Saints – TAFT

Viimeksi muokattu 23.4.2022 11:34 116

(1-3)

(3-1)

20.8.2022 klo 17:30 Pyynikki

Kommentoi

 • loppuottelupaikka

 • Eikös se mene niin että jos Saints voittaa tällä kertaa niin finaali paikka arvotaan?

 • Kyllä. Jos Saints voittaa niin kolikonheitolla katsotaan kumpi menee finaaliin Vaasaa vastaan

 • Ja finaali Vaasassa perjantaina 26.8. Eli tässä sitten arvottaisiin kuka lähtee vielä kertaalleen Vaasaan turpakeikalle.

 • Viimeinen peli jossa Tampere Saintsilla panosta tänä vuonna. Vaasassa tulisi 2×4 kuivana.
  Taft on tyytyväinen jo kun sai kauden läpi. Yllätysvoitot Tampereesta ja Porista on mopopojille ihan bonusta. Näiden kahden edustusjoukkueen suunta on ihan päinvastainen.

 • Joo kyllä toi Aintsin tilanne oikeasti näyttää aika pahalta. Sato on joko ihan vihreetä tai homehtunutta. Tohon päälle kun Seinäjoki ”tarjoaa” nuorille mahdollisuuden ”kehittyä” liigan penkillä niin alkaa taru oleen siinä taas tältä erää.

  Harmi, kaupunki on iso ja jefuperinteitä on myös.

 • Vai on Crocodiles Tamperelaiselle jefuseuralle pahin uhka? Tällä hetkellä ne pahimmat uhkat ovat:
  – korona, jonka kourissa parhaillaan useampikin pelaaja / staffin jäsen
  – kaikki liki kymmenen loukkaantumista, joiden ansiosta eri paikoilla pelaa kavereita, joilla ei sinne kuulusi juurikaan olla asiaa
  Mutta onneksi on noita omia junnuja joita voi kierrättää eri pelipaikoilla oppia saamassa.

 • Pystyykö mitenkään järjestään niin että tamperelaisten kohtalonottelu ja Rautamalja ei olis samaan aikaan?

 • Niin sä meinasit että Tampere siirtäisi matsinsa koska Pirkkala tänään päätti pelata pelinsä samaan aikaan? Sehän on helppo juttu. EI tarvitse muuta kun soittaa tuotantotiimille ja Ruudulle että tekevät listoihinsa muutokset.

 • Luulisi että (s)partasudit pikkuhiljaa alkaisi olla tuohon katkeruutensa kyllästyneitä. Mutta ei, taitaa olla kovin pysyvä osa. Ei varmaan katsokaas löytynyt mitään muuta päivää tai kellonaikaa…

 • Toivottavasti Spartans voittaa kakkosen finaalin niin pääsevät sitten ensi vuonna pelikentällä ratkomaan noi erimielitsyytensä ykkösessä Saintsin kanssa.

 • Jos ne pelais molemmat ykkösessä niin aivan saletisti pelaisivat kotipelinsä samana päivänä ja samaan aikaan. Kelatkaa sitä itkun määrää gridironissa!

 • Kun puhelin kuumaksi

 • Moi Marcus!

  Teillä mitään junnuja oo ja Seinäjoki vie ne vähäisetkin!

 • En ole Lönnqvist, eli pakko tuottaa pttymys. On se kumma juttu, että osalla Pirkkalan kannattajista on koko ajan jotain negatiivista varsinkin Saintsin suuntaan. Mutta mitä olen ymmärtänyt, niin suurin osa Pirkkalan kannattajista eivät hekään tajua näitä muutamaa omassa mielipahassa kylpevää onnetonta pikkuppoikaa.

  Jos mennään tuohon otteluajankohtaan, niin Tampereella kenttävuorojen jakaminen menee kutakuinkin näin:
  Talvella on päivämäärä, jonka Liikuntatoimi ilmoittaa. Esim 2022 se oli 7.1.Siihen mennessä on seurojen jätettävä hakemukset eri kenttien vuoroista. Niitä vuoroja jaetaan sitten ottaen huomioon Palloliiton eri jalkapallosarjat, jenkkifutis, rugby sekä kaikki mahdolliset ja vähemmän mahdolliset yleisurheilun kilapilut jne.

  Tulevana lauantaina on Py ynikillä kaksi jenkkifutisottelua. Ensin naisten Vaahteraliigaa ja heti perään miesten 1-divaria. Kyllä Pirkkalassakin Spartansin porukat osaavat katsoa Tampereen liikuntatoimen tilavarauksia, mutta jos ei ole halua, niin sitten ei ole: https://timmi.tampere.fi/WebTimmi/getWeekViewAjax.do# .

 • Voisikohan olla niin että Pirkkalassakin kuten kaikkialla muuallakin suomessa kenttävuorot haetaan vuoden alussa ja ottelut järjestetään silloin kun kenttävuorot on myönnetty. Ja mikä tahansa joukkue haluaa pelata finaalinsa lauantaina mieluummin kun sunnuntaina.

  Vaikea nähdä että tässä on kyse kiusanteosta koska kyllähän tuo päällekkäisyys vaikuttaa myös Rautamaljan katsojamääriin ja varmasti sitä kautta myös seuran talouteen.

 • Minkä takia pitää tehä omasta elämästä näin vaikeeta :Dd varmaa spartans kannustajat menee pirkkalaa ja saints kannustajat menee pyynikille. Katellaan sitte yhdessä loppu tuloksia ja ihmetellään mitä ens kesänä tapahtuu :Dd mutta muistakaa että spartans saintsista junnut, naiset ja kaikki varusteet. :D

 • Spartansin omat pelaajat aukomassa päätä. Hyvin myrkyllinen seura…

 • Et sitten miettinyt sitä vaihtoehtoa että ei välttämättä fanita kumpaakaan jengiä mutta haluaa vaan katsojana katsella futista ja olisi ollut kiva katsoa molemmat matsit ja tuoda seurojen kioskiin tai lippuluukulle muutaman euron tullessaan, no etpä tietenkään.

 • Ei kyllä itseä haittaa millään tavalta ottaa vastustajalta pikku huutelut pelissä vastaan, mutta Spartans omaan muistiin ainoa joukkue tältä kaudelta, jolla meinasi mennä ne sivurajalta kuullut jutut jo vähän yli. Mutta toisaalta se merkkaa sitä, ainakin osittain, että pojilla on kiinnostusta. Ei ole pelikään sitten semmosta pelkkää tissien läpsyttelyä.

  Mansen derby ois kyllä kiva nähdä, toivottavasti kastijako liiton puolesta ensi kaudelle mahdollistaisi tämän. Itse olisin valmis ajamaan sen 1500km jos Spartans ja Saints pelais toisiaan vastaan.

 • Aika monelle on selvää, että finaalille paras ajankohta on lauantai. Ja jos Spartans haluaa pelata finaalin lauantaina, vaikkakin ainoastaan siitä syystä, että on kiva juhlia kauden päätöstä lauantaina, ni ****** se Saintsille kuuluu? Ei kai Spartansin tehtävä ole käytännössä jättää osalta porukasta kaudenpäättäjäiset ja mahdolliset mestaruusjuhlat väliin sen takia, että Saints saa pari katsojaa lisää peliin? Saintsin tehtävä on tehdä ottelusta tapahtuma, minkä kuluttaja valitsee Spartansin pelin sijasta. Kuluttajan tehtävä on päättää, mihin rahansa vie. Spartans sentään striimaa ottelun, joten pahimmassa pattitilanteessa olevat katsojat voivat mennä Saintsiin peliin ja seurata siellä striimiä Pirkkalasta.

  Onko kenelläkään edes hajua, millaisesta määrästä katsojia puhutaan, jotka haluaisivat ostaa lipun molempiin peleihin jos ne olisivat eri päivinä? Veikkaan, että tämä määrä on todellisuudessa aika pieni. Enemmän taitaa olla kyse siitä, että puolin ja toisin puututaan toisen tekemiseen kun siihen on mahdollisuus. Mikä olisikaan parempaa, kuin Spartans ja Saints samassa sarjassa ensi kaudella.

  Jos jollain on dataa katsojamääristä molempien jengien osalta sekä samaan että eri aikaan pelatuista otteluista, niin pistäkää näytille. Nähdään tilastoista, miten paljon sillä on oikeasti väliä.

 • Saintsin kotipelien katsojamäärät:
  23.7. 306
  6.8. 292

  Kumpanakaan päivänä Spartans ei pelannut kotona. En tiedä mistä itku kumpuaa, kun tällä kaudella ei kertaakaan ole pelipäivät edes osunut kotona samaan päivään.

 • Ei Spartans mitään lippuja edes myy. Ilmaisia tapahtumiahan noi on.

 • Laitetaan nyt sitten tasapuolisuuden nimissä Crusadersin katsojalukuja tähän myös

  8.7.: 244
  15.7: 154
  22.7: 137
  12.8: 250

  Eikä muuten ollut yhtään vaahteramatsia samaan aikaan missään päin Suomea menossa.

 • Miten toi nyt liittyi mitenkään tähän ketjuun? Wau ihan oikeesti ! Kyyberiltä hyvää faktatekstiä, ja osallistui omalla kommentillaan katsojaluvuista meneillään olevaan keskusteluun Pirkkalan ja Tampereen välillä. Sitten sinä idioottina viet keskustelua taas ihan muualle. Just sunlaisten takia täällä ei hirveesti kukaan jaksa kirjoitella mitään oikeasti aiheellista ja rakentavaa, koska ne ketjut kumminkin pilataan. Kyyberille kiitokset siitä, että jaksaa edes välillä tuoda jotain järkeä näihin keskusteluihin.

 • Vaikka en UNC:stä pidäkkään niin miten UNC liittyy tamperelaisten seurojen yleisömääriin? Seuratkaan ei ole vertailukelpoisia kun toine muutaman vuoden vanha ja Lohjalla ja Toinen vanha seura Tampereelta. Näköjään katsojaluvuilla ei ratkota sitä kumpi näistäkin on liigassa…

 • Ja pelaajamäärä/yleisömäärä -suhdeluvulla UNC on mahdollisesti koko Suomen suosituin joukkue.

 • UNC:n lätkäguru koitti näppärästi tulla kertomaan kuinka Tampereen jenkkifutis ykkösdivarissa ei vedä katsojia paikalle, mutta ei toi nyt kovin hääppöstä näytä olevan ylimmällä sarjatasollakaan, joten ihan turha on tulla millään luvuilla keulimaan jos se oma pesä ei ole ensin kunnossa.

  Ja pahoittelen että minulla on ne omat mielipiteeni enkä ole välittänyt käydä kysymästä virallista kirjoituslinjaa Oulusta tai Pasilasta mitä täällä saa kirjoittaa. Voin ottaa kyllä omalle kontolleni koko suomen jefuskenen alemmuustilan jos se jollain tavalla teidän oloanne huojentaa ja pääsette nukkumaan ilman että teidän ei tarvitse kastella tyynyliinojanne suolaisilla kyyneleillä.

 • Mitä sä nyt selität? Tosta sun tekstistä saa mitään selvää tässä asiayhteydessä. Kyse oli katsojaluvuista samalla paikkakunnalla olevien päällekkäisten pelien johdosta, ja kuinka ne vaikuttaisivat toisiinsa. Se et sä olet noin helvetin katkera siitä, että sun seura Saints ei vedä hirveesti kiinnostusta puoleensa, ja toiseks on tällä kaudella ollut kakkosdivari tason joukkue ei kumminkaan selitä tota ettet ymmärrä normaalia keskustelua. Mene vaik sinne suomi24 kirjoittelee muiden samanhenkisten kanssa.

 • Tampereella ykkösdivarissa käy puolet enemmän porukkaa katsomossa kuin UNC:n matseissa vaikka Crusaders on paikkakunnan ainoa ylimmällä sarjatasolla mitään lajia pelaava jengi. Saintsin peleissä käy toi 300 paikalla vaikka Jeesus kävelisi munasillaan Pyynikintorilla samaan aikaan, mutta UNC ei saa porukkaa paikalle vaikka maksaisivat siitä paikalle tuleville.

  Ja jos et ole huomannut, niin tämä UNC:n lätkäguru on se joka tänne on aina tullut pakkaa hämmentämään ja riitaa aiheuttamaan, mutta sitähän te lohjalaiset ette näe.

 • Minä en ole ensinnäkään Lohjalta, vaan Helsingistä. Toiseksi en omaa minkäänlaisia kytköksiä UNC:iin. Ihmettelen vaan miten sinä oot noin tyhmä. Kukaan ei edelleen vertaillut UNC:n ja Saintsin välillä tässä, vaan Spartansin ja Saintsin eri divisioonissa olevien päällekkäisten otteluiden mahdollista vaikutusta katsojalukuihin. Sinä vaan et katkerana idioottina sitä jotenkin pysty käsittämään, joten antaa olla. Se teidän touhu on ollu viime spagun nolon tappion jälkeen ihan paskaa kirjaimellisesti. Te olitte tullu omilla busseilla sinne kotiotteluun, ja otitte turpaa jengiltä joka pelas kolmos pelinrakentajalla. Joo tuo loppusilaus ei liittynyt aiempaan ketjuun, mutta kerran halusit puhua seurastas, niin puhutaan sitten.

 • ”Kyse oli katsojaluvuista samalla paikkakunnalla olevien päällekkäisten pelien johdosta, ja kuinka ne vaikuttaisivat toisiinsa.” Kakkosdivarimatsien katsojamääristä ei ole dataa, jonka Kyyberikin varsin hyvin tietää, joten kyseinen ”spekulointi” on aika helvetin turhaa.

 • Lisäksi, mistä helvetin pakan hämmentämisestä puhut? Täällä likimain koskaan poislukien JVM:n, Kyyberin ja edesmenneen filebackerin asiakommenteiden lisäksi minkäänlaista ”pakkaa” edes ole mitä sekoittaa. Sunlaiset pellet suoltaa jotain ala-aste matikkaa tänne vuorotellen, ja joku em. Nimim. tulee ja kirjoittaa jonkun asiallisen tekstin, jonka jälkeen jotkut sitä jaksaa lukea ja kommentoidakkin jopa rakentavasti, ja tämän jälkeen paikalle saapuu sunlaiset idiootit suoltamaan noita asiaan liittymättömiä älyttömyyksiä. Sori et sun jengi putos vaahterasta, ja sori siitäki et ainoo jengi kelle pärjäätte tällä kaudella on jengi joka pelaa 13:lla pelaajalla.

 • Ootsä toi sama ylläoleva idiootti vai toinen vielä tyhmempi?:D Ne luvut on siinä, koska niistä on data ja Pirkkalassa pelattavan finaalin jälkeen, voit kurkata oliko Saintsin pelissä 50- vai tuo keskimääräinen määrä katsojia tai jopa enemmän, ja siitä tehdä saatavilla olevan datan perusteella oman arviosi siitä, että vaikuttiko samalla paikkakunnalla olevien otteluiden päällekkäisyys. Tääki piti sulle oikeesti vielä selittää

 • ”Sori et sun jengi putos vaahterasta, ja sori siitäki et ainoo jengi kelle pärjäätte tällä kaudella on jengi joka pelaa 13:lla pelaajalla.”

  Cmon ,sähän oot itse tätä kansakoulun matikkaa täynnä

 • Wasa vielä tämän pelin 40 pisteen erolla

 • ”Jos jollain on dataa katsojamääristä molempien jengien osalta sekä samaan että eri aikaan pelatuista otteluista, niin pistäkää näytille. Nähdään tilastoista, miten paljon sillä on oikeasti väliä.”
  Sori, luulin että täällä oli tilastoanalyysin ammattilaiset puhumassa henkeviä. Eli kun Lauantaina Pyynikillä on 275, niin Pirkkalan finaali söi 25 pelaajaa Saintsilta kolmen pelin otannalla. Tämä selvä.

 • Lohjan väkiluku versus Tampereen = Lohjalla hyvinkin paljon katsojia ollut.

 • nyt on mentävä nukkumaan. Aamulla pitää haukkua jääkiekkoa toisella foorumilla. Hyva soumi

 • tuurilla finaaliin,
  hyvällä tuurilla finaalissa taululle,
  todella hyvällä tuurilla finaalin jälkeen löydetään takas kotiin..
  Semmonen suunnitelma Saintsilla?

 • ”aivan saletisti pelaisivat kotipelinsä samana päivänä”

  Sitä minäkin pelkään. En tunne kummankaan seuran taustavaikuttajia. Ihan vain katsojana haluaisin päästä katsomaan pelejä paikan päälle.
  Te jotka tunnette seurojen taustahenkilöitä, voisitteko välittää lajia seuraavan yleisön huolen päättäville tahoille, jotta ensi kaudella päällekkäiset pelipäivät voitaisiin välttää.

  Rivien välistä olen saanut kuvan että uudellamaalla seurat eivät tee kiusaa yleisölle vaan siellä pelit on pääsääntöisesti järjestetty eri päivinä.
  Koska laji on Suomessa pieni, on kaikkien etu jos seurat pystyvät sopimaan pelipäivät niin ettei päällekkäisyyksiä tule; esim ”keitto-lauantait” voisi sopia vuoroviikoille?

 • ”tällä kaudella ei kertaakaan…”

  Sama tilanne on ollut aikaisemmilla kausilla, ihan sieltä lähtien kun aikoinaan Nokialle peustettiin seura. En tunne seurojen päättäjiä, mutta huhujen mukaan Saints ei ole missään vaiheessa halunnut ajatella katsojia.
  Aikaisemmin selitykset ongelmaan ovat olleet epämääräisiä, kuulostaneet tekosyiltä, ja katsojana ihmettelin mistä oikeasti on kyse. Nyt kun täällä keskustelupalstalla kerrottiin että perimmäisenä syynä on ”keiton-himo”, se selittää paljon Pirkanmaan jefu-tilanteesta. Kiitos rehellisyydestä.

 • Mistähän tuollaiset huhut ”Saints ei ajattele katsojia” ovat lähtöisin? Ihan uteliaisuudesta kysyn.
  Toisaalta täällä saa lukea kaikenlaista potaskaa muutenkin, niin en oikein jaksa aina muuta kuin hymähdellä näille kirjoituksille.

 • Saints on tämän pelin ajankohdan sopinut jo useita kuukausia sitten. Jos tässä jotain pitää syyttää niin Spartansia. Rautamalja voisi alkaa ihan hyvin vaikka klo 14, jäisipähän enemmän aikaa keitotakkin…

 • Nyyh nyyh, katsokaa nyt vaan sitä futista ja just sitä peliä mitä haluatte.

 • Jospa keskityttäisiin tähän otteluun ja jonnet painuisi vittuun purkamaan pahaa mieltä. Jos taft voittaa on se finaalissa ja jos saints voittaa ratkaisee arpa Vaasaan menevän joukkueen. Vaasa on finaalissa selvä voittaja suosikki kun pelipäivä on sovittu perjantaiksi. Vaasalla taitaa rosteri olla terve kun taas taft ja saints kärsii lukuisista loukkaantumisista. Mielenkiintoinen ja kova ottelu luvassa lauantaina Pyynikille.

 • Jos finaalipaikka ratkeaa kolikkoa heittämällä niin olisihan se iso isku sarjan uskottavuudelle. Eihän tämä joukkueiden vika tietysti ole mutta olisihan se toivottavaa että Taft voittaisi ja Vaasaa vastaan menisi joukkue joka paikan ansaitsee.

  Se että finaali pelataan perjantaina ei tee Vaasasta ennakkosuosikkia vaan kyllä sen tekee heidän vahva suorittamisensa kauden aikana. Olisi sitten pelipäivä mikä tahansa tai paikkakunta niin Vaasa on jo voittanut tämän sarjan. Onnea Vaasa

 • Mietin hyvän tovin viitsinkö tänne mitään kirjoittaa johtuen ihan puhtaasti keskustelun tasosta. Mutta päätinpä sitten avata sanaisen arkkuni tässä kohtaa.

  Kuten joku Saintsin osalta asiaa jo ylempänä kommentoikin, on Tampereella kenttävaraukset (tai vielä oikeammin pyynnöt) tehtävä todella hyvissä ajoin etukäteen ja jossain kohtaa kevättä liikuntatoimi sitten nuo varaukset vahvistaa. Saints pelaa siis niillä vuoroilla Pyynikillä jotka Saintsille on kaupunki antanut ja ne ovat nyt olleet lauantaisin klo 17.30 kick offille.

  Jos jollekin on epäselvää, on Pirkkala itsenäinen kunta Tampereen kupeessa. Tämä tarkoittaa sitä että meillä, Spartansilla, on tasan yksi mahdollinen kenttä käytössämme. Sitä samaa kenttää käyttää useammasta seurasta vajaa parikymmentä muutakin joukkuetta peli- ja harjoitustapahtumiinsa. Kuten Tampereellakin, pitää Pirkkalassa tehdä nuo varauspyynnöt etukäteen ja meidän osaltamme olemme tuon pyynnön taannoin tehneet lauantaille klo 16.00. Tämä lokero meille on käytössä tulevanakin viikonloppuna, perjantain ja sunnuntain osalta kenttä on varattu normifutikselle joten ne eivät ole olleet mahdollisia vaihtoehtoja Rautamaljalle.

  Jos Rautamalja kiinnostaa, tervetuloa Pirkkalaan! Jos taas haluat kannustaa Saintsia, mene Pyynikille! Kummassakin tapauksessa teet jotain joka tukee jenkkifutista Suomessa ja Pirkanmaalla. Maakunnasta riippumatta tuota tukea olisi ihan suotavaa nähdä tälläkin palstalla.

  Mikko Paakkunainen
  Pirkkala Spartans

 • Vai oliko vain ensimmäinen kerta kun kirjoitat omalla nimellä?

 • Ei ollut ensimmäinen eikä näköjään viimeinenkään.

  Mun kirjoissa anonyymin nimimerkin takaa huutelu ei kovin korkealle nouse joten jos mulla on asiaa, kerron sen ihan omalla nimelläni sekä täällä muualla.

  MikkoP

 • Veikkaan, että nyt on (maltillista) ilotulitusta molemmin puolin. TAFT vie 21-28!

 • Pystytkö vaikuttamaan, että ensi kaudella sopu pelipäivistä löytyy?

 • Mikä helvetin sopu? Pitääkö jatkossa käydä kysymässä joka gridironin Pekalta ja Jormalta, joka sen putkinäytön takana kirjottelee Brett Favre tai Brian Urlacher paita päällä napanöyhtää kaivellessa että millon saa pelata. Jos saintsia harmittaa että kakkosen finaali vie liikaa katsojia niin pitäiskö luoda parempi tuote ja sama toisinpäin jos spartansia harmittaa että saints peli vie liikaa katsojia niin pitäiskö nousta divariin. En nyt jaksa uskoa että tässäkään kumpaakaan seuraa harmittaa vaan lähinnä jotain paskahousua näppäimistön takana, pistä vaan se Favre paita päälle ja mee kattoon kumpaa peliä haluat ja ilmota tähän kumpaan niin mä voin vaikka mennä siihen toiseen.
  Ps. Ei taida hyvinkää flaconsit ja muutkaan lähiseudun porukat kysellä lupia roostersilta tai wolvoilta että koska saa pelata.

 • Hei idiootti. Nythän kyseessä on katsojille tuotettu tuote, ei se että siellä käy sukulaismummot ja serkut katsomassa kun pertti-liisa pelailee höntsää jossain divarissa. Tampereen seudulla on varmaan paljon katsojia jotka kävisivät mielellään niitä molempia paikkakunnan tuotteita katsomassa mutta jos se teidän idioottien ja itsekeskeisten urpojen toimesta halutaan tehdä mahdottomaksi ja sisäsiittoiseksi, niin mikäs siinä sitten.

 • Eikös molemmat joukkueet pelaa höntsää divarissa?

 • Huumori on vaikea laji; divarijoukkueet tai Vaahtera katsojille tuotettu tuote ja se että pelissä käy paljon katsojia :) Vähän sama kuin että suomalainen potkupallo olis maailman huippua..

 • Ahh, gridiron<3

 • Näemmä sisu buffetin siipikojukin on valinnut Pirkkalan. Onkohan Pyynikillä yhtään katsojaa lauantaina?

 • Eikö mikään riitä näille Spartalaisille? Ensin veivät meidän lapset. Sitten veivät meidän naiset. Sitten veivät meidän varusteet ja nyt vie meidän siivetkin. Eikö mikään ole pyhää? Päästäkää edes lapset ja siivet vapaaksi.

 • Yrittäjä valitsee tottakai sen tapahtuman missä on katsojia/myyntiä. Ei se oikein lyö leiville jos on tiedossa että mahdolliset asiakkaina vain vieras joukkueen staffin henkilöt.

 • ”Yrittäjä valitsee tottakai sen tapahtuman missä on katsojia/myyntiä”

  Pyynikillä tulee olemaan se ish 300 katsojaa, oli sitten se Jeesus torilla tai ei. Toivottavasti Rautamaljassa on enemmän, epäilen tosin vahvasti.

 • En muuten osallistu tähän keskusteluun mutta jos kuitenkin jätetään yritykset pois täältä keskustelusta. Sisu Buffet päättää itse mihin osallistuu sen mukaan minkä näkee firmalle suotuisammaksi. Tällä kertaa se on Spartansin finaali, asiat sovittiin sen mukaan.

  -Laura Suominen-
  Tampere Saints

 • Eli meinasit että sinä määrittelet mitä täällä keskustellaan ja mitä ei. Hyvin vedetty hei Laura Suominen.

 • sinä Laura menemään. Sen verta tyhmä kommentti sulta. Mistä lähtien keskustelupalstoilla ei saisi yrityksistä puhua? Taidat olla ihan idiootti.

 • Voi luoja, lopettakaa nyt ihmisten nälviminen!

 • Äläs nyt, näiden elämäänsä kyllästyneiden glory-days kruunullahakkaajien itkeminen on kivaa iltalukemista.

 • Kohta mennään! Vieläkään mitään kommentteja miten pelissä tulee käymään? Onko Taftin pakka kasassa Vaasa pelin jälkeen? Löytääkö Palmer heittoihin tarkkuutta?

 • Ketään ei kiinnosta. Keskity olennaiseen eli kaikesta kitisemiseen.

 • Lähetyksessä itketään taas kolikonheitosta ja sen järjettömyydestä, no vittu itsehän ne seurat on noista säännöstä päättämässä siellä liittokokouksissaan ja haluavat tuon pitää siellä. Nyt sen Spartansin paskan striimin voi katkaista ja tulla seuraamaan laatufudista.

 • Parhaassa tapauksessa naisten vaahterassa arvotaan, divarissa arvotaan ja miesten vaahterassa arvotaan sijat 2-4. Ja vasta kun oma jengi päätyy arvontaan, aletaan motkottamaan. Ja vuodesta toiseen selitetään, miten arvonta on huono eikä sitä silti saada muutettua.

  Vinkki seuroille: Sajl on ry, joten se noudattaa ihan samoja sääntöjä kuin muutkin yhdistykset. Ylin päätäntävalta on jäsenillä (seuroilla), ja hallituksen tehtävä on toteuttaa jäsenten tahtoa. Eli jos seurat haluavat säännön muuttaa, se muuttuu. Vaikka kesken kauden.

 • Ei se PJ:n mielipide ole tässä(kään) asiassa ainoa totuus.

 • Eikös se vaan olisi paras että arvottaisi kaikkien sarjojen voittajat kortinvedolla jo toukokuussa niin ei tarvitsisi sitten turhan katkoa luita koko kausi kentällä kun pelillisillä kriteereillä ei kuitenkaan ole mitään merkitystä. Hakataan ensin päätä seinään se 12 matsia jonka jälkeen tulokset nollataan ja kaivetaan arpakone esiin.

 • Tai sitten tasapistekriteereihin lisätään keskinäisten otteluiden piste-ero, ja arvoista päästään eroon.

 • vierasvoitto on yhtälailla arvontaa kuin kolikonheitto.

 • Se onkin hauskaa kun Wolvot ja Roosters pelaa samalla kentällä koti- ja vierasmatsit niin sillä nyt tuskin on suurtakaan merkitystä että kummalla puolella kentän sivurajaa seistään.

 • 3. nelj jälkeen tilanne 14-19 ja siivet on hyviä! Kiitos Sisu siivistä.

 • Näyttäs olevan 22-19. Siivet lihottaa mutta senhän jo tiesitkin entuudestaan.

 • Ei ne siivet vaan se olur😎

 • Ei olut voi lihottaa, koska lähtökohtaisesti siipiä syödään määrällisesti enemmän kuin oluita juodaan.

  Tosin kun saa vähän painoa, pääsee taitopelipaikoille linjaan.

 • Tilanne 36-19 ja 5min peliaikaa

 • Löysitte sitten tuollaisen sössöttäjän sinne lähetykseen kommentaattoriksi.

 • Älä nyt viitsi, oli kuinka tulehtuneet välit tahansa.

 • Saints lähtee finaaliin, kolikko on puhunut.

 • Älä nyt viitti. Ihan helvetin hyvää settiä selostamosta, tasapuolista ja ihan riittävän asiantuntevaa. Toi katuläppä sopii näihin lähetyksiin ja kun koko show on ulkoistettu seuroille, näillä mennään. Kiitokset selostamoon hesoista!

 • TAFTin sivurajalla ilmeet oli kuin tonnin setelissä.

 • Vitut ollut! Tuollaista nenä-äänistä sössöttämistä kukaan ei jaksa kuunnella kolmea minuuttia pitempään ja lisäksi varmaan kauden paskimmat jutut ihan millä mittapuulla tahansa mitattuna.

 • Kyllä saatana jaksaa lihapullat vinkua täällä kaikesta aina, ei mikään kelpaa, hahah. Mene itse selostamaan tai pistä äänet pois lähetyksestä. Hyvä ja viihdyttävä lähetys! Kiitos!

 • Moi Minkkinen. Menikö tunteisiin?

 • Taft tuon lopulta voitti. Säästyy matkarahat eikä tule Vaasassa turpaan. Onnea Vaasalle Spagettimaljan voitosta!

 • Kuka vittu on Minkkinen? :D

 • Pelle Positiivi

 • Todellinen voittaja tässä on TAFT. Miksi ihmeessä divarin finaali pelataan perjantaina.

 • Eheeii. Taft hävisi tänään. Ja kahdesti vieläpä

 • Mikäs TAFT :ille tuli ? Eikös tämän pitänyt olla käsikirjoitettu siten että TAFT menee SpagettiMaljaan Vaasaa vastaan.

 • Parempi voitti ja turpaan tuli. Kokemuksen puute tiukoista peleistä, jännitys ja sitä seurannut heikko suorittaminen.

  Kiitos kaudesta.

 • Kausi TAFT. ens vuonna varmempaa suorittamista niin hyvä tulee.

 • Eilisessä Hesarissa liitto (Noronen) perustelee piste-eron huomioimatta jättämistä sillä, että mikäli se olisi käytössä se toisi peliin ei-toivottuja elementtejä.

  Yksi esimerkki on, että normaalisti lopussa johdolla oleva joukkue ottaa polvea kuluttaakseen pelikellon loppuun. Piste-eron huomioiminen kuulemma aiheuttaisi tilanteita, missä yritettäisiin tehdä pisteitä loppuun asti. Toinen tilanne on, missä vaikka 5 pistettä lopussa tappiolla oleva joukkue ei yrittäisi maalia vaan potkaisisi kenttäpotkumaaliin voittaakseen piste-eron.

  Jos sääntö muutettaisiin niin, että ainoastaan tasapisteissä olevien joukkueiden keskinäisten otteluiden piste-ero otettaisiin huomioon, yllämainitut skenaariot olisivat aika harvinaisia. Ja jos kahden tasaväkisen joukkueen ottelussa nähdään normaalia hyökkäyspeliä viimeiseen sekuntiin asti, niin onko se jotenkin huono asia? Eri asia on blowout-pelit, mutta jos toinen vie 80-0 niin tuskin päätyvät runkosarjassa samoille pisteille siten että keskinäiset pelit ovat menneet tasan.

  Mitä tulee taas siihen että lopussa ei yritetä voittaa, vaan pelata pelkkää piste-eroa, niin ongelma ratkeaa kun vain keskinäisten pelien piste-erot otetaan huomioon. Toki teoriassa voi tulla tilanne, jossa joukkueen on parempi potkaista 3 pinnaa ja hävitä vähän kuin yrittää riskillä maalia. Mutta tällainen olisi todella harvinaista ja vaatii tapahtuakseen niin monta asiaa, että ihan vain hyvinkin teoreettisen tilanteen takia säännöstä luopuminen on vähän tyhmää.

  Ja nuo teoreettiset tilanteet ovat ”elementtejä, jotka eivät oikein kuulu siihen voitosta pelaamiseen”. No ei kyllä kuulu sekään, että pudotuspelipaikkoja kauden päätteeksi heitetään kolikolla. Noronen sanoo, että juurikin keskinäisten otteluiden piste-eroa on harkittu, mutta yllämainittujen seikkojen takia olisi ”vähän hassua”.

  Vaihtoehdoksi on ehdotettu edelliskauden rankingia, joka ei poista sitä että lyhyellä kaudella näitä arvontoja runkosarjan sijoituksesta tapahtuisi silti.

  Jos nyt joku ihmettelee, miten voi olla tilanne missä kannattaa potkaista 3 pinnaa ja ottaa varma tappio, niin tässä esimerkki:

  Ensi kaudella UNC ja Roosters kohtaavat kahdesti. Ensimmäisen ottelun Roosters voittaa kotonaan 25-20, ja ennen kauden viimeistä ottelua joukkueet ovat tasapisteissä, vierasvoittojen sarjassa ollessa tasan. Toisessa ottelussa tilanne on UNC:n eduksi aivan lopussa 26-20 ja kun kellossa on 2sek Roostersilla on yksi down aikaa 10y viivalta. Jos Roosters yrittää maalia eikä saa sitä, kriteerit menevät UNC:n eduksi paremmalla piste-erolla. Jos Roosters potkaisee 3p peli päättyy 26-23 ja Roosters menee edelle paremmalla piste-erolla.

  Toisaalta, jos tilanne on kaikkien tiedossa niin en ymmärrä mikä tuossa olisi kilpailullisesti tai lajin luonteen kannalta ongelmallista? Jos toinen vaihtoehto on heittää kolikkoa?

 • Yksi sana riittää: Hyökkäyskisa

  Olkaa hyvä, ensi kaudeksi käyttöö

 • Meillähän oli parikymmentä vuotta käytössä järjestelmä missä keskinäisten otteluiden piste-erot merkkasivat, montako ei-toivottua elementtiä muistatte?
  Mikä hyvä puoli keskinäisten otteluiden pisteiden laskemisessa on?
  Molemmat joukkueet tietävät tilanteen lähdettäessä toiseen otteluun, jos siinä pitää vetää fiilari hävitääkseen, olkoon sitten niin.
  Kuitenkin tämä on kaikkein selvin tapa ratkaista kahden tai kolmen joukkueen ero ja myös takaa kevään otteluille panosta.

 • Tässäkin kyseisessä ottelussa olisi peli ollut hyvin erilainen jos oltaisiin lähdetty otteluun tilanteesta -14 – 0. TAFT olisi pelannut konservatiivisemmin ja Saints olisi ollut pakotettu pelaamaan riskialttiimmin. Mielummin pelleily-elementti pidetään kolikonheitossa, kuin että tuodaan se kentälle erilaisten naurettavien pisteskenaarioiden kautta. Sarjaohjelmalla voidaan vaikuttaa siihen kuinka usein kolikko ratkaisee. -25 – 0 lähtötilanteella ei ole mitään tekemistä jenkkifutiksen kanssa ja kukaan ei halua pelata piste-eroista.

 • Piste-eron hyvä puoli otteluun lähdettäessä tilanne molemmille selvä ja myös ottelun jälkeen lähes 100% varmuudella tilanne selvä.
  Ei tarvi odotella löysässä hirressä kolikonheittoa mahdollisesti viikkotolkulla.
  Nuo kyrperin mainitsemat 14-0 tilanteet harvinaisia, mutta tuovat jopa lisämakua otteluun.
  2016 taisi olla velolla tilanne missä crokot lähti 3 pisteen takaa-ajo asemasta hakemaan runkosarjan voittoa.

 • Liigaan ja divariin tiebreak, joukkue jolla on keskinäisissä otteluissa enemmän suomalaispelaajien tekemiä pisteitä, menee edelle.

 • nuo -25-0 tilanteetkin olisi kun kolikonheitto. Pelaamalla siihen tilanteeseen on jouduttu ja pelaamalla tilanteeseen voi vaikuttaa. Kolikonheitossa pelkkä tsägä ratkaisee.

 • Monestiko on jatkoon menijä ratkaistu kolikolla esim. viimeisen 10 vuoden aikana Vaahterassa tai 1-divarissa? Oliko lauantaina ensimmäinen kerta tuolla ajanjaksolla?

  Jos oli, niin turha päätä vaivata enempää, jos kerran 10 vuodessa yhteensä noissa sarjoissa…

 • höpiset? Eikö tuo sääntö oo ollu olemassa vasta muutaman vuoden ja montakin kertaa jo menty kolikolle? Joka vuosiko jopa? Tafti-saints? Bouncers-unc? Ja nyt liigassa pakosti jotkut?

 • @Mitä, tätähän juuri kysyin. Ei itselläni ole hajuakaan, kauanko kolikonheitto on ollut säännöissä.

 • Kyyberi voi kertoa miten kävi kun putosivat pleijareista ulos. Lisäksi kerran on ykkösdivarin runkosarjan voitto ja loppuottelupaikka ratkaistu Kuopion ja Wolvojen välillä, junnuissa on heitelty useammankin kerran. Ja viikonloppuna heitellään liigan osalta kolikkoa.

  Se että jos sinä et muista tai tiedä, ei tarkoita etteikö niitä suoritettaisi.

 • 2017 on heitelty jo kolikolla runkosarjan voittajaa.

 • Sääntö tuli voimaan 2017 kaudelle.
  Varmaan pohjana oli 16 kauden loppukauden roosters-crocodiles matsi, roosters voitti ekan kohtaamisen seinäjoella 27-29, toisessa matsissa crokot johti lopussa 27-23 ja roostersille olisi lopussa tosiaan riittänyt runkosarjan voittoon fiilari vaikka olisivatkin hävinneet pelin, keskinäisten otteluiden pisteet olisi olleet roolle +1.

 • 2017 kolikolla ratkottiin I-divarin runkosarjan voittaja Volvojen ja Steelersin välillä. Kun molemmat joukkueet voittivat välieränsä, niin finaali pelattiin kolikolla runkosarjan voittaneen Steelersin kotikentällä.

 • Ja pulinat pois.
  Case closed.

 • @kyyberi, miksei tuossa TAFT-Saints ottelussa olisi voitu pelata varsinaisen peliajan loputtua hyökkäyskilpailu ? Ei enää kolikkoa …

 • Hyökkäyskilpailu toimii silloin kuin arvonta tapahtuu juuri pelanneiden kesken, muuten ei.

  (ps. En ole kyyberi, mutta vastasin kumminkin…)

 • Jos ottelu lähtee -25-0 tilanteesta, ei se todellakaan ole sama kuin kolikonheitto. Kolikonheitto on teoriassa täysin satunnainen, mihin kumpikaan joukkue ei voi vaikuttaa. Peli on tapahtuma, johon joukkueilla on aika paljonkin mahdollisuuksia vaikuttaa. Toki on totta, että vaikka sijoitukset heitetään kolikolla, on joukkueilla koko kausi mahdollisuuksia vaikuttaa siihen mennäänkö kolikonheittoon. Jos nämä rinnastaa toisiinsa ja yksinkertaistaa asian ”molemmissa tapauksissa joukkue voi vaikuttaa sijoitukseensa” on aika pihalla todennäköisyyksistä. Tällöin lotossakin voittamisen todennäköisyys on 50%, koska joko voittaa tai ei.

  Toki se luo pelille normaalista poikkeavan lähtökohdan, jos toiselle riittää että häviää max X pisteellä. Jos näkökulma on, että tämä on isompi paha kuin sijoitusten arpominen, nykysysteemi palvelee tätä näkemystä. Nythän kyse onkin siitä, että aika moni on sitä mieltä että se olisi pienempi paha kuin arvonta.

  Esim. lätkän Skoda-Cupissa on joka vuosi tilanteita, jossa viimeisissä alkusarjan peleissä joukkueille riittää, että pelaa esim. tasan tai häviää max X maalilla, tai puolestaan pitää voittaa vähintään X maalilla. Miksi se ei ole ongelma, ja maalieron sijasta arvottaisiin sijoitukset tasapisteissä?

  Somessa tuli vastaan näkökulma, missä kolikonheitolla ehkäistään loukkaantumisia junnuissa. Kuulemma siellä tasoerot ovat niin suuria, että pelaamalla toinen puoliaika tosissaan sattuu loukkaantumisia. En ole junnusarjoja seurannut, mutta tuntuu erikoiselta että jos joukkue A on puoliajalla 50-0 johdossa (eli selvästi parempi joukkue), se päätyisi kauden lopussa tasapisteisiin joukkue B kanssa ja keskinäiset voitot ovat tasan. Ja vaikka se olisi mahdollista, että voitot menevät tasan, pitäisi joukkue A:n pelätä että seuraavassa kohtaamisessa häviävät B:lle yli 50 pisteellä, jotta ekassa pelissä pitäisi latoa vielä enemmän pisteitä taululle. Kuulostaa aika epärealistiselta.

  Olikos ennen tuota Roostersin kenttäpotkumaalia ollut piste-eron suhteen ongelmia? Vai onko tässä arvalla sijoiteltu jengejä sen takia, että jollain meni herne nenään yhden tilanteen takia?

 • Roostershan ei koskaan yrittänyt fiilaria vaan teki tuon ottelun lopulla maalin ja lisäpistettä, kaventaen tilanteeksi 23-24, peliaikaa jäi alle 2 minuuttia, roosters tyytyi tilanteeseen eikä vetänyt onsidea koska olivat runkkarin voitossa kiinni
  Crokot kuljetti pallon roo alueelle ja teki fiilarin siirtyen 4.n pisteen johtoon samalla kun kello kävi loppuun.
  Mun mielestä loppu oli yhtä jännittävä kuin olisi pelattu ottelun voitosta, selostaja piti hyvin yleisön ajan tasalla miksi näin tehtiin ja mikä tärkeintä ottelun jälkeen tilanne oli molemmille selvä, ei tarvinnut odotella runkosarjan loppuun asti arpajaisia.

 • Ja kysymykseesi, muita vastaavanlaisia tilanteita en muista.
  Aika rajusti reagoitiin yhden tilanteen takia.

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *