Royals – Falcons

Viimeksi muokattu 4.4.2014 13:46 31

(4-1)

14

(3-2)

15
1 2  
14 0 14
6 9 15

27.7.2014 klo 14:00 Vaasa

Kaari

Liigan kärkiottelu viikonlopun odotetuin kamppailu

Tuomo Tomperi 26. heinäkuuta 2014 10:42

Crocodilesin ja Roostersin huippuottelussa on panoksena Vaahteraliigan kärkipaikka. Viikonloppuna pelataan myös viidellä muulla paikkakunnalla.

Lue lisää

Falconsin voitto Royalsista toi uutta säpinää ykköseen

Tuomo Tomperi 28. heinäkuuta 2014 20:29

Tämän kauden ykkösdivisioonasta on muodustunut mielenkiintoinen sarja. Hyvinkää Falconsin edelliskierroksen kärsimysnäytelmä Jyväskylässä oli sunnuntaina muisto vain, kun joukkue aiheutti Wasa Royalsille joukkueen historian ensimmäisen tappion.

Lue lisää

Kommentoi

 • Seppo Evwarayen haastattelu löytyy Ylen sivuilta. Haastattelussa käsitellään tätä kautta, mutta myös jatkokuvioista keskustellaan. Kysyttäessä Evwaraye myöntää, että vaikka joukkueen tavoite on nousta liigaan 2016, myös 2015 on teoriassa mahdollinen. Mun tietääkseni tämä on ensimmäinen kerta, kun Royals spekuloi nousua liigatasolle ensi kesäksi.

 • Hienoa että edes YLEn paikallistoimitukset on kiinnostunut jefusta.

 • Jefun potentiaali on paikallisuudessa. Tästä esimerkkeinä ovat Vaasa ja Hanko, joissa niin paikallislehdet kuin YLEkin raportoivat lajistamme näkyvästi. Sama voisi toimia muuallakin paitsi pääkaupunkiseudulla, jossa haasteet ovat kovempia. Sitä ihmettelen, ettei Roostersin eurovoittoa rummutettu juuri ollenkaan, vaikka onhan sillä mainosarvoa varmaan koko loppukauden. Jotenkin 90-luvun alussa saatiin Stadikalle 10000 katsojaa…

 • Hei Filebacker. Unohda se 90-luku, kukaan ei katso enään Ritari Ässääkään.
  90-luvulla ihmisten piti lähteä katsomaan ulos jos haluasi jotakin nähdä. Nyt on youtube jota voi katsella kalsarikännissä. Ottelutapahtumat, oheistuote ja palvelut ovat keskimäärin paremmat kuin 90-luvulla, mutta kun se ei enään riitä. Nyt pitää saada sirkus paikalle ja saada tunnelma jota ei voi saada ilman ihmisiä.

 • Tiiritissi,kertoikin juuri ongelman ytimen , nyt kaikki löytyy netistä ja on vaikeaa keksiä mitään
  mikä nykyihmisiä kiinnostaa,helpompaa vetää kalsarikännit koneen ääressä ja ihmetellä.
  PS Sirkuskin oli paikalla jo 1985 finaalissa, eli sekin on kokeiltu.

 • En suinkaan sanonut, että pitäisi tehdä samoja asioita kuin ennen. Vaasassa ja Hangossa näkyy myös netti ja siellä on ollut katsojia parhaimmillaan 1400 ja 450. Väkilukuun suhteutettuna nämä ovat Stadissa vähintään 10000 ja 25000.

 • Kriteerejähän Vaasa ei mitenkään täytä mutta kolmannelle jenkillä, parilla liigatason kotimaisella vahvistuksella (Efen paluu?) & jatkuvalla kovalla (kuullulla) treenauksella ei Vaasa varmaan liigassa viimeiseksi jäisi. Olisiko tälläinen piikkiajo/tähdenlento sitten järkevää tai mahdollista on seikka erikseen.

 • …mut ei se liigan taso nyt mikään päätähuimaava ole. Royals olisi parilla lisäjenkillä 3.parhaan joukossa.

 • Jos olisi rahaa, niin saisi ilmaisen makkaran ja Keekki laulamaan.
  Kun olisi keekki ja ilmaiset makkarat, tulisivat ihmiset paikalle.
  Kun ihmiset olisivat peleissä, niin tulisi lisää harrastajia.
  Kun olisi lisää ihmisiä peleissä ja paljon harrastajia, niin valtamedia kiinnostuisi.
  Kun valtamedia kiinnostuisi, niin tulisi lisää rahaa sponsseilta ja ihmisiä kiinnostaisi ja tulisi vielä enemmän lisää harrastajia.
  Kun olisi paljon harrastajia, katsojia ja valtamedia olisi kiinnostunut, niin se voisi tuoda paljon rahaa, jolla alkuperäinen idea maksettaisiin: Ilmaiset makkarat, keekki laulamassa.

  Hyvässä ja huonossa: Ratkaise yksi ongelma, niin saat seuraavan tehtyä helpommin. Mikäli vain yksi seura ratkaiseen ongelman, niin se ei valitettavasti riitä buumin alkamiseen.

  Tämän tekstin lukemalla hyväksyit juuri konsulttisopimuksen. Maksu suoritetaan minkä tahansa joukkueen lippuluukulla maksamalla sisäänpääsyn.

 • Sivustaseuranneena tämä Wasa-viha joka ketjussa haisee siltä että lajin päättäjät ja ”fanit” elää yhä tuolla kultaisella 90- luvulla. Lajin uudistajat halutaan lynkata heti.

  Kriteerit palvelee kaupunkeja joissa riittää junnuja=Hesa eikä ole niin valtavaa ylivoimaa lätkän ja futiksen taholta kuten mm Vaasassa ja Kuopiossa.

  En tiedä ketä kiinnostaa pitkässä jupksussa jos ykkösen johtaja nuijii muut 50 pisteellä? Ketä tuo motivoi? Pelaajia? Tuskin. Sponsseja? Tuskin.

  Onneksi Hlinna noussee divariin ensi kaudeksi..

  Jos Wasa vie divarin niin ketä liigassa olisi nousua vastaan? Luulisi että sielläkin olisi mukava pelata joskus yleisön edessä..

 • @Haters hate..doers do: Aika herkkä nenä sulla jos Wasa-vihaa tästä ketjusta aistit.

 • Stadissa ei ole tosiaan jääkiekon ylivoimaa? Tai jalkapallon? Kyllä se vaan on niin, että mille tahansa paikkakunnalle saa nuorten jenkkifutisjoukkueen, kun vaan päätetään se tehdä. Kaikki muu on selittelyä. Ja sama pätee pääkaupunkiseudun katsojalukuihin. Ne saadaan ylös kunhan seurat päättävät asiaan satsata. Siinäkin kaikki muu on selittelyä ja tekosyitä. Kaikkea ei saa tehtyä heti, mutta jos joka vuosi parantaa niin lopputulos lienee hyvä.

 • Tiiritissillä on hyvä pointti kuten monella muullakin tässä ketjussa.

  Itse olen sitä porukkaa joka näkisi asiat positiivisemman kautta. Uskon että junioreja saataisiin lisää toimintaan kun toiminta olisi tarpeeksi laadukasta ja edustusjoukkueessa edustaminen olisi juniorin haave ja tavoite.

  Nyt näyttää pahasti että näillä SALJ junnupykälillä ei ole saatu kestävää kehitystä aikaiseksi ja pahalta näyttää myös Royalsin kannalta jos liiganousu jää kiinni pykälistä.

  Moniko juniorina lajin aloittanut todellisuudessa pelaa nyt edustuksissa Liigassa tai Divarissa? En tiedä seuraako liitto näitä tilastoja kuinka tarkasti.

 • Eiköhän syksyn aikana liittohallituksessa saada sellaiset säännöt taas kasattua että Vaasan saa nostettua sinne liigaan oli sitten junnuja tai ei. Onhan siellä troijan puuhevonen sisällä nyt lobbaamassa.

  Ja kun 90-luvusta puhuttiin niin lyhyt tuntuu olevan ihmisillä muisti. EM-kisat, maljat yms tuli suurilta kanavilta maksutta, joten liitto on päättänyt vaihtaa strategiaa ja piilottaa esimerkiksi tämän vuoden liigan kokonaan näkyvistä niin että edes jälkikäteen ei saa striimiä ilman maksua katsottua niin kuin oli aikaisempina vuosina. Kenkää pitäisi tuollaisen sopimusneuvottelijan saada, ilmeisesti Sorsa ollut asialla?

  MIten muistaisin että syksyllä kokouksessa sanottiin että ”nyt tulee sellanen kuvausryhmä että homma onnistuu”. 6-vuotias tyttärenikin osaisi kuvata paremmin matsia.

 • SAJL junnukriteereillä on saatu kehitystä aikaiseksi ja nuorten pelaajien määrä nelinkertaistetuksi. Samaan aikaan yhä useampi liigassa ja 1-divisioonassa pelaava on aloittanut peliuransa nuorten joukkueissa, joten kehitystä on tapahtunut molemmissa suunnissa.

  Ja joillain on lasi aina puoliksi tyhjä.. Lienee muuttunut tuon 90-luvun jälkeen myös tuo tv maailma, joka on siirtänyt valtaosan urheilusta maksukanaville. Nelosen prolle siirtyminen urho tv:stä on selvä parannus ja näkyvyyden lisäys. Se, että pari sataa katsojaa ei pääse katsomaan netistä omia suorituksiaan on aika pieni hinta siitä, että laji tavoittaa tuhansia enemmän kuin aiemmin. Erityisesti siksi, että nyt lajia mainostetaan myös nelosella ja subtv:llä. Hienoa, että tyttäresi on jo tuossa iässä ammattikuvaaja. Saa tienattua sullekin voita leivän päälle.

 • Vaasassa 14-6 Royalsille puoliajalla. Tasaista vääntöä kuuleman mukaan. Falcons siirtyi alussa johtoon, mutta sittemmin ote alkanut kääntyä isännille.

 • Juuri tullut tieto: Falcons on voittanut ottelun 14-15.

 • Mitä täällä tapahtuu!?!?

 • Falcons puolusti todella hyvin. Ei toiminut Royalsilla oikein kunnolla juoksu eikä heitto kuin hetkittäin. Royals johti jo 14-12, kun Falconsin eka XP meni ohi ja toinen 2PT yritys epäonnistui. Royals fumblasi omalla 30:llä noin 3 minuuttia ennen loppua, tästä sitten muutaman jaardin päähän kovalla juoksulla ja yhdellä pitkällä heitolla, ja FG sisään. Falconsin heittohyökkäys oli paikoitellen ongelmissa, mutta tarpeen tullen se onnistui saamaan tarvittavat jaardit. Ainakin ottelun loppua kohden heitot rupesivat jäämään käsiin, ja se avasi taas juoksua paremmin. Todella tasainen vääntö, puolustuksien juhlaa, ja lopulta yksi FG matsin ratkaisi.

 • Oli Vaasa flegun olonen 3lla jaksolla…juostu liigaa… eiku mietitty liigaa…

 • Ville Järviö taisi aloittaa puolustuksessa ja paikkasi vain ajoittain juoksijana, Tom Suostetta ei näkynyt 1. neljänneksen jälkeen.

 • Tuskin ottelun tasaisuus tuli kellekkään yllätyksenä.

  Kaikki kunnia voitosta Falconsille. Royalsilla jäi varmasti hampaankoloon monia asioita ja kun kaverit saadaan sairastuvalta pelikentälle niin johan saa Falcons ansaitsemansa revanssin. Toivottavasti tämä on finaalissa, Vaasassa!

 • Falcons oli ennakkosuosikki viemään koko Divarin ja nyt lunastavat niitä odotuksia. Hyvinkään jenkki vie Vaasan jenkkiä tällä hetkellä sata nolla ja Hyvinkään rissut nousivat omalle tasolleen lyöden Vaasaa myös sillä saralla.

  Vaasalla on vielä kova työ pitää kotietu piristyneen Jaguarsin ja Saintsin edellä.

 • Miltä ”suurelta” kanavalta 90-luvulla jefua tuli? Pikku-PTV:ltä, muutamalla kaudella ja yhdellä kaudella koosteet MTV:ltä, mutta sitä lukuun ottamatta ei säännöllisesi mistään ja sitten menikin vuosikausia ettei runkosarjaa nähnyt mistään. Urho ja Nelonen Pro ovat erinomainen askel eteenpäin.

 • …mutta 1.Divisioonastakin tuli taas kiinnostava!

  Saadaan huikea loppu kaudelle!

 • ”Miltä ”suurelta” kanavalta 90-luvulla jefua tuli? Pikku-PTV:ltä, muutamalla kaudella ja yhdellä kaudella koosteet MTV:ltä, mutta sitä lukuun ottamatta ei säännöllisesi mistään ja sitten menikin vuosikausia ettei runkosarjaa nähnyt mistään. Urho ja Nelonen Pro ovat erinomainen askel eteenpäin.”

  Kaivapas historiankirjat auki kun et näköjään itse ole ollut niitä matseja telkkarista katsomassa. YLE lähetti EM-kisat, maljat yms, urheiluruudussa oli joka viikonloppu klippejä, tuloksia jne. eikä pidä unohtaa viikottaista TeeDee -showta.

  Olisiko siinä jo alkuun?

 • ”. YLE lähetti EM-kisat, maljat yms, urheiluruudussa oli joka viikonloppu klippejä, tuloksia jne. eikä pidä unohtaa viikottaista TeeDee -showta.”

  Niin, YLE lähetti EM-kotikisat, ei ulkomailla pelattuja kisoja. YLE on myös lähettänyt viimeiset Suomessa pelatut Suomi-Ruotsi ottelut Sonera Stadionilta ja Veikkaus näytti Itävallassa pelatut EM-kisat. Niitä maljoja ei sitten kuitenkaan kovin montaa YLE:ltä tullut eli ihan vakiona sitä muutaman maljan näyttöä ei kannata pitää. Viikottainen TD show mainostelevisiossa oli kooste myöhäisillassa, ei koko ottelu, eikä suora ja vaikka aikansa hyvä tuote olikin niin kokonaisuudessaan jefua tulee nykyään televisiosta enemmän ja paremmin. Vai kuka haluaisi katsoa perjantaina edellisen viikonlopun ottelua koosteena?? Sille, että 80-luvulla Suomessa oli 3 TV kanavaa ja näillä kaikki katsojat ja nykyisin tuhansia kanavia ja katsojia kaikilla vähemmän, ei sen sijaan voi kukaan mitään.

 • Otappa ihan rauhassa.

  Ottelu oli todella tasainen, eikä siellä kukaan noussut todella suureen asemaan. Jenkki-QB:t olivat hyvin tasaiset kentällä, eikä heidän välillä eroa tullut juuri yhtään. Isoin ero oli kentällä Hyvinkään DB:t vastaan Royalsin WR:t, ja vastaavasti se miten paljon paremmin Hyvinkään peli oli tasapainossa juoksu/hyökkäys -akselilla, sekä puolustuksessa että hyökkäyksessä. Ilman Vaasan rähmäystä lopussa olisi ollut todennäköisesti kotimatka pisteittä ollut Hyvinkään kohtalo. Mutta onnikin pitää ansaita, ja nyt Hyvinkään puolustus sen itselleen ansaitsi.

  Tuossa on kauden finaalipari, ellei jommallekummalle tule välierässä isoa loukkaantumissumaa tai vastaavaa.

 • Mtv3 .lla oli oma teedee show perjantai-iltaisin.
  tais kestaa puolitoistatuntia.

 • Ei siitä pääse mihinkään että nykyinen tv-näkyvyys on selvösti parasta mitä Vaahteraliigalla on koskaan ollut. Tietysti olisi kiva jos näkyuisi ilmaiseksi mutta eipä ilmaiseksi näe oikein mitään urheilua enää.

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *