Roosters – Crocodiles

Viimeksi muokattu 9.5.2015 9:41 48

(1-0)

38

(0-1)

29
1 2  
24 14 38
22 7 29

5.6.2015 klo 18:00 Helsinki

Kaari

Roostersille kauden avausvoitto

Gridiron Staff 7. kesäkuuta 2015 20:21

Roostersin Jaycen Spears juoksi 253 jaardia Roostersin voittaessa edetyt jaardit 471-215.

Lue lisää

Kommentoi

 • Vaikka osa jo unelmoi Turun voitosta Kukonpojista, niin tää peli pelataan alta pois. Velon remontti tapahtuu vasta elokuussa, ja tää on siirretty sieltä pois.

  Mielenkiintoinen peli tulossa. Roostersilla on ollut kolme viikkoa aikaa korjailla Crusaders-pelin puutteita. Crocoillakin taitaa jo olla kaikki pelaajat Suomessa. Tää peli antaa jotain suuntaviittaa missä mennään.

 • Todellakin mielenkiinnolla odotan tätä ottelua ja raporttia siitä (kun ei ole mahdollisuuksia päästä paikanpäälle).
  Tämä ottelu antanee suuntaa siitä missä Roosters on menossa, kuitenkin Crokot on aina vaarallinen ja mielestäni mahdollinen mitallisti syksyllä 2015.
  Crokot on aina jännä nähdä kauden alussa, joka vuosi ihmetellään miten saa raavittua edes jengin kasaan ja sitten sieltä vaan tulee hyvä porukka haastamaan muita! Nyt kuitenkin hämentää tuo tiukka ottelu Vaasaa vastaan, olkoonkin ettei ilmeisesti ihan kaikki olleet paikalla. Tietojeni mukaan nyt on Seinäjokelaiset jo joutuneet hankkimaan keskikastin linjamiehiä euroopasta. Uskon toki Crkojen nousevan playoff joukkueeksi syksyllä, edellyttäen ettei isoja pelaajia menetetä loukkaantumisilla, sillä rostrein kärki on kapea. Toinen vaara piilee mikäli vahvistusten kesken alkaa syntyä kuppikuntia, jotka syövät jokkuepelaamista (tätäkin on S-joella aijemmin nähty).
  Molemmat mielestäni elävät jenkkien suorituksilla, Crokojen jenkit on mulle vieraita ja Roosterssin jenkit on hyvää tasoa pl QB, jonka paikka olisi jossain muualla kun johtavan dynastian tärkeimmällä paikalla. Joten hankalaksi menee!
  Epäilempä että Roosters vie ottelun, johtuen valmiimmasta joukkueesta (enemmän kokemuksia yhdessä), tämä kuitenkin vaatii sen että se puolustuksen linja on ihan eri kun viime pelissä.

 • Voihan olla, että Vaasa on jo hyvää liigatasoa…

 • Tuohon en usko, ikävä kyllä. Vaasan villit kuninkaalliset voisivat liigassa varmasti jonkun voittaa mutta ei ole hyvää liigatasoa, eli ei taistelisi mielestäni kyllä playoff-paikasta.

 • Kyllä se,niin on,että pelkkä kunto ja voima ei riitä,jos pelejä Vaahteraliigassa haluaa voittaa.Divari porukoiden ongelmat on heittopelissä ja sen puolustamisessa.Pelinopeudessa on myös suuren suuria eroja,mutta taas on kesä edessä ja kehitystä voidaan saavuttaa pelaaja,että valmennus puolella.Vaasalla on pelin ulkopuoliset asiat enemmän,kun kunnossa siitä ruusut tekijöille koittakaa jaksaa vääntää!

 • Saisi liigassa olla enemmän joukkueita, todellinen keskikasti joka voisi haastaa hyvänä päivänä ”suuret” jne. Paljon erilaisia pelejä ja yllätyksen mahdollisuuksia, värikkäitä yksilöitä, maakunta/paikalliskamppailuja… Tervetuloa Royals ja vähintään yksi toinenkin. Mitä jos liigassa olisi 10 joukkuetta ja varustelukilpailu poistuisi divarista.

 • Vaasa dominoi viime vuonna divaria vähän enemmän kuin TAFT vuonna 2011 ja TAFT jäi pudotuspelien ulkopuolelle liigassa 2012, mutta pelasi siedettävän kauden. Tänä vuonna Vaasa on taas vahvempi ja vastaa luultavasti Trojanssia divarissa 2013. Tällä kaudella heidän on tarkoitus kehittää juuri heittopeliä ja sen puolustamista ja veikkaan, että ensi vuonna Vaasa on liigan kärkeä. Luultavasti tämän vuoden Hämeenlinnakin ottaisi jo voittoja liigassa. Ja muut tulevat perässä. Porikin pelaa menestyksellä divaria parin vuoden päästä.

 • Liigaan voisivat nousta Royalsin ohella: Huskies, Wolvot ja Saints. Tampere olisi kyllä mukava lisä liigakartalla. Ja nyt ollaan täydellisen off-topic sektorissa tässä keskustelussa mutta menköön.

 • Siihen on syynsä miksi W tuli liigasta alas viime kauden jälkeen. 50-0-pelit ei oo hyödyksi kenellekään eikä kukaan halua niitä nähdä. Vaahteraliigasta on nyt pitkästä aikaa odotettavissa suht tasainen ja mielenkiintoinen sarja. Niin kauan kun Royalsilla ei ole junnuja joista nostaa porukkaa lopettaneiden tilalle ei heidän rynnistys tule luultavasti kestämään kovin montaa vuotta. Siinä mielessä hyvä etteivät ole vielä hosuneet itseään liigaan.

 • Jaaha, taas tätä samaa … 10 joukkueen VL tämän päivän scenessä ei ole realismia. Tämä lienee hillottu täällä jo moneen otteeseen. Optimi tätä nykyä olisi 7 joukkuetta. Tulisi sopivasti passeli 6 + 6 = 12 ottelun runkosarja. Jokaisen nykyisen (ja tulevan) liigajoukkueen pitäisi kysyä itseltään : ”Onko tavoitteenamme pelata VaahteraMaljassa seuraavan viiden vuoden aikajänteellä ?” Jos vastaamisessa on vähääkään epäröintiä tai se on suoraan kieltävä, niin silloin kannattaa jatkaa divisioonassa …

 • On kaksi todella huonoa esimerkiiä siitä kun divarin kolmonen nostetaan liigaan, Tampere ja Kouvola.
  Seuran organisaatio ja pelaajapohja täytyy ensin olla vakaalla pohjalla, ennenkuin kannattaa lähteä Vaahteraan leikkimään.

 • Seinäjoelle signattiin yhdestoista (11) importti. Onnittelut uudesta Suomen ennätyksestä tai sivutaanko tässä Indiansin vanhaa sellaista. Nyt siis teoriassa koko kentällinen on ulkomaalaisia. Tässä tapauksessa en enää komppaa niitä jotka sanovat että hienoa että panostetaan. Olen pahoillani, en tiedä miksi, mutta jostain syystä tama kirvoitti vihan tunteen tällaista touhua kohtaan.

 • Pitäskö sanoa samat sanat Aurajoen suuntaan?
  Ai niin, mutta nehän värväskin vain kotimaisia.
  Nyt Crocojen ulkomaisista on pari kaveria viettänyt koko vuoden Suomessa. jonkunlaista sitoutumista sekin osoittaa. Jos tähtäin on Liigan voitossa, niin silloin pitää satsata sitä myöten. koti tai ulkomaisilla vahvistuksilla.

 • Aurajoen suunnalla on houkuteltu kotimaisia huippupelaajia mukaan menestymään. Turulla on muistaakseni 3+1 ulkomaalaista pelaajaa. Seinäjoki ei ole kyennyt houkuttelemaan rosteriinsa yhtään! kotimaista vahvistusta (muistinkohan oikein). Sen sijaan ilmasilta laulaa. Onko suomi-jefun (tai pitkän tähtäimen crocodilesin) etu tuoda maahan palkallisia tusinaulkomaalaisia tai se, että tarjoaa kotimaiselle huipulle ”kustannukseton” kausi. MItkä ne olikaan ne kotimaiset vahvistukset jotka täydentävät Crocojen yhtätoista palkkapelaajaa?

 • Hip hip hurraa, Yleensä se vihan tunne syntyy kateudesta.
  olen pahoillani, mutta Crocodiles ei lyönyt hanskoja tiskiin tänäkään vuonna
  jos verrataan perjantain ottelun vastustajia, niin Roosters toimii miljoonan ihmisen alueella suvereenina ykkösseurana, seuroja alueella taitaa olla kymmenkunta, Roostersilla importteja on kuusi.
  Seinäjoen alueella asukkaita on reilu 50 tuhatta, Crocodiles on alueen ainoa seura, importteja perjantaina 10, eihän tuo määrä tunnu edes suurelta

 • Seinäjoen rosterissa on 45 pelaajaa, eli onhan siellä 35 kotimaista pelaajaa joille kausi on ”kustannukseton”, osa kotimaisia huippuja.

 • Ja crocot tekivät niin suuren asian siitä, että omia junnuja nostettu edustukseen… Kaivamaan ahteria vai? Näin se terve organisaatio toimii. Hienoa crocot!

 • Sitä pohtii että kumpi on surullisempaa, Crocojen 11 ulkomaalaista aloittajaa vai Indiansin 5 importtia divarissa. Ero on kai siinä, että Indians on hankkinut ulkomaalaiset selviytyäkseen, Crocot menestyäkseen. Yhteistä joukkueilla on se, että uusia kotimaisia pelaajia ei ole joukkueisiin ilmestynyt ja syynä voi olla joko paikkakunna sijainti tai sitten vaan imun puute.

  Mitä taas tulee tämän viikon otteluun Roosters – Crocodiles. Uskon, että Crocodiles yllättää. Roostersin materiaali ei tänä vuonna vaan kanna totutulle tasolle. Olisi pitänyt kukonpoikienkin vaan kaivaa kuvetta ja selata Europlayersin sinuja vielä pikkuisen tiiviimmin. Roostersilla on nyt ”vain” kuusi importtia” vs. Crocojen 11. Roosters häviää ottelunsa liigan kärkijoukkueille sen takia, että pelinrakentaja on heikkotasoinen kaikilla olennaisilla QB:n ydinosaamisen aluieilla.

 • Mitäs jos crocoissa todettiin noiden eu-pelaajien olevan edullisempia kuin kotimaiset reissumiehet ja ovat ainakin varmasti viikolla paikalla.
  Ja noihin junnujen nostamisesta edustukseen, niin niistä taitaa iso osa olla intissä juurikin nyt tai sinne kesällä menossa ja treenivapaan järjestäminen välillä esim. Santis-Velo on huomattavasti helpompaa kuin Kajaani-Seinäjoki.

 • Se piirtää, kellä on liitua

 • Laskin Seinäjoen rosterista siellä olevan 11 ulkomaalaista nimeä ja siihen päälle uusin brittikiinnitys niin se tekee 12 importtia. Mut silti, mitä sitten ? Miksi tätä pitää hillota vuodesta toiseen jos nyt joku rakentaa joukkuetta importtien kautta ? Seinäjoki on tehnyt tätä viimeiset parikyt vuotta ja kohtuu hyvin on mennyt. Olisin paljon enemmän huolissan niistä liigajoukkueista, jotka ”panostavat omiin junioreihin” ja yrittävät voittaa Suomen mestaruuden oman kotikylän tai kaupunginosan pojilla. Onnistu parikyt vuotta sitten muttei onnistu enää, sori vaan. VaLi ja amer. jalkapallo ovat vahvasti vakiinnuttamassa kärkipaikkaansa nelosena heti lätkän, soccerin ja pesäpallon vanavedessä. VaLi on jo nyt osittain SemiPro -liiga – ja hyvä niin.

 • Rotan kanssa samaa mieltä. Liigan pitäisi olla semipro ja mallia voisi ottaa vaikka kiekosta. Omia junnuja tarvitaan, mutta niistä vain parhaiden pitäisi mahtua edustukseen – muuten taso ei ole tarpeeksi kova. Muita varten voisi hyvin olla oma (aito) farmijoukkue, kuten Wolvoilla ja Vaasalla on. Käsittääkseni Wolvojen kakkosen pelaajat ovat aivan tyytyväisiä omaan asemaansa ja niin voisi luulla olevan Vaasankin laita. Vaasa näyttää mallia siitä, mitä edustuksessa työnteolta vaaditaan. Ehkä joskus siitä voidaan maksaa pientä palkkaakin.

 • Tämä posketon ilmasilta ei kestä kauaa. Tai siis laji ei kestä tätä. Vaikka se Seinäjoella kestäisikin siis kukkaro niin kohta ei ole vastustajia Seinäjoen kaveriksi pelaamaan. Vaahteraliigassa pelaamisesta on tullut niin järjettömän kallista että sinne ei kohta ole enää nousijoita. Tänä vuonna mennään jo kuudella, ensi vuonna pitäisi olla taas 8 joukkuetta, mutta löytyykö niin paljon maksajia? Jo nyt havaittavissa, että pelaajat hakeutuvat pk-seudulla missä valinnan varaa on, alasarjojen joukkueisiin, jossa kustannukset pienemmät.
  Lajiliiton on aivan pakko lähivuosina tehdä radikaaleja sääntöuudistuksia ulkomaalaispelaajien määrän suhteen. Ja kyllä, myös EU-pelaajien määrää voidaan rajoittaa. Se on tehty koripallossa, se on tehty jääkiekossa ja sitä on tehty tässä lajissa myös muissa maissa. Tai muuten ollaan tilanteessa, että liigassa on 4 joukkuetta ja sellaista yksitoikkoista sarjaa ei kukaan jaksa seurata. Jo kuudella on mielenkiinto alhainen kun sijoitukset ratkeavat liian aikaisin kaudella.

 • Vaihtakaa pesäpalloon. On muuten hieno laji, eikä ole importteja.
  Jalkapallossa taasen saa etsimällä etsiä että löytää perinteisiä suomalaisnimiä liiga maalintekijöistä.
  Näin se maailma muuttu, tykkäsit tai et

 • EU-pelaajien määrää EI voi rajoittaa. Fakta. Rajoittavavaan sopimukseen ei olisi pakko osallistua ja rajoittavan sopimuksen voisi huoletta riitauttaa ja siten viedä käräjille varmana keissin voittamisesta.

  EU = Ihmisten, tavaroiden, palveluiden ja TYÖN vapaa ja rajoittamaton liikkuminen liiton valtioiden kesken.

 • Kyllä laji voi toteuttaa sääntöihinsä rajoituksia niin halutessaan. IFAF CL tyyppinen kahden passin miesten eliminointi rajoittaisi ilmiötä osaltaan. Kentällä samanaikaisesti olevien pelaajien määrä on toinen keino = joukkueessa saa olla rosterissa vaikka 100 eu-pelaajaa, mutta kentällä pitää olla vähintään 6 natiivipelaajaa jne…

 • Suomalaiset pelaajat pääsevät myös kokeilemaan siipiään EU-maissa. Sillä ei tietenkään rikastu, mutta jos sitä havittelee, kannattaa ensin ryhtyä lahjakkaaksi ja harjoitella sitten pienestä pitäen muita enemmän tähtäimessä NFL. EU:n alueella pelaaminen antaa rahan sijaan elämänkokemusta, elinikäisiä muistoja, kielitaitoa ja tietenkin paljon naisia:) Jefussa tuo on vielä mahdollista, kun muissa lajeissa kyse on täysammattilaisuudesta ja vaatii sen mukaisia panostuksia lahjojen lisäksi.

 • @Rajoituksia: Laji voi toki toteuttaa sääntöihinsä rajoituksia ja näinhän SAJL on tehnytkin EU -pelaajien suhteen. Tämän EU -rajoituksen voisi kuitenkin joku (joukkue) halutessaan riitauttaa ja (helposti) voittaa.

  EU:n asetusten ja hengen mukaan on näet ihan sama ovatko esim. Seinäjoen alottavat linjamiehet kotoisin ja vakituisesti kirjoilla Seinäjoella, Suomen pääkaupunkiseudulla, Saksassa tai vaikkapa Iso-Britanniassa. Yhtä ja samaa EU:ta kaikki.

  ” Henkilöiden vapaa liikkuvuus on yksi Euroopan unionin (EU) takaamista perusperiaatteista. Kaikilla EU:n alueella asuvilla henkilöillä on oikeus matkustaa, asua, opiskella ja työskennellä toisessa jäsenvaltiossa, sijoittautua toiseen jäsenvaltioon tai tarjota siellä palveluja ilman kansallisuuteen perustuvaa syrjintää. ”

 • @TheRat, Voitko kertoa mitä rajoituksia SAJL on tehnyt EU-pelaajien suhteen.

 • Eipä tule säännöistä mieleen mitään eu-rajoituksia? Mihin Rotta viittaat?

 • Nää eu pelaajien rajoittamisehdotukset menee samaan kategoriaan kuin yritykset kieltää jenkkikuupat, kukaan niistä ei hyödy, normi perusvetelä Suomifutari vaan treenais vähemmän, kun pelipaikka olis itsestäänselvyys.
  tähän päälle divaritason futis kupattais tyhjäksi parissa kolmessa vuodessa.
  Kuinka tehtäis pelaajalle joka on vetäny viis vuotta seuran junnuissa, eikä saiskaan enää edustaa kyseistä seuraa aikuisena, kun ei vielä omista Suomen passia.
  menkää paskahousut treenaamaan, niin se Britti tai Itävallan kaveri ei vie teidän pelipaikkaa

 • Jos palattais itse asiaan: Aika monta pelaaja on ilmoitettu poissa olevaks. Vaikuttaako sitten itse peliin mitenkään?http://www.sajl.fi/?x167512=3865911

  http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/291581-vaahteraliiga-kaynnistyy-perjantaina-arviot-alkavan-kauden-asetelmista

 • Roostersin poissaolijoita ei tainnut olla

 • Mut hei.. puolet noista tuskin pelaakaan koko kautena.. Oman kylän parikymppiset jotka pelaa viel U19-sarjaa

 • Roostersinko ei tarvitse ilmoittaa poissaolijoita?

 • Jospa punanutuilla ei ole poissaolijoita?

 • Roosters-ennakkoa löytyy haastattelujen muodossa:

  https://www.facebook.com/HelsinkiRoosters1979

 • 24-22 puoliaika

 • 38-29 lopputulos. Crocot ei päässeet juoksemalla mihinkään ja Taylor taas oli kaikki kaikessa punaisilla.

 • En nyt unohtais Palikaistakaan, 7 kiinniotolla 101 jaardia ja 2 TD:tä. Ja Hollingsworthille 17 onnistuneella syötöllä 210 jaardia ja 3 TD:tä.

 • On se kumma ettei 15 euron sisäänpääsymaksulla saa ees otteluohjelmaa. varsinki alkukaudesta rosterit olis ollu kiva olla lapulla. Yrittäkää edes.

 • Olis sen saanu, jos oisit maksanu 2e!

 • Saiko sillä 15 eurolla istumapaikkaa vai pitikö paikkalippu ostaa erikseen vielä?

 • Nimimerkit ”Kiinostunut” ja ”EU”, sorry mun tiedot asissta oli ikivanhaa, ajalta ennen EU:ta. EU -passin pelaajille ei ole rajoituksia. Voit laittaa vaikka kaikki 11 lihavaa brittiä samanaikaisesti kentälle – mikä on hyvä. Rajoitukset koskevat vain NON-EU pelaajia. Siis jenkkejä, kanukkeja ja vaikkapa norjalaisia pelaajia …

 • Itseasiassa norjalaisia pelaajia saa kentälle laittaa, sillä rajoitus ei koske myöskään EU:n ulkopuolisen ETA-alueen pelaajia: eli käytännössä lisäksi Norjaa, Lichtensteinia ja Islantia.

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *