Roosters – Royals

Viimeksi muokattu 16.4.2017 10:20 106

(3-0)

34

(2-1)

06
1 2 3 4  
14 7 13 0 34
6 0 0 0 6

29.5.2017 klo 18:30 Helsinki

Kaari

Vaahteraliigan viikkokatsaus – viikko 4

jefumaster 29. toukokuuta 2017 22:51

Vaahteraliigan neljäs peliviikko jakoi joukkueet kahteen kategoriaan. Kolme nollakerholaista ovat toistaiseksi poissa playoff-spekulaatioista

Lue lisää

Kommentoi

 • Avataas tännekin keskustelu ja spekulointi. Veikkaan, että Roosters vie tämän kamppailun kotikentän ja paremman suoritusvarmuuden turvin parin td:n erolla. Pelaako Efe?

 • Efe on merkattu epävarmaksi…

  Uskon Roosterssin voittavan ja veikkaus lopputuloksesta 38-17

 • Roo 28- Royals 35

 • Connette ja Koikkalainen on moneen kertaan löytäneet match upin #2 Mannystä , joka pisti silmään jo edellisistä peleistä. Vaasan valmennukselle tämä tuli jotenkin yllätyksenä?

 • Roo:lle
  Olisiko mahdollista, että Royals menee niillä pelaajilla, joita on paikalle saatu kolmanteen peräkkäiseen maanantaipeliin. Harva kuitenkaan taitaa saada palkkaa tästä ilosta ja vaikea nähdä että työnantajat varsinaisesti hyppii riemusta kun eri pelaajat kyselevät yksittäisiä arkipäiviä vapaaksi.

  Viime kaudella jo ihmettelin, että miksi peluutetaan keskellä viikkoa, kun katsojatkaan eivät jaksa raahautua työpäivän jälkeen paikalle. Tällä kaudella sitten pelataankin jo kaksi peliä kolmesta arkipäivinä.

 • Tarkoitus oli siis sanoa, että saattoihan toi olla valmennuksella tiedossa, mutta niillä mennään ketä on. Ei tarkoitus siis mitenkään vähätellä Mäntyä, hyvä paikka oppia.

 • Minkälaisia Sottilaren intterit? Vähän tuntuu että sillä ukolla kestää pää aina niin kauan kun kaikki menee hyvin mutta kun menee vituiksi niin menee kunnolla.

 • Loppuun vielä hyvä tappelu käyntiin. Stacey Thomas vetele tahalteen polviin Roon linjamiestä.

 • Onneksi on kunnon video tapahtuneesta.

 • Olipa ällöttävä temppu stacey thomasilta…

 • Olen aivan järkyttynyt enkä pysty ymmärtämään mikä sai Staceyn tekemään temppunsa mikä videolla näkyi. En suostu uskomaan että se olisi tapahtunut ilman syytä. tuommoista raivoa ei tule ellei ole tapahtunut jotain järkyttävää ennen tilannetta. Järjetön käytös ei tule ulos tommoisesta kaverista ellei ole aiemin ole sanottu tai tehty jotain järjetöntä ensin. Mikä saa ihmisen yrittämään vahingoittamista? Yritettiinkö häntä vahingoittaa ensin tai aiemin? nilkkaa, polvea?

 • Tuomarit ihan kujalla Seppo ei tehny mitää väärää!

 • Roosters ja Huskies kovimmat muilla ei mitään mahdollisuuksia

 • Hävettää oikein tuo royalssin touhu peli oli jo menetetty ja pitää silti aloittaa käsirysy!

 • @Seppooo: niin ei varsinaisesti tehnyt, mutta hänellä ei ollut mitään asiaa kentälle Managerin ominaisuudessa. Ja mistä sitä tietää mitä laukoi tuomareille?

  Mutta Thomasin sukellus kohti polvea ja vielä lyönnit pähän-aivan totaalinen aivopieru äijältä.

  Toivottavasti saa jotain neljä-kuusi ottelua penalttia. Vähempi on naurettavaa.

 • mestari, ei epäselvyyttä. Valitettavasti. Connette on kyllä pirun kova ukko!

  Stacey Thomas saa varmaan kenkää Royalsista ja ura oli siinä. Erittäin ala-arvoista toimintaa! Hauskaa toki kun taisi nukuttaa käsirysyssä nyrkillä nuoren Kukon vaikka oli kypärä päässä!

 • Puuttu enää että olis avareilla läpsiny. Ämmämäinen temppu

 • Hieman kans ihmettelen tuota Sepon ulosajoa, mut kameroilla ei valitettavasti kuule kaikkea.

  Itse pelistä kuitenkin… Royals ei ollut niin huono mitä pistetaulusta vois luulla. Kaks harmillista intteriä ja yks fumblattu pallo redzonella päätti hyvät hyökkäysdraivit. Roosters vastaavasti rokotti niistä.

 • Jätkät pelaa tunteella tällasta sattuu

 • Sepolla tais vaan keittää kioski kun Vaasan kupla puhkes

 • mielestäni raukkamainen temppu Thomasilta, ja saa ansaitsemansa rangaistuksen. Mutta mitä he…..iä valmentaja roon rajalta ryntää vahingoittamaan vastustajien pelaajia?!? Muut valmentajat lähinnä yritti saada omat ukot pois tilantersta. Tämä idiootti päättää mennä mukaan. Siitä myös toimitsija kieltoa niin että tuntuu!!!

 • Oikeen kunnon brawl, mahtavaa ! Ei noista pidä mitään pelikieltoja antaa …

 • Tais tehdä Stacey selväksi että häntä ei kannata lyödä kentällä. Veikkaan että molempia kavereita kaduttaa tekoset, mutta enpä kyllä itse lähtisi stacylle vittuilemaan. Huh mikä raivo. Mutta meni liian pitkälle, silmitön raivo. Toivottavasti Roostersin kaveri uskaltaa sanoa mitä teki ennen tilannetta ja pyytää anteeksi. Ja Staceyn kannattaa pyytää anteeksi ylireagointia ja toivoa että saa sen rangaistuksen mitä tosta kuulukin saada. Stacey oli aivan hämmentävän hyvä kentällä tänään, myös valitettavasti tappelussakin.

 • @TheRat: Melko idioottimainen kommentti sinulta. Mutta jos kannatat tahallista vahingoittamista a’la Thomas, niin silloin ymmärrän – olet idiootti.

 • Valmentajat taisivat rynnätä rauhoittamaan poikia, Molemmat olivat peliaajien Suomi valmentajat eli joukkueen Isukit. Jos olisivat päävalmentajia, niin pitääkin tehdä eli lopettaa tappelu. Päävalmentajathan eivät saaneet lippuja ,koska he saavat kentälle omalle puolelle tullakin eivätkä todellakaan osallistuneet tappeluihin kuten ei kukaan valmentajista.

 • Suurin Pelle tuossa tilanteessa oli Roosters apuvalmentaja Viktor Sarvi joka kävi käsiksi vastustajan pelaajiin. Kukonpojasta tuli kananpoika.

 • tuliko Staceyn käytös jollekin yllätyksenä, kaveri ajelee kuvioita juoksevia rissuja sokeasta ja vääntelee jaloista kasassa, nyt kuulu sitte päästä kunnolla naks.
  tuommoisen pelaajan paikka ei ole kentällä, loppukausi huilia, josko oppis.

 • Sottilaren intterit olivat aikalailla ”pakotettuja”, ja tällä tarkoitan sitä että häneltä puuttui laitahyökkääjät kenelle palloa voisi heittää. WR Cutlan ja Doubitski poissa, kuin myös FB Jakobsson, kaikki mainioita pelaajia heittopeleissä. Jäljelle jäi vain kaksi todellista heittouhkaa, RJ Long ja Kaas, ja heidät saatiin suljettua hyvin pois. Royals pelasi puolustuksen linjamies fullbackina, ja rookie OL tight endinä, Suoste backina, eli hyvin vahvalla juoksuvoittoisella muodostelmalla. Royals joutui siis pelaamaan old school power run -peliä sen totutun heittovoittoisen pelin sijaan.

  Eka int tuli kun Kaas sai heiton, ja samaan aikaan puolustaja tuli ja vei käsistä, kun vielä ei pallo kunnolla ollut hallussa. Toinen oli maalin lähellä, kun Longille pakotettiin palloa ja kahden pelaajan käsistä pallo ilmaan ja takaa safety poimi roskat. Kolmaskin taisi olla joku ilmaan pompannut pallo, en muista tarkkaan. Mutta suoraan kenenkään puolustajan käsiin ei Sottilare palloa interiksi heittänyt. Niitä inttereitä vaan tuli, kun joutui heittämään tosi ahtaisiin paikkoihin, ja usein tuplavartiointiin. Sinänsä oli aika helppoa Roostersilla puolustaa Royalsia, kun heittouhka oli olematon, ja juoksu oli isoin ase.

  Harmittaa, että peli lässähti tuloksellisesti. Roosters teki sen viisi TD:tä, mikä olisi aikalailla tuolle hyökkäykselle odotettu määrä. Royals eteni jaardien valossa aika samanlaiset lukemat, mutta ei vaan kyennyt maalin lähellä tekemään pisteitä, vaan siellä palloa menetettiin inttereiden ja fumblen myötä Roostersille. Ottaen huomioon sen mitä Royals sai aikaan, kun Thomas tuli kolmanneksi rissuksi ja rookie Korkeamäki neljänneksi, oli tulos odotetun näköistä.

  Mielenkiintoista tulee olemaan kesällä, kun joukkueet kohtaavat uudelleen Vaasassa.

  Thomas kyllä teki todella typerän tempun. Joku kosto varmastikin oli kyseessä. Sitä vaan en tajua miksi valmentajat menivät kentälle, kun takuuvarma ulosajo on kyseessä. Kyllä nuo pitäisi pelaajien itse saada hallintaan, ja repiä ne omat sieltä kasasta pois. Roostersin puolelta ainakin singahdettiin kentälle kuin kickoffissa. Pelikieltoja varmasti on luvassa, ja isoimman ja ehkä ainoan saa Thomas.

 • Eikös sivurajalta tappeluun tuleva kuulu saada loppukauden pelikielto? college sääntöjen mukaan.
  Vaikka se menisi vain väliin.

 • Joo eli selvästi ainakin Sarvelle kieltoa sitten ku juostaan hirveää munaravia kentän toiselle puolelle tönimään niinku itkupotkuraivarin saanu lapsi.

 • Ei nyt sekoiteta college sääntöjä tähän asiaan… Noista menee raportit kurinpitäjälle joka tekee päätökset, ainakin on hyvää videokuvaa käytössä…

 • Ainakaan jenkkisäännöissä ei puhuta mistään muusta, kuin pelistä poistamisesta. Ei mistään pelikielloista. Taitavat olla tapauskohtaisia kaikki. Tuomarit poistavat pelistä, kurinpito katsoo loput.

  ”A coach disqualified from the game must leave the playing enclosure
  within a reasonable amount of time after the disqualification and must
  remain out of view of the field of play for the remainder of the game.”

 • Voihan tuossa yrittää syytä vierittää moneen suuntaan, mutta Thomas siellä pahin rosvo oli. Sekä polveen veto että nyrkillä hakkaaminen. Pelle.

 • IFAF:n säännöissä tosiaan ei tule automaattisia pelikieltoja, pelikielloista päättävät kurinpito-organisaatiot, joille kaikki ulosajot menevät käsittelyyn. Kurinpitopäätökset löytyvät liiton sivuilta, eiköhän tämän ottelun tapahtumat käsitellä ennen joukkueiden seuraavia otteluita.

  Päävalmentajakaan ei muuten saa tulla kentälle edes pallon ollessa poissa pelistä, jos sääntökirjaa luetaan kirjaimellisesti. Yleinen tulkinta on, että peliä johtaessa voi tulla enintään numeroille, mutta muusta syystä kentälle tuleminen on helppo tapa antaa vastustajalle 15 jaardia hyvitystä.

 • Kyllä sääntökirjassa tästä asiasta sanotaan…

  b. Kummankaan puoliajan aikana valmentajat ja vaihtopelaajat eivät saa lähteä joukkueensa alueelta osallistuakseen tappeluun, eivätkä he saa osallistua tappeluun joukkueensa alueella.

  RANGAISTUS − 15 jaardia. Pallon ollessa pois pelistä, 15 jaardia seuraavasta aloituspisteestä. Automaattinen ensimmäinen yritys joukkueen B virheistä, jos ei ristiriidassa muiden sääntöjen kanssa. Ottelusta ja seuraavasta ottelusta sulkeminen. [S7, S27 tai S38, ja S47].

 • Kyllähän Thomas ansaitsee 3-4 ottelun pelikiellon tuosta, mutta saman ansaitsee myös Sarvi joka hyökkää pelaajan kimppuun.

  Seppo tuskin saa lisää kakkua, koska yritti vain rauhoitella omiaan.

 • Tietääkö tämä sitä, että Roostersilla ei ole valmentajaa seuraavassa ottelussa??

 • Ööööö. Mitä häh Vaasa nyt? Hävetkää.

  Herätys valmennukselle kun ette saaneet pelaajianne pidettyä kurissa, ette myöskään itseänne kun ryntäsitte sinne kentälle soittamaan suutanne. Hävitkää kunniallisesti.

  Roolle sama, kentällä olevat pelaajat hoitavat siellä olevat asiat. Ei sinne tule kenenkään rynnätä.

  Mikä tuosta #33 teosta on maksimirangaistus? Tahallinen vahingoittamisyritys, sitten uudelleen vielä viidakon ottein nyrkein ja puolipotkuin päälle. Eihän tuosta voi olla tulematta kuin erittäin tuntuva pelikielto. Tosiaan jenkeissähän noista on tullut pitkiäkin, jopa kauden pituisia. Onneksi taisi välissä saada junnulta, jonka kauden yritti päättää, isän kädestä ja lensi kuin märkä rätti. Osoitti itse kyllä miehuutensa komealla iskusarjalla, harmi vain ettei jefussa niistä saa pisteitä.

  Sitten tullaan ylimääräisiin pelaajiin, valmentajiin ja varmaan vesipoikiin jotka ryntäsivät kentälle (molemmin puolin). Eihän sitä voida sallia että kaikki kynnelle kykenevät rynnivät soittamaan suutaan. Tuntuva rankku molemmille jengeille kaikille osallisille, myös seuroille sakkoa. Nyt on kurinpitovaliokunnalla paikka näyttää että liiga pidetään siistinä. Olen ollut mukana lajissa 2000-luvun alusta lähtien enkä kertaakaan nähnyt vastaavaa. Toivottavasti en myöskään sitä enää näe.

  Toki helpommin ymmärrän Roon sivurajan toiminnan, mutta Vaasalla olisi siinä ollut mahdollisuus vielä kunniakkaasti hoitaa homma himaan, mutta ei. Sinne mentiin mukaan mussuttamaan ja isännöimään. Toivotan pitkää ja ikävää kotimatkaa erityisesti syyllisille. Laittakaa ne kävelemään.

  Tasapuolisuuden nimissä olen sitä mieltä, että molempien jengien kentälle rynnänneiden pelaajien ja muiden toimihenkilöiden tulee saada sama rangaistus. Ehdottomasti peli- ja toimitsijakieltoa. Sillähän ei ole mitään merkitystä meneekö kentälle tappelun väliin tai aloittamaan sitä, kentälle menosta tulee kakkua ja siellä mahdollisesti tehdyistä teoista lisää. Kaikki tappeluun osallistuneet vielä peli- kaksi siihen päälle. Sitten #33 voi huilata nurkassa loppuvuoden ja miettiä mitä tuli tehtyä.

 • Mitä ihmettä täällä puolustellaan Thomasia. Kaveri veti kaikkien aikojen aivopierun kentällä ja täällä selitellään, että joku on sanonu sille jotain ikävää. Poor baby. Pitkä pelikielto on ainoo järkevä lopputulos sille.

 • Saako kentälle rynnätä vaihtopenkiltä tuollaisessa tilanteessa?
  Sen haluan oikeasti tietää.

  Jääkiekossa jos vaihtoaitio tyhjenee tappelun aikana, niin tiedämme mitä siitä seuraa. Esaa ja Pekkaa kaikille mukaan hypänneille. Mutta mikä on kanta jenkkifutiksessa?

 • Seuraavassa joukkotappelussa se voittaa jolla on isompi rosteri.
  … Taitaa Vaasa, Turku ja Crocot olla aika heikoilla siinäkin.

 • Ehdottomasti ei saa. Oli kyseessä kuka tahansa, tuloksena on rangaistus jaardeissa sekä ottelusta (sekä seuraavasta) sulkeminen.

  Reliikille, tietenkin Thomas on uhri. Hän ei ole missään vastuussa käytöksestään, jos joku sanoo rumasti niin sitä saa vetää kintuille vahingoittamistarkoituksessa ja vielä lyödä päälle. Ihan sama kuka se oli, kostetaan silti pelin lopussa 19-vuotiaalle jätkälle. Se varmasti uskalsi soittaa suuta pelin lopussa. Thomas osoitti todella hienosti ettei häntä kannata lyödä kentällä. Todellinen miesten mies. NYT KAIKKI PYYTÄÄ ANTEEKSI HÄNELTÄ. Oikeasti, mene itseesi. Syyllisiä on vain ja ainoastaan yksi. Vaikka kuka olisi sanonut ja mitä, jos menet tekemään saman mitä Thomas teki, siitä tulee seuraus. Ja se on kestettävä. Sä voit kyllä mennä antamaan vaikka jaxuhalin sille. Voi olla kädet kipeät lyömisen jälkeen, ehkä jääpussinkin voisit sille viedä. Huh huh mikä raivo, siinä olen samaa mieltä. Mut kaikessa muussa ota pakkia. Toivottavasti olet trolli. Et muuten missään viestissä ottanut kantaa Roon pelaajan kunnon puolesta. Itse ainakin toivon ettei mitään pahempaa sattunut koska olisi ollut täysin mahdollista saada vammoja kaikista Thomasin teoista.

 • Hävetkää Vaasa? Thomasin teosta en nyt puhu joukkueen nimiin, sillä se on ihan oma tempaus, ja jos joku pelaaja pimahtaa kentällä niin kukaan valmentaja ei ikinä pysty sellaiseen vaikuttamaan. Ei missään seurassa, eikä missään lajissa.

  Roostersin valmentajat juoksevat välittömästi kentälle kun tilanne tapahtuu, hyökkäävät Vaasan valmentajien päälle ja ovat ensimmäisenä paikalla sivullisista aiheuttamassa ongelmia. Viktor Sarvi kävi ensimmäisenä Royalsin Bookerin rinnuksille. Royalsin sivurajalla ei tehty muuta kuin pidettiin omat pelaajat poissa tilanteesta parhaansa mukaan. Suurimmat syylliset olivat Thomas, kuka omalla tempullaan aiheutti koko kahakan, ja Viktor Sarvi kuka juoksi kuin villi ori haastamaan riitaa toiselle sivurajalle.

 • Mitkä ihmeen Roostersin valmentajat? Siellä oli tasan yks Roostersin valmentaja, jota sitte Booker alko jahdata. Jostain syystä Booker ei saanu mitään. Sarvelle oikea tuomio. Roo #87 lensi pihalle vaikkei ollu osallisena koko hommassa millään tavalla. Kyllä taas tuomareilta hienoa duunia.

 • Johan siellä raivottiin koko pelin ajan sivurajalla. Ainakin Koikkalaisen itkeminen kuului lähetykseen jatkuvasti ja varmasti olisi osallistunut tappeluun jos matsi olisi ollut lähempänä kun kunto ei riittänyt juoksemaan sinne toiselle reunalle asti.

 • Huhhuh, saatiinpahan puhuttavaa.
  Pelistä: loppupisteet eivät lähellekään anna todellista kuvaa pelin voimasuhteista. Roylla redzonelle jäi iso kasa pisteitä ja roostersilla taas ei. Lisäksi, Roo onnistui rokottamaan pienistä virheistä. Sekään ei haittaa että Connette on erittäin taitava. Roy oli huonompi, mutta vain vähän. Ottaen vielä huomioon sen että, roylla tärkeät palikat heittohyökkäyksen osalta puuttuivat. Uskon että Vaasan päässä pelattava ottelu on myös pisteiden valossa huomattavasti tiukempi. Roo ei ole voittamaton, mutta voittoon tarvitaan kaikilta täydellinen ilta.

  Loppuhämmingistä: typerää toimintaa kokonaisuudessaan, molemmin puolin. Toisten tahallinen loukkaannuttaminen ja nyrkkien heilutus ei ikinä ole sallittavaa ja aina rangaistavaa. Vähintään parin ottelun pelikielto on paikallaan Thomakselle. Sarven toiminta oli myös ala-arvoista, samanluokan sankiot ovat paikallaan myös hänelle. Mikä tuohon tilanteeseen on johtanut niin epäilenpä vahvasti että siellä on kentällä suomipoika viljellyt n-sanaa Thomaksen suuntaan. Harvemmin jenkeillä(tai ylipäänsä kellään) kuppi keittää noin pahasti yli tavallisesta agitaatiosta. N-sana ja muut rasistiset mielenilmaukset yleensä aiheuttavat tuollaisen reaktion. Se että viiden td:n johtoasemassa toimii niin on myös jonkinlainen aivopieru jota en ymmärrä.

 • Mistä täällä oikein revitään näitä juttuja? Eli yhtäkkiä puhutaan faktana jotain haukkumisia. Uskomatonta sontaa. Thomas teki jotain käsittämättömän tyhmää. Piste.

 • Tappelusta on muuten kausilla 2014-2016 annettu vain yhden ottelun pelikieltoja. En sitten tiedä, oliko tämä tapaus törkeämpi kuin noina kausina yksikään muu (en ole nähnyt videota enkä ollut paikalla).

 • Miten sitä n sanaa siellä on viljelty. Kuiskaamalla? Luulis että kun huutelet neekeriä niin tulee avarilla jo omalta joka seisoo vieressä…Todella törkee temppu Nacyltä ja katselen peliä punakultasinisillä laseilla.

 • Kyllä on älyttömiä väittämiä, tuskin ketään huutelee rasistisia kommentteja joukkueissa.kyllä toi oli joku yksittäisen pelaajan turhautumisesta johtuva aivopieru.

 • Pelaajille sattuu tunteiden kuumenemisia ja niistä on hyvä antaa 1-3 ottelua karenssia riippuen tilanteesta ja jos samalla pelaajalle niitä ollut monta niin aina kovempia rangaistus. Valmentajat ovat sitten aivan eri juttunsa. Jos valmentaja menee kentälle niin se on luonnollisesti rangaistavaa eli riippuen tilanteessa 1-3 ottelua rangaistusta. Mutta tämä Viktor ”Viki” Sarvi, joka menee mukaan tappelemaan pelaajien ja valmentajien kanssa sekä vielä muistaen hänen toilailunsa pelaajana olisiko nyt aika laittaa rauhoittumaan ja kasvamaan todella pitkäksi aikaa?

 • Eikö ketään häiritse, että Suoste sai 65 jaardia ilmaiseksi?

 • Tunteet kuumenee jefussa, näin se on. Mutta siitä on aika pitkä matka siihen, että yrittää vetää vastustajalta pelin jälkeen polven solmuun. Siinä on aika turha sen jälkeen selitellä yhtään mitään tai osottaa sormella toiselle sivurajalle.

 • Onneksi tuosta on tallennetta tarjolla. Sen verran älytöntä touhua tuo tunareiden touhu pelin lopussa.
  Malibu Stacyn temppu oli täysin tahallinen ja tarkoituksellinen yritys vahingoittaa vastustajan pelaajaa syöksymällä tuollatavalla toisen polviin. Sitten sen jälkeen purkaa turhautumistaan huitomalla nyrkkejään. Aivan sama mitä joku on sanonut, kyllä sen verran pitää haukkumista kestää, vaikka sitten oltaisiin käytetty n-sanaa tai sun äitis… Niin ja kaveri on vielä valmentaja jolloin tuo touhuilu on vielä tuomittavampaa. Loppukausi toimintakieltoa, eli saa pysyä poissa kaikesta toiminnasta.
  Vikin toiminta oli yhtälailla typerää. 4 peliä toimintakieltoa.
  Muille ulosajetuille 1 peli toimintakieltoa.
  Kummallekin seuralle 2500 euroa sakkoa.
  Ja seuraavasta vastaavan tyylisestä toiminnasta tuplataan rangaistukset.

 • Todella surullinen tapaus, jollaista en ole koskaan nähnyt millään tasolla. Tämä tarkoittaa kuitenkin sitä, että tapaus on poikkeus, eikä poikkeuksesta pidä vielä vetää rangaistuksia suoraan äärimmilleen. Se nimittäin vain huonontaisi ilmapiiriä, vaikuttaisi koko kauteen monella tasolla negatiivisesti, eikä ennaltaehkäisisi mitään.

  Kurinpitotoimikunta ei pysty ratkaisemaan itse syitä, vaan mielestäni valmentajien pitäisi kokoontua puhumaan asiasta. Tämä tapaus, jossa valmentajat kuumenevat (tekivät mitään tai eivät), on tuttua kiekkomaailmasta ja sotii jefun perusfilosofiaa vastaan. Tilanteen kehityksen näki jo aikaisessa vaiheessa, miten turhautuminen alkoi näkyä pelissä. Siinä vaiheessa ja hyvissä ajoin valmentajan tehtävä on suunnata tunteet positiiviseen suuntaan: pelistä voi viedä mukanaan opin ja näyttämisen halun tai sitten sisälmyksiä kalvavan katkeruuden. Ne eivät sovi samaan pakettiin ja jos aikoo voittaa mestaruuden, täytyy kasvaa ja kehittyä peli peliltä.

  Oma toiveeni on, että kurinpitovaliokunta noudattaisi enemmän Salomonin kuin Hammurabin linjaa, ja käyttäisi arvovaltaansa esimerkiksi kutsumalla joukkueiden valmentajat palaveriin asian ratkaisemiseksi koko lajin etujen mukaisesti.

 • Junnupelissä sai viime vuonna 8 kk rangaistuksen. Kiva nähdä tuleeko nyt samassa suhteessa eri/pahemmasta teosta.

 • Tuossa tapahtumassa ainoat jälkiseuraamuksia ansaitsevat ovat Thomas ja Sarvi. On täyttä bulshittiä, että alkuperäinen aivopieru Staceyltä olisi mistään huutelusta tai niittelystä. Miestä vitutti tappio ja toi oli täydellisen turhautumisen teko. Mikään pulmunenhan Stecey ei ylipäätänsä pelityylinsä puolesta ole ollut koskaan. Tuossa pelissä Royalsin hyökkäyksen taso nousi 100% kun Stacey tuli pelaamaan toisella puoliajalla. Todella ikävää, että tämä päättyi näin.

  Sarven käyttäytyminen oli osaltaan täydellinen farssi. Viki juoksi koko kentän poikki ojentamaan vastustajan pelaajaa ja melkein kuka tahansa ajatteleva ihminen olisi siinä ajassa ehtinyt harkitsemaan tekoaan jo moneen kertaan. Kaikki lajia seuraavat tietävät myös Sarven käyttäytymishistorian pelaajana eikä tuokaan teko yllätä juuri ketään. Kaveri ei ole vaan vielä riittävän aikuinen ymmärtämään valmentajalle sopivaa käyttäytymisnormia. Tässä vähän miettimistä Roostersin johdolle.

  Nämä kaksi tulevat saamaan rankkaria 2-4 peliä. Muutoin muille rangaistuksena oli pelistä poistaminen eikä tuolta osin ole aihetta jatkorangaistuksiin

 • Kertokaa mitä Luster teki väärin tilanteessa, jossa häneltä vietiin TD pois? Täysin ilman kontaktia saa hyökkäyksen vastaanotonhäirinnän. T: Pettynyt Connetten ja Lusterin omistava fantasy-pelaaja

 • Staceyn kohdalla ei tarvita n tai muitakaan sanoja, äijällä on päässä tyhjä kohta, eikä tunnu tappiota kestäväm.
  hyvin pitkälle samanlainen tilanne kuin 2013 kauden vipassa ottelussa, peli oli selvä ja pari minuuttia jäljellä, kun Stacey kävi Crawfordin kanssa Volvojen pelaajien kimppun.
  asia joka pitäisi ottaa huomioon tuomiota jaettaessa, vastustajan kunnioitus puuttuu täysin.
  tällä kertaa saattoi olla ihan milleistä kiinni ettei junnulinjamiehen kausi/ura ollut paketissa, niin paljon polvi jo kuvassa taittui.

 • Jos tulkitsen ylläolevaa viestiä oikein, niin muille ei riitä rangaistukseksi pelkästään pelistä poistaminen:

  b. Kummankaan puoliajan aikana valmentajat ja vaihtopelaajat eivät saa lähteä joukkueensa alueelta osallistuakseen tappeluun, eivätkä he saa osallistua tappeluun joukkueensa alueella.

  RANGAISTUS − 15 jaardia. Pallon ollessa pois pelistä, 15 jaardia seuraavasta aloituspisteestä. Automaattinen ensimmäinen yritys joukkueen B virheistä, jos ei ristiriidassa muiden sääntöjen kanssa. Ottelusta ja seuraavasta ottelusta sulkeminen. [S7, S27 tai S38, ja S47]. (Viitattu: Vaaaanha 29.5.2017 23:16)

  Tämän mukaan rangaistuksena on käynnissäolevasta ja seuraavasta ottelusta sulkeminen. Tuon mukaan se tulee automaattisesti. Kurinpitovaliokunta katsoo tilanteen ja harkitsee onko lisätoimille tarvetta. Eli jo kentälle meneminen aiheuttaa tuon sulkemisen seuraavastakin pelistä. Jos sen lisäksi touhuaa jotain muuta niin siitä sitten vielä erikseen mahdollinen lisärangaistus. Selvähän tässä on, että näkyvimpänä tässä oli Roon valmentaja ja Vaasan pelaaja. Roon valmentajien lisäksi olin näkevinäni että Vaasan sivurajalta tuli useampikin ylimääräinen henkilö kentälle, en osaa sanoa tuliko Roon puolelta myös.

  Jos menee sinne tilanteeseen vaikka vain estämään omia pelaajia, on se tappeluun osallistumista (tulkintakysymys tämä varmaan), jolloin automaattisesti tulisi vähintään seuraavasta pelistä pelikieltoa. Sinällään jos molemmilta joukkueilta puuttuu seuraavasta pelistä valmentajia ja useampia pelaajia, on se iso etu muille.

 • En väittänyt mitään siitä kuka sanoi ja mitä, kunhan spekuloin että mikä saa pelimiehen menettämään malttinsa noin pahasti, kun herra on varmasti tottunut kuulemaan niitä hv:uja ja sun mutsis juttuja. N-sanaa yleensä seuraa tuollainen reaktio. Mutta yhtä kaikki, tahallinen vahingoittamisyritys on typerää, rangaistavaa ja sellaiset tulee kitkeä välittömästi pois.

  Mitä nyrkkien heilutukseen tulee niin tänään oli hyvä katsoa hidastetta uusiksi. Tilanne tiivistettynä: Thomas yrittää taklata tahallisesti Koskista polveen(roon juoksupelin jo päätyttyä) -> Koskinen tönäisee Thomaksen maahan -> Thomas tulee ylös ja tönäisee Koskista takaisin -> Koskinen heilauttaa pari pubiheijaria Thomaksen päätä kohti -> Thomas väistää ja napauttaa pari yläkoukkua päähän -> Koskinen kaatuu/hänen joukkuekaverinsa kaataa hänet maahan. Vaikea tulkita johtuuko kaatuminen Thomaksen nyrkeistä vai oman pelaajan päällekaatumisesta. Näkisin asian niin että kyllä tuossa myös pelikieltoa kuuluu Koskiselle, toki ei läheskään samassa mittakaavassa kuin Thomakselle.

 • Ei jää epäselvyyttä siitä, että Wiikinki on vaasalainen. Thomas siis yrittää tintata Koskista päähän kahdellakin kädellä, jonka jälkeen Koskinen alkaa huitoa takaisin. Ne pubiheijaritkin oli enimmäkseen Thomasin käsialaa. Thomaksen nyrkki kypärässä nyt ei ketään pudota. Ja pitäähän tuossa sitten tulla toimitsijakieltoa myös Bookerille, sen verran lämpösenä kaveri siellä heiluu myös.

 • mitähän mahtaa miettiä ne junnujen vanhemmat jotka katsoivat liigan kärkimatsia eilen, jäikö mieleen connetten tai Spearsin huippusuoritukset, vai huoli siitä voiko omaa poikaa tulevaisuudessa päästää liigakentälle, jos meno on nähdyn kaltaista.
  tällä tuomiolla on varmasti isompi vaikutus kuin luullaan, henk. kohtaisesti sitä mieltä, et jos Stacey pelaa vielä tällä kaudella on se hiljainen hyväksyntä vastustajan telomiselle

 • @hämmästelijä, En ole katsonut tilannetta missä TD vietiin pois vielä, mutta täytyy katsoa. Noissa tilanteissa pitää aina muistaa että puolustuksen ja hyökkäyksen vastaanoton häirinnät alkavat eri ajankohtana. Hyökkäys voi syyllistyä siihen heti ja puolustus vasta kun pallo on heitetty…

 • … Tuo tuli itsellenikin mieleen.

  Olisiko tää sellainen asia jolle kurinpitovaliokunta asettaa raamit?
  Jos tulee pitkää pelikieltoa ja sakkoa monelle, niin se kertoo yleisölle ja kotiväelle että tämmöistä ei sallita.
  Jos ei tule kuin yhdelle pari ottelua, niin se viestii että tämmöistä sattuu ja kuuluu pelin henkeen….

  Mutta kuuluuko se?

 • HC Booker on ainakin televisiolähetyksen ja insta-replayn perusteella pelkästään omien poikien ojennus ja -siivoushommissa kunnes ”Vickan” Sarvi säntää paikalle tuuppimaan Royaaleja jolloin Booker osoittaa pojalle ansaittua huomiotaan. Huomionarvoista on myös, että ainoa johon Roosters HC Q koskee kahakassa, on apuvalmentelija Sarvi.

  Summa summarum Thomasille asiaankuuluva märää ottelurankkuja ja Sarvelle toimitsijakieltoa loppukausi, ainakin alkuun. Tossa asemassa pitää ymmärtää oma status ja vastuu.

 • …turha on Koskistakaan tapahtuneessa puollustella.
  Tönäisee ensimmäisenä Thomasin törkeän tempun jälkeen. Tämän jälkeen Thomas ryntää tönimään takaisin, jolloin Koskinen yrittää lyödä nakkikioski lyöntejään ja tämän jälkeen Thomas osallistuu iskujen vaihtoon. Thomasin teko aloittaa sopan, mutta aivan yhtä syyllinen on Koskinen joka aloittaa tappelun. Molemmille iso kakku ja kentälle juokseville valmentajille ja managereille lisä kakut päälle.

 • Lusterin takaisinvedetyssä TD:ssä voi rikkeen tehdä kuka tahansa hyökkäyksen laillisista vastaanottajista. Lippu tuli aikaisin takatuomarilta, eli rike on varmasti tapahtunut aivan muualla kentällä. Takatuomari kun ei katso uloimpia laitahyökkäääjiä, vaan hänen vastuu on sisemmissä rissuissa tai tight endissä, kun on heittokuvio. Eli varmasti joku muu rissu, Wasilieff, Kadmity tai Thomas on laittomasti työntänyt puolustajaa päästäkseen vapaaksi, mutta heitto ei heille ole tullut. Rike se silti on.

 • Eli Thomas yrittää ensin laittaa polven remonttiin, sitte häntä tönäistään, jonka jälkeen käy hyeenana Koskisen kimppuun ja pistää suoraan kypärään avokäsin. Ja Koskinen alotti tappelun? Ei todellakaan. Ei se oo Koskisen puolustamista, jos sanoo, että Thomas alotti tappelun. Samoin ei Bookeria voi puolustella sillä, että Sarvi oli lähettyvillä kun päätti alkaa riehumaan.

 • Thomas: Loppukausi pelikieltoa
  Koskinen: 2-4 peliä pelikieltoa
  Booker: 2 peliä
  Seppo: 2 peliä
  Sarvi: Vähintään 4 peliä pelikieltoa

  Molemmille joukkueille pari tonnia sakkoa?

  Nämä siis täysin maallikon mietteitä, joka ei sääntökirjaa tunne, eikä jaksa alkaa lukemaankaan..

  Tarinan pahiksia on Thomas ja Sarvi, näistä kahdesta kaksin verroin enemmän on Thomas. On täysin ymmärrettävää Koskisella, että hän puolustautuu ja tönäisee vastustajan pois, joka on juuri iskenyt häntä polveen. Tämän jälkeen Thomasilla pyörähtää silmämunat ympäri ja hän juoksee ihmismassan ympäri, jotta pääsee Koskista facemaskiin kiinni. Tähänkin on normaali puolustus mekanista Koskisella yrittää lyödä vastustajaa, josta johtuu mielestäni pitkähkö pelikielto miehelle. Tämän jälkeen Thomas tekee yhtä likaisen tempun kuin Koskinenkin, eli lyö, sillä erotuksella että osuu kohteeseen.

  Koskinen teki tilanteessa vain yhden rikkeen, yritti lyödä. Thomas teki kolme isoa virhettä: veti polveen, kohdisti kätensä facemaskiin ja löi. Näistä rikkeistä tuo polville veto on täysin anteeksiantamatonta.

  Seppo ja Booker ansaitsevat pelikieltoa ihan vaan siksi, että ryntäsivät kentälle, vaikkakin vain repimään omia pois.

  Sarvi nyt oli aivan täysi ääliö juostessaan koko kentän läpi mukaan kahakkaan. Hänen intressi ei ainakaan ollut saada Roo pelaajia pois tilanteesta.

  Huomion arvoista on myös se, että Royalsin vaihtoaitiosta tuli kentälle useampia pelaajia huutokonserttiin tilanteessa. Jääkiekossa heillekin tulisi pelikieltoa, koska poistuivat vaihtoaitoistaan ja täten toivat lisää bensaa liekkeihin.

 • Totta.
  Ja helposti päästään iltapäivälehdistöön. Ei puutu kuin jonkun rikosilmoitus, kuten lätkässä on jo nähty.

 • Roosters 14-0 TD:n jälkeen Vaasan tiettyjen pelaajien asenteessa tapahtui selkeää ”negatiivista” muutosta. Nämä puolustuksen sankarit alkoivat provosoida ROO:n pelaajia kaikilla mahdollisilla tavoilla. Tämä näkyi ja kuului selvästi katsomoon asti. Siinä vaiheessa jo mietin, että enpä ole aikoihin tuollaista käytöstä minkään joukkueen pelaajilta nähnyt. Sääli jos pääkoppa ei kestä….

 • Seppo puhuu itsensä rankaistuksistavapaaksi ,onhan hän liittohallituksen jäsen.

 • Videolta aika helppo tunnistaa ne ylimääräiset henkilöt jotka kentälle kähinän vuoksi menivät. Eli molempien valmennusportaasta kaksi ja lisäksi Vaasan pelaajista ainakin ne ketkä olivat tilanteessa ilman kypärää. Sääntö näkyy olevan aika selvä, kentälle meneminen kielletty ottelusta sulkemisen ja seuraavan pelin ottelurangaistuksen uhalla. Ei siinä tulkintaa tarvita.

  Tämän kentänvaltausottelun voittajia ovat Saints (ei merkittävästi, koska eiköhän Roo homman kuitenkin hoida) ja Hämeenlinna jotka saavat vastaansa merkittävästi pelikieltojen heikentämät jengit. Pidempiä rankkuja jos tulee Roolle, niin Huskies pelaa myös niitä vastaan viikko 7. ja Royals Porvoota vastaan. Ennakolta ainakin Royals kyllä heikentyy pahimpia vastustajia vastaan.

 • Tulen omassa pelaamisessani huomioimaan thomaksen tulevan pelikiellon suuruuden. Jos kauden pelikielto, täytyy pelata siististi. Aina voi muutaman matsin huilata

 • Sakkoja kaikille saatana!!! Liiton saunakassa kiittää näitä tappelupukareja.

 • Kuinka kova jätkä sä oot? WAU! Eli jos Thomas saa vaan esim 2 peliä rankkua, niin otat tosta onkees, ja ryhdyt vastaaviin hommiin? Sä et raukka ansaitse tätä lajia.

 • Eiköhän tässä ole kyse enemmänkin huomion herättämisestä siihen, että tapahtumasta toivotaan tuntuvia seuraamuksia.

  Ei kukaan normaalilla järjenjuoksulla varustettu ihminen tietenkään vetäisi sitä johtopäätöstä, että rike tulisi sallitummaksi jos annettava rangaistus olisi pienempi kuin alle 10 ottelua.

 • Ja kun uudelleen katsoin, niin Vaasan sivurajalla todella useita ylimääräisiä osallistujia. Saavatko edes 25 seuraavaan peliin?

 • täällä on huudella rangaistuksen pituuksista ja ketä pitää rankaista. Kurinpitolautakunta nuo määrittelee sääntöjen puitteissa. Ja jos olen oikein ymmärtänyt niin käsittelyyn tulee vain nuo ulosajot ja niiden jälkiseuraamukset.

  Myöskin pelikieltojen mahdolliset pituudet määräytyvät sääntöjen ja aikaisempien päätösten mukaan. Ei kurinpitolautakunta niitäkään voi hatusta vetää.

  Mielenkiinnolla odotan kurinpitolautakunnan päätösten jälkeisiä turpakäräjiä Gridironissa. : )

 • hirveetä länkytystä :) näkeekö tilannetta mistään jälkikäteen?

 • @Ismo_Laitela, näet Ruutu+ palvelusta koko ottelun. Sieltä katsomaan ja kelaileen edes sun takaisin Thomasin ja muiden törttöilyjä.

 • Veikkaan että Sarvi saa 2 peliä, Thomas 4 ja Koskinen 1. Seppo ja Booker pakolliset 1 pelin kiellot.

  Thomas 3 peliä polveen ajosta sekä 1 nyrkillä huitomisesta. Koskinen 1 peli nyrkillä huitomisesta. Sarvi 4 peliä koska meni kentälle selvästi tavoitteena vahingoittaa vastustajaa, joka on näistä kaikista eniten tuomittavaa käytöstä.

  Toisaalta en olisi yllättynyt jos Sarvi tai Thomas saisi vähän enemmänkin, näissä ”statement” tilanteissa on yleensä parempi antaa vähän liikaa kuin liian vähän, jotta se viesti on tarpeeksi selkeä.

  Jos annetaan vähemmän niin on aikamoista perseilyä kurinpidolta.

 • Itse antaisin Thomas ja Sarvi 3 tai 4, Koskinen 1 ja loput jättäisin ilman lisärangaistuksia. Toki sääntö sanoo että pitäisi tulla tuo yksi automaattisesti, mutta ei Seppo osallistunut kahakointiin vaan ainostaan yritti saada omansa pois sieltä.

 • Voi luoja teitä…. Nythän täällä varsinaiset käräjät on käyty. Onneksi teistä yksikään ei päätä yhtään mitään.

 • Jos kaikki kentällä olleet toimihenkilöt saavat rangaistuksen niin siellä taisi olla lähes kaikki valmentajat mukaanlukien Q ja Booker

 • Sen verran tekee mieli sanoa, että jos Sarvi olis lähteny kentälle ”selvästi tavoitteena vahingoittaa vastustajaa”, niin varmaan siellä olis tullu toisenlaista jälkeä. Se on kuitenkin melkein kaksmetrinen jässikkä. Ja jos tavoite olis ollu selvästi vahingoittaa vastustajaa, niin eiköhän se nyt olis edes jotain yrittäny lyödä siellä.

  Sen sijaan Thomas ihan oikeasti yritti vahingoittaa vastustajaa, joten eiköhän se törkeyskuninkuus edelleenkin mene sinne Thomasille.

 • Itse oon osittain samaa mieltä. Iso kakku tästä on Sarvelle tultava, koska kyseessä on kuitenkin valmentaja, joka lähtee aika aggresiivisesti purkamaan tilannetta. Ihmiset täällä tuntuneet hieman tarttuneen siihen pelkkään tönäsyyn minkä hän suorittaa(Eikä muuten ole lähelläkään selkää, mitä tääl joku väitti), minkä jälkeen levittää kätensä ns. suojatakseen omia pelaajia. Tilanteessa Royalsin nro. 20 tjsp lähestyy vissiin Koskista jos muistan Sarvi tuuppaa(Myönnetään semi törkeesti) kaverin pois ja sitten levittää kätensä jääden väliin. Ihmiset, pelaajanaki aika poliisi ja toimi nyt samallailla valmentajan roolissakin. Et jos nyt viittii kattoo sen pätkän sen tönäsyn jälkeenkin, niin ei sen jälkeen näytä juurikaan tappelevan vaan asettuvan itseväliin hieman uhoten. Että kyll se Thomas edelleen on pahin piru tässä, en siis puolustele Sarvea teki törkeesti nönnönnöö, mutta kun viittii kattoa sen pätkän loppuun niin ei tarttis kokonaan kaveria lynkata. Todella tyhmä temppuhan oli juu.

 • Aivan käsittämätöntä, että Sarven ja Thomasin tekosia verrataan täällä ja vedetään jopa samalle viivalle! Thomas teki karuimman tempun mitä Vaahteraliigassa on nähty vuosiin ja lähti vielä huitomaan sen jälkeen. Roo valmentajan temppu on todella typerä, mutta filmiltä näkee totuuden. Ryntää paikalle, työntää yhden miehen sivuun ja asettuu väliin, molemmin puolinen intiimi länkyttäminen Bookerin kesken Seppo ja Floyd välissä, sitten miehet onkin jo erotettu. Tuomittavaa, kyllä. Vaarallista kenenkään terveydelle, ei. Toisin kuin edellä mainittu.

 • Mikäli Stacey Thomas ei saa koko kauden mittaista pelikieltoa, ja Royals pitää hänet vielä pelaavassa kokoonpanossa, on se selvä osoitus siitä että Vaasan valmennus sekä joukkueen johto hiljaa hyväksyy tällaiset vastustajajoukkueiden pelaajien tahalliset vahingoittamisyritykset.
  Kun olen aikoinaan hyväksynyt tämän lajin lapselleni harrastukseksi, olen tietysti tiedostanut lajin fyysisyyden ja siihen littyvät loukkaantumisriskit, mutta en kyllä olisi ikinä uskonut että tällainen USA-taustainen pelaaja jonka kuuluisi olla esikuva nuoremmille, tekee mitään noin vastuutonta kuin Stacey Thomas eilen, eli yrittää tahallaan invalidisoida vastustajan ja pilata nuoren ihmisen terveyden ja tulevaisuuden pelaajana.
  Miten uskallan katsoa ensi kerralla TV:stä jos liigassa pelaava lapseni joutuu pelaamaan tällaista vastuutonta pelaajaa vastaan, ja pahimmassa tapauksessa tämä raivohullu sadisti kotiyleisönsä kannustamana ja voimiensa tunnossa tekee jotain vielä kauheampaa??! Jos Royalsin valmennuksella ja johdolla on minkäänlaista moraalia, tulisi seuran antaa tälle pelaajalle ankarimmat mahdolliset sanktiot.
  Tahallisen vahingoittamisyrityksen rinnalla saivartelut siitä kuinka monta pelaajaa tai valmentajaa kentänlaidalta sääntöjen vastaisesti kentälle on juossut ilman tarkoitusta vahingoitta kenenkään terveyttä, ovat merkitykseltään itikan pissan verran itämeressä.
  Asettakaa itsenne ensin nuoren pelaajan, tai tämän äidin tai isän asemaan, ja tulkaa sitten sanomaan että kukaan kummankaan eilen pelanneen joukkueen toimihenkilöistä ansaitsisi edes murto-osan siitä rangaistuksen määrästä joka Thomasille määrätään.
  Kurinptotoimikunta antaa asiasta omat ratkaisunsa, mutta Royalsilla on seurana vastuu siitä minkälaisen signaalin se antaa, tuomitseeko se oikeasti tällaisen käyttäytymisen, vai onko se ainoastaan yleisen mielipiteen negatiivisen paineen edessä puhuttua sanahelinää?
  Stacy Thomas ansaitsee oman käyttäytymisensä ansiosta tulla varoittavaksi esimerkiksi muille tämän lajin pelaajille, niin aikuisille kuin junioreillekin.

 • Tuossa tilanteessa kaikkein huonoimman signaalin ympäristöön antoi Roostersin valmentaja Sarvi. Pelitilanteissa sattuu ja tapahtuu eikä esim Thomasin teossa ole mitään puolusteltavaa. Kaveri ansaitsee rangaistuksen. Mutta raivon vallassa kentän läpi juossut valmentaja joka käy käsiksi vastustajan pelaajaan on tekona törkeä ja anteeksiantamaton. Sarven tulisi roolissaan osata kontrolloida käytöstään ja pyrkiä rauhoittamaan omiaan tilanteissa, joissa tunteet ovat pinnassa. Sarvi menetti tilanteessa kontrollinsa täysin ja ansaitsee jopa kovemman rangaistuksen kuin tilanteessa väkivaltaa käyttänyt Thomas.

  Kaikkiaan amerikkalainen jalkapallon on aggressiivinen ja osin jopa väkivaltainen laji. Tärkeää on kuitenkin että kovatkin kontaktit tapahtuvat sääntöjen puitteissa. maanantain tilanne ei ollut eduksi lajille ja sekä Thomas että Sarvi ansaitsevat tapahtuneesta tuntuvat rangaistukset.

 • Eli valmentajan juokseminen kentälle on vakavampaa kuin törkeä vahingoittamisyritys? No, prioriteetit kullakin, Amylla taitaa olla kyllä ihan omansa…

 • Ja yllä oleva tietenkin nimim. @Judge Amylle.

 • Pelaajille ja valmentajille on toiminnan kannalta vähän eri edellytykset ja vaatimukset. Jos pelaaja tönäisee toista vihellyksen jälkeen, siitä harvemmin tulee edes lippua. Jos valmentaja tönäisee pelaajaa vihellyksen jälkeen, siitä tulee lippu ja ulosajo aika lailla kerran kerrasta. Kun pelikieltoja annetaan, ei ainoana kriteerinä ole teon vahingoittamisyrityksen suuruus. Pelaajilla tunteet välillä läikkyvät yli, mutta valmentajilta ja muilta toimihenkilöiltä edellytetään malttia ja käyttäytymistä. Sen takia Sarven juoksu kentälle aikomuksenaan mennä mukaan kahakkaan on melko tuomittavaa. Aiemmin kirjoitin huonolla sanavalinnalla että Sarven tarkoitus oli vahingoittaa vastustajaa. Tarkoitus oli sanoa että Sarvi menee kentälle aikomuksenaan osallistua kahakkaan, ei ehkäistä ja rauhoittaa sitä. Booker joutuu melkein raahaamaan hänet kentältä, koska Sarvi käy kuumana kuin hellankoukku. Videolta voi jokainen katsoa millä tavalla Sarvi menee kentälle ja verrata sitä Sepon tai Bookerin toimintaan.

  Toki jokainen katsoo tilannetta omasta vinkkelistään, ja näkökulmia on vähintään yhtä monta kuin on katselijaakin. Osan mielestä Thomas on hermostunut syystä, osa taas pitää toimintaa törkeimpänä ikinä. Osan mielestä Sarvi meni vain rauhoittelemaan, osan mielestä kyseessä oli kontrolloimatonta raivoa.

  Ainoa kenen mielipide tässä vaikuttaa pelikieltoihin, on kurinpitoryhmä. Ei ole helppo tehtävä luoda linjausta liitolle. Seppo, Booker ja Koskinen saavat sen pakollisen yhden pelin, mutta Thomaksen ja Sarven kohdalla on tilanteet joita liitto ei luultavasti halua nähdä tulevaisuudessa. Virallisesti ne varmasti tuomitaankin, mutta jos rangaistukset eivät ole johdonmukaisia sen suhteen, menee koko viralliselta tuomitsemiselta pohja. Toisaalta Thomas on myös maajoukkueen apuvalmentaja, joka tuo keissiin oman pikku nyanssinsa. Ja on rangaistukset mitä hyvänsä, joku on siihen tyytymätön.

  Roosters pelaa lauantaina, joten eiköhän tässä lähipäivinä saada kurinpidolta jonkinlaisia vastauksia.

 • Luettelit noita valmentajia mutta kyllä Roostersin Q oli hieman kauempana omasta sidelinesta tilanteessa kuin esim Booker. Tilanne tapahtui Royalsin sivurajan tuntumassa ja paikalle saapui kentän yli useampiakin Roosters-valmentajia.

 • Ääh, miksei näitä viestejä voi muokata. Meni Q ja Booker lahjakkaasti sekaisin. Lopetan sekoilun ja menen nukkumaan. :D

 • Kuitenkin kun pisin annettu pelikielto vaahterassa on jostain 2000 luvun taitteesta kun salisbury hakkasi, potki ja repi kypärästä erästä porvoon linjamiestä säkin jälkeen ja sai tästä viisi peliä pelikieltoa niin ei thomasin väkivaltaisuudet ole mitään tuommoiseen verrattuna. Jos vanhaa linjaa noudatetaan niin 3-4 ottelua on tarpeeksi ja muille 1-2 matsia.

 • Nuo potkimiset ja hakkaamiset on asiaoita joita tapahtuu tunnekuohun vallassa kun joku on hermostunut jostain toisen tekemästä asiasta. Niistä kuitenkin harvoin tulee minkäänlaisia vammoja kenellekään.
  Stacey Thomas teki pelin päättymisen jälkeen aivan kylmähermoisen harkitun vammauttamisyrityksen pelaajaa kohtaan jolla ei ollut minkäänlaista tilaisuutta varautua moiseen tekoon. Thomas tuskin oli siinä vaiheessa vielä minkään suuremman tunnekuohun vallassa, jos ei sellaiseksi sitten lasketa varmaa tulossa ollutta tappiota. Ja jos ei jenkkipelaajan hermokontrolli kestä häviämistä, niin millä ihmeen logiikalla kenenkään muun pelaajan tai toimihenkilön tekemisistä tuossa tilanteessa voidaan keskustella edes samana päivänä kuin Stacy Thomaksen äärimmäisen raukkamaisesta teosta.
  Onko hän kaiken lisäksi vielä suomen maajoukkueen valmentajia? Luoja paratkoon!!
  Vaasalaiset fanit tässä nyt yirttävät selvästi tätä tunnettua venäläistä strategiaa, jossa voidaan sikailla ihan millä tavalla tahansa, mutta sitten vaan keksitään joku vastustajan henkilö josta tehdään propagandalla ja nettikirjoittelulla syntipukki jonka päälle kaadetaan kaikki mahdollinen loka, ja lopuksi kaikki käännetään aivan päälaelleen, niinkuin nyt joku asiasta tietämätön voisi tässä vaiheessa jo luulla että tämä Sarvi olisi itseasiassa jopa aloittanut tämän tappelun.
  Kyllähän harkitulla teolla täytyy normaalijärjellä varustetun ihmisen oikeustajun mukaan olla moninkertainen moitittavuus tunnekuohun vallassa tehtyyn tyhmyyteen verrattuna.

 • Ei siihen vaasalaisuutta tarvita että tunnistaa myös toisen osapuolen räikeän aivopierun – mitä Sarven käytös edustaa. Ja tämä huomio ei ota mitään pois Staceyn rötöksestä. Valmentajalta odotetaan pelitilanteessa hyvää käytöstä eri standardein pelaajiin verrattuna

 • Täysin samaa mieltä asiasta!

 • Kannattaa varmaan tsekata ne argumentointisäännöt, ennenkuin rupeat henkilöimään keskusteljoita vaasalaisiksi ja vertaamaan mielipiteitä venäläisten käyttämiin propagandastrategioihin. Menit nimittäin metsään, että heilahti.

  Ymmärrän, että oma tunnekuohusi on pelaajan vanhempana vaikea käsitellä, olen vanhempi itsekin.

 • Tämä keskustelu pitäisi printata ja laittaa todistusaineistoksi kurinpitoporukalle. Tähän voisi sitten päätöksessä aina viitata.

 • Mitä nauhaa te ihmiset oikein katotte? Kahakassa on tasan kaksi Roostersin valmentajaa mukana, Sarvi ja Q. Ja Valmentajista ensimmäisen kontatkin pelaajaan ottaa Booker. Mun mielestä kenenkään valmentajan/Sepon ei tuosta pitäisi saada mitään ylimääräistä pl. Sarvi, jolle yksi tai kaksi peliä olisi ihan aiheellinen. Thomas toivottavasti saa tuntuvan sanktion, loppukausi ei olisi liikaa.

 • Tämä Stacyn tilannehan ei ole mikään normi ”käsirysy” joita joskus tapahtuu kun tunteet kiehuvat. Stacy yrittää aivan selvästi (nauhalla end zone cam:istä näkee hyvin) rikkoa ROO:n pelaajan polven. Täysin harkittu teko, täydessä kontrollissa ja aivan suoraan polveen Todella törkeä temppu jonk tarkoituksena on yksiselitteisesti rikkoa vastustajan polvi. Peli on jo mennyt, OL pysähtynyt, Staceykin jo pysähtynyt… Ei tuolla ole mitään tekemistä minkään muun kuin tarkoituksellisen vastustajan loukkaamisen kanssa.
  Mitä ROO:n reaktioihin tulee niin ihmettelen ettei kiehu pahemmin. Ilmeisesti muut OL:ät eivät tuota temppua näe. Mielestäni tällaisessa tilanteessa (voitto tulossa, vastustajalta sikamainen temppu) jonkun on pakko ottaa vastuu ja suojella omiaan. Niin fudis toimii, veljiä suojellaan. Tässä Sarvi päättää ottaa homman haltuun. Aivan ansaitusti saakin siitä rangaistuksen, mutta jonkun se on otettava. Sarvi antaa signaalin teollaan että välittää omistaan.
  Nyt on Sepolla hyvä hetki näytää sitä ”ryhtiä” ja reippautta jota hän aina peräänkuuluttaa. Stacy kotiin ja Morjens!

 • Stacy on kotona – pönttö

 • Vain kommenttina, Koskisella ei ole kädet nyrkissä, vaan avokämmenellä huitaisee! Toki ei tilannetta miksikään muuta.

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *