Runkosarjan parhaat jännittävässä Vaahteramaljassa

Viimeksi muokattu 17.9.2014 20:39 38

(11-1)

21

(9-3)

07
1 2 3 4  
7 0 7 7 21
0 0 0 7 7

13.9.2014 klo 18:00 Helsinki

Helsinki Roosters ja Turku Trojans ovat erinomaisia joukkueita, joista kumpi tahansa voi nostaa Vaahteramaljaa lauantai-iltana.

Kaari

Roosters kaksituhattaluvun toinen dynastia

Tuomo Tomperi 17. syyskuuta 2014 19:12

Helsinki Roostersin kolmas peräkkäinen liigamestaruus tarkoittaa sitä, että joukkue on virallisesti noussut 2000-luvun toiseksi dynastiaksi.

Lue lisää

Kommentoi

 • Vaahteramaljan Facebook-tapahtuma löytyy täältä:

 • Veikkauksia:

  Välieräottelussa Turun hyökkäys oli hyvin tasapainossa juoksun ja heiton suhteen sekä palloa jaettiin heittämällä usealle laitahyökkääjälle. Roostersin hyökkäys on perinteisesti ollut heittopainotteinen eikä edes yrittänyt olla tasapainossa. Älkäämme siis tuomitko sitä mahdollisesta juoksun vähyydestä. En osaa arvioida onko jompikumpi hyökkäyksistä aidosti parempi kuin toinen. Pelkällä heitollakin pärjää, mutta lyhyt- ja keskisyvä heitto pitää silloin onnistua kovalla prosentilla, jotta ketjut pysyvät liikkeessä. RoJo onnistuu tässä, esim. Crocodiles ei. Pelkällä juoksulla taas ei pärjää, kysykää vaikka Butchersilta. Trojans ja Roosters pystyvät sekä heittämään että juoksemaan pallon kanssa. Mikä näiden etenemismuotojen rooli finaalissa tulee olemaan on koordinaattoreiden käsissä ja pelaajien pelipäivän suorittamisessa.

  Edellisessä kohtaamisessa vähämaalinen ottelu ei kaatunut Trojansin puolustukseen. Se kaatui Roostersin puolustukseen. Roosters pystyy pysäyttämään Turun juoksun niin halutessaan, mutta tämä avaa väkisinkin heittoa. Näkisin puolustustenkin olevan hyvin tasavahvat. Ottelu saattaa ratketa siihen kumpi puolustus pystyy ottamaan isot pelit pois. En usko kummankaan puolustuksen antavan montaakaan pitkää tasaista hyökkäyksen draivia vastustajalle. Tästä tullaan kenttäasemapelaamiseen. Roostersilla on ollut hyvät spessut ja varsinkin palauttajat, mutta niin vain viimeksi Trojansin Poston pääsi kirmaisemaan aloituspotkun koko kentän läpi maaliin. En näe tässäkään etulyöntiasemaa kummallakaan.

  Molemmilta joukkueilta puuttuu tärkeitä pelaajia, sille ei voi mitään. Mitä tulee henkiseen puoleen ja mystiseen voittamisen kulttuuriin en usko tässäkään olevan kummallakaan joukkueella mitään etulyöntiasemaa. Trojansilla on alla kaksi tiukkaa tappiota Roostersille eli selvä revanssin paikka. Roosters on asettanut itsensä targetiksi kiistattomalla menestyksellään kolmen viime vuoden aikana Vaahteraliigan hänniltä Mestareiden liigan voittajaksi.

  Finaalissa ovat kaksi selvästi parasta joukkuetta Suomessa ja kumpi tahansa voittaa on aivan varmasti voittonsa ansainnut. Joka tapauksessa molemmat joukkueet ovat jo tänä vuonna saavuttaneet enemmän kuin moni olisi vielä keväällä uskonut. Fiilispohjalta uskon Trojansin voittavan ottelun.

 • Hyvä kirjoitus WearBlack! Aikalailla samoilla linjoilla ollaan. Molempien joukkueiden kokoonpanoista tosiaan puuttuu aika monta kaveria, jotka tulisivat lauantaina tarpeeseen. Kertoo tietysti näiden joukkueiden rosterin leveydestä, kun finaaliin asti on silti onnistuttu marssimaan.

 • Finaalista tulee kyllä tasainen mikäli molemmat joukkueet pelaavat omalla tasollaan. Roostersilla tietysti kokemusta isoista peleistä, mutta jos trojans ei alussa jännitä liikaa voi ollakin että trojans voittaa ottelun. Trojansilla tasaisempi hyökkäys, mutta roostersilta ehkä voi odottaa enemmän ”isoja” pelejä. Jos kuuttila on pois finaalista, tarvitsee muun o-linjan nostaa tasoaan.

 • Jos finaalista tulee tasainen, niin nk. voittamisen kulttuuri painaa kyllä vaakakuppia Roostersin suuntaan. Roostersilla on paljon enemmän kokemusta suurista otteluista ja se vaan näkyy tiukoissa paikoissa. Näkemykseni on ,että Trojansin pitää päästä johtoon aikaisessa vaiheessa, jotta se pystyisi voittoon. Toisaalta olen usein väärässä.

 • En halua kuulostaa yimieliseltä, mutta

  ”Voittamisen kulttuuri” on sellainen fraasi, jota hoetaan lähinnä voitettujen matsien jälkeen otsa kiiltäen tai offseasonilla kun houkutellaan vahvistuksia ulkopaikkakunnilta. Asia jota pidetään aidosti koko joukkueen toimintatapana pitäisi olla sellainen, jonka kuka tahansa rivipelaaja pystyy määrittelemään ja kertomaan kysyttäessä, ei vain valmentaja tai seuran mediaosasto.

  Voittamisen kulttuuria käsitteenä ei kuitenkaan ikinä avata, mitä se tarkoittaa juuri meidän seurassa. Ehkä pitäisi. En väitä etteikö Roosters tai yhtä lailla Trojans tekisi oikeita asioita, jotka ovat johtaneet kaudella molempien joukkueiden voittokulkuun ja etteikö näin voitaisi sanoa molempien joukkueiden omaavan tuota ”voittamisen kulttuuria”; eivät nämä joukkueet sattumalta tai vahingossa ole siinä asemassa kuin ovat. Määrittelemättömänä käsitteenä se kuitenkin jää kuulostamaan siltä että tämä tai tuo joukkue nyt voittaa seuraavankin matsin koska ovat voittaneet aika paljon tähänkin saakka.

  Finaalissa ei Trojansilla ole sen enempää paineita ensimmäisten pisteiden tekemisestä kuin Roostersillakaan. Takaa-ajoaseman kasvaminen useampaan maaliin olisi yhtäläinen katastrofi molemmille joukkueille. Ainakaan runkosarjassa ei kummassakaan ottelussa ollut Roostersin puolelta havaittavissa mitään kylmän viileää hallintaa vaan kaksi äärettömän tiukkaa ja pieniin asioihin ratkennutta ottelua.

  Huomista odotellessa, ai perkele kun on jännää… :)

 • Ilman mitään tietoa tai tilastoja väittäisin kuitenkin, että kahden tasaisen joukkueen kohdatessa on sillä joukkueella tietty etu puolellaan, jonka pelaajat ovat tottuneempia mestaruusotteluihin. Ihmismieli toimii niin, että mitä tutumpia kovat paineet ovat, niin sitä helpompi niitä on käsitellä. Tämä on tietysti yleistys, eikä aina päde.

 • tää lähetyksen ohjaus on ihan hirveetä. Eikö finaalin saada edes hieman asiantuntevaa kuvausryhmää?

 • Mielestäni hieman kyseenalainen ulosajo trojansin rb:lle. Ei näyttänyt erityisen väkivaltaiselta, ja mahdollisesti heikensi paljon ottelun laatua. Harmittaa!

 • Veti oikean suoran facemaskiin, päivänselvä ulosajo.

 • crawfordilla taas paloi pinna kauden vikassa matsissa. dynastia jatkuu!

 • olipahan mankilta ”the catch”. eräs valmentaja sitten näkyi katsomosssa tölkki kädessä :D

 • ihan ala-arvoinen tuomio tuo ulosajo ja ratkaisi pelin käytännössä siihen paikkaan. Trojans olisi voinut nostella kannua ilman tuota kotiinvetoa ja pelin tasokin olisi voinut nousta eilisestä.

 • Turha kenenkään on jossitella tulos on mikä on ja piste.

 • Tuollaisesta huitaisusta lentää ulos yhdeksän kertaa kymmenestä. Ala-arvoista on Crawfordin pään kestämättömyys. Loistava pelaaja, mutta vaikuttaako riski tällaisesta tapauksesta siihen palkkaako kukaan enää Suomeen.

 • Happamia sanoi troijalainen kukoista ja seeproista:

  http://www.turkutrojans.com/uutiset/news.php?id=3601

  Onnittelut Roostersille voitosta ja ensi vuonna uudestaan myös Euroopan kentille!
  Ja onnittelut myös Turkuun hienosta kaudesta.

 • Voittamisen kulttuuri ei ole mitään paskajargonia. Kyseessä on henkinen tila, jossa joukkue onnistumisten ja voittojen kautta uskoo omiin kykyihinsä. Tässä maassa kun kukaan ei saa ennakkoon uskoa itseensä, vaan kaikkea pitäisi aina vähätellä (vrt. Evilän saama kritiikki kun kotikisoissa kertoi että tavoitteena on hypätä mitali). Ei ole ihan sattumaa että melko usein esim. jalkapallossa ja jääkiekossa Suomi pelaa parhaat pelinsä altavastaajana, ja ennakkosuosikkina pelin taso tipahtaa. Nyt kun sukupolvi on vaihtumassa, alkaa ”häviämisen kulttuuri” vaihtua voittamiseen. Urheilupsykologian puolelta on paljon tutkimuksia siitä miten omat ajatukset ja pelot ohjaavat toimintaa. Häviämisen mahdollisuuden ajatteleminen on melko varma tapa laskea omaa suoritustasoaan.

  Siihen, onko Roostersilla tai Trojansilla voittamisen kulttuuria, en osaa ottaa kantaa. Veikkaisin että noista kahdesta Roosters uskoi voittoonsa enemmän.

 • Olen ollut tällä kaudella passiivinen kirjoittamisen suhteen mutta nimimerkkini kuitenkin pidän hallussani joten tuo yllä nimmarillani kommentoinut voisi katsoa itselle toisen aliaksen. Onnittelut Roostersille mestaruudesta.

 • Hesarin nettiversiossa vähän enemmän kuin paperisessa:

  http://www.hs.fi/urheilu/Roosters+vei+taas+Vaahteramaljan/a1410659198941

 • Crawfordin ulosajo aivan päivänselvä asia. Tekee itsestään pellen selittäessään, että liitto halusi tasata ottelua. Turkulaisista muutenkin heikkoa suorittamista alkaa itkeä otteluraportissa jossittelusta ja sitten poistaa se vähin äänin. Ja hyvä ja kattava raportti myös gridironissa Roostersin voitosta.

 • Eipä Trojansin sivuilta mitään ole poistettu. Ole hyvä ja mene itse katsomaan, että siellä se edelleen on. Ei tarvitse tuollaisia valheita levittää.

 • Missä siellä muka tämä (S24:stä tähän kopioitu) kohta muka enää on? Ensin itketään huonona häviäjänä eikä edes seistä kirjoittamansa takana kun pitää käydä perumassa puheitaan.

  ”Roosters oli toki hyvä, mutta ottelu jätti paljon jossiteltavaa. Trojansin taival oli aikamoista ylämäkeä, eikä kokonaan itse aiheutettuna ja muutamat ottelun taustalla olevat asiat kaipaavat vielä lisäselvitystä. Ennustan, että Vaahteramaljasta keskustellaan syksyn mittaan vielä pitkään ja isoin kirjaimin.”

 • Ei sieltä ole mitään poistettu. Pelin jälkeinen kitkerä mutta syystäkin kitkerä artikkeli on edelleen Trojansin saitilla luettavissa. Ja hyvä niin. Tulee totuus julki. Alla muutama klippi ko. artikkelista :

  ”Anders Trojansin kausi 2014 on ollut upea matka divarista Vaahteramaljaan ja ainoa kauneusvirhe on se, ettei se päättynyt mestaruuteen. Helsinki Roosters oli finaalissa parempi numeroin 21–7 (7–0). Loppuottelusta jäi kuitenkin aika paljon hampaankoloon ja puhetta riittää varmasti vielä pitkälle syksyyn.”

  ”Sitten tapahtui jotain, joka muutti koko ottelun luonteen. Roostersin onnistui kuumentaa kiivasluonteisena tiedetty Crawford pienellä tönimisellä ja tuuppimisella. Crawford hiiltyi ja vastasi iskuun iskulla. Vasta tämä huomattiin ja päätuomari Veikko Lamminsalo ei katsonut voivansa tehdä muuta kuin passittaa Joc suihkuun. ”Tärkeä osa tätä peliä on myös se että pelaajien kasetti kestää”, totesi Lamminsalo ottelun jälkeen ja harmitteli itsekin kovan tuomion aiheuttamaa vaikutusta ottelun lataukselle. Käytännössä Roostersin urakka helpottui huomattavasti Crawfordin siirryttyä kylpyhuoneen puolelle.”

 • Mitä tota jossittelemaan. Crawford heilutti nyrkkiään, tuomari näki ja passitti sääntöjen mukaan ulos. Crawfordilla ei ”kasetti kestänyt”. Ja mitä matseja katsellu, niin yleensä niis ”tönitään ja tuupitaan” aika paljon.

  Jos jotain on hampaankolossa niin suosittelen hampaiden pesua.

 • The Rat; Löydätkö muka tuota yllä mainittua kappaletta Trojansin sivuilta?

  Itse olisin suonut Trojansin hyvän työn palkinnoksi mestaruuden, mutta tämä itku ja kitinä vievät makua hyvästä kaudesta.

 • https://www.dropbox.com/s/xcashloata1uek4/2014-09-16%2008.50.06.png?dl=0
  Siinä on alkuperäinen raportti, toiseksi viimeinen kappale on nyt poistettu.

 • Oli miten oli, mutta olisi ollut kiva nähdä Crawfordin pelaavan ottelun loppuun. Itse matsihan ratkesi Trojansin puolustuksen muutamaan selkeään virheeseen, joista on siinä leirissä varmasti keskusteltu. Yleisesti ottaen voisi kyllä keskustella nk. kuumentamisen epäurheilijamaisuudesta. Kuinka hienoksi toiminnaksi noin yleensä mielletään vastustajan tarkoituksellinen hermostuttaminen? Ainahan sitä yritetään päästä kaverin ihon alle, eri keinoin eri lajeissa, mutta onko se välttämätöntä ja ennen kaikkea onko se sitä urheilukulttuuria ,jota halutaan vaalia?

 • -> Kiltit sedät

  Osoittaa vaan sen ettei R uskonut voittavansa mestaruutta jos Crawford olisi pysynyt kentällä. Vaan toisaalta onhan se sanottava että varsinkin jefunkaltaisessa fyysisessä lajissa nyrkillä lyöminen on tyhmintä mitä keksin. Numero muistiin ja seuraavalla downilla jätkä selälleen on se tapa jolla nää asiat hoidetaan.

 • Crawfordilta itseltä oli löyty pallo irti hyvän juoksun päätteeksi muutama hyökkäysvuoro ennen tätä downia jossa Westiltä riistettiin pallo. Molemmilla kerroilla Roosters peitti pallon. Tais nämä kuumentaan hänen tunteita eniten. Crawford oli kentällä molemmat runkosarjapelit, joista toisessa Turun hyökkäys ei tehnyt yhtään maalia. Miten Roosters ei olisi kahden voiton jälkeen uskonut voivansa voittaa Turkua Crowfordilla myös maljassa? On kyllä melkoinen salaliittoteoria kehitetty jos pelin voittaminen perustuu siihen, että saadaan toisen joukkueen pelaaja sulkemaan itsensä ottelusta (kuten Perttu asian ilmaiseen) ja samalla otetaan riski että itse lentää pihalle.

 • WWLB

 • -> Fumbler

  Jos tiedät olevasi parempi, miksi silloin turhaan lähteä kuumentamaan pelaajaa? Koska murskavoitto on parempi kuin kohtuuvoitto? Koska on mukavampi pelata? En keksi asiaan muuta syytä kuin tappion pelko.

  Sanon nyt vielä etten nähnyt peliä enkä siis omaa ensikäden tietoa kuumentamisesta tai sen puutteesta. Sen tiedän faktana ettei R ole ollut tässä huonoimpia Suomessa (jos ehkei parhaitakaan).

 • http://www.ruutu.fi/ohjelmat/vaahteraliiga/vaahteramalja-2014
  Linkki highlighteihin, Crawfordin lyönti näkyy tälläkin, niin ei tarvitse arvailla mitä tapahtui ja kommentoida näkemättä

 • No tuon nähtyäni tässä casessa ei taida olla mitään seliteltävää… Turpaan antoi.

 • Heh heh, tämän mukaan Crawford joutui jättämään kentän jalkavamman takia.

  http://www.europlayers.com/News.aspx?NewsId=1148

 • Toi on kopio American Football International Reviewn artikkelista, jossa aluksi oli sama virhe.

  Myöhemmin korjattu versio:
  http://www.americanfootballinternational.com/helsinki-roosters-repeat-defeat-turku-trojans-21-7-in-maple-bowl-xxxv/

 • Suomessa sovellettavissa säännöissä sanotaan, että törkeästä virheestä seuraa automaattinen ulosajo. Törkeäksi virheeksi luokitellaan mm lyöminen (ks A.R. 9-1-2:I). Jos siis tuomari heittää lipun lyömisestä niin hänellä ei ole tulkinnanvaraa ulosajon suhteen. Oliko mielestäni tuomio pelissä kova: Oli. Vaikuttiko se peliin: Vaikutti. Oliko tuomi oikea: Oli. Kaikki meni siis sääntöjen mukaan. Jos säännöistä ei pidä, niin kannattaa valittaa muille kuin niitä tulkitseville tuomareille. Aloittaa voi vaikka NCAA:sta.

 • Eipähän tuota Crawfordia pahemmin tarvi kuumentaa. Kasetti jumissa kroonisesti. Itse alkoi tilanteessa ensin tönimään ja kun vastustaja tuli naaman eteen, niin löi. Tuomarilla ei mitään vaihtoehtoja. Luulisi, että Turussa olisi jo sen verran kokemusta näistä maljatappioista, että menisi siivolla, mutta ei näköjään. Suuta pitää soittaa ja keksiä kaiken maailman foliohattuteorioita.

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *