Steelers – Roosters

Viimeksi muokattu 31.3.2019 15:13 38

(9-3)

20

(10-2)

14
1 2  
13 7 20
7 7 14

30.8.2019 klo 18:30 Väinölänniemi

Kaari

Steelers kaatoi Roostersin runkosarjan viimeisessä ottelussa

Gridiron Staff 1. syyskuuta 2019 16:55

Ottelussa ei ollut panosta kummallekaan joukkueelle.

Lue lisää

Kommentoi

 • Asiallista peluutusta kakkosketjulle, mukava nähdä että vastuuta jaetaan reilulla kädellä.

 • Utriainen lupaili myös paljon peliaikaa kakkosstringin pelaajille vaikka aloittaviin ei heitä oltu Kerästä lukuunottamatta nostettukaan. Väisänen ei ole aloittamassa rissuna. Voisko olla mahdollisista, että hän tulee toisella puoliskolla Petersin tilalle? Kiinnnostavaa olisi nähdä Steelerin puolustus Haydenin ollessa sivurajalla.

 • Hauskana yksityiskohtana on se, että jos tämän poikkeuksellisen pelin Steelers onnistuisi viemään nimiinsä, niin Steelers olisi voittanut molemmat pelit Roostersia vastaan tässä runkosarjassa.

  Mutta siis tässä ottelussa voi käydä ihan mitä tahansa 0 – 60 ja 60 – 0 välillä ja siitä tuloksesta ei voisi ennustaa juuri mitään.

 • Kuopio voisi kokeeksi ottaa Haydenin ja Erickssonin sivuun. Ilman heitä mikä tahansa Vaahtisjengi takoisi kalakukkoja vastaan 100 pistettä.

 • Näiden joukkueiden viimeinen kohtaaminen tällä kaudella.

 • Hyvinhän tää peli menee. 3draivia kuopiolta ja eteenpäin päästy 2y ja 0/6 heitot. Niillä on sentään ykkös kuuppa ja backi kehissä

 • Laistojefua :)

 • Savolaasten bäkillä kananmunat taskus :)

 • Vesterisestä seuraava Mulumba.

 • Vesterinen on heittämällä isompi prospekti kuin Mulumba!

 • Tää on kyllä sellasta mainosta maljalle että lippuja ei kannata murskajaisiin ostaa. Jostain täytyy kokoa, voimaa ja tekniikkaa tuohon savolaisten puolustuksen etuseiskaan löytyä.

 • vänärissällä pelaa crocot ja wolvot

 • Tää on häpeäksi meille kaikille. Aivan törkeää shittiä. Olisi ollut parempi jättää tämä peli pelaamatta ja näyttämättä yleisölle. Taitaa Ratinalla olla tyhjiä penkkejä tarjolla SAJL:lle ennätysmäärä.

 • On muuten ihan v*tun hirvee tuo Steelersin ”biisi”… Jopa näin Steelers kannattajana tuo hävettää

 • Miten tuolla vänärillä selostus on kesken pelin vai onko savossa eri säännöt

 • kiva huomata että ruudun maksut on kahdelta viimeseltä kierrokselta menny ihan hukkaan , divarissakin näkee parempia suorituksia !!

 • Nyt meni Ylen kavereilla kaapelit sekasin kun näyttivät muutaman sekunnin välähdyksen Kuopion pelistä. Ei tarkoituksella.

 • Nyt jotain haloota oikeesti tännekin ammattivikisijöille ja gridironin asiantuntijoille. Jos kauden loppuun jää panokseton peli, jossa palkintona on vaan kunniaa niin minkä takia joukkueet eivät peluuttaisi kakkosmiehistöä, ottaisi niitä virheitä ja antaisi uusien ja nuorten oppia? Vittuako aina pitää kitistä. Molemmat joukkueet selvästikin haluavat palkita ja ajaa sisään uusia pelaajia. Eikä se pelin laatu niin paskaa ollut. Lopettakaa aikuiset miehet se väninä. Naurettavilta kuulostatte

 • Erittäin hyvin sanottu.

 • Kommentoin tällä kertaa tuota, että meneekö meitsi Savossa omilla säännöillä. Silloin tällöin olen tällaisia kysymyksiä kuullut, niin puhdistan nyt tässä kerran pöydän omasta näkökulmastani ihan kaikin puolin, mitä tulee sääntöihin ja meikän tyyliin kuuluttaa otteluita.

  Meitsi on selostanut/kuuluttanut Steelersin kotiottelut jo palttiarallaa sen kymmenen vuotta samalla tavalla kakkosdivarista Vaahteraliigaan asti. Tyyliin on myös kuulunut aina tuo, että pidän mekkalaa ihan downien aikana, mutta kuitenkin siten, että en häiritse (tai siis ainakin aktiivisesti pyrin sitä välttämään) esim. vastustajien hyökkäysdownien alkamista. Muuten kyllä mekastan ihan koko downin ja villitsen samalla Vänärin yleisöä.

  En ole kertaakaan saanut miltään viralliselta taholta viestiä ainakaan siitä, että selostustavassani olisi jotain sellaista, mikä ei olisi sallittua. Jos SAJL:ltä jotain sellaista viestiä tulee, että minun pitäisi tekemistäni jotenkin muuttaa, arvioin tilanteen uudelleen.

  Ottelumanuaali sanoo seuraavaa:

  ”Selostuksen tulee olla asiallista. Kuuluttajan ei tule arvostella vastustajan suorituksia tai erotuomariston toimintaa. Hänen tulee myös välttää yleisön lietsomista muuhun kuin positiiviseen oman joukkueen kannustamiseen. Kuuluttajan tehtävänä on luoda positiivista mielikuvaa ja –tunnelmaa ottelutapahtumasta, sekä välittää katsojille informaatiota pelitapahtumista.

  Vaikka välitetyn informaation tulee olla puolueetonta, on ns.
  hehkuttaminen ja positiivisten suoritusten korostaminen jopa suotavaa. Selostuksen tulee kuitenkin olla asiallista, eikä kiihottaminen kumpaakaan joukkuetta vastaan ole hyväksyttävää. Kuuluttajan tulee myös välttää ns. sisäpiirin huumoria.
  Kuuluttaja ei koskaan saa puuttua erotuomareiden päätöksiin, eikä hänen tule ottaa erotuomarin asemaa spekuloimalla tuomareiden ratkaisuja etukäteen.

  Kuuluttajan tulee toimia ottelutapahtuman juontajana.”

  Kohta, jonka rikkomiseen ehkä joskus syyllistyn on tuo sisäpiirihuumori, joka ei välttämättä ihan kaikille yleisössä aina aukea, mutta tämäkin on aika harvinaista. Myös silloin tällöin taidan arvata mitä rangaistuksia tuomarit ovat julistamassa, mutta ikinä en näitä suoraan kyseenalaista. Noin muuten meikä vetää rehdisti ja helevetin kovaa kotiinpäin ja hehkutan Steelersiä koko kropan voimin. Välitetty informaatio on puolueetonta, mutta tottavie hehkutan ja korostan hienoja suorituksia – myös vastustajan sellaisia. Enkä ikinä halveeraa vastustajaa tai lietso yleisöä heitä vastaan. Joskus aiempina vuosina olen joskus tähän syyllistynyt ja siitä palautetta aikanaan saanut.

  Ennen kaikkea luon sitä positiivista fiilistä ja tunnelmaa Aina Aurinkoiselle. Saamani palautteen perusteella olen tässä myös onnistunut.

  Ottelumanuaalissa ei sanota mitään siitä, että saako selostus jatkua downin aikana. Siispä jatkan samalla tyylillä.

  t.
  Erik Forsström
  Steelers-kenttäkuuluttaja

 • Varmaan Forsströmkään ei ole täydellinen, mutta omakohtaisesti väitän, että on yksi parhaista selostajista Suomessa. Tunnelman luomiseen yleisön keskellä heiluminen toimii hienosti ja Erik saa yleisön hyvin mukaan. Myös vierasjoukkueen kannattajien huomioimista pidän hienona eleenä. Hienoa työtä teet Erik.

 • Ratinassa

 • Steelersin kuuluttaja on ylivoimaisesti paras kenttäkuuluttaja. Hän tempaa yleisön mukaan ja peleissä on mahtava tunnelma. Moni muu ottelu on kuin hautajaisissa istuisi.

 • Ja minua taas ärsyttää se möyhkääminen. Pari kertaa paikalla olleena pakenin toisen puolen katsomoon. Ruudusta kuuluu se jodlaaminen aivan liikaa läpi.

 • sama juttu , vaikka paikalla en olekkaan ollut kuulemassa niin adhd kuuluttaja ulvoo kun olisi kusiaisia munissa ja se kuuluu lähetyksestä läpi . ei kuulu suomalaiseen katsomo kulttuuriin niin pysykööt suutari lestissään !! ärsyttää muuten se laurilankin huutaminen siihen lähetykseen !

 • Minuakin ärsyttää se järkyttävän kova huutaminen, että kuulo lähtee. Lisäksi olisi parempi jos pelin aikana ei selostettaisi, niin kuuluisi vähän pelin ääniä.

 • Kyllä pitäisi saada Syvä-Savon Fobban aisapariksi se Crockojen vieno naisimmeinen, jonka ääni kuuluu Vaasaan asti, kun Seinäjoella pelataan. Ja ilman ämyreitä.

 • Tuntuu aika huomionhakuiselta ja että kuuluttajalla on halu olla se pelin isoin tähti ja esillä.

 • Itse taas tykkään siitä että katsomossa on meininkiä ja yleisö on pelissä mukana. Jos se vaatii selostuksen niin sitten se vaatii. Vituttaa se yleisön tuppisuuna istuminen kaikilla muilla Vaahterakentillä.

  Toinen asia minkä kuopiolaiset tekee oikein on se, että siellä ei soiteta musiikkia. Herranjumala että ottaa hermoon Tampereen ja Seinäjoen kotipelit, kun joutuu Ruudun lähetyksessä joka ikisen downin välissä kuuntelemaan jotain paskaa musaa. Voin vain kuvitella miltä se tuntuu kentällä kuunnella 90-luvun hittibiisiä ja yrittää samalla keskittyä peliin. Onneksi Helsingissä ei soiteta musaa ihan joka downin jälkeen, mutta voisi sielläkin DJ vähän päivittää soittolistaansa.

 • Ihan hyvän naköstä palloa laittoi tää Roon nuori kundi ilmaan. Vaikka kolme irmaa tulikin niin aika hauska oli katsoa joukkue kavereiden reaktiota kun se ensimmäinen maali tuli.

 • Tästä ottelusta kumpikaan antanut mitään scouttaus materiaalia playoff vastustajilleen.
  Ehkä hyökkäysten linjojen heikkouksia molemmilta voisi filmiltä löytyä.
  Jäi vaikutelma että Steelersin hyökkäyksen asenne ja taso vain tipahti kun Roosters peluutti paljon kakkosmiehistöä. Tai sitten tarkoituksellisesti Peters ja kumppanit eivät pelanneet täysillä edes ensimmäistä puoliskoa. Haydenin tapoihin ei himmaillu näytä kuuluvan missään pelissä

 • Joo samaa kattelin. Oisko ollut Wilsonin Duke?

 • Ehdottomasti paras selostaja koko liigassa.

 • Ja kakkosena liigan kenttä kuuluttajista voidaan palkita seinäjoen tän kesän kuuluttaja. Hauskoja heittoja ja hersyvää huumoria läpi kesän. Iso kiitos!

 • Sen mitä olen kuunnellut monissa otteluissa, on se että kuuluttaja selostaa pelin kulkua pelin aikana, ja monesti myös paljastaa sen missä pallo menee. En tiedä kuuleeko tai kuunteleeko pelaajat kentällä näitä, mutta monesti on jossakin juoksuhämäyksessä huudettu heti ämyreihin, että ”sieltä tuleekin heitto.”

 • Ainakaan itse pysty mitään selostajia pelatessa kuuntelemaan, ei siitä mitään hyötyä ole edes. Lue omat avaimesi ja paina täysiä pelille. Avaimet kertoo huomattavasti nopeammin ja varmemmin sen pelin ku selostaja.

 • Ei kentällä kiinnitä mitään huomiota musiikkiin tai selostukseen. Se on vain semmosta suttuista taustamökää. Ja nuo ”sieltähän tuleekin juoksu”-paljastukset tulee kyllä myös aika kovaa omalta sivurajalta. Suoli suorana äijäkuoro huutaa ”juoksee! Eiku heittää!!!!”

 • Jep.. Seuran puheenjohtaja ja edarin GM on kyl tehny hyvää duunia mikin varressa

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *