Vaahteramalja XXXIX

Viimeksi muokattu 16.9.2018 21:03 133

(12-0)

44

(9-3)

14
1 2  
30 14 44
14 0 14

15.9.2018 klo 18:00 Helsinki

Helsinki Roosters voitti seitsemännen perättäisen mestaruutensa lauantaina Helsingissä, kun vastaan asettui runkosarjan kakkonen Kuopio Steelers. Keskustele aiheesta tässä ketjussa.

Kaari

Roostersille seitsemäs perättäinen mestaruus

Gridiron Staff 16. syyskuuta 2018 20:23

Helsinkiläisjoukkue vei odotetusti mestaruuden tämän kesän Vaahteramaljassa.

Lue lisää

Kommentoi

 • Olikos tämä se paikka mihin voi todeta notta: Steelers voittaa Vaahteramaljan?!

  J Surakka

 • Minä vuonna?

 • On mennyt vaahteraennakot kovin lyhyeksi tälläkin sivustolla.

 • Oikeastaan tämä ennakko on juuri niin pitkä, kuin tämän vuoden Vaahreramalja ansaitsee. Ja sama toistuu katsomossa maksavien asiakkaiden määrässä lauantaina.

 • Miksi Vaahteramalja pelataan aina lauantaina ja illalla ? Jos aihetta lähestyy tapahtumajärjestelyn näkökulmasta on tämä ratkaisu järjetön. Totta kai lauantai-ilta palvelee kaikkia, jotka haluavat siirtyä pelistä tuopin ääreen jälkipeleihin, mutta tämä ei voi olla syynä päivävalintaan.

  Jos Vaahteramalja pelattaisiin sunnuntaina päivällä tavoittaisi se paljon suuremman yleisön. Todennäköisesti peliä saavuttaisiin katsomaan pidemmältä ja erilaisten oheistapahtumien liittäminen olisi helppoa. Esimerkiksi viime sunnuntaina järjestetty lasten ja nuorten hike-punt-and-pass olisi ollut aika loogista sijoittaa Vaahteramaljan yhteyteen. Myös muita junioreille suunnattua aktiviteetteja voisi kellottaa finaalisunnuntaille ja näin houkutella paikalle katsojia vähän kauempaakin. Nythän Vaahteramaljan oheisohjelmana on ainoastaan melkoisen sisäänpäinlämpeävä Vaahteramalja Golf.

  Sunnuntaille ajoitettu Vaahteramalja tarjoaisi osanottomahdollisuuden huomattavasti suuremmalle yleisölle, kuin helsinkiläisen lauantain malli. Nythän ulkopaikkakuntalaisena joko investoit majoitukseen tai sitten matkustat takaisin provinssiin läpi seuraavan yön. Nämä molemmat karsivat suuren joukon potentiaalisia jefu-katsojia, erityisesti perheitä.

  Tänä vuonna Vaahteramaljalla tekee tiukkaa saada 2000 katsojan raja rikki.

 • Onko se joillekin niin, että pelin ennakoitavissa oleva tasaisuus on ainoa mielenkiintoa herättävä tekijä. Siinä tapauksessa 3-divarin finaali oli se paras ottelu. Jotenkin vain epäilen, että jos Vaahterassa pelaisi kaksi liigan alemman kastin tasoista joukkuetta tasaisen pelin, ei se tekisi siitä kauhean mielenkiintoista.

  Jos lajista on kiinnostunut, niin finaalia voi lähestyä esimerkiksi miettimällä, millaisella strategialla Steelers asettuu peliin. Kyseessä on kuitenkin hyvä, nuori ja nälkäinen joukkue ilman suuria paineita. Daavid vastaan Goljat. Samoin Roostersin kannalta voi miettiä, miten kaikessa onnistunut ennakkosuosikki aloittaa ottelun. Tähän saakka pelin alkujen fortuna on ollut useassa pelissä Roostersin puolella, kun vastustajalla on ollut pelin alussa TD:n paikka. Entä jos Steelers tekee ensimmmäisellä downilla TD:n? Menisikö Roostersin pakka sekaisin varsinkin, jos Steelers-puolustus olisi löytänyt Roostersin hyökkäyksen heikkoudet?

  Aina voi kaikkea tapahtua ja tulla monella tapaa jännä peli. Pelistä voi tulla mielenkiintoinen ilmankin, että olisi tuloksellisesti hirveän jännä.

  Steelers on tänä vuonna voittanut jo yhden mestaruuden, nimittäin Ostrava Steelers. Toisaalta tänä vuonna on myös tasan 10 vuotta siitä, kun Pittsburgh Steelers voitti mestaruuden. Steeler Nation on levinnyt hyvin maailmalle:)
  https://en.wikipedia.org/wiki/Steeler_Nation

 • Heh… pitää olla melkoinen jefu-hifistelijä, että löytää tuon analyyttisen mielenkiinnon jännityksettömään peliin. Mutta onneksi teitä on muutama täyttämään Stadionin katsomon.

 • Veit sanat suustani. Lähinnä naurattaa nämä muutamat tyypit, joiden mielestä Vaahteramaljaan ei kannata lähteä, koska ennakkotulos on selvä. Siellä kuitenkin pelaa kaksi tämän vuoden parasta joukkuetta, olkoon Roosters sitten miten ylivoimainen tahansa. Minulle on toisaalta ihan sama mikä lopputulos on, mutta menen paikalle, koska Suomessa ei livenä voi missään nähdä parempaa futista.

 • Vahhteramaljassa on kyllä nähtävää ja taitoa, niin kentällä kuin sivurajoilla: Utriainen, Jääskeläinen, Laherma, Niemi, Eskelinen, Kadmiry, Laine, Outinen, Kuikka, Olin ja Lempinen. Lisätään vielä Hyttinen, Lahtinen ja Tuovinen niin on kasassa vahva runko mille tasolle tahansa Suomessa.

 • Strategisesti valittu lista, arvostan :) Näinhän se on, kun asiaa hieman mietiskelee.

 • jokseenkin yksinkertaista kysyä onko loppuottelun tasaisuus ainoa tekijä mennä paikalla. Ei tietenkään. Mutta se on se suurin puuttuva tekijä minkä takia matsi jää nyt väliin. vaahteramalja ei tapahtumana vedä magneetin lailla luokseen, valitettavasti. Jos matsin lisäksi olisi lukuisia muita syitä viedä koko perhe matsiin niin veisin. Nyt ei ole.. Tossa oli ihan relevanttia pohdintaa että miksi juuri la ilta ja mitä kaikkea su päivällä saisi aikaan. Loppuotteluparin korkeahko taitotaso on oletus, en koe sitä ensisijaisena syynä tai kuriositeettina mennä finaaliin sitä seuraamaan, se on yksi perussyy mennä mitään matsia katsomaan. Lajista kiinnostuneelle on tarjolla hyvää materiaalia tuhansia tunteja youtubessa. Yksipuolinen selkäsauna ei toimi oikein hyvänä mainoksena. Mutta että tänä vuonna kun toisella joukkueella on arvioni mukaan 1% mahdollisuus voittoon niin kaikki yhteenlaskettuna matsi jää väliin. Pitkän linjan jefuihmisenä en koe ennakkoasetelmien perusteella saavani ottelusta oikeastaan yhtään mitään. Valitettavasti.

 • Tässä vielä uudestaan 10 ennustustani vaahterafinaalista. 1. Connette pelaa ekan puoliajan, miro kolmannen neljänneksen ja viimeisen neljänneksen roosters pelaa kymmenellä pelaajalla ja ilman pelinrakentajaa. Koska he voivat. 2. Wort ajetaan ulos. 3. Pajarinen juoksee kaksi yli 40yd:n td:tä takaperin. 4. Linnainmaa ottaa pallon kiinni kypäränsä facemaskilla ja konttaa loput 30yd tehden td:n. 5. Kadmiry heittää muutaman kerran, joista suurinosa ei osu kohdilleen, jonka jälkeen roosters siirtyy juoksemaan pääsääntöisesti kadmiryllä. 6. Pinta ja Äyräväinen saavat molemmat henkilökohtaiset. 7. TV selostus tekee kaikkensa vakuuttaakseen yleisön, että steelersillä on mahdollisuus voittaa jos.. ja tämä jatkuu aina kolmannelle neljännekselle saakka. 8. Pelissä on ennätysvähän katsojia. 9. Pelipäivänä sataa vettä. 10. Peli päättyy 68-14 roostersin voittoon.

 • En ihan ymmärrä miksi tästä pelistä puhutaan niin selvänä tapauksena. Mun mielestä Roostersin hyökkäys on ollut EM-kisojen jälkeen selkeästi huonompi kuin mitä se oli ennen sitä ja Steelers on vaan parantanut mitä pidemmälle kausi on edennyt. Nyt etenkin Steelersin juoksu on niin vaarallinen, kun jenkit hoitaa pallonkantamisen, että lauantain sateessa saattaa olla ottelun ratkaisu. Connette on pelannut sateessa ylivoimaisesti huonoimmat pelinsä Suomessa ja täten Roosters tulee menettämään ainoan selkeän etulyöntiasemansa. Roostersin juoksupuolustus ei ole niin hyvä kuin miltä tilastot näyttää koska pääsevät aina pelaamaan johtoasemassa. Steelers tulee ottamaan juoksun pois. Utriainen on myös sellainen kettu ja velho, että pystyy tempolla sekoittamaan Roostersin kuumakallet huutamaan vaan toisilleen.

 • Tässä palstaa kauemmin lukeneena heräsi muutama kysymys ja toive ”gridiron asiantuntijoille”. Toivottavasti kommenteihin saisi myös jotain perusteluja, jotta täälläkin päässä ymmärtäisin miksi ottelua pidetään täysin selvänä.

  1. Miksi sunnuntai on parempi kuin lauantai? Mitä sunnuntai päivänä voi tehdä enemmän kuin lauantaina? En äkkiseltään keksi mitään erikoista suununtaista verrattuna lauantaihin, joten mikä muuttuu jos pelin alkua siirretään vuorokausi eteenpäin? Kai sen pelin voisi lauantainakin pelata jo päivällä

  2. Roosters lähtee selkeänä ennakkosuosikkina, sitä en kiistä. Mutta ei tuon ihan yksipuoleinen näytös pitäisi olla. Kuopiossa pelatun pelin tilastothan ovat tasan tai jopa kuopiolle, pisteitä lukuunottamatta, ja kuopiolla puuttui silloin mm Bell ja puolustuksen koordinaattori. On totta, että roo otti jalkaa pois kaasulta, mutta silti uskon kuopion parantavan. Miksi siis roo tulee voittamaan pelin 99% varmuudella? Miksi peli ei olisi mielenkiintoinen?

  3. Aiempina vuosina asiantuntijat tällä pastalla on tehnyt mielestäni hyviä arvioita joukkueista pisteyttämällä eri osa-alueet (qb, rb, wr, ol, dl, lb, db). Olisi mielenkiintoista nähdä nämä arvioit myös maljasta, kun kerran peliä pidetään täysin selvänä onko nuokin osa alueet täysin epätasaiset. Ehkä myös spessut mukaan ja hienoa olisi jos joku osaisi analysoida myös valmennuksen.

  Itse uskon roostersin voittoon 55-35. Uskon että Brandon Connette pelaa kolme neljännestä minkä jälkeen peli on ohi. Kuitenkin uskon että puoliajalla peli on vielä tiukka. Vaikka pisteroa olisikin siinä vaiheessa 2td verran uskon, että kenttätapahtumat pitävät katsojalle pelin jännittävänä, tai ainakin mielenkiintoisena. Lisäksi heitän arvion, että roosterssin kakkosketju tekee 2td:tä (Kadmiry qb, Kuronen rb ja ainakin 2 wr vaihdettu)

  ps. Aion olla paikanpäällä katsomassa peliä, on se ennakkoon miten epätasainen tahansa

 • Jos sataa, se voi olla Steelersin mahdollisuus. Viime vuonna maljassa sataa tihutti ja Connette ei edes yrittänyt heittää. Sama ilmiö ollut tänä vuonna, tosin monesti ei ole sadepeliä ollut.

 • Toivottavasti sataa rankasti, puolustukset ryskää boksin täyteen miehiä ja sitten katsotaan kumman rissut pääsee vapaaksi mano-mano. Etu on silloin kyllä Roon takakentällä.

 • Roosters on voittanut kauden molemmissa kohtaamisissa 20-30 pisteellä ja kummassakaan Connette ei ole pelannut loppuun asti. Myös muuta miehistöä on vaihdettu. Jos Roosters joutuisi tiukalle ts. Steelers onnistuisi tosissaan haastamaan (jota me, ihan kaikki ja myös Roostersin kannattajat myös, tosissaan toivomme) niin Roosters peluuttaa silloin vain ykkösmiehistöään koko matsin ajan ja siinä kyydissä, nimeomaan Roostersin hyökkäyksen kyydissä ei vain Steelersin puolustuksella riitä rahkeet.

  Henk.koht. toivon, että ottelu ei olisi selvä puoliajalla – että eroa olisi tyyliin 1 TD ja siinä olisi aidosti jännitystä. Veikkaan kuitenkin, että peli päättyy punaisten voittoon vähintään kolmella TeeDeellä ja Miro pelaa ottelun lopun.

 • Kuopiolaisena oma kiinnostus Vaahteramaljaa on tietenkin ilmiselvää, mutta ihan noin muutenkin on päivänselvää, että ottelun lopputulos ei ole absoluuttinen itsestäänselvyys. Roosters lähtee suurena suosikkina, mutta ei se olisi ensimmäinen kerta jenkkifutiksen historiassa, kun merkittävä altavastaaja yllättääkin siinä yhdessä ottelussa. Rakkaimpana esimerkkinä Super Bowl XLII, kun Giantsit pieksi 18-0 -recordilla otteluun lähteneen Patriotsin.

  Tietenkin Roosters on selkeä suosikki, mutta Steelersillä on ihan oikea mahdollisuus voittaa tuo ottelu.

  Ja kuten aiemmatkin kommentoijat ovat jo sanoneet, tuossa pelissä tullaan todennäköisesti näkemään tämän vuoden Suomen kovinta jenkkifutista. Ei se kaikille ehkä riitä syyksi, mutta minulle luultavasti riittäisi, jos pääkaupunkiseudulla asustelisin. Mene ja tiedä.

 • 1. Miksi sunnuntai on parempi kuin lauantai? Mitä sunnuntai päivänä voi tehdä enemmän kuin lauantaina? En äkkiseltään keksi mitään erikoista suununtaista verrattuna lauantaihin, joten mikä muuttuu jos pelin alkua siirretään vuorokausi eteenpäin? Kai sen pelin voisi lauantainakin pelata jo päivällä.

  sunnuntaina on aika paljon vähemmän muuta urheilua etenkin televisiossa.
  enemmän kuitenkin miettisin maljan kohdalla ajankohtaa, miksi pitää joka vuosi lähteä kilpailemaan sm-liigan kanssa etenkin tv katsojista.
  malja pelataan lähes joka vuosi syyskuun toinen vkl. eli samana aikana jolloin liiga pyö rähtää käyntiin ja varma on että jokaisessa sporttibaarissa pyörii ennemmin jääkiekko kuin jefun finaali.
  siirtämällä malja viikkoa aikaisemmaksi vältettäis ainakin kilpailu suosituimman teevee lajin kanssa.

 • Jos Kuopio onnistuu eliminoimaan Connetten sairastuvalle/sivurajalle heti pelin alussa niin siitä vois tulla vaikka peli. Kun Connette kaatuu niin kaatuu koko Roosters. Kortelaista mukaillen, ”vetäkää sitä huolella …” :-) Itse tulen paikalle Telialle, totta kai !

 • Vielä sen verran Connettesta, että taitaa olla ainoita (ainoa?) pelinrakentajia Suomessa kautta aikain, joka on ollut FBS -koulun alottavana QB:na. Connettehan alotti ja pelasi pelejä Dukessa ja Fresno Statessa – ja ihan hyvin pelasikin.

 • Malja pelataan Tampereella! Juuri uutisoitiin vaahteraliiga.fi sivustolla. Tämä on tervetullut uutinen 🙂

 • On Connetten hintalappukin sen mukainen. Samalla rahalla saat kaksi normijenkkiä.

 • Ne piirtää kel on liituu. Ja Ratinasta sen verran että saadaanhan siellä 1/6 katsomosta lipan alle.

 • Ja kaikki tämä kerrotaan keskiviikkona, muutama päivä ennen tapahtumaa. hei haloo oikeesti !!! Ihmiset suunnittelevat viikonloppunsa ohjelman hieman pitemmällä suunnitteluvälillä.

  http://vaahteraliiga.fi/vaahteramalja-kasvaa-koko-paivan-tapahtumaksi-urheilukadulla-tarjolla-ruokaa-ja-ohjelmaa-koko-iltapaivan/

 • Totta.
  Tosin jopa tuo 1/6 olisi tässäkin tapauksessa hyvä saavutus liitolta saada täytettyä kun katsoo maljan nykymenoa. 2000 katsojaa ja risat.

  Viime vuonna oli myös katettua katsomoa ja katettuja tyhjiä penkkejä.

 • Erittäin hienoa, että Vaahteramaljan järjestelyt siirretään Helsingin ulkopuolelle. Ainakaan huonommin ei voi käydä kuin nykymeiningissä.

 • Tuo maljan siirto tampereelle ja isolta kuulostava panostus siihen on kyllä hyvä uutinen. Lähtökohtaisesti liitto voi merkitä alustavasti 2-4 myytyä pääsylippua budjettiin täältä jo heti tässä vaiheessa.

 • @Merirosvo, ai nyt alko kiinnostamaan kun Malja saadaan Tampereelle ? Etkös sinä ole koko tämän kauden ollut täällä hokemassa, että ”en katso VaahteraLiigaa”, ”en tilaa Ruutua”, ”en mene Velolle Roosterssin matseihin”, ”en tule Telian ens viikonlopun Maljaan” ja ”Liiga on tylsä, kun Roosters dominoi”.

  Mutta : Mitäs jos ja KUN se Roosters on dominoivana osapuolena ensi vuonnakin siellä 2019 Ratinan Maljassa ? Tää skenaario on enemmän kuin todennäköistä. Sen verran niillä on kaulaa muihin LiigaJoukkueisiin …

 • Mä en todellakaan lähde minnekään Tampereelle vaahteramaljaan. Ihan käsittämätöntä, että pitäis matkustaa jonnekin ulkopaikkakunnalle katsomaan tylsää peliä. Täältä voi liitto heti vähentää 2-4 lippua ensi vuoden budjetista.

 • Taidetaan Tampereella näyttää, kuinka tehdään houkutteleva Vaahteramalja tapahtuma. Edellytyksenä tietysti, ettei liitto ala liikaa sössimään tapahtumaa….

 • Tampereelle on helppo tulla oikeastaan mistä päin Jefu-Suomea vaan, joko omilla kyydeillä tai julkisilla kulkuneuvoilla. En usko paikan vaikuttavan ihan kauhean negatiivisesti pääkaupunkiseutulaisten aktiivisuuteen (ikävä kyllä Maljassa taitaa katsojista 99% olla lajin harrastajia, jotka lähtevät helposti Tampereellekin), ja tulee sitten testattua, olisiko sillä positiivista vaikutusta muualta Suomesta tuleville.

 • Ihan samaa mieltä. Sijainti on nyt parempi ja uskonkin, että jo sen ansiosta voidaan saada niitäkin paikalle jotka muuten jäisivät töllön ääreen. Odotan kyllä innolla jo ensi vuotta.

 • VR:n kanssa voisi tehdä paketin, jossa myytäisiin junalippuja ja siihen yhdistettyjä bussikuljetuksia asemalta stadikalle. Matka ei ole pitkä kävelläkään, mutta tekisi homman helpoksi. Pelin jälkeen voisi olla erikoisvuoro Helsinkiin. Lipunmyynnin määrä ratkaisisi sen, olisiko kyseessä jefu-vaunut tai peräti jefujuna. Huonoimmassa tapauksessa kuljetuksen voisi hoitaa busseillakin. Junaan saisi häppeninkiä ja vaunuja voisi olla erilaisille ryhmille niin, että matka voisi olla myös kohtaamispaikka. Hyvin organisoituna se voisi esimerkiksi koota vanhoja jefupartoja yhteen tai vähintäänkin mahdollistaa joukkuekavereiden istumisen yhdessä. Perheillekin voisi olla vähemmän äänekkäitä vaunuja.

  Liitonhan ei tarvitsisi järjestää kaikkea, vaan luoda puitteet, joita sitten erilaiset aktiivit voisivat hyödyntää. Jos kyseessä on koko päivän tapahtuma, jossa on oikeasti mielenkiintoista ohjelmaa kaikille, niin pieni matka saattaisi jopa lisätä sen herättämää mielenkiintoa. Jefuväelle Tampere on sitä paitsi keskimäärin lähempänä kuin pääkaupunkiseutu ja erikoiskuljetuksia on tietenkin syytä yrittää järjestää muiltakin lajipaikkakunnilta.

 • Veikkaus antaa Roostersille kertoimen 1,02 ja Steelersille kertoimen 15. Put your money where your mouth is ja pistäkää isot summat Steelersin voitolle. Kiinnittäkää talo ja ottakaa pikavippejäkin. Nyt on ilmasta rahaa jaossa.

  Sydäntä aina lämmittää kun täällä vertaillaan maailman kovinta/parasta ammattilaisliigaa pohjoismaalaiseen amatööriliigaan, jossa on kuusi joukkuetta.

  Tilastot ei nyt kerro yhtään mitään, jos ei voi breikkaa niitä sen mukaan ketä on ollu kentällä. Ns. Garbage time -> aika jolla ei ole pelin lopputuloksen kannalta mitään merkitystä määrittelee niin paljon sitä, miltä tilastot näyttävät.

 • Ens vuoden Tampereen finaalista. Uskon että Helsinkiläisille tämä on suuri kynnys ja jäävät pois, mutta koko muu suomi saattaa innostua paremmin.
  Ja Tampereelle tämä on iso juttu, joten uskon että siellä väkeä on.
  Markkinointi voisi olla kyllä aikaisemin liikkeellä kuin tänä vuonna.

 • Aiempia vaahteramalja FB-tapahtumia kun tarkastelee niin osallistujamäärän perusteella maljan katsojamäärä tulee olemaan tänä vuonna 1500 paikkeilla.

 • Niin no siis ilmainen raha tietenkin tarkoittaisi sitä, että jomman kumman joukkueen voitto olisi varma. Saa aika hullu kyllä olla, jos meinaa Roostersin voitolla tuolla kertoimella tienata. 500€ Roostersin puolesta nettoaisi 1.02 -kertoimella huimat 10€, joten ei ehkä ihan kuitenkaan kannata ottaa riskiä.

  Itse aion kyllä varmasti, jos siis tuo kerroin pitää kutinsa, laittaa kympin tai kaksi Steelersin puolesta. Ei paljoa kirpaise, jos tulee takkiin, mutta voitto tuntuisi sitäkin makeammalta :-)

  Nordicbet tarjoaa +31,5 -tasoitusta Steelersille kertoimella 1.85, joka itse asiassa onkin jo paljon mielenkiintoisempi veto!

  Tämä on jotenkin koomista, kun joidenkin mielestä ”Roosters on selvä suosikki ja he voittavat suurella todennäköisyydellä” tarkoittaa samaa kuin ”Roosters voittaa 100% todennäköisyydellä ottelun.”

  t.
  ErikF

 • Kuvitteleeko oikeasti joku että Tampere on vaan yht äkkiä alkanut itsekseen puuhaamaan Vaahteramaljaa? Tuskinpa, eiköhän siinä ole ollut liitto mukana..

 • Ei ole ollut liitto mukana vaahteramalja @ nääsville projektissa. Tamperelaiset ovat touhunneet itsekseen kun liitosta ei ole löytynyt motia tehdä mitään asian eteen.

 • Saints pääsee ainakin finaaliin, jos ei pelaamaan niin järjestämään!

 • Ainakin entisen päävalmentajan julkaisema ilmoitus FB:ssa antaa viitteitä siitä, että jotkut asiat Tampereella muuttuu.

 • Majanderin Teemu teki oman ratkaisunsa ja jättää päävalmentajan pestin Saintsin edustusjoukkueessa. Aiheesta uutinen täällä:
  https://tamperesaints.fi/saintsin-miesten-edustusjoukkueen-paavalmentajan-pesti-auki/

 • Hämyinen hetki
  Stan ja kuutamo
  sanaton voima.

 • kerkes mennä jo muualle

 • Tosiaan, kuten täällä jossain keskustelussa jo mainittu, Stan on Romaniassa pelaaja/valmentaja.

  https://www.europlayers.com/ViewProfilePlayer.aspx?ProfileId=279

 • Kun noita statseja keilailee kesken Steelersin hehkutuksen niin miten ihmeessä puolustus jossa on Bell, Wort, Lindqvist, Inkinen ja Hayden voi olla noin luvattoman heikko??? Mitä ihmettä siellä on touhuttu treeneissä talvi ja sivurajalla kesä???
  Uskoisin että Roosters pelaa ensimmäisen kerran täysillä loppuun saakka ja jälki tulee olemaan sen mukaista. Alle 50 pisteen ero niin olen yllättynyt.

 • En olisi yllättynyt, vaikka Stan ilmaantuisi Saintsien sivurajalle…:)

 • Vai että jenkkifutista Romaniassa, ei taida yltää tasoltaan edes top15 -listalle Euroopan liigoissa. No mikäs siinä jos maksetaan.

 • @Joel, olen jo aiemminkin kirjoittanut, ettei Saints tule ottamaan Stania valmennustiimiin. Toki saat huudella huhuja miten tykkäät, mutta asiassa ei ole mitään perää.

  Stan otti keväällä / alkukesästä yhteyttä Saintsin organisaatioon. Mutta Tampereella asialle laitettiin piste saman tien. Kuka hullu ottaisi Stanin Suomalaiseen joukkueeseen päävalmentajaksi, tai yleensä valmentajaksi?

  Mutta kyllä sieltä Tampereelta tässä jonkun ajan kuluttua kuuluu päävalmentajauutisia, pelko pois. Ringissä pyörii mielenkiintoisia nimiä….

 • Luulisi että finaalipaikka olisi hehkuttamisen arvoinen, mutta Steelersin sivuilla ei ole sanaakaan Vaahteramaljasta, ei ennakkoa tms. Surkeaa touhua tuolta osin muuten ilmeisesti asiat hyvin hoitavalta seuralta.

 • @Pablo, kiitos tarkentavasta vastauksesta, mutta täytyy sanoa, että esitin vain oman ajatukseni, vailla minkäänlaista tornarinlevittämistarkoitusta. Näköjään täytyy seuraavalla kerralla miettiä vielä tarkemmin mitä sanoo xD

 • Kiitos ensinnäkin SAJL:lle siitä, että lopultakin löytyy uskallusta viedä Vaahteramalja pois pääkaupunkiseudulta. Itse uskon, että missä tahansa muussa kaupungissa jefu-väelle tärkeä loppuottelu saa arvoisensa huomion paikallisesti. Helsingin yltäkylläisessä tapahtumatarjonnassa Vaahteramalja ei saa minkäänlaista huomiota

  Kiitos SAJL:llle myös tämän vuoden Vaahteramaljan tapahtuma-aktivointiyrityksestä. Idea on hyvä. Ikävä kyllä tapahtuman markkinointi sakkaa pahasti. Jos tämä tapahtumakatu on ollut tiedossa pitkään, olisi siitä pitänyt kertoa jefu-kansalle paljon aikaisemmin kuin edeltävänä keskiviikkona. Meistä jefu-kansasta kun suurin osa ei voi suhtautua Stadissa toteutettaviin juttuihin ihan pop-up-periaatteella ja pistäytyä ex tempore paikalle.

  Tämän vuoden maljasta on tulossa yksi kaikkien aikojen tylsimmistä. Oikeastaan Veikkauksen kerroin 1,02 Roostersin voitosta kertoo kaiken olennaisen. Mutta jos on pätäkkää laittaa 2000€ Roostersille, saa voittona maljan lippuhinnan takaisin (40€).

  Tsemppiä kuitenkin kuopiolaisille. Olette esimerkki hyvästä ja maltillisesta seuratyöstä ja lauantaina tuo palkitaan hopeamitalein.

 • Jos Roon kerroin on 1,02 niin tuo Steelersin 15 on alikerroin. 1,02 tarkoittaa että ilman välistä vedettävää komissiota Roo arvioidaan voittavan 1/50. Joten jos Steelersin kerroin on reilusti alle 50, se on alikerroin.

  Sen sijaan tuo yli 30 pinnan tasoitus kuulostaakin erittäin mukavalta.

 • Onko Vaahteramaljasta olemassa mainoksia jossain mediassa? En ole kohdannut ja haluaisin kohdata. Tämä siis vilpitön kysymys tietämättömältä.

 • https://www.vantaansanomat.fi/
  Näemmä
  Muuta ei sitten olekaan näkynyt
  Ihan ei mene ymmärrykseen että miksi VM 2019 mainos piti iskeä kesken VM 2018 uutisointia. Ai niin, eihän sitäkään ole uutisoitu ollenkaan niin mikäs siinä.

 • Ainakin on säästetty rahoja siinä että ei ole käytetty mainostoimiston palveluja, näyttää tuo mainos sen verran alkeelliselta tekeleeltä. Mutta hyvä että edes mainostetaan jossain.

 • Arviot maljajengeistä, tehkää näillä mitä haluatte.

  Pelinrakentajat: Connette pelin tärkein ja paras pelaaja. Sade voi tasoittaa eroa heittopelissä Petersiin, mutta sitten omat jalat tuo uuden ulottovuuden. Peters ei ole huono ja vetää Kuopion systeemiä hyvin. Mutta Connette parhaita mitä tässä maassa koskaan nähty.

  Bäkit: Roostersilla vakuuttavat suomalaiset, mutta tämä menee selkeästi Kuopiolle. Tuskin on yhtään downia, jolloin joko Bell tai Hayden ei olisi kentällä. Tämä on Steelersin paras mahdollisuus yllätykseen. Jos saavat aivan superpelin näiltä kavereilta hyökkäyksessä.

  Rissut: Tosi tasaista. Roostersin nelikko ehkä pienesti edellä, lähinnä neljännen pelaajan osalta. Mutta kärkikolmikot Wort-Tino-Jauhiainen on täysin tasoissa Linnainmaa-Connette-Wasiljeff kanssa

  Hyökkäyksenlinja: Laitan tämänkin melkein tasoihin. Roostersilla nimekkäämpi mutta peliesitykset aivan tasoissa. Plus Kuopion linja on pelannut yhdessä huomattavasti enemmän, joten saattaa olla jopa parempi kun tarkemmin miettii.

  Puolustuksenlinja: Roostersin selkein etulyöntiasema. Iso läjä pelaajia, jotka voivat voittaa yksittäisiä downeja ja pysäyttää draiveja säkeillä tai töffeleillä. Vesterinen on kaveri joka ei kauaa tässä maassa pelaa. Kuopion vahvuus on Lindqvistin tapa riskeerata ja tehdä isoja pelejä. Välillä kostautuu mutta sitä Steelers tarvitsee.

  Tukimiehet: Hayden nostaa tilanteen tasoihin, mutta Toivonen-Äyräväinen on todella kova kotimainen pari.

  Takakenttä: Roostersille menee laajuden takia. Oletan että pelaa paljon Persson, Olin, Lempinen, Kuikka ja Slater viisikolla. Steelersin viime pelien versio Pekkarinen, Inkinen, Bell, Wort ja Uotila on epätasainen. Inkinen on todella hyvä, mutta Pekkarinen ja Uotila pelottaa näin kuopion puolesta jännittävänä.

  Roosters on parempi ja laajempi. Mutta ei tästä läpihuutoa tule. veikataan 53-41.

 • Noista bäkeistä sen verran että Kuopion jenkeistä ei yksikään ole oikea rb ja Bellin sipsutus ei pure R:n fronttiin. Se että hintelä safety on onnistunut pujottelemaan jaardeja liigassa kertoo liigan kehnosta tasosta.

  Pajarinen tulee olemaan pelin 1. bäkki ja Jussila kakkonen.

  Peli menee Roostersille viiden td:n marginaalilla.

 • Ei, YLE ei aio näyttää Vaahteramaljaa mutta;

  ”Yle Urheilu näyttää alkavalla kaudella Areenassa suorana Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:n otteluita kolmesta lajista, koripallosta, jääkiekosta ja amerikkalaisesta jalkapallosta. Otteluita nähdään Areenassa noin 40-50 lähetyksen verran. Ensimmäinen lähetys tulee lauantai-iltana klo 23.55 amerikkalaisen jalkapallon ottelusta Colorado – New Hamsphire. ”

  Valasti, MUlumba Zacok… Tämä on kova juttu

 • Ohoh, loistavaa!!!! Kiitos YLE!

 • Onkos tietoa miten NCAA on päätynyt Ylelle? Onko liitolla tai Laurilalla osuutta asiaan, vai onko ajatus lähtenyt puhtaasti Ylen puolelta? Joka tapauksessa todella hieno asia!

 • Eiköhän lähtökohta ole ollut saada nuo muut lajit esille ja jefu tulee kaupanpäällisinä. Tsi luuletko oikeasti että meni toisinpäin.Mutta todennäköisesti meille kerrotaan että laji on menossa eteenpäin.

 • IS TV näyttää vaahteramaljan suorana kun ylestä ei oo siihen. https://www.is.fi/muutlajit/art-2000005828108.html

 • .. Jos oikein tarkkaan googletat niin huomaat yhtäläisyyksiä Ruudun ja Ilta Sanomien omistuksessa.
  Turha haukkua YLEä asiassa jossa toinen firma on tehnyt tuotteensa lähetyskanavasta sisäisen päätöksen.

  YLEltä hienoa jatkumoa Markkasen NCAA-otteluiden näyttämisellä ja mukavaa että myös jefu saa siitä osansa.

 • Vaahteramalja katsottavissa tänään vapaasti Ruutu+ palvelusta alkaen klo 17:30.
  https://www.ruutu.fi/stream/3289788

 • @Jepjep, olet sinä vaan aikamoinen nihilisti ja omaanpesäänpaskoja. Niin tai näin, mutta NCAA:n saanti Yle:n valikoimaan on vaan hieno juttu. Ei mainita nimiä, huudetaan vain ”HYVÄ LIITTO” ! Skene menee pikkuhiljaa eteenpäin ja saa yhä enemmän ja enemmän tilaa mediassa.

  Kohta alkaa Malja ja vettä tulee kuin esterin perseestä. HUBA HUBA ! Pallo on märkä ja siten tulee tasainen taisto. Upset tulossa Kuopion puolelta !!!?

 • Kellään muulla ongelmia lähetyksen kanssa? Kuva tulee sekunnin parin viiveellä äänestä.

 • Se oli sitten siinä. Jos jotain positiivista, niin hyvälle näytti Steelersin ensimmäinen hyökkäysvuoro. Muutenhan tämä meni oletetulla tavalla. Onnea Roostersille Vaahteramaljan voitosta ja onnea molemmille joukkueille onnistuneesta kaudesta. Toivottavasti ensi vuonna nähdään mielenkiintoisempi sarja, ja muut seurat pystyvät haastamaan tämän kauden finaalijoukkueita

 • Okei, oli ensimmäisellä puoliajalla paljon muutakin hyvää: isoja pelejä molempiin suuntiin ja paljon eri käänteitä, jotka lopulta tekivät toisesta neljänneksestä viihdyttävän. Toivotaan, että jatkuu myös seuraavalla puoliajalla.

 • Toivottavasti ensi vuonna saadaan edes finaalin arvoiset kenttämerkinnät. Näyttää, tai on siis näkymättä, huonolta.

 • Olin tulossa kommentoimaan… pelkät tötsät sivurajana… kuin junnupeleissä, Noloa!

 • Siis tarkoittaako Kuopion osalta jo pitkään hehkutettu ”tasokas runko” sitä että muutama importti pelaa kokoajan molempiin suuntiin? Siltä ainakin vaikuttaa. Sallikaa mun nauraa.

 • Muistioon, että viivoja ei kannata tehdä taululiidulla. Ihan hyvä veto siirtää kisat muualle, ehkä Tampereella osataan arvostaa Maljaa enemmän kuin pääkaupungissa.

 • Tai se toinen, joka kuiskii korviin ” tuu meille niin säkin saat Suomen mestaruuden ”.

 • Paljon oli yleisöä?

 • @Malja, paikallaolleena sanoisin, että jotain 3 – 4 tuhatta. Saman verran kuin aikaisempina vuosina. Eli ihan mukavasti ja riittävästi oli porukkaa. Hyvä tunnelma ja loppujen lopuksi ihan kelpo matsi. Kuopio yritti ja onnistui monissa asioissa vaikka takkiin tulikin …

 • 2212.

 • Olipa kaikkien aikojen paskin vaahteravuosi. Toivottavasti meno ei jatku näin, muuten jenkkifudid kuolee lajina Suomessa viiden vuoden sisällä…

 • Jäkälä maistuu siltä, että ensi vuosi tulee olemaan tasaisempi. Roostersin rosteri heikkenee ja Steelers ja Crocot saavat kirittyä helsinkiläisten etumatkaa umpeen. Wolverines, Royals ja Saints tulevat pyörimään siinä keskikastissa ja Butchers jää kapealla miehistöllään ja noitarumpuni pärinän perusteella hännänhuipuksi.

  Tässä vielä ensi vuoden lista:
  1. Crocodiles
  2. Roosters
  3. Steelers
  4. Saints
  5. Wolverines
  6. Royals
  7. Butchers

 • Liigaa voisi tasoittaa niin että jokainen Suomen sarjasta siirtyvä pelaaja on 2.000 euron arvoinen edelliselle joukkueelleen, niin se vähän rajoittaisi sitä intohimoa kupata seuroja tyhjiksi. Rahan voi maksaa joko pelaaja jos arvostaa sitä istumalla ansaittua kultamitalia, tai vastaanottava seura joka systemaattisesti haluaa heikentää kilpailijoitaan ottamalla mitalihuorat juomapullontäyttelijöiksi. Nythän kehityskorvauksia maksetaan ainoastaan junnuista.

 • Miksi?

 • Kun juhlat on juhlittu olisi mielenkiintoista saada julkisuuteen ilmoituksia lopettamisista. Spekkaus kauden 2019 voimavaroista käynnistyy siitä.

  Punainen Hulk Redin ilmoitti lopettavansa. Onko muita..?

 • Connette lopetti haastattelun sanoihin: See you next year. Onko vaan amerikkalainen kohteliaisuus vai merkki jatkosopimuksesta?

 • On tehnyt jatkosopimuksen Roostersin kanssa.

 • 10 -12 kovaa importtii lisää Kuopioon niin sitten voi täällä edes yrittää huudella mestaruudesta!

 • maljasta jossain?

 • Haloo. Finaalin tilastovastuu liitolla. Maanantaina todennäköisesti julki virka-ajan puitteissa.

 • Siellä ne on nähtävissä vaahteraliigan sivuilla, oli jo eilen. Jotain oma-aloitteisuutta nyt.

 • Steelersin puolustus täynnä aukkoja, importit piti pisteet jollain tasolla kurissa. Hayden odotetusti teki isoja pelejä, kuten myös Bell. Nuori lupaus Pekkarinen on jo nyt kovalla tasolla ja kasvaa vielä pelaajana varmasti isoksi nimeksi. LB porukan suurin aukko oli Aspinen, ei tehnyt mitään ja hävisi oman puolen 100%, ulkokierto oli Roostersin hyökkäyksen eduksi. Ei hyvä menoreikä liiagatason peleissä. Uotila yllätti positiivisesti takakentällä, mutta ei riittävästi. Lindqvist ja DL muutenkaan ei kovin mainintoja eiliseltä saanut. Kaikenkaikkiaan puolustukseen uusia nimiä, divarijyrät jääköön divariin leikkimään.

 • Ilman Steelersin äänekästä kannattajajoukkoa meno olisi ollut vieläkin surkeampaa. Iso käsi heille!
  Jaksoivat vielä seisaallen hurrata joukkueelle peli loputtua.

  Kannattaisiko myös Roo:n yrittää saada kannattajia ensi kaudelle?

 • Todella surkeaa peliä Steelersin puolustuksen linjalta. Miksi tätä Lindqvistiä hehkutetaan yhtenä Suomen parhaana, kun mies ei saa ketään taklattua?

 • Lindqvistiltä eilinen huono esitys, kuitenkin mies on tehnyt aiemmissa otteluissa isojakin pelejä, sitä ei sovi sivuuttaa. Enemmän mietityttää mitä helvettiä se Aspinen vielä kentällä tai aloittavassa kokoonpanossa tekee? Liian hidas ja räpiköi taklauksia käsillä? Pelin aikana enemmän rakasteli selällään linjamiehen kanssa nurmella, kuin olisi pitänyt omaa tonttiaan edes jotenkin pystyssä. Eikö ollut ketään muuta laittaa kentälle?

 • Sieltähän puuttui Laherma ja Wort hoiti jo pelissä ainakin 3 muuta pelipaikkaa. Kiinnitin myös itse huomiota Aspisen heikkoon peliin, runkosarjassa ei ehkä noin heikko ollut. Ehkä ensi vuonna jatkaessaan d-linjan päätyyn?

 • Runkosarjakaan ei nyt mitään uskottavaa suorittamista mielestäni ollut. DLään tuskin toisi ainakaan mitään uutta. Ei tällä tasolla selkeästi pärjää, niin pitkään kun on urheilija vastassa Aspinen on hävinnyt pelin. Tilastomerkintöjä voi toki kalastaa hyppäämällä toisen työn päälle, mutta palveleeko se enää mitään? Ei ainakaan Steelersiä. Odotin että laittavat esim. Lindstenin pitämään puotia pystyssä.

 • Kuopiolla on erinomaista oppimateriaalia talveksi kolmesta Roosters-pelistä. Kyllä ne omat heikkoudet tulivat Kuopiossa varmasti kaikille selväksi, mutta kannustavaa samalla on, että kaikki on korjattavissa kohtuullisilla korjausliikkeillä. Työtä on tietenkin tehtävä ja jos Roosters menee yhä eteenpäin, mestaruus voi vaatia vielä muutaman vuoden. Tai jos onnistuvat tosi hyvin, ei välttämättä sittenkään.

 • Liiton tietotoimisto vaikenee täysin finaalin jälkeen. Ainakaan mitään kirjoitettua juttua ei näy sivuilla. Vahva aloitus uudelta toiminnanjohtajalta ja tiedotuskomitealta????

 • @STT, Liitto ei ole mikään uutistoimitus eikä toiminnanjohtaja mikään ”juttujen kirjoittelija”. Alla YLE:n uutinen matsista. Hemmetin nihilisti, tanan omaanpesäänpaskoja !
  Cutattiinko sut Indiansista ?

  https://yle.fi/urheilu/3-10407054

 • Moro urpo. Vaahteramalja on liiton järjestämä tapahtuma, niin hesarinko siitä pitäisi kirjoittaa sitten se kattava raportti? Sinä taidat olla edesmenneen sixtareiden juoppo-dropoutteja joka ei kelvannut edes wolverinesiin.

 • Kädettömille huutelijoille linkki Vaahteramaljan tilastoihin: http://vaahteraliiga.fi/roosters-steelers-15-09-2018/

  On se vaikeaa, kun ei osaa, eikös?????

 • Todennäköisesti laajempia tilastoja ei haluta julkaista koska samalla paljastuisi alle 2 tuhannen yleisömäärä

 • Tuollahan se lukee (tosin ei näy mobiilissa): 2212 katsojaa. Mikä sekään ei ole mahtava luku: 600 katsojaa alle edellis vuoden ja taitaa olla myös huonoin määrä moneen moneen vuoteen. Varmasti säällä oli jotain merkitystä, mutta niin myös kuluneella kaudella. Veikkaan, että jos esimerkiksi Royals olisi ollut finaalissa, niin ei edes 2000 katsojaa olisi mennyt rikki. Nyt sarjanousija oli saanut hienon määrän omia kannattajiaan mukaan.

 • Meikän ja Tuukan tuoreita mietteitä Vaahteramaljasta ja Steelersin kaudesta.

  https://soundcloud.com/touchdown-steelers/touchdown-steelers-27-vaahteramalja-xxxix-ja-kiitokset-omille

 • Mainitset viestissäsi, että viime vuonna royalsin ollessa maljassa siellä oli 600 katsojaa enemmän (yhtä paska sää kun nyt), mutta mikäli royals olisi tänä vuonna pelannut, olisi siellä ollut nykyistä reilusti vähemmän. Ootko Seinäjoelta vai mistä moinen viha?

 • Koska Roosters turpasauna olisi ollut vielä 2x kovempi mitä se oli Steelersiä vastaan, eikä kukaan olisi jaksanut Vaasasta asti tulla sitä näkemään. Tuskin nytkään montaa savolaista oltaisi nähty, jos ei se olisi ollut heidän joukkueensa ensimmäinen Vaahteramalja.

 • Kuka näitä tekee , joku simpanssi ?

 • Katsojamääränä 2212 on todennäköisesti tilastoidun liigahistorian heikoin ja todella surullinen luku. Positiivista kuitenkin se, että liitto on vihdoinkin reagoinut laskevaan trendiin ja tekee korjaavia muutoksia ensi kaudella. Toivottavasti sama muutoshalu ulottuu muihinkin eri sarjoihin, sääntöihin ja kriteereihin liittyviin asioihin että saadaan laji mielenkiintoisemmaksi ja takaisin kasvupolulle. Lauantaina SAJL pj. Noronenkin myönsi, että laji ei ole tänä vuonna ollutkaan kasvamassa.

 • Liiton väki vielä kännissä lauantain jäljiltä kun Vaahteramalja.fihin ei ole saatu sanaakaan finaalista?

 • Erik F. Ihan kiva, että teette podcastianne ja värilasit on aina hauska juttu. Mutta kun lähdet syyttämään noinkin rankasti muiden tekemistä, niin teet vain itsestäsi pellen. Käy vaikka kuuntelemassa lähetyksestä miten kenttäkuuluttaja huusi niiden harvojen Steelers onnistumisten jälkeen ja vertaa sitä Roostersin tekemisiin. Melko röyhkeää lähteä syyttämään toista kuuluttajaa joka hyvää hyvyyttään käy kiertämässä usean joukkueen pelejä ja aivan varmasti ei ole millään Roostersin mies. Ja itku vaan jatkuu Adam Connetten tuuletteluista ja eikä ollut ensimmäinen kerta tänä vuonna. No ehkä se selkäsauna jälleen kerran sai tunteen pintaan.

 • Ai vastustajan kannattajille mussuttaminen on tuulettamista? Juha kausi on ohi, voit tulla jo pois sieltä sivurajalta :D

 • Kiitos kritiikistä. Totean tällä kertaa, että se on ihan aiheellista. Tuossa työmatkaa pyöräillessä ja eilistä nauhoitusta kuunnellessä tulin itsekin siihen tulokseen, että tuo kuuluttajan kritisointi ei ollut tarpeellista. Tuon virheen myönnän ihan avoimesti.

  Lisämausteena se, että minä itse asiassa yritin validoida tuota mielikuvaani Ruutu-lähetyksestä, mutta sitäpä ei enää meikän jo päättyneellä Ruutu+ -tilauksella saanutkaan auki :-(.

  Mitä Adamiin tulee, niin ei kai tuota minun kommenttiani nyt kovin kummoisena itkuna tarvitse ottaa. Ainakin yritin ilmaista itseäni siten, että vain mietitytti mikä siinä mahtaa olla tavoite. Ihan loppujen lopuksi olen Tuukan kanssa siinäkin enemmän tai vähemmän samoilla linjoilla. No harm, no foul.

  Mutta tuo kuuluttajakommentti oli kyllä turha. Ei selittelyjä. Jos sattuu asianomainen tätä kuuntelemaan, niin olen vilpittömästi pahoillani. Läpinäkyvyyden nimissä en kuitenkaan lähde jälkieditoimaan nauhoitusta. Liitän linkin tähän itse podcastin kuvaukseen.

  t.
  ErikF

 • Seinäjoki aktiivisena. Leipurin kanssa tehty jatkosoppari

 • Huutelusta vielä muutama juttu;

  keskellä Steelers-katsomoa istuneena pakko todeta seuraava.
  Ymmärrän että urheilun seuraaminen ja kannatuskulttuuri on intohimoista hommaa. Kuopiolaiset hoisivat homman hyvin mutta Seth Petersin isä (ilmeisesti) hoisi asian kyllä äärimmäisen ikävästi.
  Jos henkilön ainoat ”kannustukset” ovat kiroilua, vttuilua, huonoa kielenkäyttöä, ihmisten nimittelyä ties miksi ja jopa häiriöksi asti katsomossa provosointia ja heilumista niin kehoittaisin katsomaan peiliin.
  Se, että Adam Connette näytti peukkua katsomoon oli aika pientä tässä vaiheessa.. kyseinen herrasmies toki hiljeni kun peli alkoi kääntyä toiseen suuntaan. Kuopiolaisille peukku siitä että kannustus ei juuri hiljentynyt missään vaiheessa.

 • Kuopiolaiset ei vissiin ole aikaisempina vuosina Maljaa katsoneet kun ihmetteilivät stadionin kenttäviivoituksia. Sama se on ollut viime vuosina. Ja vesisadetta ette ole nähneetkään ellette olleet paikalla 2016, tuo tämänkertainen ei ollut edes sade siihen verrattuna.

 • Viime vuonna viivat olivat selkeämmät, vaikka silloinkin aika naurettavat. Tänä vuonna sentään nurmikossa oli jaardimerkinnät. Kentänhoitajaa ei vaan kiinnosta.

 • No siinä tapauksessa! Antaa sitten olla viivat entisellään, jos näin on aina ollut ja nähty hyväksi ratkaisuksi!

 • Taitaa potkupalloilijat vetää viivat nenään, jos niiden taiteilijamaisia suorituksia häiritsemässä ois ylimääräisiä raitoja kentässä. Sen takia noista on varmaan noin hailakat tehty.

 • Helsinkiläisen kenttämestarin vika että kalakukot hävisi kananpojille. Protesti ja uusintaottelu aina aurinkoisella vänärillä, missä viivatkin on suoremmat ja näkyvämmät.

 • @Kenttäprofessori
  Ei varmaan tarvetta protestille, eihän Porvoo ollut pelaamassa. Toki muutama helmet-to-helmet jäi viheltämättä, mutta kuuluu kuvioon – paitsi Porvoossa. Myös säästä olisi tehty protesti mikäli Porvoo olisi päässyt finaaliin asti. Mitä tulee tuohon kommenttiisi Vänäristä; kyllä, kenttäviivat on siellä paremmat ja suoremmat. Ensi kauteen!

 • jotenkin sen ymmärtäisi että jos roosterssi olisi saanut käkättimeen finaalissa että liitto panttaisi otteluraporttia mutta nyt viimeisin kisauutinen finaalista on hof uudet jäsenet liiton sivuilla ja vaahteraliigan sivuilla missä oli toistakymmentä juttua ennen peliä niin pelien jälkeen finaalista ei mitään. onko todellakin niin että koko liiton tiedottaminen oli yhden ihmisen varassa ja nyt se sitten loppui. laji voi paremmin kuin koskaan ja näkyvyyskin on kuulemma huippuluokkaa kun näytään telkkarissa mutta onko se laiskistanut ihmiset ja tuudittanut siihen että ei tarvitse enää tehdä mitään kun hommat on ulkoistettu televisioyhtiölle?

 • Nyt ois mahdollisuus tehdä muutakin kuin valittaa.

  http://www.sajl.fi/?x167512=8217026

 • Se ei siis se viestintäkomitea tms. saanut hommaa toimimaan…

 • komitean ollut tarkoitus hoitaa tämä kausi maaliin, ja toimia sitten näin

 • Tiedotteessa lukee että syvempää lajikokemusta ei tarvita, niin on varmaan taas tulos ja tekeminenkin taas sen näköistä. Eiköhän sinne valita joku hyvävelikerholainen istumaan, nenäänsä kaivamaan ja tyhjää toimittamaan.

 • Eikös nimenomaan toiminnanjohtajavalintakin tehty hyvävelikerhon ulkopuolelta? Ja hyvä niin. Toivottavasti ravistelee pinttyneitä tapoja.

 • Niin. Eikös se että vaadittaisiin syvempi lajikokemus puhuisi sen puolesta että nyt haetaan sisäpiirin hyvää veljeä?

 • Ja jos haettaisiin syvempää lajikokemusta niin kuinka monta potentiaalista hakijaa koko maasta löytyisi? Parempi vaan että haetaan asiansa osaavaa tiedottajaa, lajin oppii kyllä.

 • Anna ku arvaan,ettet vaan olis sieltä katkerasta Kuopiosta?

 • Hopeeta tuli ja vaan voittajat muistetaan.Paitsi Kuopiossa muistetaan kaikki vääryydet mitä ollaan koettu jo sodista lähtien.PELLE!

 • osasivat tulla näköjään palstalle mölisemään nöyryytysten kauden jälkeen. Kyllä ne pellemaskit pysyy tiukasti sieltä Porvoossa. Hamekankaita vaan koko sakille ja divariin neiteilemään.

 • Vuoden itkujoukkue, kuopio steeLERSSIT! Kuinka säälittävää oli yrittää tehdä protestia porvoo pelistä(mikä ei menny edes läpi)! Porvoon meni koska oli aiheesta tehty! Tommonen ämmälauma vois pelaa siel divarissa kun ei osaa sääntöjä edes!

 • Kurinpitovaliokunta on käsitellyt MVL sarjan ottelun Steelers Kuopio – Butchers Porvoo, 16.6.2018, Kuopio Steelers – joukkueen ja valmentaja Mikko Soinisen esille tuomat 11 erillistä tapahtumaa, joissa heidän mielestään olisi syytä Kurinpitovaliokunnan aloittaa tutkinta tapahtumista.

  Päätös:

  Kurinpitovaliokunta on katsonut esitetyistä tapahtumista olevat tallenteet eikä ole löytänyt niistä mitään sellaista, joka olisi antanut syytä tutkia esitettyjä tapahtumia laajemmin.

 • Vaikka Porvoon kausi meni niin kuin meni, niin eiköhän ole jo aika pistää sielläkin korkki kiinni, ja yrittää josko vaikka ensi vuodeksi saisitte sen parikymmentä ukkoa kasaan. Suosittelen rekryn aloittamista jo nyt eikä vasta huhtikuussa. Samalla voisitte päivittää nettisivunne.

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *