkaa keskenään ja alempi keskenään. Tällä kaudella Roosters, Royals, Huskies ja Butchers olisi pelannut ylemmässä ja Trojans, Saints ja Crocot alemmassa. Steelers ja Wolwot varmaan pärjäisi nykytasollaan myös alemmassa. Tällä tavoin loppukaudella olisi tasaisempia otteluita. Toinen vaihtoehto olisi tietysti pienentää Vaahtera neljän maks. viiden joukkueen sarjaksi, koska sen enempää oikeasti kilpailukykyisiä joukkueita ei Suomesta näytä saavan revittyä. Kahtia jaetulla sarjalla pystyisi paremmin vastaamaan vuosittaiseen tason vaihteluun yksittäisessä joukkueessa.

 • ”Kahtia jaetulla sarjalla pystyisi paremmin vastaamaan vuosittaiseen tason vaihteluun yksittäisessä joukkueessa.”
  Paljon parempi idea kuin suoraan 8+ liigaan jne. Tästä voisi tulla kenttävuoroille vaikeuksia kun otteluohjelma ei olisi lukittu vuoden alussa.

 • miten heikoista joukkueista tässä puhuttiin mut ite oon sitä mieltä että on mukavampi profiloitua vaikka vitun kovaksi joukkueeksi kakkosdivarissa ku heikoksi joukkueeksi ykkösessä tai jonkinlaisen ykkösdivariliigan alemmassa sarjassa…

 • Ylemmän ja alemman jatkosarjan ongelmat ovat siinä, että alemman jatkosarjan joukkueet myyvät kalliit pelaajat pois heti kun huomaavat että ylempi jatkosarja karkasi. Tästä on paljon esimerkkejä lätkän puolelta. Lisäksi yleisön kiinnostus alemman sarjan peleihin olisi varmasti vaisua.

  Mitä jos liigassa olisi 8 joukkuetta jaettuna kahteen lohkoon? Sitten pelattaisiin kaksinkertainen sarja oman lohkon joukkueita vastaan ja kertaalleen toisen lohkon joukkueita vastaan. Otteluita tulisi näin 10 kpl. Kymmenellä joukkueella, jos tasosta vain löytyy, tulisi pelejä 13 kpl. Sitten lohkojen ykköset toisen lohkon kakkosia vastaan välierässä ja niiden voittajat finaalissa. Kahden lohkon huonoin karsii paikasta divarin ykkösen kanssa divari-import-rajoituksin. Mutta nykyistä liigaa suurempi ongelma on divari, jonka tasoerot ovat aivan järkyttävät.

 • miksi sarjan pitäisi olla semmoinen missä kaikki ottelut ovat tasaisia, suurinumeroiset voitothan nimenomaan takaavat peliaikaa 2 kolmosketjun pelaajille (suomalaisille)
  liigassa ainakaan ei voida puhua isoista tasoeroista, koska runkosarjan kakkonen ja nelonen ottavat pataan vitoselta ja kutoselta.

 • ”miksi sarjan pitäisi olla semmoinen missä kaikki ottelut ovat tasaisia, suurinumeroiset voitothan nimenomaan takaavat peliaikaa 2 kolmosketjun pelaajille (suomalaisille)”

  Kuten Kuopiossa nähtiin….eiku!

 • yhden ottelun takia on turha lähteä sarjajärjestelmiä muokkaamaan, voimasuhteet voivat muuttua radikaalistikin yhden offseasonin aikana.
  kuopiossa pelasi joukkue joka oli tavoitteensa saavuttanut ja joukkue jonka tavoite on liigassa, numrot voivat tämmöisessä ottelussa helposti repsahtaa, toki en ymmärrä mikä järki Kuopiolaisilla oli takoa tuommoiset numerot.

 • Kuopion olisi pitänyt luopua pallosta ensimmäisillä yrityksillä, jotta tulos olisi miellyttänyt…

 • Minä katsoin.

  Ykköspelaajat kentällä vielä 49-0 tilanteessa.
  Ykköspelaajat kentällä vielä 63-0 tilanteessa.
  Ykköspelaajat kentällä vielä 70-0 tilanteessa.
  Ykköspelaajat kentällä vielä 77-0 tilanteessa.
  Ykköspelaajat kentällä vielä 84-0 tilanteessa.

  … Mä tykkäsin miten suomalaiset pelaajat saivat peliaikaa taitopelipaikkojen osalta kun peli oli jo ratkennut…. Eiku… Miten se menikään.

  Mutta, kai tää nyt on nykyaikaa.
  Hakataan massiiviset numerot jotta todistetaan liitolle että ottivät väärän politiikan… Ei ne numerot muutu vaikka sillä ei olisi sijoituksen suhteen väliä. (Kyllä muuttuu, mutta Kuopiossa ei.)

  Odotan innolla kun Wolvot voittaa divarin ja nousee takas Vaahteraan… Crocot saa mun puolesta ensi vuonna hakata egoistiset Kuopiolaiset samalla tavalla maan rakoon jo pelin ratkettua… Varsinkin jos ovat vajaamiehisenä liikkeellä.
  Saavat importit ja ykköskentälliset kivat tilastomerkinnät joista tykkäävät.

 • Otetaas tähän kysymykseen objektiivinen näkökulma :) Mitä mieltä @Mikko Sammal olet Kuopion valmennuksen peluutuksesta esimerkiksi toisella halfilla?

 • Wort ei tainnut pelata toisella puoliskolla sekuntiakaan.

 • Ja vissiin kello ei ollut juoksevaa aikaa.

 • Ahneus sokaisi koko Kuopion joukkueen Utriainen mukaan lukien. Selostaja hehkutti ennätysten rikkomista täysillä ja tavallaan pakotti joukkueen yhtymään ennätysjahtiin. Hyvä valmentaja olisi hallinnut tilanteen ja laittanut kakkosmiehet kehiin viimeistään 4Q:n alusta. Näin toimivat poikkeuksetta hyvät valmentaja pääsarjatasoilla, jopa Rojo joka nimenomaan uhkasi facessa ECG:tä pistetehtailulla, mutta heitti kakkoset sitten kuitenkin kehiin 4Q ajaksi koska täydellinen nöyryytys ei ole lajille ominaista.

  Toivottavasti Utriainen osaa ihan oikeasti hävetä toimintaansa. Ihmettelen ettei Andy Bezaire pyrkinyt rauhoittamaan tilannetta kun jenkkivalmentajat tuppaavat avoimesti halveksimaan running-up-score valmentajia.

 • I-divisioona on kilpasarja jossa ei tunneta alasarjojen juoksevan ajan mallia.

 • ”Ihmettelen ettei Andy Bezaire pyrkinyt rauhoittamaan tilannetta kun jenkkivalmentajat tuppaavat avoimesti halveksimaan running-up-score valmentajia.”

  Bezaire on kylläkin kanukki ja ihan yhtä kujalla asioista kuin Utriainen, joten sieltä suunnalta on ihan turha apuja odotella.

 • Ykkösdivarissakin varmasti osataan se kellon käyttäminen että juostaan sitä kelloa pois eikä pelata emptyllä heittoa, eikös?

  ”I-divisioona on kilpasarja jossa ei tunneta alasarjojen juoksevan ajan mallia.”

 • Are you not entertained

 • Kaikki mitä Steelers-valmennuksen toimesta tehtiin, tähtäsi ottelun voittomarginaalin maksimoimiseen. Pelivalinnat ja pelaajavalinnat tehtiin uuden seuraennätyksen varmistamiseksi. EI ole päävalmentaja Utriainen edes yrittänyt kaunistella tapahtunutta. Ottelun lopputulos 91-0 on häpeällinen kaikille osapuolille. Jyväskylä Jaguaareille kyseessä täydellinen pannukakku massiivisten panostusten kaudelle. Kuopio Steelersille ja erityisesti valmennukselle täydellinen arviointikyvyn romahtaminen kauden tärkeimpien hetkien lähestyessä. SAJL:lle osoitus sarjajärjestelmien täydellisestä epäonnistumisesta.

  Suosittelen Jaguaareille vahvaa harkintaa ensi kauden mielekkäästä sarjatasosta. Olisiko sittenkin oikea strategia laittaa joukkue pelamaan tasolla, jossa kotimainen ruko saadaa kehittymään. Taustapöhinä suralla on kuitenkin hyvällä mallilla.

  Suosittelen Steelers-valmennukselle pitkää sessiota peilin edessä. Oliko sittenkään fiksua viihdyttää kotiyleisöä nöyryyttämällä vastustajaa tavalla joka ajaa omatkin pelaajat vääränlaiseen mentaalitilaan. Ylimielisyys on kostautunut monelle jefuseuralle ja sunnuntain kaikki elkeet viittasivat juuri absoluuttiseen ylimielisyyteen.

  Melkein eniten mietittävää jää SAJL:lle. Koska SAJL ei ole yksi henkilö tai edes ryhmä henkilöitä, on lajin ja sarjojen ilmiselviin epäkohtiin vaikea tarttua. Eri seurojen erilaiset tilanteet ovat ajaneet vuodesta toiseen oman edun maksimointiin ja ns. ”lajin etu” on hämärtynyt liittokokouksen avaus- ja päätöspuheenvuorojen mössöksi. Tyhmintä mitä nyt voidaan tehdä on laittaa pää pensaaseen ja sanoa että aiemmin tehdyistä sarjapäätöksistä ei voi poiketa, koska päätökset on jo tehty. Nyt pitäisi kaikkien herätä ja huomata, että TV-sopimuksen tuoman julkisuuden varjossa tapahtu asioita väärään suuntaan

 • Olen nähnyt muutaman ottelun, jossa vastustajan ”hengettömyys” on näytellyt suurta osaa piste-eron synnyssä. Näissä voittaneen joukkueen hyökkäyksellä ainoa mahdollisuus pitää ero pienenä, olisi ollut toisella puoliajalla laittaa jatkuvasti polvea nurmeen. Samaten vastustajan lentopotkut olisi pitänyt jättää paluttamatta. Ei kai tuossakaan olisi mitään järkeä?

  (Tämä ei ole kannannotto tähän Steeler – Jaguaarit matsiin, kun en eitä nähnyt.)

 • ”Olen nähnyt muutaman ottelun, jossa vastustajan ”hengettömyys” on näytellyt suurta osaa piste-eron synnyssä. Näissä voittaneen joukkueen hyökkäyksellä ainoa mahdollisuus pitää ero pienenä, olisi ollut toisella puoliajalla laittaa jatkuvasti polvea nurmeen. Samaten vastustajan lentopotkut olisi pitänyt jättää paluttamatta. Ei kai tuossakaan olisi mitään järkeä?”

  Ei siinä olisikaan järkeä, mutta tilanne on aivan eri jos edelleen peluuttaa starttereita ja ne tekevät mitä haluavat. Toki jos kakkos- ja kolmosketjun kohdalla käy samoin niin minkäs sille voi. Kyse on nyt periaatteesta jonka mukaan kakkoset eivät päässeet pelaamaan ollenkaan.

 • Aika kuvavaa, että ainoa polvi mikä ottelussa otettiin oli Jagujen toimesta…

  Lisäksi, mielenkiintoista luettava drive chartista että Steelerssin 95% peleistä viimeisellä neljännekselläkin oli heittopelejä. Jaguaarit pelasivat puolestaan juoksua koko loppupelin kun voittajasta ei ollut enää epäselvyttyyttä ja oli selvää että Kuopio koittaa vain nöyryyttää vastustajaa…
  http://www.sajl.org/images/tilastot/1d17022.shtml

  Reilua ja rehtiä.
  Hienoa toimintaa kaikin puolin.

  Lyöty osapuoli pelaa juoksua jotta ottelu päättyisi edes 77-0, mutta nöyryyttävä osapuoli hakaa tuossakin vaiheessa menemään heittopelejä ykköskentällisellään.

  Mitä tässäkin nyt enää sanoisi…

 • Pelin kahdella viimeisellä drivellä oli Jaguaarin hyökkäys kentällä (peliaikaa varmaan 4min jäljellä, kun aloittivat ensimmäisen). Eka drivellä Jaguaarit etenivät ihan kohtuu hyvin, mutta heittivät intterin Bellille, joka palautti sen 95yrd pohjiin. Tuota maalia ei olisi tullut, jos Jyväskylän jätkät olisivat halunneet pelata. Toisen puoliajan osalta valtaosa maaleista tuli lyhyistä heittopeleistä, jotka Steelers laitahyökkääjät juoksi maaliin. Varsinkin Ndongo oli täysin mahdoton taklattava Jyväskylän pelaajille.

  Itse olin katsomassa koko pelin, eikä ainakaan minulle tullut tunnetta, että Steelers tekemällä teki niitä pisteitä. Selostajan hehkuttaminen ”seura ennätyksestä” oli mielestäni tyylitöntä, mutta ei ne Jaguaarit enää toisella puoliskolla halunneet edes pelata tai sitten eivät jaksaneet. Katsojan silmissä peli oli ihan paska. Toinen joukkue halusi pelata, mutta kun vastustaja on umpisurkea niin sitten peli menee tällaiseksi.

  Ihmetyttää se että täällä ”asiantuntijat” kommentoi peliä, vaikka eivät ole sitä edes katsoneet. Tai jos ovat katsoneet, niin eivät ole ymmärtäneet mikä lopputulos oli tuollainen mitä oli. Bell teki 3 maalia intterista, fumblesta ja puntin palautuksesta. Muistaakseni joku muukin Steelers puolustaja teki intteristä maalin (en jaksa varmistalla asiaa tilastoista).

 • Ehkä kannattaa muistaa se että seuraava peli steelerssilla on finaali eli jaguja vastaan pysty testaa pelejä finaalia ajatellen. Jos syyllisiä etsitään niin syyttäkää puhtaasti jaguja kun selkäranka katkesi ja peli ei enää maistunut. Aina pitäs pelata matsi loppuun asti vaikka tappiolla ollaankin.

 • Hienoa että osaat syyllistaa kommentoijat siitä etteivät ole muka katsoneet peliä tai sitten ymmärtäneet ja itse kommentoit ettet ole jaksanut tilastoja tarkistaa, johon menisi se pari minuuttia. Kuitenkin piti päästä narisemaan ja kommentoimaan asiasta.

  Keep on good work dude!

 • Ei tarvinnut tarkastaa tilastoja, koska olin paikalla katsomassa peliä. Sitä kuka Steelers puolustaja sen maalin teki en muista, enkä viitsinyt sitä alkaa etsimään tilastoista. Mut tsekkaa sinä?

 • Ereborin lahja Kuopiolaiselle jenkkifutikselle, eli Aspinen.

 • ”Katsojan silmissä peli oli ihan paska.”

  Nimenomaan. https://media.giphy.com/media/5xtDarmwsuR9sDRObyU/giphy.gif

 • Anyone? Muistaako kukaan? Royals voitti Oulun 124-0 toissakaudella ennen nousuaan liigaan. Vaahteraan pyrkivän joukkueen kuuluukin dominoida 1-divarissa mennen tullen. Jos pelaa 1-divarissa tiukkoja matseja, tulee liigassa hikiset oltavat.

 • Tarkalleen tuo murhenäytelmä päättyi 124-8. Royals teki lähes joka toisella hyökkäysdownilla (sic!) TD:n, lisäksi puolustus teki pari.

 • Erona Steelersin toimintaan Royals laittoi kentälle kaikki reservit joita oli tarjolla mutta Lights oli vaan niin paska että päätti tiputtautua kolmoseen tuon jälkeen. Utriainen sen sijaan peluutti jenkkejään loppuun asti ja todennäköisesti pyrki sadan rikkomiseen. Kumman hiljaista kommenttirintamalla on ollut Utriaisen suunnalta.

 • Steelersin toimintaan en ota kantaa, koska en ole katsonut ottelua. Royals-Lights meni juurikin noin. Tuloshan ei kertonut Royalsista tai 1. divarin tasosta mitään. Lights pelasi vain täysin väärässä sarjassa.

 • Jyväskylä voitti muuten 2015 Oulun yhdellä touchdownilla… :)) Ykkösdivari on outo sarja.

 • En oikein usko että Utriainen tulee tänne kommentoimaan peluuttamistaan. Toisaalta olisi mukavakuulla Jagujen DC:n kommentti miksi tuli niinkin suuret numerot taululle. Meinaatko että Royals todellakin teki kaikkensa ettei olisi tullut sellaiset numerot Oulussa..

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *