Teurastajat – Mayhem

Viimeksi muokattu 11.5.2019 15:30 40

(2-0)

24

(1-1)

00
1 2  
12 12 24
0 0 0

15.6.2019 klo 15:00 Pallokenttä

Kaari

Teurastajille kotivoitto Mayhemista

Gridiron Staff 16. kesäkuuta 2019 16:47

Porvoon Butchersin kakkosjoukkue päihitti vierailevan ruskolaisjoukkueen 24-0.

Lue lisää

Kommentoi

 • 12-0. Mononen ja Kuipers pelaa

 • 18-0. Mayhem ihan kujalla

 • Pelaako muita liigassa marinoituja?

 • 24-0 . Mayhem ei oo tainnut tehdä talvella kun videoita kun häviää junnuille

 • Mayhem oli kyllä surkea

 • Porvoolla pelasi mononen, kuipers, karlsson, pennanen ja ngyen. Onko 2divari oikea sarja tämmöiselle joukkueelle?

 • Ainakin Mayhem on päässyt eroon siitä yhdestä idiootista,allmost

 • On. Hyviä toistoja edustusjoukkueen pelaajille. Porvoo oivaltanut saman minkä Wolvot jo ajat sitten.

 • Aivan pielessä jos Vaahteraliigan hyvät pelaajat kakkosdivarissa käy dominoimassa, starailemassa ja tuuletuksia treenaamassa. Herätkää jo!

 • oli parempi kuin numerot antaa ymmärtää. Porvoo ei vakuuttanut. Vielä lisänä että Butchers pelaajia kokoonpanossa, Mayhem sai nämä herrat näyttämään surkeilta

 • Kakkonen on harrastesarja jossa kehitytään. 30% joukkueista on liigajoukkueiden kehitysjoukkueita joissa annetaan peliaikaa edustusjoukkueessa vähemmälle ajalle jääneille äijille ja harjoitellaan mahdollisesti poikkeavia rooleja.

  Nimimerki cRock. Ei mikään ole pielessä päin vastoin. Jos into, rahat ja taidot riittää kilpasarjassa pelaamiseen suosittelen ykköstä. Sinne pääsee nykyään ilmoittamalla halustaan.

  Ja lopuksi muutama lohdun sana. Porvoon ja Wolvojen U20 junnuilla oli omat pelinsä sunnuntaina eikä nuorisoa riittänyt II-divariin. Kyllä ne junnut ilmestyvät kakkosen rosteriin heti kun ikäkausisarjat päättyy. Itse asiassa porvoolaisten kausi junnuissa päättyi tänään joka tapauksessa.

  Koita kestää miehekkäästi roolisi iigakokelaiden taklaus-dummynä. Sekin kehittää.

 • Tähän harrastesarjasta eriävä mielipide. Tarkoittaako muuten harrastesarja sitä, että ollaan pelailemassa, ei sen voiton ole niin väliä? Tai käyppä kysymässä pelaajilta/valmentajilta mitä ovat mieltä? Harrastesarjan voi käsittää eri tavoin, vaikkapa niin että kaikki tasot ovat harrastesarjoja, ylemmissä vaan on enemmän laadukkaita pelaajia.

 • Eri sarjatasot on sitä varten olemassa, että eri tasoisilla pelaajilla olisi harrastamisen mielekkyyden vuoksi mahdollisimman saman tasoisia joukkuekavereita ja vastustajia. Tämän takia muun muassa naiset eivät pelaa miesten kanssa samassa sarjassa ja miehet eivät saa pelata junnujen sarjoissa.

 • Lähden tähän vänkkäämiseen yhden viestin verran: Säännöt sallivat pelata X määrän (en tiedä monta tai pykälää muutenkaan) pelejä eri sarjatasoilla. Ikävä juttu jos toisella joukkeella on tasokkaammat pelaajat, pitäiskö tehdä kunujaot? Piste.

 • Näinhän ne säännöt sallii, enkä sitä vastaan väittänyt. Kunhan sanoin mikä eri sarjatasojen tarkoitus on, kun sinä niiden merkityksen kyseenalaistit. Mitä noihin nykyisiin sääntöihin tulee, niin aika vaikea niitä olisi muuttaa toimivammiksi ilman, että samaan aikaan rajoitettaisiin jonkun oikeasti toistoja tarvitsevan kakkos- tai kolmosketjun pelaajan pelikokemusmahdollisuuksia. Nykyiset säännöt luottavat pitkälti pelaajien moraalikäsitykseen, mutta ihmisiä on tietysti eri lähtöön.

 • Porukan vaan on niin hankala tajuta se että mikä on eettisesti väärin ei aina ole säännöissä kiellettyä ja mikä on sallittua säännöissä ei aina ole eettistä toimintaa.

 • Jos tälläinen hölmöily mitä Wolvot ja näköjään nyt Porvoo on harrastanut haluttaisiin estää niin siihen tarvittaisiin sääntö muutos koska moraalia ja eettisyyttä ei tässä lajissa pysty odottamana yhdeltäkään joukkueelta. Yksi esimerkki olisi että pelaaja saa pelata vain yhdessä joukkueessa per kierros. Eli jos pelaat kierroksella 1. kakkosjoukkueessa niin et pelaa kierroksella 1. ykkösjoukkueessa oli se sitten mikä päivä tahansa.

 • Sinun viestisi kiteyttää sen, mikä jefussa menee huolella päin persettä. Kaikissa muissa suomessa pelattavissa lajeissa divarit on kilpasarjoja, joissa pyritään sääntöjen puitteissa parhaimpaan mahdolliseen tulokseen (nousemaan ylempään sarjaan). En ole ikinä kuullut jääkiekossa, salibandyssä, koripallossa tai muussakaan lajissa itkettävän siitä, että liigapelaajat käyvät farmissa pelaamassa, mutta jostain käsittämättömästä syystä jefussa sitä tapahtuu kokoajan. Tällä nuorisuomi kaikilla pitää olla kivaa pelatessa, voitaisi ihan hyvin vaihtaa kaikki divari sarjat ystävyysotteluihin, missä kaikki pääsee kokeilemaan ja kehittymään ilman, että tulee pahamieli. Nyt niitä valoja päälle taas, pelataan kuitenkin aikuisten sarjoja eikä u11 pelejä.

 • ”Porukan vaan on niin hankala tajuta se että mikä on eettisesti väärin”

  ehkä sun kannattas mennä jenkkifudisliittoon töihin noitten mielipiteittes kanssa . halttunen varmasti hyväksyy ne ja on samaa mieltä sun kanssa että kaikilla pitää olla kivaa istutaan nuotiopiirissä taputellaan käsiä ja lauletaan kunbayaa.

 • Taitaa kylläkin muissa lajeissa mennä niin että pelaaja menee divariin vaan jos ei näytöt riitä pelata liigassa ja divarista nousee pelaajat liiga kokoonpanoihin jos on riittävät näytöt. Muissa lajeissa seurat noudattaa herrasmies sääntöjä eikä lähde perseilemään niin kuin jefussa, joka tuntuu olevan yhtä harraste sarjaa liigasta alimpaan divariin.

 • Ok, Mäyhäm hävis ja heti alkaa valitus…

 • Mulla ei ole mitään tekemistä Mayhemin tai muiden asiaan liittyvien seurojen kanssa. Toin esiin oman mielipiteeni tästä kakkosdivarissa pelleilystä. Onko ihan oikea paikka liigajyrille käydä näyttämässä ”miten liigassa pelataan”?

 • On, jos säännöt sen sallii. Tietääkseni ne on kaikille samat.

 • Joka kausi/vuosi divareissa pelaa entisiä ja nykyisiä liigapelaajia.

 • Käsittämätöntä vollotusta täällä urakalla. Minusta on hienoa, että jo useammalla liigajoukkueella on resursseja toiseen tai jopa kolmanteen joukkueeseen. Tässä lajissa jos missä tarvitaan reservejä ja liian suuri määrä joukkueista kärsii dramaattisesta pelaajapulasta. Toisin kuin nimimerkki cRock kirjoittaa, ei kukaan lähetä liigapelaajia alasarjoihin näyttämään “miten liigassa pelataan”. En nyt taas vähään aikaan ole nähnyt tyhmempää kannanottoa.

  Kakkosjoukkueet ovat resurssipankkeja ja hautomoita. Niissä annetaan peliaikaa ja pelituntumaa niille, jotka eivät sitä syystä tai toisesta liigassa saa. Ne ovat myös try out paikkoja joista voi ponnistaa sinne edustukseen. Kakkosjoukkkueet ovat myös niitä paikkoja joissa tynkäsarjoissaan pelanneille junnuille voidaan antaa pelikokemusta läpi kesän. Toipilaat voivat kokeilla kuntoaan ja ne liigamiehetkin hakea kokemusta mahdollisille backup pelipaikoilleen.

  Jos vaikkapa Kuipers ei saa riittävästi toistoja liigapelissä koska Winn on liekeissä, on II-divaripeli hyvä paikka pitää pelituntumaa yllä. On aivan turha vollottaa siitä, että toisilla on panostettu seuratoimintaan ja resursseihin paremmin kuin toisilla. Heikoimmat lenkin pitää toki huomioida, mutta niiden avulla lajia ei kehitetä mihinkään suuntaan. Tehkää enemmän duunia, panostakaa enemmän värväystoimintaan, hankkikaa junnujoukkueille vetäjiä ja pelaajia, rakentakaa seurastanne pikkuisen parempia älkääkä vollottako jos toiset onnistuvat ja panostavat.

 • Liigapelaajien pelaaminen on monipiippuinen juttu. Tietenkin se sotkee sarjaa, että toisille vastus on eri kuin toisille. Joskus II-joukkue on heikko ja vajaamiehinen, toisinaan täysin ylivoimainen. Silti vielä toistaiseksi II-joukkue ei ole vielä kertaakaan voittanut mestaruutta ja reilua olisi, ettei loppupeleissä niihin pantaisi kuin II-joukkueen vakiomiehistöä.

  Toisaalta liigapelaajat tuovat II-divariin sitä samaa vauhtia ja haastetta kuin jenkit liigaan ja I-divariin. Se lisää pelien näyttävyyttä ja opettaa II-divarin pelaajia, mitä seuraava taso vaatii.

  Suomijefun kannalta on tietenkin hyvä, että lajin kärkijoukkueet kehittyvät kansainvälisiä pelejä ajatellen ja siihen farmiliigaa vastaava II-divari, kuten joku täällä jo totesikin, antaa peliaikaa jenkkien varjoon jääville suomitähdille.

  Nyt säännöt ovat nämä ja liitossa näitä varmaan pohditaan. II-divarin joukkeuilla on tietenkin mahdollisuus ottaa asia esiin liittokokouksessa ja äänestyttää muutoksia, jos ne tuntuvat tarpeellisilta.

 • Enpäs usko että yksikään II-divarissa kakkosjoukkueetta peluuttava seura tavoittelee kilpailullista menestystä II-divarissa peluuttamalla liigapelaajia rosterissa. Kakkosjoukkue on väline siinä missä farmisopimuksetkin. Porvoon ja Wolvojen kakkosten rosterit näyttävät pomminvarmasti erilaisilta kun U20 11vs11 sarja on ohitse.

  Panostakaa seuraorganisaatioihinne jatkuvan muiden TEKEMISEN arvostelun sijaan.

 • Kilpailusäännöissä on selkeät pykälät, jotka estävät kilpailullisen menestymisen hakemisen II-divisioonassa liigapelaajilla. 29.7. jälkeen ei hyppimistä joukkueesta toiseen voi tehdä. Wolvojen, Porvoon ja Kuopion on tuohon mennessä päätettävä millä sarjatasolla kukin pelaaja pelaa kauden ratkaisevat ottelut. Esim II-divisioonassa on päivämäärän jälkeen vielä kaksi runkosarjakierrosta ja playoff-pelit jäljellä. Jabari ei siis tule olemaan Rautamaljan MVP taikka Kuipers uusi sarjan etenijäkuningas Teurastajien paidassa.

 • …on kuitenkin ok jos vaahteraliigassa on alottavissa rostereissa 11 alottavaa ulkomaista pelaajaa?

 • On se ok. Vaahteraliiga on korkeimman tason kilpasarja Suomi-jefussa eikä Nuori-Suomi meininki ole tarpeellista eikä useimman alan persoonan tahtotilakaan. Ne jotka kehittävät organisaatiotaan kokonaisvaltaisesti pystyvät toimimaan muita monipuolisemmilla malleilla. Jos rahoitus on kunnossa voidaan värvätä vahvistuksia avainpelipaikoille. Jos seuralla on imua ja palaajarekrytointi sekä juniorimylly toimivat, voi seura laajentaa toimintaansa useammalle sarjatasolle.

  Utopia oman-kylän-poikien joukkueesta joka kasvaa ja hitsaantuu yhteen vuodesta toiseen on 80-luvulla jo kuollut utopia. Samoin kateus ja katkeruus pk-seudun joukkueita kohtaan hyvän pelaajaimun takia on turhaa kateutta ja realismin kieltämistä. Suomi on urbanisoitumassa ja kasvukeskukset kasvavat, muut alueet ikävä kyllä näivettyvät. Eurooppalainen pelaajaliikenne tulee kasvamaan ja kunkin on elettävä sen kassa joko myötäkarvaan hyödyntäen, taikka sitten keskustelupalstoilla kiukkuaan purkaen ilman mitään konkreettisia toimenpiteitä.

  Ne seurat jotka kasvattavat harrastajapohjaansa juniorityön ja late-entry värväysten suunnalla tekevät lajille hyvää työtä. Voisi tämä negatiivinen mussutus loppua ja tämänkin palstan laittaa pursuamaan positiivisia ideoita joilla harrastaja- ja yleisömäärät saadaan kasvuun.

 • Jos Eurooppalainen pelaajaliikenne lisääntyy ja siitä johtuen edustusjoukkueissa on enemmän importteja on se kyllä ristiriidassa sen asian kanssa,että juniorityön hedelmät jäisi tämän lajin pariin!Ja Porvoo on kyllä merkki siitä, ettei se omankylän poikien joukkue ole vielä kuopattu.Porvoolaisia pelaajia riittää myös pääkaupungin ja jopa Eurooppalaisiin seuroihinkin.

 • Ei siinä mitään. Liitua ja piirtoa, siitä on suomen jenkkifutis tehty. Tärkeintä on se että on paljon liigatason pelaajia, kakkosjoukkue johon tuupata niitä pelaajia niin kaikki näyttää hyvältä. Laji kasvaa ja kaikki ennusmerkit näyttää ylöspäin.

  Mikä vittu teitä vaivaa? Jos vaahtispelaajat pelaa 2-divarissa, lajissa on vikaa. Paljon.

 • Nyyh

 • Pateettista ja täydellisen tietämätöntä oikeastaan mistään. Nimimerkki AK:n tapauksessa asia laita tosin olisi toinen jos Roostersin organisaatio kykenisi tuohon.

 • Eikös Ruskokin saanut viime vuonna vaahteraliiga-pelaajia rosteriinsa, kun Hämeenlinna kaatui ennen kauden alkua? Miksi silloin ei ketään itkenyt vaahtera-tasoisista pelaajista?

 • Kenties siksi että pelaajat jotka Hämeenlinnasta ruskoon siirtyivät eivät olleet ”liiga tasoisia” eli istuivat penkillä liigassa kun ei harjoittelu maistu tai ei malta odottaa tilaisuuttaan.
  Tämä on osa ongelmaa.
  Ei kaikki malta odottaa muutamaa vuotta että pääsisi pelaamaan avauksessa asti. Siksi on hyvä olla farmi/kakkosjoukkue jotta pääsee pelaamaan sillä pelaaminen kehittää kuitenkin kaikista Eniten

 • Noni, mäyhäm hävis… get over it

 • Ei noissa importtijoukkueissa,kuten Hämeenlinna,tule niitä vuosia mitä pitäisi penkillä odottaa…tulis edes toinen vuosi…

 • Reenatkaa ja lopettakaa se valitus penkillä istumisesta. Kuka tahansa liigakoutsi/organisaatio ottaa sen motivoituneen, osaavan, kovan suomalaisen mielummin kuin heittää rahoja jenkkiin, kun aina ei voi tietää mitä sieltä tulee. Mut sun pitää elää lajia, ymmärtää peliä, kattoo videoita(niin omia, kuin NFL ja oppia niistä), juosta lukemattomat kerrat kuvat oikein, blokkaa, käsitekniikat, ymym mitä sun pelipaikkaan kuuluu, tehä punttia, syödä oikein.. Ei tää oo rakettitiedettä, mut jenkit on edellä niin kauan ku niiden antaa olla.

 • …kannattaako tähän soppaan kommentoida mitään, kun foorumifilosofit ovat jo kaiken jauhaneet (en edes jaksanut kaikkea hömppää sanasta sanaan lukea).

  Mutta ymmärtääkseni vain Mononen ja Kuppers ovat liigapelaajia. Ainakaan Pennasta ja Karlssonia en ole Vaahterassa tällä kaudella nähnyt. Tässä mielessä moraalisaarnaajat ja etiikkaetsivät voivat alkaa pohtia myös: onko oikein että entiset liigapelaajat tulevat pilaamaan iki ihanan ruskolaisjoukkueen peliretken. Maajoukkuemies Monosen pelaaminen oli sen sijaan vähän siellä moraalin laitamilla.

  Puhe siitä että Butsers laittoi kaikki liigapelaajat kakkosen matsiin kentälle on vähintäänkin yliampuvaa. (Eikä siihen ehkä kukaan syyllistynytkään vaikka osan tekstin sävy sellaista olikin…)

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *