Roosters – Royals

Viimeksi muokattu 13.5.2016 22:43 68

(11-1)

28

(5-6)

14
1 2  
7 21 28
7 7 14

16.8.2016 klo 17:30 Helsinki

Kaari

Royals ei onnistunut varmistamaan pudotuspelipaikkaa

Tuomo Tomperi 16. elokuuta 2016 21:16

Wasa Royalsilla oli mahdollisuus varmistaa välieräpaikka voitolla, mutta hallitseva mestarijoukkue piti pisteet Helsingissä lukemin 28-14 (7-7).

Lue lisää

Kommentoi

 • Valmentaja ilmoittaa ettei ole niin väiä onko sijoitus 1. vai 2. Ei varmasti olekaan, en yhtään epäile, mutta nyt alan epäillä, että pelataanko tässä Vaasan pussiin ;)

 • Nyt tarjotaan Vaasalle tuhannen taalan paikkaa voittaa hallitseva mestari. Jos Roosters tosiaan pelaa ilman Brownia ja Spearsia pitäisi Vaasan voittaa ottelu. Jokainen Roo-Cro ottelun nähnyt voi pohtia, että kenen kahden pelaajan varassa Roosters hyökkäys lepäsi? Tilastoista voi myös saman asian todeta. Pelaajien pelautusvalinta ja valmentajan kommentti osoittavat millä asenteella Roosters on otteluun lähdössä. Jos Royals ei tätä ottelua voita, saavat he mielestäni unohtaa haaveet loppuottelusta.

 • Samalla kuihtuisi Saintsin mahdollisuus pudotuspeleihin

 • Taitaa olla aika turha kuvitella että Roosters lähtisi peliä häviämään tai pelaamaan Vaasan pussiin. Ainoa ero 1. ja 2. sijan välillä on pelipäivän valinta. Nyt helsinkiläisillä on oiva tilaisuus ajaa Harrisia pelinrakentajan kuvioihin sisään, samalla Brownia voidaan suojella mahdolliselta loukkaantumiselta ”merkityksettömässä” ottelussa.

  Viimekaudella Harrisin peliä nähneenä, hän luo aivan samanlaisen juoksu-uhan kuin Brown. Ja Puolan liigan arvokkaimmaksi pelaajaksi valinta kertoo myös miehen osaamisesta.

  Spearsin poissa olonkin Kuronen ja Pajarinen pystyvät korvaamaan. Vaahteraliigan tilastoista laskettuna tilaston neljäntenä oleva Kuronen on edennyt 6,5:n ja Pajarinen 5,7:n jaardin keskiarvolla.

  http://sajl-stats.com/#/rushing/vaahteraliiga/2016/

  Vaasa tulee epäilemättä kovaa, mutta ei Roosterskaan aio lepsuilla. Toivottavasti tulee märänlaisesta ennusteesta huolimatta hyvä peli.

 • Tämä on roostersille hyvä peli ajaa nuoria rb:itä sisään.

  En näe royalsin heittoa uhkana roo:n takakentälle tai royalsin OL tuskin pärjää roo:n DL vastaan.
  Juoksu ei tule royalsilla kulkemaan kuin ihmemies Young avulla

 • Ei kannata aliarvioida Royalsin Suostetta. Hän on kuljettanut kuitenkin 6,4 jaardin keskiarvolla, ja on viidentenä kokonaistilastossa. Kyllä Roostersin puolustuksen pitää hänetkin huomioida. Samaten RJ Long tuo aika ison heittouhan, eli takki auki helsinkiläisten ei kannata peliin lähteä.

  Kurosta ei oikeen enää voi nuoreks sanoo, ja Pajarinenkin ajoi itsensä vauhdilla sisään jo Saints pelissä Velolla. ; )

 • Roostersin Suomalaisille pelinrakentajille? Otso Flinkman pelasi paremmin kuin Miro Kadmiry tällä kaudella ja mielestäni on paras ehdokas MJ QBksi.

 • Flinkman käveli keppien kanssa perjantaina Velolla, ei taida olla pelikunnossa? Hän on kyllä pelannut ihan mukavan kauden, toivottavasti pääsee näyttämään maajoukkueeseen myös taitojaan. Mutta Lehtinen pelaa RoJon hyökkäystä Wolvoissa, niin eiköhän Janne ole RoJon ykkösvalinta maajoukkueen qb:ksi. Mutta Flinkman on toki aikaisemmin pelannut RoJo-palloa junnuissa.

 • ”Otso Flinkman ei ole tällä hetkellä pelikuntoinen, joten Roosters sijoittaa Harrisin pelinrakentajaksi ja asettaa Micah Brownin varapelinrakentajaksi.”

  http://www.vaahteraliiga.fi/roostersin-runkosarja-paattyy-royals-otteluun-harris-aloittaa-pelinrakentajana/

 • Kävin Roosters Crocodiles pelin katsomassa livenä ja oli kauden paras peli. Toivotaan että tänään tulee yhtä jännä peli. Viime pelistä jäi vain se kaivertamaan että kun lippuluukulla kysyin pelaajaluetteloja mikä automaattisesti isketään käteen jokaisella muulla paikkakunnalla, sanoi nainen että crocojen listat on printattuna mutta jos roostersin listan haluat niin se maksaa kaksi euroa. Mitäs tämä tällainen peli oikein on että saa ainoastaan puolikkaan listan ilman maksua?

 • Ajat on kovat, kaikki maksaa. Ehkä se on parempi mennä katsomaan sitä peliä ilman käsitystä kotijoukkueen pelaajista?

 • Kysyt ”mitäs tämä tällainen peli oikein on…?”

  Vastaus: Se on asiakkaan täydellistä aliarviointia lähes halveksuntaa

 • Olisiko se ollut sitten temppu laittaa vaikka saman paperin eri puolille ne eri joukkueiden pelaajaluettelot? Jos katsojia oli se ilmoitettu 600 niin saahan siitä kivan potin rahaa jos vaikka puoletkin suostuu sen 2e maksamaan musteesta paperilla. Jos halutan ekkologisia olla niin miksi ei tehdä niin että ne jotka haluaa luontoa säästää eivät ota listaa mutta saavat lipunhinnsta sen 2e alennusta?

 • kuuluu ottelutapahtumassa yhteen minimikriteereihin yleisön viihtyvyyden näkökulmasta. Tämä(kin) toimintamallia on yksi niistä syistä, minkä takia Roosters on epäonnistunut houkuttelemaan otteluihinsa uusia katsojia. Roosters palvelee ainoastaan sitä yhtä ja samaa ydinkatsojajoukkoa joka vaivautuu paikalle säässä kuin säässä. Koska ydinryhmä muodostuu pelaajien puolisoista, tutuista ja sukulaisista sekä vanhoista Roosters-pelaajista, ei heille tarvitse omien pelaajien listaa. Tämä on seuran tekemä arvovalinta joka näkyy omalta osalta umpisurkeissa katsojaluvuissa.

 • ”Roostersin pelaajalista löytyy netistä.”
  Tämä oli vastaus kun kysyin lippuluukulla samaa. Tässä tapauksessa odottaisin ajankohtaisen pelipäivän pelaajaluettelon löytyvän ko. ottelun sivulta. Ei ollut siellä, mutta Vaahteraliigan pelaajaluettelo on heidän sivuillaan kyllä.

 • Otteluohjelma (1-divisioonassa suositus)
  Joukkueella tulee olla otteluohjelma kaikissa otteluissa sisältäen:
  • Joukkueiden pelaajat, valmentajat ja muut toimitsijat
  • Sarjataulukko sekä pelattavan kierroksen muut ottelut
  • Yhteinen mainos (vaahteramaljasta tai muusta tapahtumasta)

  Näin lukee Vaahteran ja I-divarin direktiivissä. Mutta Roosters on ainoa, joka ei toimi näin. mutta paska mikä paska.

 • Ilmeisesti et ole havainnut aiemmin, että seurojen, joilla on edustaja liittohallituksessa, ei tarvitse noudattaa yhteisiä sääntöjä. Roosters laiminlyö toistuvasti esim tätä otteluohjelman julkaisua ja vaikkapa Indians on useissa peleissä pelannut alle määräysten olevalla pelaajamäärällä. Käsittääkseni asiat pitäisi sanktioida mutta hallitusjäsenten seurat ovat poikkeus näissä.

 • Onhan tuo Roostersin ottelutapahtuma aika köykäinen. Katsomo, joka on etäällä kentästä. Kuulutus, joka kuuluu puoleen (tai aurinkokatsomo mukaanlukien neljäsosaan) katsomosta. Makkarakoju. Eipä muuta. Uusien katsojien houkuttelu on ollut aika minimaalista: en ole ainakaan mitään elettäkään siihen suuntaan havainnut.

  Itse pelissä Roosters sitten runnoi väkisin voiton ja sen voi laskea aikalailla puolustuksen linjan ansioksi. Hyökkäyksessä kukot pelasi käytännössä kahdella RB:llä, joista tosin Jabari välillä myös heitti palloa. Heittohyökkäys on Roostersilla ollut kyllä loppukaudesta niin lamassa, että jos siihen ei tule pikaista parannusta, taitaa malja lähteä loppuottelussa Seinäjoen suuntaan. Juoksu kyllä toimii ja positiivista on että myös suomi-RB:t vievät palloa eteenpäin: Kuronen 10 jaardin ja Pajarinen 8 jaardin keskiarvolla.

 • Kova temppu Roostersin hyökkäyksen linjalta nuo yli 300 juoksujaardia. Iiro Luolta oli koko pelin sadetakki päällä sivurajalla.

 • Joo, Velon katsomo on etäällä. Niin tosin on Vaasassa Tampereella ja Porvoossakin. Mutta katsomo on sentään katettu, mikä näin kosteahkona päivänä on ihn mukavaa. : )

 • On siinä kuitenkin iso ero onko kenttä 10 metrin vaiko 25 m päässä

 • Toi roostersin toiminta kautta toimimattomuus välillä vähän ihmetyttää itseänikin. Huomannut jo useampana vuonna markkinoinin sakkaavan pahasti ja ottelutapahtumat ovat luvalla sanoen kaukana Tampereesta, Vaasasta ja Seinäjoesta ym………..kentällä ja urheilullisesti ei voi kiistää 1 joukkueen statusta Suomessa vaikka Seinäjoki veisikin vaahteramaljan 2016!

 • Sillä on todellakin merkitystä, nimenomaan sen tunnelman kannalta on parempi olla lähempänä, ja näkeekin paremmin. Siksi jefu onkin parasta paikan päällä juuri Turussa ja Seinäjoella.

 • Valitettavasti Roostersin ei tarvii tehdä mitään. Kultaa tuntuu tulevan vuodesta toiseen vaikka ottelutapahtuma köykäinen ja pelaajaluettelot puuttuvat. Mutta hei, kultaa on kaulassa joka kauden jälkeen, joten juna kulkee ja taas kauden jälkeen omissa seuroissaan pettyneet soittavat/saavat puhelun ja taas ensi kaudella on Suomen kotimainen kovin rosteri punapaidoissa.
  Kunhan nyt joku ensin voittaisi Roostersin, sen jälkeen pelaajavirta kääntyisi jonnekin muualle ja Roosterskin joutuisi tekemään jotain, eikä vaan naureskelemaan sivurajalla niin olisi puntit tasan.
  Miksi muuttaa voittavaa konseptia? Ja henk.koht. en toivo mitään niin hartaasti kuin jonkun muun mestaruutta. Itseasiassa ihan sama kuka, kunhan ei Roosters.

 • @Kultaa tulee, meinaatko, että jos Seinäjoki voittaa mestaruuden niin sinne suuntaan on monikin pakkaamassa matkalaukkua ja pelikamoja? Monta euroa saa virrata suomalaispelaajien taskuun ennenkuin muuttovirta suuntaa Pohjanmaalle..

 • Suomalainen jenkkifutis kaipaa uudistajaa. Royals ja Seppo ovat ottaneet tällä suunnalla edelläkävijän roolia mutta komppaan yllä olevaa kirjoittajaa siinä, että muutos edellyttää muutosta. Wolverinesin mestaruus vuonna 2011 Butchersin ja Roostersin nykyisen dynastian välissä pakotti monia seuroja – mukaan lukien Roosters – miettimään ja toteuttamaan asioita toisin. Nyt tarvittaisiin jälleen impulssia, joka pakottaa muutokseen.

 • Kyllä taitaa myös valmennus olla yksi kriteeri millä liikutetaan pelaajia. Siinä roosters on edellä muita.
  Legenda kertoo ylivoimaisesti parhaasta fysiikka harjoittelusta ja laji valmennuksesta

 • Tätä juuri tarkoitin. ”Legenda kertoo” -harva edes tietää, miten laadukkaasti muualla valmennetaan tai olisi fysiikkatreeniä tarjolla. Jos käsissä on TAFT:n rosteri niin ei siinä jeesuskaan siitä kultaa vuole. Kyllä Roostersin menestys perustuu pelaajamateriaaliin. Roostersin osakkeet ovat mainiot kun legendatkin kertovat heidän puolestaan. Mitä väliä, että kriteerit, ottelutapahtumat sun muut vähän sinne päin.

  Ennen kuin wagon kääntyy edes pariksi vuodeksi, kuten ”Uudistaja” kirjoitti niin mikään ei muutu.

  ”Kultaa tulee”

 • Uskonpa että aika moni suomalainen jefu-ihminen kannustaa playoff-peleissä ”ei-roostersia” ja todennäköisessä Crocodiles-Roosters finaalissa muukalaislegioonaksi nimettyjä Crocoja.

 • Mutta jos roosters valmennus on parasta tai ainakin top3 niin ei kai se tee valinnasta siirtyä ja kehittää itseään pelaajana vaikeampaa?
  Maajoukkue valmennus on myös paljon kehä3 sisäpuolella ainakin talvi aikaan.

  Roon etu on myös se että heillä on vahva juniori osaaminen sekä muuttovirta töihin ja opiskeluun on enemmän Helsinkiin päin kuin esim Seinäjoelle.

  Monta monessa kuten aina. Silti moni on kehunut roostersin harjoittelua parhaaksi mitä Suomessa saa vaikka takana ei olisikaan kuin muutama seura aikaisemmin

 • Pääkaupunkiseudun joukkueiden etuna on alueen vetovoima asuin- ja työskentelyalueena. Valmennus, kehittymisen mahdollisuudet ja erityisesti mahdollisuus päästä pelaamaan ovat myöskin vetovoimatekijöitä. Muutamalle egoistiselle ”glory hunerille” myös varma mitali saattaa olla erityisesti Roostersiin ohjaava tekijä siinä missä legenda parhaasta fysiikavalmennuksesta. Wolverines on rakentanut kilpailuedukseen usiden sarjaportaiden läpi menevän systeemin, joka takaa peliaikaa uusille ja vanhoille pelaajille aivan eri tavalla kuin missään muussa organisaatiossa ja mielekästä tekemistä myös juniorien tynkä-sarjojen pelaajille.

  Maantieteelle ei kukaan voi mitään mutta on muillakin joukkueilla mahdollisuus luoda vetovoimatekijöitä ainakin jefun näkökulmasta. Esimerkiksi tänä vuonna yksikään suomalainen joukkue ei osallistunut euro-sarjoihin. Mestaruus ei ole edellytyksenä esim CFL-ilmoittautumiselle joten taisi olla niin että ei vaan resursseja ollut kenelläkään riittävästi. Royalsin kuuluisassa visio-esityksessä vuodelle 2018 on kirjattu menestyminen Euro-kentillä. Onko kukaan muu seuroista viestinyt mitään tämän suuntaista tai edes noin kauas katsovaa viestiä.

  Niken slogan ”Just Do It” sopii hyvin tähänkin yhteyteen…

 • Niin kauan kuin joissain seuroissa Roostersin hyvyys laitetaan pelkästään pelaajamateriaalin syyksi, eikä ymmärretä mikä siitä tekee hyvän, ei se oma toiminta pääse millään nousemaan. Liian laiskaa sanoa, että joo joo, ne pärjää vaan kun niillä on hyviä pelaajia.

 • Samaan mieltä Stadin kanssa että pitää vain ryhtyä tekemään jos haluaa saavuttaa tuloksia. Roosters käytti Niken Just do it sloganin sijaan omaa Let’s do it. Uusilla nettisivuilla ei enään ollut football program materiaalia mutta Google
  löysi tämän https://drive.google.com/file/d/0B58N5j1f-KiPZmJlODMzNmQtNDUyYi00NGIzLTlkMGQtZGRjMWYyNzJkNmQy/view?pref=2&pli=1

  Roostershan pelasi kahden euroliigakauden sijaan nyt Euroopan top 3 kuuluvaa Swarco Raiders vastaan Innsbruckissa.

 • Kyllä se on niin että mitä ottelutapahtumiin tulee niin Roostersilta ei löydy halua, kykyä tai rahaa niitä kehittää. Se on siinä. Kun puitteet ovat vielä karut niin katsomoiden, tekniikan, sosiaalitilojen kuin mahdollisuuksien palvella asiakkaita, olemme samassa tilanteessa jatkossakin. Seura on prioriteettinsa valinnut ja se on menestyä ei miellyttää. Onhan nää valintoja että arki-iltana matsi alkaa klo 17.30.

 • Nyt kaikki ensi kaudeksi Roostersiin pelaamaan Suomen parhaaseen fysiikka- ja pelipaikkavalmennukseen! Vanhat ja nuoret, miehet ja naiset! Tervetuloa voittamaan kultaa kaikissa sarjoissa! Meiltä saa kaiken mitä olet ikinä halunnut!

 • @Stiiv: Tähän vuodenaikaan Velolla ei voi kovin myöhään aloittaa. Koska kentälle ei saa suojelun takia asentaa valoja, ei aloitusaikaa voi siirtää kovin myöhäiseen. Samaten otteluohjelmasta johtuva pelipäivä tiistai voi aiheuttaa sen, että jonkun toisen lajin kenttävuoro ei salli myöhäisempää aloitusaikaa. Eli tuo pelipäivä tai aloitusaika eivät johtuneet yksinomaan Roostersin valinnoista. Mutta eipä kai noilla asioilla mitään väliä, pääasia että voi haukkua Roostersia?

 • Roostersin ottelutapahtuma oli tosiaan hämmästyttävän olematon, jokainen sarjataso huomioiden yksi heikoimmista missä olen ollut. Plussana tapahtumassa työskennelleiden ihmisten iloisuus ja hyvä asenne!

 • Onko siihen muuten jokin etityinen syy miksi roo haluaa pelit säilyttää velolla? Kenttä kuitenkin on katsojille sekä pelaajille huono. Eli jos siirtäisivät pelitapahtumat oikealle kentälle jossa yleisö pääsisi lähemmäksi kenttää ja ja tämän myötä saadaan pelipäivät muulle kuin arkipäiville. Yksinkertaisiin ongelmiin on yksinkertaiset ratkaisut.

 • Koska Velon alusta on Roostersille 12th Man.

  Heillä on paras tuntuma sen paska-alustan kenkkuiluihin eri keleillä. Kenttänä täysi vitsi tälle lajille. Vain Seinäjoen ja Jyväskylän vanhat hiekkatekonurmet ovat olleen huonompia.

 • @Velolla välisin?: Mitkä olisivat sinun mielestä kenttävaihtoehdot?

  Brahen kenttä ei ole loppujen lopuksi niin paljon Veloa yleisöystävällisempi, kuin täällä hehkutetaan. Katsomo kyllä lähempänä, mutta muuten ei paljoa parempi. Muissakaan yleisöpalvelutiloissa ei Veloon vertaillessa ole kovin paljon kehumista. Vessat pukuhuoneiden yhteydessä, tosin sisäänkäynnin vierestä löytyy kaupungin yleinen käymälä. Tulostaulun pelikello ei oikeen ole toiminut jenkkifutikselle, ainakaan niissä pelissä missä olen käynyt. Ja Velolla myyntipisteet on sateensuojassa, tai niihin pystyy jonottamaankin sateensuojassa.
  Sonera taas nykyisillä katsojamäärillä kolkko ja luultavammin liian kallis.

  Mutta jos sinulla on hyviä kenttävaihtoehtoja, niin luultavammin Roostersissakin ollaan niistä kiinnostuneita.

 • Brahenkenttä on ollut Wolvoille sopiva, koska nykyisillä yleisömäärillä se on tullut yleensä just sopivan täyteen. Mutta esim. viime perjantain Roosters – Crocodiles ottelun yleisö ei olisi millään mahtunut Bragun katsomoon. Samoin velon parkkis oli tuossa Roosters ottelussa aika täynnä, mihin ne autot olisi Kalliossa pysäköity, ja jos ei ole parkkipaikkoja, niin ainakin osa yleisöstä saattaa jäädä tulematta, ja silloinhan kentän vaihdosta ei ainakaan seuralle olisi mitään hyötyä.
  Vessat ovat myös ongelma, ja jos yleisömäärä tuosta vielä kasvaisi, ei se ainakaan helpottaisi asiaa.
  Eli Brahenkenttä oli tällä kaudella Wolvoille ihan hyvä vaihtoehto, mutta ei siitä ainakaan ratkaisijaksi ole jos ajatus oli että kenttää vaihtamalla Roosterin, tai kenenkään muunkaan helsinkiläisen seuran matseihin saataisiin lisää yleisöä. Tosin, Bragullahan kyllä olisi tilaa leventää tuota katsomoa, mutta onko kaupungilla haluja tehdä sitä en tiedä.
  Velon myyntipiste on sateensuojassa, mutta se on kyllä ärsyttävää että jonottaessa ei ole mitään hajua mitä kentällä tapahtuu muuta kuin seuraamalla ottelua livestatseista kännykällä.
  Eli parannettavaa varmasti olisi ei sitä kukaan kiellä, mutta ainahan se on helppo huudella sivusta kun ei joudu itse miettimään miten asiat saisi parannettua.

 • Bragulla on sentään kunnollista urheilutunnelmaa, toisin kuin Neuvosto-Velolla. Kävelymatkan päässä on parkkipaikkoja vaikka kuinka paljon, koska Kallioon saa viikonloppuisin pysäköidä maksutta. Lisäksi sinne tulee todella hyvin julkisia. Jos Katsomo levitettäisiin koko kentän mittaiseksi se olisi kapasiteetiltaan täydellinen. Kahviorakennuksessa olisi lisää vessoja, mutta liikuntavirastoa ei tunnetusti mitkään jefut kiinnosta.

  Suurimmat ongelmat eivät edes ole joukkueiden ratkaistavissa, avainasemassa onkin käyttää melikuvitusta käytettävissä olevien mahdollisuuksien puitteissa.

 • @tiirapaasi: pelin voi varmasti pelata viikonloppuna mutta Hakala ollut kaukoviisas ja halunnut tiistaille että tulee pidempi valmistautuminen ennen välieriä. Vai onko tiedossasi että Velo olisi viikonloppuna varattu maahockeylle ja pyöräilylle?

  Krittiikkin voi vastata vasta-argumenteilla mutta tuo sokea puutteiden ja vikojen puolustelu on lähinnä koomista.

 • Meinaatko että Royalsin pitäisi pelata kaksi peliä samana viikonloppuna? Lauantaina Velolla ja sunnuntaina Kaarlen kentällä? Eiköhän nämä hiukan ihmeelliset pelipäivät johtuneet enemmänkin siitä että 69ersin luopuessa piti saada yllättäen mahtumaan kaikille yksi kotipeli lisää ja kenttiä ei ole saanut kaikilla paikkakunnille halutuille päiville.

 • ”Tähän vuodenaikaan Velolla ei voi kovin myöhään aloittaa. Koska kentälle ei saa suojelun takia asentaa valoja, ei aloitusaikaa voi siirtää kovin myöhäiseen.”

  On se ainakin Pyynikillä onnistunut vaikka museoviraston suojeluksessa 1920-luvulla rakennettu kenttä onkin. Valotolpat on sijoitettu aitauksen ulkopuolelle mikä olisi teknisesti mahdollista myös Helsingissä. Halu vain taitaa puuttua.

 • Kyllä Pynsällä valotolpat ovat ihan kentän alueella, eivät minkään aitauksen ulkopuolella. Toki ne ovat juoksuratojen ulkopuolella, mutta todella hyvät valot. Tehoa riittää pimeinäkin iltoina loistavasti.

  Itse kenttä on avattu muistaakseni 1908 ja nykynen katsomo sekä aita kentän ympärillä rakennettiin 20-luvun alussa.

 • Onpas taas jengillä vaikeeta…

 • @Tiira, kelpaisko tuo alla oleva Roosterssin uudeksi peliareenaksi ? Puitteet on valmiit …

  http://static.panoramio.com/photos/original/24240054.jpg

 • @TheRat: Jos tuo sijaitsisi Helsingissä, niin miksi ei. Kuvasta löytyy kuitenkin Espoo Bluesin logo, joten lieneekö kenttä naapurissa? Muutenhan ei mitään muuta suurempaa vikaa kentässä kuvan perusteella näkyvissä. : )

 • @Stiiv: ”Krittiikkin voi vastata vasta-argumenteilla mutta tuo sokea puutteiden ja vikojen puolustelu on lähinnä koomista.”

  En ole näin hulvatonta vastausta nähnytkään vähään aikaan. : ) : )

 • @Bragu: ”Suurimmat ongelmat eivät edes ole joukkueiden ratkaistavissa, avainasemassa onkin käyttää melikuvitusta käytettävissä olevien mahdollisuuksien puitteissa.”

  Meinaatko että Velon suurimmat ongelmat olisivat joukkueiden ratkaistavissa?

 • Tätä valittamista lukiessa näyttää siltä, että jengi kuvittelee, että Velodromia ylläpitää Roosters ry. Että senkun seura vähän käyttää mielikuvitusta, niin kyllähän siinä Museovirasto taipuu ja rahat valoihin löytyy. Eikä siinä tietty Helsingin kaupunkia tarvita, vaikka se nyt sattuu omistamaan ton paikan. Mielikuvitusta vaan. Hyvä tulee.

  Mä veikkaan, että jos Roostersilta ja muilta Helsingin seuroilta kysyttäis, Velodromilla olis valot, parempi pinnote ja talvisin kupla päällä. Ei vaan oo mielikuvitusta.

 • @tirapaasi ton kentän ihan viereenhän tulee (jos luoja suo) ensi kesänä metro, eli stadilainenkin pääsee aika minimaalisella landen puolella kävelyllä katsomoon :) Saattaa toki olla, että kentällä pelataan ensi vuonna futiksen ykköstä, mutta luulis siihen silti mahtuvan yksi jefujoukkue (tai vaikka kaksikin, jos Wolverines haluis kans).

 • Jottei kaikkea Velon suojelusta tarvitse pelkän mutun perusteella jutella, niin voimassa oleva asemakaava löytyy osoitteesta:

  http://kartta.hel.fi/kmoreport/KMO_PlanPdfLoader.asp?id=11875

  Kaavassa Velon kohdalle merkinta Sr-1 ja selosteessa teksti: ”Kulttuurihistoriallisesti ja rakennustaiteellisesti arvokas olympiarakennus, jota ei saa purkaa eikä siinä saa suorittaa sellaisia muutos- ja lisärakentamistöitä, jotka turmelevat julkisivujen, vesikaton tai sisätilojen historiallista tai rakennustaiteellista arvoa tai ominaispiirteitä. Mikäli rakennuksessa on aikaisemmin suoritettu tällaisia toimenpiteitä on rakennus korjaus- tai muutostöiden yhteydessä pyrittävä korjaamaan rakennuksen luonteeseen hyvin soveltuvalla tavalla. Rakennuksen korjaus-ja muutostöistä tulee pyytää kaupunginmuseon lausunto.”

  Vaikka kaupungilta löytyisi rahaa ja halua, niin ilman kaupunginmuseon myötämielisyyttä kovin paljoa ei ole tehtävissä. Ei Roostersin, ei ECG:n ei GS Demonsin, ei pyöräilijöiden tai maahockey- ja lacrosse-seurojen toimesta.

 • @Kalle: Joo tuleehan tonne metro, mut pääsehän Seinäjoellekin junalla. : ) Ja Wolvoillahan on jo olemassa Espoo Wolverines. Heillehän tuo muutto ois helppoa. ; )

 • @TheRat, @Kalle: Ihanko oikeasti tarkoitatte että stadilaiset joukkueet menisi Espooseen pelaamaan kotiottelunsa??! Pelaisiko HIFK kotiottelunsa Barona-areenalla? Kyllähän sitä näköjään tietämätön voi olla, mutta jossain menee sentään raja junttiudessakin!! Älkää enää toista kertaa ehdottako mitään noin järjetöntä.

 • @Vielä, vaikka se järkevää olisikin (hyväpintainen kenttä, kunnon katsomot, kunnon valaistus, luultavasti edullinen vuokra), niin en usko että näin kävisi. Mielummin kärvistellään huonoilla vaihtoehdoilla kotikunnassa kuin mennään pikkaisen rajan yli naapurin puolelle.

  Sivuhuomiona että FC Honka aikanaan pelasi europelinsä Vantaalla ja Helsingissä (kylläkin pakosta, kun kotikenttä oli liian huono).

 • HIFK visiosi saattaa toteutua kun vanha Stadin halli puretaan uuden HIFK-areenan tieltä. Eivät mene pelaamaan tuoksi ajaksi ryssien Jaffa-areenalle mutta hyvin todennäköisesti Baronaan

 • miten olis Vantaa sitten?
  Sielä on pelattu finaalejakin

 • Miten Vantaa eroaa Espoosta? Ne on molemmat siellä jossain.

 • Hei Vielä, juntit ei vaan tajuu tätä juttua. Helsingistä käsin Espoo on yhtä kaukana kuin Vaasa Ääsjoelta

 • Olen kirjoittanut joskus aikaisemminkin pääkaupunkiseudun jefu olosuhteista ja ottelutapahtumista. Kun ne on nyt tässä viestiketjussa tapetilla, niin muutama sana asian tiimoilta. Mielestäni Helsinkiläisten joukkueiden tulee pelata ottelunsa Helsingissä, eikä Vantaalla tai Espoossa. Taftilla on hyvät olosuhteet Myyrmäessä ja onnittelut siitä, vaikka alustana onkin soccer field. Helsingissä on kaksi amerikkalaisen jalkapallon pelaamiseen tarkoitettua alustaa ja ne molemmat ovat velolla. Korjatkaa, jos olen entisenä maalaispoikana missannut jonkun muun kentän? Bragu on ihan ok, mutta pelikentän suhteen on sama ongelma, kuin Myyrmäessä. Eli olen sitä mieltä, että jefu olosuhteiden kehittäminen tulisi keskittää velolle. Ei pyöräilystadionille, siihen liittyvien rajoitteiden takia, vaan ulko velolle. Alue vaatisi kunnollisen n. 1000 – 2000 hengen katsomon, selostamon, pukukoppitilat ja nykyaikaisen tulos / mainostaulun, jonka jälkeen se olisi Vaahteraliiga tason areena. Maksaa… joo maksaa, maksaa, mutta Helsingin kaupungin liikuntaviraston hankkeissa ei edes pisara meressä. Katsomon voisi toteuttaa esim. siirrettävänä katsomorakenteena, jos ei ole mahdollista rakentaa kiinteitä rakennelmia. Vähintäänkin välttävät pukuhuonetilat saa samalla ajatuksella siirrettävistä rakenteista (kontti, parakki), kuten katsomonkin. Nykyaikaisen led tulos / mainostaulu maksaa koosta riippuen 4000 – 10000€. Olen vakaasti sitä mieltä, että jos Helsinkiläisillä jefu seuroilla olisi yhteneväinen näkemys ja halu kehittää ulko veloa ja tehdä siitä tarpeet täyttävä peliareena, niin se ei voi jäädä rahasta kiinni.

  Muutama sana vielä ottelutapahtumista velolla. Ikävä kyllä en voi antaa roolle kovin hyvää arvosanaa. En kaipaa pomppulinnoja, mutta vaikka kahvia ja makkaraa tarjoilee mukava sakki, niin ruuhkassa hitaasti etenevä jono harmittaa rankasti.. jos haluaa saada jotakin inhimillisessä ajassa, niin on missattava osa pelistä. Näin se vaan on. Äänentoisto ja tulostaulu on niin perseestä kun olla voi. Ne ei ole tietysti yksin järjestävän seuran syy, mutta harmittavat joka ainoa kerta…

 • @taneli: Olisi hienoa jos Helsinkiin saataisiin kunnollinen yleisö- ja pelaajaystävällinen jefuareena. Siitä odottaessa kannattaa pistää jäitä hattuun, sillä edessä on aika monta mäkeä ennen kuin siihen saakka päästään.

  Vaikka tuon kentän rahoitus olisikin pisara Helsingin budjetissa, sen pisaran saaminen sinne vaatii jonkun verran työtä. Ensin pitäisi saada Liikuntavirasto aiheelle myötämieliseksi, sitten kaupunginhallitus ja viimeiseksi kaupungin valtuusto. Tulossa olevan kaupungin virkakoneiston mylläys ei varmaan seuraavan parin vuoden aikana kovin nopeasti edistä asiaa, kun päätöksentekijät etsivät uusia istuimiaan.

  http://www.hel.fi/www/Helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/paatoksenteko/jaostot/johtamisen/johtaminen-uudistuu/

  Seuraavaksi pitäisi löytää hyvä paikka kentälle. Velon harjoituskenttä voisi olla hyvä, mutta jos sen ympärille haluaisi kiinteän katsomon pukusuojineen, pitäisi lähteä hakemaan kaavamuutosta. Aikaisemmassa kommentissa linkkaamani Käpylän urheilupuiston kaavaan ei ole merkitty varausta kiinteille rakennelmille. Tämäkin vaatisi liikuntaviraston myötämieleisyyttä kaavan tekovaiheessa. Lisäksi mahdolliset valitukset muutoksista voisivat viedä helposti parikin vuotta.

  Helpoin tie olisikin ehkä tähytä uusille alueille mitä kaavoitetaan parhaillaan Hernesaareen/Jätkäsaareen tai Sompasaareen/Verkkosaareen. Mikäli niille alueille ollaan suunnittelemassa urheilukenttiä, voisi kentän saaminen tapahtua nopeamminkin. Näissäkin pitäisi saada tuo liikuntavirasto asialle suopeaksi.

  En tiedä ovatko seurojen edustajat näistä olleet yhteydessä liikuntaviraston suuntaan. Toivottavasti ovat.

  Tarkoitus ei ole ampua alas ehdotustasi, halusin vain tuoda esille muutamia isohkoja hidasteita matkalla uudelle areenalle. Loppujen lopuksi suurin este taitaa olla tuo rahanpuute. Seuroilla ei luultavasti ole taskussa tarvittavia summia, eikä kaupunkikaan rahaa kovin helposti anna.

  Ja jos vähän tuosta tulostaulusta: Makuasioista ei kannata kiistellä, mutta Velon taulu on kuitenkin huomattavasti parempi ja toimivampi kuin monella muulla kentällä ja nimenomaan jefulle suunnattu. Voishan se olla parempi ja tarjolla olla kaikenlaista härpäkettä videoscreenillä, mutta tällä hetkellä ajaa asiansa hyvin. Ihmeen hyvin on toiminut kaikki nämä vuodet, ja ihmeen vähän ollut häikkää sen kanssa. Ja kyllähän sen betonisen rouhea muoto jotenkin sopii Velon 30-luvun lopun ympäristöön. : )

 • @tiirapaasi. Kiitos asiallisesta kommentoinnista. Olet varmasti oikeassa urheilurakentamisen päätöksenteon ja toteuttamisen suhteen Helsingissä. Mikään ei tapahdu sormia napsauttamalla ja päättäjien vakuuttaminen oman asian tärkeydestä on haastavaa. Mielelläni näkisin uuden pelkästään jefuun keskittyvän areenan Helsingissä, mutta keskeisen hyvän paikan löytäminen voi olla useamman ison kvien takana. Lisäksi, kun velon alueeseen on nyt jo satsattu kaupungin toimesta, niin päättäjät saattavat kyseenalaistaa useampaan kohteeseen panostamista?
  Jaksan olla optimistinen ulkovelon kehittämisen suhteen. Ymmärsin kiinteän katsomo -, ja pukuhuone rakentamiseen liittyvät ongelmat. Sen vuoksi, jos asiassa haluaisi edetä nopeammin, niin asiaa voisi parantaa väliaikaisiksi tarkoitetuilla rakennemmilla. Nämä eivät tietääkseni vaadi raskaita kaavamuutos prosesseja, vaan pelkästään liikuntaviraston päätöksen. Riippuen tietysti niiden laajuudesta. Kaiken kaikkiaan, vaikka ulkovelosta ei tavoittelisikaan Vaahteraliigan tasoista pelipaikkaa, niin nykyinen hutera katsomo olisi hyvä korjata tai korvata edes vähän paremmalla. Samoin pelaajille toivoisi edes sadekatosta, jossa voisi vaihtaa treenivermeet päälle ja suojautua pahimpien sadekuurojen aikana.
  Velon pelikellosta olen kanssasi täysin erimieltä. Porvoossa, Vantaan Myyrmäessä ja Seinäjoella ainakin on jefuun tarkoitettu asiallinen taulu, jos edes sellainen… Hommataan veret seisauttava videoscreeni sitten sinne Suomen ensimmäiselle oikealle amerikkalaisen jalkapallon stadionille v. 20XX.

 • Itse en kovin montaa peliä Ulkovelolla oo katsonut, mutta parempi katsomo siellä ei varmaan ketään haittaisi. Tuo TheRatin kuvassa oleva Espoon katsomo itsessään näyttää myös aika kevytrakenteiselta. Tuollaisen voisi onnistua saamaankin pystyyn kevyemmällä menettelyllä.

 • Sitä ja muita parannuksia odotellessa…

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *