Tinamalja: Nordmen – Patriots

Viimeksi muokattu 14.8.2018 20:51 64

(9-0)

27

(7-2)

00
1 2  
6 21 27
0 0 0

18.8.2018 klo 16:00 Rovaniemi

Rovaniemi Nordmen isännöi Tinamaljaa tämän kesän kolmosen päätteeksi. Vastaan asettuu Pirkanmaa Patriots.

Kaari

Nordmen juhli Tinamaljan voittoa

Gridiron Staff 21. elokuuta 2018 19:56

Mestaruus tuli joukkueelle tappiottoman kauden päätteeksi.

Lue lisää

Kommentoi

 • koko maljan? Postatkaa Pinedan statsit tänne matsin jälkeen…

 • Hyvin todennäköisesti. On olemassa syy miksi jenkkejä ei haluta 1-divaria alempiin sarjoihin ja rollo todistaa sitä syytä vahvasti.

 • Eikö Patriotsissa pelaa jenkki? Ja vaahtera ukkoja?

 • Sinällään et ole kyllä väärässä. Patriotsissahan on yksi jenkki, juurikin aiemmin mainittu nro 87. Vaahteraukkoja saavat ottaa käytännössä niin paljon kuin vain haluavat, tuleva Vaahtera peli varmasti näyttää myös suuntaa panostavatko enemmän 3. voittoon vai Vaahteran loppupelailuihin.

  Totta kyllä on, että Pineda voisi yksinkin voittaa. Uskon kuitenkin Tampereen monipuolisuuteen ja laajaan osaamiseen, ja unohtamatta tietenkään Vaahterasta otettavia apuja.

 • Ei sieltä vaahterasta ole tulossa yhtäkään Vaahteraliiga tason pelaajaa. Ne jotka ovat ”liigapelaaja” statuksella on vain lämmittänyt penkkiä.

 • Pineda on hyvä esimerkki siitä, millainen impact jenkillä on suomalaisessa alasarjassa. Aiemmin on nähty millaista hippaa Johnson & Johnson veljespari voi myöskin pelata II-divarissa jos haluaisi statuksillaan. Se, että yksi mies voi dominoida peliä sarjatasolle kertoo oikeastaan kaiken III-divarin joukkueiden tasosta.

  Import-sääntöjä pohdittaessa on hyvä huomioida yksi seikka. EU-status ei ole sama asia kuin EU:n kansalaisuus. Näin ollen kotijenkit olisi varsin helppo rajoittaa pois alasarjoista niin pitkäksi aikaa, kunnes viitsivät panostaa kansalaisuuden hankintaan. EU:n kansalaisten osalta rajoittaminen on haastavampaa, mutta esimerkiksi brittilaisten rajoittaminen tulee mahdolliseksi Brexitin myötä jo ensi keväänä joten esimerkiksi Bearsin kakkosta dominoiva brittikaksikko olisi myös periaatteessa täysin eliminoitavissa jo nykysääntöjenkin puitteissa.

  Jokainen fiksu laji-ihminen varmastikin myöntää, että importit eivät kuulu mitenkään mukaan alasarjojen toimintaan. II- ja III-divarien tarkoituksena on antaa seuroille mahdollisuus kehittää peliä, voimavarojaan ja organisaatiota mahdollista sarjanousua varten. Nykymeininki ei ole lajin kannalta tervettä.

 • Itse olen taas sitä mieltä, että importit (eu) kuuluvat alasarjoihin. Jos jollakin alasarja kaupungilla ei vaan yksinkertaisesti ole suomalaista qb:ta mutta ulkomailta tälläinen löytyy, niin kyllähän osaava pallonheittäjä parantaa koko joukkueen ilmettä ja muuttaa ”three yards and a cloud of dust” tyylisen joukkueen ihan oikeaksi futikseksi..

 • Itseasiassa Tampere saa ottaa maksimissaan 10 vaahteraukkoa peliin jos saavat.

 • Tampereella mukana 10 liigapelaajaa ja kaikki avauksen miehii

 • Kakspiippunen juttu. Itse kun olen Bearsin touhusta läheisesti tietoinen niin osaan sanoa että ilman importeja kauden läpi vieminen olisi ollut kyseenalaista ellei jopa mahdotonta (joukkueella ei olisi pelinrakentajaa). Muutenkin 2 divaria seuranneet ovat voineet todistaa että melko kapeilla miehistöillä muutkin ovat pelailleet pääosin ja esim Jyväskylässäkin jouduttiin importtiin turvautumaan. Oulussa olisi varmaan importtien avulla saatu kausi vedettyä läpi, mahdollisesti jopa ihan kohtuullisella lopputuloksella. Nyt Oulu luopui sarjapaikasta ja kaikki Oulun pelimiehet joutuivat pitämään välivuoden, jolta kaikki eivät välttämättä palaa enää. Ei sekään oikein palvele suomijefua. Ideaalitilanne toki olisi se että alasarjoissa pelattaisiin oman kylän poikien voimin ja rakennettaisiin vahvaa organisaatiota, mutta tämä vuosi on viimeistään osoittanut sen että niitä oman kylän poikia ei vaan tunnu olevan tarpeeksi muualla kuin Helsingissä. Rollo Pinedalla on todella kova, mutta Rollon menestys saattaa houkutella niitä oman kylän poikia ensi kaudeksi pelaamaan. Rollo ilman Pinedaa olisi voinut ottaa niin paljon takkiin että ne nykyisetkään eivät jaksaisi 800km pelireissuja vaan tappioita noutamaan.

 • Patriots vs Trojans jossa Turku oli paikalla 15 pelaajan miehityksellä Patriots peluutti useita liigajoukkueessa peliaikaa saavia kavereita koko pelin ajan, osaa vielä molemmin puolin palloa. Eli älä viitti valehdella ”vain penkinlämmityksestä”

 • @Importeista – Kuvasit hyvin lajin tilan. Amerikkalainen jalkapallo on laji, jossa joukkueen rakentaminen vaatii kymmenien innokkaiden sitoutumisen mukaan toimintaan. Riittävä pelaajamassa edellyttää alueeltaan riittävää väestöpohjaa toteutuakseen. Amerikkalainen jalkapallo EI OLE ihan joka kyläpahasen tai pienten kaupunkienkaan laji. Porvoo on positiivinen poikkeus 50.000 väestöpohjalle rakennetusta pitkäjänteisestä menestyksestä. Esimerkiksi Pori on Suomen 10. suurin kaupunki jossa n. 85000 asukasta eikä siltikään saa kasaan riittävän suurta rosteria jenkkifutisjoukkueeksi. Kun 8000 asukkaan Kiuruvesi perusti takavuosina oman jefu-joukkueen oli kohtalo sinetöity puhtaasti numeropelinä.

  SAJL haluaa luoda mielikuvaa jenkkifutiksen kasvusta ja sanomaa tukee viiden sarjatason keinotekoinen ylläpitäminen lähes keinolla millä hyvänsä. Luotu illuusio on kaukana todellisuudesta. Jenkkifutis on suurten kaupunkien laji eikä sille vaan voi mitään Kun joukkueiden tekohengitys import-vetoisesti tehdään mahdolliseksi, on se kuin kusisi pakkasella housuihin. Hetken se lämmittää mutta kohta on perhanan kylmä

 • @reality bites aika pitkälti noin se menee. Tässä täytyy huolestuneena katsella myös Turkua (183000 asukasta), Jyväskylää (135000 asukasta) ja miksei Vantaatakin (210000 asukasta). Jos näissäkään kaupungeissa ei riitä pelaajat kunnon rostereiden pyörittämiseen niin hieman alkaa mietityttämään että noinkohan laji on elinvoimainen muutaman vuoden kuluttua. Toivon toki että nyt on vaan laiha vuosi ja kyllä tämä tästä.

 • Eikö jokainen meistä halua kehittyä pelaajana? Tietysti 4. divisioonassa voi olla niitä täysiä jäähdetteliöitä joiden filosofiana ei ole paremmaksi tuleminen.

  Minä näen esim Pinedan pelaamisen Rovaniemellä ainoastaan hyvänä asiana. Moni rovaniemeläinen on kehittynyt viimeisen kahden kauden aikana valtavasti ja samalla vastustajat ovat päässeet mittaamaan tasoaan ihan tosissaan.

  Jos 11vs11-jefussa yksi pelaaja voi dominoida on se vain vastustajien heikkoutta ja surkeaa valmentamista.

  Eli kyllähän näistä EU jenkeistä ja muista importeista on vain kokonaisvaltaisesti apua niin omien pelaajien kehittämiselle kuin vastustajan tason mittaamiseen.

  PS: Kyllä se Pinedakin apuja saa aika monelta hyvältä pelimieheltä. Harmi kun nämä ”tuntemattomat” suuruudet jää Pineda varjoon ja ovat kehittyneet juuri Pinedan aikakaudella.

 • Pääkaupunkiseudun 1.2 miljoonan potentiaali palvelee tällä hetkellä Roostersia. Liigan joukkuemäärää tulisi kasvattaa reippaasti niin jopas tuo potentiaalikin vaiheittain jakautuisi hieman tasaisemmin ja tukisi lajia eri tavalla. Nythän liigassa nähdään mihin on menty.

 • Niin. Vaikka Pineda on luonnollisesti QB:nä ja MLB:nä isossa asemassa, on käntällä muitakin hemmoja. Ei pidä unohtaa, että Rollo on saanut vahvistuksia Luulajan Eskimoista ja Oulun Norteista. Ei mikään joukkue elä pelkän yhden jenkin varassa. Ja pelaa Rovaniemellä myös muualta Lapista olevia pelaajia. Esimerkiksi Kemi-Tornion alueelta pyritään saamaan kakkosjoukkue jalkeille.

 • Heh. Ai ettei rollo elä Pinedasta? No siinä on teoria joka on helppo todistaa: penkittäkää koko finaalin ajaksi. Jos sillä on niin kovat tuet kun täällä kerrotaan, asian ei pitäisi merkittävästi pudottaa rollon pelin tasoa.

  Tai hei, mites edes 1. puoliajan ajaksi? 1. neljännes? Otatte pois puolustuksesta? Hyökkäys ilman Pinedaa … noh, sinne ei tarvii mennä.

 • Niin, Ei se kai hyökkäyksessäkään ihan niin mene, että Pindea A heittää ja Pineda B koppaa. Vai meneekö? Vaikka pisimmät siivut on tainnut juosta Pineda, niin kyllä RBkin on saanut kantoja ja kohtuu mukavat jaardit.

 • Onhan Patriotsilla ollut koko kauden mukana ainakin 2 maajoukkueessa pelannutta EU-importtia ja 2 jenkeissä pelannutta EU-miestä.

 • Pelaajilta kuultuna Patriotsilla aloittaa ensimmäistä kertaa qb jolla on voitettuja mestaruusotteluita ainakin Suomessa

 • Kuinka järjetöntä tämä on.
  Voisko lätkässä pää sarjan äijät tai vahvistukset pelata lisäksi alimmassa sarjassa (11×11)

 • Tulee hieno finaali, Pineda vs. Tampere Saints!

 • Ei kannata uskoa kaikkea mitä täällä lukee, tuskin saintsin ykkösäijillä sormikaan liikahtaa rovaniemen suuntaan lauantaina. En usko ennenkuin näen.

 • Tuo kai se järjettömintä on et samat ukot saa pelata liiga että alempia sarjatasoja. Se nyt vielä menee jakeluun et kovia ukkoja tulee pelaamaan alempiin sarjoihin mut et ne vielä samaan aikaan pelais liiga niin ei.

 • Et ootte oikeesti sitä mieltä ,et Saintsi päästää tässä vaiheessa kautta aloittavia pelaajia pelaamaan kolmosdivaria ja vielä Rovaniemelle?

 • Olihan niitä ”liigapelaajia ”jo viime kerralla mukana.

 • Saintsilla on ollut liigassa pelaavia kavereita monessa ottelussa mukana. Homma menee ihan sääntäjen mukaan, siitä on sen enempää turhaa täällä keskustella.

  Muutokset tehdään muualla, ei huutelemalla puskista, kiitos.

 • No se kyllä selittäisi miksi saints ei pärjää liigassa jos pelaajat käyvät hakemassa vammoja ja väsyttämässä itseään kolmosdivarissa :D

 • Ei kai kukaan väitäkkään että ei mentäisi sääntöjen mukaan. Pineda vs. Saints finaali tiedossa.

 • Vai vammoja haeaan, no eiköhän esim tuo Airaksisen Matti ja Laineen Ilari ihan kelvollisesti ole liigasssakin pelanneet.

  Mutta antaa pohjoisen poikien nauttia Pinedasta ja toivottavasti tulee hyvä ottelu.

 • Tästä striimiä tulossa?

 • Onko tästä nyt tulossa Suomen versio Super Bowl 52:sesta jossa kaikki muut paitsi omat fanit toivo et molemmat vois hävitä :D

 • Ainaki välieräpeli taidettiin striimata Nordmenin fb-sivulla

 • Tulos?

 • Kolmas neljännes menossa tilanteessa 14-7.

 • Perskule. En kattonu vastauksen aikaa ja käytin vartin etsiessäni tulosta netistä. :D :D :D

 • Pelaajat kertoilleet että Saintsin importit on ensimmäisen blocki päivän jälkeen lähetetty junalla Rovaniemelle. Ei kovin reilulta kuulosta. No voittavat sitten edes jollain sarjatasolla

 • En ole lajiin vihkiytynyt, mutta lensin eilen kuumailmapallolla tampereen yllä, ja näin Saintsin valmentajatkin reenaamassa Patriots peliasuissa kutsuja läpi

 • Mr. Saints, Drew Brees on nähty Pirkkalan lentokentällä myös. Tokaisi vaan että ”Yeah, I’m a patriot”. Pineda vs. Brees, jännä nähdä miten käy.

 • Nordmenin FB:ssa streami

 • Paljonko peli on nyt (17.47)? Koko päivän aurinkotuolissa istunut riivinrauta ei suostu kirjautumaan puolestani facebookkiin, kun arvostelin sitä mitääntetekemättömyydestä ja minä en facebookkiin liity.

 • 21-0 taitaa olla Rovaniemelle

 • 27-0

 • Kiitos.

 • Onkohan Tampere koskaan voittanut Rovaniemellä? Itse olen aikanani kolmasti käynyt häviämässä…

 • Ja pari kertaa Hämeenlinnan kanssa.

 • ne Pinedan tilastot? Mitä mies sai aikaan tänään?

 • Pineda ja 30 kääpiötä taisi voittaa tänään jotain. Kuulin itärannikolle asti että Tampere oli tuonut jotain vaahtera pelaajia mukanansa? Voittajat voittaa, ja häviäjät haluaa voittaa

 • Tai sitten jos ei muuten pärjää voi tuoda jenkin alasarjoihin.

 • Nordmen ja Bears + ykkösen voittaja liigaan kaudelle 2019!

 • Bearsin rosterin syvyys ei riitä edes ykkösdivariin ensi kaudeksi. Toivon todella, että ymmärtävät nöyrästi pysyä vielä kakkosessa, ja rakentavat laajempaa rosteria

 • siltä, että aina näissä Nordmenin ketjuissa esiintyy todella hölömöjä juttuja… Realiteetit aina kateissa ja ei suostuta myöntämään esimerkiksi Pinedan olleen 100% voittavan pelin avain… Ja sit jotai ihme höpinää Nordmenistä liigassa 😂😂😂 sekaisin… Koittakaa nyt ensin rakentaa menestyvä runko, olette edelleen kolmosdivarissa!

 • No ei kukaan tosissaan ole nostamassa bearsia tai nordmeniä liigaan, nuo jutut on vitsihuumoria.

 • Porin joukkue on yhden miehen show kulisseissa, ihan samalla tavalla kun mitä Kouvolassa.

 • Olisi mielenkiintoista nähdä Bears vs jenkitön Indians.

 • Mikään ei näemmä koskaan muutu. Siirrytäämpä tulevaisuuteen välillä.

  On vuosi 2080 ja suomalaisilla pallosarjafoorumeilla nillitetään ja vähätellään kaikkia rovaniemeläisiä ja oululaisia joukkueita, kun ne tekevät kaiken ihan väärin. Etelän kermaperseitä kun ahdistavat pitkät pelimatkat, jotka pohjoisen joukkueille ovat arkipäivää.

  Menkää treenaamaan siitä.

 • levy vaihdu jos te pohjoisen puolihullut teette jatkuvasti asioita siten, että niitä tulee arvostella. Esimerkiksi tuotte jenkin kolmosdivariin joka on tässä maailmanajassa ja Suomen jefuscenessä todella merkillistä ja säälittävää toimintaa. Jos teette jatkuvasti asioita samalla tavalla ja odotatte eri lopputulosta…. Idiotismia.

 • Ei olisi mitään mielenkiintoista tossa Bears-Indians matsissa, kakkosesta Bears ja Bouncers sekä myös Jaguars raiskaisi Inkkarit vaikka inkkareilla olisi tämän kesän paras rosteri kaikkine jenkkeineen ja turisteineen..

 • Ei raiskaisi.

  Toisaalta, mun ennustajanlahjoilla ei ehkä pitäis huudella mutta inkkarit jenkkivahvistuksien kanssa menisi porilaisten yli että heilahtaisi. Se miten kävisi ilman kiinnostaisi.

 • Tällaiset vertailut ovat ihan turhia. Nordmenin ja Bearsin välillä on rankingissa monta II-divarin joukkuetta, joten näitä kahta on ihan turha yrittääkään verrata. Sen sijaan Bearsin ja Indiansin välillä ei ole yhtään joukkuetta, mutta sekin vertailu tulisi ajankohtaiseksi vasta Bearsin valittua nousun I-divariin. Se mitä haluan sanoa on, että Bears ja Nordmen ovat kiistatta oman sarjansa mestareita, mutta menestys ylemmissä sarjoissa pitää kuitenkin lunastaa pelaamalla.

 • Pori olisi kyllä päässyt 1-divisioonan playoffeihin näillä näytöillä, Nordmenikin todennäköisesti. Surullista. SAJL herätys!

 • Herätys kyseisten seurojen johtoryhmiin. Ilmoittautukaa oikeisiin sarjoihin. Problem solved.

 • Heh. Bears olisi kaatanut UNCn? No varmaan sitten niin kun kerran arvovaltainen raati on niin sanonut.

  Itseasiassa myös Nordmen vs Bears olisi mielenkiintoinen, varsinkin rollossa pelattuna.

 • Nimimerkki AK on koko kauden toitottanut että bears ei maljaa nosta ja nyt kun nosti niin alkoi puhe että inkkarit kävelisivät bearsin yli. En tiedä mitä kyseisellä henkilöllä on bearsia vastaan, mutta selvästi jotain. Muutenkin nämä spekulaatiot eri sarjoissa pelaavista joukkueista ovat vähän kun ala-asteen ”mun isä voittais sun isän”. Tosin mikäs siinä jos on ylimääräistä aikaa harrastaa moista.

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *