Spagettimalja: Wolverines – Eagles

Viimeksi muokattu 27.8.2018 18:54 58

(10-0)

42

(6-4)

08
1 2  
28 14 42
0 8 8

1.9.2018 klo 17:30 Helsinki

Kotka Eagles lähtee haastamaan tappiottoman Helsinki Wolverinesin Brahenkentällä pelattavassa ykkösdivisioonan finaaliottelussa.

Kaari

Ykkösen voittaja ratkeaa lauantaina Spagettimaljassa

jefumaster 29. elokuuta 2018 0:13

I-divisioonan finaali, Spagettimalja, pelataan lauantaina Helsingissä Brahenkentällä. Ottelussa kohtaavat odotetusti Helsinki Wolverines sekä Kotka Eagles.

Lue lisää

Wolverines ykkösen mestariksi

Gridiron Staff 2. syyskuuta 2018 15:13

Spagettimaljassa helsinkiläisjoukkue päihitti Kotka Eaglesin selvin lukemin.

Lue lisää

Wolverines Spagettimaljan voittaja

jefumaster 3. syyskuuta 2018 19:37

Helsinki Wolverines voitti näytöstyyliin I-divisioonan loppuottelussa Kotka Eaglesin (42-8) ja noussee tulevalla kaudella Vaahteraliigaan.

Lue lisää

Kommentoi

 • Selvästi heikoin finaali hetkeen, jätit olisivat kuuluneet finaaliin eaglesia vastaan

 • Ei sinne finaaliin kuulu ketään. Sinne pitää päästä voittamalla tarpeeksi pelejä!

 • Joko selvä trolli tai muuten vaan heikkolahjainen tuo ketjun avaaja. Kuten Hahaha kirjoittaa, finaaleihin pääsevät parhaat ja voittavat joukkueet, jotka tänä vuonna divarissa ovat Wolvot ja Kotka. Ei East City Giants. ECG polkee paikallaan ja olisi ilman Huskiesin konkurssia taistellut tasaveroisesti Inkkarien kanssa kanootin peräpenkin valtiudesta.

 • itsekin tuota miettinyt et mikä olisi mahtanut olla jättiläisten puolustuksen iskukyky ilman Huskien kaatumista. Saivat todella ison läjän aloittavia pelaajia sieltä. 3/4 aloittavista takakentän miehistä ja 3 puolusustuksen linjamiestä. niistä ranskalainen kyllä ei tainut paljoa pelata.

 • Samalla mietin myös mikä olisi ollut huskies puolustuksen iskukyky vaahterassa. Tuommoisia lukemia kun päästää divarijoukkueita vastaan niin olisi kyyti ollut todella kylmää vaahterassa (takakenttä 3x huskies + 1x jenkki, DL 3x huskies). Toivottavasti huskies-kaverit jatkavat ensikaudelle tai ECGn voi suoraan laittaa kakkosdivariin.

 • Oliko nyt noistakaan huskeista apuja Helsingissä ? Eikö siellä wolvoissa pelaa kans ex huskeja ja ovat ihan turisteja.

 • Mutta mitä ECG fani ajoi takaa oli että pelihän oli ihan loppumetreille taipumassa jäteille jotka vaan lahjakkaasti sössivät voiton Kotkaan. On hirvittävän vaikea nähdä että tulossa on kovinkaan mielenkiintoinen ottelu, toivottavasti olen väärässä.

 • Wilvoissa vaan 1 Huski. Kikkeri (siis R:llä)

 • Hämeessä näyttäisi taas olevan uusi viritys päällä. Hyvä hämeenlinna!

 • Pelkästään naisille ja junnuille, mutta parempi sekin on kuin ei mitään.

 • Samalla voi miettiä mitä Wolwot olisi ilman jenkkiarmeijaa…Hanko/Lohja olisi viennyt Semifinaalin ilman Tuasoaakin

 • UNCn peliäly,kokemus ja kivunsietokyky oli kyllä ylivertaisia muihin ykkösdivarin joukkueisiin verrattuna.

 • Odotusarvoisesti Spagettimaljasta on tulossa tylsähkö, mutta onneksi pyttyä ei jaeta ennakkoasetelmien perusteella. Toisaalta Eagles on tämän kauden joukkueista paras vaihtoehto pistämään Wolvoille kampoihin. Eräänlainen varjo-vaahtera.

  Kahdessa kohtaamisessa tällä kaudella Eagles on kyllä saanut liikutettua palloa. Ongelmaksi tulee Wolvojen hyökkäyksen hidastaminen. Aiemmissa peleissä Wolvot takoivat tauluun 48 ja 53 pistettä, ja hyökkäyskilpailussa Kotka ei tule RoJo:n hyökkäystä voittamaan.

  Mitä Eaglesin pitäisi sitten tehdä, jotta saavat mahdollisuuden taistella spagettimaljasta? Mitä vähemmän ottelussa tehdään pisteitä, sitä paremmat mahdollisuudet Eaglesilla on. Wolverinesin ykkösmiehistö pistää pallon maalialueelle murhaavalla prosentilla, kun he sen saavat haltuunsa. Joten kyse on puhtaasti todennäköisyyksistä: on helpompaa tehdä Wolvoja vastaan neljästä hyökkäysvuorosta neljä maalia, kuin kahdeksan kahdeksasta. Crusaders tätä yritti, ja rypistelikin mukana lähes koko ensimmäisen puoliajan. Lähteekö Kotkalaiset kuluttamaan pelikelloa lyhyemmillä peleillä, vai tullaanko peliin kaikki aseet laulaen ja karnevaalihatut päässä?

  Kotkan hyökkäyksellä on eväitä tehdä pisteitä, puolustuksella sen sijaan on vähän isompi kanto kumottavana kun RoJo:n hyökkäystykit pitäisi vesittää. Harris puksuttaa vastustamattomasti n. 5y keskiarvolla, ja heittopeleissä keskiarvo on kympin paremmalla puolella. Omaan silmään kiinnostaa seurata ainakin seuraavia teemoja:
  – Miten Rojolle annetaan painetta? Tuleeko blitzejä, ja jos tulee niin miten ne tehoavat?
  – Kun kaikkea on lähes mahdoton puolustaa, niin onko taktiikkana antaa lyhyitä heittoja (ja pitää hyökkäysvuorot mahd. pitkinä, kts. yllä) ja puolustaa pitkät pois, vaiko lähteä puolustamaan kohtalaisesti kaikkea ja katsoa käykö flaksi=
  – Miten paljon uhrataan siihen että Harrisin juoksu saadaan pysäytettyä?

  Lähteekö Eagles riskillä pysäyttämään hyökkäyksiä? Vai hyväksymään että Wolvot tekevät pisteitä ja tavoite on lähinnä pitkittää hyökkäysvuoroja, ja luottaa siihen että niistä saadaan se 1-2 pysäytettyä mikä antaa hyökkäykselle mahdollisuuden voittaa?

  Elämme mielenkiintoisia aikoja.

 • Kyllä, ja myös kaikin puolin kaikkia muita edellä paitsi maalit ja tekemättä. Lohjalla vahva runko , joka voittaisi kenet vain divarissa ilman jenkkejä ja espanjalaisia.

 • Toivotaan että tästä tulee mielenkiintoinen mittelö!
  Kotkalla mahdollisuudet suuret, jos avainpelaajat pysyvät kunnossa ja kentällä.

 • Eniten tässä pelissä jännittää, että onko Rojo selvinpäin pelaamassa.

 • Lions siis pyörittäis muita joukkueita miten vaan. Mut oikeasti, miksi hehkutetaan unc:n vahvaa runkoa, jos sen yhteenpelaaminen on mitä on. Yksilöinä kelpaisivat mihin tahansa 1-div ja osa suoraan vaahteraan, mutta kun nei ei pelaa yhteen. Eli jotain puuttuu tosta jengistä, kun ne keksivät tuohon ratkaisun, niin sitten voi puhua haastavana joukkueena.

 • Niin ja eag-wol pelistä tulee tiukka, se jonka pää kestää voittaa. Mutta kyllä mä pistäisin rahani wolvoille.

 • UNC ilman Ryania ja espanjalaisia on ihan keskiverto I-II divarin poppoo joka hyvällä valmennuksella ja muutamalla täsmähankinnalla kykenee taistelemaan I-divisioonan finaalipaikasta. Se ei ole seitä vähempää eikä sen enempää.

  Lauantaina Spagussa pelaavat joukkueet on selvästi divarin parhaat joukkueet. Wolvoilla on niin raju hyökkäyskalusto että voivat vaan itse ryssiä voittonsa sekoilemalla. Ja kävi finaalissa lihan mitä tahansa Wolvot on matkalla liigaan. Kotkalla ei ole resursseja siihen vaikka voittaisi pelin. Toivottavasti Wolvot rikkoo olemassaolollaan nykyisen dynamiikan stadissa ja pk-seudulla ja toivottavasti ensi kaudella I-divari pelataan ihan eri systeemillä kuin tänä vuonna.

 • Mielestäni UNC oli selkeästi suomalaisesta talentiltaan loppujen lopuksi aika heikko joukkue. Ilman 5 espanjalaista ja tosi hyvää USA keskushyökkääjää talentti jäi aika heppoiseksi. Jäikö teille paljon suomalaisia onnistujia mieleen? QB:lla ei todellakaan ollut hyvä kausi, suomalaisilla receivereillä varmaan kaikilla alle 10 koppia paitsi yhdellä parikymmentä. Suomalaisella RB:llä koko kaudessa n. 100yd ja niin edelleen.
  Huolimatta kirjoituksen kriittisestä alusta olen sitä mieltä että todella hyvä että UNC pelasi 1 divisioonassa, mutta että suomalainen talentti riittäisi taistelemaan 1. divisioonan finaalipaikasta ei pidä paikkaansa alkuunkaan. mm. Wolverinesilla, Kotkalla ja jopa ECG:llä on omia suomalaisia ”tähtiä” tilastoiden kärkipaikoilla jenkkien lisäksi.

 • Spagettimaljasta ei ole tarjolla aikataulutietojen lisäksi mitään informaatiota SAJL:n; Wolvojen tai Kotkan toimesta. Tämä on näköjään ainoa paikka (Kiitos!) jossa I-divisioonan finaali noteerataan. Varsinaista salapalloa ja oikeasti Helvetin surullista. Ja ketä nyt liigakarsinta kiinnostaisikaan. Oikeastaan liigan voisi sulkea nykyiselleen…

  Tärkeintä on kuitenkin että laji on mennyt televisionnin avulla eteenpäin ja harrastajamäärät ovat vahvassa kasvussa.

 • Olen antanut itseni ymmärtää että spagu striimataan liiton toimesta. Tosin se on varmaan unohtunut kertoa.

 • Minä olen antanut ymmärtää, että lajiliitto ja seurat antaisivat jotain informaatiota spagusta ennakkoon. Tosin se on varmaan unohtunut tehdä…

 • Nyt kun liitosta lähti ainoa mediaa tuottava pois, niin ei siellä ole enää ketään joka osaisi edes avata tietokonetta. Nuorisopäällikkö kirjoittelee diibadaabaa jostain U13 peleistä ja julkaisee niitä milloin missäkin ja muut pelit sitten elävät omalla voimallaan.

  Ranskan pelinrakentajallekin lähetettiin näköjään kilpailun mvp palkinnot vasta jälkikäteen em-turnauksesta kun oli jäänyt hommaamatta. Laji kuulemma kuitenkin on kasvussa ja voi paremmin kuin koskaan.

  Kyyberin porukoille kiitokset striimaamisista ja varmasti ei edes kahveja ole liitto muistaa tarjota tai edes kiittää talkoohommista.

 • Miten on mahdollista että tv lähetysten taso ei parane yhtään. Vaihtuuko siellä joka vuos kameramiehet uusiin halvempiin/ilmaisiin? Luulisi että jotain oppisi tekemällä?
  Muistelin oikein ja todisteetkin löytyi sajl tubesta, ennen oli asiat paremmin, osasivat kuvata läheltä oikein. Nykyään on ylhäällä ja alhaalla kolmannekset kuvasta kenttää&katsomoa. Keskellä mikrokokoisia pelaajia.
  https://youtu.be/PVycma-H-ms

 • Oho, no onhan tasoero ihan päivän selvä. Lähetyksen eri kuvakulmista päätellen ennen on ollut huomattavasti enemmän kameroita, nykyisin kuvataan pääosin yhdellä ja samalla kameralla, mitä nyt kerran punaisen kuun aikaan jokin hidastus/lisäpisteyritys saatetaan näyttää päätykamerasta. Liitto tainnut saada tv-sopparit halvemmalla, kun kuvausryhmän koko on sovittu mahdollisimman pieneksi. Noh, näillä mennään vielä ainakin seuraavat kaksi kautta.

 • Osaaako joku sanoa onko Spagusta stream vaiko ei. ..kele kun liitto ei kerto mitään…

 • Liitosta tuli tieto että striimataan, kun sitä aiemmin tällä viikolla kyselin.

 • Jyväskyläläinen Noitamedia kuvasi aikasemmin pelit ja firman pyörittäjällä Vesa Peltolalla on vahvaa lajitaustaa. Nää nykyiset Mobile-TV kuvaajat on ihan turisteja ja Big Brother työntekijöillä ei vaan yksinkertaisesti taidot riitä kuvaamaan peliä.

  Liitossa on alottanut just pari viikkoa sitten uusi kuukauspalkallinen toiminnanjohtaja ja uskon että hän osaa vastata parhaiten kysymyksiin.

  Jari Salonen
  SAJL Toiminnanjohtaja
  Matkapuhelin: 0440 211 211
  email: jari.salonen@sajl.fi

 • Kiitos tuosta tiedosta. Eihän tänään ole oikeastaan vasta kuin torstai joten mitä sitä vielä kenellekään kertomaan. Olisi saattanut olla varmempaa että Lionsin tiimi olisi mennyt homman hoitamaan. Kiitos kauden ammattimaisen näköisistä toteutuksista.

  Todennäköisesti seuraavaksi uutisena SAJL:n sivuilla on U13 finaalit. ECG:n facessa on jäätävä countdown asiasta meneillään.

 • Kyyberi, mielestäni sun pitäisi mennä liittoon. Aktiivisuus ja tietämys kohdallaan.

 • Tätä kannatan. Löytyy osaamista, aktiivisuutta ja ilmeisesti haluakin. Miksi et ottaisi rahaa siitä?

 • Mitä rahaa??

 • Sitä mitä mediaihmisille pitäisi maksaa. Miksei oteta vaikka alan opiskelijoita hanttipalkalla tekemään noita hommia että se kuuluisa _joku_ löytyisi?

 • Tulimme, pelasimme ja voitimme. Kotkat kynityt

 • Upeaa Wolvot kiitos kaudesta, varsinkin keväästä asti haukuttu puolustus, upeaa jätkät lakkipäästä ja porilaistenmarssi.

 • Ens vuonna voi huudella metrosta pohjaisille ja savolaisille.

 • Mun mielestä kyyberin pitäis pyrkiä eduskuntaan. Kiinnostusta ja osaamista varmasti löytys. Sais jefuasioit liikkeelle isos mittakaavas

 • Nyt se olis siinä, ensivuonna tulis 44 mittariin niin taitaa olla ukon aika siirtyä sivurajalle, kiitän koko jefu yhteisöä näistä mahtavista vuosista. Ja eilinen kruunu uralle tuntu todella hyvälle kiitän koko sydämmestäni hienoa seuraani Helsinki Wolverinesia. Onneksi poika jatkaa ja on monitvoitunut. Tunnepuoli on kyllä yhtä vuoristorataa mutta vaahterassa pelaaminen vaatisi vielä kovempaa treenaamista ja kaiken muun sivuun laittamista. Panostaminen siihen olisi niin tärkeää koska oma ajatusmaailmani on ettei sinne kannata mennä vaan penkkiä lämmittään. Vielä kerran kiitos kaikille todella paljon.,

 • Äläs nyt, pitäähän se nykyinen liigavauhti vielä käydä testaamassa ;)
  Kiitos upeasta urasta joka tapauksessa, ja onnea Wolvoille noususta takaisin Vaahteraan!

 • Selvästi trolli

 • ”— Kun näki Helsingin (Wolverinesin) touhua, tajusi, miten paljon parempi meininki ja joukkuehenki Kotkassa on. Eagles on alusta asti ollut porukka, johon on ollut kiva tulla treenaamaan. Tätä ei tehdä niin vakavasti vaan huumorin kautta. Se tekee hyvää menestykselle, Hämäläinen sanoo.”

  Pelasiko tämä neiti edes peliäkään wolvoissa?

 • Mitä hittoa olette oikein vetäneet, näköjään muutakin kuin rekeä? Tuo alkuperäinen nimimerkki #67 Heinänen on Wolvoista ”eläköitynyt” puolustuksen linjamies joka pelasi eilen uransa viimeisen ottelun. Kukaan ole puhunut mistään Eaglesin pelaajasta, mistä ihmeestä se tuli? Nyt lääkekaapille mars!

 • Kiitos Heinänen hienosta urastasi, hattu päästä! Olit mahtava pelaaja sekä kentällä että sivurajalla.

 • Toi nimimerkki @#67 viittasi omassa repliikissään kyllä Kymensanomissa olleeseen kirjoitukseen, jossa Eaglesin Ville Hämäläinen kertoi lähimenneisyydestään jefun parissa.

  https://kymensanomat.fi/uutiset/urheilu/4f00b49b-0e2d-4ee3-90e3-d08a924899ba

  Tämähän on se pelaaja jolle harjoittelu ei maistunut kun ison kirkon valot häikäisivät kaikkine houkutuksineen… EI pelannut Downiakaan Wolvoissa kun siellä harjoittelemattomille ei anneta peliaikaa.

 • En tiedä oliko tarkoitusmukainen provo, mutta ei kaveri ainakaan nostanut osakkeitaan. Toisen joukkueen arvostelu joukkuehengestä on varmasti tuulesta temmattu. Jos itse lähtisin kysyyn niin esim. tolta heinäseltä kysyis miksi kaveri jakanut ajaa hangosta helsinkiin treenaan jos joukkuehenki ollut muka huono. Kiitos numero #67 hienosta urasta ja tuota kaveria arvostetaan niin kentällä kun sen ulkopuolella.

 • Luitteko artikkelia ollenkaan vain pelkän otsikon? Hämäläinenhän ei puhu, että Wolvoissa olisi huono meininki vaan vertasi sitä Kotkaan, jossa hänen mielestään on parempi meininki.
  Ei uskoisi, että jonkun henkilökohtainen mielipide paikallislehdessä menee noin pahasti teillä tunteisiin.

 • Ei tajua että Hämäläinen ja Heinänen ovat eri henkilöitä tuskin pystyy artikkeliä ymmärtämään…

  Perus some kommentit…

 • Mennäänkö takaisin siihen oikeeseen asiaan eikä mietitä jotain lehtijuttua nyt. Wolvot vei näytöstyyliin finaalin onnea siitä. Kotka yritti haastaa alussa hyvin, seuralta upeaa tekemistä 3 vuonna peräkkäin finaalissa joista 2 mestaruutta. Uskon että moni vanha lopettaa uransa ainakin kahdella korkeammalla sarjatasolla, ja aina voi tehdä paluun keväällä :D Mutta Mitens wolverines ensikaudella VL kuinka paljon joukkue tulee muuttumaan vois spekuloida paljon ja mitä Kotka tekee pysyykö 1 div. vai tiputautuuko 2 div.

 • Suomen menestys Pisa-tutkimuksen kärkipaikalla on jo muutama vuosi sitten menetetty korealaisille. Kun lukee tämän ketjun muutamaa kommenttia niin ymmärrän syyn tähän – jengi ei osaa lukea tai ei ymmärrä mitä lukee. Kun suomalaiset nimet kuten Hämäläinen ja Heinänen sekä heidän sanomisensa ja tekemiset sujuvasti sekoitetaan keskenään saadaan lopputulokseksi psykedelistä aivopierunomaista tekstiä. Olisi melkein hyvää viihdettä ellei joku ihan tosissaan ole noita esiin oksentanut.

  Mutta onnittelut ja kiitos Heinäselle hienosta urasta ja sen kruunusta. Hämäläinenkin ansaitsee onnittelut hyvästä kaudesta. Sen sijaan lausunto sanomalehdelle ei varmaankaan ole ihan loppuun ajateltu kun taustalla on mitä on kaudelta 2017…

 • Voisko koku harkita kunnianloukkausts kun jengii mainotaan nimillä. Heinänen vpisi tehdä ilmiannon itsestään tsi jotain. Tosin ketään ei ole haukuttu SAJL hallituksen jäseneksi joten verisimmät loukkaukset on tekemättä.

  I-divari pelataan 2019 kolmella joukkueella, ECG, UNC ja UKC (United Kymeenlaakso Cocks)

 • Eagles jatkaa ykkösessä. Muuten sarjalta menee loputkin kiinnostuksesta

 • Koko sarjajärjestelmä pistetään uusiksi ja tilalle tulee GFL1/GFL2 – vastaava järjestelmä.

 • Ei tarvitse Hämäläisen vastailla sopimustarjouksiin tuon jutun jälkeen. Toisaalta onhan se helppoa pelata alusta loppuun Kotkassa.

 • Kouvola Indiansin tuleva rb

 • hienoo että jengi jaksaa pahottaa mielensä jostain mitä kymen sanomien lehtijutussa on kirjotettu :D Ja mitä on taustalla 2017? Kerro, pitäiskö hävetä jotain? oot varmaan lukenu taustat tältä palstalta? Helpottaako tänne purkautuminen vai kannattaisko sitä omaa pahaa oloa hoidattaa jossain muualla :D

 • Kukaan on mieltään pahoittanut tuosta lehtijutusta. Se nyt vaan on yleensä tyhmää haukkua entistä työnantajaa, joukkuetta, whatever. Siltojen polttelu ei vaan ole järkevää toimintaa juuri koskaan.

 • Ei ole kyse mistään siltojen polttamisesta, kerroin oman mielipiteeni, eikä jutussa ollut mitään epäkunnioittavaa wolverinesia kohtaan.

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *