Välierä: Royals – Huskies

Viimeksi muokattu 21.8.2017 21:10 45

(10-3)

17

(8-5)

14
1 2  
10 7 17
8 6 14

26.8.2017 klo 15:30 Vaasa

Kaari

Liigan ratkaisupelit käynnistyvät

jefumaster 25. elokuuta 2017 20:33

Vaahteraliigan runkosarjan viimeinen kierros täräytti pöytää kauden suurimman yllätyksen. Edellisen kauden finalisti, Seinäjoki Crocodiles sysättiin karusti putoajan paikalle.

Lue lisää

Royals taisteli tiensä Vaahteramaljaan

Gridiron Staff 27. elokuuta 2017 20:06

Wasa Royals jatkaa Vaahteraliigan finaaliotteluun päihitettyään Hämeenlinna Huskiesin kolmen pisteen erolla.

Lue lisää

Kommentoi

 • Rikotaan jäätävä hiljaisuus jäätävällä analyysillä!

  Ottelu pelataan säätietojen mukaan koleassa ja pilvisessä kelissä, kenttä voi olla kostea mikäli Vaasassa ripottelee sadetta yön tai aamun aikana. Tuuli pitäisi olla melkein myrskylukemissa. (vähän liioiteltuna)
  Otteluun odotetaan silti kauden ennätysyleisö ja toivottavasti tulee yli 2000 innokasta fania mylvimään matsiin ympäri Suomen. Oma veikkaus on että osa futisfaneista pääkaupunkiseudun ulkopuolelta (Tampere / Seinäjoki / Jyväskylä / jne.) valitsee tämän matsin vaahteramaljan sijaan joten ennätysyleisö toteutuu kyllä säästä riippumatta!

  Matsista:
  Vaasa Royals
  1. Miten Sotilaire pärjää kylmän ja kostean pallon kanssa kovassa tuulessa? Pallovarmuus, intereitä ja fumbleja on kertynyt melkoisesti kauden mittaan.
  2. Lähteekö hyökkäys heittämään pisteentekokilpailu mielessä, vai haluaako hallita palloa ja kuluttaa kelloa. Huskiesin puolustusta vastaan juoksun toimivuus.
  3. Royals puolustus, on se joka ratkaisee pelin. Jos Bedwell onnistutaan painostamaan hätäisiin ratkaisuihin, tuloksena tulee olemaan säkkejä ja inttereitä.

  Huskies:
  1. Bedwell ja hermot. Painetta tulee varmasti, jaksaako pommittaa varmaa lyhyttä heittoa ja pitkää pommia?
  2. Huskies puolustus on erittäin kova. Lihamuuri keskellä ja Tah Jones kerkeää kaikkialle. Takakenttä lähtee varmasti pikkaamaan Sotilairea, ja kuviot on scoutattu tarkkaan.
  3. Special teams. Huskies tulee olemaan potkupelissä erittäin vaarallinen, ja ikävässä kelissä varsinkin potkupelien kenttäasetelmat tulevat korostumaan.

  Oma veikkaukseni on että vaikka Vaasa on ennakkosuokkina, matsi tulee olemaan Vaasalle erittäin vaikea. Huskies on ollut Vaasalle vaikein vastus kauden aikana.
  Huskiesilta uskoisin näkeväni enemmän juoksupainoitteista hyökkäystä. Jonka jälkeen pommitetaan staroille palloa laitaan pystyyn. Tommi Pinta tulee olemaan 3rd down ja 4th down ykköskohde. Bedwell on melkoisen ennalta-arvattava quuppa, mutta viiden kiinniottajan nopeat heittopelit (Air Raid) on hyvinkin vaikeaa puolustaa, sillä pallo toimitetaan nopeasti pelimiesten käsiin. Vaasan puolustus ei ole Roostersin kaltainen Zone joka ampuu taklauksiin, vaan enemmän pelataan miesvartioinnilla ja blitzataan rajusti.
  Tämän pelin ratkaisee Justin Sotilaire vs. Juha-Matti Jokisen scoutti. Sotilairesta on jo niin paljon videomateriaalia ja tendenssit tunnetaan, joten en olisi yllättynyt jos nähtäisiin painetta jotta Sotilaire ottaa jalat alleen, ja hakee silloin tiettyjä kohteita, elikkäs puhtaasti peluutetaan kaveri ansaan.

  Ja lukijoille tiedoksi. 100% olen Vaasan kannattaja joten olen puolueellinen.
  Toivottavasti nähdään rehti ja raju futismatsi jossa ei tule syötönvastaanotonhäirintälippuja, niitä vaan tulee mielestäni käsiä levittelemällä tällä kaudella. Mielummin kuitenkin aina lippu kuin TD… joku viisas joskus kertoi minullekin nuorena näin kivan opetuksen. Elikkäs en väitä etteivätkö liput olisi aiheellisia, sitä enemmän vaan ruudussa on raitapaita roolissa, yleensä toivoo että jatkettaisiin pian peliä.

  Le Rélic

 • Analysoin lyhyemmin…

  Vaasalla on loistava sauma voittaa jos malttaa lähteä jouksupainotteisesti kahden backin muodostelmalla kontrolloimaan kelloa. Pitkiä driveja ja pidetään Hus hyökkäys penkillä istumassa koleassa säässä. hoittopainotteisella pelillä Vaasa ei tätä vie.
  Myös Hus pelaa heittopainotteista, mutta on siinä parempi kosteassa säässä, Hus pystyy pitämään oman pelin kasassa vaikka sataisi.

 • Huskies on ollut Vaasalle vaikea kuivallakin kelillä, nyt kun ennuste on taas vettä, tuulta ja kylmää niin luulenpa ettei Vaasaa nähdä finaalissa. Huskies pelaa peliä jota Vaasan puolustus ei tahdo pystyä pysäyttämään. Tiukka ottelu kuitenkin tulossa. Aivan sama kumpi voittaa, mutta olishan Hämeenlinnasta lyhyempi Helsinkiin.

 • @reliikki.
  kahden bäkin systeemi olisi itsemurha vaasalaisilta, Sottilare ei osaa juoksua lukea ja Suoste oli tänä vuonna liigajoukkueiden huonoin aloittava bäkki, vastassa on liigan kovin boksi juoksua vastaan.
  ottelun ratkaisu nähdään kuinka Runner pärjää Longia vastaan.

 • Sottilaren ei tarvitse niin paljon jouksua osata lukea, luotan että Vaasan OC ja HC osaa. Vaasalla on olleet keskushyökkääjät vähän väliä loukkaantuneena ja he eivät ole kahden backin muodostelmaa kunnolla käyttäneet. Nyt vain Jakobsson ja Suoste sinne QB:n taakse, QB ottaa pallon centerin alta ja siitä vanhan ajan poweria ja counteria kehiin niin hyvä tulee… Jos Vaasa lähtee pelaamaan sitä peliä mitä on nyt pelannut niin heitä ei nähdä maljassa…

 • Ai että liigan parhaan heittohyökkäyksen pitäis alkaa juoksemaan pro:sta poweria ja counteria? Molemmat joukkueet ovat pass first -tyyppisiä, mutta mielestäni linjoissa vaakakuppi kääntyy enemmän Vaasalle, ja samalla myös paikka Vaahteramaljassa.

 • Se sitten nähdään… Jännittään nyt jo! Onneksi radiosta tulee retroperjantai ja sauna vähän rauhoittaa ; ) Turha koittaa Vaasa voittaa! Kun nyt vaan kaikki saari- / mökkihullutkin saapuisi paikalle! Itse teen poikkeuksen ja lähden mökille vasta pelin jälkeen..! (asiasta tietämättömille -> Huvilakauden päättäjäiset)

 • Hyvä jos sinne sateeseen ja kylmään saapuu edes samaa määrää mitä viikko sitten. Ja eipä se tappio paljoa edes lämmitä.

 • Huomenna jos Seppo tulee säätämään sivurajalle niin se tietää Huskiesille voittoa.

 • Jos olisin vaasan HC ja pelipäivänä satais reilusti vettä niin mun veto ois:
  Qb: Long
  Rb:t suoste&young ja jakobson mukaan kiertoon.

  Ja olisin myös treenannut pitkin kesää tähän settiin tarpeeks pelejä varmalle tasolle. Valmius tohon kai on ja yhdessä pelissä testattu mutta on varmaan ajateltu loukkaantumistilannetta. Pitäis olla koutsilla kanttia vetää toi kortti heti jos näyttää siltä että lipsuu.

  Onkohan sottilare pelannut ikänsä jossain rutikuivassa osavaltiossa kun sade vaikuttaa pallonkäsittelyyn noin poikkeuksellisen paljon? EJG.

 • tulee tänään(kin) dominoimaan aivan jäätävällä tasolla ja siihen kusee Huskiesin keskinkertainen juoksuhyökkäys. Young merkkauttaa 14,5 tacklea tänään!! Mies on iha vitun elukka ja ammattilainen, ei anna armoa plyoffeissa. Sytyttää koko Vaasan puolustuksen omalla tekemisellään tänään.

 • Ei taida pojalla polvi kestää. Hajoaa uusiksi ekan neljänneksen puolivälissä ja siihen kaatuu Vaasan kausi.

 • Chrisin polvi on ihan ok. Tampereella otettiin sivuun vain varmuuden vuoksi. Samoin annettiin huilia viimeksi tuleva pelejä varten. Mutta Sottilarella oli vammaa Tampereen pelin aikaan. Nyt jo kaikki kunnossa.

 • Ei se pallo likomärkä pallo pysy yhdenkään kuupan käsissä sen paremmin. Mm viime finaalissa Brownin kiinniotot-yritykset 10-23, kaatosateessa, ja silloin häntä ylistettiin koko kausi parhaana kuuppana. Sottilaren vastaavat luvut samasta pelistä 14-22.

 • Yleisöä näyttää olevan tosi vähän, lienee reilusti alle 500. Vaasan kupla on puhjennut.

 • Siellä istuu toistatuhatta katetun katsomon alla mihin kamera ei näy, joten kupla säilyy ja te voitte vaan unelmoida kaltaisesta.. sorry

 • No ainakin pelillinen kulpa puhkes just … 0-8.

 • Toiko ei ollu paitsio staceylta?

 • Tripsillä menee tänään vahvasti.. Haluatko vielä todeta jotain vai tyydytkö aiigen että olet jo toistamiseen väärässä?

 • Huskies itse hölmöili voiton…

 • 879h yleisöä.
  hiukan odotin enempi Suomen huippu matsin järjestäjältä

 • @alarivi sitä on hankala hahmottaa lakeuksien ulkopuolella miten Huvilakauden päättäjäiset vaikuttaa tapahtumiin Vaasassa. Itsekään en tajunnut sitä kun tänne muutin, meni muutama vuosi oppiessa.

 • aika hienoa oli katsella suomalaispelaajien otteita.
  huskyillä hyökkäyksessä 52.sta yrityksestä kolmessa palloon koski suomalaispelaaja, jaardeista totali 250.sta 13 tuli suomalaisten toimesta.
  royalsilla vastaavat lukemat ovat 46.sta yrityksestä suomalainen koski palloon 15 kertaa, jaardeja suomalaiset rohmusivat 98/236.sta

 • Oma poika kuitenkin teki ratkaisevan voittoTD:n. Kaveri joka on pelannut jo Vikingsin vielä ollessa edustusjoukkue ja kaveri joka on ollut avainpelaaja nousussa kakkosesta Vaahteramaljaan. Tuskin olisi saanut ko. mahdollisuutta ilman ulkomaanapujen olemassa oloa. Samalla tempun arvo nousee , kun ympärillä on proäijiä eikä pelkkiä amatöörejä.

 • Tiukempi matsi kuin odotin. Aappo otti pitkän ratkaisevan kätsin voitto draibvilla ja kyllähän toi Stacey oli joka paikassa taklaamassa, oli hän ilkee ihminen tai paitsiossa tai ajoitti just oikein :)

 • 879 katsojaa on statsissa sanottu,,, ei taunnut ihan olla toista tuhatta katoksen alla, enemmän tulee roostersin peliin vaikka vantaalla peli . liitonvika kun ei muuttanut päivää pelille.

 • Oli siellä 7 suomalaista jotka etenivät yli 300 yd noin 30:llä yrityksellä

 • Huskies = Joukkue isolla J:llä😂 Ei kun tulevaisuutta rakentamaan…

 • Hyvää duunia Jasu ym..porukka tehnyt Hämeenlinnassa jo monta vuotta. Nyt veri punnitaan toden teolla kun malja haave mureni vaikka satsaukset importteihin oli sarjassa ihan omaa luokkaansa.

 • Oivoivoi, tähdenlento nimeltä huskies. Tämä on nyt ehkä hieman raakaa tässä vaiheessa mutta tulevaisuutenne näyttää epävarmalta. Vaasalla on tavoitteena vain olla Euroopan paras , mikä teidän tavoite on? Että huomenna ehkä pelataan liigaa? Teillä ei ole tavoitetta, ei suunnitelmaa, ei visiota eikä jatkuvuutta. Tähän asti olette päässeet mutta aikooko kaikki jatkaa seuraavana vuonna organisaatiosta? En usko. Kasvaako organisaatio ? En usko. Paraneeko valmennus? En usko. Tuleeko lisää liigakelpoisia sitoutuneita runkopelaajia? En usko.

  Kun importtien varaan rakentaa saa juurikin nämä kysymykset niskaan:
  Tuleeko runner ens vuonna?
  Tuleeko lester ens vuonna?
  Palaako Turun miehet Turkuun?
  Tuleeko mestaruusjahtaaja Tommi pinta?
  Jatkaako tah Jones?
  Oletteko sitoutuneet bedwelliin?

  Siinä muutama kysymys,
  Ja nämä kaikki vasta pitää huskies joukkueen ennallaan. Kun eteenpäin pitäisi mennä ja kehittyä.

  Rankkaa. Ja tsemppiä huskiesille! Hieno kausi ja hieno joukkue vuonna 2017. Epäilen että tähän nyt ladattiin kaikki, ja vahvuus paljastuu vasta ajan mittaan. Huikea kausi silti!

  If bedwell can do it, maybe we finns can do it too :)

 • Isoin Spede oli Pinta!
  itkupotkuraivarit sai uuden merkityksen= veti Pinnat!

 • Kaikkiin kysymyksiin on vasraus EI.

 • ja vaasassako hommat näyttää tosi varmalta, heitäppä arvio moniko seuraavista jatkaa Royalsissa.
  sottilare, Long, Loung, cutlan, saloranta, thomas, alakoskela, stockamp, Efe. Blomgren, zeqiri, Fredericks. davis.

 • Kyllä valmennus on tehnyt hyvää työtä, sitä tuskin kukaan kiistää. Tosin pikkulinnut kertovat, että viime kauden kovat runkopelaajat eivät ole olleet kauteen tyytyväisiä. Eli Huskiesin on todennäköisesti pakko jatkaa samalla tiellä importin suhteen. Tämän kauden joukkueesta lähtee paljon pelaajia muualle hakemaan peliaikaa.

  Joka tapauksessa Huskies pelasi hienon kauden liigassa. Jos joukkueessa oli ollut hyvä QB ja kikkeri niin tiedä miten pitkälle tällä porukalla olisi menty? Ehkä jopa mestaruuteen asti.

 • Amerikkalainen jalkapallo on tätä. Menestystä voi metsästää lähinnä kahdella tavalla. Pitkäjänteisellä työllä, jossa oma juniorimylly jauhaa uusia pelaajia tasaiseen tahtiin, taitopelipaikoille hankitaan silti ulkomaalaiset tähdet, mutta homma toimii, koska iso organisaatio tuottaa sekä pelaajia että maksavia jäseniä, joilla on vielä mahdollisesti sponsorisuhteitakin. Edellytys: melko iso paikkakunta ja merkittävä talousalue. Toinen vaihtoehto on lyhyen tähtäyksen instant-menestys. Ratsataan kaikki mahdolliset alueen sponssit, joilta kerätään rahaa, hankitaan valtava määrä importteja ja päälle kilometrikorvauksilla Suomen tunnetut ”gloryhunterit”. Edellytys: keskisuurikin talousalue riittää, sillä homma ei edellytä merkittävää junioritoimintaa, johon tarvitaan laajaa asukaspohjaa. Ensimmäiseen skenarioon tuntuu Suomessa pystyvän onnistuneesti vain Roosters. Butchers ja Trojans ajoittain, mutta oma juniorituotanto on karvan verran liian pieni, jolloin massaeläköitymiset tyhjentävät pajatson aika ajoin tyhjäksi. Jälkimmäistä on kokeilut usealla paikkakunnalla ja kuten roomalaisilla oli tapana sanoa ”vestigia terrent” eli jäljet pelottavat. Seurauksena on lähes varmuudella jollain aikavälillä totaalinen konkurssi, jos ei taloudellinen, niin ainakin urheilullinen. Jopa tilanteessa, jossa panostus tuottaa urheilullista menestystä, mikään ei takaa, että sille olisi luvassa jatkoa, koska importit vaihtuvat, osa pelaajista tulee kylläiseksi ta sponssit eivät jatka. Missään ei ole ennusmerkkejä siitä, että tämä tilanne muuttuisi, koska maantiede on se, mikä se on. Riittävä asukaskeskittymä tällaisen marginaalilajin pyörittämiseen sillä tasolla, jolla esim. SAJL haluaisi sen uospäin näyttävän, on vain pääkaupunkiseudulla.

 • Pinta tuli Huskiesiin senrakia, että Bedwell lupasi Pinnalle paikan mestaruusjoukkueesta ja Pinta vuorostaan halusi menestystä Saintsin jälkeen. Eipä sitä sitten tullut toivotussa määrin. Ei ihme, että Pinnalla oli tunteet pinnassa.

 • Sottilare ei jatka, takuuvarma tieto. Veikkaan, että jos joku tuosta ryhmästä jatkaa niin ne on listan kolme viimeistä nimeä.

 • @tässä ollaan oltu jo pitkään. mikä sun pointti on tossa sun vuodatuksessa ? Skene on hienossa kunossa, erittäin hieossa

 • Vaasassa voidaan huokaista helpotuksesta. Stan B oli jo ennen eilistä ilmoittanut halukkuutensa liittyä joukkueeseen kauden jälkeen. Mukanaan hän toisi myös paljon pelaajia.

 • Ei olisi tarvinnut edes pelinrakentajaa vaihtaa… Jos vain olisi ollut potkaisija tai edes sen verran reenattu potkuja että 25 jaardinen uppoaa niin Huskies olisi maljassa…

 • Ja hyvällä pelinrakentajalla Saints olisi ollut playoffeissa vaan ei ollut hyvä pelinrakentaja. Olisi Hml rosterissa varmasti joku osannut potkia jos vain stan ei tahtoisi olla aina sohlaamassa ja vaatinut heittoja ku piti potkia

 • Tommin reaktiota arvostelleet voitte mennä itseenne. Joko ette ole ikinä saavuttaneet yhtään mitään tai on aina puuttunut todellinen halu ja intohimo lajia ja menestymistä kohtaan. Tietäisitte kyllä, mitä tämä vaatii, jos olisitte joskus osanneet ja saavuttaneet jotain. Voitte myös katsoa Tommin jefu-CV:n. Siitä voi ottaa oppia. Intohimo ja tunne kuuluu lajiin.

 • Mennä itseenne, ihanko totta? Eli jos olisit itse vaikka valmentaja niin olisit hyväksynyt tuon toiminnan? Mitä jos Hus olisikin vielä saanut vaikka fumblen kautta pallon? Pinta olisi ollut pois siitä hyökkäyksestä ja parhaassa tapauksessa jos Hus olisi voittanut pelin niin pelikiellossa finaalin… Olisitko edelleen silitellyt päätä ja sanonut että intohimo ja tunne kuuluu lajiin? Ja toki nuo kuuluvatkin lajiin, mutta ei sen takia tarvitse tehdä typeriä asioita kentällä…

 • Eli tunne ja intohimo = lapsellinen (ja ennen kaikkea sääntöjenvastainen) kypärän hakkaaminen kenttään vain ja ainoastaan koska puolustaja teki erinomaisen pelin ja leikkasi Pinnan eteen lyömään pallon maahan. Mene nyt kotiis siitä

 • Kyllähän lätkässäkin aivan lapsellisesti lyödään mailoja rikki… onhan se nyt väärin olla harmissaan finaalipaikan menetyksestä sm tasolla… aivan käsittämätöntä (sarkasmi)

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *