Sun City – Ghosthunters

Viimeksi muokattu 16.4.2017 11:40 32

(6-2)

59

(0-8)

00
1 2  
45 14 59
0 0 0

12.8.2017 klo 14:00 Hanko

Kaari

Vain 11 pelaajalla otteluun lähtenyt nokialaisjoukkue taisteli loppuun saakka, mutta Sun City piti sarjapisteet Hangossa lukemin 59-0.

Lue lisää

Kommentoi

 • Eikö GH luopunut sarjasta? Miksi liitto roikottaa heitä vielä otteluohjelmassa ja sarjataulukossa? Vai yritetäänkö tässä nyt jotain vilunkia koska olisi liian kiusallista että jo toinen joukkue jättäisi kauden kesken? Myöskään minkäänlaista tiedotusta en ole nähnyt GH:n luopumisesta liiton taholta. Tiedotukselle 6/5.

 • Tässä ja parissa muussakin tapauksessa pyritään pimittämään kilpailusääntöjen mukainen hylkäys lajin julkisuuskuvan takia. Todellisuudessa Taftin lisäksi GH sekä naisten sarjoista Nordmen ja Indians ovat luopuneet sarjasta. Ottelutulokset tulee mitätöidä ja seuroille langettaa sääntömääräiset sakot. Kaikki muut tulkinnat ovat kusetusta.

 • Kuulemma peli pelataan

 • Ei voi olla totta. Uskomatonta puuhastelua kyllä nyt liiton toiminta.

 • Eli joukkue voi luovuttaa ne pelit mitä huvittaa ja missä tulisi yli 30 pinnalla pataan ja säästää sitten pisteissä? Jos vastustaja on jo varannut bussit niin maksaako luovuttanut joukkue ne kun ne kuitenkin seuralta laskutetaan?

 • Sarjasta luopuneet tai sarjassa luovutaneet ottelun.
  Miehet:
  TAFT * 2
  Ghosthunters
  Wolves
  Buccaneers
  Naiset:
  Trojans
  Huskies
  Ghosthunters
  Nordmen
  Indians
  U19:
  Huskies
  Crocodiles
  U17:
  Panthers
  Jaguaarit
  Nämä ainaskin jotka ovat olleet kun sarjaohjelmat lyöty lukkoon. Onko vielä enemmän jotka ovat alkuperäisesti ilmoitautuneet sarjaan.

 • Mitä ihmettä on säännöissä tapahtunut. Luovutetun pelin pitäisi merkitä sarjasta luopumista juuri sen takia, ettei kukaan pääse kikkailemaan ja valikoimaan pelejään. Ilman sanktioita voisi jättää kalliimmat vieraspelit pelaamatta tai ne josta on odotettavissa turpaan enemmän kuin 30-0. Ja rosterin romahtaminen liian kapeaksi ei ole force major.

  Kun joukkue luovuttaa, sille lankeaa sääntömääräinen sakko joka muistaakseni on minimissään 2000€. Joukkue suljetaan sarjasta, sen kaikki pelit mitätöidään (ei siis 30-0) ja seura tiputetaan alimmalle sarjatasolle seuraavalle kaudelle.

  Jos SAJL yhtäkkiä sallii taktiset luovutukset ei missään ole enää mitään rotua. Esim naisten sarjoissa on myös viitteitä sormien läpi katsomisesta ilmiselvässä tilanteessa.

  Luovutukset eri sarjoissa ovat signaaleja lajin pahoinvoinnista. Näin ei voi jatkua. On tehtävä muutoksia.

 • Ruotsissa luotetaan ruotsalaisiin pelinrakentajiin. Suomi ja Ruotsi ovat suht tasaväkisiä pelitaidoiltaan, mutta Ruotsin parhaalla sarjatasolla 5 parhaan pelinrakentajan sisällä on 3 ruotsalaista pelinrakentajaa CC philip juhlin, SMM anders hermodsson ja TRC Ted Eriksson. Vain yksi jenkki ja yksi tanskalainen. Suomessa pelinrakentajat istuvat penkillä, ja kaikilla jenkit pelaa 99%:sti. Mistä tämä kertoo ei ainakaan taitopelipaikkojen kehittämisestä. Oisko tässä hiukan ajatuksen aihetta seuraavaan lajikokoukseen missä näistä peliasioista päätetään.

 • Ilmeisesti GH tapauksessa tuo Force Major sääntö on sitten ollut käytössä. En siis tiedä, mutta sääntöjä lukemalla se vaikuttaa ainoalta vaihtoehdolta.
  ”III.B.4. Ottelun luovuttaminen
  Ottelun luovuttamisena pidetään ottelun aloittamatta jättämistä tai sen keskeyttämistä. Jos joukkue luovuttaa liiton virallisen kilpailun ottelun luopuu se samalla sarjasta, ja seuran, johon joukkue kuuluu, maksettavaksi voidaan langettaa sarjamääräyksissä vahvistettu luopumissakko. Sarjasta luopumisen seurauksena joukkueen kaikki sarjassa jo pelaamat ottelut mitätöidään ja joukkue sijoitetaan seuraavalle kaudella yhtä sarjaporrasta alaspäin. Jos tällaista sarjaporrasta ei ole, voi joukkue pelata samalla sarjatasolla seuraavana vuonna.
  Liittohallitus voi luovutuksen johtuessa erittäin painavista, Force Majoure tyyppisistä – syistä sallia joukkueen jatkaa pelaamista sarjassa, jossa se on luovuttanut pelin.”

 • Eipä liitto omia sääntöjään ennenkään niin vimpan päälle ole noudattanut.

 • Äh mutta kai tämäkin on sanottava: Minun Mielestäni ™ alimmalla sarjatasolla luovuttamisia tulisi aina katsoa läpi sormien. Se antaa mahdollisuuden sille että yritetään laittaa kasaan joukkue vähän silleen ”toivotaan toivotaan” -fiiliksellä. Jos siitä samantien läväytetään 2ke sakkoa, voi olla että jenkkifutis voi vielä entistäkin huonommin.

  Tämähän ei tietysti liity mitenkään vaikkpa GH:n luovuttamisiin.

 • Juuripa AK:n esittämin perustein tulisi sarjatasojen määrää harkita uudelleen.

  Liiga
  – ylin, tasokkain ja lähes semiammattisarja. Joukkueita 8-10. Tiukat kriteerit lisenssille.

  I-dividioona
  – sarjataso jossa viimeistellään kotimainen pelaajarunko liigakuntoon. Melko tiukat kriteerit, erityishuomio rosterin kokoon. Joukkueita 6-8.

  II-divisioona
  – kehityssarja jossa joukkueet rakentavan runkoa 11vs11 peliin. Joustavuutta kriteereissä ja ymmärrystä joukkueiden voimavarojen rsjallisuudesta. Joukkueita 6->

  III-divisioona
  – höntsää, hupia ja jäähdyttelyä. Joukkuemäärä vaihtelee

 • 4.divari on jäähdytelijöille ja hupipelaamiselle.
  3. divarista joutuu aloittamaan ihan sellaisetkin joukkueet jotka tekevät hyvää työtä ja haluavat ylöspäin.
  2. divarissa ei mitään 11 vs 11 peliä enää rakennella, se on tehty jo 3. divarissa.
  2. divisioonaan ei pitäisi ilmoittautua jos tilanne talvella näyttää siltä että ei ole kunnon rosteria kasassa. lue TAFT ja GH ja ehkä Mikkeli
  1. disioona taas pitäisi olla koko valtakunnan toiseksi kovin sarja ja se nyt on täysin järjetöntä lähteä sinne pyörimään esim. Indiansin kaltaisella rosterilla. Osoittaa täydellistä realismin puutetta.

  pointti siis on että joukkueiden johdon tulisi kriittisesti tarkastella oman joukkueensa tilaa eikä lähteä pyörimään liian kovaan sarjaan. Siellä vastustajia vit*uttaa pelata näitä jengejä vastaan. Turpaan ottavien joukkueiden pelaajia v*ituttaa ottaa aina turpaan. ja lopuksi valitettavan usein tulee luovutuksia ja sarjasta luopumisia jotka voivat pahimmillaan johtaa koko joukkueen kuolemiseen.

 • On jo valmiiksi hupi/höntsä sarja… sinne on hyvä mennä aloittelee ja jäähdyttelemään

 • Divarissa pitäisi olla kovat offseasonin kotimaisten sopimuspelaajien määrävaatimukset. Ei saa antaa mahdollisuutta paikata puutteita ostomiehillä kuten nyt on nähty. Nyt 1D on kummallinen sekametelisoppa. Liigaan suoraan pari joukkuetta, yksi kolmoseen kasvamaan ja loput samaa sarjaan nykyisten kakkosen elinkelpoisten joukkueiden kanssa.

  Pointti on selvä. Näin ei voi jatkaa.

 • Vaihtoehto jossa Vaahteraliigan alla pelattaisiin 5 alueellista lohkoa ennen juhannusta suomalaisvoimin ja siitä lohkojen parhaat pelaisivat viiden joukkueen ykkösdivarin ( jossa vahvistukset olisivat vasta sallittuja) ?
  Kaksinkertainen sarja kotona ja vieraissa.

  2-3 yksinkertaiseen kakkosdivariin ja 4-5 yksinkertaiseen kolmosdivariin.

 • Liitto = Seurat
  Liitto ei ole mikään erillinen olento.

 • , seurat =liitto ja toisinpäin… Eli varmasti kaikille seuroille on soitettu, että heitetäänkö Nokia sakkojen kanssa sarjasta pihalle? Eikö? Tuo on ihan höpö höpö utopia paskaa, että liitto olisi kaikki seurat. Teoriassa varmaan joo, todellisuus on erikseen. Joka tapauksessa Nokia siis kuuluisi heittää roskikseen tämän jälkeen. Jos niin ei siis ole tapahtunut, tulee ainaki tämä olevinaan force major syy julkistaa.

 • Force major ei tarjoita sitään että kundit oli kesälomalla ja ei saatu jengiä kasaan. Se tarkoittaa esimerkiksi bussin rikkoutumista kesken matkan eikä ole ollut mahdollisuuksia päästä pelipaikalle.

 • toteaa, on force major tyyppinen juttu. Mitä vastaavaa siis tapahtui Nokialle kun eivät päässeet pelaamaan? Hehän luovuttivat ihan suoraan perkele. Naurettavaa, jos ei pidetä liiton päässä asioista kiinni, miten he olettavat seurojen pitävän vaatimuksista yms kiinni?!

 • Satuinpahan vilkaisemaan kuka toimii kakkosen sarjapäällikkönä ja ei enää yhtään ihmetytä miksi siellä ei tapahdu mitään. On meinaans sellainen henkilö joka haluaa olla kaikkien kaveri eikä pahoittaa kenenkään mieltä niin ehkä painetaan villaisella tämäkin asia.

 • Nokia on ja pysyy. Ensi kaudella mahdollisesti jatkaa Saintsin siipien alla omana GH- joukkueenaan. Nokian ja Tampereen farmi.s toiminut sääntöjen puitteissa ihan ok. Mutta suuri pelaajien loukkaantumisten määrä kyllä sekoittanut suunnitelmat tosi pahasti. Ja ymmärtääkseni varsinkin GH runkopelaajien keskuudessa tänä vuonna tosi paljon loukkaantumisia:(

 • Niin se GH vaan viikonloppuna pelaa Hankoa vastaan?! Millä järjellä… Todellista pelleilyä kertakaikkiaan. Osaako kukaan nyt selittää miten on mahdollista ilman jotai hyvä veli suhteita asiasta päättävään tahoon?! Hyhhyyh

 • Sarjapäälliköllä on oma peli pelattavana huomenna ja keskittyy siihen ni ei ole kaikkeen pikkuasiaan ny takertua. Ens kaudella kaikki joukkueet vaan valkkaamaan ne pelit mitä ei halua pelata. Varsinkin pitkät matkamatsit on hyvä jättää pelaamatta niin säästyy matkakuluilta.

 • SAJL viestintä voisi antaa sarjoja seuraaville tietoa muustakin kuin vaahteraliigasta vaikka TeeDee Showta olisi kuinka kivaa leikkiä.

  Kilpailusäännöt ja sarjamääräykset ovat julkista tietoa joten jos niistä poiketaan tulisi asia kertoa julkisesti vähintään liiton sivulla. Tämä nykyinen pelleily on ihmisten älykkyyden aliarvioimista.

  Sääntöjen mukaan GH pitäisi sulkea sarjasta ja aiemmat ottelut mitätöidä. Paluupostissa sarjasta luopumisen sakko joka muistaakseni minimissään 2000€. Jos jotenkin muutoin toimitaan, pitäisi asiasta kertoa avoimesti.

  Tämä nykyinen viestintälinja on ala-arvoinen pohjanoteeraus.

 • Liitolle kelpaa kyllä alasarjojen rahat katamaan vaahteraliigan 100% näkyvyyden televisiossa, mutta vastineeksi tulee aika vähän. Mitäs jos ne seurat jotka pelaavat Vaahteraliigan ulkopuolella, syyskokouksessa päättäisivät että maksakoot ne jotka näkyvyyden saa, sen omasta pussistaan kokonaan, niin näkisi todellisuuden että kuinka moni seura olisi valmis sen 100keur per seura sinne työntämään.

 • Taitaa olla GH:n historian vika peli. Taisivat anoa liitolta lupaa pelata viimeisen matsinsa ennen kun lopettavat toimintansa?

 • Puoliaika.
  45-0 Hangolle.

 • 59 – 0 Hangolle, lopputulos.

 • Joko tähän asiaan on tullut ratkaisu että miksi Nokia pelasi pelin vaikka sääntöjen mukaan olisi pitänyt sulkea sarjasta luovutettuaan edellisen ottelun?

 • Jotain korkeampaa viisautta tämä varmastikin on kun ei asiasta vaivauduta edes tiedottamaan.

 • Eiköhän tässä ole kyse liiton teemaviikoista jolloin säännöt ovat vain näennäisesti ja silloin kuin huvittaa voimassa.

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *