Steelers – Huskies

Viimeksi muokattu 13.5.2016 21:39 49

(0-2)

07

(2-1)

28
1 2  
0 7 7
28 0 28

12.6.2016 klo 16:00 Kuopio

Kaari

Huskies päihitti Steelersin Väinölänniemellä

Gridiron Staff 13. kesäkuuta 2016 23:06

Pelinrakentajaksi Italiasta saapunut Stan Bedwell heitti 241 jaardia ja kaksi touchdownia.

Lue lisää

Kommentoi

 • Stan Bedwell tulee ilahduttamaan kuopiolaisyleisöä heitoillaan Huskies paidassa. Tämän mies vahvisti FB:ssa.

 • Kuinka pelata amerikkalaista pelinrakentajaa vastaan… Kylmää on kyyti kotikentälläkin.

 • Bedwell on kyllä laatukuuppa, varsinkin jos on koppimiesten kanssa kartalla. Mikäli Ajuwon on tervehtynyt ja juoksemassa voi luvut revetä rajustikin. Puijon pojat on yleensä liekeissä Vänärillä joten siitä saattaa tulla tasotusta rahtunen. Toivottavasti tuomaritaso on KPOssa noussut sarjatason myötä…

  Huskyt vie 14 – 35 ( 7 – 21 )

 • Aika optimistinen veikkaus. 7- 45 (0-31)

 • Arvioon jätetty tilaa sille varaukselle, että tukimies ”Archieta” joudutaan käyttämään molempiin suuntiin ja Bedwellin ajoitukset eivät ole aivan timangia. Kuopion D ei ollut missään nimessä huono, eikä Huskyistä löydy Lockin tai JJn tasoisia yksilösuorittajia…

 • Arvioon jätetty tilaa sille varaukselle, että tukimies ”Archieta” joudutaan käyttämään molempiin suuntiin ja Bedwellin ajoitukset eivät ole aivan timangia. Kuopion D ei ollut missään nimessä huono, eikä Huskyistä löydy Lockin tai JJn tasoisia yksilösuorittajia…

 • Ei se yksi QB kesää tee. Kuopiolla laadukas kotimainen pelaajarunko ja kotikenttäetu. Viimeksi taisi Huskies ottaa nokkaan Kuopiossa eli paineita on Hämeenlinnan puolella.

 • huskies vie ja reilusti

 • @Ghjjkbvh Et taida hirveästi lajia seurata vai mitkä sun teesit tähän Huskiesin ”murska”voittoon ovat?

 • Odotellaan

 • Kuopio kaatuu taas saappaat jalassa +30 pisteen erolla. Ei vaan riitä suomi -poikien into tässä sarjassa kokemusta ja taitoa vastaan

 • Jeppismake on kyllä optimistinen Kuopion suhteen. Päätös lähteä divariin pelaamaan ilman amerikkalaisia on kyllä rohkea mutta voittoja ei tule tippumaan paitsi Kouvolalta mahdollisesti. ”Laadukas kotimainen pelaajarunko” on myös muilla joukkoeilla kuten Huskies ja Wolv. En usko, että viime viikon murskajaiset olisivat kääntyneet Steelerssin voittoon vaikka Wol olisi pelannut ilman jenkkejä.
  ”Ei se yksi QB kesää tee” Kyllä, mutta auttaa erittäinen paljon. Bedwell on kuitenkin parempi kuin Lehtinen, joka heitti yli 400y+ Kuopiota vastaan. Vastaanottajat kieltämättä Wolverinesilla laadukkaammat.
  Tulosveikkaus 35-7.

 • Bedwell alkaa olla uransa viimeisiä kausia pelaava QB jolla takana useita loukkaantumisia kuten herra itsekin Gridironin keskustelussa aiemmin kertoi avoimesti. On varmasti parempi kuin Huskien Siitonen tai Steelersin Väisänen, mutta alkaa tehdä tiukkaa Lehtisen kanssa vertailussa. Huskien aiempien pelien videot eivät anna kuvaa joukkueen hyökkäyksen iskukyvystä koska pelinrakentaja vaihtuu. Ojuwonin tilanne on kanssa huomioitavana. Huskit kyllä vei umpisurkeaa Indiansia kuin kuoriämpäriä ilman kumpaakin hyökkäyksen importtia.

 • Kuopion D on paljon parempi kuin Wol ottelun numerot antavat ymmärtää. Toki tämä vain minun mielipide eli nähtäväksi jää olenko väärässä vai oikeassa.
  Perustan väitteen siihen, että matsin alussa JJ pidettiin todella hyvin kurissa (juoksut) ja Lehtisen heitot tippuivat kerta toisensa jälkeen maahan. Lopulta JJ 82yd maali Lehtisen scramblayksen jälkeisestä lyhyestä heitosta ja sen jälkeinen Gilbertin kova +70yd yksilösuoritus avasivat ketsuppipullon. Steelers pelasi puolet ottelusta todella hyvin 1st ja 3rd qrt, mutta se ei tietysti Wol tasoista jengiä vastaan riitä. treeneissä mahdotonta omalla materiaalilla simuloida wol kaltaista hyökkäystä. Potentiaalia kuitenkin on ja jos pelaavat koko ottelun yhtä hyvin niin sitten vastustajien hyökkäyksillä on vaikeaa. Akilleen kantapään kuitenkin tulee muodostamaan hyökkäys, jonka en usko scoraavan paljoakaan koko kaudella. eli tässä boldi veikkaukseni. Steelers häviää Huskisille (saattaa olla tiukka matsi koska Huskisilla ei samanlaista tulivoimaa hyökkäyksessä kuin Wolvoilla ja tällä tarkoitan, että ei ole pelaajia jotka vievät lyhyen heiton pohjiin vaan huskisien on saatava pidempiä driveja kasaan jos mielivät tehdä pisteitä.) ja wolvoille molemmat, mutta voittaa Jyväskylän ja Indiansin.

 • Viime lauantain pelin nähneenä harmittaa kun Kuopioon pitkä matka. Mielenkiintoista olisi nähdä savolaisten otteet kotikentällä, jonne tietojen mukaan yleisöäkin kai tulossa mukavasti. Huskies on ilman muuta ennakkosuosikki mutta Steelers ei todellakaan ole vailla mahdollisuuksia.

 • ”Kuopion D on paljon parempi kuin Wol ottelun numerot antavat ymmärtää.”

  Olet väärässä. Puolustus sai ansaitsemansa tuloksen ja pelasi omalla tasollaan päästäen seitsemän touchdownia. Wolvojen valmennus valitsi alkuun peruspelejä lukien vastustajan puolustuksen liikkumista ensimmäisen neljänneksen. Toisella neljänneksellä Wolvo-hyökkäys rupesi sitten pelaamaan peliä jolla puolustuksesta tehtiin reikäjuustoa lyhyillä heitoilla joissa vastaanottajina oli importtien ohella suomalaiset rissut.

  I-divisioonassa hyvä puolustus kykenee eliminoimaan myös taitavien importtien isot pelin ja Steelers oli tässä suhteessa täysin kuutamolla. Samalla tavalla Huskien Ojuwon ja vaikka Indiansin Rice sekä Jagujen importit tulevat tekemään tuhoisaa jälkeä Steelersia vastaan. Koska joukkueissa on taitavia hyökkäyksen importteja, on menestyvässä joukkueessa vastinparina taitava puolustuksen importti. Ykkösen säännöt on rakennettu tälle perustalle ja ne jotka hyödyntävät sääntöjen sallimat mahdollisuudet luovat perustan menestymiselle.

  Steelersillä on ihan hyvä pelaajarunko kuten ykkösen tasolla pitää olla menestyäkseen. Voittaakseen pelejä tarvitaan ratkaisijoita joita joukkueessa ei ole. Steelersin ”liigakokemusta” omaavat pelaajat kuten vaikka Roope Metsä on ihan hyvä perus-bäkki, mutta saanut todellisuudessa liigapeleissä vain jämäminuutteja pelatakseen. Uskon kuitenkin että Kuopiolaiset voittavat pelin tällä kaudella todennäköisesti Indiansin kustannuksella ja kaudella 2017 menestyvät ihan eri tavalla.

 • haaste on se, että mistä otat 2017/2018 jne. korvaajan tilalle kun kokeneesta päästä tulee vääjäämättä poistumaa. Tarjontaa ei ole riittävästi, etenkin jos haluaa nostaa tasoaan vuosi vuodelta. Huippupelaajan rakentaminen ottaa vuosikymmenen, mutta kaikki voi olla ohi sekunnin sadasosassa. Ainoa paikka missä löytyy aina korvaajaa on jenkkilä. Siksi niitä kannattaa ns. rumasti sanottuna käyttää tykinruokana.

 • Omaan silmään iski enemmän wolvojen hyökkäyksen alkukankeus pelissä. Rissut pudottelivat helppojakin palloja ja OL peli ei toiminut alkuun ollenkaa, joten JJ ei auennut aukkoja.

 • Ensinnäkin vertaus Bedwell vs Lehtinen…….simulaattorimme laskee todennäköisyyksiä……….Lehtinen 100, Bedwell 76, advance Lehtinen, toisin sanoen Bedwell ei tule olemaan pelinrakentaja ominaisuuksiltaan lähellekään Lehtisen tasoa. Nyt verrataan nimittäin pelaajia joista toinen pelasi vielä 2 vuotta sitten Yliopistosarjaa ja toinen pelailee viimeistä (viimeisiä) kauttaan millään sarjatasolla. En sano, ettei Bedwellin mukaan tulo vahvistaisi Hyskylää, mutta vaara saattaa olla aluksi siinä, että kun käskynhaltia vaihtuu, koko pakka menee sekaisin. En löisi rahaa Steelersien voiton puolesta, mutta kyllä tässä pienoinen mahdollisuus yllätykseen on.

 • Ottelusta Wolverines – Steelers on täällä kerrottu paljon kuopiolaisia kannustavia ”ihan-hyvin-te-pelasitte”-teemaisia repliikkejä. Todellisuudessa Wolvot keräsi matsissa lähes 600 jaardia hyökkäyksellään ja numerot olisi olleet paljon rumemmat jos ahma-pojat eivät olisi ottaneet tyhmiä rangaistuksia oikein urakalla. Steelers oli aivan ottelun alkua lukuun ottamatta täysi vastaantulija eikä missään vaiheessa tuntunut siltä, että Kuopiolla olisi ollut mahdollisuuksia.

  1Q tilastoista kannattaa huomioida Wolvo-hyökkäyksen huonot kenttä-asetelmat kaikkien kolmen draivin osalta. Asia jota tilastoissa ei näe on tuulen suunta. Vaikka aurinko paistoi pelin aikana navakka tuuli puhalsi kentän suuntaisesti pohjois-etelä suuntaisesti. Ottelun kahdeksasta TD:stä seitsemän tehtiin pelattaessa myötätuuleen. Pallo lentää potkupeleissä ja heitoissa hieman eri meiningillä myötä- ja vastatuuleen. Wolvot pelasi 1. ja 3Q:n navakkaan vastatuuleen jolla oli oma vaikutuksensa heittopainotteisessa pelissä.

  Steelers-valmentaja Pekka Utriaisen haastattelu heti ottelun jälkeen kertoo itse asiassa kaiken Kuopion pelaamisesta. Ei ollut kaverilla yhtään positiivista asiaa nostettavana omista esille rumien lukemien jäljiltä. https://www.facebook.com/helsinkiwolverines/videos/10153771227158022/

  Huskit voittaa tulevan pelin kyllä mutta toivottavasti Steelers ei palvo liikaa vastustajan importteja. Wolvoja vastaan nyt jo kaksi joukkuetta on keskittynyt JJ:n ja Lockin torjuntaan ja kotimaiset laiturit ovat kiittäneet tehokkuudellaan.

 • …ei mainita sanallakaan Ajuwonista. Meniköhän se kokonaan rikki Wolvo-pelissä ?

 • Toivottavasti Huskies pystyy huomenna tarjoamaan edes jonkunlaisen vastuksen Steelerssille, muuten tulee tylsä iltapäivä. Wolvot on jo selviä nousijoita ensi vuodeksi. Tylsä divarikesä tulossa.

 • tilanne 0-0.

  Puolustukset pelaa vahvasti.

 • Nyt on pakko kysyä, että seuraat itse ollenkaan palloa? Vai mitä oot katellu?

 • Eipä tässä siten muuta… (Steelers – Huskies 2Q 28-0…)

 • Steelersillä ollu kyllä hankala alku. Tilannetta ei kyllä helpota yhtään se että kahdessa ensimmäisessä pelissä vastaan on asettunut kaksi ennakkoon kovinta vastustajaa.
  Nykäsville ja kouvostoliitto pelit onkin sitten jo voitettavissa olevia pelejä kuopiolaisille.

 • Se on se ja sama kuka vastaan tulee, jos/kun aikoo voittaa sarjan

 • Huskies vissiin siirtynyt kakkosrinkiin?

 • Samahan se kuka siellä pelaa, jos aikoo voittaa sarjan.

 • Tais mennä nenään

 • Steelerssille 0-7. Eikö vääräleuat huudelleet että tämän pelin piti päättyä jotain 100-0?

 • Oli tilastojen perusteella pois noin puolipeliä, mut ihan hyvä vaan, että ei ihan joka peli tänä vkoloppuna ollut murskavoittoja..

 • P.s toivottavasti toi 0-7 ei tunnu susta voitolta. …

 • En tiedä mitä te polttelette, mutta suosittelen vähentämään.

 • …by the way – Wolvojen 2. rinki vei Jaguja eilen kaksi neljännestä 31-8. Nämä hävinneiden joukkueiden 2H lohtupisteet ei saisi laittaa kyllä ketään keulimaan

 • Muuten pelasi kyllä ihan ykkösillä, mutta Bedwell taisi saada säkistä kipeetä ja kentän. Viimeisellä neljänneksellä on 2 rinkiä kehissä.

 • Kiitokset Huskyessille vierailusta. Kivaa oli pelata vaikka hävittiin

 • odotettu tulos.
  Steelers edelleen omassa rankingissä 3. paras joukkue.

  tulee voittamaan jyväskylän ja kouvolan. mestaruus ratkaistaan wol vs hml

  ja älkää nöyryyttäkö itseänne huutelemalla, että joku joukkue voittaa toisen puoliajan jos peli on jo ratkennut ja vastustaja tekee loppuun yhden TD:n..

  Omaan ja toivottavasti monen muunkin joukkueen etikkaan kuuluu että kaasua otetaan pois ja 2. ja 3. string jätkiä kehiin heti kun mahdollista.

  Niin teki Wol myös Jyväskylää vastaan jo puoliajalla, vaikkakin viimeinen heitto TD Gilbertille oli jo mielestäni turha. 65-8 tilanteessa ja 1 min jäljellä ei ollut enää tarvetta kaunistella tulosta ja tilastoja heittämällä. juosten aika pois parempi.

 • Ei siinä Lockin kopissa kaunisteltu numereoita, vaan annettiin 17-vuotiaalle kakkosQB Drocilalle oikeita pelitoistoja oikeiden rissujen kanssa. On se ihan suotavaa, että kakkosmies on pelivalmiina, jos kutsu käy!

 • Mikäli joukkueella on niin suuri hätä ottelun voittamisesta että ensimmäisellä puoliajalla täytyy jo pelata neljännet yritykset sekä potkia aloituspotkut on-sidena, en usko että toisella puoliajalla kaasua on kokonaan otettu pois.

 • Tuo mitä kutsut hädäksi, on kuulemma toiselta nimeltä taktiikkaa… ja näytti toimivan

 • No muutetaan sanamuotoa niin ehkä Kanta-Hämeessäkin ymmärretään. ”Taktiikka” valinta oudoksutti, kun kerran tasoero joukkueiden välillä on niin suuri että Hämeenlinnan ei tarvitse kuin saapua paikalle ja peli on samantien 50-0.

 • ”..viimeinen heitto TD Gilbertille oli jo mielestäni turha…”

  Locklan hyppäsi oma-alotteisesti kentälle kun kakkosketjun WR:nä pelannut Jason Thomas otti kovan kypäräkontaktin pelissä. Oli Aussi jo chillailemassa yhdessä JJ:n, Lehtisen ja Antonion kanssa ilman kypärää pitkään ennen tilannetta.

  Wolvojen maalitilanne syntyi kun DB Poutanen nappasi intterin ja eteni Jagujen maalin läheisyyteen. Tuolla Steel Curtainin logiikalla Poutasenkin olisi varmaan pitänyt vaan laitaa polvi maahan interinsä jälkeen eikä itsekkäästi lähteä etenemään kohti maalia liian ylivoimaisessa johtotilanteessa..

  Kyllä Wolvojen valmennus teki juuri oikein antamalla rookie-pelaajille runsaasti peliaikaa läpi ottelun toisen puoliskon. Sille ei voi mitään että kaverit tekivät maaleja tilanteistaan.

 • Maksaneita yleisössä 472 kappaletta. Kuopiossa pitää nyt alkaa voittamaan pelejä että hyvä alkava jefubuumi pääsisi todella käyntiin.

 • ”..On helppo sanoa, että ulkomaalaispelaajat sitä tai tätä mutta nyt ongelmat on ihan perus asioissa..”

  Kuopiolaiset olivat kauden alla olevinaan hämmentyneitä siitä huomiosta, jota heidän valintansa pelata 100% suomi-voimin saavutti. Steelers-valmennuksen mukaan I-divisioonassa amerikkalaispelaajien merkitys on minimoitu rajoittamalla pelaajien määrää rosterissa ja kentällä. Voisin itse kuitenkin väittää, että ykkösessä, jossa tasoero Suomi-pelaajan ja USA-pelaajan välillä on huikeasti suurempi, kuin liiga-pelaajan ja USA-pelaajan välinen sinällään suuri tasoero, on taitavien amerikkalaispelaajien merkitys jopa korostuneempi. Tämän huomasi vaikkapa Wolverines-Steelers ottelussa jossa Jerell Jones piti Steelers-puolustajia pilkkanaan. Mikäli Huskies Xavier Ajuwon olisi ollut sunnuntaina Väinölänniemellä pelikuntoinen olisi hämeenlinnalaiset repäisseet alkukiihdytyksessään eron jopa suuremmaksi.

  Ykkösdivisioonassa hyvä importti pystyy kannattelemaan joukkuettaan jopa mestaruuteen saakka. Näinhän teki mm. viime kaudella Saints ja pelinrakentaja Samson Bialostock. On erittäin mielenkiintoista nähdä miten esim Kouvola Indiansin peli muuttuu, kun kentälle saadaan Troy Rice, joka lupailtiin alun perin Suomeen kesäkuun alussa. Steelersin on turha harhautua katsomaan ainoastaan Indiansin aiempien pelien murskatuloksia valmistautuessaan kohtaamaan kouvolalaiset. Pitää alusta saakka valmistautua siihen, että Rice juoksee sen ottelun ensimmäisen kickoffin pohjaan saakka.

  Itse diggaan Steelersin valinnasta pelata ainoastaan suomalaisilla. Valinta kuitenkin samalla rajaa joukkueen pois sarjan lopullisista ratkaisuista 2016.

 • Olen kanssasi monesta asiasta ihan samaa mieltä. Sitä en allekirjottaisi, että piste-ero olisi ollut suurempi, jos Ajuwon olisi pelannut. Jaakonsaari ja Ajuwon ovat hyvin erilaisia keskushyökkääjiä. Jaakonsaari on solidi RB joka tulee kovaa ja suoraviivaisesti, kun taas Ajuwon enemmän JJ tyyppinen RB. Todella nopea kaveri, mutta ei todellakaan Jonesin tasoinen.

  Steelers on sarjanousija, jolla on minusta ihan hyvä ja fiksu strategia rakentaa joukkuetta. Ensimmäiselle divarikaudelle ei lähdetty hakemaan importteja, koska haluttiin saada suomimiehistö divari vauhtiin mukaan. Uskoisin että tavoitteena Steelersille ei ollut edes ajatella Vaahteraliigaa 2017, joten panokset on suunnattu tulevaisuuteen. Minusta Steelersin meininki on muutenkin kohdillaan. Jokaista peliä lähdetään voittamaan, eikä ”nöyristellä” mikä taas saa toiminnan näyttämään muille ylimieliseltä, ehkä?

  Siitä olen varma, että Kuopio tulee voittamaan pelejä tällä kaudella ja taistelevat ihan saletisti playoff paikasta. Sarjanousijan näkökulmasta alku Steelersilla on ollut pahin mahdollinen, koska heti tuli vastaa ennakoidut suosikit. Eilinen peli Vänärillä oli mielestäni oikein viihdyttävä ja tapahtumana onnistunut. Vaikka se voitto jäi puuttumaan, niin lipulle sai kyllä vastinetta. Oli kyllä hienoa nähdä kahden hyvän joukkueen todella fyysistä taistelua, missä taklaukset eivät ainostaan näkyneet katsomoon vaan ne myös kuuluivat! Hieno tapahtuma, hienot joukkueet, parempi voitti! Onnea Huskiesille!

 • Juuri näin, itsellekin tulee mieleen tuosta ylimielisyydestä, että pitäisikö steelersin lähteä jokaiseen matsiin pyytämmällä ensin kaikilta anteeksi, ettei ulkomaisia importteja ole nyt käytettävissä…tai valmentajan psyykata pelaajia kummeli tyyliin; me ollaan hävitty tää peli? Entäs jos vaan kaikki nautitaan jefusta :)

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *