Roosters – Royals

Viimeksi muokattu 30.5.2021 13:44 132

(6-1)

28

(1-7)

00
1 2  
7 21 28
0 0 0

19.8.2021 klo 17:30 Velodromi

Kaari

Roosters varmisti kotietun välieriin

Gridiron Staff 21. elokuuta 2021 22:14

Royalsille tappio tietää Vaahteraliigan viimeistä sijaa.

Lue lisää

Kommentoi

 • Tämä ehtii juuri alta pois ennen kuin koronarajoitukset kiristyvät.

  https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000008187727.html

 • Ei koske ammattiurheilua

 • Koskee yleisötapahtumia joiksi myös jefumatsit laskettaneen.

  Linkin takaa lainattuna:

  ”Etelä-Suomen avin uuden päätöksen myötä sisätiloissa ja rajatuissa ulkotiloissa voidaan Espoossa, Helsingissä, Kauniaisissa ja Vantaalla järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu sisätiloissa enintään 25 henkilöä ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa enintään 50 henkilöä.”

  ”Yhteisyleisömäärää koskevista rajoista voi sisä- ja ulkotiloissa poiketa eriyttämisjärjestelyin, avi linjasi. Tiloissa tulisi tällöin olla käytettävissä useita katsomolohkoja tai yleisölle tarkoitettuja rajattavissa olevia alueita. Yleisö voidaan sijoittaa omille istumapaikoille tai omille alueille sisätiloissa enintään 25:n ja ulkotiloissa enintään 50 henkilön erillisiin katsomolohkoihin tai yleisölle tarkoitettuihin alueisiin.”

 • Ihan sama onko koronarajoituksia – ei tällaista matsia edes viitsi tulla katsomaan. Tuleva divarijengi vastaan stadin valtiaat.

 • Kun kaikki valittaa Roostersin ottelujärjestelyistä:

  ”Puoliajalla esiintyy Jassen Kumivene! Bändin löydät IG:stä @jassenkumivene
  ” Jassen Kumivene on helsinkiläinen punk rock -bändi, jonka soundi perustuu hyväntuuliseen energiaan ja humoristiseen verbaalileikittelyyn. Bändin isoimmat vaikutteet löytyvät vuosituhannen vaihteen skeittipunkista ja pop punkista””

  Ei mikään pomppulinna, mut jotain kuitenkin…

  Steelers-matsissakin oli joku https://youtu.be/nrGFz1a3CIYePbe2MaxmQOTOzu-ZIrNS1wUZ2JMCZ7NG6bnJ_rXA2BRb1sTIIwWj_AKeszLVnlDrMduOzuDCMAbsrDYgjjtsHD7PAyCYrsjgwrE

 • Roosters puoliaikashowssa on jotain väärää.. edelleen ne pomppulinnat puuttuu.

 • Royals selvästi luovuttanut jo kun importit juhlii kaudenloppua keskellä peliviikkoa.

 • No ne voitti Crocot. Jotka menee playoffeihin Kuopioon tai Velolle. Sit on säälittävää.

 • Matsin kiinnostavuus luokkaa 0, kunhan nyt Roosters ei tule lahjoittamaan voittoa pois.
  Taklauksia keräävä Penesumbu lienee liigan huonoin aloittava corneri, ainakin todella paljon esillä negatiivisesti: Näyttää palavan usein ja kovuuden osoittaminen menee aika ajoin yli. Luonteeltaan tuntuisi sopivan paljon paremmin LB:ksi, koko rajoittaa?

  Wasalaisten kotimainen runko on hyvä ja nuori, liian hyvä divariin. Onkos muuten Lamin Latikka pelannut downiakaan kaudella? Stemppiä Wasalle jatkoon.

 • Samaa mieltä Vaasan rungosta, paljon OMIA nuoria ja nälkäisiä eteenpäin pyrkiviä pelaajia. Ensi vuonna taas vahvempia ja vuoden vanhempia miesten peleihin, oli sitten sarjataso mikä vain, ehkä vuosi Divarissa voisi tehdä hyvää itseluottamukselle.?! Siellä onnistumisia ja vahvempana takaisin. Latikka loukkaantui Seinäjoki pelissä ja ei sen jälkeen ole kentällä ollut, eilen ilmeisesti ollut operaatiossa (Polvi).

 • Missä nuo nuoret sitten ensi vuonna pelaavatkin?
  Liigassa vaan ei pärjää omilla nälkäisillä nuorilla, organisaation taso pitää olla liigassa kovempi mitä vaasalla löytyy.
  Seuran puheenjohtaja ei vaan voi olla samalla puolustuksen kapteeni jos menestyä halutaan.

 • Seuran puheenjohtajalla pitäisi myös olla selkärankaa jäädä kättelemään pelin jälkeen vaikka häviö tulisikin. Jättää aika paskan kuvan koko organisaatiosta tuollainen toiminta. Valmennusringistä nyt ei varmaan tarvitse myöskään sanoa mitään. Kolme ihmistä ei vaan riitä tähän etenkin, jos kaksi näistä tuli mukaan vasta kauden alussa.

  En haluaisi maalata piruja seinille, mutta kyllähän tämä aika pahasti näyttää siltä, että vaikka mahdollisuus olisikin jatkaa liigassa niin resurssit eivät yksinkertaisesti riitä. Epäilen myös vahvasti ykkösdivaria ellei kaikki kotimaalaiset pelaajat sitoudu siihen ja jostain löydy riittävästi valmennusta ja taustajoukkoa pyörittämään ja nostamaan tuota toimintaa takaisin ylöspäin.

 • Penesumbu on safety, mutta joutuu pelaamaan kornerina kun Manderbacka on koko kauden sivussa.

 • Näköjään eka puoliaika meni Roostersilta Bookerin pelisuunnitelman opetteluun. Hatunnosto Vaasalle että saivat pienellä rosterilla vietyä kautensa kunnialla läpi.

 • Respect Vaasa, eivät luovuttaneet haasteista huolimatta kuten Nordmen ja ECG ykkösen puolella!

 • Saakohan vaasa ensikaudelle jengiä paljon kokoon. Importit ja muutama om junnupelaaja lähtevät muualle ei siihen hirveästi yli kymmentä jäljelle jää.

 • Royals ei kiinnosta enää ketään, ei edes vaasalaisia. Otteluita ei tullut katsomaan kuin muutama hassu henkilö. Jenkkifutisbuumi oli ja meni Vaasassa. Voisivat heittää nuo kultaiset kypärät roskikseen, muuttaa nimeksi takaisin Vikings ja alkaa harjoittelemaan miten jenkkifutista pelataan. Kova uho hegemonian luomisesta ja siitä, että muilla pyyhitään pöytää mennen tullen sopivat huonosti suomalaiseen jenkkifutiskulttuuriin. Todellinen menestys tulee pyyteettömän ja pitkäjänteisen työn ja nöyrän tekemisen kautta.

 • respectin paikka Vaasalle jos ymmärtävät luopua liigapaikasta eivätkä jatka liiallisen ylpeyden sanelemana jääräpäisesti häviävää futista pääsarjatasolla.

 • Vaasa voitti Seinäjoen. Vei Wolvot jatkoajalle. Missään joukkueessa liigassa Roostersia lukuun ottamatta ei ole yli 15 hyvää kotimaista pelaajaa. Osassa on vain muutama. Rahalla ja rekrytoinnilla Vaasa voisi helposti jatkaa liigassa. Ihan siinä kuin muutkin.
  Täällä on kummallista jengiä. Vaasan potkaisija missasi voiton varmistavan extra pointin Wolvoja vastaan, UNC:n pelaajasta pomppasi onside jonka peittäminen olisi varmistanut voiton, niin ikään Wolvoja vastaan. Noiden kahden downin takia täällä jeesustellaan siitä ja tästä.
  Ainoa hyvätasoinen ottelu tänä vuonna Suomessa on ollut Steelers@Roosters.
  Finaalissa ovat samat kaksi. Muut olisivat voineet päätyä ihan miten päin vaan.

 • Jefu jatkuu Vaasassa, sen verran vahvat juuret lajilla on kaupungissa. Osa jengistä voi halutessaan ottaa yhteyttä Etelä-Pohjanmaalle Seinäjoen liigajoukueen suuntaan, osa voi harrastaa lajia Keski-Pohjanmaalla, Kokkolassa on kuulkaas menossa melko kiva jefupöhinä. Yksi myönteinen asia Vaasassa on nykyisin aktiivisen junnutyön ohella naisten divarijoukkue, joka tuo oman syvyyden kaupungin jefusykkeesseen. Olkaa huoleti, ei Vaasan syke sammu. Ja miesten ykkösen todennäköisesti voittava Manse saattaa tyytyä säästösyistä divaripalloon, ihan jo liigakustannustenkin vuoksi. Pablo voinet asiaa valaista lisää. Ensi keväänä ollaan tässäkin suhteessa viisaampia, kun tiedossa ovat liigajoukkueiden nimet ja paikkakunnat. Ykkönen ja kakkonen ovat sitten oma lukunsa tässä saagassa. Suomi on pitkien etäisyyksien maa. Voimia vaan te jefuaktiivit ja vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen uskollinen ja uuttera seuraväki, budjetit kuntoon tulevalle kaudelle ja sponsseja keräämään.

 • Jos nyt vielä lisäisi että eilen (19.8.) nähtiin pariin kauteen parasta vaasalaispeliä Helsingissä Roostersia vastaan. (punalasienkin läpi katsoen)

 • Piti laskea Steelersin hyvät Suomalaiset pelaajat. Sain 19 kpl. Eli myös Kuopiosta löytyy.

 • Miten laskit tuon 19kpl ja kuinka moni heistä pääsee aloittamaan Kuopiossa?

 • Eikös me puhuttu hyvistä pelaajista? Hyvässä joukkueessa ei välttämättä pääse aloittamaan vaikka on hyvä pelaaja. Kuopiossa taitaa olla se kymmenkunta Suomalaista aloittavaa.

 • ”Osa jengistä voi halutessaan ottaa yhteyttä Etelä-Pohjanmaalle Seinäjoen liigajoukueen suuntaan”

  Haista nyt huilu, se kytkös on katkaistu vaikka kuinka ”GMt” Arska ja Paavo soittelee.

 • Punalaseista: oliko Roosters kuitenkin hiukan tehoton ilman Pajarista? Import-RB:t eivät häikäise. Micky Kyei näyttää olevan ainoa suomalainen ase hyökkäyksessä. Ja hyvässä slotissa kun vastustaja joutuu pistämään parhaat voimat jenkki-WR:n päälle.
  Royals pelasi fiksusti, kello kulutetaan tappiin asti ja yhden scoren päässä takana ollaan todella vain sen yhden pelin päässä. DL Lima mahdollistaa hyökkäysten jarruttamisen, vääristää numeroita ja avaa tilaisuuksia hyviin stoppeihin.
  Roostersin Lempinen on liigan paras kotimainen DB ja Salonen ylivoimaisesti paras suomalainen LB.
  Vaasan #4 miten se nimi nyt kirjoitetaankaan on uskomaton raataja. Enempää ei import-pelaajalta voi odottaa.
  Liigassa on ollut enemmän tiukkoja pelejä kuin pitkään aikaan. Ainoastaan Kuopio ja Roosters ovat panneet pelejä täysin jäihin puoliaikaan mennessä. Kuopio enemmän kuin Roosters.
  Täällä huudellaan turhasta tilastoinnista ja televisioinnista ja moititaan SAJL:n tiedotusta. Pannaan pakollinen Hudl vielä samaan koriin. Ilman niitä kaikki yllä puhuttu olisi pelkkiä pienen pieniä tapahtumia jossain kotimaan urheilukentillä. Mutta helppoa ja halpaa, kyllä.
  Joku peräänkuulutti uuden liiton perustamista, sehän olisi sitten juhlavaa LaCrosse-, Baseball- jne liittojen kanssa katsomottomista hiekkakenttävuoroista tapellessa. Sekin on ihan mahdollinen tulevaisuus.
  Vaasa on hyvä futiskaupunki. Sitä kadehtineet huutavat nyt täällä vahingoniloaan muutaman isossa kuvassa täysin merkityksettömän ottelutuloksen takia.

 • Kyllä seinäjokiset soittelee, se on varma! Sieltähän on soiteltu jo vaasan junnuillekkin, että siirtyisivät. Nuorin oli u13ikäinen (nykyisin u15). Eikä ole ainut. Jokaista hyvää junnua yritetty saada siirtymään. Ja kaiken takana on sama mies. Kyllä vaasan kompurointi on seinäjoelle parasta mitä voi tapahtua. Vahingonilossa vaan unohtuu, että itse olivat samassa tilanteessa neljä kautta aiemmin. Silloin Turku luopui liigasta ja pelasti krokot.

  Kyllä tääläkin suurin osa vaasan haukkujista on seinäjokisia. Nyt yritetään joka tavalla saada vaasa näyttämään huonolta vaihtoehdolta pelaajille. Itse toivon että vaasan omat kasvatit tämän ymmärtävät ja jättävät seinäjoen kosiopuhelut omaan arvoonsa. Jos liigaa haluaa pelata niin vaihtoehtoja on muitakin kun krokot.

 • Seppohan tuon shown aloitti ja aika rumastikin mutta sjokiset on tyhmiä jos jatkavat tuota toisaalta Ahavulehdon tuntien ei sillä ole omatuntoa näissä asioissa tai jos on niin oma poika ajaa kaiken ohi

 • Onneksi meillä on niin iso laji ja sarjat voivat hyvin, että voidaan haukkua ja lytätä toisia.

  Ja samaan aikaan valitetaan ja ihmetellään, kun lajina ei oikein mennä eteenpäin.
  Jos negatiivisuudesta käytettäisiin edes neljäsosa yhteistyöhön ja lajin tilanteen parantamiseksi, ehkä ne asiat voisivat ollakin paremmin.

  Ja kertoo ehkä kirjoittajien ajattelutaidoista, kun arvostellaan ja siirrellään ties minne yksittäisten otteluiden tulosten perusteella. Tällä kaudella on ollut todella monta tiukkaa ottelua, jotka olisivat ihan yhtä hyvin voineet päättyä toisinkin. Aika pienestä on ollut kiinni, ettei UNC, Vaasa tai Wolvot olisi kiinni pudotuspelipaikassa, ja Butchers tippumassa divariin. Ja silti joukkueet olisivat käytännössä ihan samat ja yhtä hyvät kuin nyt. Luulisi laji-ihmisten osaavan katsoa (ja suurin osa osaakin!) enemmän kuin pelkän tuloksen.

 • Ylempänä kyseltiin mahdollisia Saintsin nousuhaluja Vaahteraliigaan. Kuten joukkueen päävalmentaja Hannes Mattila on muutaman kerran Aamulehdessä todennut, asia on auki ja siitä päättävät seuran johto, valmennus ja pelaajat syksyn aikana.

  Kuluvalla kaudellahan on ajettu omia junioreita Tampereella sisään ja varmasti sama jatkuu tulevinakin kausina. Onneksi on junnujoukkueita ja niissä hyvää toimintaa.

  Kustannuspuoli on varmasti Tampereella hyvin tiedossa, onhan joukkue ollut kahdesti Vaahteraliigassa.

 • Mitäs sä nyt selität, unc lähellä playoff paikkaa? Lopeta jo

 • Haha!
  Kyllä tuo on alkanut jo kauan ennen Seppoa, ja aloittaja ihan muualla kun vaasassa!
  Siitä olen samaa mieltä, että typerää jatkaa, mutta muistissa myös kaikki vanhat seinäjoen temput. Joten luotto on aika vaikeaa.
  Se mitä pidän törkeänä on junnujen perään soittelu! Junnujen paikka on kasvaa omassa kaupungissa ja tehdä sitten päätökset kun aikuisten sarjoissa pärjäävät. Törkeyttä lisää se, että tarjous tehdään samalla viikolla kun u13 poika valmistautuu joukkueensa kanssa finaaliin. Eikä seinäjoki edes ollut ko. finaalissa. Käytetään 100€, ettei vaasa saa50€ on ko. toimijoiden ja seuran ajatus. Aikuiset on ihan asia erikseen. Jokainen valitsee seuransa/ pelaajansa. Sinänsä ihan hyväkin jos liikettä tapahtuu silloin jokaisella mahdollisuudet parantuvat löytää itselleen sopiva porukka ja ehkä parhailla jopa saada korvaus pelaamisesta. Siinäkin pitää kuitenkin olla tolkku. Useammankin tapauksen tiedän vuosien saatossa, että on tehty sopimus pelaajan kanssa, motiivina ettei ainakaan pelaa Vaasassa, mutta ei saa peliaikaa seinäjoella.
  Miten tämä vie lajia ja pelaajia eteenpäin?

 • Kyllä täälä Crocoissa toivotaan että Vaasa jatkaa liigassa, se on molempien ja lajin etu.
  Junnutoiminta vastaa siihen että tulevaisuudessa pelaajavärväystä tehdään muualta minimaalisesti.
  Tsemppiä sinne Royals leiriin, vaikka kausi liigassa oli haastava.

 • UNC ihan yhtä lähellä tai kaukana kuin Vaasa tai jopa W. Eka matsi vs But jatkoajalle, toinen vs W onsiden peittämistä vaille paketissa. Ei kuuluisi mitenkään playoffeihin, mutta jo noilla plus Royalsilla joka olisi myös voinut mennä kummin päin vaan olisi voiton päässä. Vierasjoukkueet saa tänä vuonna playoffeissa karmeat kyydit. Ihan sama ketkä.

 • Hienosti sanottu. Nyt vain Seinäjoen, Vaasan ja Kokkolan puheenjohtajat lounaalle saman pöydän ääreen. Vaikka pitkä lounas. Härmässä. Sopiva matka kaikille… 😉

 • Olen kuullut useamman Crocodilesin edustajan suusta, että Vaasan liigaan nousu oli parasta mitä suomalaisessa jenkkifutiksessa on pitkään aikaan. Molemmat seurat ovat hyötyneet, koska Botnia Bowl vetää väkeä, ja laji saa näkyvyyttä. Seinäjoella ei toivota Vaasan tippumista. Ne kommentit ovat lähtöisin muualta. Jos Vaasa ei jatka liigassa, varmasti osa pelaajista siirtyy Crokoihin. Onhan tänä vuonnakin Seinäjoella pelannut vaasalaisia. Menneinä vuosina on ollut myös toisinpäin. Itse olen pääkaupunkiseudun lisäksi asunut sekä Vaasassa että Seinäjoella. Uskon, että kukaan järkevä ihminen ei halua minkään sortin vihanpitoa naapurikaupunkien kesken. Siihen ei ole mitään järkevää tai luontaista syytä.

 • Näin juuri. Ja jos 2017 Sjki ois tippunu liigasta, niin taatusti crokoja ois menny Vaasaan liigajengiin. Botnia Bowl @ uudistunut Jouppilanvuori olis kauden 2022 herkkupala!

 • Samaa mieltä vihanpidosta! Se ei kanna mihinkään.
  Kyse on kuitenkin toiminta kulttuurista. Olen ollut lajissa mukana eri rooleissa yli 20vuotta. Ja siksi ei luottoa ole seinäjoen puheisiin. Se suunsoitto ja irvailu joka seinäjoen suunnalta on omin korvin kuultu kun Vaasan runko saatiin seinäjoelle ja vaasa putosi liigasta (kauan sitten) ei unohdu! Edelleen samat naamat toimii seurassa, joten pikkusen on vaikee uskoa, että nyt olisi toisin. En arvostele ketään puheiden, vaan tekojen perusteella.
  Nythän on hyvä tilaisuus näyttää, että puheet halutaan oikeasti lunastaa. Ei soitella ja lupailla kaikkea mahtavaa vaasan rungolle. Antaa heidän itse päättää? Ja annetaan Vaasalle edes mahdollisuus selvitä tästä tilanteesta. Jätetään junnut rauhaan rekrytoinnilta. Jos joku seinäjoelta on tulossa Vaasaan, niin annetaan taas itse valita, eikä tehdä sopimusta vaan ettei pelaa vaasassa.
  Tunnen myös monta seinäjokista jotka tätä sanovat, mutta myös henkilöitä jotka toimivat juuri päinvastoin.
  Toki tiedän ettei mielipiteelläni ole mitään merkitystä ja toimitte sielä juuri kuten haluatte. Mutta on myös turha esittää jotain kirkasotsaista väitettä, että kaikki toivoo vaan hyvää!

 • Pienenä korjauksena Seinäjoella tänä vuonna on pelannut Ceken, hän on Malax kille :) , ei muita vaasalaisia. 2013-2020 ei vaasalaisia ole Seinäjoella pelannut kuin HP Aho.

  Muuten täysin samaa mieltä, ollut hyvä paikallisvääntö ja siitä kertoo myös miten voitot on Botniabowlissa lähes tasan vai onko jopa tasan?

 • Sen vielä tarkennan, että kyllä vaasa on nyt ihan oman kuoppansa kaivanu pelaamalla huonosti! Siinä ei ole mitään epäselvää. Kyse on siitä onko vaasassa enää kohta joukkuetta ollenkaan jos nyt kapea runkokin rekrytääön pois.

 • Liigassa oli ennen herrasmiessääntö ettei pelikauden aikana kosiskella toisten pelaajia.
  Herrasmiessääntö vaatii herrasmiehiä ja kaikki muuttui kun liigaan tuli kaikkien aikojen ammattimaisin organisaatio.
  Itse olen nähnyt minkälaisia viestejä kyseisen jengin GM on vastustajan pelaajille on jopa keskinäisellä peliviikolla lähetellyt.
  Tähän asiaan ei silloin kukaan puuttunut, joten miksi muiden pitäisi toimia toisin.

 • No joopa joo taas….

 • Ja herrasmiessopimus sun mielestä sitä, että pyritään saamaan u13 joukkueen paras pelaaja kesken kauden siirtymään?
  Herrasmiehiä tosiaan! Kyllä te ootte paljo parempia kun muut.
  Ei kukaan puuttunut tähänkään toimintaan, miksi siis muiden pitäisi luottaa teidän puheisiin?

 • Joo lasketaan lapset pois mutta miksi ihmeessä ei saisi Sjokelainen soittaa Vaasalaiselle tai päinvastoin ja rekrytä omaan joukkueeseen.. ”Annetaan pelaajan itse tehdä päätös..” huutonaurua. Nyt eletään 2020 lukua. Jos sä tavoittelet Vaahteramaljan voittoa niin totta kai sä yritän saada parhaan mahdollisen joukkueen jalkeille.

 • Juuri tätähän tuossa tarkoitettiin!
  Tottakai voi ja pitääkin soittaa mikäli tarve ko. paikan tai roolin pelaajalle. Se mitä en ymmärrä on, että soitellaan ja tehdään sopimuksia ihan kenelle tahansa periaatteella mielummin meidän jengin vaihdossa kun toisella pelaamassa. Nämä ei aloittavat ja ”täyte” pelaajat omassa porukassa voi olla kuitenkin toiselle tärkeitä. esim. tarvitaanko vielä neljäs rb tai kolmas safety?

 • Kyllä tässä taas hyvin näkyy kuinka valmiiden pelaajien rekry on tärkeintä seuran menestyksen suhteen. Ei junnut eikä pelaajien kehittäminen treeneissä. Itse toivoisin teiltä junnuilta että lopetatte kusipäisen huoraamisen! Kehittäkää itseänne ja joukkuetovereita keskinäisen kilpailun kautta, saatte suuremman nautinnon pitkä-aikaisten pelikavereiden kanssa. Pysykää uskollisina seuroillenne!

 • Vaasa pelasi itse asiassa ohkaiseen, nuoreen ja kokemattomaan materiaaliinsa nähden helvetin hyvin. Sen sijaan esim W tai Cro eivät ole niin tehneet.

 • Amen!!!!
  Se on juuri näin!
  Sitten kun tarvetta uusiin haasteisiin, niin (oman)harkinnan kautta hakemaan kokemusta joko suomesta tai ulkomailta.

 • Ainakin superpesis joukkueet värväävät
  pelaajia ja tekevät sopimuksia kesken
  kauden ,miksi ei myös jefussa?

 • Cro materiaali on ehkä vähän leveämpi, mutta porukka on nuorta sieläkin.
  Joukkueiden keski-ikähän on jo jossain aiemmin käyty läpi ja eroa taisi olla vuoden verran.
  Ja nuo pelinrakentajien loukkaantumiset on ehkä ”jonkin” verran vaikuttanut pelaamiseen?
  Vai mitä veikkaat kuinka muut olisivat pelanneet, jos ei yhtäkään täyttä peliä ole saatu pelattua samalla pelinrakentajalla?
  W:stä olen samaa mieltä kanssasi.

 • Ehkä niiden jengien mistä ne junnut lähtevät ”huoraamaan” pitäisi katsoa peiliin, että onko siinä omassa seurassa kaikki junnuilla hyvin?
  Jos seura kohtelee huonosti, niin uskollisuus ei ole ansaittua.

 • Tilanne töiden ja opiskelupaikkojen suhteen on myös erilainen eri kaupungeissa. Kaikki lähtijät ei lähde ”huoraamaan” vaan voi joutua tai päästä eteenpäin elämässään

 • Sama muissakin lajeissa. Lätkässä ihan normia.
  Se, että vaihtaa kaupunkia syystä tai toisesta on oma päätös. Se, että soitellaan aikusille pelaajille joita oma jengi tarttee on joukkueen rakentamista. Se, että soitellaan porukalle tarkotuksena heikentää toista eikä vahvistaa omaa jengiä on rottailua. Se, että soitellaan junnuille on alhasinta paskaa mitä tämän aiheen piiristä tiedän.

 • Nyt kun ei tarvitsekaan perua pitkiä pelimatkoja tänä vuonna, niin voi keskittyä kannattamaan naisten joukkueita täysin rinnoin.

 • royalsin ongelma ei ole rosterissa vaan taustoissa, jos kuopion import nippu laitettaisiin vaasaan niin olisivat finaalissa.
  kuitenkin kilpaurheilussa kaikissa joukkuelajeissa pärjaa ne joilla taustat on lyönnissä, royalsin puh. johtaja on yksi pelaajista, valmentajia aivan liian vähän, pelaajanippu liian kapea ja rahaa vahvistuksiin ei löydy. yksikään näistä johdu pelaajista jotka pelasivat isolla sydämmellä koko kesän.
  pelaajat vaasassa pelaa varmasti toisilleen ja jatkavat lähes kaikki royalsissa ensi kauden, jos tahti ei taustalla muutu niin royalsin lahjakkain ikäluokka pelaa muualla tai lopettaa parin vuoden päästä.
  ja tahtihan ei muutu niin kauan taustat ja vanhat pelaajat mielummin istuu päivittelemässä gridironissa, kuin tekemässä seuran duunia.

 • lätkässä pelaajilla on agentit ja tekee tätä joukkueiden managerien kanssa, hommassa on ihan selvät säännöt.

 • Niinhän se menee, että ne piirtää kenellä liitu riittää.
  Tuli mielenkiintoinen ajatus näistä rahoista. Aina kun puhutaan menestyksestä niin omalla kohdalla materiaali ja valmennus takaa menestyksen. Ulkopuolelta näkee, että importti armeija on menestyksen avain ja se maksaa rahaa. Nyt royals on laittanut junnut eri seuraan, ettei rahojen sekaantumis vaaraa ole. Korjatkaa jos väärässä. Tästä heräsi ajatus, että kuinka monella seuralla junnut rahottaa tän leikin osittain tai kokonaan?
  Tämähän kiistetään tietysti ja toivon olevani väärässä.
  Pieni laskutoimitus:
  Yhdessä junnu joukkueessa on 15 pelaajaa jokainen maksaa n.600€ vuodessa erilaisia kausi ja toiminta maksuja = 9000euroa lisäksi junnut keräävät rahaa myymällä millon mitäkin. Olisiko vaikka 2000€ edestä erilaisia myynti/ sponssi tuloja. Sitten kulut ovat vieras matkat bussilla n.900€/ matka. Näitä on runkosarjassa esim.3 =2700€ vielä sarjamaksut ja tuomarit päälle niin menee se1000€. Harjoituspaikat ovat monessa paikassa ilmaisia tai kunnat tukevat maksuja vuosiavustuksilla. Vielä menee muutama satanen vesipulloihin yms. sälään. Tässä päästään suuruusluokkaan 7000€ plussaa jokainen joukkue seuralle. Laskenta ei ole täysin tosi koska muuttujia alueittain on niin paljon. Mutta tuosta herää väkisinkin ajatus, että seurojen talous ja tausta organisaatioiden ”hyvyys” saattaa näyttäytyä hieman eri valossa tilikirjojen kautta.
  Tämähän on täysin oikein, enkä syytä ketään väärinkäytöksistä. Asia vaan pitää olla kaikkien tiedossa kun ruvetaan arvioimaan kuinka hyvin tai huonosti joku seura toimii! Tai minkälaiset tausta organisaatiot missäkin on.

 • Ai Royalsilla ei ollut rahaa importteihin?

  Mitä nämä oli? (Kopioitu Royals seinältä)
  HC Booker (USA)
  QB Gwinner (USA)
  DB Dickey (USA)
  DB Kaczocha (USA)
  DL Lima (USA)
  OL Scmidt (GER)
  OL Lakehal (FRA)
  DB Hochshild (GER)

  HC + 7 pelaajaa ja silti #7.
  Montako enemmän olisi pitänyt olla?

  Liiga on pelkkää lyhytnäköistä kilpavarustelua.
  Se voittaa, joka saa kerättyä eniten sponsoreita ja voittaa kisan europlayersissä.

 • Eli piiri pieni (liian pieni) pyörii. Tulehtunutta on seurojen välit. Rooopeee! Apuva!

 • Laskeppa samalla muutkin joukkueet! Ennen ku alotat dissaamaan. Taitaa olla vaasalla pienimmästä päästä toi vahvistusten määrä. Kaikki ei ilmota kansallisuutta tai edes edellistä joukkuetta. Ilmeisesti olis tarvittu vielä muutama, että samassa määrässä muiden kanssa. Taitaa ainoo joukkue olla Roo joka pärjää parilla täsmä hankinnalla.

 • Näyttäisi, että Porvoolla ollut 5 importtia. Ja ovat pleijareissa.

 • Noita syytöksiä tai laskelmia on nähty jo vuosikymmeniä. useimmissa seuroissa nämä asiat on jo eritelty vähintään kustannuspaikkatasolla tai erillisillä tileillä. Matkakustannukset junnuille lienee suurimpia kuluja ja on aivan eri pelata pääkaupunkiseudulla junnusarjaa, jos vieraspelejä maakuntaan tulee 1-2/vuosi ja kaupunki tarjoaa ilmaiset puitteet harjoitteluun. Esim. Royalsin matkakustannukset seuratasolla on n. 30 000e/vuosi. Crocojen talviharjoittelupaikat maksaa n. 20000e/talvi kokoseuran osalta. Seuran hallintokaan ei ilmaista ole. SAJLn osuus seuran bidjetista on huomattava, liigajoukkueen osalta 10-15K riippuen lasketaanko lisenssejä mukaan. Eli junnut maksaa omansa ja edustusjoukkueet omansa.

 • Roo parilla täsmähankinnalla? Parilla?

  Hyökkäyksessä US WR ja kaksi US RB. Lisäksi puolustuksessa ainakin kaksi eurooppalaista jenkkien lisäksi?

  Kuopion importmäärä en jaksa edes laskea. Riittääkö 10?

 • Toteutui

 • Onko tietoa mistä kyseiset pelaajat olivat saaneet pelaaja- /toimitsijakieltoa. Yritin löytää syytä mutten löytänyt?

 • Pari lumihiutaletta valittanut taas mukamas kuulemastaan kommenteista joita ei ole edes todellisuudessa sanottu, nyt tarpeeksi hyvä filmi josta käy ilmi että ei ole sanottu… Viimevuonna kyseiset lumihiutaleet aiheuttivat yhden turhan ulosajon pelistä pelkästään sillä perusteella että väittivät heille sanotun jotain mitä ei tosiasiassa oltu sanottu, kun tulivat jatkuvasti taklatuksi aiemmin kuin kuvittelivat… enempää en viitsi turhaa kommentoida mutta kyseiset lumihiutaleet lännestä ja joukkue alkaa W:llä

 • Jos kurinpito joutuu tilanteeseen, jossa tuo lautakunta suosittelee rangaistuksen mitätöintiä, on sillä todella iso peiliin katsomisen paikka. Lautakunta ei ihan helpolla lähde muuttamaan, ellei se kurinpitopäätös ole selkeästi huono.

  Jännästi meillä on joka vuosi näitä erikoisia kurinpitokeissejä. Se kurinpito ei kuitenkaan ole mitään avaruustiedettä, maalaisjärjellä ja länsimaisella oikeustajulla pääsee pitkälle. Miksi siellä kurinpitopäätöksiä tekee porukka, jolta nämä molemmat puuttuvat?

 • Kivahan näitä olisi arvioida ja spekuloida, jos ne kurinpitopäätökset ja perustelut olisi nähtävissä.

  Sitä en ymmärrä, että miksi Roosters ei tätä videota toimittanut jo kurinpidolle? Vai toimittiko?

 • Eikö Leivoja-casenkin tuomio vaihtunut oikeusturvalautakunnassa muutama vuosi sitten? kurinpito ei näköjään osaa noudattaa omia sääntöjään.

 • Jollain aikavälillä varmaan kaikki arviointiin ja spekulointiin tarvittava löytyy täältä:

  http://www.oikeusturvalautakunta.fi/paatokset/

 • ECG:n toiminta vaikuttaa ihan Sipilän sanomisilta: Nyrkillä lyötiin.. ilmeisesti video näyttääkin aivan muuta, eiköhän olisi aika laittaa nämä liioittelijat toimitsijakieltoon. Ei tuollaisia aikuisia voi olla nuorten ja lasten kanssa toimijoina.

 • Mitenkäs nuo junnutoiminnat maailmalla nähdään?

  https://europeselite.com/news/top-25-youth-programs-in-europe/

 • Hienoa, että listoilla on edes kaksi suomalaista seuraa. Olisi kiva tietää millä ne noita on pisteyttänyt ja paljonko muut ovat pisteitä saaneet. Itse olisin kyllä kuvitellut tuon toisen seuran tilalla olevan erään toisen.
  Mutta siitä nyt haastetta muille seuroille.

 • Ei sitte mahtunut vuoden nuorisoseura Suomessa listalle. Kaikissa sarjoissa joukkueet, eniten junnulisenssejä Suomessa, tällä kaudella lähes tappiottomia joukkueita.
  Jokaisella on mielipide

 • Johtuisiko yhteisjoukkueista tuo Crocojen poisjäänti?

 • Jostain syystä puhelin herjasi linkkiä. Nyt sitte kahteen kertaan.

 • Leivoja-keissi tosiaan kaatui prosessivirheeseen eikä siinä otettu kantaa syyllisyydestä eikä syyttömyydestä.
  noista lautakunnan perusteluista se sitten nähdään että oliko tässäkin niin.

  Paikalla olleet tietää totuuden. Täällä on helppo nimettömänä huudella ja yrittää kääntää focus itselle sopivaan suuntaan.

 • ”Jos kurinpito joutuu tilanteeseen, jossa tuo lautakunta suosittelee rangaistuksen mitätöintiä, on sillä todella iso peiliin katsomisen paikka. Lautakunta ei ihan helpolla lähde muuttamaan, ellei se kurinpitopäätös ole selkeästi huono.”

  tämä on se pointti. Ja kun nämä eivät ole julkisia ei toteudu kenenkään oikeusturva. Rangaistuksen saanut ei voi mistään verrata onko annettu tuomio linjassa muiden vastaavien kanssa. Huolestuttavaa on se että meillä ei ole KPVssa yhtään juristia tai vastaavaa oikeusopintoja suorittanutta henkilöä. Sen sijaan siellä entiset ja nykyiset erotuomarit tekevät päätöksiä ja samalla tulevat arvioineeksi kollegoidensa / entisten kollegoidensa tekemiä ratkaisuja.

 • Alaikäisten valmentajien olisi hyvä tiedostaa, että vastuu pelaajien tekemisistä ja sanomisista on lopulta valmentajilla.
  Joukkueessa pitäisi olla sisäänrakennettuna kulttuuri, jossa kaikki pelin ulkopuolinen hölmöily yksiselitteisesti tuomitaan. Tässä tietysti joutuu oma itsehillintä koetukselle myös. Joukkue heijastaa valmentajiaan.
  En nyt ota kantaa mihinkään yksittäiseen tapaukseen. Mutta sanoisin, että ex-pelaaja nyt valmentaja isä on erityisen kiperä rooli. Jos omalta uralta on jäänyt vanhentuneita käsityksiä, toteutumattomia tavoitteita, suhtautumista nykyisiin toisiin samoissa hommissa oleviin jne, on ylilyöntien vaara olemassa.
  Itse lajihan antaa kyllä ihan sääntöjen puitteissa mahdollisuuden teini-iän aggressioiden purkuun. Samalla se opettaa itsehillintää ja toisten kunnioitusta. Ideaalisti.
  Nykykulttuurin taipumus tehdä kosketuksesta tönäisy, sivuun vetämisestä kuristaminen ja tönäisystä lyönti on todella hankala. Sama koskee verbaliikkaa, ”iske sitä” on muuttunut kovempaan yrittämiseen kannustuksesta pahoinpitelyn provosoinniksi. On noissa miettimistä. Tsemppiä, itsehillintää ja jaksamista kaikille nuorten valmentajille.

 • Valmentajat. Niin, toivoisin seuratasolla hallitusvastuuta aitoon muutoksen tekemiseen sellaisten lajin parissa toimivien yleisesti tiedossa olevien ongelmallisten persoonien suhteen, erityisesti juniorityössä. Toki samalla on tunnustettava, että vaikea on vapaaehtoisorganisaatioissa sulkea pois henkilöä tai henkilöitä. Aika nämäkin asiat ajallaan hoitaa. Mutta rohkeutta muutosjohtamiseen, arvon herrat ja rouvat.

 • pitkälti samaa mieltä kanssasi.
  ehkä lisäisin vielä että joukkkue ja valmentajat heijastavat seuran kulttuuria. Kyllä se ohjeistus ja esimerkki lähtee ihan sieltä ylätasolta.
  Jos edustusjoukkue jatkuvasti huutaa tuomareille ja/tai vastustajalle niin se helposti periytyy myös sitten ihan pikkujunnuille esimerkin kautta. Mutta myös sitä kautta että isommat juniorit ovat valmentamassa pienempiä.
  Vastaustajista ei tarvitse tykätä, mutta vastustajaa tulee reilun pelin hengessä kunnioittaa. Epäasiallinen (joskus jopa valitettavasti rasistinen) tapa puhua vastustajista on lajin arvojen vastaista.

 • Kun luin keissin niin kurinpitolautakunta olisi pitänyt perustella kantansa peremmin eli vaikka lause lauseelta kertoa, että tämä on § vastainen. Suunsoitto ei kuulu lajiin ja odotan herrasmiesmäisyyttä ja voitaisiin pelata jopa ilman tuomareita ja ollaan ylpeitä siitä.

 • Hyvä pointti seuran kulttuurista. Ja varmasti vaihtelee paljon. En osaa sanoa jenkkifutiksesta, mutta muissa lajeissa, lätkä ehkä poikkeuksena, ainakaan nuorempia junioreita ei kovin paljoa kiinnosta miesten tason joukkueen tekemiset. Idolit ovat ammattilaisia. Tietty jos pojat alkavat jo 15-vuotiaana treenaamaan miesten joukkueen kanssa, tarttuvat toimintamallit sieltä

 • Tässä lyhyesti kurinpitoprosessi sellaisena kuin se pitäisi toteuttaa:

  1. Kurinpito saa tiedon tapauksesta, johon sen on otettava kantaa.
  2. Kurinpito ilmoittaa kurinpidon kohteena olevalle, että häntä epäillään kurinpitomääräysten kohdan x vastaisesta teosta, koska hänen on väitetty ottelutapahtumassa toimineen tavalla y, ja pyytää vastinetta.
  3. Kurinpito pyytää vähintään ottelun tuomareilta selvitykset tapahtuneesta. Tapauksen vakavuudesta riippuen tai osapuolten pyynnöstä selvityksiä voidaan pyytää laajemminkin.
  4. Saatuaan tarvittavat selvitykset kuripito arvioi mitä tapauksessa on katsottava tapahtuneen. Yleensä tässä puolueettomat silminnäkijähavainnot ovat luotettavimpia.
  5. Jos kurinpidon kohteena olevan on katsottu syyllistyneen kurinpitomääräysten vastaiseen tekoon ja hänelle määrätään seuraamuksia, päätöksessä selvitetään mitä hänen on katsottu tehneen, mitä kurinpitomääräystä tämä rikkoo ja minkä takia kurinpito on päätynyt valittuun seuraamukseen.

  Nyt kurinpidon kohteella on välineet arvioida hänestä tehtyä päätöstä. Pitävätkö hänen mielestään päätöksen perusteena olevat faktat paikkansa? Onko hänen mielestään kurinpitomääräyksiä sovellettu oikein? Jos ei ole, kurinpidon kohteena olevalla on järkevä pohja, mistä hän valittaa urheilun oikeusturvalautakuntaan. Toisaalta myös tarve valittaa voi vähentyä, jos päätökset tehdään huolella.

  Tämä on tietenkin melkoinen urakka. Prosessi edellyttää hyvää tiedonkulkua ainakin kurinpidon ja ottelutuomareiden välillä. Itse päätöksenteko, ja miksei jo asian selvittäminenkin, edellyttää jonkinlaista käsitystä juridisesta päätöksenteosta ja argumentaatiosta. Lainoppinut jäsen kurinpitovaliokunnassa olisi suotava vaatimus. Näin on aiemmin ollutkin.

 • Onhan tuo parempi noin, kuin että selviteltäisiin nyrkein parkkipaikan vieressä tuoreeltaan.
  Toisaalta niin sen voisi kirjata täällä peräänkuulutetun uuden liiton malleihin. Kun kukaan ei kuvaa, tilastoi, tuomitse, toimitse eikä hallinnoi, saavat kaikki kukat kukkia ilman kaikkeen syyllisen, rahat ilman vastinetta vievän ja puolueellisia tuomioita jakelevan SAJL:n väliintuloa.

 • Esitän kysymyksen Kyyberille ja opetuslapsille. Miksi näitä asioita ja ehdotuksia ei mitenkään konkretisoida siellä missä pitäisi? Ymmärtääkseni, korjatkaa jos olen väärässä, kaikille viisaille on annettu mahdollisuus toteuttaa agendaansa ja osaamistaan liiton sääntöjen mukaisesti. Kuitenkin takarivistä kommentointi on ilmeisesti mukavampaa. Olenko ymmärtänyt oikein, ettei säännöillä ole oikeastaan mitään väliä, annetaan hyväpalkkaisten lakimiesten sitten aikanaan päättää kuka voitti ja millä keinoilla. Säännöthän oikeastaan on vain sellainen toimintakoodi jota voi soveltaa sitten tapauskohtaisesti. Esim. Jos joku lyö toista urakalla ja säännöissä sellainen kielletään, voidaan säännöstä poiketa jos lyöjä voi pahoittaa siitä mielensä. Jos vaikka tapahtuman on useampi nähnyt omin silmin, voidaan se osoittaa huonosti kuvatulla videon pätkällä toisin. Siis, kerrotaan samalla tapahtuman näkijöille että ette te oikeastaan nähneetkään mitään. Kunhan höpisette omianne. Toinen esimerkki. Pelaaja vetää tyylipuhtaan targetingin pelissä. Jälkipuinneissa päädytään sitten siihen että oikeastaan se toinen pelaaja juoksi suoraan vastustajan kypärään ja oli hetken kuutamolla ihan omasta halustaan. Parempi tietenkin näin kun se, jonka kypärään juostiin voi pahoittaa mielensä. Kolmas esimerkki. Näissä molemmissa tapauksissa on varmaan kysytty sääntöjen mukaan seuran kautta vastinetta mielensä pahoittaneelta pelaajalta. Sillä nyt ei ole mitään merkitystä kun vastineessa olevat mielensä pahoittaneen pelaajan sanomiset ovat nyt sitten vain kuvitelmaa.
  Kyyberi ja opetuslapset, haluaisin nähdä jotain konkreettisia tekoja seuraavassa liittokokouksessa.
  Sitä ennen, lukekaa säännöistä kohta Amerikkalaisen jalkapallo perusta. Kiitos ajastanne jos jaksoitte lukea loppuun asti.

 • 👍

 • En ole virallisesti liiton (=minkään seuran) jäsen. Jos aikaa löytyisi jostain, toimisin varmasti jefussa tuomarina, ja luultavasti ainakin tarjoaisin apua kurinpitoon. Kokemusta liittotason toiminnasta, valiokunnista sekä kansallisen että kansainvälisen tason kilpailemisesta, valmentamisesta että tuomarina toimimisesta on toisen lajin tiimoilta useammalta vuosikymmeneltä. Valitettavasti rajallinen aika pitää priorisoida, ja jenkkifutistoiminta jää listalta. Vaikka halua kyllä sinänsä olisi.

 • Ja säännöillä nimenomaan ON väliä. Liiton, tuomareiden ja kurinpidon tehtävä on valvoa että niitä noudatetaan, ja toisaalta toimia itse toimintaansa koskevien sääntöjen mukaan.

 • Näyttäisi tämä Roosters-junnujen tapauskin kaatuneen pitkälti muotoseikkoihin. Lisäksi näytön puutteeseen viitannee seuraava: ”Ottelun videomateriaalista on ilmennyt vain sääntöjen mukaista toimintaa eivätkä nämä videotallenteet ole tukeneet tuomareiden ja vastustajajoukkueen henkilöiden kertomuksia tapahtumista eivätkä siten myöskään kurinpitoseuraamusten perusteita.” Vai onko joku paisutellut tapahtumaa?

  http://www.oikeusturvalautakunta.fi/paatokset/vuosi-2021/20-2021-amerikkalainen-jalkapall/

 • Kiva tuntiliksa juristilla.

 • Juuri tuota tarkoitinkin, että osaamattomuutta jos ei saada muotoseikkoja kuntoon ja noudateta omia sääntöjä. Leivoja olisi ansainnut rangaistuksensa, mutta hyvä että muuttui oikeusturvalautakunnassa jos päätöstä ei tehty pykälien mukaan.

 • …taidat jo itse vastata omaan kysymykseesi, sekä asiasisällön että henkilöiden osalta. Tähän johtopäätökseen voi melko pitkälti päätyä esille nostamasi viittauksen perusteella.

 • Tunarit Norosen piikkiin. Liiton farssi muotoseikkoineen. Olin itse pelissä ja videot on kentän toiselta laidalta, epäilen että niistä ei näy mitään jolloin tuomarien tulkinta on ratkaiseva.

 • UOL:n päätöksen voi pukea myös kansanomaisempaan muotoon: Tämä on päin persettä hoidettu.

  Edellä mainittu viittaus näytön puutteeseen (nimim. ”Kurinpidosta”) ei ole ilmeisesti huomioinut, että näytön puute on päätöksessä valittajan väite, johon UOL ei ole ottanut kantaa. Sitä ei siis ole tutkittu tai arvioitu. Valittaja tietenkin on sitä mieltä, että näyttö on arvioitu väärin. Jää arvailtavaksi, miten UOL olisi arvioinut toisaalta epäselvää nauhaa ja toisaalta tapausta vierestä havainnoineiden tuomareiden havaintoja.

  Tuo asianajajan tuntilaskutus ei ole mitenkään poikkeuksellinen.

 • Juristit tienaa, se tiedetään. Ikävä kun näitä asioita joudutaan näin ratkomaan. Ja kamerat ovat valmiina kuvaamaan, tunteet ovat sen verran kuumana käyneet tänäkin suvena. Mihin tämä vielä menee? Kenen etu. No, juristit ainakin tienaa, se on selvä.

 • Yksi yhteisjoukkue Crocoilla Jaguarsin kanssa, jos et tiennyt.
  Jos toi on jotenkin programin arvoa laskeva, niin okei.
  Tuo Eliten lista on yksi näkemys.

 • Lakimiehet tienaa, kyllä, mutta liitto on maksumiehenä vain, jos häviää. Sen takia kurinpitopäätökset pitäisikin tehdä asianmukaisesti, eikä hutiloiden sinne päin, jos edes sinne päinkään. Kun prosessi on kunnossa ja päätökset asianmukaisesti perusteltu, ei tarvetta lakimiehille pitäisi syntyä. Jos joku sitten haluaa epätoivoisessa tapauksessa käyttää rahojaan valittamiseen, niin se on oma asia. Lakimiespalvelut on kallis harrastus, mutta eihän harrastuksille voi laittaa hintalappua.

 • Ton lautakunnan päätöksen kun lukee, niin ei voi kuin ihmetellä miten vihkoon sen voi liiton puolelta vetää. Hyvä että näistä valitetaan, ehkä joku päivä liiton puolelta tajutaan että asiat voisi hoitaa myös sääntöjen mukaan eikä puuhastella.

  Ja onhan toi älytöntä, että valituksen jälkeen oma rangaistus kovenee. :) Siviilioikeudessa ehkä, mutta urheilussa… Ei ole maalaisjärkeä taas käytetty.

 • No, ihminen on erehtyväinen. Toivottavasti kurinpitotoimijat ottavat opikseen näistä kahdesta päätöksestä. Perustelut rangaistuksille on oltava pilkkua myöten sääntöjen mukaisesti kunnossa ja asianomaiselle on annettava mahdollisuus antaa oma vastineensa. Noihin kahteen asiaanhan nuo kurinpitopäätökset on tainnut enimmäkseen kaatua. (Lisämausteena tosin tuo rangaistuksen koventaminen tässä toisessa tapauksessa.) Noita asioita ei luulisi olevan kovin vaikeaa korvata.

 • Tuo on todella surullista luettavaa! Kertoo kurinpitovaliokunnan ylimalkaisesta toiminnasta. Mikä on kaikkein pahinta tuolla välinpitämättömällä toiminnalla lähes pilataan kahden nuoren urheilijan tulevaisuus. Mitä tällainen valiokunta jäsenineen opettaa toiminnallaan näille pelaajille ja heidän pelikavereilleen ympäri suomen? Voin kerto, että luottamus lajin päättäviin elimiin ei ainakaan vahvistu vaan maine kasvaa, että sielä vain kyräillään ja jaetaan mitaleita jo otteluohjelmaa suunniteltaessa! …Mutta usealle se myös vahvistaa sen totuuden yleisesti ECG kotipeleissä peleissä tapahtuvan tuomaritoiminnan räikeästä puolueellisuudesta. On kyllä kumma, että liitto ja sen johto/johtaja ei ala pesemään kasvojaan puutu tähän toimintaan jo pikkuhiljaa. Jos koko suomen muut seurat asiasta tietävät mutta liitto ei. Ai niin mutta siellähän hyväveli kerho istuu sylikkäin ja jakaa asioita sulle mulle tyylillä. Tässäkin tapauksessa Suomen mestaruudesta pelataan ja toiminta on näin ala-arvoista. Koskahan tämä laji pääsee eroon tällaisesta toiminnasta jolla laji tullaan aina pitämään aina marginaali lajina. Tähän lajiin tullaan myös muista lajeista ja ihmetys on ollut suuri minkälaista kuraa toiminta on. Sitten onkin sanottu ja sanotaan heippa, mä meen muualle. Jos haluatte kasvaa kitkekää nyt asap rikkaruohot johdosta pois ja homma kuosiin. Kyllä te tiedätte kuka sielä sulloo asioita omiin taskuihin ennen kuin muille jaetaan. T: entinen jefu perhe

 • Nyt koko laji maksoi turhaa melkein 4000 EUR, muutamien ihmisten liioittelusta juniori pelissä.
  Olisiko aiheellista laittaa koko tilanteen liioittelijat toimitsijakieltoon?

 • ”Mutta usealle se myös vahvistaa sen totuuden yleisesti ECG kotipeleissä peleissä tapahtuvan tuomaritoiminnan räikeästä puolueellisuudesta. ”

  mistä sä tälläisen päätelmän teit? UOL ratkaisu otti kantaa siihen että SAJL KPV on rikkonut omia sääntöjään ja päätökset on (taas) tehty prosessien vastaisesti. UOL ei ottanut kantaa siihen mitä pelissä on tapahtunut ja kuka on oikeassa tai väärässä.

  ne ketkä ovat olleet oikeasti paikalla ja oikeasti jotain nähneet voisivat täällä kertoa että mitä Roostersin 55 ja 89 oikeasti tekivät että päätyivät kurinpitoon ylipäätään.
  nyt täällä on huudeltu vaan että ”siellä kuulumma” tai ”kaverit kerto”.

 • Kuinka rakentaa voittava junnuorganisaatio.
  Hoidetaan yks kaveri valiokuntaan järkkäämään kaikki tärkeät matsit kotiin, tarpeen tullen lyhennetään sarjaa ja jätetään vaikeaksi arvioidut vierasmatsit pois.
  Sitte kotimatseihin tuomareiksi pelaajien isät, valmentajien vaimot ja junnut jotka puhaltaa omien koutsien käskystä.

 • No, niin kauan kun nuorten sarjoissa tuomareiden järjestäminen on kotijoukkueen tehtävä tuomareiksi otetaan ketä saadaan. Ja ei tuo stadin musta ole ainoa jonka tuomareista on sanomista.

 • Aika raju kommentti. Piti oikein katsoa, että mikä on nuorisovaliokunnan kokoonpano.

 • Alkaa olee väsynyttä jo toi Seinäjoen sakin huutelu junnujen sarjaohjelmasta.

  kattokaas kun Pohjanmaan huutelijoiden tuomarit vetää omissa kotipeleissä. Sen perusteella ei kannattais valittaa tuomareista mitään.

  Roostersin jojo huutelee jatkuvasti tuomaripulaa somessa. Jännä homma ettei kukaan haluu viheltää niiden pelejä.

 • Ihminen on erehtyväinen. Mutta jos kurinpito sekoilee vuodesta toiseen, niin fiksummat ottaisivat opiksi. Ylipäätään se, että kurinpitoa pyöritetään ilman ymmärrystä toimintaa ohjaavista säännöistä, on itsessään käsittämätöntä.

  Tuomaria ohjaavat säännöt, ja hyvässä tuomaroinnissa voidaan aina tukeutua sääntökirjaan. Täten hyvässä sääntökirjassa on mahdollisimman kattavat ja selkeät säännöt. Kurinpidon pitäisi sisältää tuomareiden edustus, koska siellä olisi hyvä tietää säännöt. Täten siellä tulisi olla edes yksi jäsen, joka ymmärtää sääntöjen noudattamisen merkityksen. Ja kurinpidolla kun ei montaa keissiä vuodessa ole, niin on jotenkin älytön ajatus, ettei tässäkään keississä ihan ensiksi kaivettu esiin kurinpitoa koskevat määräykset ja edetty niiden mukaan. Vaan lähdettiin heti puuhastelemaan.

  Muutama vuosi sitten hyväksyttiin protesti, koska mukana oli video mistä ei nähty mitään. Tuolloin kenellekään porukasta ei tullut mieleen, että jos valituksessa ei tuoda mitään uutta tietoa, valitusta ei pitäisi hyväksyä. Ja jos aiemmin on lautakunnalta tullut päätös, että omia sääntöjä ei päätöksenteossa ole noudatettu, niin kenellekään ei tullut nyt mieleen että tällä kertaa niiden noudattamiseen voisi edes hitusen panostaa.

  Olikos tämä kauden ensimmäiset kurinpidon käsittelemät asiat? You had one job.

 • Kyyberi ja opetuslapset, on olemassa kursseja jotka auttavat moniin ongelmiin. Pitää vain itse niille hakeutua.
  Aika ikävää on, että suurena totuutena kirjoitellaan asioita, joilla ei ole todellisuuden kanssa tekemistä. Joku saattaa jopa uskoa niitä.
  Saattaa myös olla että jotain jää kertomatta ja se asettaa asioita sellaiseen valoon kuin kertoja haluaa ja siitä on hyötyä kertojalle, mutta haittaa sille toiselle osapuolelle jonka asiaa ei tuoda esiin. Voihan olla etteivät kaikki edes viitsi lähteä tyhjänpäiväiseen kilpalaulantaan.
  Kyyberille ja opetuslapsille muistutus myös siitä, että Suomessa on kyllä sananvapaus, mutta se ei poista vastuuta sanomisistaan.

 • Onneksi on tämäkin foorumi, jossa voi kertoa mikä meni totuuden vierestä. Vihjailemalla ei oikein saada mitään aikaiseksi.

 • Totuus on aina suhteellista. Mielenkiintoista Gridironin keskusteluissa on se, että pintaan nousee asioita, joita on pidetty pinnan alla. Osa uppoaa takaisin syvyyksiin, osa nousee esiin uudelleen ja uudelleen, vuosi toisensa jälkeen. Osuu ja uppoaa. Kuten laivanupotuspelissä, jossa vastustaja sokkona heittää koordinaatit kehiin. Siellä se totuus on, piilossa, ja lopulta se esiin aina tulee, osuukin. Taitavana pelurina jotkut osaavat puhua vuosi toisen jälkeen mustan valkoiseksi, vihreän punaiseksi ja oranssin siniseksi. Puhelinlangat laulaa ja moottoritie on kuuma. Ja bussikaravaanit kulkevat Suomen suviyössä. Koirat ja gridiron haukkuu. Kaikki on kuin ennenkin, sama sirkus, samat klovnit, selostajat selostaa ja kommentaattorit komppaa. Suomijefu elää ja voi hyvin. Vai kuinka?

 • Täältä voi ihailla Crocodiles junnujen peliä
  https://youtu.be/Zpa49Rij5LY
  Siellä on näköjään kaksi päätuomaria valkoisessa lakissa
  Ja vissiin on ok että tuomari potkii pelipallon pois kentältä.

 • En kyllä ymmärrä mistä itket.
  Ei isompaa valittamista tuomaritoiminnasta. Pikku virheitä, mitä tulee joka pelissä, mutta ei mitään isompaa.
  Tasapuolisesti näyttivät vetävän. Meidän jätkät tulevat ensivuonna ;)
  T: Porvoon isä

 • ECG:n lippalakki ”sankari” löysi aika järisyttävän virheen kun tuomari noin kauheasti toimi. Lippalakki pääs ja kenkäkin osu palloon! Pistetään pelikieltoa koko joukkueelle! Vähintään koko tämä ja enskausi!

 • Amerikkalaisen jalkapallon nuorten Suomen mestaruus. Miten joku noin tasoltaan ja volyymiltaan huvittava harrastelaji voi saada aikaan jopa kähminnältä vaikuttavaa toimintaa?

 • Siten että jollain on niin kova tarve saada teettää undefeated t-paitoja oman egonsa kohottamiseen.

 • Saisiko lisätietoa tästä t-paita jutusta? :)

 • …kiteyttää koko jutun.

 • Undefeated U13 ECG T-Paidat

 • Tais olla vielä sinä vuonna kun siinä ikäluokassa ei edes pelattu sijoituksista.
  Eivät kai sentään mestaruussormuksia teettänyt.

 • ..vielä joku ECG tyyppi haukuttavaksi?

 • Lähtökohtaisesti esim. tuollainen t-paita ei ole huono asia. Sen idean ja toteutuksen voi tehdä monella tavalla, ja parhaimmillaan se on joukkueen jäsenien yhtenäisyyttä, motivaatiota ja itsetuntoa kohottava asia. Väärin toteutettuna se onkin sitten päin vastaisesti haitallista.
  Valmentajien, huoltajien ynnä muiden rooli kasvattajana on ison pohdinnan paikka ihan jokaisessa junnuseurassa ja -organisaatiossa. Vaikka ei haluaisi kasvattaa, roolimallina toimiminen tuo sen vastuun, halusi tai ei. Tämä ei liity mitenkään ECG:hen tai muihinkaan, kun en ole heidän toimintaansa koskaan nähnyt. Mutta yleinen kokemus jääkiekon ja jalkapallon puolelta on, että siinä toiminnassa olisi paljon parannettavaa nimenomaan kouluttamattomien seuratoimijoiden osalta.

 • Kerrotko esimerkin väärin toteutetusta mestaruuspaidasta tai lippiksestä – noin ihan konkreettisesti. Sellaista en ole itse Suomessa nähnyt. Ainoa mikä on aiheen tiimoilta naurattanut on nämä miesten divarin mestaruussormukset mutta ei kai siinä varmasti ihan kiva muisto kaudesta sekin.

 • tässä maassa ainoa joka saa teettää t-paitaa tai sormusta on Roosters! ettäs tiedätte.

 • Nyt on kyllä olleet kunnon pölynimurikauppiaat liikkeellä jos ovat saaneet jotkut ostamaan jonkun Spagettimaljasormuksen.
  Mut voihan paitoja painattaa. Ja sormuksia teettää.
  Mitä tulee ylempänä esitettyyn ajatukseen joukkuehengestä jne. niin ihan 101-tasolla voisi miettiä haluaako me-henkeä pönkittää muiden voittamisesta leuhkimalla vai esim jotain arvoja sisältävin iskulausein siitä työstä mitä on tehty/tehdään. Kukin tavallaan.
  Spagettisormus? Ei helvetti.

 • Mikä joukkue kyseessä? Onko 69ers vuodelta 2012? vai joku muu

 • Näköjään koripallossakin osataan…

  https://www.hs.fi/urheilu/art-2000008225992.html

 • ”Valmentajaa on kuvailtu mielipiteitä hyvin vahvasti jakavaksi persoonaksi. Ylilyöntien ja törkeyksien vastapainoksi hänen on kerrottu tehneen pitkää arvokasta työtä nuorten koripalloilijoiden parissa.” Näin.

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *