Spagettimalja 2020: Eagles – United Newland Crusaders

Viimeksi muokattu 30.8.2020 20:36 88

(6-1)

10

(5-2)

20
1 2  
3 7 10
14 6 20

5.9.2020 klo 19:00 Kotka

Kaari

UNC Spagettimaljan voittoon

Gridiron Staff 7. syyskuuta 2020 10:50

United Newland Crusaders päihitti ottelussa runkosarjan voittaneen Kotka Eaglesin.

Lue lisää

Kommentoi

 • Sadetta luppailee lauantai-illalle kotkaan. Tämähän tasoittaa tilannetta paljonkin joukkueiden välillä, ellei jopa nosta unc:n suosikiksi.

 • Haha mikään sääilmiö tai luonnonmullistus ei nosta unc:ta suosikiksi. Ei Rojo ihmeitä tollasella sakilla saa aikaseks.

 • Ei se ihme kaukana ollut reilu viikko sitten vajaamiehisenä.

 • Jos tosiaan sataa niin kyllä UNC siinä on vahvoilla. kuten Kotkassa toisen puoliajan, jonka UNC sateessa voitti 0-14

 • ei ollut ”ihme” kaukana Kotkan yksiulotteisella hyökkäyksellä (toisella puolikkaalla), lukuisilla fumbleilla, joista yksi turnover 4 jaardin kohdalla ja ilmainen maali UNClle…. otetaanpa nämä pois niin pelkäänpä, että aikaisemman kohtaamisen lopputulos olisi ollut paljon selvempi.

  Eagles taisikin myöntää, että vesi on hyökkäyksen kryptoniitti. Finaali kaatosateessa olisi muutenkin latistavaa ja karsii varmasti katsojia, joten toivotaan hyvää peliä! Hauska nähdä lauantaina kun werneri et al. kiehuvat kentällä ilman sadetta!

 • Peli pelataan Arto Tolsa Areenalla jossa katsojilla on kuivat ja mukavat oltavat vaikka kaatosateessa. pelaajilla varmaankaan ei

 • Kumpikin Qb todella kokeneita ja hyviä, pystyvät heittämään sateessakin ihan sujuvasti. Kotkan rissut parempia, saavat siis paremmin pallot kiinni vaikka märkänä. Kotkan RB Hämäläinen on suurempi kuin UNC RB. Lopputulemana siis satoi tai ei Kotka voittaa.

 • ”otetaanpa nämä pois niin pelkäänpä, että aikaisemman kohtaamisen lopputulos olisi ollut paljon selvempi.”

  miksi ihmeessä ne pitäisi ottaa pois laskuista , nehän kuuluu peliin . samaa voisit alkaa väittämään että jos rojo pelaisi oikea käsi teipattuna selän taakse niin ottelu olisi ohi jo ekalla neljänneksellä . taidat olla vähän tyhmä !!

 • Toisaalta UNC otti tyhmiä lippuja, ulosajon, Sobowale ei juurikaan juossut ja pelistä puuttui useampia avainpelaajia. Samalla logiikalla nämä kun korjaantuu, ei Kotkalla ole saumoja?
  Eihän se näin mene. Niillä pelataan mitä on, ja peli ei koskaan ole virheetöntä.

  Hienointa tässä on se, että kaikki merkit viittaavat ennemminkin huikeaam finaaliin kuin tylsään ja yksipuoliseen.

 • Mutta pelaako Simo?

 • Pelikirjat ja taktiikat selviää molempien joukkueiden osalta to/pe akselilla ilmestyvästä UNC Radiosta.

 • @kyyberi@…tuotatko striimin vai hoitaako SAJL?

 • https://fi-fi.facebook.com/pg/amerikkalainenjalkapallo/posts/

  ja tuolta 30. elokuuta postaus.
  Niin Spagu, Naisten Vaahteramalja kuin Miesten liigan välierätkin, kaikki tulossa Ruudusta!

 • Ruutu hoitaa, mä pääsen ekaa kertaa vuosikausiin vaan katsomaan ja nauttimaan pelistä!

 • kaikki vaan maksumuurien taakse niin hyvä tulee . kai kaikki näkyy uyitenkin afin kautta kaikkialle muualle maailmaan ilmaiseksi ? miten tämä on nyt linjassa sen kanssa kun liitto hokee että laji pitä saada näkyvyyttä suomessa että saadaan uusia harrastajia ja siitä kannattaa maksaa joka vuosi satoja tuhansia ja sitten suomi on ainoa maa missä suomalainen jenkki fudis ei näy muuta kun maksamalla ??!!

 • Rakkahin välimerkkivälimiäs !! 10 juroa kk on minusta aika edukasta ja Ruutu taitaa vieläkin tarjota ensimmäiset 2kk ilmaiseksi, jos kaiken nyt pitää olla ilmaista.

 • Varmaankaan ei nyt kyse ollut siitä etteikö jo lajin parissa oleva sinne löytäisi. Aina liitto on vedonnut televisioon ja siellä näkymiseen sillä että sieltä tulee uusia lajin seuraajia ja harrastajia.

 • Miks kaikki pitäis aina saada ilmaiseksi?

 • Kaikki nyt vaan nostamaan rahaa sieltä Suomen hallituksenkin käyttämästä ihmeseinästä, sieltä sitä saa.

 • helevettiä täällä päälliköidään.. Ei taida olla oikea palsta mongertaa hallituksen ja taikaseinästä? Jos ei osaa tilata ruutu+ tai kykene muutamaa euroa siitä maksamaan niin ansaitsee kyllä ollakin ilman viihdettä ja voinee keskittyä vaikka itsensä kouluttamiseen ja työllistämiseen.

  Ps. Kyyberi, onks mitää tietoa/ vertailupohjaa paljon Aamulehden striimiä katsottiin verrattuna sinun toteuttamiisi ilmaisiin tubestriimeihin?

 • Ei hajuakaan Aamulehden katsojamääristä. Toisaalta sehän oli käytännössä ilmainen, enemmänkin taisi kynnys olla muutamassa klikkauksessa jonka se vaati. Tänä vuonna UNC striimejä on katsonut parhaimmillaan about 200 per peli, joka on omasta mielestä aika iso määrä. Varsinkin kun vertaa esim. edelliseen kauteen, jolloin oli n.100 parhaimmillaan per peli. Ruutukaan ei katsojamääriä jaa.

  Televisiointi ja/tai striimaus on aika monisyinen asia. Itse näkisin, että kun tavoitteet ja välineet kohtaavat, asiat ovat hyvin. Ruudussa oleminen on paljon muutakin kuin vain se, että peli näkyy vastaanottimesta kun peli on käynnissä.

  Yleensähän ajatus on, että laatua pitää saada ilmaiseksi. Aika harvaa urheilua tänä päivänä näkee ilmaiseksi isoilta kanavilta.

 • Omasta mielestäni Ruutu+ on strategisesti oikea liike, vaikka monet vaativat halpakuvauksia ja säästöjä seuroille. Laadukkaan kuvauksen vaikutukset, ja vaikka vielä ollaankin peruskuvauksen tasolla, ovat moniulotteiset. Siksi puhunkin strategisesta valinnasta. Sitä ei ole ihan yksinkertaista rautalankalogiikalla selittää. Tätä hedelmää saa nyt nauttia myös divari, kuten liigan ohella myös maajoukkue on saanut. Ja fanit kiittävät.

 • Laadukkaasta kuvauksesta ei Ruutu+ yhteydessä voi puhua. Kuvaaja eksyy tai on myöhässä tilanteissa. Ja jo kuvankulma asettelu vasta aurinkoon on aivan amatöörimäistä. Onneksi viikonloppuna sataa eikä häikäise.

 • @File Jos nyt luit kommenttini, niin puhuin kuitenkin ”peruskuvauksesta”, joka jokaiseen striimaukseen verrattuna on huippulaatua. Onhan kuvauksissa ollut paljon kämmejä, mutta välillä on onnistuttu oikein hyvin. Ajan kanssa homma paranee. Jos katsojia olisi enemmän, panostukset olisivat varmasti suuremmat. NFL- tai edes college-tasoa on turha vaatia näillä leveysasteilla ja fanimäärillä.

 • Montako vuotta on Ruudun kuvaajien peruskoulu? Kun ”peruskuvausta” on nyt kärsitty jo monta vuotta.

 • Sen verran ehkä tähän, että Ruutu+ ei vastaa kuvauksesta, vaan ainoastaan kuvatun materiaalin näyttämisestä.

 • Filebacker kirjoitti: ”mutta välillä on onnistuttu oikein hyvin. Ajan kanssa homma paranee…”

  Tämä ei mielestäni koske pelkästään kuvaamista, vaan tämä tuntuu olevan tähän lajiin pesiytynyt ongelma ihan noin yleisestikin. Vuodesta toiseen hakataan päätä siihen samaan petäjään ja painitaan samojen ongelmien kanssa. Milloin saadaan aikaan liittotasolla sellainen strategia jolla lähetään todellakin ajamaan kehittämään lajia, tehdään kauaskantoiset strategiat ja lopetaan se vuosittainen tulipalojen sammuttelu?

 • Nykyaikaisen yhteiskunnan kantava ajatus on, että kansa haluaa aina muutosta. Onko missään päin länsimaita oltu viimeisten vuosikymmenien aikana tyytyväisiä maan johtoon? Onko 2000-luvulla oltu kertaakaan tyytyväisiä liiton toimintaan? Kovasti kaivataan muutosta ja selkeää strategiaa, mutta mikä se olisi?

  Jos pääsisit päättämään yksin liiton strategiasta lajin kehittämisen suhteen, mikä se olisi? Nykyisillä resursseilla? Kysymys ei olekaan ihan helppo, enkä siihen itse edes osaisi juuri nyt vastata. Mutta jos pitäisi vastata, lähtisin varmasti liikkeelle siitä mikä on tavoite esim. 5 vuoden päästä. Vasta kun tiedetään tavoite, voidaan miettiä miten sinne päästään. Jos tavoitetta ei ole tiedossa, miten strategian onnistumista voidaan edes mitata tai arvioida?

 • Kyllä tossa Ruudussa oltiin jo hyvällä tasolla viimevuonna. Sit se romahti. Onneks asiantuntijat ovat hyviä ja heitä on monta.

 • Ikävä kyllä tälle kaudelle tais vaihtua koko kuvaus ryhmä ja eron huomas vähän turhan usein. Tosin niin se on taionnut olla muissakin lajeissa välillä. Jefu tosin on uudelle kuvaajalle paljon vaikeampi kuvattava kuin esim. perinteiset pyöreän pallon pelit. Viime kaudella Velolla huomasin kolme kameraa katsomossa ja Ruudussakin näkyi hyvin. Joissain muissa otteluissa katsomokuvaaja turhan usein eksyi ”väärän pallon” perään. Samaten ohjaajan (tai kuka lie) uusintavalinnat välillä ihmetytti. Toivottavasti tuotantoryhmä viitsii talven aikana hieman opiskella esim. NFL matseista lukemaan peliä ja kuinka sitä kuvataan. Luulisin Filebackerin tavoin kuitenkin filmauksen laadun paranevan ajan kanssa.

 • Kyllähän pääkameratyöskentely on ollut tällä kaudella sen tasoista, että ei uskoisi siitä jonkun palkkaa saavan. Lähes jokaisessa kauden ottelussa pääkamera on jäänyt useita kertoja kuvaamaan tyhjää kenttää ja kääntynyt vasta sitten, kun peli on jo ohi – ikään kuin kuvaaja ei olisi edes jaksanut kääntää kameraa. Myös pääkameran yleinen taso on ollut umpisurkea: kuvaajalla ei ole ollut mitään hajua kuinka kaukaa kuvata, mihin kohtaan kuvata ja miten pysyä pallon perässä sen ollessa ilmassa. Ei harmittaisi, jos kehitystä olisi tapahtunut ekasta peliviikosta, mutta mitään merkittävää muutosta ei ole tapahtunut. Mielestäni ammattiylpeyttä pitäisi olla sen verran, että pyrkisi jatkuvasti kehittymään.

  En myöskään haluaisi uskoa, että Grassmark olisi niin gonayritys, että tekisivät usean kauden kestävät sopparit ja käärisivät parilta vuodelta helpot rahat tekemällä työt vasemmalla kädellä. Luulisi että olisi yritystoiminnan kannalta kestävämpää tehdä työt hyvin kuin mennä sieltä mistä aita on matalin. Ilmeisesti kuvaajat ovat freelancereita, joten tiedä sitten, miten heitä on ohjeistettu toimimaan.

 • Pelipäivä tänään. Asioita joista ei ole puhuttu: Nesi pyrkii pitkiin draiveihin ja pitämään Rojon sivurajalla. On käyttänyt samaa taktiikkaa ennenkin. Jos joukkueita ei ole seurannut niin UNC wr #16 Sarimo on nouseva tähti. Hänet luultavasti liimaa Eagles cb #2 Kallio joka halutessaan olisi Vaahteraliigan huippuja. Rb Sobowale on kova härkä ja ottelunhan ratkaisee kumman linjan jalat jaksaa polkea!

 • matsin ratkaisee kliseisesti puolustukset. Kotkan puolustus tulee tänään olemaan niin kova, että unc pehmeät pojat tippuu yksi kerrallaan sivurajalle huilaamaan joko oikeasti loukkaantuneina tai pupu pöksyssä kolhua saatuaan.

  Kotka vie 42-6. Toivottavasti RoJo ei loukkaa itseään kun yrittää tehdä taikojaan toisella puoliajalla keinoja kaihtamatta.

 • Noh illalla nähdään kenellä se pupu on pöksyissä. Saattaa olla eaglesin pojat henkisesti loukkaantuneina sivurajalla huilaamassa. Lisää tuollaista takki auki ajatusta kotkaan, niin helpommin pehmenee päät, kun ei olekkaan niin läpihuuto juttu. Jos Unc kuumakallet ja näyttelijälupaus pitävät päänsä kylmänä/ ei feikkaa Loukkaantuisia jne niin unc vie muutaman pisteen erolla.

 • iha vahvoilla kantimilla jopa edellä kommentoineen mielestä uncn voitto! Jos miehet ei filmaa niin saattavat voittaa! 😂😂😂

 • Ei kai siellä ole kuin yksi filmaaja. Muut kyseenalaiset on turhiin lämpenemisiin helposti sortuvia.

 • Kuinkas on tässä lajissa, onko nousu voittajalle pakollinen? Jos ei nouse, tuleeko sanktioita ; sakkoja tai miinuspisteillä aloittamista seuraavana vuonna. Vai saako tahkota omalla tasollaan samassa sarjassa ja voittaa vuodesta toiseen?

 • Ettei jo itkettäs sobowalea heti ekan kannon jälkeen?!

 • Ja Jäntti kentän pinnassa! #lasinen 😂😂😂

 • jos ei täytä kriteereitä, eli esim. junnujoukkueiden osalta ja muutamia muita, niin ei välttämättä pääse vaikka haluais.
  Ja näistä kummallakaan ole yhtään junnujoukkuetta.

 • On olemassa päätös jonka mukaan divarin voittajan on noustava Vaahteraan.

  Jos ei nouse pudotetaan kakkoseen.

  Tätä yritettiin keväällä saada kumottua, kun selvisi että korona tekee kaudesta tyngän. Mutta liittohallitus ei halunnut käsitellä asiaa.

  Mielenkiintoista nähdä pitääkö liittohallitus päänsä vai mennäänkö sääli edellä. Mutta kumpi voittaakaan, ei ole edellytyksiä Vaahteraan.

 • onpas kamera miehet taas hyvin mukana pelissä !!!

 • yhtä hyvin kuin tuomaritkin. ei jumalauta mitä menoa

 • kurapaskaa on tuomaritoiminta!!

 • Eikös Eagles voittanut viime vuonnakin? Eikä mitä ilmeisemmin noussut…

 • Jep voitti, mutta tuo päätös tehtiin alkuvuonna. Sitä ei ollut viime vuonna.

 • Onko tästä tullut joku tuore päätös? Aikaisemmin Sapgettimaljan voitto on vain nostanut Vaahteraliigan seitsemännen joukkueen ohi rankingissa, mutta ei ole velvoittanut hakemaan nousua.

 • Näköjään ehdit vastaamaan ennen kuin kysyinkään…

 • Voisko joku päivittää tilanteen aina pistesuorituksen jälkeen?

 • On kyllä varsinainen tutkapari selostamassa Ruudun peliä. Toinen huutaa kitapurjeet lepattaen ja toinen ynisee nenäänsä.

 • kyllä tuo on päivän paras kaksikko.

 • tää Riiheläinen on?! Koskaan kuullutkaan mutta kylläpä tekee mies kovaa jälkeä!!

 • Kotka, poikki, pitkin, poikin, ei pärjää.

 • Mielikuvitus tyrehtyi

 • Unc voittaa niin elkää ton Jäntin antako koskeakkaa maljaan, on sen verran pelle ukko että vois omaki joukkue jo osoittaa ettei tollane käy päinsä…

 • Tyrehtyi, ei riitä, roskis, 1€ juusto, ilman juustoa, mauton, ei superlatiiveja..

 • ei tarviis ton Nurmenkaan palkintoon koskea… Pelle.

 • Toivon että UNC jua maljasta

 • nöyrin kiitos kaikille gridironin vihaajille. annoitte meille sopivan lisäpotkun perseeseen joka matsiin ja vastaavasti piditte kotkan mukavasti untuvatäkin alla. jatkakaa samaan malliin. voisitte olla se 13 pelaaja?

 • Kuinkas sitten kävikään? Pienellä erolla UNC vei. Onnittelut voittajille.

 • Kyl Eagles on parempi. Tällä kertaa osu vain arpaonni muualle.

 • Onnea Lohjalle voitosta. Tultiinko finaaliinkin omilla autoilla, vai saatiinko bussirahat raavittua jostain. Toivottavasti nähdään UNC vielä ensi kaudellakin jossain sarjassa.

 • on se hienoo et vittuilua kuuluu unc:n sujntaan pitkin kautta ja viellä sarjan voiton jalkee inistää sitä ja tätä

 • Kaatuu, kyyberi kaatuu, linjojen neidit kaatuu, mut kotka kaatuu ensin

 • Onnea UNC! Hyvä peli, parempi voitti tänään.

 • ja unc #23 voitti kahestaa koko matsin. Nostivat tänään unc puolustuksen kovemmaksi kuin se oikeasti on, pelasivat suurella tunteella ja ylisuorittivat oikeaan paikkaan. Kovia jätkiä!

 • Toivottavasti ensi kaudelle otteluihin saataisiin useampi kamera nykyisen kahden sijaan.

 • Siipirikko, 1€ juusto ilman juustoa, mäkkärin pirtelö lämpimänä, nesin käsi 40v liian vanhana…

 • Kotka on lyöty!! Nesi on lyöty, vaihtamalla paranee!!!

 • Gl vaahteraliigaan

 • Unc on kyl surullinen joukkue. Jos ette uskalla nousta ylös ni älkää edes juhliko.

 • Eikö kotka ole voittanut 1.divarin jo 2 vuotta putkeen ennen tätä päivää? Miks ne ei oo noussu? Siellä olis pelaajia tarpeeks. Eikö kotkan siivet kanna?

 • IME LEKAA PELLE

 • Täällä on nyt selvästi (tai humalassa) ollut kyllä huonojen häviäjien ja voittajien kokoontumisajot.

 • Samaa ”laatua” se oli edellisenkin Eagles-pelin jälkeen. Veikkaan että Kotkan vesi ja viikonloppu eivät sovi kaikille.

 • Kommentoinnin taso tosiaan huikeaa, kun Spagun selostajakaksikkokin haukuttiin. Oli meinaan hyvä veto Laurilalta ja Kuusistolta. Mutta tälle porukalle ei kelpaa oikeestaan mikään.

 • Kuusisto on kyllä syvältä, mikä mies oikein luule olevansa. Ei ymmärrä lajista mitään. Kannattaisi pysyä poissa näistä ympyröistä.

 • Junnujoukkueiden puuttumisesta selviää rahalla ja ensimmäisen Vaahterakauden saa yleensä pelata poikkeusluvalla ilman sakkoakin.

 • Kommentillasi osoitit oman tietämättömyytesi. Kuusisto tietää tästä lajista enemmän kuin suurin osa tämän sivuston kommentoijista. Ja kommentaattorina on myös yksi parhaista.

 • Suositukseni tunnuntaille: paketillinen liekkisiipiä uuniin, kastikkeeksi siipiweikkojen hotwings x hot, taustalle soimaan repeatilla juha vainion biisi kotkanpoikii ilman siipii ja töllöön pyöriin uusinta eilisestä spagettimaljasta. Paremmin ei tunnuntaita voisi viettää.

 • Hyvä ottelu,tasaiset joukkueet ja tällä kertaa UNC oli parempi.

 • Korppoon Carrasco ja Calvache. Snappertunan Sobowale. Ruskon Riiheläinen ja tietysti Raaseporin Roopertti näihin se ratkes.

 • Harvoin jaksan gridironissa kommentoida, mutta nyt on pakko. Aivan jäätävän surullista ruikutusta kotkalaisilta tappion jälkee. Ymmärrän, että Kotkalaisen jyväjemmarin elämä on paskaa, mutta kannattaa pitää turpansa kiinni, kerta ei ole mitään fiksua sanottavaa.

 • Kolme faktaa.
  1. UNC oli parempi
  2. Jäntti loukkaantuu 4 kertaa pelissä
  3. Soininen ei osaa puhua

 • Finaalin jälkilöylyt! Miltä finaali tuntui kentällä, miltä katsomossa? Miten itä-Helsinki liittyy spagettimaljaan? Miksi Jartsalle huudeltiin koko ajan? Pelaako Simo NFL:ää ensi kaudella? Kaikkeen saat vastaukset tästä kauden päätösjaksosta. Meikäläinen kiittää tästä kaudesta kaikkia niitä, jotka ovat oman panoksensa antaneet 1-divarille.
  https://soundcloud.com/uncradio/unc-radio-s03e11

 • Iso kiitos sinulle kyyberi sun työpanoksesta että saamme nauttia striimauksista.

 • Kiitos Kyyberi striimeistä ja duunista lajin ja viihteen hyväksi!

 • Olipa matsi, UNC asetteli mulle aasinhatun päälle. Toiveeni kuivasta kelistä ei tällä kertaa toteutunut, mutta lopputulos ei jätä jossittelun varaa. Kuten Kotkan pelaaja haastattelussa totesi ”hävittiin koska tehtiin vähemmän pisteitä”. Vaikutti vähän siltä että tosiaan Kotkan hyökkäykseltä oli se tuttu ”spirit” jäänyt pukukoppiin. Siis se tiikerinsilmä millä tiukka paikka käännetään eduksi. Lisäksi Kotkan ilmeisesti viime kaudesta jonkin verta muuttunut hyökkäyslinja näytti olevan pulassa UNC puolustukset kanssa. Korjatkaa jos olen väärässä.

  Kyyberi: olet hieno mies ja kaiken kehun ja kunnian ansainnut. Teet pyyteetöntä työtä paitsi UNC:n, niin myös suomijefun eteen palkkana useimmin kyvyttömien vittuilu ja munattomien naljailu. Jatkaa samaa rataa, meitä jotka sun duunin arvon ymmärtää on varmasti enemmän!

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *