Spagettimalja: Steelers – Wolverines

Viimeksi muokattu 30.8.2017 20:12 90

(9-1)

70

(8-2)

46
1 2 3 4  
21 14 21 14 70
7 10 7 22 46

2.9.2017 klo 16:00 Kuopio

Kaari

Stream: Steelers – Wolverines Spagettimaljassa

Tuomo Tomperi 2. syyskuuta 2017 12:16

Aina aurinkoinen Väinölanniemen stadion isännöi tänään ykkösdivisioonan finaaliottelua ensimmäistä kertaa sitten kesän 2009.

Lue lisää

Mestarit! Steelers komealla pelillä Spagettimaljan voittoon

Tuomo Tomperi 3. syyskuuta 2017 15:33

Kuopio Steelers vei näyttävästi ykkösdivisioonan mestaruuden ja nousee ensi kesäksi Vaahteraliigaan.

Lue lisää

Kommentoi

 • Tähänkö se piti kirjoittaa, notta:
  STEELERS VOITTAA SPAGUN!

 • Tällä kertaa J Surakka on oikeassa, monen vuoden hehkutus palkitaan viimeinkin.

 • Vähän sama kun rulettia pelatessa. Tarpeeksi monta kertaa kun iskee rahansa punaselle niin jossain vaiheessa sen on pakko osua kohdilleen.

 • Muista tuplata panos välissä!

 • Paha matsi… haluisin et volvot häviää mutta silti olisi nautinnollisempaa ku surakka sais syödä hatullisen paskaa…

 • Näin oli 2016 jolloin oli vain Savolaisia ja Sudenttisavolaisia
  – Joukkueeseen ei etsitä ulkomaalaisvahvistuksia. Steelers haluaa antaa vastuuta kotimaisille pelaajille ja toisaalta kohdistaa taloudelliset panostukset juniorityön kehittämiseen ja jatkuvuuden rakentamiseen.
  2017 tuli savoon lisäksi turistit ( Hyvät sellaiset ) kohdistettiin taloudelliset resursit uudestaan … 2018 nykyaikainen menestyvä jefujoukkue lisää sudetti Savolaisia ja turisteja (lisää taloudelliseja resusseja). Steelers vie spakun

 • Eipä lisättävää edelliseen. Steelers vie Spagun koska hommaa on kehitetty pitkäjänteisesti JA koska seuran kannattajat, pelaajat, valmentajat ja sponsorit ovat Voittaja-asenteella mukana.

  Besserwisser-junnuille: Kukaan ei pidä huonoista häviäjistä ja tosi Jefu-kannattajat esiintyvät aina suoraselkäisesti omalla nimellään.

  J Surakka

 • Wolvot voittaa jos saa pidettyä Petersin juoksut kurissa ja takakenttä tekee työnsä. Varmasti on Robert keksinyt leivojan kanssa uusia metkuja steelersin puolustuksen pään menoksi joka ei mitenkään murtamaton muuri ole missään nimessä

 • Tutkin vanhaa matskua (mitä nyt sattui löytymään):

  VUOSI WOL STE H/A W/L SARJATASO
  1997 H W 1
  1998 W 1
  1999 A W 1
  2000 34 7 A W 1
  2000 41 3 H W 1
  2001 8 22 H L Vaahtera
  2002 35 7 H W Vaahtera
  2012 0 28 A L 2*
  2013 0 19 H L 2*
  2014 16 17 A L 2*
  2014 14 18 H L 2*
  2016 49 7 H W 1
  2016 51 21 A W 1
  2017 35 27 H W 1
  2017 27 69 A L 1

  H/A-sarake kuvaa Wolverinesin koti- tai vieraspelejä.
  W/L-sarake kuvaa Wolverinesin voittoja tai tappioita.
  *Wol2

  Surakka, löytyykö sulta dataa noilta alkuvuosilta 97-99? En löytänyt tuloksia enkä missä 1998 pelattiin.

 • Kysyin Oraakkeli Myhrbergiltä ja oli sillä mielellä että käy kuin 2000, pahoittelut Mr Surakka;))

 • Kiitos tilastoista! Hauskoja muistoja. Varsinkin Vaahterassa oli mukava pelata fyysistä Wolvoa vastaan.

  Älkää uskoko vääriä profeettoja. Steelers Voittaa! ;)

 • Onkohan ottelun tuomariryhmä perehtynyt Steelersin Wortin sikailuihin. Kypärän laella taklaava Wort on kanssapelaajilleen vaarallinen tapaus kentällä ja kerta toisensa jälkeen taklannut sääntöjen vastaisesti. Jopa Steelers-valmentaja Utriainen myönsi haastattelussa Wortin taklauksen olleen sääntöjen vastainen kohutussa ECG-pelissä. Rangaistustahan tosta ei annettu.

 • Ei ole perehtynyt eikä ota ketään silmätikuksi eikä tuomitse ennakkoasentein eikä edellisten pelien tilanteet vaikuta tähän peliin… Taas yksi joka kirjoittaa asiasta mistä ei mitään tiedä…

 • Ja voisitko vielä mainita nämä useat sääntöjen vastaiset taklaukset? Niitä siis on ilmeisesti ainakin yksi joka pelissä? Pistä vielä linkki videoihin…

 • Eikös Jabari levittänyt sitä Wort-videota jossa se kaikista törkein keihästys tehtiin ja jätettiin pätemättömien tuomarien toimesta liputtamatta. Ja juuri siitä Utriainenkin myönsi että meni överiksi. Oli muuten hengenvaarallinen tilanne mutta onneksi ei tapahtunut vakavampia.

  Mutta on erittäin hyvä jos tuomarit eivät ota Steelers #9 tarkkailuun. Siis Steelers #9.

 • 1. Siitä videosta ei voi sanoa yhtään mitään koska kuvakulma on todella huono

  2. Keihästystä ei ole ollut sääntökirjassa pitkään aikaan

  3. Tuomarit eivät ikinä ota ketään silmätikuksi tai anna edellisten pelien vaikuttaa… Ainakaan hyvät tuomarit

 • Veikkaan ottelun päättyvän Wolverinesin voittoon, tulosveikkaus 21-42 (7-21).

  GO WOLVERINES!!!

 • Kuopio vie maljan 35-20

 • Tästä tulee yleisöystävällinen peli koska kumpikaan joukkue ei kykene pysäyttämään toistensa hyökkäyksiä. Fumblet ja intterit ratkaisevat. Viimeksi Rojo heitti intterin heti alkuun ja siitä se romahdus alkoi. Joukkueiden ekassa pelissä Wort lahjoitti kaksi fumblea peräkkäin heti pelin alussa ja tarjoili näin voiton Wolvoille.

  Joukkueiden edellisestä kohtaamisesta Wolvot ovat muuttuneet enemmän. Puolustuksessa on tappio-otteluun verrattuna uusina DB:t Melero, Green ja Hannula. Frontissa Nousiainen ja Päivärinta. Jokerikorttina ikinuori Jason the superman, joka voi pelata kaikkia takakentän. positioita molemmin puolin palloa, siis myös safetyn ja cornerin paikoilla. SAJL:n ennakossa nostettin esiin DB Veikko Kallio joka on pelannut vain muutamassa pelissä ja joissain niistä ei-niin-erinomaisesti. Mielenkiintoista nähdä ketkä db:t pitävät Jauhiaista ja Ndongoa. Jos näitä ei pidetä tulaa taas rumaa jälkeä.

  Wolvojen hyökkäyksen suurin yllätys piilee juoksupeleissä. Steelersin on pysäytettävä Dahlmanin voimajuoksu, mutta Pervisin juoksua vastaan he eivät ole vielä puolustaneet. Itse veikkaan että Rojo heittä alussa kehiin 3 bäkin muodostelmän jossa kolmantena J. Thomas jos Lahtinen ei ole toipunut pahalta vaikuttaneesta polvivammastaan kahdessa viikossa. Pitkät heitot eivät ole Wolvoille vaihtoehto koska niiden todennäköisin kiinniottaja on nimeltään Bell.

  Viime pelin onside-kikka taitaa olla helsinkiläisillä vielä tuoreessa muistissa ja Bellin ei anneta vapaasti juosta palloon enää siten kuin edellisen kerran Vänärillä.

  Avainsanoja MALTTI ja OMA PELI. Molemmilla joukkueilla suurten pelien potentiaalia. Viimeksi Vänärillä Rojo ei malttanut keskittyä omaan peliin vaan yritti alussa liikaa. Bezaire onnistui juonimaan spessuissa ja sitten ahmoja kylvetettiin kunnolla. Taitavat olla nyt matkassa eri asenteella ja sellaista revanssiin tarvitaankin.

 • Tänään tulee hesan pojille selkään. Tuutte tänne meidän maille puhumaan potaskaa pojat, kylmää kyytiä tiedossa. Saatte vielä kokea sawolaisen kiukun ja wortin kypärän.

  Ja kaikille hesan pennuille muistiksi: kasvakaa tai palatkaa imemään äitin tissiä.

  Omalla nimellä!

  J Surakka

 • Striimataanko peliä?

 • Edellinen viesti ei ole minun kirjoittamani. Todella paskaa käyttää raukkamaisesti toisen nimeä. Ylläpito voinee poistaa edellisen viestin.

  Rehellisesti omalla nimellä

  Jarkko Surakka

 • Ilmeisesti kukaan täällä tai liitossa ei seuraa jenkkifutista. DB Veikko Kallio on rikki, oli jo kauden alussa ja meni lisää kaudella pelatessaan puolikuntoisena. Ei ole rosterissa eikä ole ollut pariin otteluun.

 • Edellinen viesti on minun kirjoittama.

  J Surakka

 • Ikävää tuottaa J Surakan multipersoonille pettymys, mutta tää vuos on Wolvojen vuosi. Liigaan mennään heittämällä (pun intended)!

 • Surakka, sen nimimerkin voi rekisteröidä jolloin kun sillä kirjoittaa se näkyy sellasena turkoosina. Tsekkaa vaikka Nesin tai kyyberin kirjoituksia.

 • Sun kannattanee rekisteröityä tänne Surakka, koska muuten on vähän turhan helppoa urpojen esiintyä sinuna.

 • No nyt on rekisteröity. Voisin kuittailla paskahousutrolleille, mutta tyydyn ainoastaan sanomaan:
  Steelers voittaa Spagun!

  J Surakka (aito)

 • Heinäkuun peli Vänärillä saattaa loppujenlopuksi koitua Kuopion kohtaloksi. Voitto tuli todella helposti, kun Wolvojen selkäranka katkesti ja kaikki siinä pelissä meni oikeastaan niin hyvin Kuopion kannalta kuin mahdollista. Kyseessä on kuitenkin melko nuori joukkue Kuopiolla niin tämänkaltaiset asiat saattavat painaa alitajunnassa ja saattavat näkyä pelaamisessa vaikka ei pitäisi. Uskon että Wolvot aloittaa vahvasti, koska heillä on varmasti hampaankolossa heinäkuisesta. Heillä tietenkin riskinä se, että menee ylilatauksen puolelle. Uskon Wolvojen johtavan puoliajalla, Steelersin pelaavan vahvan toisen jakson ja pelin olevan tiukka. Saattaa mennä jatkoajalle tai ratketa yksittäiseen suotuisaan pomppuun, virheeseen yms. Jos olisi pakko veikata voittajaa niin veikkaisin Wolvoja ja jotain Rojon hihastaan kaivamaa ässää aivan pelin lopussa. Mutta tosiaan täysin 50-50.

 • Kuuntelin oikeiden Oraakkelien(Cheek ja Ela) yhtä biisiä takaperin ja siinä laulettiin että Natal Melero tulee ottamaan 3 syötönkatkoa, joista juoksee yhden pohjiin, wolvojen puolustuksen linja saa voimaa pimeyden voimilta ja tulee ottamaan yhteensä 7 säkkiä, joista 4 rekisteröidään Pallarille ja 2 Nousiaiselle. Taikuri tulee itsekin olemaan ihmeissään.
  Dahlman tulee tänään olemaan itse luciferin riivaama, eikä steelers -puolustus pysty häntä pysäyttämään.(220yd)
  Lehtinen sulaa heitettyään 1td ja itse musta suklaa astuu kehään ja siivittää voiton Kallioon, jossa juhlitaan koko yö Kalliolaisessa bistrossa juomalla pienpanimon olutta ja syömällä kvinoa -salaattia, johon on sekoitettu kikherneitä.
  Lopputulos tulee olemaan 17-42.

 • Wolverines ei ikinä tule pärjäämään puolustuksessa niin kauan kun siellä on tomppeli DC:nä. Puollustuksenkoordinaattori jäätyy jo ennen pelin alkua pukuhuoneessa eikä pysty tekemään mitään muutoksia pelin aikana eikä reagoimaan erilaisiin hyökkäyksiin.

 • Hyvältä näytti rautaperseiltä alkuum, mutta nyt kompastuvat omaan erinomaisuuteensa. :D nöyryyttä ei löydy ja se kostautuu.

 • Miten tollasta pullukkaa ei saada pysäytettyä.

 • Meinaako tuo Wolvojen läskimaha 14 taas pelata = sotkea ahmattien pelin?

 • Kappas. Lehtinen sulaa vuodesta toiseen ja päätyy penkille. Yllätys.

 • Taas joutui Lehtinen tuon läskikasan disssaamiseksi

 • olisko ropsa voinut antaa lehtiselle noi pitkän heiton callit? omaa napaa tuijottaa?

 • Wolvot on sysipaskoja

 • Tuleeko läskiperse vielä kentälle? Peli pelattu.

 • Onnea Steelers!

 • Onnea Steelers!
  Sehän meni juuri kuten pitikin.

 • Onnea Steelers, hieno homma että liiga laajenee itäsuomeen.

 • MITÄS. MINÄ. SANOIN!

  Kiitos Wolvoille hyvästä ja reilusta vastuksesta. Respect koko Wolverines joukkueelle!!!

  Tappi Irti!
  Jarkko Surakka
  Steelersin perustajajäsen!

 • Ei vielä liigaan Wolverines… 15.2.2017 11:13
  Kantona kauden-17 Spagun voitolle taitaa olla linjapelaaminen/materiaali.
  En löytänyt rosterista montaakaan linjapelaajaa joka tulisi kuulumaan pelipaikkansa edes top-5 divarissa (Jauhanen ja ehkä Lindholm).
  RB osastokaan ei divarin parhaimmistoon kuulu joten kaikki O:n tehot taitaa jäädä heittohyökäyksen ja nopeajalkaisen qb:n varaan.
  Puolustus makaa ´”vahvistusten” varassa.
  Veikkaan Steelersiä Spagu-17 voittajaksi

 • Wolvojen puolustus ja varsinkin takakenttä sysipaskoja. Oliko vahvistuksia, ei ainakaan erottunut verrattuna edeliseen peliin. Taklaustreeneihin koko porukka. Peli oli pettymys, sillä niin ylivoimaisia Savon teräsmiehet olivat. Ja kyllä tämä on parempi joukkue, kuin se meidän 2009-jengi.

 • Loistavasti sanoi tuosta wortin ulosajosta! tuomari lukenu liikaa näitä palstoja

 • Ja vihdoin sai sikailustaan ulosajon. Ois kyllä sietänyt saada jo aikasemmin.

 • Spagettimaljan finaalin oikeusmurha (youtube tallenne ajassa 2h59min). Wort ajetaan pihalle puhtaasta taklauksesta?! Melkoisen käsittämätön veto tuomareilta?! Mitä helvettiä?! Eikö pallollista pelaajaa saa enää taklata?

  Tuomarikortti tarkasteluun tällaisista. Päätuomarilta karsea moka!

  Eihän SoMe-paine vaan vaikuttanut? Eihän?

 • Onneksi näkyy filmillä, että taklaus on puhdas. Kuinka helvetissä tuon saa tuomittua ulosajoksi?! Selostajatkin selkeästi hidastuksessa pohtii mistä rangaistus tuli kun mitään ei hidastuksessakaan näy. Taklaus tulee pallon vastaanottajaan hetki pallokontaktin jälkeen eli pallo ei vielä hallussa. Räikeän väärä tuomio!

 • Noh noh. Menkääs lapsoset jo nukkumaan kun on jo myöhäkin.

  Sitähän mun piti sanoa, notta:
  Steelers voittaa ensi vuonna Vaahteramaljan!

  Rakkaudesta lajiin

  J Surakka

 • Ainoa sika spagettimaljassa oli janne ”kruunu” lehtinen. Kaksi kypärällä päähän taklausta ja yksi potku. Säälittävä pelle, jonka kasetti ei kestä runkosarjaa kovempia pelejä. Vitun nyhverö. Wortin taklaus on hidastettuna ja hidastamattomana täysin puhdas. Lehtisen tapainen pelaaja pitäisi sulkea lopullisesti pois suomen sarjoista.

 • eikö kauden alussa wulvien mestaruus pitänyt olla varma? Miten tässä näin pääsi käymään? Tosin ymmärtäähän sen kun joukkueessa ei ole ainuttakaan selkeää vahvuutta vaan muutama ihan hyvä pelaaja. Jos kuopio nousee liigaan niin ehkä sitten on wulvien vuoro kun muut joukkueet ovat jotain 2 divarin keskikastin tasoa. Surullista rahan tuhlaamista toi wulvien toiminta.

 • Niin mutta seinäjoki… ;)

 • Pakko kysyä että mitä hel&€@*tiä Janne Lehtinen edes cornerin paikalla teki? Oliko yhtään pelannut ko paikalla tällä kaudella vai? Vajaa 50 vuotias Jason Thomas toisella laidalla…
  Valitettavasti tämä lopputulos ei edesauta Roostersin valtakauden loppumista ja sitä että Helsingissä on vain yksi liigajoukkue johon pumppautuu muualta lahjakkuudet, mallia TAFTista viimeisimpänä tulleet.

 • Nyt taas punnitaan Wolvojen organisaation vahvuus. Toivottaasti saavat ensimmäiset sopimusuutisensa ulos asap.

  Wortin ulosasjo oli erinomaisen some kampanjoinnin tulosta. Sinällään eräänlaisena ura-palkintona toi oli ansaittu koska äijä pelaa kypärällä koko ajan. Kyseisessä tilanteessa ei tapahtunut tosin virhettä.

  Wolvojen puolustuksen huonoin pelaaja oli #81 joka ei osannut taklata. Wort olisi pitänyt saada vähintään sivurajalta ylitse useampaan kertaan tilanteissa joissa meni perille saakka. Green on keskivertoa parempi laituri mutta kornerin paikalla tarvitaan taklaustaitosta iskijää.

  Kuopiolle onnittelut voitosta. Wolvoille onnittelut hyvästä kaudesta. Molemmat ansaitsisivat paikan liigassa.

 • No eikä ansaitse.. Wolvojen puolustus oli jotain niin epäjohdettua räpellystä. Juniori-sarjoissa löytyy parempia puolustuksia kuin tuo hömppä. Jos juostaan 10 kertaa pelissä kohti sivurajaa eikä ne osaa yksinkertaisesti edes containia niin menkööt johonkin muualle harjoittelemaan.

 • Nimimerkki Stats viittasi Roostersin asemaan pk-seudulla. Suomalaisen jenkkifiutiksen kannalta olisi erityisen tärkeää, että liigassa pelaisi kaksi joukkuetta pääkaupunkiseudulta. Ikävä kyllä SAJL:n on vaikeaa edes prosessoida rakentavasti uutokseen tähääviä päätösesityksia, kun liiton johdossa on Roostersin organisaatioon kuuluva henkilö. Nyt sitten masinoidaan näitä arpajaissäännön kaltaisia tekopyhiä sääntöjä mutta ei heittäydytä ratkaisemaan lajin todellisia ongelmia.

  Syksyn liittokokouksesa on nostettava esiin sarjojen rakenteelliset ongelmat. Pahinta on se, että näitä ongelmia ei haluta edes tunnustaa. KALLIS TV-sopimus ei saa muodostua tekijäksi joka oikeuttaa epärationaalisiin päätöksiin. Toivottavasti jollain tai joillain seuroilla olisi riittävän suuretmunat esittää muutoksia pyhäksi julistettuihin sarjapäätöksiin. Tyhmintä olisi olla reagoimatta todellisuuteen vain siksi että TV-sopimus ja vanhat päätökset niin vaativat.

  Kaikki laskutaitoiset voisivat miettiä mitä vaihtoehtoista voitaisiin tehdä Ruutu+ kustannuksilla lajin eteen.

 • ”Wortin ulosasjo oli erinomaisen some kampanjoinnin tulosta. Sinällään eräänlaisena ura-palkintona toi oli ansaittu koska äijä pelaa kypärällä koko ajan. Kyseisessä tilanteessa ei tapahtunut tosin virhettä.”

  Mitä helvettiä sinä horiset?! Myönnät (kuten kaikk, jolla on silmät päässä), että kyseisessä tilanteessa ei ollut virhettä, mutta silti tuomio ok?! Kyseessä on räikeä tuomarivirhe! Ja jos tuomioita aletaan jakamaan, kuten siltä näyttää, SoMe-kirjoittelun ja kampanjoinnin perusteella ollaan kyllä tosi paskassa tilanteessa lajin suhteen. Huutaminen/mesoaminen SoMessa ei voi olla MINKÄÄN tuomion peruste. Se että miljoona kärpästä tykkää paskasta, ei tee paskasta hyvää eikä kymmenet SoMe kommentit tarkoita, että jokin asia on totta tai oikein. Tämä Worttiin kohdistettu SoMe-kuona on ollut tosi alhaista ja vailla perustetta. Häntä EI OLTU tuomittu kentällä mistään aiemmin. Ainoastaan täällä muutama katkera looseri jatkoi nillitystä ja munaton tuomariryhmä ilmeisesti, ymmärtämättä lajin sääntöjä, liputti.

  Missä helvetissä tämä laji menee, jos myönnetään (kuten em. kirjoittaja), että tilanteessa ei ole virhettä ja kuitenkin ollaan tyytyväisiä, kun rikkeeseen syytön pelaaja ajetaan ulos.

  Sellainen on mielivaltaa ja paskapopulismia, jolla nykyään pääsee ilmeisesti hallitukseen, USAn presidentiksi ja liiton tuomariksi.

  Miten vitussa kukaan jaksaa kehittää seuransa toimintaa ja uhrata aikaansa ja rahaansa, jos avainpelaajien ulosajon voi masinoida paskahousujunnujen nettikampanjalla. Kuka idiootti Suomen sarjoihin tulee pelaamaan, jos viesti on, että jos olet liian fyysinen. Sinut voidaan Somettaa kentältä ulos. Ja uskokaa pois, että nykymaailmassa sana leviää!

  Tuomarikortit pois koko porukalta ja uudestaan perussääntöjä kertaamaan.

  Paska tuomio. Wortille onnittelut upeasta taklauksesta ja mestaruudesta!

 • Samaa mieltä, mutta pelkäämpä että taas tuleet valmiit paprut kokoukseen ja Pj nuijii asiat kasaan pikavauhtia, ilman että niistä keritään keskustelemaan kunnolla ja jos jotain kysyykin niin vastauksia ei saa, ainakaan TV-sopimuksesta ja seuroilla ei ole tahtoa puuttua tähän.

 • Onnittelut Kuopion Steelersille Sagumaljan voitosta! Vaikka itse toivoinkin Wolverinesin vievän finaalin, niin kyllä vaan oikea joukkue silti voitti matsin. Ja isot onnittelut Steelersille myös Seth Petersin signauksesta ensi kaudelle! Huikea pelinrankentaja, toivottavasti taso säilyy vähintään samana ensi kaudelle.

 • Wolvoilla oli tilaisuus lunastaa pelaamalla pääkaupunkiseudulle toinen paikka Vaahteraliigaan. Turha Liittoa syyttää, jos eivät onnistuneet.

 • Selittäkääs tavalliselle sunnuntaiseuraajalle MIKSI Worthin ulosajo oli tuomarivirhe? Pikaisella googlailulla löysin sääntökirjasta kohdat Puolustuskyvyttömän pelaajan suoja, sivu 7 ja puolustuskyvytön pelaaja, sivu 41. Noihin sääntökirjan kohtiin pohjautuen väitän että tuomareiden ratkaisu oli oikea ja sääntöjenmukainen. Kumotkaa väitteeni ja perustelkaa miksi.

 • Kyseessä 9.1.4 kohta. Ja ihan aiheesta. Täällä katsellasn niin savolaisin lasein, että se vähän hämärtää. Wort on hyvä pelasja ja fyysinen, mutta nyt sattui hetken liian aikaisin kontaktin kanssa.

 • Onnittelut Kuopioon. 1354 katsojaa paikan päällä tarkoittaa, että kauden ennätysyleisö Suomi-jefussa (pl. Vaahteramalja) meni pitkästä aikaa muualle kuin Vaasaan. Vaasalaisena olen tästä erittäin mielissäni.

 • Kontakti ei osu päähän. Se puolustuskyvyttömän pelaajan suojaaminen keskittyy ainoastaan päähän osuviin kontakteihin.

 • Pallo on rissulla sylissä ja rissu ilmassa. Pitäisikö noissa tilanteissa jättää aina iskemättä ja antaa tehdä vapaasti maali? Puolustuskyvytön tuo pelaaja ei ole tuossa vaiheessa missään tapauksessa. Ottakaa silmät käteen ja video sekä pelin kuvat tarkasteluun, niin tästä ei tarvitse enää keskustella. Surkea tuomio.

 • Pallo sylissä ja rissu ilmassa ja ei ole puolustuskyvytön?? Tuomiosta olen täysin samaa mieltä, se oli ainakin tuosta kulmasta katsoen huono, mutta puolustyskyvytön rissu kyllä on edelleen tuossa tilanteessa…

 • AK tiivisti edellä selkeästi. Puolustuskyvytöntä saa vetää kuinka kovaa vaan pystyy, mutta pään ja niskan alueelle ei sovi osua. Tässä oli aika selvää, että kypärät ei kolahda.

 • Vittu mitä pellejä täällä selittää taas jotai! Rissulla pallo ja se on ilmassa niin pelaaja on sillon puolustuskyvytön. Hohhoijjaa!! Tarkotatko siis että kun pelaaja on ilmassa niin häntä ei saa sillon taklata? Huutonaurua!!!

 • No juuri noin sen säännön, joka siis on kirjattu ihan sääntökirjaan asti, voi tulkita.

 • Jeps. Eli asialliseen kysymykseen ei saada asiallista vastausta vaan v……. vastataan. Taitaa orastava innostus Jefua kohtaa lopahtaa ainakin tämän foorumin osalta. Ja tällä tarkoitin juuri sinua armas nimimerkki Pellet. Pidä tunkkis!

  Ja vielä suora copypaste sääntökirjasta, tuossa EI mainita mitään pelkästään päähän tai hartialinjan yläpuolelle osumisesta.

  Puolustuskyvytön pelaaja ARTIKLA 14. Puolustuskyvytön pelaaja on se, joka fyysisen asemansa ja keskittymisensä johdosta on erityisen altis loukkaantumisille. Esimerkkejä puolustuskyvyttömästä pelaajasta (ei kaiken kattava listaus): a. Pelaaja, joka suorittaa heittoa tai on juuri heittänyt. b. Kiinniottaja, joka yrittää ottaa eteenpäin heittoa kiinni tai on paikassa vastaanottaakseen taaksepäin syötön, tai on juuri ottanut pallon kiinni, mutta ei ole vielä ehtinyt suojautumaan tai selvästi muuttunut pallonkantajaksi.

 • Täytyy kyllä todeta videon ja kuvan perusteella että taklaus on puhdas ja oikea aikainen. Jos ruvetaan nillittämään tuosta taklauksesta ja jatkossa rinnastetaan taklaukset ja seuraukset tuohon tapahtuneeseen niin ensi kaudella varmaan 50 % taklauksista tulee olemaan liputettuja ja taklaaja ulosajettu. Harmittavan huono tuomio. Onnea Kuopio! Selkeästi oikeaan osoitteeseen pytty ja nousu liigaan. Oli kyllä wolvoilta surkeaa taklaamispeliä. Jos jotain hyvää niin ainakin Helsingissä tiedetään et mihin panostetaan ensi talvella puolustuksen osalta

 • Jos sääntökirjaa lainataan, niin kannattaa lainata myös se kohta jossa puhutaan mitä sille puolustuskyvyttömälle pelaajalle EI saa tehdä: ”Puolustuskyvytön pelaaja: kontakti päähän tai niskan alueelle
  ARTIKLA 4.
  Pelaaja ei saa tähdätä ja ottaa voimallista kontaktia puolustuskyvyttömän pelaajan päähän tai
  hartialinjan yläpuolelle kypärällä, käsivarrella, kyynärpäällä tai olkapäällä. Virhe vaatii, että
  tilanteessa on vähintään yksi tähtäämisen indikaattoreista olemassa (katso sääntö 2-35) Epäselvissä tilanteissa kyseessä on virhe.”

  Tähtäämisen indikaattoreita ovat:
  ”LUKU 35. Tähtääminen
  ARTIKLA 1. Tähtääminen tarkoittaa sitä, että pelaaja ottaa vastustajan kohteekseen ottaakseen voimallisen kontaktin, joka menee yli sääntöjen mukaisen taklauksen tai blokin tai palloon yrittämisen. Tähtäämiseksi lasketaan esimerkiksi seuraavat teot.
  a. ilmaan hyppääminen – pelaaja joka hyppää ylös ja eteenpäin kohti vastustajaa ottaen
  kontaktin päähän tai hartijalinjan yläpuolelle.
  b. Kyyristyminen, jota seuraa ylös ja eteenpäin kohdistuva isku kohti vastustajaa ottaen
  kontaktin päähän tai hartijalinjan yläpuolelle, vaikka jalka tai jalat olisivatkin vielä maassa.
  c. Kypärällä, hartialla, käsivarrella, nyrkillä, kädellä tai kyynärpäällä hyökkääminen kohti
  vastustajaa ottaen kontaktin päähän tai hartijalinjan yläpuolelle.
  d. Pään laskeminen ennen hyökkäystä aiheuttaen kontaktin kypärän lakiosalla.”

  Noi kun ynnätään niin kaikissa vaihtoehdoissa kontakti pitää tulla ylös (ellei sitten ajeta lakiosalla) jotta se rangaistaan. Kannattaa huomata kohta ”Epäselvissä tilanteissa kyseessä on virhe”, joten jos tuomaristo toteaa että tilanne on epäselvä ja noudattavat sääntöjä, niin tuloksena on lippu.

 • Pitihän se oikein käydä katsomassa. Erikoinen tilanne. Kamerakulmaan näyttää puhtaalta, mutta tuomari on erittäin hyvin sijoittunut ja toisella puolella. Kameraan ei näy osuuko kypärä kasvomaskiin ensimmäisenä.

  Varmuuden vuoksi kannattaisi noissa tilanteissa ajaa vähän alemmas, ettei vahingossa kypärät kolise vastakkain. Ei tarvitsisi sitten kypärää jättää kentälle kiukuspäissään. :)

 • Puolueettomin silmin katsoin tuon tilanteen https://www.youtube.com/watch?v=UdlpcWbi2Bw ajassa 2:59:35.

  Kuten edellä mainittu, on syötön vastaanottaja tilanteessa puolustuskyvytön pelaaja. Lainauksena sääntökirjan taustoitusosuudesta: ”Vuonna 2009, luotiin sääntöihin uusi kohta kieltäen kontaktin kypärällä sekä puolustuskyvyttömään pelaajaan tähtäämisen. Nämä säännöt löytyvät nykyisin kahdesta kohdasta: Tähtääminen/kontaktin aloittaminen kypärän päälaella (Sääntö 9-1-3) ja Puolustuskyvytön pelaaja: Kontakti päähän tai kaulan alueeelle (Sääntö 9-1-4).”

  Näistä sääntö 9-1-3 on suhteen kontakti videon perusteella alkoi selkeästi hartiasuojalla, joten säännön mukaista rikettä ei ollut.

  Sääntö 9-1-4:n suhteen ”Pelaaja ei saa tähdätä ja ottaa voimallista kontaktia puolustuskyvyttömän pelaajan päähän tai hartialinjan yläpuolelle kypärällä, käsivarrella, kyynärpäällä tai olkapäällä.” Lisäksi vaaditaan että jokin säännön 2-35 ”tähtääminen” kriteereistä täyttyy. Myös tähtäämissäännön kriteereissä vaaditaan että kohtakti tapahtuu päähän tai hartialinjan yläpuolelle. Tässä taklauksessa videon perusteella kuitenkin kontakti tapahtuu palloon ja käsiin selkeästi hartialinjan alapuolelle. Niinpä tilanteessa ei tämänkään säännön perusteella ole virhettä.

  Eli vaikka kyseessä oli puolustuskyvytön pelaaja, ei taklaaminen ole silti kiellettyä kunhan se tehdään sääntöjen sallimissa rajoissa ja tässä tapauksessa oli kontakti täysin sääntöjen mukainen.

  Lisähuomiona vielä: aivan ylenmääräistä meuhkaamista yksittäisestä tilanteesta.

 • Eikö täällä kukaan ymmärrä, että kaikki videot tilanteesta on eri puolelta kuvattu kuin missä lipun heittänyt tuomari on. Lisäksi tuomari oli noin metrin päässä. Vieraskatsomon puolelta minusta näytti, että kypärä osui rissua niskan seudulle mutta olin tosiaan kymmenien metrien päässä. Toisin kuin siis lipun heittänyt tuomari joka metrin päästä katsoi tilannetta. Toisin kuin pääkatsomo ja tv-katsojat. Joten shut the fuck up, te ette voi nähdä mihin se diibiin kypärä osuu!

 • Kuka tuomareista heitti lipun? Eikös se ollut päätuomari, joka oli hyökkäyksen linjan takana QB:n vieressä?

 • Oikea oppinen isku palloon. Juuri noin tuossa tilanteessa tuleekin toimia. Turha maalialueella on alkaa halia, ainoa mahdollisuus puolustajalla on tuossa tilanteessa suunnata mahdollisimman kova isku palloon ja sen vastaanottajaa. Jos ei halua pelata kontaktilajia, kannattaa siirtyä lippupalloon.

 • Lipun heitti takatuomari ja se näkyy videolla hyvin selvästi…

 • Wort kävi ottelutapahtumassa kentällä pokkaamassa palkinnon. Käsittääkseni sinne kentälle ei ole enää mitään asiaa kun on lentänyt pihalle. Saa nähdä onko seniili sarjapäällikkö ajantasalla tästä asiasta ja tuleeko lisärangaistusta. Ottelurangaistuksethan pitäisi kulkeutua mukana seuraavaan kauteen ja nollautua vasta yhden pelaamattoman kauden jälkeen, jos pelaaja Suomessa 2018 meinaa pelata.

 • Miten on mahdollista tämä väittely Wortistä, kun kentällä, filmillä ja valokuvissa on selkeästi laillinen taklaus. Turusen kuvista näkyy varsin selkeästi ettei päähän kohdistuva voi olla, kun #85:den pää on metrin Wortiä ylempänä, Wortillä selkeä hartiakontakti

 • Voi hyvää päivää mitä jauhamista yhdestä taklauksesta, joka tosiaan näytti täysin puhtaalta. Kentällä pelattiin hieno ottelu parhaimpien joukkueiden välillä, mutta matsi kuin matsi niin aina löytyy se osasto, jolle tuomarointi, säännöt ja pari yksittäistä lopputuloksen kannalta epäolennaista tilannetta on tärkein asia. Miten olisi yhtä yksityiskohtainen keskustelu pelin tärkeimmistä kaksinkamppailuista, taktisista valinnoista, periaatteesta mistä tahansa downista jossa lippu ei lentänyt eikä siihen ollut aihetta :)

 • Olisin viittonut Wortin palkinnon ojentamisen jälkeen kättelyihin mukaan. Peli oli jo pelattu, kausi paketissa, juhlinnat alkakoon.

 • Kielletyistä aineista kärähtänyt Trojansin Rodney Brown kävi finaalissa kättelemässä kentällä Noroselta hopeamitallin pari vuotta sitten.

 • Mun mielestä on hauskaa ett Kuopiolaiset itkevät tuomareiden virheistä. Kuopiossa on kuitenkin keksitty mm. Laiton mies yläkentällä puntissa, lievennetty henkilökohtainen virhe ja lista jatkuu. Onneksi pitkästä aikaa Kuopiossakin oli tuomareita jotka osaavat viheltää. Tsemppiä pojat liigaan. Tulette saamaan kuivana kakkoseen :)

 • Onpas hyvää meuhkaamista ollu ilman mua :) ja vielä väännetään akselilla kaikki jotka on lajia pelanneet ja futisäidit jotka fanittaa omia pikkutyttöjä. Tässä pelissä edelleenkin saa taklata, ja pitää taklata. Pitää rikkoa ja repiä jos tilanne vaatii. Ja lajia pelaa vain ne jotka uskaltaa. Lajissa tulee aivotärähdyksiä ja mustelmia. Jos quuppa heittää hospital passin niin puolustajan tehtävä on laittaa hyökkäys maksamaan.

  Ainiin, se pallo irtos, siksi tässä itketään. Jos siellä olis ollu joku iso esim Tommi pinta. Se olis ollu kätsi ja maali ja puolustajaan olis sattunut kanssa kovaa. Se että pikkupoikia pitäisi suojella on naurettavaa. Lajissa ei pidä suojella ketään ja kaikki suojelee itseään. Ja hyökkääjät tietää tasan että joka kerta kun kosken palloon, minut varmasti taklataan. Joskus tulee maali ;)

 • Syö tissiposki pullaa :) Ehkä sitten ensi kaudella voitatte teikin yhden ottelun.

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *