Roosters – Trojans

Viimeksi muokattu 3.4.2015 19:48 106

(1-1)

21

(1-0)

57
1 2  
0 21 21
29 28 57

14.6.2015 klo 18:00 Helsinki

Kaari

Trojans jopa odotettua vahvempi Helsingissä

Tuomo Tomperi 23. kesäkuuta 2015 18:00

Helsinki Roosters jäi vahvan Trojansin jalkoihin selvin lukemin.

Lue lisää

Kommentoi

 • Ehdottomasti kierroksen mielenkiintoisin ottelu. Nyt nähdään kummankin joukkueen todellinen taso. Roosters kyntänyt syvällä europeleissä, trojansin kauden ensimmäinen ottelu. Paljon riippuu siitä miten roostersin qb on kehittynyt ja onko puolustus saanut aukkoja paikattua. Mikäli näin ei ole, tulee Trojans viemään ottelun.

 • Oma veikkaukseni on, että Trojans vie pisteet Turkuun olipa Roostersin kehitys tulevina viikkoina miten huimaa tahansa. Mielestäni Trojansin suomalaiset oli jo viime kaudella kovempi nippu kuin Roostersin vastaava. Ero joukkueiden välillä syntyi Roostersin ulkomaan apujen selkeästi paremmasta onnistumisesta kauden ratkaisuhetkillä. Jos lähdetään siitä, että tulevalla kaudella tällä osastolla ei olisi merkittävää eroa joukkueiden välillä, niin veikkaan Trojansin nk. kävelevän Roostersin ylitse. No kesäkuussa ollaan huomattavasti viisaampia tämän asian suhteen.

 • Kovaa tulee olemaan kyyti Stadin pojille. Täydellinen huti-hankinta tuo QB ja yllättävän nopeasti vastaan tullut sukupolvenvaihdos vaativat veronsa. Roostersin kolmivuotisen triumfin yksi avainnimistä oli itse asiassa Olli Jussila. Erinomaisesti manageerattu Program ja seassa taitavat omat pojat siivittivät kukot lentoon. Nyt on kaikki toisin ja matalapaineen näkee vaikkapa seuran nettsisivujen passiivisuudesta. Kontrasti aiempiin vuosiin on huikea.

  Yllä kommentoineen arvio siitä, että Roosterin viime vuoden liigamestaruus perustui jenkkien parempaan onnistumiseen. Juuri näin. Tässä on hyvä muistella sitä, että Trojansin jenkki-rb pistettiin pihalle Vaahteramaljan alkuvaiheilla ja tuo oli ottelun ratkaisu. Trojans vie avauskohtaamisen klmen TD:n erolla – vähintään.

 • Itseäni ainakin harmittaa kun tämä peli on jo ensimmäisellä kierroksella!
  Olisi ollut mielekästä mielestäni saada kauden puolenvälin paikkeille tämä suurten kohtaaminen ja sitten toinen sinne loppupuolelle, näin ollen molemmat olisivat olleet parhaimmillaan ensimmäisessä kohtaamisessa ja toisessa olisi (todennäköisesti) taisteltu runkosarjan ykkössijasta.
  Asetelma:
  Roosters tulee paljon valmiimpan otteluun ja Turku taasen lähtee otteluun taistelemaan ensimmäisten otteluiden ongelmia vastaan, tästä siis etu Roosterssille.
  Pelipaikoittain:
  Pelinrakentajissa ero varmasti kääntyy Turulle, ilmeisesti RoJo on kuntouttanut vammaansa Turussa (ainakin jos huhut pitävät paikkaansa). Hän on johtanut Turun harjoittelua koko talven joten tuntee jo joukkueen todella hyvin. Hollingsworth taasen ei ole ihmeitä esittänyt europeleissä, hänkin on jo pitkään ollut Roosterssin mukana joten molemmat QB:t tuntevat joukkueensa pelaajat ja systeemmit. Kuitenkin pelaajien välinen ero kääntää siis selvästi tämän Turulle. Mikäli RoJo on saanut nopeuttaan takaisin tasolle jolla oli muutama vuosi sitten niin hän tulee dominoimaan liigaa edelleen.
  OL: Tätä on vaikea lähteä spekuloimaan, molemmilla on pari isoa nimeä. Kuitekin Turun linja ehkä on aavistuksen ennakkoon niskan päällä, Roosterssin linja ei europeleissä vakuuttanut aivan täysin. Mutta kuten sanottua ehkä tässä painaa liikaa se että Turulla on laittaa Kuuttila sinne linjaan. Eli en kuitenkaan siis rohkene tässä sanoa kumpi on edellä.
  WR: Mielestäni tässä Turku on edellä, RoJo on saanut hioa Turun huikean rissukaluston kanssa kuviot kohdalleen. Varsinkin Turun monipuolisuus tällä osastolla vakuuttaa ja jos se ikävä loukkaantuminenn jonka Linnainmaa koki vie miehen pidemmäksi aikaa telakalle niin vaikeeta on. Tästäkin pinna Turulle.
  RB:t otetaan vaan jenkit käsittelyyn: Turun jenkkiä en ole nähnyt muutakun mitä olen tietoja ja pari filminpätkää jaksanut itse kaivella esiin. Mies vaikuttaa aavistuksen fyysisemmältä kuin Taylor ja on ilmeisesti lyhyempikin. Eli lienevät keskenään vähän eri tyyppisiä. Taylor pystyy liikkuvuudellaan ja nopeudellaan tekemään isoja pelejä tyhjästä. Sanotaanko että tästä pinna Roosterssille tuon isojen mahdollisuuksien takia.

  Hyökkäys siis mielestäni kääntyy Turulle aavistuksen.

  DL: Todella hankala sanoa mitään, Roosterssin kovimmat aseet DL:ssä on olleet sivussa syystä jota en ole mistään saanut tietooni. Turun linja ilmeisesti pysynee suht samana kuin vuosi sitten. Viime vuonna Roosterssin linja oli ehkä aavistuksen edellä Turkua, mutta vain hiuksen hienosti. Eli kun tilanne tämä en pinnoja jaa kummallekaan.
  LB:t Mielestäni Turun heiniä, Suomen tasaisin LB-ryhmä jossa on neljä aika tasavahvaa miestä. Roosterssin hankinta on hyvä mutta ei yksin saa nostettua heidän tasoaan Turun rinnalle.
  DB:t: Turun DB osasto oli viime keväänä aika kuralla, toki johtui loukkaantumista. Postonin tulo helpotti ja nosti tasoa. Nyt vielä on tullut Vanhoja sinne lisää ja nuoret cornerit on vuotta vanhempia, joten Turun DB-osaston taso on viime vuodesta nähdäkseni noussut. Roosters oli viime vuonna tässäkin aavistuksen edellä nyt sieltä on kuitenkin poistunut porukan päällikkö joten pelkään tason pikkasen laskevan. Näin ollen tämänkin käännän kyllä Turulle.

  Valmennus:
  Tässä Roosters on edellä, laajempi ryhmä joka on pitkään toiminut porukassa. Toki Atten poistuminen on aavistuksen heikentänyt tätä, mutta silti edes Titolan lähtö (tietojeni mukaan herraan ei luottanut kukaan Turussa) ei nosta Turkua lähellekään.

  Sitten vielä muutama poiminta:
  Jenkit:
  Turun viime vuoden ongelma oli keskitason QB, primadonna rissu ja oikutteleva RB. Hyvää oli vain LB joka toki oli mielestäni turha kun omat LB:t olivat Suomen mittakaavassa loistavia. Ikävästi Harris loukkasi kesken kauden. Toivottavasti nyt on parempi tuuri näiden suhteen, ainoana uutena Suomessa on kuitenkin vain RB, joten noiden muiden kohdalla taso on ainakin tunnettusti hyvä.
  Viime vuodne Roosterssin jenkit olivat hyviä. Loistavat QB:t RoJon loukkaannuttua hankittiin vähintään yhtähyvä tilalle. Nyt mielestäni on käynyt todellinen tason pudotus tällä osastolla.
  Muut nyt sitten onkin totutusti loistavia.

  Kaiken kaikkiaan Turku on mielestäni nostanut tasoaan liki jokaisella osa-alueella ja näillä parannuksilla nousee selväksi suosikiksi liigassa. Kauden eka peli on kuitenkin aina vaikea joten sanotaan ettei tämä ensimmäinen kohtaaminen ole ihan helppo Turulekaan.
  Pari viikoa ja tiedetään lisää!

 • Uutisii Turust
  Törmäsin tälläiseen uutiseen kun lueskelin Vaahteraliigan joukkueiden sivuja.
  http://turkutrojans.com/uutiset/news.php?id=3647

 • Onhan toi hieno juttu Trojanssille. Tekeekö muuten Trojans suomalaista urheilusponsoroinnin ja -markkinoinnin historiaa ? Ei nimittäin tuu nyt heti mieleen toista suomalaista urheiluseuraa, jossa (pää)sponsorin nimi tulee esille seuran/joukkueen nimessä …

 • @TheRat: Jo hamassa jefumuinaisuudessa Poli muutti nimenssä FT Scotch:iksi. Ja eikös Rojalskin juuri lisännyt nimeensä jonkun sponsoroidun osion?

  Ja onhan noita ollut missakin lajeissa:

  http://www.saunalahti.fi/~sut/joulu2011/urhse.html

 • No joo. Onhan noita tietty alkaa kaivelemaan, esim. FinnPa …

 • Jaro lienee sillä listalla aikalailla alkupäässä

 • Ehkä hiukan erikoisempaa tässä Trojansin tapauksessa on se, että kyse ei ole vain miesten edustusjoukkueesta, vaan Anders Innovations tukee seuraa kokonaisuudessaan eli myös naisten ja juniorien joukkueet ovat saman tuen piirissä. FT Scotchin tapaus on toki jenkkifutiksen piirissä Suomessa ensimmäinen, mutta koskiko se silloin myös junioreja? Oliko niillä silloin edes juniorijoukkueita?

 • Crocodiles oli vuonna 1990, rosso team Crocodiles paikallisen ravintolan mukaan.

 • Espe OY maksoi kaiken, edustuksesta cheerleadereihin.

 • Sponsorin nimeämiä joukkueita löytyy jefu-historiassa monia joten mitään ainutlaatuista asiassa ei ole, eikä sopimuksen kattavuudessa koko seuran toimintaan. FT Scotch ja Team Eterlon ehkä merkittävimpiä koska kyse koko nimen muuttamisesta, ei ainoastaan sponsorin nimen kytkemisestä oman nimen kummalliseksi lisukkeeksi. Tässä listaa jota saa jatkaa vapaasti:
  – FT Scotch (Espoo)
  – Team Eterlon Kouvola)
  – Kinski Jets (Lahti)
  – No Smoking Team Whips (Hki)
  – Wall River Crocodiles (Sjoki, Tää epävarma)

  Hienoa, että seurat saavat vaikeinakin aikoina sponsoreita mukaan toimintaan Mistään ainutlaatuisesta ilmiöstä ei ole kuitenkaan kyse ja Keski-Euroopassa yleinen tapa:

  esim. Calanda Broncos ei ole kotoisin Calandasta vaan Chur-nimisestä kaupungista. Calanda sen sijaan on olutmerkki. Muita esimerkkejä vaikka Swarco Raiders, Reifeisen Vienna Vikings, NewYorker Lions..

  Onnittelut Royalseille Ja Trojansille erinomaisesta myyntityöstä.

 • Wall River Crocodiles oli kyllä alkuperäinen nimi, eikä mikään sponssi.
  Suora käännös suomesta englanniksi.
  Hyviä juttuja tavallaan nuo isot sponssit, mutta voivat tuudittaa seuran työn helpoksi. Näinhän kävi aikanaan mm Kouvolassa.

 • Mielenkiinnosta kyselen että mitä nuo sponsorit olivat? Mulle tulee tosta scotchista mieleen teippi? Eterlon on vaahtomuovia mutta mikä oli kinskin takana??

 • Mitenköhän sponssi tuudittaa seuran työtä helpoksi?
  Muutamaa seuraa taustalta seuranneena voi todeta että kyllä sieltä sponssinkin suunnalta tulee tiettyjä vaatimuksia siitä miten asioiden pitää olla. ELi kyseessä ei ole vain yksisuuntainen tie oletetusti niin että sponssi vain syytäisi ilman suurempaa kiinnostusta rahaa seuroille.
  Raha helpottaa toki, mutta ei se yksin autuaaksi tee..

 • The club, formed in 1991 as the Landquart Broncos, changed its name in late 2008 after the Calanda mountain to show the club’s desire to represent a larger region of Graubünden then just the community of Landquart.

  Eli Bronkojen nimi ei tule olutmerkistä.

 • Roostersin hyökkäys oli selkeästi pirteämpi Crocodiles ottellussa kuin kahdessa aikaisemmassa ottelussaan. Silti todella iso osa hyökkyksestä elää ja kuolee Spearsin juoksuilla, jotka kasvoivat todella pitkiksi Crocojen ohitaklausten myötä. Turun selkeästi parempi LB osasto pystynee pitämään Spearsin aisoissa, jolloin Roostersin ainoa toivo ottellussa tulee olemaan jos paperilla todella kovan Turun hyökkäyksen peli ei ole vielä hioutunut tarpeeksi yhteen. Muuten tulee Turku ottelun viemään.

  Lopputulos12-36. Spears juoksee väkisin ainakin yhden, Turku pudottaa muutaman jolloin loppulukemat pysyvät maltillisina.

 • Huomasinpas juuri! Ensin Brahenkentälle Wolvot – Huskies -matsiin ja sitten Velolle tähän. Loistava combo!

 • Veturi-palvelussa Tur-Hel 5€ ja Pasilan asemalta molemmat kentät pienen kävelymatkan päässä.

 • Tulossa on mielenkiintoinen ottelu kahden suuren välillä. Pidän hyvin mahdollisena tiukkaa ottelua ja Roosterssin voittoa. Tätä ajatusta puoltaa se että ovat saaneet jo vyölleen kolme kovaa matsia. Hyökkäys alkaa kokoajan toimia paremmin ja paremmin.
  Turkulaisilla on vasta kauden ensimmäinen ottelu, tuleeko liikaa mentaali virheitä? Entä onko RoJo kunnossa? Millainen on uusi RB? Entä saako Turku vihdoin Taylorin kuriin? Paljon on kysymyksiä mihin vastaukset tullaan saamaan sunnuntaina. Onneksi tänään tulee jo teeveestä peli :)

 • Todella mielenkiintoinen kamppailu. Itse näen kolme mahdollista lopputulosta: tasainen vääntö, jossa kumpi tahansa voi voittaa tai Turku voittaa reiluilla lukemilla. Turun murskatappioon en usko. Paljon on kiinni Turun pelivalmiudesta.

  Turulla on niin monta ukkoa ringissä, että voivat käyttää osaa sparraamaan Roostersin kuvioilla ja pelaamaan niitä täydellä vauhdilla. Kisa pelipaikoista on varmaan kova. Tayloria tosin on vähän vaikea emuloida ja se taitaa jäädä simuloinnin asteelle.

  Itseäni kiinnostaa eniten Turun hyökkäyssysteemi. Kuinka paljon yllätyksiä on odotettavissa? Tuskin Rojon mukana on siirtynyt Roostersin viimevuotinen systeemi sellaisenaan. Kalustoa ainakin on vaikka mihin. Jos pelien puute on Turulle haitta, on Roostersin valmistautumisen vaikeus ilman videomateriaalia heille vastaavasti etu. Jännää.

 • Sunnuntaiksi on luvattu vetistä ja koleaa keliä. Saattaapa olla, että molempien joukkueiden hyökkäykset tukeutuvat pääsääntöisesti juoksukuvioihin, jos näin on ,niin uskon sen olevan Roostersin etu. Trojans on ainakin paperilla vahvempi heittojoukkue näistä kahdesta ja kärsii näin ollen hieman enemmän surkeista olosuhteista. Vaikka onhan niitä onnistuneita catcheja ennenkin otettu rankkasateessa.

 • Melko pilvistä, ajoittaista sadetta
  Suht. kosteus: 79%
  Sateen todennäköisyys klo 18-06: 37%

 • Pelin kannalta täysin epäoleellinen, mutta vieraskannattajalle tärkeä kysymys: Onko Velolla Roostersin matseissa anniskelua, vai meneekö matsi Hart Sportilla ja/tai piilokaljoilla?

 • Velolla ei ole ala’carte eikä anniskeluravintolaa mutta Velolla on kuuluisa Roostersin lanseeraama Picnic-katsomo joka on kaikkien pussikaljan ja pensaskusijoiden pyhättö. Ottakaa siis omat coolerit matkaan ja siirtykää seuraamaan peliä vierasjoukkueen puolelle omien eväiden kera. Tämä on parempi järjestely kuin kalja-aitaus.

 • Teksti-TV:n tulospalvelun mukaan puoliajalla tilanne 29 – 0 Turulle … ?!? Ei voi olla … vai voiko ? Sataako siellä ?

 • Sataa ja peli on jo 36-0. Meillä on eurooppatasoinen joukkue, jonka olisi pitänyt pelata Crusadersia vastaan.

 • Noinkin pahasti revenneen ottelun tilastot ovat hämmäntävän tasaiset Roolla jopa hieman enemmän edettyjä jaardeja ja ekoja downeja. Qb-statseista löytyy se ero.

 • ”Roolla jopa hieman enemmän edettyjä jaardeja ja ekoja downeja”… Trojansin ehkä vähemmän ekoja mutta enemmän ekologisia jaardeja:) Ilman Spearsia ei Roo olisi mitään – Rojo oli hyvä ja varma, muttei missään nimessä yksin jaardien takana.

 • Katsomoon näytti siltä, että tuo piste-ero johtui todella suurelta osalta pelinrakentajien erosta. Roostersin laitahyökkääjät olivat melko auki usein, mutta qb on vaan sysipaska. Poston on myös todella kova pelipaikallaan.

 • Olikos pelaajaluettelot tällkin kertaa jääneet tulostimeen vai saiko niitä nyt ilman erilliskorvausta?

 • Tää huippu-qb Hollingsworth lähenteli jo Roosters 2014 Eino Matikaisen heittämään Vaahteraliigan yhden ottelun syötönkatkojen ennätystä. Eino paukutti viime kaudella 6, nyt Joshua sai kasaan vain 4.

  Roosters on yhden miehen joukkue. Ilman Jaycen Spearsia kukko mädäntyisi vielä pahemmin. Tää on selvää pronssikamaa….

 • En päässyt paikalle katsomaan, vaikuttiko keli paljon peliin? Tilastot ovat lopputulokseen nähden aika erikoiset, ainoa osa-alue joka puoltaa tulosta oli turnover.

 • Sateen kastama velodromi on tunnetusti luistinrata eli vaikutusta oli sekä heitto- että juoksupeleihin, mutta väittäisin, että vaikutus oli molemmille yhtä pieni tai suuri eli kumpikaan ei kärsinyt toista enemmän, kun molempien pelivalikoima oli aika tasapainoinen. Roosters heitti hiukan enemmän. Turnoverit olivat ratkaisevassa asemassa. Hollingsworth tuhlaili aika paljon yrityksiä käsittämättömän osoitteettomiin heittoihin, mutta kyllä siellä ihan kelpo suorituksiakin oli.

 • Ei vaikuttanut keli mitenkään.
  vaikuttavinta mulle oli Turun hyökkäyksenlinja, Kukkojen D-linjalla ei ollu mitään saumaa. Ainut jolla voi olla jotain saumaa sitä vastaan on Seinäjoķi. Linjan takana kaikkien aikojen paras kuuppa Suomessa, niin Roosters tulee olee yks niistä monista ketä vastaan tehdään melkeen kuuskyt pinnaa pelissä.

 • Trojans koitti pelata nopeata no-huddle hyökkäystä mutta lihava appari kolelsi sen pallon kanssa aina niin kauan ettei siitä tullut mitään. Voisiko noi dumarit ryhtyä dietille ja kuntokuurille niin ettei tarvitse pelaajien siitä kärsiä?

 • Olosuhteet olivat samat molemmille, joten se ei selitä tulosta mitenkään. Trojans oli vaan tärkeimmillä osa-alueilla parempi. Johnsonin heitot olivat selkeästi laadukkaampia, kuin vastustajan kuupan ja hyökkäyksen linja antoi riittävästi aikaa heittää. Hollingsworthilla oli usein kiire saada palloa liikkeelle ja se näkyi huonoina ja epätarkkoina heittoina, vaikka muutama onnistuminen tulikin.
  Muutaman ottelun tällä kaudella nähneenä on vaikea keksiä turkulaisille varteenotettavaa haastajaa tänä vuonna. Harmillista sanoa näin jo vajaan ensimmäisen kierroksen jälkeen, mutta jos Rojo ja muutamat muut avainpelaajat välttävät loukkaantumiset, niin näin se tulee olemaan halusipa sitä tai ei.
  Tänään on mielenkiintoista nähdä, miltä TAFT: in ja 69ers: in peli näyttää? En todellakaan usko, että kummastakaan on Trojansin haastajaksi, mutta miltä peli näyttää verrattuna muihin haastajiin, se on mielenkiintoista. Taftia en ole tänä vuonna nähnyt, mutta 69ers: in muutamat treenit kyllä ja vaikka treenit ovat treenejä, niin potentiaalia ainakin hyökkäyssuuntaan on olemassa ja ei puolustuskaan ihan aneemiselta näytä. Tämän iltaisen kamppailun jälkeen ollaan viisaampia siitä, missä näiden joukkueiden osalta mennään, mutta heitän arvauksen ilmoille, että molemmat ovat vahvasti erimieltä siitä, että Playoff joukkueet ovat jo selvillä. Varsinkaan sen perusteella, mitä muut, Trojansia lukuun ottamatta, ovat esittäneet.

 • Edettyjen jaardien ja uusien yritysten määrässä ottelu näyttää tasaiselta, mutta todellisuudessa Roostersin hyökkäysjaardit koostuivat yksittäisistä pitkistä peleistä, joita seurasi tutumpi 3 ja ulos, kun taas Trojans eteni tasaista vauhtia ja pääsi lähes jokaisen pitkän pelin jälkeen juhlimaan TD:tä.Tilastot antavat kyllä todella vääristyneen kentän tapahtumista, sillä 3. neljänneksen Roon välähdystä lukuunottamatta, ei punapaidoilla ollut tässä pelissä minkäänlaisia mahdollisuuksia. Trojans piti Spearsin suurimmilta osilta kurissa, mutta muutaman kerran Spears pääsi läpi saadeen aikaan tuon tilastoharhan. Jos Roosters ei vaihda pelinrakentajaa tai keksi jotain muuta mullistavaa, uhkaa tästä tulla todella yksipuolinen liigakausi.

 • Pelinrakentajan vaihto tässä vaiheessa kautta on iso riski, pakasta saattaa tulla mikä kortti vain ja pahimmassa tapauksessa mennään taaksepäin. Nykyisen pelinrakentajan tullessa tutuksi, voidaan muokata hyökkäystä paremmin sen ominaisuuksille sopivaksi. Ei pelinrakentaja voi koko hyökkäystä kantaa selässään rb:n kanssa, muun porukan pitää toimia myös.

 • Näinhän se on. Ei syy ole todellakaan yksin Roostersin QB:n, ne 31 viime kaudella mukana ollutta tekevät suurimman eron. Suomalaiset runkopelaajat eivät ole yksinkertaisesti yhtä hyviä kuin viime vuonna ja Trojansin runko on pysynyt samana tai paikoitellen jopa parantunut. Vaikka kyllä toinen pelinrakentaja olisi saanut Roon hyökkäyksestä enemmän tehoja irti.

 • Santtu Äyräväinenkin iski kypärän naulaan puoliajalla ja nähtiin juomassa kahvia katsomossa. Jokohan pojalle riitti punanuttuilu?

 • @Valkku ”Jokohan pojalle riitti punanuttuilu?” Aivan turha pilkata Roostersia. Kyseessä on vanhin yhtäjaksoisesti toiminut seura ja kaikkien aikojen menestynein. Kolme mestaruutta peräkkäin saisi silti riittää ja tarvitaan uusia voittajia. Syvä kumarrus kuitenkin punapaitojen suuntaan. He tulevat jälleen uudestaan, eikä tämänkään vuoden mestaruutta ole vielä jaettu.

 • Eipä se historia paljon eilen kentällä auttanut. Eiköhän Roosters ole kaiken pilkkansa ansainnut, osin kateudesta ja osin omien tekojensa seurauksena.

 • ”Kyseessä on vanhin yhtäjaksoisesti toiminut seura”

  Sulla läytyy varmaan tukea tälle väitteelle?

 • Tekojen?

 • Niin tuossahan laitoin että väität että Roosters on Suomen vahin yhtäjaksoisesti toiminut seura mikä ei pidä paikkaansa, kaivappas niitä historiankirjoja uudestaan ja ota ne punaiset lasit pois nokaltasi.

 • @Valkku: Yleensä loukkaantuneet vaihtaa pelivaatteet pois, jos eivät enää pysty ottelussa pelaamaan.

 • Varmaan Roostersin kattavasta otteluraportista löytyy tämä loukkaantuminen. Vai pitääkö lukea pelkästään Trojansin näkemys pelistä kun tuli nuttukansalla pataan? Katsojille on ainakin vaikea seurata ilman pelaajaluetteloa kuka kentällä loukkaantuu ja kuka ei, varsinkin kun selostus oli hyvinkin paska suoritus. TUleppas kuuntelemaan yläkentälle miten siellä hoidetaan nuo asiat. Pelaajaluettelon saa portilta ja selostaja taitaa kaikki kolme kieltä asiantuntevasti.

 • @Valkku Viittaat varmaan ECG:hen… Seura on ollut olemassa, mutta jefussa oli taukoa. Punaisia laseja ei ole ja pelasin punaisia vastaan jo vuonna -82. Kaapista löytyy vain sinivalkoiset lasit ja niillä on tänä vuonna mukava katsella toista historiallista seuraa Turusta, jota vastaan myös pelasin jo vuonna -82 samoin kuin myös ECG:tä. Itse asiassa eka matsini ever oli ECG:tä vastaan.
  Tekojen? -kysymys oli osoitettu 21-57 -hepulle.

 • @Valkku: Historiankirjoista luettua: Nykyisistä joukkueista Roosters on vanhin yhtäjaksoisesti toiminut joukkue. Ensimmäisistä Suomenmestaruudesta 1980 kamppailleista joukkueista on Roostersin lisäksi olemassa enää muutamanvuoden tauon jefusta pitänyt ECG.

  http://sajl-fi-bin.directo.fi/@Bin/f1fa6b5d52eba3d365c4a74345f3e082/1434374091/application/pdf/618053/SAJL%2030-vuotisjuhlajulkaisu.pdf

  Ja vielä lopuks: Trojans oli eilen selvästi paremmin pelannut joukkue. Siihen ei ole nokan koputtamista, vaikka kuinka katsois punaisten lasien läpi. Ja tietenkin Roostersin häviö harmittaa. Mutta niinhän se yleensä ”oman” joukkueen häviö aina harmittaa.

  Ja joo, selostaja ei ole huippua, mutta on vasta toista kesää kuuluttamassa. Ehkä se vielä joku päivä sujuu.

 • Minulla ei ole mitään valittamista selostajasta. Mieluummin tätä kuuntelin kuin sitä yhtä edellistä naukujaa, jonka luulin eka kertaa kuullessani olevan joku parodia helsinkiläisistä.

 • ”Ensimmäisistä Suomenmestaruudesta 1980 kamppailleista joukkueista on Roostersin lisäksi olemassa enää muutamanvuoden tauon jefusta pitänyt ECG.”

  Paitsi että ECG voitti jo ensimmäisen mestaruuden 1979 ennen liiton perustamista. Vai lähteekö teillä ajanjakson mittaaminen vasta siitä kun Roosters on perustettu?

 • Eikös tuolla jo aikaisemmin todettu, että vain Roo on jatkanut tauotta. Sen takia ECG kyntää kakkosta, kun Roo on aina pysynyt korkeimmalla tasolla ja voittanut pari Euroopan mestaruuttakin.

 • @Valkun veli pilkku: Voihan tuon 1979 syyscupin voiton kai laskea suomenmestaruudeksi, jos haluaa. Ensimmäisestä virallisesta suomenmestaruudesta pelattiin vasta 1980.

 • Itse peliin takaisin.
  Turku oli pelottavan vahva! Toki Roosterssilta puutui muutamia tärkeitä pelaajia selvästikin miehistöstä. Olisin toivonut ottelusta tiukempaa koska etu oli Roosterssilla, pelituntumasta johtuen. Tulos olisi voinut olla selvempikin mielestäni. Trojans oli mielestäni kaikilla osa-alueilla edellä. Sää oli mitä oli mutta ei varmastikaan ollut toiselle huonompi tai toiselle parempi. Kenttä oli vaarallisen liukas ja paljon meni sen piikkiin (onneksi ilmeisesti se ei aiheuttanut loukkaantumisia). Eihän tuolla pitäisi pelata ollenkaan saatika sateella, välillä nähtiin Aku Ankkamaisia liukasteluita, joka laski pelin tasoa.
  Voisin väittää ettei Roosterssin QB nyt aivan huono ollut eikä Roosters olisi pikkasen paremmalla qb:lla saanut yhtään enempää aikaiseksi, sillä Turku oli niin selvästi edellä hyökkäyksessä, puolustuksessa ja spessuissa. Turkulaiset sai aina Roosterssin aloittamaan todella heikoista kenttäasemista, muistini mukaan Roosters ei päässyt kuin kerran redzonelle. Toki siellä pallot tippuili ja virheitä tuli, mutta jos tuo ei nouse Turkulaisiin kypäriin vaan työnteko Auran rannalla jatkuu niin saattaapi olla että tällä kaudella ei tule Turulle pysäyttäjää.. Heti tietenkin tulee mieleen juttu TeeDeessä jossa pohdittiin kuka pysäyttää Trojanssin, no silloin ne hävisi kaudella vain sen viimeisen ottelunsa….

 • @tiirapaasi

  ” Voihan tuon 1979 syyscupin voiton kai laskea suomenmestaruudeksi, jos haluaa.”

  Niin tai voihan halutessaan laskea pelkästään ne vuodet kun Roosters on voittanut.

 • Lähes aina puuttuu muutama tärkeä pelaaja aloituskokoonpanosta. Trojansin pelottava rissukalusto ei ollut vielä täysimääräisenä mukana leikissä ja näytti siltä, että seuraavaan matsiin tulee toiselle puolelle uusi aloittava corner. jne jne.

 • Joko se Roostersin pelirapsa alkaa kohta olemaan valmis?

 • @Valkku, soita Hakalalle ja kysy siltä raporttia. Se varmaan todella mielellään sulle raportoi.
  Siis jos ja kun nyt ko. matsi noin vieläkin jaksaa kiinnostaa …

 • Hittoako sillä Roostersin raportilla. Helsingin Uutiset kirjoitti yhden uutisen ja turkulaisten sivuilta löytyy toinen. Onpahan edes jotain..

 • näyttää muutkin seurat kirjoittavan raportin matseistaan vaikka turpaan olisi tullutkin. roosters uutisoi pelkästään voitoistaan. ei mikään ihme siis että tiirapaasit yms. hemmot täällä sitten kehuskelee ja muistelee pelkkiä voittoja kun ei mistään muusta kirjoitettu. pitäisiköhän liiton keksiä vaikka voitonpäivän marssin mikä pidettäisi roostersin rekisteröimispäivänä 16.12. osallistua saa kaikki jotka maksavat 2-euroa marssimaksua ja tilaavat roostersin punaisen paidan hintaan 15-euroa. roostershan on rekisteröity 16/12/1981 eikä 1980 niin kuin täällä liiton polit byroon jäsenet koittavat uskotella. helsingin uutiset julkaisee muuten just sen minkä sinne lähettää joten siitä lehdestä on journalistisena teoksena ihan turha puhua mitään. ne ei paljoa tuossa lehdessä tarkistele pitääkö asiat paikkaansa. pekka lylyharju kirjoittaa jenkkifudiksesta ainoastaan roostersista.

 • Pitää pyytää anteeksi kaikilta joita olen loukannut kehumalla Roostersia tai Roostersin voittoja. Pitänee lopettaa täällä kommentoiminen, kun se näköjään tuottaa vain pelkkää mielipahaa lukijoissa.

 • @julkisen sanan neuvostoliitto

  Näköjään avohoidon määrää taas lisätty kun kaikki harhaiset päästetty kesälomalle kirjoittamaan mitä sattuu.

 • @julkisen sanan neuvostoliitto
  Yrittäisit kirjoittaa edes suunnilleen oikeaa suomea. Noin hoono soomi saa epäilemään, että olet Venäjän trolli:)

 • @julkisen sanan neuvostoliitto
  Ei tänne saa kännissä kirjoittaa.

 • En itse kaipaa missään määrin Roostersin tappioraporttia, mutta jaan hämmästyksen seuran viestinnän tason syöksykierteestä. Eikö siitä projekti 2014:sta jäänyt mitään rakenteellista pääomaa seuralle. Hakalan tehtävänä ei ole raporttien kirjoittaminen joten turha siihen suuntaan vittuilla. Seurafanit kuten Tirapaasi ovat samalla tavalla väärä osoite. Muillakin seuroilla pitäisi olla näitä ”brändättyjä” äänitorvia.

  Toivottavasti R saa homman takaisin hyppysiin ja meiningin kohdalleen. Suomijefun julkisuuskuva rakennetaan 90% seurojen kautta.

 • @Objective
  VaahteraLiiga ei ole NFL, NCAA, NHL eikä edes (jääkiekon) SM Liiga. joissa toimittajat ja reportterit kirjoittavat juttuja/reportteja otteluista ja yleensäkin edustamastaan lajista työkseen ja ammatikseen – siis maksua vastaan. Muistetaan nyt, että Suomen amer. jalkapallon scene pyorii edelleen ihan 100 % amatöörivoimin ja siten esim. otteluista raportointi eri joukkueiden sivuilla on hyvin satunnaista. Joku raportoi, joku ei – that’s it. Jos Roosters ei raportoi niin … live with it !

  Mitä tulee Turku matsin tappioon : Get over with it and move on … turha sitä on enää hillota.

 • Kuule Rotta, hyvät seurat hoitaa viestinnän vapaaehtoisvoimin ja huonot seurat ei. Hyvät seurat kertoo myös tappioistaan, huonot seurat vain voitoista jos niistäkään. Hyvillä seuroilla (joita löytyy maassamme useita) otteluraportointi on säännöllistä, huonoilla satunnaista. Tämän kanssa me kaikki elämme amatöörilajimme parissa ja toivomme, että hyvien seurojen määrä olisi kasvussa.

 • Royals ja Trojans on hyviä esimerkkejä hyvästä kirjoittamisesta. Trojans kirjoitti Pauli Ojasen päävalmentajakaudellakin runsaasti vaikka turpaan tuli oikealta ja vasemmalta. Crocodiles on kanssa yksi ihan aktiivisesti kirjoitteleva seura, ammattitaidottomuus vähän vaan loista apoissaolemisellaan. Butchersillakin ihan hyvä yritys mutta samaa vaivaa kun Crocoilla. Roosters on mennyt valtaisaa alamäkeä parista edellisestä kaudesta joka varmasti johtuu Olli Jussilan lähtemisestä niistä seuroista. Jussilahan teki kaiken tuon suuren mediatyön melkein yksin.

 • Olli Jussila = Projekti 2014.. Projekti ei ikävä kyllä luonut mitään pysyvää.

 • Trojans uutisoi myös junioreista ja naisista jokaisen ottelun jälkeen ja näin ollen pitää tuon tiedoituksen tasaisena ja jatkuvana! Kyse ei ole mistään voittojen tai tappioiden kertomisesta vaan pääsääntöisesti jutut ovat hyviä ja kertovat otteluiden kulusta ja tunnelmista syvällisemminkin. Ei nuo Trojanssin jutut ole vielä mitään syväluotaavia taktiikoiden analyysejä mutta oikeen loistavaa luettavaa. Harmittaa minuakin tuo Roosterssin tiedoituksen alamäki, tämä kertoo myös sen mikä näissä seuroissa mättää, aivan liian pieni aktiivitoimioiden määrä.
  Tuo sama selittää myös monta muutakin ongelmaa lajissamme. Eihän ole aikaakaan kun Turku oli hätää kärsimässä tekijöiden ja rahojen suhteen, käsittääkseni siellä seuran piti hengissä hyvin pieni kourallinen tekijöitä, joita ilman olisi hävinnyt koko edustusjoukkue Turusta.
  Eli minkään pysyvän luominen lajiimme on vaikeaa kun ei ole tekijöitä tarpeeksi, uusia tekijöitä on hankala saada. Nykyiset pelaajat haluavat kauheasti kaikkea mutta jahka lopettavat pelaamisen eivät kyllä ole valmiita tikkua ristiin laittamaan seuran eteen.
  Itse nostan suuresti hattua näille puuhamiehille ja naisille jotka pitävät seurat pystyssä ja antavat mahdollisuuden tähän.
  Jokaisen lajia harrastavan olisi varmasti hyvä joskus pohtia kuka tai ketkä mahdollistavat harrastamisen!

 • Sen verran vaan haluaisin sanoa ettei kummankaan siis Roosterssin eikä Trojanssin rosterit kovin hyviltä näytä, tai no näyttää mutta ei ne kyllä ihan ajantasalla ole Robert heittelee vielä Helsingissä ja Joc juoksee Turussa?

 • Näiden kirjoitusten perusteella luulisi, että Roosters on liigan kriisijoukkue. Tämä on täyttä skeidaa. Roosters on pelannut tällä kaudella neljä ottelua joista voittanut kaksi. Joukkue on menettänt viime kauden rosteristaan yli 30 pelaajaa, mutta paikannut menetykset siten, että pela pomminvarmasti pleijareissa myös tänä vuonna. On totta, että pelinrakentajavalinta ei ole tänä vuonna napakymppi ja pelaajapoistuman ohella aktiivisimpia taustatekijöitä on siirtynyt seurasta reserviin ja vaikutukset näkyvät. Elämä kuitenkin jatkuu ilman dramaattista notkahdusta ja parin vuoden sisällä joukkue taistelee taas mestaruudesta.

  Seurat ovat liian usein yhden ihmisen tekemisen näköisiä. Roostersissa Program oli Jussilan käsialaa hienoin lopputuloksin, Wolvojen nousu nolakerholaisesta kolmeen perättäiseen finaalin oli Mannilan taustatyön hedelmiä. Kouvolassa taas tarinaa värittää omanlaiseksi Lindholm… Ja kun henkilöt vaihtuvat muuttuu aina jotain näkyvää ja paljon näkymätöntä.

  Liigaa on pelattu nyt vasta yksi kierros (Roo & Croc 2) eikä tuon perusteella ole kriisijoukkueita tänä vuonna liikkeellä. Hyvä, että sarjaa tuuletellaan ja tulee uusia nousuja ja laskuja. Se on hyvän lajin suola.

 • ” Roosters on pelannut tällä kaudella neljä ottelua joista voittanut kaksi.”

  Onko siis sun mielestä 50% pelien voitoista hyvä? Trojansilla ja 69erssillä voittoprosentti on meinaan 100%.

  Liiton tiedottaminen on kanssa floppi. Edelleen kerrotaan viimeisimmässä 14.6. päivitetyssä uutisessa että TAFT ja 69ers avaavat kautensa maanantaina. Vaikka en minä sillä. Eipä Gridironkaan ole tuottanut vähään aikaan mitään omia tekstejä van pitänyt tätä saittia keskusteluportaalina.

 • Roosters tainnut siirtää tiedottamisen enemmän facebookiin, jossa myös Hakalan haastattelu ao ottelusta julkaistu pelipäivän iltana. (https://www.facebook.com/#!/HelsinkiRoosters1979?fref=ts) ja haastattelu (http://youtu.be/mSMWJggS0ak).

  Paremmin voisivat näistä tiedottaa myös kotisivuillaan. Itse tykkään enemmän näistä videohaastatteluista, joita muutkin seurat ansiokkaasti tekevät.

 • Trojansin edustusjoukkueen sivulla anderstrojans.fi tosiaan rosteripäivitys hiukan laahaa perässä johtuen pitkälti siitä, että siellä oleva rosteri halutaan päivittää kerralla kuntoon kuvien kanssa. Nyt on tullut kuitenkin sen verran lunta tupaan, että pyrimme päivittämään sen ainakin nimien osalta ajan tasalle välittömästi. Kuvat tulevat sitten viikon sisällä. Tämän epäkohdan olemme kuitenkin tiedostaneet ja sen vuoksi olemme julkaisseet pääsivun uutisissa rosterin aina tasaisin väliajoin ja myös silloin, kun siellä on tapahtunut muutoksia. Kiitos rakentavasta palautteesta ja yritetään jatkossa hiukan enemmän.

 • Tantor, ainakin siellä Auran rannoilla reakoidaan. Kiitos siitä.

 • Anders Trojansin rosteri on nyt päivitetty ja tänään napataan kuvat jampoista, joiden lärvi ei vielä komista sivua.

 • Kyllähän sen tiesi että Turku vastaa huutoon.
  Loistavaa ja nopeaa toimintaa!

 • Ai niin, huhut kertoo ettei Turun rosteri ole vielä edes valmis vaan vielä on jotain tulossa…
  Näin siis ainakin hevosmiesten kahvituvassa tiedettiin kertoa, itse en vaan keksi että mille paikalle siellä tarvittaisiin enää miehiä… (samaa näytti jo peli Roosterssia vastaankin.)
  Ikävä kyllä näköjään ei ollut päivitettyyn rosteriinkaan ennakkoon ilmestynyt uutta nimeä…
  No huhujahan nämä on.

 • Tosiaan hyvä Turku! Hienoa, että Jonathan West ja Crawford poistuivat rosterista heti juhannuksen jälkeen.

  Loistavaa ja nopeaa toimintaa.

 • http://www.turkutrojans.com/uutiset/news.php?id=3661

  Trojans tuo Euroimportin ”kapeaan” 9 miehen puolustuksenlinjaansa. Mitä järkeä tässäkin taas on? Miehiä rosterissa 52 jo ennen tätä hankintaa, joista linjoissa 17 kpl ja puolustuksessa 24 kpl. Ja voitto tuli heittämällä Roostersista, ei ollut punakoneella sanaa siinä pelissä.

  Vai onko kaikki loukkaantuneena?

 • Rakkikoirat haukkuu ja karavaani kulkee. Eiköhän kaikki päätökset ole perusteltavissa ja ihan varmaa on se, että tarpeeseen mies tuodaan.

 • Jippii näköjään 1/100 huhua voi pitää paikkaansa!
  Olipas yllättävä valinta Turulta tuoda endi, siellä on kuitenkin tuolle paikalle paljon tunkua ja pelaaja tyypiltäänkin hyvin erilaisia vaihtoehtoja. Itse odottelin ehkä jotain isoa mörköä hyökkäyksen linjaan.
  Turkulaiset jatkaa toki vanhaa linjaansa siinä että viime kaudella siellä oli Harris, joka oli periaatteessa turha koska Turulla oli tuolloinkin neljä kovaa kotimaista LB:tä! No loppukaudesta mies toki olikin rikki ja se turha liike paikattiin loistavalla haulla eli Postonilla. Saa nähdä miten tämän käy, nopeutta on nyt ainakin riittävästi!
  Itseänikin todella paljon ihmetyttää vahvistusten haalimisen jo nyt kun kausi on vasta alussa ja ilmeisesti liki kaikki pelaajat on kunnossa ja kaiken lisäksi suurin vihollinen kaatui hyvinkin helpon näköisesti.
  Tähän tietenkin voi sanoa että mitäs siitä jos rahaa on.

 • Ehkä ovat alkaneet kehittää joukkuetta jo ensi vuoden Euroliigaa varten.

 • Muutama vuosi sitten Turku on täysi p. Kaikki pielessä. Surkea valmennus, surkeat pelaajat, häipykää liigasta. Nyt sitten ovat liian hyviä ja satsaavat liikaa. Viime vuosien roskakori Indians on saatu liigasta pois ja nyt sitten ollaan seuraavan roskiksen äärellä ja TAFT pois liigasta. Ei taida liigaan enää kirjoittajien perusteella kukaan päästä kun aina joku on sysip.. ja pitäisi ”ampua alas” ja parhaat on liian hyviä. voivoi. Mielenkiinnolla odotamme kuka on ensi kauden roskis.

 • Tekee mitä tahansa, niin jollekkin se on aina huonoa.
  Jos panostaa ja pärjää- ei käy , tekee jotain väärin ja se on muilta pois
  jos ei pärjää- tekee jotain väärin ja sekin on muilta pois

 • Ehkä Turussa on vielä mielessä ne 2010-luvun alkupuolen kaudet, kun kourallinen linjamiehiä yritti pysyä tolpillaan sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa, kun entiset, nykyiset ja tulevat dynastiat kävivät röykyttämässä mustapaitoja mennen tullen.

 • @Karavaani ja koirat:
  Kenelle tuon purkauksesi kirjoitit? Jos mulle niin ihmettelen kuinka voit noin siitä suuttua, mielestäni en kiellä panostuksia, vaan ihmettelin tätä kyseistä hankintaa. Kuten kirjoitin odotin isoa mörköä sinne hyökkäyksen puolelle. En siis (minä yksin henkilökohtaisesti) nähnyt tuolle paikalla olevan kovin tärkeää uhrata niitä vähiä rahoja joilla Suomalaiset seurat joutuvat tulemaan toimeen. Toisaalta lajifiilistelijän kannalta on ikävää kun joku on liian ylivoimainen (tämä ei ole sen ylivoimaisen vika!) ja jännitys katoaa jo liigan alku vaiheessa.
  Mielestäni tämä kausi on osoittanut jo nyt että kuusi joukkuetta liigassa on ihan maksimi mitä Suomessa kannattaa pohtia. Tasoerot jo näin vähillä joukkueilla on niin suuret. Siitä hyvin pienestä pelaajaboolista ei vain saa aikaan montaa kokonaista joukkuetta.

  Itseasiassa hauskana loppukaaneettina voisin kysyä että ketkä henkilöt silloin Turun huonoina vuosina valmensi, (esim 2010 jos en väärin muista), samat herrat kun nytkin, tittelit olivat toki silloin erilaiset. Pelaaja rinki oli vain suunnattoman paljon kapeampi, eikä seuralla ollut imua (rahaa?) silloin suomalaisten pelaajien hankkimiseen..

  Loppuun vielä siis haluan sanoa että toki Turussa on varmasti asiat pohdittu läpikotaisin ja todettu tämän vahvistuksen olevan hyvä ja tärkeä hankinta.

 • Tuskin sinne ketään hankitaan vaan sen takia että saadaan maksaa sille palkkaa. Eiköhän se Virolainen osaa ilman sinuakin päätöksensä tehdä ja tarpeeseen ottaa.

 • Royals ja Huskies kuuluvat liigaan. Saints ja Wolvot tulevat perässä. TAFT vetää henkeä, mutta uusiutuu tulevina vuosina. 69 on jo kehittymässä. Jatkossa liigaa voidaan hyvinkin pelata kymmenellä joukkueella ja aina yhdellä tai kahdella on vaikea vuosi. Usein myös yksi dominoi, mikä on tavallaan hyvä: se asettaa riman muille uudelle korkeudelle ja edustaa Suomea maailmalla. Vastaavasti ykkönen ei voi jatkossa toimia semiliigana, mutta silläkin on varmasti kysyntää paikallistasolla.

 • Virolainen varmistelee, että ei saavuta yhtä monta kakkossijaa ku Palikainen mestaruuksia?

 • Mitäs jos panostetaan pirusti ja kuitenkin jää vain hopea käteen? Kuten kävi 2012 ja 2013.
  Mitäs sitten keksitään?

 • 2013 ei kai jäänyt hopeaa käteen..?

 • Jos turkulaisista siis puhuu mitäs jos..

 • Ei kannata panostaa, koska sitä voi kuitenkin hävitä. Vähemmällä pääsee, kun ei tee mitään ja käy vain pelailemassa. Ei sitten harmita, vaikka tulisikin turpaan. Ainahan voi käydä kaljalla matsin jälkeen.

 • ”Itseasiassa hauskana loppukaaneettina voisin kysyä että ketkä henkilöt silloin Turun huonoina vuosina valmensi, (esim 2010 jos en väärin muista), samat herrat kun nytkin, tittelit olivat toki silloin erilaiset. Pelaaja rinki oli vain suunnattoman paljon kapeampi, eikä seuralla ollut imua (rahaa?) silloin suomalaisten pelaajien hankkimiseen..”

  Onko tosissaan näin?
  Valmentajista viis kunhan on massia hankkia pelaajia? Tulevatko pelaajat vain rahan perässä, en usko vaan pelaajat varmaakin arvioivat myös valmennusta.
  Ainakin ensimmäinen peli osoitti valmennuksen osaavan /tietävän jotain futiksesta, oli se sen verran vakuuttavaa. Joku turkulainen/vieraspaikkakuntalainen voisi vaikka kommentoida nimellä miten Turussa menee. Kiinnostaisi

 • Höpöhöpö. Pelaajat todellakin tulevat rahan perässä. Tuskin kukaan siellä täyttä 2800 euron mediaanipalkkaa nostaa, mutta kilometrikorvauksia, maksetut lisenssit + vakuutukset (1000e) ja ilmaiset kausimaksut ovat niitä, millä suomalaisia pelaajia ”ostetaan”

  Kun Wolvoilla oli rahaa, virta oli sinne. Sitten loppuivat Wolvojen rahat ja vuodessa joukkue oli divarissa, sen jälkeen rahahana aukesi Roostersissa ja Turussa. Se ei tietysti ole voittajaseuran syy, että rahaa on. Mutta jotenkin miettisin näitä kehuja ja kommentteja latoessa, että kuinka surullinen tämä lajin tilanne tällä hetkellä on.

  Sama nimilista pelaajia ravaa joukkueesta toiseen ja aina ihastellaan ko. joukkueen mahtavaa valmennustiimiä, taidokasta työtä jne. ja tosiasiassa ne valmentajat, taustavoimat ja puitteet on ihan samat, mutta ainoa muutos on, että tiskiin on ladottu euroja.
  Tää laji nitisee ja natisee liitoksistaan. Katsokaa maajoukkueen menestystä, miksi Suomi ei pärjää? Koska meillä on vain yksi joukkueellinen pelaajia, jotka ostetaan kauden jälkeen seuraavaan osoitteeseen -meillä ei ole oikeaa kilpailua, koska ne samat jätkät pelaa- meillä ei myöskään nouse uusia haastajia, koska ne samat jätkät ja valmentajat aina valitaan.

  Jäljelle jääneet ostavat hengen pitimikseen ulkomaalaisia niin paljon, kuin lompakko antaa myöten.

  Toivottavasti, toivottavasti lajissa tehdään tervehdyttäviä toimenpiteitä.

 • Näkisin ongelmana pelaaja määrän ja pelaajien motivaation harjoitteluun.Kyllä Suomesta löytyy jo valmentajia jotka osaa X:ät ja oot,mutta mistä koulitaan pelaajat jotka nämä taktiset suunnitelmat toteuttaa.Millä tämä laji saataisiin nousuun Suomessa?Laji piireissä vain rutistaan,kun liitto ei tee sitä tai tätä.Ei tämä laji urheiluruutuun pääse ”itkemällä” vaan työnteolla.No toki,on tämä Vaahteraliiga hämärä,kun pelejä pelataan pitkin viikkoa on siitä häjy ruveta urheiluruutuun koostetta tekemään.Kyllä sarkaa löytyy mitä kyntää,mutta 93,95 ja 98 Suomi oli Euroopanmestari,mitä niistä päivistä on muuttunut.No,jos eilen joku katsoi Vantaan ja Porvoon peliä,niin futareilla oli ennen paksut jalat ja pieni pakki,nyt valitettavasti toisinpäin.Eli tekemistä ja märkää iholle muuallakin,kun saunassa.

 • Ikävä kyllä Lineman oli oikeassa , TV pelissä pisti silmään kaverit joilla oli tikku jalat ja isot pakit. Niitä oli molemissa joukkueissa.Massaa saa olla,mutta kyllä lihastakin pitää löytyä, jos TAFT ja Butchers linjoja vertaa esimerkiksi Trojans linjoihin,niin huomaa eron mihin pelaajat ovat talven aikana keskittyneet.

 • Ja juuri kun itse ehdin pohtia, että nykyiset linjamiehet ovat paljon urheilullisempia kuin takavuosina. En nähnyt ko TV-peliä joten Taft-Butchers kavalkadia vaikea kommentoida.

  Monilla tulevaisuuden seuroilla on sellaisia 190/100 nuoria linjamiehiä joista hyvällä treenaamisella saadaan urheilijoita

  Mutta kyllä glory-days aika ja koko jefuhistoria pitää sisällään löllömahoja. Hienoa että on laji jossa isotkin pojat voivat menestyä

 • Eiköhän vertailu ysäriin ole turhaa, muut maat ovat menneet eteenpäin valtavasti samalla kuin me täällä Suomessa ollaan rahjustettu eteenpäin mitättömien resurssiemme kanssa. Loppuviimein se on kuitenkin raha joka ratkaisee eikä sitä täällä ole tarjolla millään asteikolla verrattuna keski-Eurooppaan.

  Mutta kyllä Suomenkin jefu on mennyt eteenpäin. Nykykolmosesta kun heittäisi kaksi parasta 2000-luvun alun 1-divariin ne olisivat ylemmässä puoliskossa sarjaa. Mahdollisesti jopa kärjessä.

 • Mistä näitä satuja tulee aivan samanlaisia ne linjamiehet olivat silloin kuin nykyään, ja nfl aivan samanlainen ruumiin rakenne ei siellä mitään fitness poikia linjassa juokse. Jos nämä satusedät lopettais paskan puhumisen.

 • omasta mielestäni se että vaahterassa pelaajat siirtyy rahaa vastaan toiseen seuraan on hyvä se on askel ammattilaisuuteen, suurin osa suomessa pelaa ilman mitään korvausta ja maksaa itse viulun, no onko se oikein ? ei kyllä vaahtterassa ja mielestäni divarissakin pitää olla vakautta seuroilla maksaa pelaajille.

 • Jeps,linjapelaajilla voi olla tikut jalat ja isot pakit,mutta Linjamiehen mitta on 190-200 cm paino 135-145 kg,40 yrd 4,7-4,9,kyykky 250-350 penkki 180-220,rive 140-170.Ja sitten vielä pikkasen älliä päässä.Ja niistä NFL linjamiehistä.voi olla pakkia,mutta on paljon muutakin.Nämä mystiset linjamiehet voittaa tai häviää pelejä.Linjoilla voittaa tai häviää mestaruuksia.

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *