Roosters – Trojans

Viimeksi muokattu 4.4.2014 12:56 65

(4-0)

48

(3-1)

41
1 2  
17 31 48
27 14 41

21.7.2014 klo 18:30 Helsinki

Kaari

Mitä Johnsonin menetys tarkoittaa Roostersille?

Tuomo Tomperi 22. heinäkuuta 2014 10:49

Roosters otti maanantai-iltana 18. peräkkäisen voittonsa, mutta kovalla hinnalla. Loppukauden sivussa oleva pelinrakentaja Robert Johnson on mies, jonka merkitystä joukkueelle ei voi liikaa korostaa.

Lue lisää

Kommentoi

 • Tästä tulee toivottavasti trilleri, ainakin itse näin suomijefun kannattajana toivon. Trojans sai viime pelissä hyökkäyksen kulkemaan ja kun ottaa huomioon sen, että niin butchers kuin taftkin ovat aika paljon pisteitä tehneet roostersia vastaan + roostersilla viikonlopulta alla 2 kovaa ja fyysistä matsia, niin miten on roostersin palautumisen laita? En silti laittaisi trojansia ennakkosuosikin asemaan, roosters on ennakkosuosikki niin kauan kunnes joku muu sen mestaruuden voittaa, mutta jos kaikki palaset osuvat kohdalleen, WHO KNOWS?

 • Jos Roostersin puolustuksen linja pelaa samalla tavalla kuin Euroliigassa, niin Trojansin hyökkäyksen linjalla ja QB:llä tulee olemaan todella hikinen ilta.

 • Kylmä veikkaus Roosters 20-30 pojoa Trojans 30-40 samanmoista.

 • Roosters tekee 40-50 pistettä ja jos Trojans aikoo voittaa, sen pitää tehdä paljon pisteitä. Toisaalta Trojans jos joku siihen kykenee. Ensi viikonloppu on juuri se sauma, jolloin Roosters on lyötävissä: maha täynnä eikä Trojansin scouttaukseen ole luultavasti ehditty panostaa. Trojans taas vastaavasti panee kaikki paukut peliin. Voitto Roostersista antaisi momentin, jolla Trojansin peli voisi nousta uudelle tasolle. Saataisiin hieno finaali tälle kaudelle ja leveämpi kärki kansainvälisiin peleihin.

 • @Filebacker: Tai sitten nälkä kasvaa syödessä. : )

 • Mikäs RoJon kädessä on?
  Saa nähdä miten tuo linjojen taistelu pysyy aisoissa, molemmissa joukkueissa on kuitenkin aika herkästi lämpeneviä pelaajia…
  Jos Robert ei pelaa, en näe Roosterssilla olevan mitään mahdollisuuksia Turun puolustuksen haastamiseen. Itse en Roberttia kentälle laittaisi, mikäli on puolikuntoinen, mestaruus ei tänään ratkea. Myöskään vaikka Roosters häviäisi molemmat pelit Turulle ei se menettäne kotietuaan. Ainoa minkä voi menettää on runkosarjan voitto ja sitä kautta mahdollinen 69ers välieräpari (joka on taas tämän kuuluisan lohkojaon ansiota).

 • Mitenköhän pelin näkis livenä? Nelonen Pro?

 • Nelonen (tai SAJL, en tiedä kumpi) on suuressa viisaudessaan päättänyt jättää näyttämättä tämän ennakkoon kovimman matsin Nelonen Pro-kanavalla.

 • Muutenkin ovat onnistuneet valitsemaan ennalta selviä matseja. Ja miksi vain perjantai-matseja on näytetty. Jos ei live-aikaa löydy ohjelmakaaviosta, niin mielummin sitten mielenkiintoinen matsi jälkilähetyksenä.

 • @N.N

  No just.

 • Tuskin me ollaan siinä asemassa, että voidaan kertoa neloselle koska meidän matsit näytetään.
  ne matsit näkyy mitkä on sovittu, muut voi mennä katselemaan paikan päälle

 • Ei nyt tietenkään enää tässä vaiheessa. Mutta olisi pikkuisen parempi voinut matsit valita. Jotenkin tuntuu siltä, että sellaiset matsit on valittu, johon ei katsojia paikan päälle muutenkaan ilmesty.

 • Ensinnäkin matsin on valittu viimeistään sarjaohjelman laatimisen aikoihin. Siinä vaiheessa ei ole ollut niin selvää kuka on kuka. Toiseksi, koska Nelonen on vaatinut matsin perjantaille, niin ei kaikille todellakaan sovi ihan mikä tahansa peli perjantaille. Tietenkin paremminkin olisi voinut valintoja syksyllä tehdä, mutta sarjaohjelman laatiminen on aikamoista palapeliä, kun puhutaan amatööritasosta, jossa kenttävaraukset, talkoot, EM-kisat yms. rokottaa mahdollisia pelipäiviä reilulla kädellä.

 • Aika pitkään on ollut selvillä, että Roosters, Trojans ovat kovia ja että Wolvot, Indians eivät ole. Ei voi olla sattumaa, että yhtään Roostersin kotimatsia ei ole listalla. Jos on päätetty, että matsi pitää olla perjantaina, niin mitäs kahdella viimeisellä runkosarjan kierroksilla näytetään, kun matseja noilla päivillä otteluohjelman mukaan ei ole.

 • Onko lajin historiassa ensimmäinen kerta kun esitetään salaliittoteoria jonka mukaan joku päätös olisi tehty nimenomaan niin että se olisi Roostersille haitaksi?

 • Kun pelistä kerran tehdään reaaliaikaiset tilastot, ja niitä varten on oikeen oma sivu, niin miksei siitä kerrota julkisesti? Itse olen koko illan harmitellut kun tätä ei voi seurata mistään, ja nyt vikalla neljänneksellä sattumalta onnistun kaivamaan linkin: http://www.sajl-tilastot.net/roo/xsummary.htm

  Onko siihen jokin hyvä syy että noita ei jaeta esim. joka peliin julkisesti?

 • Kyllähän ne live tilastot löytää joka viikko tuolta SAJL sivujen kautta. Ja on ne myös twitterin kautta jaettu kansan tietoon.

 • http://www.sajl.fi/?x167512=2539970

  aina voi kysyä pelkän odottamisen sijaan.

 • Tai voisi panostaa silmälaseihin. Kiitoksia :)

 • Ei tuo pelin seuraaminen live tilastojen kautta kyllä mitään kovin jännittävää ole. Tiukka peli vaikutti kuitenkin olevan. Mukava nähdä, että Suomi-QB pärjäsi kohtuullisesti kovaa puolustusta vastaan.

 • Hyvä roosters,turulle myös iso käsi peli oli hyvää pr-vaahtera liigalle ja koko Suomi jefulle.

 • Kävi kuten arvasin. Roosters tekee 40-50 pistettä ja voittoon vaaditaan 50 pistettä. Trojans antoi kuitenkin varoituksen ja finaalista tulee jännä. Crokot on myös lisäämässä jännitystä. Ainahan finaali voi olla jopa T-C.

 • Oli hyvä peli ja loistavasti yleisöä paikalla.

 • 750 katsojaa liigan kärkikamppailussa Helsingissä aurinkoisena päivänä.. Loistavasti yleisöä? EI todellakaan!

 • Kova hinta voitolle tuli. Viktor Sarvi(niska?), Robert Johnson (polvi?), Pekka Rantala (olkapää) ja Jaycen Taylor (olkapää) loukkaantuivat. Toivottavasti Sarven loukkaantuminen ei ollut niin paha kuin näytti ja pääsee vielä tällä kaudella pelikentälle muiden kanssa.

  En muista koska Velon pääkatsomossa olisi ollut niin hyvä tunnelma kuin tänään. Ilmeisesti tarvitaan turkulaiset (pelaajat ja kannatusjoukot) sytyttämään helsinkiläisyleisön.

 • ”750 katsojaa liigan kärkikamppailussa Helsingissä aurinkoisena päivänä.. Loistavasti yleisöä? EI todellakaan!”

  No onhan se nyt helvetin hyvä määrä lomakaudella ja vielä arkipäivänä.

 • 750 Katsojaa kyllä lievä pettymys. Liigan kärkikamppailun markkinointi menny vihkoon. Lippu jakoon ympäri hesaa yms…. Ei noiden lipputulojen varaan voi laskea Suomessa kun Vaasa! Mutta kaikki tyynni edelleen matsi oli hyvä. Toivottavasti Sarven pojan niskavamma lievä,jos ei niin tsemppiä paranemiseen ja takas askiin kun äjjä taas kondiksessa!

 • Jos siihen tyytyy niin hyvä on. Itse odottaisin näihin gameihin 1500-2000 katsojaa.

 • Todella viihdyttävä ja yleisöön menevä ottelu. Paljon maaleja, upeita suorituksia, johto vaihtui useaan kertaan ja jännitystä riitti viimeiselle minuutille asti. Trojansilla oli voiton avaimet, mutta muutama pallonmenetys jaksojen aluissa olivat liikaa. Lupaa hyvää jatkoa ajatellen.

 • Pelit Finskille rahat ja vapaaehtoiset voimat siihen mainostamiseen.
  Se 1000-2000 katsojaa olisi kyllä ihan mahdollista mutta kukaan kun hki joukkueista ei tuota kunnon mainostamista harrasta!!!

 • 750 katsojaa joista ainakin puolet taisi olla Turusta. Saa nähä mistä niitä Helsinkiläisiä katsojia löytyis.

 • Katsomossa oli Turkulaisia ja Hankolaisia melkoisesti ja kaikki loput on niitä joita siellä aina näkee, eli iso plussa Turulle kun toi paljon omiaan katsomoon!
  Nyt on kyllä pakko nostaa kepinnokkaan Roosterssin valmennus: Miksi RoJo piti pistää kentälle puolikuntoisena? Oliko tässä ottelussa kuitenkaan panokset niin korkeat että oli pakkko ottaa riskiä (joka nyt hävittiin ISOSTI). Ja eikös se toinen jenkki joka saatiin hajotettua ollut Spears? Katsomoon näytti ainakin sille että olkapää oli rikki ja pojan annettiin palata kerran jo vammaantuneella olkapäällä ja taas hävittiin isosti tämäkin riski. Vikin niska ilmeisesti meni täysin pelitilanteessa ja samoin kuin Rantalan olkapää (?), niistä en siis rupea kyseenalaistamaan ketään.
  Pelinä parasta aikoihin mitä Suomessa on nähty, tai ainakin mitä itse olen nähnyt.
  Kysymysmerkkejä jäi seuraaviin asioihin:
  Turun takakenttä: joka ei olekkaan ihan luodinkestävä aika isoja virheitä ja paljon!
  Roosterssin jenkit: RoJo ja Spears pihalla, RoJo loppukauden ja pahaa pelkään että Spearskin kotiin lähtee… Eli löytyykö rahaa paikata nämä kaksi aukkoa vai toinen vain. Kumpi olikaan isompi menetys?
  Pystyykö Einolla menemään: jos on rahaa tuoda vain yksi jenkki niin tuo juoksu-uhka pitää saada kuntoon, jolloin pitää Einolla mennä. Riittääkö siis kyvyt kantaa joukkuetta?
  Kotiyleisö: Miten näihin muihin peleihin saataisiin tunnelmaa?
  Tuomarit: Ikävää nähdä että vain toiseen suuntaan heitettiin ne ”turhat liput” sanon tämän vaikka olen kyllä punaisten puolella. Pari isompaa virhettä tuli ja meni, joissa Turkulaiset hävisivät.
  Viki ja Rantala pihalla: jättävät todella isot aukot puolustukseen jos ovat pihalla pidempään.. Riittääkö paikkaajien taso?

  Seuraava peli on Crokoja vastaan on todella tärkeä, saadaanko nyt lyhyellä viikolla parsittua kasaan kilpailukykyinen jengi? Tuossa ottelussa saattaa olla panoksena kotietu, Turku nimittäin saattaa olla todella vaikea voitettava kotonaan päätöskierroksella. Pahinta mitä nyt voi tapahtua on häviö Crokoille ja sitten vielä Turussa Turulle päätöskierroksella ja sitten ollaankiin mahdollisesti (oma näkemys) matkalla välierään Seinäjoelle! Toivotaan siis ihmeparantumisia ja sitä että materiaalin leveys on oikeasti riittävä.

  Kiitos vielä molemmille joukkueille ja loistavalle yleisölle sekä säänhaltijoille olipas loistava maanantai-ilta.

 • Rosterissa kyllä löytyy leveyttä. Uskon valmennuksen varautuneen mahd.avain pelaajien loukkaantumisiin peliruuhkan tuoman rasituksen vuoksi. Euroopan mestaruus oli 1 tavoite vuonna 2014 ja kyllä uskon myös Roostersin vievän vaahteran. Porvoon dynastian aikaa aina toivoi yhden seuran dominoinnin loppuvan ja joka seuralla se loppuu joskus,hyvä liigan kannalta tietenkin jos se olisi jo tänä vuonna. Perustan näkemykseni vahvaan ja pitkä jänteiseen työhön ja pelaajien sitoutumiseen samaan seuraan vuosiksi, se Turun,Crokojen ja Roostersin ero hesan hyväksi!

 • Jos RoJolla oli käden takia epävarma, niin kuin huhut kertovat, ja nyt meni polvi, niin en näe yhteyttä RoJon eilisellä peluuttamisella ja loukkaantumisella.

  Roostersin runkojätkillä on ollut niin hirveä pelimäärä jo tälle kaudelle, että sanoisin sen isoksi syyksi, miksi peli ei ole ihan samalla tasolla kuin viime vuonna. Saavatko edes korvata RoJon loukkaantumista uudella jenkillä, eikö siirtoraja ole mennyt jo umpeen?
  Joka tapauksessa, Trojans nousi suurimmaksi mestarisuosikiksi, ennen kuin tiedetään minkälainen pelaaja RoJon tilalle tulee. Matikaisella Roosters ei voita tämän vuotisella puolustuksella.

 • Vielä vähän tuohon Roostersin peliruuhkaan. Lauantain Croco-peli on heidän neljäs peli 16 päivään ja kaikki kovia joukkueita vastaan; etukäteen kovimmat suomalaiset ja euroturnaus. Sitten vielä aikaisemmin em-kisojen tuoma ylimääräinen rasitus, preseason ja heillä pelaa aika moni vielä b-junnujen sm-sarjaa, niin ei ole ihme, jos tulee loukkaantumisia.

 • Runkosarjan mielenkiinnon kannalta olis huippujuttu, jos Crokot voittais Roostersin ja häviäis Trojansille, näin vipalla kierroksella nähtäis turussa kunnon kliimaksi ja kauden ennätysyleisö.
  jos Crokot ottaa nyt kaksi kertaa pataan, niin runkkarin loppu lässähtää pahasti.

 • Tim Tebow olisi vapaana. On pitänyt itsensä kunnossa.

 • ”jos Crokot ottaa nyt kaksi kertaa pataan, niin runkkarin loppu lässähtää pahasti.”

  Jos Crocot häviää sekä Roostersille että Trojansille niin edelleen Roo-Tro ottelussa ratkeaisi runkosarjan voittaja. Vaikka mielenkiintoisemmaksi toki menee jos kolmella joukkueella on 1 tappio alla niin ei se sentään lässähdä tossakaan vaihtoehdossa. Tylsintä olisi jos Roosters voittaa Crocodilesin ja Crocodiles Trojansin, koska silloin Roostersille riittäisi runkosarjan voittoon tappiokin viimeiseltä kierrokselta Trojansia vastaan. Ja tämä spekulointi vahvasti siltä pohjalta, että kolmikko ei kärsi tappioita muissa peleissä.

 • Sillä vaan ei ole isoa merkitystä onko runkosarjassa ykkönen vai kakkonen,

 • No mutta kun puolustus on umpisurkea ja näyttäisi kohta jäävän se kolmas sija käteen. Roostersin puolustus päästänyt melkeen saman verran kun sixtareitten niin ei siellä ihan kaikki voi olla kohdillaan.

 • Minusta ei kannata vertailla piste eroja ottamatta huomioon tätä umpihuonoa lohkojako.
  Toisessa lohkossa täytyy pelata toisessa voi ”pelata”..Kaikkisamaan lohkoon!

 • Mielestäni lohkojako on hyvä juttu. Tulee vähän NFL meininkiä ja rivarlyt korostuu. Itse jako on se jossa tässä on käynyt huono tuuri. Viimekauden rankin on juurikin viimekauden eikä se ota huomioon off seasonin aikana tapahtuneita muutoksia. Onhan NFL:llässäki umpisurkea AFC south ja sitten on 4play off joukkueen NFC West.

 • Eiköhän tälläkin systeemillä sarjan ykkönen löydy. Kuka muistaa kolmos- nelos- tai vitos sijoja enää lokakuussa?

 • Musta ei kannata tuijottaa Roon päästettyjä pinnoja jos ei ole nähnyt matseja ja tiedä ketä siellä ollut kentällä.. Parhaimmillaan Roon D:ssä ollut 5-6 B-junnua..

 • ”Musta ei kannata tuijottaa Roon päästettyjä pinnoja jos ei ole nähnyt matseja ja tiedä ketä siellä ollut kentällä.. Parhaimmillaan Roon D:ssä ollut 5-6 B-junnua..”

  Mitä sitten, tarkoittaako tämä sitä että ensi vuonna käy sama kun 2011 ? Kultaisista vuosista pohjamutiin kun palkkasoturit lähtee taas johonkin jengiin mistä saavat parikymppiä enemmän peliä kohden ja Roossa tehdään nuorennusleikkaus?

 • Roostersin kausi 2011 meni penkin alle, koska lähtivät kauteen umpisurkealla jenkkiQBlla. Edellisenä ja seuraavana kautenahan toisella QBlla tilanne oli täysin eri vaikka miehistö pääasiassa sama. Mielenkiintoista nähdä mitä tekevät QBn kanssa nyt. Jos tilalle tulee lapanen niin mitalisijoista ei kannata haaveilla.

 • Mielestäni nyt olisi paikka jatkaa Einolla.Kaveri on riittävän hyvä,jos linja jatkaa ensi vuonna ja lyödään pari jenkkiä Einolle avuksi(TE,RB) rissuja on omasta takaa,niin vaikeaa on pysäyttää.

 • Ei tainnut mennä 2011 se päävalmentajankaan pesti ihan nappiin. Paska QB + umpisurkea PV niin siinä on jo pettämätön yhdistelmä katastrofille.oliko se Sandhu joka joutui silloin kovaan paikkaan ja nyt on Einolla sama tilenne.

 • huomenna julkistetaan uusi..

 • Eli jälleen tapetaan yks lupaava kotimainen kuuppa.

 • Odotellaan nyt kuitenkin Roostersin virallinen tiedotus asiasta – jos sellaista on siis edes tulossa.

 • Veikkaan että julkistavat uuden RB:n.
  Ihan vaan puhtaana veikkauksena.
  On melkoisen riski tuoda uusi QB tuohon systeemmiin jota on hiottu vuosi tolkulla.
  No saa nähdä löytääkö Jens jonkun pullukan jolla on hyvät aivot, tarkka käsi ja tajuu pysyä taskussa tarpeeksi ;)

 • Olen itsekin enemmän RB:n kannalla. Varsinkin jos huhut pitää paikkansa, että Spears on oikeasti rikki eikä vaan vähän kipeä.

 • huomenna tulee QB julkistus uus oli jo kateltuna ennen Rojon hajoamista

 • Onko jenkki RB myös ollut Roostersin 3 pelaajan listalla ennen kauden alkua? Jos huhut isommasta loukkaantumisesta siis pitää paikkansa.

  Melkoinen riski tuoda uusi QB tohon systeemiin?

  Onko Rojo ja Eino muka samanlaisia? Einohan on enemmän Tim Tebow-tyylinen juokseva QB joka heittää vaikka omat juoksut ovatkin herran vahvuus. Rojo taas on juuri tuollainen nero heittävä QB jonka ympärille tuo systeemi on rakennettu. Eli hyvin todennäköisesti löytyy sopivampi QB jenkeistä kun omalta vaihtopenkiltä tohon systeemiin.

  Eino saa vielä tilaisuutensa varmasti, mutta ei tämän kauden aikana kun systeemi on rakennettu aivan erinlaiseksi.

 • ”Eino saa vielä tilaisuutensa varmasti, mutta ei tämän kauden aikana kun systeemi on rakennettu aivan erinlaiseksi.”

  Ei saa. Tämä kaveri ei tule koskaan olemaan aloittava pelinrakentaja Vaahteraliigassa. Siis mikäli nyt tuovat jenkin tilalle. Tämä oli se tilaisuus. Tämä oli juuri se mitä varten 2. pelinrakentaja on olemassa.

 • Odotusten mukaan Matikainen aloittaa siis Crocoja vastaan.

  Paperilla Shelton vaikuttaa oikein hyvältä. Mielipiteitä?

 • Jos oikein muistan, niin Willian Jewell College kävi 80-luvulla Suomessa pelaamassa Roostersia tai maajoukkuetta vastaan. LB Tim Johnson sieltä sitten ainakin tuli Roostersiin ja Suomeen pidemmäksikin aikaa. Että tälläinen yhteensattuma…

 • Nyt on kyllä Roolla mahdollisuus Seinäjoella tukkia monia suita, jos pärjäävät. Toivon niin.

 • ”Ei saa. Tämä kaveri ei tule koskaan olemaan aloittava pelinrakentaja Vaahteraliigassa. Siis mikäli nyt tuovat jenkin tilalle. Tämä oli se tilaisuus. Tämä oli juuri se mitä varten 2. pelinrakentaja on olemassa.”

  True. Niin se vaan menee Suomessa että, jos nuori urheilullisesti lahjakas jannu amerikkalaista jalkapalloa haluaa pelata tosissaan, niin pelinrakentajaksi ei kannata ryhtyä. Oikeasti 1. pelinrakentajaksi, jonka vahvuuksien mukaan pelisysteemi tehdään, ei pääse. Eikä siitä kannata Roostersia tai muita liigajoukkueita moralisoida.

 • Suomessa on kasvamassa todella hyviä pelinrakentajia, U-17 ja U-15 sarjoissa: Turku, Roo, TAFT, NL yms. Nuorisomaajoukkueissa tehdään myös kovasti työtä ominaisuuksien kehittämisessä ja tekniikoiden opettamisessa/kehittämisessä. Pelinrakentajaksi kasvetaan eikä vaan ”ryhdytä”. Se on pelipaikka, jossa peliäly ja pelinluku kehittyy tekemällä eikä pelkkä atleettinen pelaaja hyvällä kädellä riitä. Uskon, että jossain vaiheessa saadaan Vaahteraliigaan seuraaja Mirolle eli aloittava suomalainen QB, joka pelaa koko kauden eikä satunnaisia otteluita.

 • Eino Matikaisesta puhuttaessa on hyvä muistaa että miehellä on aika lyhyt peliura takana. Ensin Salossa pari kautta (?) ja nyt 3. kausi Roostersissa. Lisäksi viime kausi korkeakoulusarjassa NDU:n pelinrkentajana. Roosters-aikana kehittynyt paljon ja saanut kuitenkin aikapaljon peliaikaakin, ei pelkästään otteluiden viimeisiä downeja.
  Eli voi hyvinkin olla seuraava suomalinen 1. QB vaahteraliigassa jos peliura jatkuu, eikä työ- ja perheelämä vie mennessään.

  Tässä vaiheessa Roosters kuitenkin katsoo ettei Matikaisen aika ole vielä tullut. Tilalle hankkittu Shelton on varmaan hyvä valinta. Ainakin tiedetään mitä hankitaan kun miestä on europelejä varten skoutattu ja pelattu vastaaan. Eli ei kuitenkaan viime hetken paniikin sikasäkissä-hankinta

 • Hauska linkki historiaan tuossa William Jewell Collegessa. Kuten Pasi jo muistikin, kävi joukkue Suomessa 1983 ja pelasi kaksi peliä mj:tta vastaan (33-0 ja 66-6). Taisi olla ensimmäinen Eurooppa – USA kohtaaminen ja Suomeen jääneet pelaajat olivat ensimmäiset jenkit Suomessa (Paul Thoth ja James Reed), jotka ECG:n hyökkäyksessä muodostivat murskaavan tutkaparin. Paul Thoth pelasi 88 Eurobowlissa Amsterdam Crusaderissa Roostersia vastaan, jonka R voitti (jokin hassu yhteys tässäkin). Pasin mainitsema Tim Johnson tuli myöhemmin Roostersiin (84 tai 85).

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *