Trojans – Crocodiles

Viimeksi muokattu 16.4.2017 11:44 47

(2-9)

19

(2-9)

06
1 2  
13 6 19
6 0 6

12.8.2017 klo 15:30 Turku

Kaari

Trojans siirsi ratkaisun arvontaan

Gridiron Staff 13. elokuuta 2017 12:52

Turkulaisjoukkueen kauden toinen voitto tarkoittaa sitä, että suurella todennäköisyydellä tämän kauden Vaahteraliigan putoaja ratkaistaan arpomalla.

Lue lisää

Kommentoi

 • Sanoisin että Turku vie tämän pelin ja sitten päädymme hienoon tilanteeseen jossa vaahteran sijat 5-7 arvotaan. Kolikolla noita kai pitäisi arpoa mutta en tiedä mikä on prosessi kun joukkueita on 3…

 • Pelillisesti merkit viittaavat Turun voittoon ja siitähän se riemu sitten repeää kun aletaan arpomaan suht tärkeitä sijoituksia. Minkäs verran muuten tämä (joidenkin mielestä varmaankin varsin nerokas) tasurisääntö on vähentänyt rökäletappioita ja lisännyt suomipelaajien kentälläoloaikaa? Taitaa luku nolla olla aika lähellä totuutta. Kävi peleissä miten kävi niin päätäntävaliokunnan sopii kyllä pohtia hyvin tarkkaan onko arpajaisilla ja jenkkifudiksella mitään yhteistä.

  Tsemppiä punttiin Turku ja peli kotio, puolustus on ollut koko kauden ”aika jees”.

 • Pisteitä laskemalla olisi tässä pelissä ollut muikea sopupelin paikka. Trojansin 7-10 pisteen voitto olisi tiputtanut Saintsin ja siihen olisi ollut mukava tähdätä.

 • Eikös tama keskustelu jo käyty.
  Pisteillä ei ole merkitystä tänä vuonna kun ratkotaan sijoituksia

 • Peltinen ei ole perehtynyt SAJL:n arpajaisiin. Tämä päättäjien täydellinen aivopieru osoittaa oman idioottimaisuutensa todennäköisesti kahden ylimmän sarjatason kriittisissä päätöksissä. On täysin käsittämätöntä, että vuosien seuratyö voi valua lokasaaviin arpajaisten tuloksena.

  ps. Suurimmat röhönaurut nauran jos Spagettimalja pelataan Brakulla.

 • Onko se nyt sääntöjen syy että jonkun vuosien työ valuu lokasaaviin. Säännöt on samat kaikille. Valuuhan se loka saaviin myös siinä tapauksessa, että pisteeroilla putoaa.

  Toki olen sitä mieltä että liigassa voisi olla enempi joukkueita ja saataisiin näin lisää maanlaajuista näkyvyyttä.

 • On eri asia menettää sarjapaikka piste-eron = huonon suorituksen kautta kuin arvalla.

  Arpajaisten karuin kohtalo saattaa kohdistua Kuopio Steelersiin vertailussa Wolverinesiin. Joukkueiden ottelut päättyivät:

  Wolverines – Steelers 35-27
  Steelers – Wolverines 27-69

  Keskinäisten otteluiden piste-ero selkästi Steelersille +34 ja vanhalla laskentatavalla ansaitsisivat Spagettimaljan Väinölänniemelle. Koska keskinäisten otteluiden piste-eroilla ei ole enää mitään merkitystä, tultaneen suorittamaan arvonta joukkueiden paremmuudesta ja samalla Spagettimaljan pitopaikasta. Ja joojoo, Jaguaarit ja ECG palaavat myös pleijareissa mutta se siitä…

 • Ja nämä siis näinpäin…sorry

  Wolverines – Steelers 35-27
  Steelers – Wolverines 69-27

 • Muistaakseni liigaan on muitakin kriteerejä kuin sarjasijoitus joten tulette vielä yllättymään miten paikat jaetaan. Siellä liitossa löydetään kyllä hyvät syyt ja perusteet. Arvonta on arvontaa ja mielestäni se on tavallaan oikein koska voitot ratkaisee. Wolvot vois olla reiluja ja kunniakkaasti sanoa että peli pelataan Kuopiossa. Mutta toivon että pelataan Helsingissä!

 • Crocojen kyykkäys, paras asia sitten tislauksen keksimisen

 • Tää arvonta voitais suorittaa Vaahteramaljan puoliajalla. Ois viihdettä kerrakseen.

 • Palvelin oli näemmä kyykännyt jossain vaiheessa viimeisen 90min aikana. Kuten näette, nyt taas toimii :) Pahoittelut – carry on..

 • Kyllä oli Turku paljon paremmin kuin ääsjoki.
  Toivottavasti rokot hakee vauhtia divarista.

 • Murskajaisten välttely on hyvä syy hyllyttää piste-eron merkitys, mutta keskinäiset päästetyt pisteen voitaisiin ottaa ens vuonna kriteeriksi. Ainakin arvontaa parempi tapa ratkoa sijoituksia.

 • Arvontasääntö on farssi. Huonoin päätös koskaan ikinä.. Ei mitään tekemistä kilpaurheilun kanssa. Tekopyhät perusteet ja nyt kahdessa ylimmässä sarjassa heitellään kolikkoa. Alkaa olla samat päättäjät olleet vallassa niin pitkään että ovat sokeita omalle tyhmyydelle.

 • Jokuhan sen idean on syyskokoukseen vienyt. Löytäisiköhän joku sen nimen esille niin voitaisi vähän analysoida asian taustatekijöitä. Vai onko tämä loistava ideointi tullut liittohallitukselta? Asiahan käsitellään liittokokouksessa jos se on tiettyä aikaa ennen tuotu liittohallituksen pöydälle, oliko 2 vkoa. Pöytäkirjathan pitäisi olla julkisia asiakirjoja, mutta nämä taitaa olla X-files kamaa.

  Ja nyt ennen kun joku rupeaa perseilemään että kysy seurasi puheenjohtajalta – en kysy, koska olen ainoastaan lajia seurava henkilö enkä missään seurassa, mutta kiinnostaa silti tietää.

 • Ei tuo joukkueiden keskinäisten pelien piste-ero kerro välttämättä kovinkaan paljoa joukkueiden välisestä paremmuudesta. Pelkästään peleissä ollut erilainen sää on voinut vaikuttaa pisteiden tekoon tai jonkun avainpelaajan loukkaantuminen jommassa kummassa ottelussa. Loppujen lopuksi arvonta antaa molemmille/kaikille joukkueille samat mahdollisuudet.

  Ja on ainakin enemmän panosta kaikissa viimeisen kierroksen peleissä.

 • ”Ja on ainakin enemmän panosta kaikissa viimeisen kierroksen peleissä.”

  Miten arvonta muuttaa asetelmaa viimeisen kierroksen peleissä. Voitolla pääsee kuiville elle kaikki kolme voita.

  Arvonta on suuri farssi kilpaurheilussa. Sarjasta putoaminen arvalla on irvokasta ja suurin häpeä kuuluu päättäjille jotka ovat tämän säännön hurskastellen läpi politikoineet. Yksikään joukkue ei ole heittänyt kakkosketjua sisään sen takia että tehdyillä pisteillä ei ole väliä. Jos ongelmana on joukkueiden suuret tasoerot, täytyy siihen puuttua muilla keinoilla.

  Tällä kaudella on tapahtunut paljon negatiivisia asioita jotka jäävät TV-näkyvyyttä palvovien argumenttien jalkoihin. Laskevat yleisömäärät, ykkösdivarin älyttömät tasoerot, ongelmien peittely adhoc sääntöväänöksillä (luovutukset) ja nyt lopulta ISOT arpajaiset kahdella ylimmällä sarjatasolla. Jokaisen näistä erikseen pitäisi soittaa hälytyskelloja. Tähän ei enää tarvita lisänä kuin III-divarin väistämätön välieräpelin tuloksen hylkääminen ja ollaan saatu kaikille sarkatasoille omat skandaalinsa.

  Kauden jälkeen koko lajiyhteisöllä on vakava peiliin katsomisen paikka. Ongelmia ei saa väheksyä Vaahteramaljan jälkeen vain siksi, että juniorien promootion avulla Maljan yleisömäärien laskeva kehitys saadaan tekohengitettyä nousuun.

 • ”That’s football” sama mistä piste-ero on syntynyt kunhan se tapahtuu kentällä (ja julkisesti).

 • Pesäpallossa on sääntö, jonka mukaan sarjasta nouseminen ja putoaminen ratkaistaan aina uusintaottelulla ilman muita tie-breakereita. Uusintaottelun osallistujiin niitä toki käytetään. Olisiko myöhäistä järjestää sellainen vaikka siten, että kaksi näistä arvottaisiin uusintaan?

 • ”Kävi peleissä miten kävi niin päätäntävaliokunnan sopii kyllä pohtia hyvin tarkkaan onko arpajaisilla ja jenkkifudiksella mitään yhteistä.”

  Mites paljon yhteistä on pisteidentekotalkoilla ja jenkkifutiksella? Ihan oikein, että arvotaan jos voitot on tasan. Ei ne pisteet kerro paremmuutta yhtään sen paremmin kuin kolikko. Kertoo enemmän siitä, että toinen päätti tehdä vielä yhden maaliin mallia Royals reverse vs Saints ottelun lopussa. Kun peli on ohi niin se on ohi. Ja edelleen voitat pelit niin olet ykkönen ja häviät pelit niin olet viimeinen. Vuosien työ ei valu hukkaan arvalla vaan sillä ettet ole tehnyt riittävästi töitä!

 • ”Mites paljon yhteistä on pisteidentekotalkoilla ja jenkkifutiksella”

  Thats what its all about. Jenkkifutis on pisteidentekokilpailu. Ratkaisujen pitää AINA tapahtua kentällä.

 • Miksi tämä sääntömuutos tehtiin ja mille asiaa perusteltiin? Mikä vanhassa säännössä oli huonoa? Itse muistan kyllä kun jouduttiin laskemaan miten voidaan nousta sarjataulukossa ylöspäin ja aika monta kohtaa piti skipata.

 • ”Kertoo enemmän siitä, että toinen päätti tehdä vielä yhden maaliin mallia Royals reverse vs Saints ottelun lopussa”

  Keskinäisten otteluiden piste-ero on yksiselitteisesti paras ja oikea tapa ratkaista paremmuus tasatilanteessa. Kun Saintsin, Trojansin ja Crocodilesin keskinäistä paremmuutta mitataan, ei Royals-Saints pelin reversellä ole mitään tekemistä jumbojen keskinäisen paremmuuden mittaamisessa. Todella huonoa argumentointia typerän säännön puolustamiseksi.

  Joukkueet, joiden sarjapisteet ovat sarjataulukon lopussa samat, ovat erittäin korkealla todennäköisyydellä pelilliseltä tasoltaan lähellä toisiaan. Joukkueiden kohtaamisissa ei ole edellytyksiä pistehurjasteluille mutta js pääkilpailijan saa notkautettua polvilleen pitää silloin nimenomaan takoa pisteitä. Näin teki esimerkiksi Steelers kylvettäessään Wolvoja kotipelissä.

 • Tässä näiden arpajaistähtien keskinäiset ottelut:

  Crocodiles – Saints 29-14
  Saints – Trojans 35-21
  Crocodiles – Trojans 30-24 (ja)
  Saints – Crocodiles 49-14
  Trojans – Saints 31-7
  Trojans – Crocodiles 19-6

  Ja tässä keskinäiset yhteensä:

  Trojans 95-78, +17
  Saints 105-95, +10
  Crocodiles 79-106, -27

  Keskinäisten otteluiden pisteiden perusteella Relico Trojans olisi Vaahteraliigan runkosarjan 5. joukkue, Tampere Saints 6. ja juhlavuottaan viettävä Seinäjoki Crocodiles olisi se joukkue joka siirtyy kehittymään I-divisioonaan sarjan jumbona. En oikein ymmärrä miten arpajaiset ovat millään tarkastelutavalla parempi tapa ratkaista keskinäinen paremmuus verrattuna keskenään suht tasaisten joukkueiden keskinäisten ottelujen tulosten analysointi.

  Arpajaissääntö on typerintä mitä SAJL on tuottanut ulos päätöksinä lähivuosina. Yllä oleva tilanne saattaa vielä muuttua mikäli joku jumboista onnistuu voittamaan jonkun kärkijoukkueista heille merkityksettömissä peleissä.

 • Turhaan te enää täällä itkette. Päätökset on tehty viime talvena ja niiden mukaan mennään. Ei se siitä mikskään muutu vaikka kuinka vollotatte.

 • ja oletko aivan varma että ottelut olisivat päättyneet noin, jos keskinäisten otteluiden pisteillä olisi merkitystä.

 • Ainakin minä olen. Yhdessäkään noista peleistä ei ole nostettu jalkaa kaasulta. Uskoisin, että valtaosa jefuyhteisön jäsenistä on yhtä mieltä arpajaisten järjettömyydestä. Asian voi korjata helposti kauden jälkeen relevanteissa päätöksentekoelimissä.

  Jos seurat odottavat pupuina liittokokouksissa ainoastaan SAJL:n hallituksen tekemiä päätösesityksiä ei muutosta tule tapahtumaan yhdenkään epäkohdan osalta ikinä. Seurojen on otettava pää pensaasta ja ryhdyttävä tekemään päätösesityksiä typeryyksien poistamiseksi lajin säännöstöistä. Korjattavaa on kumuloitunut melkoisesti mutta tämä arajaissääntö on hyvä katalyytti herättämään ja aktivoimaan porukan vihdoinkin ajamaan lajin kannalta tervehdyttäviä muutoksia sarjoihin ja sääntöihin.

  ps. SAJL poisti aikanaan nettisivuiltaan kommentointimahdollisuuden, kun jengi rupesi kritisoimaan liiton toimintaa kovin sanoin. Kun horisontaali-keskustelun mahdollisuus minimoidaan, voidaan suurtakin yhteisöä ohjailla hajoita ja hallitse menetelmällä, jossa tiedolla on äärimmäinen hierarkia ja keskustelu käydään ainoastaan auktoriteetin ohjauksessa. Tällaiset läpinäkyvät keskustelumahdollisuudet ovat äärimmäisen tärkeitä avoimen tiedonkulun näkökulmasta.

 • pitäiskö arpajaishatussa olla siis…3 troijans arpaa,2 saints arpaaja 1 croco arpa…oisko siinä edes jotain oikeudellista?

 • tarkoitit varmaan käänteisesti noi määrät jos voittaja-arpa vie divariin Indiansin kanssa painimaan.

 • Ensi viikolla on SAJL:n ensimmäinen arvontasessio kun I-divisioonan runkosarjan voittaja on katkolla. Typerä sääntö mutta nyt siitä pitäisi sitten ottaa kaikki irti julkisuuden näkökulmasta. Suora streaming on minimissään taso jota odotamme.q

 • Heitto nyt heti että Jaguaarit ja Jättiläiset tietävät tuleeko pitkä vai lyhyt bussimatka. Ja tosiaan ettei arvonta pidetä ovien takana.

 • Onko viimeisten vuosien aikana kukaan muu kuin arvon Pj:mme tehnyt jotain päätöksiä lajissamme. Elämme Pohjois-korean aikaa, mutta kun kukaan ei häntä haasta niin sama pelleily jatkuu myös tulevaisuudessa.

 • Nyt ollaan asian ytimessä.

 • Farssia ei oo ku tää Gridiroinnin kommentointi palsta… Harvasepäivä saa nauraa toinen toistaan typerimmille kommenteille. No ilo se on kai pienikin ilo.

 • Onko teillä oikeasti käsitys että liiton puheenjohtaja tekee päätöksiä yksin?? Kyllä nuo kaikki päätökset tehdään liittokokouksessa jossa kaikilla jäsenseuroilla on mahdollisuus vaikuttaa ja äänestää… Älkää nyt täällä laukoko tuollaisia täysin tuulesta temmattuja väitteitä! Tuomo voisi poistaa nuo Pohjois-Koreaan viittaavat kommentit…

 • Ei tietenkään tee, mutta vahvalla pj:llä on suuri vaikutus päätöksiin. Ei jääkiekkoliitossakaan paljon päätöksiä tehty, jos Kummola oli niitä vastaan. Itse olen ollut kokouksessa, jossa pj kumosi yksin muuten yksimielisen päätöksen.

 • Karsintaottelu olisi reilu tapa ratkaista liigapaikka ja vielä urheilullisesti kiinnostavakin. Se pitäisi tietysti pelata divarin pelaajavahvistuksilla. Tosin tälle kaudelle ei enää voi mitään.

 • Totta että Seurat tietenkin tekevät päätökset paperilla. Mutta jos esimerkiksi tv-sopimus tuodaan ”päätettäväksi” niin ettei sen kokonaissummaa edes kerrota on demokratia tästä aika kaukana.

 • Oletko ollut läsnä kokouksessa?? Olet siis sitä mieltä että syyskokouksessa ei esitelty budjettia kuluineen ja pj on pimittänyt tietoja ja toiminut vilpillisesti? Aika kovia syytöksiä ja täyttävät kyllä tietyn rikosnimikkeen jos ei ole esittää mitään faktaa tuon tueksi??

 • Ja pj ei pysty kokouksessa kumoamaan yksin mitään päätöstä… Älkää nyt oikeasti viitsikö levittää näitä satuja täällä…

 • Jokaiselle syyskokoukseen tulevalle toimitetaan kokousmateriaalit jossa myös on budjetti aika tarkasti eriteltynä.

 • Onneksi sinä et päätä poistettavista kommenteista tai palstalla ei olisi kuin omat kommenttisi ainoina faktoina ja jumalan totena.

  ”Onko teillä oikeasti käsitys että liiton puheenjohtaja tekee päätöksiä yksin?? Kyllä nuo kaikki päätökset tehdään liittokokouksessa jossa kaikilla jäsenseuroilla on mahdollisuus vaikuttaa ja äänestää… Älkää nyt täällä laukoko tuollaisia täysin tuulesta temmattuja väitteitä! Tuomo voisi poistaa nuo Pohjois-Koreaan viittaavat kommentit…”

 • Kyseessä oli divari-palaveri, jossa muut seurat yksimielisesti esittivät, että yhdeltä seuralta poistetaan kaksi pistettä kriteerien laiminlyönnistä (osallistuminen palavereihin). Pj oli sitä mieltä, että näin ei toimita ja tämä päätös jäi voimaan. Tuostahan on jo aikaa yli 10 vuotta, mutta on jäänyt elävästi mieleen.

 • Minä en ainakaan ole syyttänyt ketään rikoksesta tai väittänyt pimittämisiä kautta vilppejä. Ainakaan minulle yksinkertaisena ihmisenä ei budjetista auennut tv-sopimuksen kokonaishinta, enkä hetkeäkään kuvittele että pelkkä mediamaksun nosto siihen riittäisi. Jos olisin asiasta äänestänyt, olisi minua ainakin tämä tieto ja sopimuksen pituus irtisanomispykälineen kiinnostanut ennenkuin olisin muiden mukana äänestänyt joota.

 • Mielenkiintoa tietenkin herättää kuka kolmesta vastustajasta (Roo, Roy, But) antaa lahjan.
  Hauskinta tietenkin olisi kun kaikki nuo kolme arpojaa voittaisi :)
  Itse veikkaan että Crokot ja Saints on näistä ne jotka ehkä voivat uskoa lahjan saantiin. Vaasa ei varmasti hellitä vaikka johtaisi peliä 100-0 puoliajalla.

 • Porvoon ei pitäisi peluuttaa ketään, mutta toisaalta haluavatko lopettaa kauden kahteen tappioon? Roosters ei varmasti peluuta Tayloria, Vaasalla ei tunnu olevan kakkosmiehistöä.
  Eli siltä osin kyllä taida osua oikeaan.
  Jos Roosters häviää epäilen että PJ on järjestänyt ottelun ja pyrkii estämään tilanteen jossa joudutaan arvontaan :)

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *