Trojans – TAFT

Viimeksi muokattu 15.6.2014 13:25 16

(2-0)

27

(0-2)

14
1 2 3 4  
7 6 6 8 27
0 14 0 0 14

29.6.2014 klo 16:00 Turku

Kaari

Trojans säilyi tappioitta

Gridiron Staff 30. kesäkuuta 2014 10:05

Turku Trojans otti jo kauden toisen voittonsa. Tällä kertaa Yläkentällä kaatui Vantaan TAFT.

Lue lisää

Kommentoi

 • Turku voitti 27-14. Trojansin puolustus oli jälleen kerran erittäin kova, taft ei juosten yhtä kertaa enempää päässyt mihinkään vaan juoksut jäivät lähes aina linjaan. Taftin puolustus toi pelin alussa paljon painetta joka hieman sekoitti trojansin hyökkäystä. Myös 5 trojansin pallon menetystä pitivät pelin tasaisena.

 • Juu Turku voitti!
  Muutama havainto ja mielipide pelistä:
  -Sää oli huono
  -Turun hyökkäys oli huono
  -Turun pallonhallinta oli huonoa
  -Taftin juoksupeli oli huonoa
  -Monelle pelaajalle kävi huonosti.
  Ja posia:
  +Erik ”vesipoika” Haula saatu heittämään coin tossiin.
  +Palvelut oli hyvät, toinen kioski oli loistava
  +Ottelu järjestelyt olivat muutoinkin hyvät
  +Iku on paras kenttäkuuluttaja liigassa
  +Turun puolustus oli hyvä
  +Taftinkin puolustus oli hyvä
  +Taftin QB oli hyvä

 • Jos turun hyökkäys on huono ja taftin puolustus on hyvä niin miten käy jos turku saa hyökkäyksensä kulkemaan… ja en tiedä millä mittareilla taftin kuuppa oli hyvä.

 • Turun puolustus on liigan kovin. Se on fakta.

 • Nuohan nyt on vain omia mielipiteitäni mutta, jos Turun hyökäys saisi pelinsä kulkemaan ja pääsisivät tasolleen (mun odotus on ettei ole lähelläkään omaa tasoaan vielä), niin silloin käy siten että Turkulaiset tulevat menestymään tässä kotoisessa sarjassa erittäin hyvin.
  Taftin QB oli hyvä liikkumaan pois paineen alta, jakoi palloa hyvin vaikeistakin paikoista. Mielestäni siis huomattavasti vakuutavapi kuin Turun vastaava.

 • Hienot puitteet Yläkentällä. Mahtavat palvelut, loistava kenttäkuuluttaja ja erinomainen yleisö. Hieno peli!

 • Taftin pelinrakentaja on erittäin hyvä! Trojansin vastaavan on parempi alkaa petraamaan! Kuin myös hyökkäyksen koordinaattorin

 • Vielä komenttina että jälleen kerran hienon suorituksen suorittanut pelaaja lensi ulos ottelusta.
  Tuskimpa tulee saamaan tuomareilta anteeksi pyyntöä tuosta vääryydestä vaan sai nyt täksi kaudeksi ”sika” pelaajan leiman otsaansa ja tullee kärsimään tästä kokokauden.
  http://jounilappi.zenfolio.com/p328678830/e246ce9a5

 • Kannattaa lukea erotuomarivaliokunnan tiedote ko aiheeseen liittyen,lähetetty kaikille seuroille:

  Targeting/tähtääminen

  Kyse on uudesta säännöstä, johon sisältyy ankara lisäseuraamus ottelusta
  sulkemisen muodossa. Säännön soveltaminen aiheutti myös USAn sarjoissa
  runsaasti keskustelua ja ohjeistamisen tarvetta.

  Preseason otteluissa tästä virheestä annettiin kaksi rangaistusta.

  Sääntöjen mukaan virhe tähtääminen vaatii kolmen edellytyksen
  täyttymistä:

  1) Puolustuskyvytön pelaaja
  2) Kontakti hartialinjan yläpuolelle
  3) Tarkoituksellinen tähtääminen, esim. hyppääminen, käden nostami-
  nen

 • En ole minkään seuran jäsen, joten en tuollaista tiedotetta ole voinutkaan saada käsiini.
  Katsojillehan niitä ei tietääkseni ole lähetetty.
  Varmasti aiheuttaa jatkossa keskustelua Suomessakin ja tuomarit kyllä ovat ohjeistamisen tarpeessa. Tuossahan kontakti tuli suoraan rintaan olkapäällä. Muistakseni lippu vielä heitettiin laittomasta kypäräkontaktista, eli nimenäkin tuo tuomio on väärin.

  Eikö kaikki taklaukset ole tarkoituksellisesti tähdättyjä?
  Ensin viedään tuletukset ja nyt taklaukset. Kohta varmaan viedään pallokin ettei kukaan sillä vahingossa heitä toista selkään.

 • Taitaa olla niin, että tuomarit on tällä voimallisella infoamisella tahattomasti psyykattu etsimällä etsimään ja näkemään näitä kohuttuja kypärätaklauksia vähän sielläkin, missä niitä ei ole. Tarkoitushan on tietysti hyvä, pelaajien turvallisuus, mutta nyt tässä näyttää menevän lapsi pesuveden mukana. Rangaistus on siinä määrin kova, että epäselvien tilanteiden ”varmuuden vuoksi” liputtaminen ja jälkikäteen tarkistaminen on aika erikoista.

 • Niin kyseisessä taklauksessa osui kylläkin kypärä kypärään ja taklattava oli ns puolustuskyvytön pelaaja. Kuvasta näkee, että tuomari on vieressä ja näkee tilanteen hyvin.

  Tällä targeting säännöllä halutaan vähentää aivovamman eli kansankielellä aivotärähdyksen mahdollisuutta. Asia on teroitettu kaikille pelaajille riittävän paljon ennen kauden alkua.

 • Edelleen suosittelen kaikille sääntöjen opiskelua eikä vain noiden virheellisten väittämien hokemista. Säännöissä on kaksi eri asiaa kiellettyä ja kumpikaan ei ole laiton kypäräkontakti. Kiellettyä on taklata kypärän lakiosalla (kruunuosa), jolloin itse teko on rangaistava riippumatta siitä osuuko sillä kypärään, vyötäröön tai muualle. Tämän lisäksi on olemassa puolustuskyvyttömään pelaajaan hartialinjan yläpuolelle kohdistuvan kontaktin kielto. Eli mitään kypäräkontaktisääntöä sellaisenaan ei ole. Puheena olevassa tilanteessa kyse on puolustuskyvyttömään pelaajaan(laitahyökkääjä kiinniottohetkellä ja sen jälkeen) kohdistuva kontakti, joka on tuomittu aivan oikein kohdistumaan hartialinjan yläpuolelle. Vaikka ensisijainen kontakti kuvasta ja videolta varsin todennäköisesti kohdistuu laitahyökkääjän rintaan niin puolustajan hyppääminen kohti hyökkääjää sekä päänasento hartialinjan yläpuolella johtavat kontaktiin hartialinjan yläpuolelle. Nykysääntöjen valossa pelaajan olisi tullut joko keskeyttää taklaus (palloa ei saatu kiinni) tai yrittää taklata pelaajaa tuomalla kädet ympäri. Ilmaan ja kohti vastustajaa hyppääminen mainitaan nimenomaan yhtenä tekijänä, joka yleensä aiheuttaa teon rangaistavuuden. Eli rangaistus (riippumatta siitä mitä on tai ei ole kentällä kuulutettu) on tuosta syystä, ei mistään kypäräkontaktista.

 • Tiedän, että VVS huilaa loppukauden. Sen verran Noronen pelkää Roosterssin poikien puolesta.

 • Tuskinpa Roostersissa pelätään VVS:ää vaikka hyvä pelaaja onkin.

 • Noronen ei ole kurinpitovaliokunnassa. Enkä ymmärrä minkä takia VVS aiheuttaisi Roosters-leirissä mitään tuntemuksia. Onhan nuo jo pelanneet Ruotsin parhaita vastaan. Tuskin Trojans nyt sentään niin pelottava on, vaikka Turussa sitten niin mielellään ajateltaisiinkin.

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *