Välierä – Huskies – Wolverines

Viimeksi muokattu 10.8.2015 21:52 27

(8-1)

34

(4-5)

19
1 2  
34 0 34
0 19 19

15.8.2015 klo 16:00 Hämeenlinna

Kaari

Kohti Spagettimaljaa – Huskies vs Wolverines

jefumaster 12. elokuuta 2015 20:51

Tässä ottelussa ennakkosuosikin asema on yksinomaan Huskiesin harteilla. Joukkue on runkosarjan ykkönen ja voittanut joukkueiden kaksi kohtaamista yhteismaalein 82-14. Wolverines on kuitenkin parantanut peliään sarjan vanhetessa ja omaa potentiaalia voittoon saakka.

Lue lisää

Huskies Spagettimaljaan

Gridiron Staff 17. elokuuta 2015 10:43

Hämeenlinnalaisten hyökkäys yski toisella puoliajalla, mutta ensimmäisellä jaksolla rakennettu johto piti.

Lue lisää

Kommentoi

 • Huskies vei edellisen viikonlopun ottelun 35-14 ja on ennakkosuosikki tässä pelissä. Wolvoilla kuitenkin yllätyspotentiaalia jos saavat hyökkäysmiehistönsä jalkeille täysimääräisenä. Runkosarjapelillä oli suurempi merkitys hämeenlinnalaisille jotka halusivat runkosarjan voiton. Nyt merkitys on suuri molemmille.

 • Tässä on kaksi hienoa välierää, jotka kummatkin voivat päättyä miten tahansa. Huskies ja Royals ovat mielestäni ennakkosuosikkeja, mutta Wolvot ja Saints ovat täysin yllätysvalmiita. Hieno loppu kaudelle riippumatta siitä, kuka voittaa!

 • Mikäs yllätys se Saintsin voitto muka olisi. Eikös ne ole jo Royalsin kertaalleen voittanut?

 • On mutta silti royals. On ennakkosuosikki jo pelkästään sen takia että on hallitseva mestari.

 • Saintsin hyökkäyspelin menestys Tampereella pelatussa ottelussa oli eniten Bialostokin kyvyssä liikkua, ja pitää joukkue kentällä tiukoissa tilanteissa. Heittopeli oli aika paljon sen varassa, että Bialostok pystyi välttämään pass rushin, ja jostakin sen jälkeen löytämään laitahyökkääjän, kun alkuperäinen peli oli hajonnut. Juoksupeli oli muuten olematonta, vaikka Tampereen hyökkäyksen linja pelasi erinomaisesti. Tuo tietty yksipuolisuus saattaa kostautua Tampereen pelissä. Royalsin hyökkäys on monipuolisempi, sillä sieltä löytyy kolme kovaa pallonkantajaa, laaja lista laitahyökkääjiä, ja hyvin heittävä QB. Puolustus menee aika lailla tasan. Takakenttä on Royalsilla vahvempi, mutta tukimiesosasto on Saintsilla vahva, samoin puolustuksen linja menee hienokseltaan Saintsille, kun Ceken on poissa. Potkujen palautus on Royalsilla todella vaarallinen, ja se saattaa kääntää etua Royalsille. Jos Royals saa nopeasti painetta Bialostokille, ja pystyy estämään hänen omat juoksut, Royals on vahvoilla.

 • Eli vaahtera-kolmosena oleva Roosters on ennakkosuosikki voittamaan vaahteraliigan koska voitti viimevuonnakin? Valitettavasti suomi-jefussa voimasuhteet voivat muuttua viikossa. Tai päivässä. Tai pelin aikana. Tai jopa yhdellä yrityksellä..

 • @Janis Petke, tuo peli Pyynikillä oli siitä erikoinen, että Saintsin kolme parasta RB:tä oli pois. Eipä siinä silloin hirveästi muut juosseet kuin Bialostok.

  Kun tilastoja katsotaan ei Vaasan juoksuhyökkäys ole muita kummoisempi kun riisutaan Oulua vastaan pelattu ”katastrofipeli” jossa Royals juoksi 734 jaardia. Sen jälkeen eipä ole enää isompaa eroa Huskiesin tai Saintsin juoksujaardeihin.

  Tulevana lauantaina on uusi tilanne molemmilla joukkueilla. Royals kohtaa vaativan kotiyleisön edessä Saintsin, joka on ainoana voittanut jokaisen muun 1-divarin joukkueen runkosarjassa.

  Lisäksi Saintsin hyökkäyksen linja on vielä paremmassa iskussa ja samoin RB osasto on ihan toisenlainen.

  No mitä näistä, lauantaina se nähdään….Ajatella jospa Wolvot ja Saints voittavat ja Spagetti pelataan vanhalla kunnon Pyynikin kentällä…..

 • Olis hienoa lukea vaikka Jefumasterin yhteenveto 1div. välierä peleistä ennen lauantaita.

 • …ja sitten Sampsan ohjeet tuomareille…

 • @Pablo pl. Kouvola jolle Tampere hävisi.

 • Voi prkl niin meni……

 • Kuitenkin jos vertaa Saintsin kolme parasta RB:tä Vaasan kolmeen bäkkiin niin ei jää kauheasti epäselvää kumpi nippu pystyy vaikuttamaan peliin enemmän. En usko, että sillä on kauheasti merkitystä kuka Saintsillä on RB:nä.

 • Erot juoksupeleissä tulee siitä, että Saintsilla Bialostok on sarjan parhaiten liikkuva QB ja on Saintsista juossut itse ylivoimaisesti isoimmat jaardit, ja Jerell Jones taas on ehkä koko Suomen paras RB.

  Royalsilla on kolme kovaa RB:tä, joista jokainen pystyy tekemään isoja pelejä ja juoksupeli toimii vielä 4. neljännekselläkin tehokkaasti, mutta kuten nähtiin Huskiesia vastaan, se ei riitä kun vastassa on maan paras RB.

 • 20-0 toisen neljänneksen alussa. JJ 2 td: tä , Leskinen 1

 • Taukotilanne 34-0, Jones 4 td: tä. Wolvot ei ole vielä käynyt red zonella

 • 3. neljännes pelattu, 34-12

 • 34-19, 2:38 jäljellä wolvojen hyökkäys kentälle

 • Spagettimaljassa pelaa joukkueet ansaitusti joukkueet, joilla on sarjan parhaat jenkit niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessakin.

 • Tuossa on juuri se syy, miksi divari pitäisi pelata kotimaisin voimin. Jenkit ja usein myös europelaajat ovat niin ylivoimaisia, että he yksin ratkaisevat ottelut. Suomalaiset pelinrakentajat ja keskushyökkääjät kuluttelevat penkkiä.

 • Halutaanko siis 1-divarista samaa kuin 2- ja3-divisioonasta? Ei pelillinen taso nouse kieltämällä vahvistukset.

 • Jos halutaan kovaa pelillistä tasoa, niin miksei hankita sitten vaan kahta joukkueellista jenkkejä tänne ja antaa niiden pelata keskenään? Pelillisen tason kasvu on myös kovin keinotekoista, jos se tapahtuu sillä, että kentälle tuodaan muutama ylivoimainen pelaaja ulkoa.

  Itse näkisin mieluummin sarjan, joka ratkaistaisiin suomalaisten pelaajien välillä eikä niin, että sarjan voittaa se, joka onnistuu parhaiten vahvistusten hankinnassa. Suomalaiset taitopaikkojen pelaajat saisivat myös kokemusta penkillä istumisen sijaan.

  En ihan saa kiinni mitä tarkoitat tällä: ”Halutaanko siis 1-divarista samaa kuin 2- ja3-divisioonasta?” Onko 2- ja 3-divisioonissa jotain perustavanlaatuista vikaa? Luonnollisesti Suomi-pelaajien välillä on myös tasoeroja, ei kai jenkkien ja europelaajien kieltäminen tarkoita sitä, että jokainen 1. divarin joukkue olisi automaattisesti 2- tai 3-divisioonajoukkueiden kanssa samalla tasolla.

 • Turhaa ulvontaa divarin amerikkalaisvahvistuksista. Nämä ovat säännöt ja niillä mennään. Ajatellen nousua Vaahteraliigaan on hyvä joukkueiden saada jenkkipelaajia. Se on sitten sattumankauppaa kuka saa kunnon vahvistuksen vai jetlag kehärääkin. Divari on ollut neljän pleijareissa olleiden osalta tiukka, mielenkiintoinen ja viihdyttävä.

 • Tais olla ihan hyvä peli? mitä tuosta ylitarkastajan tilanne kommenteista ymmärsin niin wolverines sai sit vasta toisella puoliajalla juonesta kiinni. Mutta hienoa että edes silloin, paljon onnea huskies hienosta voitosta. Ja jos joku peliä seurannut voisi kirjoittaa pienen yhteenvedon.

 • jones

 • Kyllä se näytti enemmän että wolvot yritti aluksi jotain uutta mikä ei toiminut ollenkaan. Toinen puoliaika ne tuli kovaa ja asenteella mutta me kestettiin se ja pelataan mestaruudesta.

 • Miettikääpä ihan rauhassa, miltä näyttäisi 1-divisioonan peli jos jokaisella olisi kotimainen pelinrakentaja? Kuinka monessa 1-div joukkueessa on sen tason valmentaja, että se osaa ja pystyy valmentamaan pelinrakentajaa? Tekniikat, luvut, liikkuminen ja varsinkin tukemaan pelitilanteessa?
  Suomalaisia pelinrakentajia toki on, mutta ei niin montaa, että 1-div saati liigatasolle riittäisi jokaiseen joukkueeseen yksi. Olisi tietysti hyvä nähdä suomlaisia pelinrakentajia divareissa enemmän, mutta kyllä meidän yksi iso ongelma on se, että ei meillä on sille pelipaikalle riittävän hyviä valmentajia. Näin QB ei kehity vaan junnaa (al-qubaisi nyt vaikka. kuka sitä koutsaa ja millä eväin?) ja lopulta lopettaa/päätyy rissuksi ja jenkki sisään.

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *