Royals – Huskies

Viimeksi muokattu 16.4.2017 10:32 58

(2-2)

06

(4-0)

34
1 2  
0 6 6
28 6 34

10.6.2017 klo 15:30 Vaasa

Kaari

Vaahteraliigan viikkokatsaus – viikko 5

jefumaster 6. kesäkuuta 2017 21:58

Kauden viides liigakierros kertoi paljon tämän kauden sarjan luonteesta. Kaikki kolme käytyä kamppailua päättyivät nollapeleihin, joissa altavastaajat eivät onnistuneet pisteiden teossa kertaakaan.

Lue lisää

Huskiesille ei löydy pysäyttäjää

Gridiron Staff 11. kesäkuuta 2017 19:27

Kaarlen kentällä pelatussa ottelussa vierasjoukkue Hämeenlinna Huskies oli Wasa Royalsia vahvempi lukemin 6-34.

Lue lisää

Kommentoi

 • Jännä nähdä pelaako Hämeenlinna 4 yritykset joka paikassa niinku ovat tähän asti tehneet. Ensimmäinen kunnon joukkue vastassa jolle ei ehkä kannata antaa palloa omalla 40-50y linjalla.
  Myös hauska nähdä miten Royalssin henkinen puoli kestää. Ekassa kotipelissä oli jo katastrofin ainanekset mutta sulamisen esti sen että crokot ovat tällä kaudella todella huonoja. Royals ei ole oikeastaan koskaan voittanut tälläisiä kovia pelejä. Toivon hartaasti että luottavat omaan tekemiseen eikä lähdetä siihen että yhtäkkiä running backkina on Young vaikka Suoste olisi juossu 6-7y keskiarvolla pelejä kuten on usein näissä kovissa peleissä nähty.

 • Johan tässä on tällaista kunnon peliä odotettukin. Ja maanantaina lisää.

 • Royals pakkovoiton edessä. Tästä pelistä tulee huikea thrilleri. Veikkaan että jompi kumpi voittaaa …

 • Ei kukaan neljän kärjestä ole pakkovoiton edessä Vaahteramaljaa ajatellen. Lähinnä he kisaavat välierien kotiedusta, mikä rahallisesti voi toki olla isokin asia. Voitto tai häviö nyt ei kerro loppukaudesta vielä juuri mitään, sillä hyvät joukkueet kehittyvät peli peliltä. Itse veikkaan paremman voittoa, joskaan sekään ei ole mitenkään varmaa.

 • @backer, kysymys on hegemoniasta … Vaasa ei voi hävitä sarjanousijalle. Tulossa on hieno peli …

 • Sottilare ei juhannusta näe vaasassa.

 • Pinta on kova, ihan ***** kova.

 • Pistäkää nyt se Saikko (?) kentälle jo. Ei voi olla huonompi kuin Sottilare, eihän?

 • Jos haskit vie tän niinkuin kovasti näyttää jatketaanko vielä niiden haukkumista koska ei ole pelannu kovii jengei vastaan?

 • Vaasa on vaan huono.

 • taitaakin olla Vaasassa. nyt kupla vuotaa ja pahasti.mitähän nyt keksitään tekosyiksi tappioon.

 • Thomasin poissa on ihan hyvä alku tekosyiden keksimiselle.

 • Royalsin valmennus on kujalla ja pahasti. Sottilaire on mennyt epävarmaksi ja Royalsilla ei ole henkistä kanttia. Mestaruushaaveet ovat menneet suoraan pönttöön.

 • Uh hoh jo hoh, kyl nyt Royals kuppi tutisee. Kai se on pakko myöntää, että yli hehkutettu se sittenkin on !

 • Missä yleisö??? Nyt kun rupee kotona tulemaan pataan,niin kotiyleisö äänestää jaloilla ja seuraavassa pelissä 50 paikalla…..

 • Ei ole kupla puhjennut mielestäni. Royalsin hyvä, mutta aivan liian kapea runko ei pysty vastaamaan vaahteraliigan kärkijengejä. Muutaman avainpelaajan poissaolo vaikuttaa koko joukkueen tasoon huomattavasti, eritoten kun Young pystytään pelaaman hienosti ulos.
  Nykyisellä kokoonpanolla ottelu Butchersia vastaan tulee olemaan mielestäni Royalsille todella vaikea. Uskon myös että Saintsilla on erinomainen mahdollisuus yllättää Royals ja napata voitto.
  He tarvitsisivat omasta porukasta lisää pelaajia edariin, mutta tälle kaudelle ei taida vielä kokemusta olla tarpeeksi. Sottilaire on sulanut kyllä todella pahasti, voittoja tarvitsee saada, muttei Royals pysty niitä saamaan kun QBn taso heittelee pahasti

 • Paljonko yleisöä oli Vaasassa?
  Tilastoja ei oikeen löydy

 • Vaasassa on syytä ruveta kehittämään tapahtuman sijaan joukkuetta. Divarikupla tuli ja repi kuninkaallisille uuden pyyhittävän

 • kova ryhmä ulkohämäläisiä.

 • Voiko joku kertoa tarkemmin mitä tuossa pelissä kävi. Jaardit selkeästi royalsille mutta huskyt vei pelin selkeästi? Peli meni siis minulta ohi

 • Välieriin Roo,Hus,But ja ?????

 • royalsin kupla ei ole puhjennut mihinkään, mutta Sottilaren oma on.
  taso on samaa mitä crokojen ratkaisupeleissä kahdella viime kaudella, prosentit reilusti alle 50 ja inttereitä huomattavasti enemmän kuin maaleja

 • Kuplat, hah. Jälleen syy pelinrakentajassako? Veikkaan että pelit tulee kentän laidalta, eivät vaikuta Sottilaren peleiltä. Jos yhtään ymmärrätte hyvien rissujen pelistä mitään tiedätte jo ettei sellaisia ole Vaasassa. Ei kannata verrata Sottilaren viime vuoden pelaamiseen, silloin ympärillä oli liigan parhaimmistoa.

 • eikö mainitsemasi asiat kerro juuri kaiken Sottilaresta, eli tarvitsee oman systeemin, neljä import ressua ja jenkki rb.n pärjätäkseen liigassa.
  suurin osa tämän vuoden pelinrakentajista olisi vienyt Seinäjoen fnaaliin viime kaudella

 • Luule mitä luulet kun et tiedä.

 • Tänään kyllä huonosta prosentista ei voi syyttää sottilairea, iso osa incompleteistä rissun käsiin tai paikkaan mistä ne olisi rissun ottaa. Huskies puolustus antoi kyllä välittömän palautteen jos heitto oli myöhässä tai väärässä paikassa.

 • Jospa Royals ei ollut huono vaan Huskies hyvä

 • Joopa joo, olin tässä matsissa paikanpäällä ja tapahtumasta voi antaa 9/10 pistettä! Ehkä matseja varten pitäisi taas Royalsin tekemään pufferi videoita entiseen tapaan, kun jengiä oli ilmeisesti saapunut laiskanlaisesti. Paikalla oli alle 1000 henkeä, toki varmaan kuitenkin viikon isoin yleisö vaahterassa , mutta olen ollut divari peleissä aikanan seuraamassa jolloin tunnelmaa yleisön puolesta oli enemmän.

  Paikalla oli: pomppulinnaa , poniajelua, perusgrilliä, cheerleadereitä, fanituotemyyntiä, arpoja, pallonheittoa, Royale olutta ja vielä wingssejä. Voin sanoa että testasin pommpulinnaa ja poniajelua lukuunottamatta muita ja oli kyllä hienot puitteet, areena oli vuorattu royals matskulla…. huh huh miten hieno tapahtuma koko perheelle. Wau!

  Entäs matsi. Analysoin kyllä tarkemmin kunhan uusinnan kerkeen katsomaan, mutta ketä puuttui: Stacey ja se näkyi, ja ihan tuomion mukaan. Maajoukkue fulari jokki ei pelannut, joka on juoksupelin selkäranka. Eli kahta bäkkiä Vaasa ei käyttänyt yhtäaikaa kentällä. Myös Walesin potkija / rissu oli poissa.

  Huskies puolustus oli pelin ratkaisija, ja se on uskomattoman kova ja kurinalainen. Vaasalla puutteet oli juurikin hyökkäyksen 3 aloittavaa taitopelipaikan pelaajaa joten sotilaire pakotti epätoivoisesti palloa perille coverageen. Juoksu ei mennyt mihinkään, kutsuukin oli sivulle eikä keskeltä nopeasti joka on enemmän Royalsin tuttua.

  Pinta oli pitelemätön alkuun, ja Vaasa pysäytettiin ehkä 4 kertaa redzonella josta yksi intteri pohjaan. Vaasan puolustus pelasi ensin ilman painetta ja voi pojat siinä kävi huonosti. Rufael kalifa otti ainakin kaksi syötön vastaanoton häirintää kolmannella tai neljännellä daunilla, oli myöhässä ja pelasi vain míestä eikä katsonut palloa. Varsinaisesti ei palanut mutta bedwell hyödynsi tilanteet kun corneri oli myöhässä.

  Vanhat parrat hyppäsivät 3 ja lyhyt tilanteessa hardcounttiin (efe ja ceken) eli liika yrittämistä ja herpaantumista. Ainut td royalsilta meni takaisin kun Junnu rissu ei ollut linjassa. Paljon siis mentaali virheitä. + dima maajoukkue tason mies tiputti pari koppia. Eli jotenkin henkisesti kaikki meni pieleen. Puolustus pysäytti huskiesin aika-ajoin ja varsinkin kun peli oli jo ratkennut. Hyökkäys ei vaan saanut palloa maaliin. Eli huskies oli parempi.

  Enemmän keskityin Vaasan peliin eli huskiesin onnistumiset tuli katsottua Royalsin virheiden kautta, joten analyysi on puolueellinen kun en hirveästi osaa yksilöitä nostaa esille hämeenlinnalta.

  Matsi oli hyvä mutta karmeaa oli katsoa epäonnistumisia toisen jälkeen. Tästä jäi paljon parannettavaa.

 • Toivottavasti Arkadi kunnossa!

 • Royalsin paitsion hylätyssä TD:ssä otti kyllä brittivahvistus Davies…

 • Royalsin matsit sekä Roostersia että Huskiesia vastaan päättyivät 34-6. Taitaa siis Roosters-Huskies päättyä 0-0:) Sen haluan Huskiesista sanoa, että monet täällä asiantuntijoina esiintyneet ovat saaneet pahasti nenilleen: Huskies ja etenkin Bedwell ovat aivan muuta kuin kriitikot ovat esittäneet. Itsekin täytyy tunnustaa, että Huskies on yllättänyt minut positiivisista odotuksistani huolimatta pahemman kerran. Ehkä olemme saaneet uuden tiennäyttäjän, joka vihdoin ja viimein kampeaa Roostersin valtaistuimeltaan? Siihen on kuitenkin vielä matkaa ja pudotuspeleisä voi tapahtua mitä tahansa. Siihen saakka taidan kuitenkin olla nyt Huskies-fani:)

 • Onko tässä mitään järkeä: Royals voittaa hyökkäysjaardit 283-154 ja häviää matsin 34-6? Toisaalta voiko 154 jaardilla tehdä 34 pistettä? En ymmärrä, vaikka näin matsin.

 • Inttereissä 3-120 piilojaardia Huskiesilla. Ne kun lasket tuonne lisää niin varmaan alkaa se ymmärrys palaamaan.

 • Tilastoissa jotain virheitä myös. Jos katsoo drive chartia niin siellä Royalsilla maali ensimmäisellä neljänneksellä ja Huskien 2 maali merkitty interistä tehdyksi vaikka Pinta sen teki eli ilmeisesti Huskien jaardimäärä liian pieni.

 • Vaasassahan kaikki toimii täydellisesti? ei tilastot voi pettää. eikä puuttua näkyvä kello.Aivan mahdotonta.

 • Katsojia oli ainakin 2000

 • Tilastojen mukaan katsojien luku on pahanenteinen 666. Tämä on muuten aika hälyttävää. Aurinko paistoi ja kuten paikallaolijat ovat raportoineet, tapahtuma on hyvin rakennettu. Ja tuloksena pienin katsomo kolmeen vuoteen.

 • Vaasan pomppulinnat, liukumäet ym härpäkkeet on nähty! Kaikki se hehkutus ja toitotus eivät kanna jos ihmiset eivät itse pelistä ymmärrä mitään. Oman kylän poikia on joukkueessa liian vähän. Friends and relatives ryhmä katsomossa vähenee koska ei enää tulla katsomaan oman pojan tai sukulaispojan pelejä. Karu totuus iskee Royalsia vasten kasvoja, Hype on taittunut ja suunta katsojamäärissä on vain alaspäin…valitettavasti.

 • Milloinkohan myönnetään totuus. Katsojamäärien romahtamisen syynä on TV-sopimus. Enää ei voi syyttää kelejäkään. Liigan TV-sopimus on taloudellinen katastrofi seuroille. Katsojatulot romahtivat ja koko lystistä vielä maksetaan tuotantoyhtiölle. Mitä hyötyä seuroille on tästä ”näkyvyydestä”.

  Mitä tulee Royalsin yleisömääriin niin toistaiseksi kaksi Vaahteraliigan yleisömäärältään parasta ottelua ovat olleet Royals-Crocodiles ja Royals-Huskies. Katastrofaalinen TV-sopimus vaikuttaa syövän lailla jokaisen seuran yleisömääriin – siis myös Waasan.

 • En muiden seurojen katsojakeskiarvoista osaa sanoa, mutta Roostersilla kahden pelinjälkeen kutakuinkin samoissa lukemissa mennään kuin kahtena edellisenä kautena. Royalsilla kahden pelin jälkeen, pienen excelöinnillä pudotusta on kyllä pari sataa, mutta tuo 666 on vain parikymmentä vähemmän kuin viimevuoden pienin yleisömäärä 685 Trojansia vastaan. Joukossa oli myös pari Crocopelin alittavaa reilun 800:n katsojan matsia.

  Ikävä pilata kiukuttelun iloa, mutta tilastotieteilijä sanoisi tässä vaiheessa, että otos on liian pieni luotettavien johtopäätösten teolle. : )

 • Katsojamääriä laskettaessa kannattaa huomioida joukkueen kotiotteluiden kokonaismäärä joka on 6. Lukumääränä kuusi ei täytä yhdenkään tilastotieteilijän näkemystä riittävästä otoksesta mutta tuolla on pakko mennä. Joten jos nyt on otoksena 1/3 koko kauden katsojamäärästä kotijoukkueen näkökulmasta ja joillain jopa 1/2. (Butchers pelannut toistaiseksi vain vieraspelejä), on otos tilastotieteellisesti relevantti. Ja jos katsojamäärät ovat pudonneet vaikkapa Royalsilla 200 katsojaa on tuo pudotus prosentuaalisesti merkittävä. Huolestuttavinta ovat aiemmin liigan kakkos- ja kolmossijaa katsojamäärissä pitäneiden Crocojen ja Trojansin katsomot. Prosentuaalinen pudotus molemmilla on merkittävä.

  Pahinta mitä juuri nyt voi tehdä on väheksyä faktoja ja laittaa pää pensaaseen.

 • Millä tämä tv-sopimus oli edes tarkoitus kattaa? Samat pari sponssimainosta kuin viime vuonna. Riittääkö 10,000€ kulu per kierroksen kolme matsia, en usko. Kun puhutaan useamman vuoden diilistä on tilanne taloudellisesti vähintäänkin jännittävä.

 • Royalsin katsojamäärien perusteella aikaisemmin tuota katsojamäärien pudotusta maalailtiin. Ja vaikka kyseessä onkin tällä kaudella yksi kolmasosa otteluista, niin otos ei ole tilastollisesti pätevä. Viimekaudella Vaasassa katsojamäärät heittivät todella paljon, ollen 1580, 1357, 852, 1589, 685, 801 keskiarvon ollessa 1144. Jos samanlaista heittoa on tällä kaudella niin katsojakeskiarvo voi muuttua paljonkin tämän hetken 924:stä.

  Kyseessä ei ole faktojen vähättely. Nykyisillä katsojamäärillä Vaahteraliigassa yhdenkin ottelun katsojamäärään muutos mainitulla 200:lla vaikuttaa huomattavasti tuohon keskiarvoon, joko ylös tai alas. Eli tämän hetkinen tilanne voi heittää huomattavasti jo yhden ottelun jälkeen.

  Edelleenkin ikävä pilata kiukuttelun iloa, mutta tilastotieteilijä sanoisi tässä vaiheessa, että otos on liian pieni luotettavien johtopäätösten teolle. : )

 • Koko jefu on lajina marginaalia jota tilastotieteilijät eivät voi hyödyntää minkä tahansa mittarin matalien n-arvojen takia. Mutta tilastokelpoista tai ei, katsojaluvut ovat romahtaneet. Piste.

 • Onhan nuo esim. Turun 412, 374, 392 sekä Crocojen 285, 323 lukemat kyllä surullisia viime kausiin verrattuna. Eikö nyt hurraamista Saintsillakaan 244 ja 315.

 • @Lekkerille, mistä otit nuo Saintsin katsojat? Butchers ottelussa oli 501 ja Roosters ottelussa 315 katsojaa.

  Saints oli ainoa, joka tällä kaudella kärsi koulujen päätöspäivästä, mutta niillä mennään mitä saadaan.

 • Noniin, nyt sitten katsomaan uusintana eilinen peli Isosta ruudusta kotisohvalta. Eilen joutui nauttimaan auringonpaisteesta ja iloisista ihmisistä, nyt saa rauhassa analysoida peliä uusinnasta :D

  Kyllä se TV on ihan huippu juttu lajin kehityksen kannalta. Minäkin aivan tosi pikkupoikana rakastuin lajiin,ja toivonkin että kaikkia pikkupoikia kannustetaan heittämään palloa ja taklaamaan toisiaan nurmikolla. Aivan super hauskaa ollut aina pallon kanssa, ilman varusteita ja varusteet päällä. Haluaisin ehdottamasti että rakkaasta lajistani tulee Suomen 1. kesälaji! Opettaa niin paljon hyödyllisiä asioitakin mitkä on nuorisolta unohtumassa. (tough and fair. ei filmaamista. vihellyksen jälkeen ei pelata. itku ei auta. Kun peli käy niin täysillä. Laji perustuu erilaisten pelaajien yhteispeliin. Aivan paras joukkuelaji mitä maa päällä kantaa)

 • Otin ne suoraan tilastoista. Saatoin kyllä katsoa väärinkin, mutta pointti on sama.

 • Ja paljonkohan Turun ja Seinäjoen katsojalukuihin vaikuttaa joukkueiden esitykset alkukaudesta? Ja Porvoon kohdaltahan ei vielä ole mitään lukuja, kun ei vielä kenttäremontin takia ole kotona pelannut. Siinäkin mielessä aika turha vielä puhua katsojamäärien romahduksesta. Tietenkin jos ei muuta valittamisen aihetta keksi…

 • Näkeekö jostain Ruutu+ katsojamääriä?

 • Crocot näkivät kahden vuoden jälkeen että Sottilarella ei tiukoissa paikoissa pysy pakka kasassa ja luopuivat Sottilaresta joka oli täysin oikea ratkaisu! Valitettavasti tilalle tullut qb on vielä huonompi. Nyt kun totuus paljastuu Vaasallekkin ei Sottilare enää ensi vuonna kärkijoukkueisiin pääse. Sottilarehan suli myös Australiassa! Katsojamääriin vaikuttaa pelipäivät jotka ovat arkena, joka tietysti johtuu TV sopimuksesta, mutta mikäli pelit olisivat viikonloppuisin niin televisioinnista huolimatta katsomoissa olis porukkaa viime vuosien tapaan.

 • Mistä olet nähnyt Australian pelit? Niistä ei ole missään ollut tallenteita. Älä tule puhumaan tänne perättömyyksiä, tuo on selvää mustamaalaamista.

 • No kyllähän tuon monikin näkee, että kun hommat ei menekkään putkeen niin alkaa Sottilarekin tekemään huonoja ratkaisuja. Kyllä, paljon rissut pudottivat varmoja koppeja, mutta ei sottilarekaan häikäissyt. Lisäksi en tiedä oliko valmentajan vai sottilaren kutsut option sweepit, mutta sottilare nakkasi lähes välittömästi pallon suosteelle niissä.

 • kuulkaahan nyt, Huskies puolustus on jäätävän hyvä. Sieltä tulee jatkuvasti painetta pelinrakentajalle ja CB:t osaa hommansa, ovat fyysisiä ja osaavat pelata ja liikkua, ottavat ns. tilan pois. LB:t osaa tiputtaa coverageen (ainoana Roostersin kanssa, eli suomi LB:n kirous, heittopelikin pitäisi osata, mutta siitähän voi huudella aina takapuolelle kun palavat.) Safety tasolla häärää sen tason kaverit että laitappa ilmaa pallon alle niin se on välitön intteri.

  Antakaahan Sotilairelle rauha, vastus oli todella kova. Ja vaikka toki kuulin katsomosta eilen että Juuso Saikkoa huudettiin jo kentälle, Mielestäni se olisi ollut aiheellista kun ottelu oli ratkennut, eli suojella Sotilairea ja antaa Juuson pelata ;).

 • Väitän, että suurilta osin yleisömäärä selittyy sillä että lauantai ei sovi vaasalaisille. Ihmiset ovat mökillä saaressa yms. Jos peli olisi ollut tänään sunnuntaina todennäköisesti ainakin tonni olisi mennyt rikki. En nyt muista, mutta olisiko tämä ollut ensimmäinen lauantai-peli vaasassa?
  Mitä QB:n sulamiseen tulee niin olisiko kuitenkin niin että koko joukkue ”suli”… Vai montako ns. isoa peliä vaasa on liigassa tai viimeisen parin vuoden aikana voittanut? Vastaan itse:0. Tai yhden jos viime vuoden Trojans-peli lasketaan mukaan.
  Ihmeellistä peluutusta oli muuten Royalsin puolustukselta eilen; rookieta, rb ym vartioimassa mm. Pintaa.

 • Ok eli Vaasalle ei sovi lauantai ja muille ei sovi arkipelit.

 • Kaikki jenkkifutiksen televisiointiin liittyvät katsojamäärät on luokiteltu salaisiksi ja tietoja pidetään pasilan toimiston kassakaapissa. Jos luvut tulisivat julki, niin seurat eivät olisi valmiita enää tekemään yli puolen miljoonan vuosi-investointia 50-0 pelien näkyvyyteen.

  Jos putkimiehet murtautuisivat kaappiin ja julkistaisivat luvut, sitä kutsuttaisi jefu-watergateksi.

 • Itselle televisiointi on ainakin lisännyt mielenkiinnon moninkertaiseksi liigaan, jopa tällaisella kaudella. Aiemmin jaksanut ajella katsomaan peliä jonnekin max. kerran tai kaksi kaudessa, nyt katsonut lähes kaikki pelit. Eli ihan varmasti pitkällä tähtäimellä televisiointi luo sitoutuneempia katsojia satunnaiskatsojista, ja Ruudun ja ISn nettisivujen kautta pelejä katsomaan eksyy varmasti sellaista väkeä jota esim. seurojen omat streamit eivät tavoittaisi.

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *