Saints – Crocodiles

Viimeksi muokattu 16.4.2017 11:22 61

(2-6)

49

(2-7)

14
1 2  
28 21 49
14 0 14

24.7.2017 klo 18:30 Tampere

Kaari

Saints selkeään voittoon Crocodilesista

Gridiron Staff 25. heinäkuuta 2017 12:08

Vieraileva Seinäjoki Crocodiles avasi ottelun väkevästi, mutta lopulta sinipaitainen kotijoukkue lasketteli selkeään voittoon.

Lue lisää

Kommentoi

 • Nyt on Saintsilla miljoonan taalan saumat voittaa Seinäjoki. Zacok, Arrivey ja Magwood poissa.

 • Näin näyttää olevan… Ja Bonacci pelaa pelinrakentajana joka nyt onneksi vapauttaa Brooksin taas laitahyökkääjäksi. Jos Saints nyt voittaa niin sitten Turun on pakko voittaa sekä Saints että Crokot päästäkseen edes arvontaan sarjapaikasta…

 • Onko kellään tietoa miksi Zacok on edelleen sivussa? Muutama viikko sitten selostaja puhui loukkaantumisesta

 • Lähdössä Jenkkeihin eikä pelaa enää tänävuonna.

 • Luulen, että kun kaverilla on enskaudeksi ykkös divarin yliopistoon täys stipendi taskussa niin ei riskeerata sitä. On kuitenkin kyse isosta mahdollisuudesta ja isosta määrästä rahaa verrattuna Vaahteraliigan puuhasteluun ;) …itse en ainakaan ottaisi tuossa vaiheessa mitään riskiä. En kyllä tiedä onko sopimuksessa minkälaiset pykälät. …Voihan toki olla, että seurakin on niin viisas ettei anna pelaajan riskeerata isoa mahdollisuuttaan.

 • Aikamoisia menetyksiä crocoilla.
  Saas nähdä kuinka omat pojat vastaa huutoon.

 • a pussy

 • an idiot

 • Onpa kuritonta pelaamista crocoilta.
  Ymmärrän ettäpaljon pelaajilla eri pelipaikkoja, mutta kurittomuus ei johdu siitä.

 • No joo, enpä olisi uskonut kauden alussa tätä mutta hienoa tekemistä saintsissa!
  Siellähän oli alkuseremonioissa ehkä 25 krokoa ja ehkä 45 saintsilaista. Ehkäpä kertoo mihin joukkueet on menossa… toinen ylöspäin ja toinen alaspäin. sääli krokoja mutta kun Vaasa on naapurissa on pelaajakato melkoinen.

  Koivumäki ja Leinonen vois mennä Vaasaan pelaamaan ens kaudeksi. Siellä häärää tutut Ceken, Stacey, Sotilaire, Cutlan, Saloranta.
  Ville Järviö vois kuntouttaa itsensä vielä antamaan RB:lle kokemusoppia.

  Saisivat seinäjoenkin parhaat pelaajat sen mestaruuden minkä ansaitsevat. Suomen parhaimmat takakentän pelaajat jo vuosien ajan.

  Pelaajat on lojaaleja, ymmärrän sen hyvin. Ja varsinkin Leinoselle olisikin hassua jos lähtis vielä mukavuusalueelta kerran pois ja treenais itsensä talven aikana vielä entistäkin kovemmaksi.
  Sen lupaan että Seppo ottaa pojjaat avosylin vastaan ja olisi jo pelaajienkin etu. Mutta aika rankkaa se olisi Havulehdolta tunnustaa moinen ja varsinkin lähteä rakentamaan joukkuetta alusta divarista. Mielestäni Seinäjoki vaan tarvitsee tukevamman jalustan, omat junnut ei kanna ja pelaajien määrä on surkealla tasolla.

  Pahoittelut mutta luvut eivät valehtele. Nöyrästi tekemään vaan töitä, Vaasa lähti aikanaan ihan nollasta ja nyt menossa vaahteramaljaan! Seinäjoella on mielestäni kriisipalaverin paikka ja mietittävä oikeasti montako kautta vielä tässä ”taistellaan” ja puristetaan että kyllä tämä tästä. Jotain on pakko tehdä koska isossa kuvassa olette nyt liigasssa numerolla 6. ja kokoajan huonompaan suuntaan.

  Kaupungit on myös senverran lähellä toisiaan että ehdottomasti yhteistä junnuhommaa kehittämään. Yhdistäkää voimanne junnuissa niin molemmat hyötyy pitkällä tähtäimellä.

 • Hah, johan vitsin murjaisit! Monenko nykyisen Vaasan importin kuvittelet pelaavan siellä vielä ensi vuonna? Veikkaan että vaihtuu koko sakki. Seinäjoki on ensi vuonna taas parempi, ei se vaadi ku päävalkun vaihdon.

 • Mielenkiinnosta katsoin Crocojen junnutilannetta ja kun verrataan Seinäjoen junnumääriä muihin seuroihin, niin näyttäis olevan ihan vahalla pohjalla.
  Nettisivuilta kun katsoo…
  U9 junnuja 10kpl
  U11 junnuja 21kpl
  …huom! U9/U11 sarjaa pelaa 31 junnua!
  U9 junnut varmaan joutuvat pelaamaan U11 pelejä kun muilla ei ole laittaa joukkuetta tähän sarjaan.
  U13 junnuja 20kpl
  U15 junnuja 15kpl
  U17 junnuja 24kpl
  U19 junnuja ei näytä olevan. Taitavat treenata edustuksen kanssa ja osa mahtuvan rosteriinkin.
  …todennäköisesti ensi kaudella ovat myös jo astetta kovempia pelimiehiä. Kausi Vaahterassa ja edustuksen harjoitusvahvuudessa on koulinut varmasti jätkiä paremmin kuin U19 sarja.
  …kyllä vihreellä näyttäis kivijalka olevan paremmassa kunnossa kuin monella muulla!
  Ei Seinäjoki kehitystyössä näytä apua tarvitsevan, mutta ehkä Vaasa tarvitsisi?!?
  Todennäköisesti tulevat monen täällä inisiän harmiksi vielä monena vuotena iskemään kovaa Vaahterassa!

 • Hyvä jos olen väärässä! Seinäjoella on perinteikäs ja hyvä joukkue ollut niin kauan kun jefua olen seurannut pikkupojasta. Ehkä huolestuin turhaan ja toivottavasti nuorista nousee seuraavia maajoukkuetason Crokoja!

  Suomen jenkkifutiksen ja rakkaan lajin puolesta olen huolissaan. Harmittaa oikeasti kun on 13 vuotta katsonut vaahteramaljoja telkkarista ja Seinäjoki ei ole voittanut niistä yhtään, vaikka usein on siellä ollut. Mielestäni sinne kuuluisi palkinto, vaan se pitää voittaa. Ja mielestäni eivät ole menossa mestaruuteen, vaan kauemmaksi siitä elikkäs ihan siksi nostin kissaa pöydälle, näin ei voi jatkaa vaan jotain on tehtävä että mestaruusjahdissa olisivat mukana.

  Ja oikeasti tietyille pelaajille kuten Leinonen oikeasti soisi sen mestaruuden.

  Pahoittelut jos joku otti siis nokkiin, Klamydian Pohjanmaa biisin mukaan ”toinen reppana, turvautuu nuoraan, kun on asiat sanottu sille liian suoraan”. Karaoke bravurini :D
  Ja pohjanmaalla, asiat sanotaan suoraan ja niiden takana seistään.

 • Pelaajat jotka ovat saaaneet Stipendin Collegeen eivät saa pelata enää muualla. Vaikuttaa heidän eligiblityyn.

 • Seinäjoen staffi näytti ainakin kuvien perusteella jättää kättelyt väliin. V…mitä urpoja toivottavasti olen väärässä. Ymmärrän kyllä pettymyksen tunteet tolla sen anus-penetraation jälkeen, mutta silti…..

 • Saintsin bussikuski ei kohdaressa nostanu kättä Crokojen vastaavalle, kun hävisivät kesäkuussa, enkä ihmettele sen teurastuksen jälkeen.

 • @3.n asteen diabetes: Nyt on tainnut sokerimittaus ja lääkkkeet jäädä väliin. Tuskin edes näit Saintsin käyttämän liikennöitsijän kuljettajaa ääsjoella.

  Mutta kuten ylempänä on kerrottu, tuo kättelemättömyys kuvastaa moukkamaisuutta Crocojen porukalta. Kyllä normaalisti staffi on mukana kentän kättelyissä.

 • Ketäs siellä pitas kriteerien mukaan olla kättelemässä?
  Ainakin TV vie porukkaa haastatteluun kovin nopeaan.
  Eihän tuo tappio nyt maailman loppu ollut Crocoille.

 • Todellakin seinäjoella näyttää junnuja löytyvän! Lieneekö 2017 eniten junnulisenssejä U9-U17 ikäjoukkueissa? U-19 pelaajia sitten ei niin paljon olekkaan. Seinäjoella on varmaan aina ollut junnujen määrä kolmen suurimman joukossa, mutta kuten tämän(kin) vuoden edustuksen rosteri osoittaa niin niistä junnuista ei sitten osata pitää kiinni!? Pitäisiköhän sielä ääsjoella oikeasti aloittaa pitämään niistä junnuista huolta ja keskittyä niiden kasvattamiseen sillä asenteella että ne pysyisivät seurassa vielä edustus ikäisinäkin?

 • Jos olisin Crokojen johdossa, miettisin kyllä vaihtoehtoina voittamisen meininkiä ykkösessä pienin kustannuksin ja kallista kiikun-kaakun menoa Vaahterassa. Ykkösessä voisi kasvattaa junnuja huomattavasti helpommin ja etsiä uutta identiteettiä. Yleisömäärät luultavasti kasvaisivat, kun tekemisessä olisi positiivinen meininki. Karkaisivatko tähden Vaasaan? Kuka tietää ja onko sillä pitkän päälle merkitystä?

  Oli miten oli, mutta tällaiset kysymykset ovat vain esimerkkejä siitä, millaisia paineita seurojen hallituksilla on. Etsiäkö gloriaa omalle kohdalle vai rakentaako tulevaisuutta mahdollisesti seuraajilleen? Kaiken lisäksi hyvälläkin tahdolla voi tehdä vääriä päätöksiä.

  Onneksi tämä kaikki on vain teoriaa. Joukkueet pelaavat täysillä loppuun asti ja se putoaa, joka jää viimeiseksi.

 • SAJL voisi julkaista muillekin kuin sisäpiirille seurojen lisenssimäärät ikäluokittain. Voisi jakaa respektiä ja shittiä

 • Ei ole Crocot lisenssimäärältään suurin ikäluokissa U15-9. Wolvoilla taitaa olla kaikissa noissa ikäluokissa kaksi (2) joukkuetta.

 • Miksi liiton pitäisi tehdä tilastot seuroittain niiden lisensseistä?? Liitto tekee kokonaisvaltaisen taulukon lisenssien määrästä ikäluokittain, ei liiton kuulu enää tehdä mitään yksittäisten seurojen tilastoja!!! Ne seurat voi sitten julkaista ihan itse lisenssijakauman seurassaan…

 • Ykkösessä kustannukset on lähes samaa luokkaa liigan kanssa, jos siihen panostaa.
  Jos ei panosta, miten luulet että yleisömäärät kasvaa.
  Ykkösestä viedään parhaat liigaan, näkeehän sen jo pk seudullakin.
  Totuus on, että nykypäivän liigassa ei ole 4 joukkueellista tämän paivan liigatason pelaajia. Ilman hyviä importteja on vaikea pärjätä.
  Seinäjoella taidettiin langeta viimekauden jälkeen omat pojat pelaa ja pärjää ajatteluun, kun samalla muut kärkijoukkueet panosti kaikki importteihin rajusti. Jopa Vaasa ja Roosters ottivat reilusti lisää importteja verrattuna edelliseen vuoteen.
  Se on tämän päivän Vaahteraliigan totuus ja jatkuu sellaisena, jos ei sitä jollakin rajoiteta.
  Itse en näkisi tarvetta rajoittaa kilpasarjaa, mutta ehkä sitä voisi laajentaa.
  Junnulisenssien määrä on ihan yhtä kiinnostava kuin liigajoukkueiden kriteeritkin. Miksi ei voisi julkistaa. Ja liitolla se olisi helppo tehdä.

 • Alarivi, eikö Crocot täyttäneet rosteriaan joku aika sitten nostaen import-määrän noin 11:een importiin? Eli se omat pojat pelaa -ajatus on kuopattu jo ajat sitten(varmaan ikinä sellaista ollutkaan, kunhan huutelivat off-seasonilla), eivätkä siltikään oikein pärjää.

 • Ehdottoman kiinnostavaa faktatietoa nuo lisenssimäärät. Kilpailu seurojen kesken tuostakin luvusta on ihan yhtä mielenkiintoinen ja kannustava kuin yleisömäärien vertailu. Luvut kertovat seuratyön onnistumisen tasosta. Ihmettelen miksi näitä ei ole kerrottu julkisuuteen.

 • Eikö tuo kysymys pitäisi esittää seuroille? Joka seuralla on lisenssivastaava joka pystyy järjestelmästä ottamaan listauksen oman seuran lisensseistä, siitä olisi varmasti joka seuran hyvin helppo ilmoittaa lisenssijakauma seurassa… En ymmärrä miksi liiton pitäisi tehdä tuo työ??

 • Liitto pystyy ainoana julkaiseman objektiivista vertailutietoa kattavasti ja nimenomaan liiton tehtävänä on julkaista lajin kasvua edistävää statistiikkaa ihan kuten vaikka pelaajatilatojakin.

 • Liitto esittelee ulos vain ns. konsolidoitua lisenssimäärää perustuen seurojen ilmoituksiin. Ei Liitto lähde esittelemään minkään yksittäisen seuran lukuja. Liiton intressissä on, että tuo konsolidoitu lisenssimäärä on kunnossa ja hallitussa kasvussa – ja näinhän asia on ollut vuodesta toiseen tällä vuosituhannella.

 • Ja näin liitto tekeekin… Liitto ilmoittaa lisenssimäärien kehityksen ja niiden jakauman, mutta liiton tehtävä ei kyllä mitenkään ole pistää seuroja tämän perusteella järjestykseen tai ilmoittaa lisenssien määriä seuroittain. Miten tuo lisenssien ilmoittaminen seuroittain ja lisenssityypeittäin olisi lajin kasvua edistävää statistiikkaa? Miksi liittoa pitäisi kiinnostaa onko crokoilla 20 vai 22 U17 ikäistä lisenssinhaltiaa? Seuraa pitää kiinnostaa oman seuran juniorit tai jäsenmäärät…

 • On lajeja missä liitto ilmoittaa lisenssijakauman seuroittain, ikäjakauman ja kaikkien lisenssin haltijoiden määrän nimineen ja tämä vielä päivittyy reaaliaikaisesti eli ei ole mitään hys hys tietoa joka julkaistaan kerran vuodessa vaan löytyy koska vain kenenkä vain tarkasteltavaksi.
  Lisenssien ikäjakauma on asia mikä ainakin pitäisi kiinnostaa, koska kertoo aika paljon siitä kuinka junioreita tulee mihinkäkin ikäluokkaan ja kuinka niistä onnistutaan pitämään kiinni eli mitkä ovat lajin tulevaisuuden näkymät?
  Miksi liittoa ei kiinnostaisi onko jollakin joukkueella 20 vai 22 U-17 ikäistä lisenssinhaltijaa? Pitäisi kiinnostaa! Nämä nuoret lisenssin haltijat ovat kuitenkin niitä jotka pitävät liitonkin tulevaisuuden kasassa! Vai meinaatko että tarvitaan liittoa jos kaikki pelaa Roosterssissa ja järjestetään vain seuran sisäisiä pelejä?
  Toki kuka tahansa seuratoimija jolla on tunnukset pystyy tuollaisen lisenssi listan joukkueittain tekemään ja laskemaan paljonko on missäkin seurassa ja minkä ikäisiä, mutta kyllä tuon tiedon voisi liittokin tuoda julki.
  @@@Reliikki. Totta jos ( kuten varmaan pitääkin tehdä) lasketaan HKi Wol ja E Wol yhteen niin on Wolverinesilla eniten junnuja.

 • Itseä kiinnostaisi lisenssien lisäksi se että kuinka paljon on nelosen katsoja luvut että kannattaisiko mielummin ottelut striimata nettiin ja säästää ne televisiorahat mielummin nuorisotyöhön. Katsoja lukuja ei ole koskaan kerrottu missään.

 • Itseänikin kiinnostaisi nähdä nämä luvut sillä mikäli huhut tv sopimuksen hinnasta pitää paikkansa niin katsojia pitäisi olla aika määrä.

 • Edelleen liittoa ei kyllä pidä kiinnostaa yksittäiset junnulisenssit jossain seurassa. Liitto julkaisee lisenssien kokonaismäärän ja jakauman kokonaismäärissä, liitto seuraa eri sarjojen joukkuemääriä ja sitä kautta saa varmasti tiedon miten sarjat saadaan pelattua.

  Annatko esimerkin tuollaisesta liitosta, joka tuottaa reaaliaikaista tietoa yleisölle yksittäisen seuran lisenssien jakaumasta? En sano että tuo olisi mahdotonta, mutta kyseessä saattaa myös olla liitto jolla on hiukan enemmän työntekijöitä…

 • Ja se on totta että mitään katsojalukuja ei ole näkynyt, mutta se on varmaan enemmän nelosen kuin liiton ilmoittama asia…

  Itse en edes tiedä mitä tuo televisiointi maksaa? Täällä on moni heittänyt erilaisia lukuja, mutta varmaa tietoa ei minulle ainakaan ole tullut… Eli ne ovat olleet vain huhuja…

 • Jos liitto ilmoittaa että lisensseissä on 8% kasvu ja nuorten lisensseissä on vaikka 7% kasvu niin mitä liitto tekee tiedolla että crokojen U17 ikäisten lisenssit putosivat 1kpl?? Nuhteleeko liitto sitten crokoja tai yrittää jotenkin auttaa tuota yhden seuran yhtä ikäluokkaa?? Ei, vaan liitto seuraa isoa kokonaiskuvaa…

 • ”Edelleen liittoa ei kyllä pidä kiinnostaa yksittäiset junnulisenssit jossain seurassa”

  No kyllä helvetissä liittoa pitää kiinnostaa se, missä seuroissa juniorityötä tehdään tosissaan ja missä ei. Seurakohtainen lisenssimäärä kertoo juuri tämän. Liiton kustannuksista SUURIN OSA katetaan lisenssimaksujen tuotolla joten liiton palkallisen henkilökunnan tulot ovat riippuvaisia lisenssimäärien kehittymisestä. Liiton pitää siis ehdottomasti olla helvetin kiinnostunut lisenssimäärien kehittymisestä sekä yksittäisissä seuroissa, ikäluokissa, että koko lajissa.

  Olen samaa mieltä, että tämänkin luku saisi olla julkinen ja toisin kuin TV-katsojien määrä, seurakohtainen lisenssimäärä ei pidä sisällään arvolatauksia. Hyvät o hyviä ja huonot huonoja. Jos haluaa pois huonojen kategoriasta parantaa toimintaa, kehittää organisaatiota ja panostaa junioritoimintaan.

  Vastoin parempaa tietoa uskoisin, että seurakohtaisen lisenssijakauman pullauttaminen excell-taulukoksi on työmäärältään laskettavissa minuuteissa. Lukujen analysointi ja erilaiset johtopäätökset ovat sitten kunkin statistiikkaan tutustuvan oman kekseliäisyyden varassa.

 • Jokaisella joukkueella on mahdollisuus kirjautua lisenssijärjestelmään ja tarkistaa oman – ja muiden – seuransa lisenssien määrä ja status. Tämä palvelu on käytössä IHAN JOKAISELLA seuralla ja heille on toimitettu tunnukset tätä tarkistelua varten. Joukkueenjohtajat yms. tarkistavat varsinkin kauden alussa ja uusien pelaajien kohdalla, että lisenssi on OK ennen kuin pelaajaa päästetään kentälle.

  Varmasti toimistolla saadaan sama lista tuotettua ja julkaistua, mutta otapa yhteyttä oman seurasi yhteyshenkilöön ja ajakaa lisenssilista ulos niin alkaa mysteerit ratkeamaan.

 • Tässä sen kapeakatseisuuden juuri näkee. Mitä jos YLE haluaisi tehdä kattavan jutun vaikka jenkkifutiksen kehityksestä suomessa 1980-2016. SIlloin heille kerrotaaen että sori, jos et ole minkään seuran listoilla, niin emme anna tietoja, soita jokainen seura erikseen läpi, jos luulet saavasi porukkaa kiinni kun seurojen päättäjät on päivätöissä.

  Mitäs luulet että sitten käy. Niinpä, koska juttu pitää jostain tehdä leipänsä eteen niin seuraava laji, kiitos.

  Hassua että ihmisillä on se käsitys että ketään muuta ei saisi asiat kiinnostaa kuin seuroissa pelaavia tai seura-aktiiveja. Sitten vielä ihmetellään kun laji ei kasva.

  Ja vaikka ei olisi enää millään tavalla lajissa mukana ja jos joskus miettii että voisi jonkun seuran toimintoja lähteä avittamaan niin perseillään heti ja ruvetaan iskemään kämmentä naamaan.

 • Jos YLE haluaisi tehdä tällaisen jutun, he olisivat varmasti toimistoon yhteydessä ja heille ”ulkopuolisena” tarjottaisiin kaikki resurssit jutun tekemiseen. SAJL julkistaa lisenssimäärät vuosittain eri kokousten yhteydessä ja jos sinua – tai jotain muuta – kiinnostaa esim. Crocodilesin juniorilisenssien määrä eroteltuna kokonaisluvuista, tiedät varmuudella mistä sen tiedon saat haltuusi. Jäitä hattuun.

 • Eli meinaat siis että liitolta sellaisen saisi, mutta sitä ei haluta julkisesti laittaa mihinkään esille, siistiä. Tätä juuri ajoin takaa että mikä siinä on se syy että niitä asioita ei voida pitää läpinäkyvästi valmiiksi esillä?

  Huomaatko tuossa analogiassasi mitään ristiriitaisuutta?

 • Hieno esimerkki siitä, miten aika monet käpertyy jefussa sisällepäin: ”kysyppä seuraltasi…, mene liittokokoukseen..jne” Täällä keskustelussa on mukana kasvava joukko lajista kiinnostuneita jotka eivät ole tekemisissä minkään seuran puhumattakaan liiton kanssa. Kuten Seppo E. Ylen haastattelussa sanoi, lajin kiinnostusta ei saa aliarvioida. Vaikkapa potentiaaliset sponsorit saattavat olla kiinnostuneita lajin kasvusta jne. Olisiko jo aika päästä eroon ajattelun sisäsiittoisuudesta?

 • Seurat kilpailee monella tavalla nykyään ja monella saralla.
  Mun mielestä tama juniorien lisenssimäärien julkistaminen yleisesti toisi yhden kilpailuelementin lisää. Mitä pahaa siinä on, jos se ei ole kovin iso homma tuottaa?

  Jos ja kun niitä junioritoimintaan liittyviä kommentteja on tälläkin foorumilla ollut runsaasti, niin tällä listalla voitaisiin todeta tämänhetkinen tilanne.
  Jos listan saisi esim. takautuvasti 5 vuoden ajalta, voisi arvioida, mitkä Seurat ja joukkueet on onnistuneet ja mitä siitä on seurannut.
  Vai HÄ?

 • Liitto tekisi listan jotta näkee missä tehdään juniorityötä tosissaan?? Ja mitä sitten?? Liitto näkee kyllä millä joukkueilla on junioripuolella toimintaa ja osallistuvat sarjoihin, ei siihen mitään seuran yksittäistä lisenssilistaa tarvita.

  Liitto on useana vuonna tehnyt jutun lajin kehityksestä ja lisenssimäärien kasvusta ja se tehdään nimrnomaan lajin näkökulmasta isoina kokonaisuuksina, ei siinä jutussa tarvitse mainita että Koskenkorvan Kuksat nosti juuri U15 lisenssien määrän 16:sta 17:ään…

  Kyllä liitolta varmaan sellaisen saisi mutta miksi? Liitto keskittyy lajin kokonaiskuvaan.

  Voisiko tämä suuri tietäjä nyt pistää sen linkin sellaisen liiton sivuille mistä näkee kyseisen lajin joukkueiden lisenssimäärän reaaliajassa??

 • Sponsorit ovat varmasti kiinnostuneita lajin kasvusta ja siksi liitto on siitä uutisoinut paljon ja tuonut asiaa esiin haastatteluissa. Jos joku yksittäinen seura etsii sponsoreita niin he varmasti tuottavat itse sponsoriesityksensä eivätkä odota että liitto tuottaa sellaisen…

 • Tässä nyt on yksi esimerkki miten liitto uutisoi asiasta, pitäisikö tässä vielä liiton kertoa yksittäisen seuran lukuja? Tämä on juuri sellaista uutisointia mitä liiton tulee tehdä! Seurat voivat sitten tehdä vastaavaa omista luvuistaan…

  http://www.sajl.fi/?x167512=3966282

 • Näyttää kiinnostavan useita vaikka jotkut kynsin hampain näköjään vastustavat ajatusta seurakohtaisten tietojen julkaisemisesta. Toisille lista toisi kunniaa, toisille taas ei. Liitto julkaisee jo seurakohtaisia tietoja erilaisten tilastojen muodossa. Seuratoiminnan vireyden mittari, aktiivisten lisenssipelaajien määrä on hyvä lisä julkisesti tarjolle asetettavaan tietoon.

 • En vastusta mitenkään seurojen lisenssitietojen julkaisua, mutta eikö se silti olisi seuran ihan oma asia? Kaikki näkevät mitkä seurat ovat aktiivisia junioritoiminnassa ilman mitään pilkuntarkkaa numeraalista arvoa U15 pelaajista. Sen kunnian juniorityöstä tai sen puutteen näkee ihan hyvin ilman tuota listaa…

  Tarkoitatko kun seurat tekevät peleistä tilastoja niin ne ovat niitä liiton julkaisemia seurakohtaisia tilastoja? Kyllähän niistä näkee joukkueen parhaat taklaajat yms. Liittohan jopa julkaisee monta sarjapistettä joukkue saavuttaa ja jopa maalisuhteen… Mutta nuo ovat aika oleellisia tietoja kauden kannalta…

  minuakin kyllä kiinnostaa tietää mikä on se liitto josta voin käydä ihan sivullisena katsomassa jokaisen joukkueen lisenssimäärän ja jakauman reaaliajassa?

 • Nykyisessä muodossaan seuroille näkyviä lisenssilistoja ei voine julkaista kaikille avoimiksi, koska ne sisältävät henkilötietoja.

  Näppärämpi järjestelmä varmasti, josta saisi haettua julkisesti lisenssitietoja eri hakukriteereillä, olisi varmasti hirveän kiva, mutta eipä välttämättä kuitenkaan niin tarpeellinen, että sen vuoksi kannattaisi nostaa hirveästi seurojen tai lisenssinostajien maksuja.

  Seurat saavat varmasti kysymällä feedbackia lisenssimääriensä kehityksestä lajiliiton toimistolta, mikäli eivät pahimpaan ruuhka-aikaan soittele. Minulla on sen verta luottoa suomalaiseen journalismiin, että uskon toimittajienkin tähän pystyvät.

 • ”….Minulla on sen verta luottoa suomalaiseen journalismiin, että uskon toimittajienkin tähän pystyvät.”

  Juuri näin. Kaikki säännöllisesti jefusta kirjottavat soittelevat katkeamatta liiton toimistolle ja kyselevät listoja… Ja mitä taas tulee henkilötietoja sisältäviin tietoihin ei kukaan ole niitä kaivannut. Jo alkeellisimmat taulukko-ohjelmat sisältävät logiikan joka kertoo kenttien lukumäärän eri suunnista katsottuna. En oikein ymmärrä näitä nuivia jotka eivät jaluaisi seurojen lisenssimäärätaulukkoja esille. Tieto on todella mielenkiintoista ja kertoo paljon seurojen toiminnanlaajuudesta ja tulevaisuuden näkymistä. Kaikessa lajitiedossa pätee sanonta – enempi parempi. Se osa tiedosta joka ei kiinnosta, sitä ei tarvitse lukea.

 • Eihän tässä mitään henkilötietoja haluta vaan kappalemäärätkin olisi jo hyvä tapa seurata kehitystä eri seurojen välillä.
  Ihan samalla lailla näkyy liiton sivuilla suomenmestari eri aikoina ja kenellä on eniten junnumitaleita yms.
  Tämä junnulisenssien määrä olisi yksi Koskenkorvan Kuksien tapa näyttää organisaationsa vahva osaaminen lisenssimäärissä.
  Edelleenkään en ole lukenut yhtään hyvää syytä, miksi niitä ei voi julkaista.
  Vai onko tässä jollakin seuralla tilanne, jota ei haluta näyttää isommalle yleisölle.

 • Tuo on varmasti hyvä tapa katsoa seuran kehitystä tms, mutta miksi liiton pitäisi tuottaa tämä data?? Liiton silmissä katsotaan seuran joukkueiden määrää, osallistumista sarjoihin yms mikä antaa myös tiedon seuran aktiivisuudesta eri tasoilla. Jos jokin seura haluaa ilmoittaa tarkat lisenssimäärät ikäluokittain näyttääkseen hyvän toiminnan niin sitten se seura voi niin tehdä. Liitto tosiaan ilmoittaa suomen mestarit ja muita tietoja, mutta se onkin liiton tehtävä. Yksittäisen seuran yksittäisen joukkueen lisenssimäärien ilmoittaminen ei ole liiton tehtävä tai edes mitenkään tarpeen.

  Voisiko joku sanoa mikä tämä alla kuvattu laji tai liitto on?

  ”On lajeja missä liitto ilmoittaa lisenssijakauman seuroittain, ikäjakauman ja kaikkien lisenssin haltijoiden määrän nimineen ja tämä vielä päivittyy reaaliaikaisesti eli ei ole mitään hys hys tietoa joka julkaistaan kerran vuodessa vaan löytyy koska vain kenenkä vain tarkasteltavaksi.”

 • Vaikka en ole alkuperäisen tekstin kirjoittaja, kokeilin yksinkertaista google-halua ja löysin tämän

  http://floorball.fi/uutiset/liiton-uutiset/lisenssimaarat-seuroittain-kaksi-yltaa-yli-tuhannen/

  Juuri tällaisia uutisia jenkkifutiskin kaipaa ja miksikö liitto tätä dataa tuottaisi? Koska se on riippumaton taho jonka rooliin tämän tyyppinen tiedonjako kuuluu.

 • Hieno esimerkki. Enpä muista onko SAJL koskaan kertonut mikä seuroista on suurin. Toi säbä-esimerkki on hieno ja antoi yhdellä silmäyksellä näkymän lajin tilanteeseen. Piti heti kurkistaa kotikylän porukan lukumäärä ja sijoitus

 • kyse tässä keskustelussa onkin koko ajan ollut, että tuo lista pitäisi olla ikäryhmittäin jaettuna seuroittain ja se on mielestäni täysin turhaa. Tuollaisen voisi liitto kyllä julkaista missä on vain kaikkien seurojen kokonaislisenssimäärä, mutta lähteä siitä laskemaan kuinka monta mitäkin lisenssiä on niin se on tarpeetonta.

  Edelleen haluaisin tietää mikä on tämä liitto missä näkee kuka vain kaikkien lisenssinhaltioiden tiedot reaaliajassa?

 • junnu toiminnan pakollisuus pitäs poistaa kokonaan

 • Eihän sitä olekaan ollut moneen vuoteen enää. Rahallahan sai ostaa paikkansa vaahteraliigaan jo silloin kun Vaasa sinne nousi.

 • Salibändiliiton tilasto on jo aika hyvä antaa kuvaa siitä missäpäin juniorityötä tehdään.
  Eihän tuo reaaliaika nyt mikään pakollinen ole, vuosittainkin olisi hyvä alku.
  Ja jos tuon listan saa, voisi se olla esim yli 15v ja alle 15v.
  Ja liitolla tämmöinen data varmasti löytyy. Muilla se on käytännössä mahdoton tehdä.
  Ja kysytään nyt vielä kerran, jos tama ei ole kovin iso homma, miksi tätä ei voisi julkistaa?
  Edes lajiliiton sivuilla, ei sitä tarvi Ilta-sanomiin laittaa.

 • Liitossa vedotaan aina kiireisiin ja ei ehditä. Aktiivinen jefukausi suomessa kestää sen 5kk missä liitto on mukana, opiskelijapelithän on itseään ruokkiva systeemi, joten luulisi että sen 7kk tyhjäkäynnin aikana olisi vääntää vaikka minkälaisia käppyröitä exceliin.

 • Tuskimpa tässä asiassa vedottaisiin kiireisiin ja tuollainen juttu voitaisiin helposti tehdä, mutta ehkä ei ole vain tullut mieleen tehdä noin yksityiskohtaista artikkelia asiasta. Harrastajamäärän lisääntymisestä ja lajin kasvusta on kyllä uutisoitu. Jos vihjaisette asiasta liiton tiedottajalle niin eiköhän tuo juttu saada aikaan…

  Ja jos uskotte että liiton hommat alkavat 6.5 kun on ensimmäinen peli ja loppuvat 9.9 kun on vaahteramalja niin uskon teidän olevan hyvin väärässä. Korkeakoulusarjan lopputurnauksen järjestää puhtaasti liitto, hoitaa tilinpäätökset, tilavarauksia tulevalle kaudelle ja tuleviin tapahtumiin, laskutukset, liiton koulutukset yms. Eli tuskin liiton hommissa on 7kk tyhjäkäyntiä…

 • Royals ansaitsi paikkansa Vaahteraliigaan puhtaasti pelaamalla, kun paikka heille avautui takaportin kautta.

  Sama tilanne olisi ollut kaikilla seuroilla, eli maksamalla sakot puuttuvista junioreista, saat pelata sillä sarjatasolla mille olet pelillisesti selvittänyt tiesi. Nythän tällä kaudella Royals täyttää jo kaikki junnukriteerit.

  Kukaan ei osta paikkaansa mistään, vaan huolehtii valvoitteista ja tarvittaessa maksaa sanktiot niiden puuttumisesta. Kohtelu on sama kaikille seuroille.

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *