Royals – Trojans

Viimeksi muokattu 13.5.2016 22:29 65

(4-5)

28

(6-4)

25
1 2 3 4  
7 7 14 0 28
0 12 6 7 25

31.7.2016 klo 14:00 Vaasa

Kaari

Royals nousi neljänneksi voitolla Trojansista

Gridiron Staff 1. elokuuta 2016 14:00

Wasa Royals otti kauden ensimmäisen voittonsa sarjan kärkikolmikosta, kun Trojans kaatui Vaasassa.

Lue lisää

Kommentoi

 • Löytyykö peliin streamia?

 • VL ei saa lähettää omaa live kuvaa.. Vaasaan ei myöskään yhtään tv-peliä irronnu.. terveisin pettynyt royaali

 • Harmillista.. taitaa olla tiukka peli, ainakin tilastojen mukaan

 • Raporttia paikallaolijoilta? Tilastojen perusteella Trojans mukana parin ison pelin ansiosta, muuten turkulaisittain hiljasta.

 • WINS…

 • Positiivisia yllätyksiä olivat Royalsin jaardikuninkaat. Suoste juoksi peräti 187 jaardia ja paljon enemmän kuin Douglas toisella puolella, vaikka tällä on luvuissa yksi 91 jaardinen. Jakobsson oli yllätysnimi rissujen kärjessä ja nyt alkaa näyttää siltä, että alkukaudesta heikoimmalta lenkiltä näyttänyt osa eli rissukalusto onkin laaja ja tasokas. Onneksi olkoon voitosta, Royals! Nyt on apina häädetty selästä ja mitä tahansa voi tapahtua.

 • Turun käyrä alaspäin,josta sai vähän osviittaa jo Saints pelissä vaikka voitto siitä tulikin. Tulos käytännössä tarkoittaa ettei Tampereen play-off paikka ei ole enään omissa käsissä. Vaikka en kyllä usko roostersin peluuttavan 2-3 miehistöö vaikka runkosarjan voitto olisikin hallussa ennen vaasa peliä! Onnea vaan vaasalle voitosta!

 • Onnea Roosters ja Crocodiles kotieduista

 • 3 ohi.. mitäs siellä on käyny?

 • Pahalta näyttää Turun suunnalla, jollei joukkue pian saa Suojasta ja Mäkistä takaisin kokoonpanoon.

 • En kyllä vähättelisi Turkuakaan. Royals on pelannut äärimmäisen tiukat matsit jokaista kolmen kärjen joukkuetta vastaan, joten voitto jostain oli vain ajan kysymys. Royals kuuluu pleijareihin, käy siellä sitten miten käy. Harmi, että Saintsin osalta kävi surkeasti, sillä hekin olisivat olleet sotkemassa soppaa.

  Trojans ei ole ollut aivan Roostersin ja Crokojen tasolla tällä kaudella, mutta aivan kuten Royalsinkin kohdalla, voitto pleijareissa kumpaa tahansa vastaan on silti mahdollinen.

 • Onnittelut Royalsille voitosta. Mielenkiinnosta kuitenkin kysyisin tulkitaanko tilanne eteenpäin heitoksi jos QB tekee heittoliikkeen, mutta liukas pallo lipsahtaa ja putoaa takaisin QB:n omaan syliin. Eli voiko sen jälkeen vielä heittää? Ko. tilanne oli ko. ottelussa ainakin hyvin lähellä. Ainoastaan lipsahduksen suunta jäi nopeassa tilanteessa hiukan auki.

 • Tampereella on saumat jos roosters voittaa vaasan!! Koska Saints voittaa Taftin ja Vaasa Porvoon! Tulis aika makee loppu runkosarjalle!! Roosters tuskin haluaa vaasaa vastaansa ja tuleekin pelaamaan voitosta tosissaan tuntien Hakalan!!

 • Jos pallo tässä lipsahduksessa menee eteenpäin, kyseessä on laiton eteenpäin heitto, koska pelaaja ei voi itselleen palloa heittää, eikä ainakaan samassa pelissä heittää kahta kertaa eteenpäin.

  Koska lippua ei tullut, kyseessä oli rähmäys, eli pallo ei tässä tilanteessa eteenpäin mennyt. Tällöin heittää saa normaalisti palloa eteenpäin.

  Sillä ei ole merkitystä, onko käsi menossa eteenpäin heittoliikkeessä, jos pallo ei lennä eteenpäin.

 • Kiitos Roy Mela. Näytti heittävän ko. tilanteessa itseään takaraivoon, onko se sitten eteenpäin heitto =), ei varmaankaan. Kyseessähän ei ole taholtani kritiikkiä minnekään, vaan tilanne oli hiekan koomisella tavalla mielenkiintoinen. TIlanteen jälkeenhän hän sai taas pallon ja heitti uudestaan.

  https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/t31.0-8/13909273_1068401263208229_6800493134219485841_o.jpg

 • Itse en nähnyt mitä kävi, näin vaan että pallo lipsahti kädestä tavalla tai toisella. Jos heitti takaraivoon itseään, niin uskoisin että pallo oli jo silloin pois kädestä, koska ei kukaan kokenut QB osu itseään päähän. Koominen tilanne kyllä, ja tuomareille varmaan sellainen, ettei osaa edes sellaista odottaa tapahtuvaksi.

 • ”Heitto on eteenpäinheitto jos se osuu ensimmäiseksi maahan, pelaajaan, erotuomariin tai mihin tahansa muuhun sen pisteen etupuolelta missä pallo päästettiin vapaaksi. Kaikki muut heitot ovat taaksepäinheittoja. Epäselvissä tilanteissa heitto puolueettomalta alueelta tai sen takaa on eteenpäin- ei taaksepäinheitto.
  b. Kun joukkueen A pelaaja pitää palloa heittääkseen sen eteenpäin kohti puolueetonta aluetta, mikä tahansa tarkoitettu käden eteenpäinvienti aloittaa eteenpäinheiton. Jos joukkueen B pelaaja osuu heittäjään tai pallo eteenpäinliikkeen alkamisen jälkeen lähtee heittäjän kädestä, heitto tulkitaan eteenpäinheitoksi riippumatta siitä missä se osuu maahan tai pelaajaan. (A.R. 2-19-2:I).
  c. Epäselvissä tilanteissa palloa on heitetty eikä sitä ole rähmätty eteenpäinheittoyrityksen aikana.
  d. Aloitussyötöstä tulee taaksepäinheitto sen irrottua aloitussyöttäjän kädestä. (A.R. 2-23-1:I).”

 • Yhden asian haluaisin kysyä, miksi QB ei voi heittää itselleen? Onko joku sääntökohta joka kieltää sen? QB on kuitenkin laillinen syötön vastaanottaja… Se on tietysti selvä että kahta kertaa ei samalla downilla voi palloa heittää eteenpäin.

 • QB voi heittää itselleen. Esimerkiksi näin:

 • Tilanteessa QB rollasi oikealle ja juoksusta yritti lähteä heittämään, pallo irtosi kädestä, ja hän löi sen kädellään ilmaan, kun niinsanotusti piti heittää. Pallo irtosi kädestä siis ennen heittoliikettä eteenpäin, milloin se ei ollut heitto, vaan rähmäys.

  Näin parin tapahtuman läheltä nähneen, olutteltassa tosin, olleen entisen pelaajan kanssa keskustelin.

 • Tuo tilanne on aivan selvä, koska kyseessä on dipattu pallo jota saa tavoitella kuka vaan, vaikka linjamies… Mutta voiko QB heittää itselleen ilman että joku koskee siihen välissä? Roy Mela tuossa sanoo että heitto on silloin laiton… Eli QB heittää korkean noin kolmen metrin heiton ja ottaa sen itse kiinni…

 • Vaasassa pallo ei pompannut muusta pelaajasta tai maasta vaan käsittääkseni se pomppasi omasta takaraivosta/kypärästä, koska qb ehti kääntyä ja pallo putosi syliin. Vaikka sitä ei kuvasta välttämättä uskois. Heiton liittämän sääntökohdan puitteissa kyseessä saattoi olla sittenkin tulla heitto. Se toinen oli lopulta incomplete. Kentällä ns. hard call. lehtereillä meillä heräsi kysymys naurahdusten kera ja näin jälkeenpäin hauska spekuloida.

 • Onhan näitä hauska spekuloida, haluaisin vain tietää mihin sääntökohtaan perustuu se ettei QB saa heittää itselleen kuten edellä sanotaan… Tiedän ettei niin koskaan tule tapahtumaan, mutta noin teoriassa… Voihan puntinkin tietyssä tapauksessa palauttaa potkaissut joukkue vaikka toinen joukkue ei ole palloon koskenut…

 • Pelinrakentaja voi ihan rauhassa heittaa korkean kaaren eteenpäin ja juosta pallon kiinni. Jos joku väittää että näin ei saa tehdä, haluan nähdä sääntöviitteet, joiden perusteella tämä olisi kielletty. Kuten Vaaaanha totesi, pelinrakentaja on laillinen eteenpäinheiton vastaanottaja, ja laillisuus ei riipu siitä, kuka eteenpäinheiton suorittaa.

  Mitä taas tulee siihen, että kyseessä ei olisi eteenpäinheitto, jos pallo lähteekin taaksepäin, tämä on väärä käsitys. NCAA:n ja IFAF:n säännöissä määräävää on se, onko heittäjän käden liike eteenpäin alkanut vai ei. Jos käsi liikkuu eteenpäin ja vaikkapa puolustaja samanaikaisesti lyö palloa niin, että pallo lähteekin liikkeelle taaksepäin ja osuu maahan, kyseessä on epäonnistunut eteenpäinheitto. Ks. yst. 2-19-2-b. Jos taas pallo irtoaa kädestä ennen eteenpäinliikkeen alkamista, kyseessä on rähmäys.

 • Meidän spekuloinnin mukaan voi heittää itselleen, mutta jos eka oli heitto niin toinen oli lipun paikka.

 • En usko että saa itselleen heittää, koska muutenhan sellaisia yrityksiä olisi nähty pilvin pimein. Miten siinä sitten tuomittaisiin esim. heittäjään törmääminen tai syötön vastaanoton häirintä, jos QB saisi itselleen heittää? Eli jos juokseva QB näkisi taklauksen olevan tulossa, heitto eteenpäin tyhjään paikkaan, ja siitä tulisi aina lippu jommankumman syyn takia, jos puolustaja kontaktia ottaa. Puolustaja tulee taklaamaan juoksevaa QB:ta, ja saa aina lipun, ellei anna QB:n juosta.

  Sen kyllä matsissa näin, että pallo pomppasi ilmaan, mutta niin matalalle, ettei se ainakaan kädessä se pallo hallussa ollut heitettäessä. Pitkää heittoa siinä haettiin kuitenkin. Uskon että pallo irtosi kädestä ja QB sen itse sössi irtopallona omaan päähänsä ja yläilmoihin, eli rähmäys oli kyseessä.

 • Tämä ei ole uskon asia Roy, vaan nyt pitäisi löytää se sääntö mihin väitteesi perustat? Kyllä QB saa itselleen heittää ja olen sen koko ajan tiennyt, koitin vain saada sinut nyt myöntämään virheesi. Nuo muut asiat joista mainitsit tuomitaan niiden sääntökohtien perusteella jotka siihen kuuluvat…

 • Muistetaan kuitenkin että tämä heitto pitäisi tapahtua aloituslinjan takana.. Tästä syystä näitä ei nähdä pilvin pimein koska hyötyhän on täysi nolla..

 • Ja ei se QB nyt ihan oikeasti kovin pitkää heittoa voi itselleen heittää ja vielä juosta sen alle… Eli kyseessähän on aika lailla teoreettinen tilanne, mutta ei mitenkään kielletty, QB voi heittää itselleen. Ja muista Roy että aloituslinjan taakse tulevissa heitoissa ei ole syötön vastaanoton häirintää…

 • QB voi heittää itselleen esim siten, että DL blokkaa heiton ja pallo pompaa QBn syliin. Silloin QB ei voi tosiaan enää heittää palloa uudelleen eteenpäin, vaan hänen on juostava itse.

 • ”The QB is an eligible receiver as long as he pitched the ball backward to another player, threw the ball backward or even if it was a direct snap to another player. This rule applies in the NFL, NCAA. and HS football.”

 • En tiedä Roy mistä tuon kaivoit, mutta mitä jos nyt vain käsittelisimme meillä käytössä olevia sääntöjä…

  Oikeus koskettaa laillista heittoa
  ARTIKLA 3.
  a. Oikeus koskettaa laillista heittoa on voimassa yrityksillä, joilla heitetään eteenpäinheitto.
  b. Kaikki joukkueen B pelaajat omaavat oikeuden koskettaa tai ottaa kiinni heiton.
  c. Kun aloitussyöttö annetaan, seuraavat joukkueen A pelaajat ovat laillisia:
  1. Jokainen linjamies, joka on linjan ulommaisena ja ei ole numeroitu numeroilla 50-79
  2. Kaikki takakenttäpelaajat, jotka eivät ole numeroitu numeroilla 50-79
  d. Kiinniottoon oikeutettu pelaaja menettää kiinniotto-oikeuden, kun hän menee ulos pelikentältä. (Sääntö 7-3-4) (A.R. 7-3-9:III)

 • Tiedäthän Roy, että meillä ei ole käytössä NFL, NCAA tai HS säännöt? Ja kun tuon postaamasi kohdan googlettaa niin pääsee joihinkin wikipedioihin yms. joista osa on ikuisuuden vanhoja. Eli jos löydät tuollaisen kohdan säännöistä niin kerro toki… silloin myönnän heti olleeni väärässä…

 • Siis ei jumaleisson täällä käsitellään asiaan! Tärkeää tietoa voiko QB heittää itselleen ja miten. Se oleellisin tieto eilisestä pelistä tässä.

 • Hyvää palloviihdettä eilen Vaasassa, kannatti käväistä.
  Mitäs ROY riveistä Thomasille on käynyt, palaakohan kokoonpanoon enää tälle kautta?

  Saintsin uusi QBkin näytti olevan katsomossa

 • @Nuuuuori, Vaasassa nähdyssä tilanteessa pallo ei osu muihin pelaajiin, ainoastaan pelinrakentajaan itseensä,. Veikkaan, että se oli tilanne mikä on aika vaikea toistaa, vaikka kuinka yrittäisi….

 • Vaaaanha, kyllä IFAF:n säännöt ovat oleellisesti identtiset NCAA:n sääntöjen kanssa, yleensä vain vuoden perässä sääntömuutosten osalta. Eroavaisuuksia toki löytyy joissain NCAA-spesifisissä outouksissa.

  Mitä tulee heittäjään törmäämiseen kun QB heittää korkean kaaren itselleen, heittäjä menettää suojan viimeistään silloin kun hän liikkuu osallistuakseen peliin. Ja kuten aiemmin jo mainittu, heiton vastaanottajan häirintää ei voi tapahtua aloituslinjan takapuolella.

 • @ville6
  Stacey Thomas loukkasi akillesjänteensä toukokuun kamppailussa (Cro-Roy) eikä pelaa enään tällä kaudella. Miehellähän on kahden vuoden sopimus Royalsin kanssa ja aikoo omien sanojensa mukaan kuntoutua ensi kauteen.

  Oli tosiaan viihdyttävä ottelu eilen. Hieman yllättäen Royalsin suomi-RB kyykytti Trojansin Douglasia. Yleisesti ottaen Royals kaikessa vähän parempi ja loppulukemat hieman mairittelevat vieraita. Häviämisen pelko selvästi hiipi jälleen vaasalaisten puseron alle. Jospa tämän voiton myötä tuo peikko olisi sitten karistettu.

  Trojansin uusista vahvistuksista pisti silmään Kaminsky. Mies vaikuttaisi olevan todella huonossa kunnossa.

 • Suomessa pelataan NCAA-säännöillä, joissa on pari sääntö- ja tulkintamuutosta IFAF:n puolelta. Mutta muuten täysin NCAA:n säännöillä mennään Suomessa. Kentän mitat, pisteytys, tasapelin jälkeinen hyökkäyskilpailu, rangaistukset yms.

  Tämä sääntöcase rupesi niin kiinnostamaan, ja korjaan virheeni. QB SAA ottaa pallon omasta heitostaan kiinni, vaikka kukaan siihen ei koske välissä, kunhan muut eteenpäin heittoa koskevat säännöt täyttyy. Eli aloituslinjan takaa, ei kahta heittoa eteenpäin jne.

  Se miksi kukaan ei sitä tee tarkoituksella, ja näitä pelejä ei ikinä nähdä missään, on se että se olisi vaan hemmetin tyhmä ja riskialtis peli. Intterin mahdollisuus on iso, QB:n loukkaantumisriski korkea, epäonnistuessa se on helppo liputtaa tarkoitukselliseksi poisheitoksi yms.

 • Tiedän kyllä, että NCAA:n säännöt ovat lähellä meidän käyttämiä IFAF sääntöjä, mutta poikkeuksia löytyy kuitenkin aika paljon. Pointti oli vain se, että jos löytää tuollaisen yksittäisen viittauksen, joka ei kuitenkaan ole meidän sääntökirjasta niin siihen ei voi vedota. Loppujen lopuksi voimme todeta, että QB voi heittää myös suoraan itselleen ja vastata näin alkuperäiseen kysymykseen…

 • Ja näköjään pari kommenttia oli tullutkin lisää kun kirjoitin tätä ja selailin huvikseni Suomen sääntöjä ja NCAA:n sääntöjä… Mutta sääntökeskustelut ovat aina hauskoja…

 • Sääntökirja on niin paksu, ja niissä on tolkuttomasti poikkeuksia ja tulkintoja, joten en löytänyt virallista sääntökohtaa, vaikka miten etsin, koska sitä tosiaan ei ole.

  Ajatus siitä, että QB heittäisi pallon eteenpäin itselleen on niin absurdi, ja en ikinä sellaista ole nähnyt tapahtuneeksi (tipatut pallot poislukien), että varmasti moni muukin oletti sen olevan laitonta. Jos se olisi laillista niin kai sitä joku käyttäisi? Vaikka se nyt selvisi, että se on lailista, ei sitä silti käytetä.

  QB on laillinen vastaanottaja, ja näitä kikkapelejä on nähty vaikka kuinka, missä back tai rissu heittää QB:lle tossin tai reversen jälkeen. Mutta itse itselle, sitä ei.

 • Olisihan joskus hauska nähdä punttaaja, joka potkaisee pallon omalle personal protectorille linjan taakse ja tämä painaa siitä maaliin… mutta tuskin sitäkään ikinä nähdään…

 • Alkuperäinen kysymyshän oli lasketaanko pelinrakentajan omaan takaraivoon heittämä ja siitä koppaama pallo eteenpäin heitoksi…=)

 • Tietämättä ja näkemättä tilannetta kuulostaa siltä, että kyseessä on rähmäys. Pelinrakentaja lähtee heittämään mutta räpeltää pallon kanssa. Ja jos QB on saanut pallon takaisin haltuunsa ollessa aloituslinjan taka voidaan pallo laittaa lentoon.

 • Näitähän hierotaan NFL-peleissä videolta pitkään ja hartaasti oliko pallo pelinrakentajan hallinnassa kun heittoliike lähtee. Jos pallo pyörähtää sormista irti ensin ja se tuupataan kämmenellä tai ranteella eteenpäin sen jälkeen kyseessä on rähmäys ja jos joku tuollaisen ”heiton” sitten saa kiinni niin se tilastoidaan fumble recoveryksi. Ilman videoita tilanne menee juuri niinkuin tuomarit sen sattuvat näkemään.

 • Eli oikein tuomittu jtai tässä tapauksessa jätetty tuomitsematta. Herättipähän ainakin keskustelua jos ei muuta, kiitos kaikille osallistujille =) Ja tuomareille hyvin vihelletystä pelistä Vaasassa. Samoin on hyvin mennyt aikaisemminkin.

 • Ei tainnut olla Trojansilla kaikkien aikojen puolustuksenlinjaa?

 • Vaasalaisten näkökulmasta mennyt hyvin.
  Croco matsin paikanpäällä nähneenä tuli muutama kunnon virhe

 • Voi se mennä hyvin vaikka muutama muutama virhe tuleekin. Sama koskee joukkeita. Vaasalla peli meni hyvin, vaikka muutama virhe tulikin. Enemmän pelaajat on tehneet niitä virheitä kuin tuomarit =).

 • 685 katsojaa. Alkaa vaasassakin alkuhuuman jälkeinen todellisuus iskemään kasvoille.

 • Heitto/fumble tilanteeseen viitaten, onko kyseessä fumble, jos pallonkantajalla pallo irtoaa käsistä ja hän saa muutaman pompun jälkeen pallon taas haltuunsa ilmassa. Pallo ei siis kosketa mitään/ketään muuta pelikentällä. Miten virallisesti ja miten tilastoijat merkitsevät oikeasti?

 • Ja pera palasi asialinjalle. Tuo 685 on edellenkin enemmän, kuin tänä kesänä on käynyt yhdessäkään Roostersin ottelussa. Moni muukin joukkue olisi tyytyväinen jos pääsisi edes tuohon katsojamäärään.

 • Niin pera. Kesätapahtumissa kelillä on aika paljon väliä että onko vai eikö ole porukka liikkeellä. Pelikin keskeytettiin kertaalleen pahan ukkosuhkan takia joten pomppulinnan käyttäjät ja niiden vanhemmat oli jääny tästä kesätapahtumasta kotiin.
  Panoksilla, matchupilla ja toteutuneella pelillä ei selvästi ollu vaikutusta koska kaikki puolsivat loistavaa jefumatsia, vaikutusta oli vain pelkästään kelillä. Se on tietysti hyvä ja samalla huono asia.
  Mutta suomessa vaasan malli on toistaiseksi paras malli hoitaa ottelutapahtumat.
  Mene pera ja tee perässä.

 • Siinä nähtiin paikkakuntalaiset tosifanit. Vettä sataa ja sokerista ollaan niin ei edes lipan alla voi peliä katsoa. Ilmeisesti ne 1000 pois jäänyttä on sinne aikaisemmin tullut pomppulinnan takia kun ei näkyny nyt paikalla

 • Sinulla ei taida olla pienintäkään aavistusta hyvän ”tapahtuman” elementeistä. Itse en lähde jefumatsiin sateella vaikka lajifani olenkin. Sokeristako? Who cares, mukavuudenhaluinen kyllä.

 • Tuskin kukaan on vaasalaisia katsojia ”tosi faneiksi” väittänytkään. Yleisö on varmasti löytänyt tiensä paikalle aiemmin hyvän kelin ja karnevaali tunnelman takia. Eihän royalssia (tai ketään kotijoukkuetta) kiinnosta onko yleisö tosifaneja vai satunnaisia urheilun seuraajia vaan sitä että ihmiset tuovat rahaa ja tunnelmaa.. Ne tosi fanit ovat katsomassa omilla bye weekeillään alasarjojen pelejä naapuri kaupungeissa..

 • Ukkosessa ja kaatosateessa Royalsin 685 katsojaa on silti enemmän kuin aurinkoisena päivänä monella muulla paikkakunnalla. Vaasassa on siis 685 tosifania, ketkä tulevat ukkosessa ja sateessa katsomaan, ja muualla samaan määrään päästään ehkä huippumatsissa ja aurinkoisella säällä. Hienoa Vaasa!

 • Ainakaan ottelun tilastoissa ei ole merkintää tuon tilanteen fumblesta.

  Itse kun aikanaan tilastoja tein, niin silloin sanottiin, että tällaisia tilanteita ei merkitä lainkaan. Muuten pitäisi merkitä aina matalat snäpitkin fumbleiksi, jos pallo osuu maahan ennenkuin se on QB:n, potkaisijan tai holderin käsissä. Itse pudottaa, itse poimii, kukaan ei koske -> ei merkitä.

 • @Tiira, käsittääkseni Roosters ja sen front office on ihan tyytyväinen Velon kotimatsien katsojamääriin. Vois ne luvut olla tietty enemmänkin mutta hyvä näinkin. Siellähän on aina ne(budjetoidut) puolisentuhatta silmäparia (maksetut + vaparit) paikalla – satoi tai paistoi. Ja ne on todellakin niitä lajin ”tosifaneja” joille riittää laadukas matsi ja ehkäpä ekstrana puoliajalla katsomotasanteen grillikioskin kärähtänyt makkara kera haalean virvoitusjuoman/kahvin. Eli ei se katsojamäärä automaattisesti suoraan korreloi matsin/tapahtuman laadukkuuden kanssa.

 • @TheRat: Varmaankin Roostersissa ovat tyytyväisiä niin kauan kun katsojamäärien keskiarvo on nousu suuntainen. Mutta varmasti olisivat tyytyväisempiä jos katsojakeskiarvo olisi tuon 685 nurkilla nykyisen vajaan viidensadan sijaan.

  Kommenttini pointti ei kuitenkaan ollut tuo katsojamäärä sinällään, vaan tuo palstalle normi negatiivinen sävy kommentissa. ”Alkaa vaasassakin alkuhuuman jälkeinen todellisuus iskemään kasvoille.” Olisi ehkä pitänyt tuon ensimmäisen virkkeen perään lisätä sulkuihin sana sarkasmia.

  No tämä on viimeinen kommenttini tähän aihepiiriin tässä kommenttiketjussa.

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *