Saints – Royals

Viimeksi muokattu 25.4.2014 13:04 88

(3-4)

21

(7-1)

33
1 2  
14 7 21
20 13 33

16.8.2014 klo 16:00 Tampere

Kaari

Saints noussut kakkossuosikiksi divariin?

Tuomo Tomperi 18. elokuuta 2014 18:33

Tampere Saints laittoi Wasa Royalsille hyvin kampoihin joukkueiden kohdatessa lauantaina. Hyvinkää Falcons ja Saints taistelevat näillä näkymin tiukasti sarjan kakkossuosikin asemasta.

Lue lisää

Kommentoi

 • Toivottavasti tästäkin pelistä saadaan stream lähetys, niinkuin muistakin Royalsin peleistä! Tekee kyllä lajille todella hyvää, kun pääsee seuraamaan muitakin otteluita, kuin vaahteraliigaa, vaikkei peliin pystyisi tulemaankaan. Ja vielä selostuksella. Vaikka eihän se paikanpäällä olemista voita, mutta se on hieno palvelus meille faneille.

 • Käsittääkseni Vaasa streamaa vain vieraspelit, mutta voin tottakai olla väärässä.

 • Vieraspelit on streamattu jos/kun vastustaja on luvan antanut.

  Palveleehan tuo lajia laajalla rintamalla ja harvemmin ainakaan divarissa on katsojia vienyt keltään ja hyvässä hengessä on hommia tehty divarijengien kanssa!

 • Niin, eiks tää oo vieraspeli :D

 • Royals streemaa vain vieraspelit ja Tampereellahan tämä peli pelataan. Eiköhän matsi näy sajl:n sivuilta niinkuin aikaisemmatkin.

 • Ja siis, en kyllä ymmärrä, miksi ei kaveri lupaa antaisi… :/ kyllä ne paikanpäälle tulee, jotka siellä haluaa olla :)

 • Näkyykö striimi taas SAJL – sivujen kautta?

  Mielenkiintoinen peli tiedossa!

 • Kai se sinne 2014 valikkoon taas ilmestyy! Etenki nyt on kyllä niin hyvä tämä, ku pelit kovenee! Lajille tärkeitä asioita. Jokainen katsoja on tärkeä. Oli se sitte kotisohvalla tai katsomossa.

 • Miksi tätä peliä ei näytettäisi? Antoihan Tampere luvan jo pre-seasonillakin. Onneksi oma peli on jo perjantaina, niin saa sitten rauhassa lauantaina katsella futista omalta sohvalta, kun ei noita pelejä turhan montaa näytetä. Hyvää duunia sekä Vaasa Royalsilta että Saintsilta!

 • Joukkue ei striimaa kotipelejä, jotta ei menetä katsojia, mutta muiden kotijoukkueiden pitäisi antaa lupa kotiotteluidensa striimaamiseen. Kiva että näkyy mutta ei liikaa voi ihmetellä jos joku sanoo ei.

 • huhujen mukaan Tampere ei ole antanut lupaa streamata peliä.

 • Sinänsä sääli jos Saints ei anna lupaa streamata koska Tampereella eikä muuallakaan Suomessa peleissä käytännössä mitään katsojia käy. Liigan 330 katsojan keskiarvo on lähinnä vitsi ja huono sellainen. Streamin vuoksi en usko että kukaan menettää maksaneita katsojia. Jefu on parasta paikanpäällä. Nyt vaan rokotetaan niitä (lähinnä pelaajien perheitä ja ystäviä sekä muutamaa lajiaktiivia) jotka haluavat katsoa pelin ja asuvat useamman tunnin päässä ottelupaikasta.

 • Saintsin porukka tietää jo että tulevat kärsimään ison rökäletappion, niin eihän sellaista voi maailmalle näyttää.

 • Ei sitä tiedä. Voihan pelin lopputulokseksi tulla rumatkin lukemat. Ottelussa tosin taitaa olla saintsin kotietu pelissä, joten en usko että saints ihan suosiolla taipuu.

 • EIkö ketään kiinnosta keskustella ottelusta itsessään? Aika lapsellista ininää täällä jostain striimistä, joka on välillä ollut heiluvaa käsikuvaa ja välillä kohtuu hyvää kun jalusta on muistettu ottaa mukaan.

  Itse ottelussahan on ainakin liiton sivuilla olevan Saintsin ennakon mukaan kotietu tamperelaisilla pelissä. Näyttää ainakin Forecan mukaan tulevan sateeton keli, joten kotijoukkue lienee pelaamassa juoksua ja heittoa.

  No menen Pyynikille, siellähän se selviää lauantaina.

 • Silti se striimi on ollut parempi kuin yhdenkään muun divarijoukkueen livestreamit.
  Ilmaiseksi striimit erittäin hyvä.

 • Tossahan tuo KMN aika hyvin veti ennakon auki…

 • Kotietu välieriin on pelissä, joten pelistä tulee varmasti tiukka. Kuivalla kelillä pystyy juoksemaan ja heittämään. Kun Siitonen on mukana, tulee hyökkäys olemaan monipuolisempi. Nut kun juoksupelikään ei ole Airaksisen varassa, tiedossa on jännittävä matsi. Nähtäväksi jää miten royals aikoo murtaa saintsin puolustuksen. Keskijuoksu tuskin tulee uppoamaan. Se miten linjan päähän juostavat tai kiertopelit tulevat toimimaan voivat ratkaista aika paljon. Ilmeisesti vaasan juoksu-uhka on heittouhkaa suurempi. Pelkkää spekulaatiota tämä on, mutta kuten on kauden aikana huomattu, kukaan ei ole voittamaton. Saintsilla siis mahdollisuudet voittoon.

 • Mites toi Royalsin striimi; olisi siis varmaankin monistettavissa jos vaan laitteet ja henkilöt sitä tekemään löytyis. Voisikohan kokoonpanon ja tekniikan jakaa ihan yleisesti niin että vähän hitaampikin sen ymmärtäisi ja voisi sen perusteella kopioida homman?

 • @Vieraspeli
  Pasi on ymmärtääkseni tehnyt striimlähetyksiä Royalsin vieraspeleistä omalla ajallaan, omalla kalustollaan, ilman minkäänlaista korvausta, rakkaudesta lajiin. Ja tietysti kotijoukkueen luvalla. Royalsin kotipeleissä hän on toiminut selostajana, mikä mielestäni on tärkeämpi tehtävä kuin striimin tekeminen kuulijamäärään nähden (yelisöä peleissä +800, katsojia striimeissä max 150). Toki tehtävään voisi varmasti kouluttaa toinen henkilö, mutta olisiko se sittenkään vaivansa arvoista kun oletettavasti suurin osa striimin potentiaalisista katsojista istuu joka tapauksessa Kaarlenkentällä.

  Kyse ei nähdäkseni siis ole siitä, ettei haluta viedä omista peleistä katsojia pois vaan siitä, että kotipeleissä keskittyminen on täysin oman ottelutapahtuman järjestämisessä. Striimi toisi tässä suhteessa aika pienen lisäarvon Royalsin omille faneille (joille palvelu kuitenkin lähtkökohtaisesti on suunnattu, muita kiinnostuneita väheksymättä). Olen kuitenkin täysin vakuuttunut että jokainen joukkue pyytäessään saisi luvan striimata vieraspelinsä Vaasasta.

  Itse olen suuntaamassa lauantaina Pyynikille, oli striimi tai ei striimiä. Toivotaan tiukkaa kamppailua… jonka Royals lopulta vie.

 • Oliko Saints nyt antanut luvan vai ei?

  Jos ei niin vähän haiskahtaisi v****uilulta

 • Tampereelta striimiä ei valitettavasti pystytä toteuttamaan. Pahoittelen tätä!

  Striimin teko on mun välineillä, kuten aiemmin todettua ilmaista, mutta myös varsin helppoa.

  Laitteistona toimii HD-videokamera sisäänrakennetulla wifillä ja UStream-tunnuksilla, mobiililaajakaista ja 4G-reititin, sekä läppäri. Kameraan ohjelmoidaan reitittimen wifi-osoite, jonka jälkeen aina laitteen ollessa päällä saadaan nettiyhteys kamerasta suoraan reitittimen kautta UStreamin palvelimelle. Läppäri on mukana vain sen takia, että saan startattua lähetyksen, ja tarkkailtua lähetyksen toimivuutta matsin aikana. Toimii myös sopivasti uusinnan katsomiseen, koska lähetys tulee n. 5-15 sekuntia myöhässä, niin kuvasta voi katsoa tilanteet uusintana. Eli reititin päälle, wifi-yhteys auki, läppäristä lähetys aktiiviseksi ja sitten kamerasta vaan käynnistää homman. Todella helppoa.

  UStream on ilmaispalvelu, ja sen mukana tulee mainoksia. Niitä tulee todella harvoin, joskus ei lainkaan. Ilmaispalvelu mahdollistaa vain yhden kameran käytön, ja kuvanlaatu on kohtalainen, vaikkei freiminopeus olekaan ihan 25fr/sek. $99 kuussa saisi HD-version, millä pystyy kuvaamaan HD-tason kuvaa monikameralla, ja mukaan saa ohjauspanelin. Silloin voi ajaa kuvaa mistä kamerasta tahansa, vaihtaa lennossa kameraa, muistaakseni saisi vielä hidastuksia ja uusintoja, mutta kun yksin tekee ja rahaa ei ole, niin sitä ei ole mitään järkeä ottaa. Koitin kysyä, jos saisi edes päiväksi käyttöön tuon HD-paketin, mutta valitettavasti ei. Itse olisin voinut aina maksaa edes $10, että saisi matsit HD:na ilman mainoksia.

  Kotiotteluissa olen kuuluttajana, joten itse en mitenkään voisi striimiä samalla hoitaa.

  Pitää toki muistaa, että luvan saaminen ei ole ihan helppoa, sillä SAJL:llä on oma TV-sopimus, ja striimaus sotii hieman sitä vastaan.

  Kiitos myös kaikille hienosta palautteesta!

  T:: Pasi Roimela

 • P.S: Saints ei kieltänyt meiltä striimin tekemistä.

 • No höh, minä jo ehdin asennoitua siihen että pääsen katsomaan striimiä.
  Roy Mela: Voisitko vielä avata hieman sitä paljonko tuollainen kalusto kustantaa? Itse veikkaisin että alle tonnilla lähtee kun käyttää halvempia laitteita ja kahdella tonnilla saa jo kelpo setin. Toki pitää muistaa että tärkein lenkki asiassa on se käyttäjä. Tuollainen striimin tekeminen siten että itse kuvaa, selostaa ja huolehtii tekniikasta on kyllä sellainen moniajon riemuvoitto että ainakin meikäläiseltä jää tekemättä.

 • 4G-reititin maksaa n. 150€, mutta se ei ole iso panostus, koska käytän kotona sitä samaa aparaattia kaikkeen nettikäyttöön. Reititin ja johto vaan mukaan, menee minne tahansa.

  Kamera on Panasonic HC-V 720 FullHD. Hintaa sillä on n. 650€. Sen ostin aiemmin eri valmennustehtäviin ottelu- ja treenikuvausta varten, mutta striimaukseen se sopii erinomaisesti, juuri sisäänrakennetun Wifin ja UStreamin käyttöliittymän takia.

  Ekassa matsissa selostin suoraan kameran mikrofoniin, mutta jatkossa otin YLE:n selostuspakista kunnon headsetin, ja kytkin sen kameraan. Headsetin saa varmasti alle satasella.

  Muutaman kerran on tekniikka pettänyt, mm. Jyväskylässä, mutta se oli ihan omaa mokaa, kun jäi reititin kuuman katon päälle auringonpaisteeseen… Useammin jää katsomatta se minne kuvaa, kun koittaa seurata peliä livenä. Mutta kyllä se treenaamalla menee useinmiten oikein…

 • Vaikkei tää nyt liity itse matsiin mitenkään niin pakko sanoa:

  Iso hatunnosto Roy Melalle. Hienoa nähdä ihmisiä jotka pyyteettömästi tekevät työtä joukkueiden eteen. Varsinkin kun se vähä mitä noita hommia olen yritellyt on yleensä tuottanut sutta ja sekundaa. Vaasassa näyttää olevan varsin tekemisen meininki.

 • No ompa sääli, kun jää peli näkemättä..se onki sitten ensimmäinen tälle kaudelle. Syytä en saanut tästä irti ja harmittaa julmetusti, mutta eipä voi kuin harmitella ja lähettää Pasi Roimelalle kiitokset edellisitä striimeistä, katsottu on kaikki :) Toovottavasti joku päivittää tilannetta vaikkapa facebookiin, niin ei tarvi ihan pimennossa olla :)

 • Vahinko, ettei striimiä tällä kertaa tarjolla. Olin jo hekumoinut ajatuksella katsoa paikan päällä Huskies- peliä, ja samalla seurata tabletista Tampereen peliä. Kiitokset Roimelalle striimeistä, kaikki on katsottu tällä kaudella.
  Onko tietoa Vaasan rosterista, kun heillä ei panosta ottelussa. Pikkuvammoista kärsivät tuskin pelaavat?

 • Tampere ei kieltänyt striimiä?

  Mistä syystä striimi jää näyttämättä?

 • Tais kaverit vaan kettuilla Tampereen suunnalla et ei vaan saa muut katsoa peliä…

 • ylitarkastaja ( ja muutkin vaikka teitä taitaa vaan striimit kiinnostaa) , tuolla SAJL:n sivuilla on tiedot poissaolijoista & epävarmoista : http://www.sajl.org/selaus/nayta_raportti.php?text=1&peli_id=5558

 • Royalssilla puolet jengistä epävarmana tai sökönä. Riittääkö jengiä pudotuspeleihin saakka?

  Saints on vahva vahva ennakkosuosikki lauantain peliin.

  Toivottavasti paikalla on hyvin yleisöä jos striimiä ei pelistä saada pohjoisen perukoille saakka.

 • En nyt ymmärtänyt että miksi striimiä ei lähetetä jos Saints kerran on luvan antanut kuten kaikki muutkin joukkueet?

 • Striimiä ei voi lähettää ilman striimaajaa. Onko kellään käynyt mielessä, että ko. kaverilla voi olla myös muita asioita elämässään kuin vieraspelien striimaus…

 • Royalsillahan on suunnilleen saman verran pelaajia sivussa kuin Saintsille, yksi epävarma enemmän. Ei peli siihen ainakaan ratkea. Ei Royals voi olla muuta kuin ennakkosuosikki, mutta jos Vaasalaisten asenne on vähänkin pehmeä Saints vie pelin varmasti.

  Pudotuspelejä ajatellen Royalsilla tuskin on mitään hätää. Joukkue kuitenkin huilaa tämän pelin jälkeen välieriin asti, kun muilla on vielä yksi peli pelaamatta.

 • Mikä on tilanne on Tampesterissa?

 • tamperelaiset alkovat ahneeksi ja kateelliseks striimauksen suhteen. pyysivät rahaa siitä…

 • Päätöslukemat 21-33.

  Loistavaa jenkkifutista

 • Ekan puoliskon jälkeen peli oli vaasalle 14-20 ja siihen astisen pelin perusteella kumpi tahansa olisi pelin voinut viedä. Vaasan puolustus sai lisää sykettä toiselle puoliskolle ja pysäytti tamperelaiset tehokkaasti. Tampereen puolustus oli myös täysin mukana pelissä. Royals hyödynsi tehokkaasti saintsin mokat. Jakobsson veti yhden käsittämättömän pitkän juoksun, sai murrettua yhden taklauksen ja loput taklausyritykset menivät enemmän ja vähemmän ohi, lopputuloksena td. Ilman tätä juoksua peli olisi voinut päättyä pienempiin numeroihin. Molemmat joukkueet olivat hyviä, vaasa vain hivenen parempi. Jakobssonille ansaitusti joukkueen paras pelaaja-palkinto. Saintsin parhaana palkittiin H Laine.

  Valitettavasti loukkaantumisia tuli. Vaasan puolelta ei ilmeisesti mitään vakavaa, mutta tampereen Laine lähti ambulanssin kyyeillä. Leskinen loukkasi kätensä ja Minkkiseltäkin peli jäi kesken.

  Peli oli kuitenkin viihdyttävä, hienoa jenkkifutista. Molemmat joukkeet olivat hyviä, royals tänään hivenen parempi

 • Jos tuo rahanpyytäminen on totta niin MITÄ V****A SAINTS?

 • Mun mielestä ihan fine kieltää striimaus vierasjoukkueelta tai pyytää siitä rahallinen korvaus.

 • Eiköhän tuo ole pelkkä provo.

 • Haloo Pulper? Jos joku pyytää rahaa kattaakseen mahdollisesti saamatta jäävät lipputulot? Mitä väärää? Ei se kassa kilise kun väki jää läppärin tai tabletin kanssa kotisohvalle. Miten riittäis Vaasassa yleisöä, jos paukattais pelit ilmaiseksi verkkoon?

  Ottelu oli kyllä yksi kesän parhaista. Tasasta vääntöö ja komeita suorituksia. Ja yleisöä hyvin paikalla.

 • En ole noita streameja nähnyt, mutta kyllä mun on vaikea kuvitella, että kukaan jättäis menemättä peliin paikanpäälle sen takia, että sen näkee ilmaiseksi netistä. Jos lähetyksen taso on FOX CBS jne. tasoa niin silloin uskon niin käyvänkin. Jos streamista pyytää rahaa niin toimintaa ei voi kyllä lajia eteenpäinvievänä pitää.

 • Saintsin on varmaankin niin tyhjätasku joukkue että kaikki roposet ovat tarpeen. Tai sitten he luulevat olevansa jotakin bisnesmiehiä. Tiedä häntä …

 • No miten se vie eteenpäin että joukkue striimaa vieraspelit mutta ei kotipelejä. Maksakaa vaan se lippu ja tukekaa seuraa.

 • Lajissa ja sarjassa, jossa lipputulot on murheista pienimmästä päästä uskottavan seuratoiminnan kannalta kannattaisi mun mielestä vaan tarjota mahdollisuus nähdä ottelut netistä ihan ilmaiseksi. Voihan siinä menettää muutamat makkara- ja lippurahat, mutta pitäisi olla tyytyväinen jos pelit jotakuta sattuu sen verta kiinnostamaan, että viitsii sen sitten vaikka kotisohvalta seurata. Voisihan sillä saada näkyvyyttä esim. Sponsseille jos niitä sattuu olemaan tai jopa yleiselle ottelutapahtumalle/tunnelmalle, jonka innoittamana sohvaperuna raahautuu seuraavaan peliin paikan päälle.

  Olin ällikällä kun luin Vaasan striimaajan kustannukset homman hoitamiseen. Miksei muut seurat ole jo tehneet samaa.

 • Kotipelien streamin puuttuminen on jo käsitelty. Tekijällä on tehtävä ottelutapahtumassa. Mutta vastaus kysymykseesi Back to the Future on, että se vieraspelien streami vie lajia eteenpäin jonkin verran. Jos kotipelit näkyis myös niin totta kai se veis enemmän. Ehkä tuplasti?

 • Kyllä striimauksella saadaan katsojia ja näkyvyyttä peliin. Ei satunnainen katsoja osta Nelosen liittymää että vois katsoa yhden liigaottelun ja muualtakaan ei juuri tule jefua ilmaiseksi. Hyvä tv/netti näkymättömyys pitää tämän lajin pimennossa. Mielestäni mitä enemmän otteluita näkyy ja kun on hyvä selostus, kuten Vaasalla, niin katsoja pääsee juonesta kiinni. Ja näin saadaan myös junnut kiinnostumaan lajistaja hommalle saadaan jatkuvuutta. Vaasassa on tehty paljon työtä markkinoinnin eteen ja se tuottaa tulosta.

 • Kuten nimimerkki ”Fani” sanoikin, hyvä selostus on tärkeää. Mitä on kuullut ihmisiltä, ettei jenkkifutista seurata mm. siksi, ettei ekaa peliä katsomassa oleva tavis pelistä paljoa ymmärrä ja leimaa sen herkästä typeräksi mätkimiseksi. Laji on kuitenkin kohtuu monimutkainen.

  Ja pelistä vielä. Kyllä oli joka sentin väärti. Tosi hienoa peliä. Viihdyttävää loppuun asti.

 • Lukeeko kukaan muu näitä viestejä?

  Roimela varsin selkeästi sanoi ettei Saints kieltänyt streamin lähettämistä. Muuttuiko tämä jossain vaiheessa?

 • Jos Vaasassa on katsojia 1000 per peli niin luulisi että sen kokoisesta kylästä löytyis sitten joku toinenkin Roimelan lisäksi joka osaa selostaa peliä tai pistää sen nettiin.

  Jotenkin vaikeata uskoa että olisi pelkästään siitä kiinni ettei niitä kotipelejä pistetä nettiin. Uusi ahne PJ haluaa kasvattaa kassaa että saa ensi kaudelle liigaan kolme jenkkiä ja sen saa kun ei pistä nettiin striimiä vaan porukan paikalla. ja sitten koitetaan kupata muilta ne vähäisetkin roposet vielä että lähdetään vieraspeleihin striimaaman vastustajan pelit.

  Ihan oikein että Tampere pyysi rahaa, toivottavasti ainakin sen 500e minkä olisivat menettäneet kioski- ja lipputuloina jos olisi jäänyt katsojat kotiin. Pää pois perseestä siellä Vaasassa ja pistäkää ne omat pelinne näkyville !

 • On se uskomatonta että seura mikä saa otteluihin 1000 ihmistä eli siis kassa on noin 7000 – 10000 / ottelu rupee yskiin jos Saints pyytää ton 500? Ihanko tosi? En rupeis syyttän joukkuetta jos Tampereen pelissä käy 100 ihmistä niin eiköhön jokainen 5e ole iso raha pieneen kassaan. Oishan ne vaasankin kotipelit ollu kiva katella täälä Tampereella…..

 • Haluan pari asiaa selventää täällä ihmisille.

  1) Striimin tarjoan vain ja ainoastaan MINÄ. Ei Royals. striimiä ole Royals pyytänyt, eikä rakentanut. Sen olen tehnyt vain minä itse – ilmaiseksi. Siksi Royalsilla ei ole mitään velvollisuutta striimiä tarjota.
  2) Minä päätän loppukädessä missä ja milloin strimi tulee. Seurat tai liitto ei velvoita mihinkään.
  3) Royalsin kotipeleihin ei KUKAAN ole kysynyt lupaa tulla striimaamaan.
  4) Kukaan ei ole minulta kysynyt, tulenko minä striimaamaan heidän ottelun.
  5) Royalsin kotipeleissä olen kuuluttajana, koska lipun maksavat katsojat ansaitsevat asiantuntevan (?) kuulutuksen, mistä tällä kaudella on erityisesti tullut kiitosta. Vitosen maksava asiakas ansaitsee enemmän kuin maksutonta striimiä katsova ihminen.
  6) Rahaa ei ole liikkunut tällä kaudella tässä hommassa yhtään euroa.

  Minä teen tätä hommaa vain ja ainoastaan sen takia, että tykkään siitä. Päätyöni lisäksi teen sivutoimisesti töitä kolmelle eri urheilumedialle, joten raha ei missään vaiheessa ole ollut kysymys. Olen itse urheillut läpi elämäni, ja kun ikä ja loukkaantumiset tekevät tehtävänsä, en pysty enää pelaamaan. Siksi täytän elämääni urheilulla niillä tavoilla kuin pystyn. Pelaamista ei ole niinkään ikävä, mutta pelimatkoja on. Siksi haluan olla tuomassa Royalsin otteluita kotikatsomoon meidän kannattajille, joita on muuten ylivoimaisesti eniten koko maassa. Neljä eniten katsojia vetänyttä ottelua tällä kaudella on pelattu Vaasassa. Ei edes Vaahteraliigassa ole missään niin paljoa väkeä paikalla. Siihen nähden yhdestä striimistä puhuminen on kuin pieru Saharassa. Royalsin menestystä ei olla rakennettu striimeillä. Se on aivan jotakin muuta. Striimi on vain minun oma pieni henkilökohtainen lisä ison kakun päälle. Ja niin kauan kun harrastuspohjalla tehdyssä striimissä on enemmän katsojia kuin vieraspaikkakunnilla on katsojia paikan päällä, niin eiköhän näin kohteliaasti sanottuna ole syytä katsoa peiliin siellä vastapuolella. Tietääkseni niin kauan kun olen ainut joka tätä hommaa tekee, niin tällaisena homma jatkuu. Toisaalta se on hienoa, että yhtä missattua ottelua kaivataan NÄIN KOVAA, tarkoittaa vain se sitä että homma on tehty oikein. Nyt pitää vain kysyä teiltä muilta, että mitä TE olette tehneet asian eteen? Vastauksen tiedän jo nyt: Ette mitään.

  Joten, eiköhän lopeteta tämä keskustelu tähän, koska todellisuuspohja on tässä keskustelussa ollut jo kauan kateissa.

  Playoffseja odotellessa,

  Pasi Roimela

 • ”Joten, eiköhän lopeteta tämä keskustelu tähän,”

  no ei lopeteta, keskusteluhan loppuu silloin kun se loppuu omatoimisesti eikä kenenkään erikseen käsyttämättä, oli sitten kuinka hyvä selostaja tai tekee vaikka kuudelle urheilumedialle hommia, kirjakin tullut kirjoitettua. Saako lakin pitää päässä jos kättelee?

  Kadotit pointini siinä vaiheessa kun sanoit tekeväsi ilmaiseksi hommia. Joo, kyllä, teet varmasti ilmaiseksi, mutta et taida ymmärtää että näyttämällä pelin ilmaiseksi netissä, varastat samalla sen kotijoukkueen varoja sillä että osa seuran tuloista jää saamatta. Sama kun vuokraisit Pyynikin aidan vieressä tikkaita ihmisille eurolla ja omasta grillistä makkaroita eurolla. Porukka sitten katselee sen matsin aidan yli säästämällä rahaa samalla kun seura rahan menettää, tajusitko vai pitääkö se kirjoittaa ruotsiksi?

  Edes Vaasassa ei luulisi olevan noin yksinkertaista porukkaa.

  Samalla periaatteeellahan Nelonen on kieltänyt vaahteran näyttämisen kun sopimus on että se näytetään pelkästään heidän kanaviltaan ja saavat siitä kuluneet kustannukset katettua mainosten ja kanavapakettimyynnin kautta. Miksi et sitten striimaa vaahteramatseja, Samahan se on varastaa isomman tuotantoyhtiön varoja kun pienen urheiluseuran? Prosentuaalisesti seura menettää suuremman siivun tuloistaan.

  Valokuvaamiset ja videokuvaamiset pitäisi antaa ainoastaan pelaavan kotijoukkueen oikeudeksi jolloin tuotteeet voidaan myydä seuran hyväksi.

 • Nyt kannattaisi kuitenkin katsoa isompaa kuvaa, eikä keskittyä niihin muutamaan tyyppiin, jotka kotiyleisön joukosta ylipäätään tietävät, että ottelu striimataan vierasjoukkueen toimesta ja haluavat mieluummin kytätä peliin yksinään pieneltä ruudulta kuin katsoa sen paikan päältä. Tällaiset nihilistit eivät myöskään kanna kassikaupalla rahaa oheispalveluihin, joten menetys makkaramyynnin osaltakin jäisi pieneksi. En jaksa uskoa, että kyse on kovin suuresta joukosta.

  Mitä tulee valokuvaamisen kieltämiseen muilta kuin kotijoukkueelta, se on aivan älytön ajatus. Ei kukaan tee tässä maassa jenkkifutiskuvilla rahaa. Sen sijaan laji ja kaikki seurat saavat aivan ilmaista näkyvyyttä, kun kuvia julkaistaan nettisivuilla, Facebookissa yms. Sponsoritkin saavat näkyvyyttä ihan eri tavalla kuin jos peliasu- ja laitamainokset näkyisivät vain niille muutamalle sadalle katsojalle paikan päällä.

 • Ottamatta kantaa väitetyn rahallisen vaatimuksen todenperäisyyteen tai sen suuruuteen haluaisin kysyä että millä planeetalla ottelun striimaaminen veisi kotijoukkueelta 500 euroa pois (kuten yllä ehdotettu)?
  On hyvä jos katsoja käyttää keskinmäärin 3 euroa pelissä pääsymaksun lisäksi. Jos pääsylippu on 5 euroa kuten Vaasassa, pitäisi striimin eteen jääädä noin 70 sellaista katsojaa jotka muuten olisivat raahautuneet paikan päälle. Kuinka paljon Pyynikillä oli katsojia yhteensä?

  Uskallan väittää että striimiä seuranneista alle 5% olisivat käyneet Royalsin vieraspeleissä mikäli striimiä ei olisi ollut. Sama pätee jos kotipeleistä olisi striimi, sillä erolla että striimin katsojamäärät romahtaisivat. Striimin vaikutus katsojamääriin siis tuskin ylittää kourallista millään paikkakunnalla. Taloudellinen ”haitta” olisi tällöin lähempänä 50 euroa kuin 500.

  Yllä oleva on toki spekulaatiota, mutta sen voin vakuuttaa, että ahneus ei liity tähän asiaan millään lailla. Vaasassa noin 50 vapaaehtoista tekee hartijavoimin hommia luodakseen ottelutapahtuman johon ihmisten olisi hyvä tulla. Ja nehän tulee. Nimenomaan ottelutapahtumaa varten. Striimin tekeminen kotipeleistä ei vaasalaisittain toisi mitään lisäarvoa, mutta ei se haittaakan tekisi. Ei vaan ole mitään järkeä käyttää siihen sellaisia resursseja joilla on muualla parempaa käyttöä. Jos joku toinen taho (esim. vieraileva joukkue) kuitenkin haluaisi striimin toteuttaa en ainakaan henkilökohtaisesti näkisi siinä mitään ongelmaa.

 • ”Nyt pitää vain kysyä teiltä muilta, että mitä TE olette tehneet asian eteen? Vastauksen tiedän jo nyt: Ette mitään. ”

  Osuvasti sanottu Roy Mela! Ja muille voisin sanoa, että menkää sinne kentän laidalle katsomaan. Siellä sitä jefua parhaiten näkee!

 • Lisättäköön viimeiseen ettei asia toki ole minun päätettävissä. Näen vaan että olisi johdonmukaista että juuri vierailevan joukkueen ”leiristä” joku tekisi striimiä kuten Pasi nyt on tehnyt Royalsin vieraspeleissä.
  Asia varmasti muuttuisi nopeasti jos kuvaan tulisi kaupallisia intressejä (i.e. Maksulliset palvelut), mutta niin kauan kun sellaisia ei ole divarin osalta tarjolla en näe ilmaisstriimiä huonona asiana.

  Niin…ja anteeks huono matikka yllä. 500 jaettuna 8:lla ei tietenkään ole 70, mutta pointti ei siitä muutu

 • Roimelan tekemä duuni/harrastus on mielestäni erinomainen juttu lajille, mutta on mielestäni ihan ymmärrettävää, että erimielisyyksiä voi tulla, koska yhteisistä käytänteistä ei olla sovittu.

  ”Striimin vaikutus katsojamääriin siis tuskin ylittää kourallista millään paikkakunnalla.”

  Asia ei ole mielestäni ihan noin mustavalkoinen. ja vaikutusta on mielestäni todella vaikea arvioida. Esimerkiksi sadekelillä hävikki saattaa olla paljon enemmänkin. (Valokuvauksen ja jälkilähetyksien en usko vaikuttavan katsojamääriin missään tapauksessa negatiivisesti, joten ne ovat mielestäni vähän eri juttu).

  Jaguaarit vs. Royals -ottelussa toimittiin niin, että Jyväskylä mainosti Roimelan streamia omia tiedotuskanaviaan pitkin vasta ottelun alettua. Tällöin ei ainakaan ne uudet, lajista kiinnostuneet jyväskyläläiset jääneet kotiin. Stream toimi kuitenkin lisäarvona paitsi Royalsin kannattajille, myös niille Jaguaarien kannattajille, jotka eivät Viitaniemeen päässeet. Katsojamäärä ottelussa oli hieman pienempi kuin muissa kauden kotiotteluissa (mutta Viitaniemen tämän kauden katsojamäärillä ja lipunhinnalla vaikutus ei varmastikaan olleet 500 euron luokkaa. Tampereella katsojia on kuitenkin ollut tuplasti Jyväskylän lukuihin verrattuna ja jos hävikkiä olisi samassa suhteessa, niin en minä ainakaan uskaltaisi käydä väittämään, ettei kassassa saattaisi olla 500 euroa vähemmän kuin muissa kotipeleissä).

  Esimerkiksi omat tiedot/taidot ja välineet riittäisivät myös streamin lähettämiseen (vaikkei selostus olisikaan varmasti Roimelan tasoa), mutta kuten Hökis edellä kommentoi se ei juuri toisi lisäarvoa kotiottelutapahtumalle. (Tällä kaudella esteeksi nousi lisäksi paluu kentille.) Ehkä pitää harkita itsekin Roimelan harrastusta ja ottaa kamera+läppäri+mikki&mokkula mukaan ensi kesän vierasmatseihin. Seuroilla on taas talvella hyvin aikaa sopia käytännöistä keskenään. Siihen saakka on mielestäni turha huudella Pasille, Vaasalle tai Tampereelle siitä, että tekevät niin kuin parhaaksi näkevät.

 • Striimaus palvelee nimen omaan seuran omia faneja. Vaasan osalta se on palvellut minun faniuttani todella hyvin ja olen siihen erittäin tyytyväinen. Iso kiitos Roy Mela !

  Ehdotan tamperelaisille: striimatkaa tekin vieraspelit sillä Te palvelette Teidän fanejanne. Ilman faneja seura kuolee. Hyvällä selostuksella saatte uusia katsojia ja UUSIA faneja ja He täyttävät teidän katsomonne. Kai Saintsikin uusia faneja haluaa ???

  Seurat voisivat sopia että vieraspelissä saa olla striimaaja ilmaiseksi jos lähetys on ilmaista.

 • Myös tämä olisi ihan mielenkiintoinen konsepti:

  http://sporttv.fi/
  http://www.livestream.fi/ppv.html

  …jolloin kotijoukkue voisi tuottaa lähetyksen ja kerätä vierasjoukkueen kannattajien/katsojien rahat. Ottelutapahtuma vaatii kuitenkin seuralta muutenkin varsin paljon tekijöitä ja seurat punnitsevat varmasti aina tarkkaan, lisätäänkö seurojen kontolle pakollisia lisävelvoitteita.

 • Tuskin striimaus montaa katsojaa rokottaisi. Lipun hinta on tuo 5 euroa myös tampereella. 5 euroa ei ole todellakaan paljoa ja onhan se nyt ihan erilaista olla paikan päällä kuin katsoa läppäriltä

 • Kun nimettömänä alat haukkumaan minua tyhmäksi ja heität pöytään aina niin ala-arvoisen ruotsinkielisyys-kommentin vaasalaisia koskien, niin ainakin sinun kohdalla toivon että keskustelu loppuisi. Kyllä, Vaasassa on n. 20% äidinkieleltään ruotsinkielisiä, ja heitä pelaa myös Royalsissa.

  Ihan tiedoksi sinullekin, jos saan sen rautalangasta vääntää: Olemme AINA kysyneet luvan kotijoukkueelta striimin tekemiseen. Emme koskaan ole menneet minnekään pelipaikkakunnalle tyyliin ”moi, me striimaamme tämän matsin, ” vaan AINA on hyvissä ajoin kysytty lupa. Emme me todellakaan ole tyhmää sakkia, vaikka Vaasassa asumme. Minulla on aina ollut lähtökohtana se, etten mene syömään vieraaseen pöytään ilman lupaa. Kuten aiemmin sanottiin, niin Jyväskylässä striimin mainostus paikkakunnalla alkoi vasta ottelun alkamisen aikaan, ettei kenellekään tulisi vaihtoehdoksi jäädä kotiin netin ääreen. Sama oli kauden avausottelussa Hyvinkäällä ja Oulussa. Tämän asian voit varmistaa halutessasi kyseisten joukkueiden joukkueenjohtajilta. Lupa on kysytty, lupa on saatu.

  Alunperin striimin pitä näkyä vain Royalsin omalla kanavalla, ja sitä mainostettiin vain Royalsin kannattajille. Se ei sopinut Liiton TV-sopimukseen, joten striimistä jouduttiin tekemään ”julkinen”, striimaamalla se sajl.fi:n kautta.

  Se että teen usealle urheilutoimitukselle töitä, tarkoittaa sitä että niistä saan palkkaa. Tämän teen vain etunenässä Royalsin kannattajia palvellakseni, ja puhtaasti harrastuksena. Tiedän senkin, että striimejä on katsonut moni kannattaja, joiden oma joukkue ei edes ottelussa pelaa.

 • Hyvää,työtä Roy Mela. Ihmetyttää tämä koko arvostelu kun lajia yritetään viedä eteenpäin. Tosin ymmärrän kyllä, että se johtuu Vaasan ehkä hieman ylimielisestä asennoitumisesta ja liiga puheista. Joillekin ottaa koville Vaasan hehkutus. Toisaalta vajaa miehinen Tampere näytti eilisessä pelissä, että Vaasan häviö Vantaalle ei ollut sattumaa. Tietojeni mukaan Tampereelta puuttui puolustuksesta avain pelaajia ja osa joutui alun jälkeen jättämään kentän.

 • Ja niin puuttuihan Vaasaltakin muutama avain pelaaja unohdin mainita Ceken,Järviö:)

 • Älä Pasi lähde näiden huutelijoiden mukaan ja alennu samalle tasolle. Aivan loistavaa duunia jota teet ihan omilla resursseillasi omien aikataulujen mukaan. Hattu pois päästä ja omaa toimintaa kehittämään! Keep up the good work!

 • Maksullinen striimi voisi parhaillaan tuoda seuroille jotain lisätuloja, mutta myös kustannuksia. Todennäköisesti se karsisi katsojia aika reippaasti ja lisäksi maksavilla asiakkailla olisi oikeus vaatiia jotain myös laadun suhteen. Toisin sanoen se on aika ison työn takana. Jollain aikavälillä, jos ilmaisstriimi yleistyy, markkinat kasvaa ja seuroille karttuu osaamista/kokemusta se voisi toimiakin. Tässä tilanteessa en usko että siihen ollaan aivan kypsiä. Toinen kysymys on miten liitto suhtautuisi asiaan.

  Itse eilen Pyynikillä ottelua kentän laidalta seuranneena arvioin että paikalla oli ehkä 150 katsojaa (voin olla väärässä). Olisiko niistä puolet jäänyt kotiin jos ottelusta olisi ollut striimi?
  Mutta kuten Mikko yllä totesi. Jokainen joukkue päättää itse miten asiaan suhtautuu, joten huuteluun ei ole syytä. Kuitenkin on hyvä että asiasta käydään avointa keskustelua. Se on ainoa tapa viedä asioita eteenpäin.

 • Itse en ole halukas ostamaan minkään SporttiTV:n katseluoikeuksia. Mielummin maksan omalle seuralle kannatusmaksua striimeistä.

 • Tai vaikka striimaajalle.

 • Vaasa on pelannut Saintsia vastaan nyt kolme kertaa ja poistunut voittajana joka kerta. Miehiä on syystä tai toisesta ollut nolemmilta pois, mutta niihin on mielestäni turha vedota. Molemmat pelit tampereella olen nähnyt ja voittajasta ei ole ollut epäselvyyttä. Royals on ollut parempi tällä kaudella se on myönnettävä. Jos sitten ensi kaudella tai Spaghettimaljassa koitetaan uudestaan.

 • Selvennyksenä vielä Fanille, että noiden palveluiden hinnoittelupolitiikka on ainakin sivujen mukaan seuraava:

  ”Live Stream Finland on Suomen ainoa etä-Pay-Per-View palveluiden tarjoaja.

  -Ei asennus maksuja
  -Ei streaming/lähetys kustannuksia
  -Tulonjako myynnistä”

  …Eli käytännössä katseluoikeuksilla maksat seuralle/tahi muulle lähetyksen tuottajalle kannatusmaksua ja firma ottaa proviikat välistä.

 • Pekka muuten samaa mieltä kanssasi kyllä, mutta eilen tampere johti matsia 3 neljänneksellä jos oikein muistan. Eli en jaa kanssasi kaikki selviä pelelejä kommenttia. Ratkaisu maalissa Rb rikko 4-5 taklausta mikä on kyllä liikaa vaikka ihon ok suomi päkki onkin. Ehkä siinä tilanteessa näkyi ainakin katsomoon siltä, että nuorten pelaajien kokemattuus hieman kostautui.

 • Muutama kirohärö, liian kova kapula päällä:)

 • @ei voi ja juma
  Vaasalta puuttui myös RB Suoste, WR Kaas sekä DE Khalifa. Kaikki tilastojen mukaan isoja tekijöitä. Nämä siis Järviön ja Cekenin lisäksi.

  Tampereelta ei puuttunut ketään joka olisi tehnyt eron eiliseen peliin PISTE.

  P.s Vaasa on hävinnyt Vantaalle silloin kun pelas joskus samaa sarjaa ja siitä nyt on muutama vuosi….. herätys.

 • Hehe..Tarjoon tota vantaata aina eli Hyvinkää ja kyllä Tampereelta puuttu monta tärkeetä ukkoo:) Ja pari loukkaantu ekoilla dauneilla ja jos oikein kuulin niin yks hullu kuulemma korkeessa kuumeessa. Voit väittää toisin mutta fakta on fakta myös se että Vaasa voitti:)

 • Tampeella niin vähän katsojia että pelkkä ilmainen streamikin pelottaa jo? Voi herran jumala. Kyllä kannattais miettiä muita syitä että miksi tampereella tai muuallakaan ei yleisöä riitä.

  Ehdotan että seuraavassa Royalsin kotipelissä vastustaja streamaa pelin. Veikkaan silti että makkaraa ja pääsylippuja myydään entiseen tapaan.

  Haiskahtaa ainakin yhden kirjoittajan kohdalla siltä että ollaan hiukan katkeria Vaasan ylivoimaisesti suurimalle yleisökeskiarvolle..

  Och samma på sveska eller hur?

 • Royls up! Ton loppu kaneetin olis voinu jättää kirjottamatta. Pidetään hauskaa ja kirjotellaan,mutta tollainen pois. Tiedän ettet tarkoitus hakuisesti lietso rasismia! Jos joku k..pää vihjailee rantaruotsalaisuudesta niin se on musta häpeä sille. Kun tietää Vaasan valm.ynnä pelaajien taustat voi vasta kirjoittelu mennä aika rumaksi.

 • Kyllä saa olla taas ylpeä edustaessaan lajia jossa ollaan niin pohjamudissa näkyvyyden ja katsojien suhteen että itketään täällä isojen miesten toimesta jostain menetetyistä lipputuloista kun paikalle saadaan juuri se 50 katsojaa. Eiköhän tämä keskustelu ole nyt tässä. Samalla logiikalla voisin väittää että Royalsin tehdessä otteluraporttinsa myös ruotsiksi ja englanniksi syödään lehtien levikkiä. Tuskin näin.

  Ihan mielenkiinnolla kysyisin että millä mittarilla Vaasasta on tullut virallisia omahyväisiä kommentteja? Liiganoususta ei ilmeisesti saa puhua tai laittaa sitä tavoitteeksi ilman että kutsutaan rantaruotsalaiseksi diivaksi?

  Ei millään pahalla mutta ”katsotaan mitä tapahtuu” toiminnalla saadaan tulokseksi..noh..juuri sitä mitä suuressa osassa seuroista on saatu aikaan vuosien varrella.

  Näin pienelle ja kasvavalle lajille ei varmaan olisi haittaa jos seurat alkaisivat yhdessä tekemään töitä että laji kasvaisi ja saisi näkyvyyttä tälläisen mitään jalostamattoman keskustelun sijaan.

 • Pari kautta olen valokuvannut Tampere Saintsin kotipelit ja välillä käynyt vieraissakin. Kotimainen JEFU on juuri niin tuore tuttavuus, ennen vuotta 2012 en ole peleissä käynyt.

  Pyynikilä tarjottu JEFU-tuote on mainio: Peli on ollut menestyksekästä ja miljöö on katsojille miellyttävä: mukava sopivankokoinen stadion. Vaasa on tehnyt selvästi jotain oikein kun yleisömäärät ovat noin hienot. Väittäisin että useamman seuran olisi se hattu otettava markkinointimielessä kouraan ja selvitettävä mitä voisi tehdä homman eteen että tulos olisi sama tai parempi Eipä tainneet Tampereenkaan yleisömäärät ainakaan nousta kun paikalliskamppailija Nokialta ei saanut peliään kasaan.

  Striimiin en ota kantaa mutta siinä ollaan kovasti hakoteillä jos kuvitellaan että kotijoukkueella olisi valokuviin jonkinlaiset oikeudet. Ne oikeudet on kuvaajalla. Ajatusmaailma on melko pielessä tässä lajissajos kuvitellaan että joku maksaisi siitä että pääsee pelit kuvaamaan. Jalkapallon MM-kisat voi olla sitten eri juttu…Luuleeko joku että näillä kuvilla jotain tienaa. Edes makkarat pelissä? Kuten Roimela sanoi, tätä tehdään hyvin pitkälti rakkaudesta a) lajiin ja b) omaan harrastukseen, joka siis itsellä tuo räpsyily kameran kanssa.

  Roy Mela todella ansaitsee respektit tekemästään vapaaehtoistyöstä., kuten Tuomo Tomperikin. Itsekin koen tekeväni lajille peeärrää omasta selkänahastani mutta ilomielin kun yritän saada kiinnostavia kuvia peleistä aikaan. Siitä puheen ollen käykäähän tsekkaamassa viimeiset Saints – Royals räpsyt osoitteessa: http://kohoraa.kuvat.fi/kuvat/Urheilu/Amerikkalainen+jalkapallo/Tampere+Saints+-+Wasa+Royals+16.8.2014/

 • Wau…olen erittäin pahoillani, että edes avasin keskustelun striimistä. Tästä keskustelusta saa vain ja ainoastaan sellaisen kuvan, että lajin parissa ei pyöri kuin kourallinen ihmisiä, jotka tekevät asioita rakkaudesta lajiin. Suomalaisille tämä on niin vieras laji, että mua oikeesti hävettää niiden puolesta, jotka viittii laittaa kapuloita rattaisiin sille, että laji saa näkyvyyttä. Vaasan puolelta en kyllä ole mitään ylimielisyyttä lukenut, mutta esim tässä keskustelussa muilta sitäkin enemmän.
  Vielä kerran, pahoitteluni Roy Mela, että tämä tuli tässä puheeksi. En odottanut tämän tasoista idiotismia sinua tai vaasaa kohtaan. Omasta puolestani kiitän isosti tekemästäsi työstä ja nostan hattua!

 • Nou hätä, hyvä että asiat tulee esiin ja päästään keskustelemaan asiasta, joka on todennäköisesti tulevaisuutta kaikkialla.

 • Olen seurannut lajia Suomessa vuodesta 1982 ja ollut mukana aktiivisena seuratoimijana pitkälti toistakymmentä vuotta. Oma kokemukseni on, että tekijöitä on aina liian vähän ja kaikki tekevät hommia puhtaasti rakkaudesta lajiin. Tätä taustaa vasten on ikävää lukea muutamien nimimerkkien kritiikkiä, joka kohdistuu yhteen tällaiseen työjuhtaan, joka vaivoja säätelemättä yrittää tarjota elämyksiä muille.

  Kotimainen jenkkifutis on mennyt eteenpäin harrastajamäärissä, mutta edelleen taustajoukoissa pyörii vain kourallinen ihmisiä. Näkisin, että tässä olisi selkeä kehittämisen paikka. Olen ihmetellyt, miksi niin monet lajin lopettavat pelaajat katoavat viimeisen ottelunsa jälkeen kuin tina tuhkaan. Onko lopettamisen tuska niin suuri, ettei kestä enää edes katsella muiden pelaamista? Näitä ex-pelaajia tarvittaisiin valmennukseen, johtokuntaan, toimitsijoiksi tai edes katsojiksi.

 • Jos miettii miten moni jääkiekkoilija jatkaa lajin parissa peliuran loppumisen jälkeen, niin tuskin sekään prosentti mikään päätähuimaava on. Kun lajissa pyörii tarpeeksi paljon pelaajia/harrastajia, niin pienikin prosentti tuottaa monia tekijöitä. Toisaalta jääkiekko/jalkapallo saattaa olla hieman väärä vertauskuva koska siinä on seuratoimijana mahdollisuus jossain vaiheessa saada ihan oikeaa korvausta.

  Aika moni seura pyörii tällä hetkellä puhtaalla rakkaudella. Jos toiminnasta vastaa yksi tai kaksi heppua, niin ongelmat syntyvät siinä vaiheessa kun nämä syystä tai toisesta eivät enää pyöritäkään seuraa. Toki saatan olla väärässä koska faktatietoa seurojen tilanteesta minulla ei ole, pelkkää mutua ja omia kokemuksia. Mutta miten moni seura joutuisi isoihin ongelmiin jos seuran kaksi aktiivisinta puuhastelijaa poistuisivat seurasta?

  Mitä taas tulee tähän striimikeskusteluun niin nettikirjoittelussa löytyy aina vänkääjiä, joiden päämäärä on päästä kritisoimaan ja vänkäämään. Ei kritiikkiä ole aina kiva ottaa vastaan, mutta yksittäisten nimimerkkien huutelua ei kannata kauhean henkilökohtaisesti ottaa. Roimelalle iso käsi striimeistä, toivottavasti ensi kaudella useampikin seuraa edes pohtii otteluiden striimaamista ja kuvaamista. Rahallisesti ei puhuta mahdottomuuksista, isompi homma taitaa olla löytää se kaveri jolla on riittävästi rakkautta tehdä sitä.

 • ”Ihan mielenkiinnolla kysyisin että millä mittarilla Vaasasta on tullut virallisia omahyväisiä kommentteja? ”

  Juurihan itse vastasit kysymykseesi lauseella: ”Kyllä saa olla taas ylpeä edustaessaan lajia jossa ollaan niin pohjamudissa näkyvyyden ja katsojien suhteen että itketään täällä isojen miesten toimesta jostain menetetyistä lipputuloista kun paikalle saadaan juuri se 50 katsojaa. ”

  Tuo jos mikä on omahyväista ja sisäänpäin kääntynyttä paskaa. Se että oikeissa kaupungeissa eikä missään Vaasan kokosissa kyläpahasissa harrastetaan muutakin urheilua ja katsojat ovat katsomassa oikeaa urheilua, ei oikeuta millään tavalla katsomaan nenäänsä pitkin muita seuroja.

  Aivan varmasti meillä ja muualla tehdään myös parhaan mukaan asioita sen eteen että niitä katsojia sinne olisi tulossa ja siihen ei tarvita mitään ylimääräisiä perseilijöitä huutelemaan.

 • ”No. Try not. Do… or do not. There is no try.”

  – Yoda

 • Onpa Roy mela kerinnyt selostamaan liiga ottelua tänä kesänä Seinäjoellekin

 • @STOP AHNEUDELLE!: ”Aivan varmasti meillä ja muualla tehdään myös parhaan mukaan asioita sen eteen että niitä katsojia sinne olisi tulossa ja siihen ei tarvita mitään ylimääräisiä perseilijöitä huutelemaan.”

  Tehdään varmasti parhaan mukaan, mutta miten hyvä se paras on? Vaasa on osoittanut että divaripeliin ON mahdollista saada porukkaa. Eli vanha klisee ”ei tää kiinnosta ketään” voidaan unohtaa. Kun tekosyyt jätetään pois, jokainen voi oman joukkueensa kohdalla miettiä mitä kaikea on tehty sen eteen että katsojia saataisiin peleihin. Jos joukkueessa ei ole ketään jolla olisi jotain hajua markkinoinnista, niin asiaa voisi lähestyä vaikka seuraavien kysymyksien kautta:
  – Mikä on tavoite yleisömäärälle? Miten se perustellaan?
  – Onko kohderyhmänä kaverit/vaimot vai täysin lajin ulkopuoliset ihmiset?
  – Miten tämä kohderyhmä tavoitetaan ja saadaan tulemaan paikalle?
  – Onko peli ja katsomo sekä paikkana että tapahtumana tulemisen arvoinen?
  – Onko ensikertalaiset huomioitu (selostus, lehtiset yms.)

  Vanha totuus on että huonosta palvelusta kerrotaan kymmenelle kaverille ja hyvästä yhdelle. Eli jos peli urheilutapahtumana on huono ja kokemuksesta jää tunne ”ei ollut sen arvoista”, niin tuskin ensikertalainen ulkopuolinen tulee uudestaan. Saatika sitten suosittelee kavereilleen.

  Käsittääkseni monessa seurassa ollaan panostettu tähän urheilutapahtumaan. Sen sijaan en tiedä miten markkinointia on toteutettu. Onko se jäänyt pelkästään nettisivujen ja facebookin varaan vai onko jotain muutakin tehty. Mutta jos lähdetään liikkeelle asenteella ”ollaan me yritetty parhaamme, ei vaan toimi” niin ei se toiminta paljoa kehity. Aina voi tehdä asioita paremmin ja toisin, jos jokin homma ei toimi. Jos taas jokin homma toimii jossain päin, niin tuskin siellä pantataan tietoa jos joku sitä sattuisi kysymään.

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *