Royals – Butchers

Viimeksi muokattu 21.4.2018 14:04 56

(0-2)

13

(1-0)

36
1 2  
6 7 13
13 23 36

20.5.2018 klo 15:30 Vaasa

Kaari

Butchers nosti osakkeitaan liigarankingissa

Tuomo Tomperi 20. toukokuuta 2018 18:43

Kahden viikon jälkeen ollaan tilanteessa, jossa jokainen liigajoukkue on pelannut vähintään yhden ottelun. Gridiron luo katsauksen joukkueiden otteisiin tässä vaiheessa kautta.

Lue lisää

Kommentoi

 • Royals pelaa kaksi ensimmäistä kotipeliään sisähallissa. Viime kesä oli yksi kaikien aikojen heikoimmista säiden puolesta ja ennakkoon suunniteltaessa sisähallipelit tuntuvat varmaoilta valinnoilta. Ikävä kyllä Vaasan kannalta elämme juri nyt yhtä lämpimintä kesän alkua vuosikymmeniin ja ihmiset viihtyvät näillä keleillä ulkona. Näinköhän Royalsin ratkaisu osoittautuu vääräksi.

  Viime vuoden Botnia-hallin peli on hieno tapahtuma tunnelmaltaan ja järjestelyiltään joten tarkoitus ei ole dissata hallipelejä sinällään. Mutta tässä tapauksessa taitaa valinta johtaa pienempään katsojamäärään kuin ulkopelillä olisi kerätty. Toivottavasti ei näin.

 • Mistään mitään tietämättä syynä voi olla myös se ettei kaupunki halunnut antaa vielä pelejä Kaarlenkentälle jotta nurmi saa aikaa kasvaa ilman rasitusta. Tämä siis ihan omaa spekulaa. Kaarlen nurmi ei ole vieläkään täysin toipunut rasituksesta joka tuli Elisa Stadionin rakentamisen aikaan.

 • Teillä on vähän kummallista nurmilaatua siellä Vaasassa kun kaikkialla muualla Suomessa nurmikko kasvaa kyllä ihan hyvin, mutta nyt jo kolmatta vai neljättä vuotta peräkkäin on siemenet kylvetty väärinpäin.

 • Vaasa, ja Seinäjoki, on molemmat sen verran pohjoisessa, että meillä täällä kevät tulee muutamia viikkoja myöhemmin mitä sinne etelään. Että olipa se nurmilaatu mikä tahansa, tai kylvetty siemet väärin tai oikein, sille ei vaan voi mitään että olemme täällä jäljessä.

 • pelipaikkana botnia-halli on aivan hirveä, katsomot on alhaalla ja tarvii yökiikarit että pelistä näkee jotain.
  ymmärrän kyllä pointit, mutta hallin pitäisi olla vasta vara-vaihtoehto, näillä säillä ei ole mitään järkeä viedä peliä halliin.

 • Nurmi tuhottiin pari kautta siten totaalisesti, kun Elisa Stadion oli rakennusvaiheessa, ja kaikki Vaasan futismatsit yms. olivat Kaarlen Kentällä. Jo VPS:n otteluista huhtikuun lopulta alkaen, mikä tuhosi nurmen kesäksi 2016 kokonaan. Viime kesänä kausi Kaarlen Kentällä aloitettiin tämän takia vasta kesäkuussa, silti nurmikko ei maatunut kunnolla. Nurmikko on alunperin laitettu paikalleen jo 1986 Kalevan Kisoihin, ja sitä ei ole kertakaan uusittu. Olisi kyllä jo aika. Se sama nurmi ja maaperä on jo niin surkeassa kunnossa, että se vaatisi varmaan yhden kokonaisen kesän ilman toimintaa, että se palautuisi hyvään kuntoon.

  Miksi Royals ei pelaa Elisa Stadionilla? Koska kenttään ei anneta piirtää viivoja. Etenkään tänä kesänä kun Vaasaan tulee U19 jalkapallon EM-kisat, ja silloin nurmella ei saa olla mitään ylimääräistä, ei edes haalistuneita viivoja.

 • Koska olet hallissa käynyt? Hallissa on LED-valot, mitkä ovat kirkkaammat kuin mitä UEFA vaatii esim. ulkokentille jalkapallo-otteluihin, ja SM-Liiga jääkiekko-otteluihin.

  Katsomot on alempana kuin Kaarlenkentällä, mutta samalla tasolla otteluita seurataan mm. Tampereella ja Porvoossa joka ottelussa, eikä se ole ongelma kenellekään.

 • Vaasassa näyttää olevan kaikki ruoho(Grass) käyttökelvotonta.

 • se on kuulkaas täsmälleen paskanhailee mitä royals on tai ei ole! Porvoo tulee matsiin ja tähän kauteen KOVAA!! Porvoo vie matsin 42-3

 • Eli esittäisit juuri Royalsin divarin Crusadersin tasoiseksi. Taisi olla lähellä noita lukija joilla Butchers voitti heidät viikonloppuna.

 • en aivan tuota vertailua lähtenyt hakemaan… Eikä joku harkkamatsi random divariseuraa vastaan sytytä ukkoja varmaan ihan samalla tavalla kuin kauden avaus, eivät ole vertailukelpoisia matseja… uskon toki että royals on Crusadersia toki kovempi, mutta olen silti sitä mieltä että Porvoo vie 42-3! :)

 • Royals vs Butchers on erittäin mielenkiintoinen ottelu ja antaa kuvaa koko liigan voimasuhteista. Miten Royals on saanut pakkansa uudestaan kasaa ja onnistuuko Sepon johdolla valmistautuminen paremmin? Porvoolla hyvä mutta helppo harjoitusottelu alla ja filmiä Royalsin pelaamisesta. Porvoon hyökkäys todennäköisesti tuttua Butchersia mutta puolustus on laitettu kokonaan uusiksi. Kumman valmennus osaa reagoida paremmin pelin aikana? Luotan enemmän Porvoon valmennukseen sunnuntaina. Molemmat tarvitsevat voittaakseen sen, että jenkkibäkkien juoksulla saavat avattua heittoa. Tässäkin Butchersilla on paremmat edellytykset onnistua vaikka hyökkäyksen linja ei olekaan kokonaisuutena viime kauden tasoinen. Veikataan Butchersille voittoa kahden TDn erolla.

 • Mielenkiintoista nähdä miten Lehtinen pärjää pitkästä aikaa Vaahterassa, ainakin laitahyökkääjien pitäisi olla erinomaisia. Varsinkin nuori Daniel Luoma tulee varmasti tekemään isoja pelejä, kun Vaasan keskityttävä Seppäsen peittämiseen.

 • Vaasan ensimmäinen ongelma on pysäyttää juoksu, muuten sitä tulee syliin koko päivä. Takakentälle ihan sama keneen keskittyvät koska Ngyen-Runner-Luoma-Seppänen ja tarvittaessa Kurvinen ovat aika ikävä vastus 1-1. Jos Porvoon pelikirja on tehty Lehtisen taidoille ja nopea, helppo heitto on tarjolla niin voi tulla aika rumaa jälkeä maassa ja ilmassa. Toisinpäin tilanne onkin mielenkiintoinen = onko Vaasan hyökkäys saatu jaloilleen ja millaisen puolustuksen jenkkivalmentaja on kehittänyt Teurastajille. 14-35 ja silloin Botniabowlissa mitataan lähinnä sitä kumpi Pohjanmaalainen jatkaa rimpuilua sarjassa ensi vuonnakin.

 • Vai rimpuilisiko siellä ensi vuonna molemmat kun näistä kuudesta ei taida olla varaa tiputtaa yhtäkään?

 • Noronen taisi Porvoossa yhden pelin puoliaikahaastattelussa sanoa että on aivan 100-saletti että seuraavana vuonna pelataan kahdeksalla. Sitten se muuttui seitsemään, ja nyt on enää kuusi.

  Olisikohan aika jo herätä realiteetteihin, tunnustaa tosiasiat ja ottaa sinne vaikka se 10 joukkuetta niin saataisi alapäässä ja yläpäässä tasaisia matseja aikaan.

 • Noronen ei tee yhtään päätöstä joka vaarantaa Roostersin asemaa pääkaupunkiseudun bordellina jonne jefuhuorat kokoontuvat. Todellisuudessa 10 joukkueen liiga olisi suomi-jefun kasvun näkökulmasta enemmän kuin järkevää.

 • Itse olen kyllä sitä, että liigan pitäisi olla pieni, jotta liigan taso pysyisi korkeana. Nykyinen Big 6 on melkein yläraja. Voisi jopa ajatella Big 4 liigaa, jossa pelattaisiin ristiin muutama peli esim. ruotsalaisten huippujoukkueiden kanssa. Siellähän on ihan samanlainen ongelma. Tanska/Norja/Hollanti voisivat muodostaa oman konferenssinsa ja heillä tasoerot ovat vieläkin suuremmat eli tarvitsevat haasteellisempia vastuksia. Lopulta voitaisiin pelata konferenssivoittajien välillä Pohjois-Euroopan maljaottelu.

  Suomessa divarit voisivat sitten olla aidosti paikallisten joukkueiden sarja, jossa ulkomaalaisten vahvistusten määrää rajoitetaan. Sarja pelattaisiin alueellisina lohkoina matkakulujen ja -vaivojen vähentämiseksi ja lopuksi pudotuspelit lohkovoittajien välillä. Divarin mielenkiinto voisi nousta korkeallekin aluksi paikalliste otteluiden takia ja kauden loppuvaiheessa toisiaan vielä kohtaamattomien joukkueiden yllätyksellisyyden takia.

 • Mistä se Roosters tämän Royals – Butchers ottelun keskusteluketjuun tuli?

  Fisher saa heitot perille jos hänellä on aikaa tehdä luvut mutta saako Butchers neljällä painetta vai syntyykö sitä vasta blitzaamisella, jossa Karbin on kyllä hyvä. Williams slottirissuna on hyvä kohde Fisherille jos Porvoo lähettää linebackejä sisään. Suostella on kovuutta hoitaa keskushyökkääjän tontti. Runner ja Thomas vetänevät kahteen suuntaan paljon. Runnerilla kunto riittänee siihen touhuun paremmin. Tiukka peli tulossa jos Lehtinen onnistuu hyvin liigaan paluussaan

 • Jompi kumpi sulla on täysin kateissa, joko maantiede Suomen kaupunkien osalta tai sitten tietämys divarijoukkueiden sijainnista Suomessa. Näitä sinun paikallislohkoja rakennettaisiin nykymaantieteellämme siten, että vaikkapa Rovaniemi, Oulu ja Jyväskylä painisivat samassa paikallislohkossaan jännittäviä maakuntahegemonian mittelöitä…

  Suomalaisen jefun kasvun ja mielenkiinnon kannalta tarvitsemme maantieteellisesti mahdollisimman laajan sarjan. Kymmenen joukkueen liiga pitäisi olla ehdoton tavoite. Nämä neljän joukkueen ”tasokkaan sarjan” janoajat ovat laji-hifistejä jotka edustavat äänekästä vähemmistöä. Kansainvälisten tasokkaiden sarjojen mielenkiinto yleisön joukossa on testattu esimerkiksi jääkiekossa, jossa CHL tai KHL ovat yleisömielenkiinnoltaan lähellä nollaa. Ei kiitos.

 • Miksi hitossa Vaasa pelaa pelejään pimeässä hallissa. Mites olisi Elisa Stadion ? Olen luottanut Vaasaan ja Seppoon viimeiset mutta nyt, alkaako kupla puhjeta Vaasassa ? Too much too soon … ?

 • SEPPO, HÄPEÄ ! Valmentajan vaihto yhden pelin jälkeen. SEPPO, HÄPEÄ ! Kupla puhkeaa …

 • SEPPO, ole hiljaa Vaasan Kaupungin toimista. Vaikene. Vaasan Kaupunki teki oikein …

 • Jami korkkia kiinni vaan…

 • Onko SEPOLLA tarvittaessa esittää tiliote että 20000 lahjoitus on tehty NIMETTÖMÄLTÄ lahjoittajalta vai onko kyseessä MARKKINOINTI KIKKA ?!?

 • Royals pelaa hallissa, koska se PYSTYY!

 • Royalsilla 2 eri housua, miten tuollainen moka on päässyt suomen ammattimaisimmassa joukkueessa tapahtumaan?

 • Royals, pistäkää tuo Williams takaisin koneeseen. Haitaksi muulle joukkueelle kentällä. Kuulemma syöpä pukukopissakin.

 • Mitäs pelistä sanoisi, parempi voitti ja mikä hienointa, kotimaisella pelinrakentajalla.

 • Joo. Toivottavasti saavat ton heittopelin toimimaan, koska tällä hetkellä heittopeli säälittävää räpertämistä

 • Hienoa Porvoo, oli piristävää nähdä hyvää taklaamista. #34 tulee olemaan näkyvässä roolissa tänä vuonna. Waasan potkupelit umpi surkeaa. Lehtinen aivan loistava.

 • Lindell on äijä isolla D:llä !

 • Butchers voitti kotimaisesta pelinrakentajasta huolimatta. Heitoista 4/15 perille, lähes ainoa heittopeli syvä roiskaisu Luomalle. Ei tuolla puuhalla pärjätä oikeita fudisjoukkueita vastaan.

 • Täytyy kyllä sanoa, että eipä ollut pelisuunnitelmaa myöskää kovin monipuoliseksi Lehtiselle rakennettu heittopelin osalta. Butchers pystyi joukkueena tekemään tarpeeksi heikohkoa Royalsia vastaan, ja varmasti pystyy kauden edetessä myös heittopelillä haastamaan ”oikeita fudisjoukkueita”.

 • pari juttua selvis tänään, Royalsia ei nähdä pleijareissa, eikä Pofvoota finaalissa.

 • Kyllä se vähän ankeeksi menee kun pitkiä kolmansia downeja ei pystytä konverttaamaan. Neljä heittopeliä 3. ja pitkä -tilanteessa ja kaikki meni harakoille. Jos vastaan tulee vielä joukkue, joka osaa käyttää hyväkseen Porvoon auttamattomia heikkouksia heittosuojauksessa, niin pitkistä downeista ei enää kerta kaikkiaan selviydytä. Juoksua junnaamalla on hankala tulla takaa, jos sinne joudutaan.

 • Muutamia huomioita päivän pelistä.. Lehtisellä paha taipumus pakottaa heittoa jo valmiiksi päätetylle kohteelle sen sijaan että ottaisi kakkos tai kolmos lukuja. Eoyalsin RB on aika turisti, ja vaikea nähdä sen paljoa parantavan tuosta.

 • Mielestäni Vaasan kannattaisi vaihtaa tuo RB jenkki rissuun jos varat antavat myöten, Suoste ja Fisher aivan riittävä juoksu ase ja haitto hyökkäys kaipaisi enemmän hampaita.

 • oli totutun surkea. Ei mopolla moottoritielle.

 • Lehtisellä tuli eilen voitosta 2 pinnaa,enempää vaan eii ollu jaossa!

 • Jännä peli kun Royals tasoitti. Butchers usko omaan tekemiseen tuotti voiton. Butchersilta pientä haparointia, mutta ymmärtää kun vasta eka kova peli. Samoin pelikirjan kapeus oli oikeastaan hyvästä nyt kun Roosters asettuu seuraavaksi vastustajaksi

 • Hallipelit epäoikeudenmukaisia vierailijoille. Tv kuva oli ainakin tosi tumma ja kentillä tummia varjostuksia.

 • Hallipelit oikeudenmukaisia kaikille. Hyvä tunnelma ja täydelliset olosuhteet.

 • Miksi SAINTS-matseista ei ole tarjolla katsojamääriä. Ovat suuren mielenkiinnon kohteina koko lajin elikelpoisuutta seuraavilel ja tälläkin foorumilla paljon puhuttu asia.

  Tähän mennessä tapahtunut:
  Roosters-Royals: 667 katsojaa (yllättävän hyvä luku)
  Saints-Steelers: ???? ei tietoa
  Saints-Crocodiles: ???? ei tietoa
  Royals-Butchers: 553 (yllättävän pieni luku)

  Kiitos jos joku päivittää jälkikäteen nämä puuttuvat

 • Vaasan katsojamäärä on yllättävän suuri kun katsoi minkä verran siellä oli väkeä.

 • Saints -Steelers katsojia oli kuulutuksen mukaan 576 , ellen ihan pieleen muista.

 • Tv-kuvasta on paha arvioida mitään, kun kamerat ovat usein pääkatsomon puolella, mikä on tavallaan hölmöä, koska lajista syntyy kuva, ettei sitä ole katsomassa kukaan. Suhtaudun silti näihin seurojen itse ilmoittamiin katsojamääriin erittäin skeptisesti. Kovin usein ne lasketaan proverbiaalisella Stetson-Harrison-menetelmällä, jonka päälle laitetaan vielä hiukan höystettä.

 • Nyt kun katsoin tuota Royalsin tv-lähetystä, niin kyllä tuolla voi hyvinkin olla tuo 576.

 • Sekä Tampereella että Botnia-hallissa pääkatsomo näkyy kuvassa.

 • @Los Satsumas, tuo 576 on siis Saints-Steelers katsojamäärä. Vaasan otelussa oli 553 katsojaa.

  Ja vielä kommenttina, että Tampereella väkimäärä lasketaan ihan klikkailemalla laskuria portilla…

 • Erinomaista, jos Tampereella on näin. Tiedän vain, että ihan joka paikassa näin ei ole.

 • Tätä palstaa kun lukee niin voisi tiivistää 2 ylintä sarjatasoa seuraavasti.
  (arvio siis tehty palstan keskustelujen perusteella).
  Liiga:
  Roosters: Liitossa sovittu että voittaa mestaruuden ja on vienyt kaikki pelaajat muilta seuroilta.Rahaa ja katsojia riittää, kikkaili myös tv-sopparin ja vei muiden rahat.
  Butchers: Rahat loppu, paska kotimainen qb, paskat jenkin, huono valmennus, ei junnuja eikä katsojia, ei playoff paikkaa.
  Royals: Seppo on ihan per….tä, rahat loppu, huonot jenkit, ei junnuja eikä katsojia, huono valmennus, ei pleijjareihin.
  Saints: Paska valmennus ja vahvistukset, rahat loppu, ei junnuja eikä katsojia, ei pleijjareihin.
  Crocot: Paska valmennus ja vahvistukset, rahat loppu, ei junnuja eikä katsojia, ei pleijjareihin.
  Steelers: Kokematon divarijoukkue, Paska valmennus ja vahvistukset, rahat loppu, ei junnuja eikä katsojia, huono valmennus, ehkä pleijjareihin.
  1.Divari:
  Wolvot: Huippu valmennus ja vahvistukset, rahat helvetisti, miljoona junnua ja katsojia, kaikki on täydellistä, häviää spagun kolmannen kerran peräkkäin.
  ECG: Paska valmennus ja vahvistukset, rahat loppu, ei junnuja eikä katsojia, ei pleijjareihin.
  UNC: Rahat loppu, paska kotimainen qb, paskat jenkin, huono valmennus, ei junnuja eikä katsojia, ei playoff paikkaa.
  Inkkarit: Rahat loppu, paskat jenkin, huono valmennus, ei junnuja eikä katsojia, ei playoff paikkaa.
  Eagles: Rahat loppu, paska kotimainen qb, paskat jenkin, huono valmennus, ei junnuja eikä katsojia, ei playoff paikkaa.

 • Eli ainoastaan vaahteraliigassa pelataan EHKÄ playoffit Roostersin ja steelersin välillä ja wolvot häviää spagun mutta ei 1div seuralle? Tiukka analyysi.

 • Muiden osalta hauskaa parodiaa, Kouvolan kohdalla surullinen totuus…

 • ”Eli ainoastaan vaahteraliigassa pelataan EHKÄ playoffit Roostersin ja steelersin välillä ja wolvot häviää spagun mutta ei 1div seuralle? Tiukka analyysi”
  Juuri näin. Roostersin Liigan voitto on päätetty tällä palstalla, samoin kuin Wolvojen Spagun häviäminen. Miksi pelata playoffeja (paitsi liigassa yksi kierros, joka on samalla finaali, kun on tuo Roostersin tv-soppari).
  PS. Liiton uudeksi Toiminnanjohtajaksi valitaan entinen Vantaalainen (tai Porilainen) kunnallispolitikko, joka juo loputkin liiton rahat, pan…. sihteerin paksuksi ja ajaa kaikki seurat konkkaan.

  TÄMÄ KAIKKI ON SIIS PÄÄTELTY NÄISTÄ PARTATERÄÄKIN TERÄVÄMMISTÄ ANALYYSESEISTÄ TÄLLÄ PALSTALLA. TOIVOTTAVASTI MYÖS @Ei vielä diibadaabaduu TAJUAA TÄMÄN 😆

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *