Roosters – Crocodiles

Viimeksi muokattu 23.4.2022 11:21 42

(6-3)

(7-2)

20.8.2022 klo 16:30 Velodromi

Kommentoi

 • Tulee olemaan vaikea peli Crocoille. Lähes kaikki rissut paskana, Powell rikki. Kuka tekee pisteet?

 • crokot kärsii ja wulvat voittaa tässä tilanteessa. Nyt nähdään haluaako kukot tehdä naapureilleen palveluksen vai häviävätkö jotta molemmat stadilaiset matkustaa.

 • Mistä nämä ”paskana” ja ”rikki” tiedot kumpuaa?

 • Viime peliin oli ainakin pitänyt kaivaa Suokas naftaliinista rissuksi ja eikös toinen Särkelä hajonnut pelin alkuun launtaina että ei siellä varmasti ainakaan mikään optimaalinen tilanne ole. Powelista mielelläni kuulisin myös lisää tietoa.

 • Puolustus tekee pisteet :) No joo, oikeesti nyt pelataan ihan oikeeta sarjaa läpi.Ei ole väliä millä porukalla aloitat kauden vaan millä sen lopetat syyskuulla. Ehkä kaikki ei ole pelkästään tuurista kiinni, kun mietitään loukkaantumisia. Jotain pitää laskea urheilijan itsensä vastuulle myös. Elääkö sitä arkea urheilijan lailla ja kuinka se tekeminen on offseasonilla.

 • Olipa muuten vanhana pelikaverina sydäntälämmittävää nähdä vanha kunnon Suokas tositoimissa liigassa sitten vuoden 2013!

 • ”Ehkä kaikki ei ole pelkästään tuurista kiinni, kun mietitään loukkaantumisia. Jotain pitää laskea urheilijan itsensä vastuulle myös. Elääkö sitä arkea urheilijan lailla ja kuinka se tekeminen on offseasonilla.”

  Harvinaisen asiallinen ja oikeaan osuva kommentti tällä palstalla. Aina ruikutetaan paskaa tuuria, tuomareita, kenttää, liittoa, seuroja ja ties mitä. Harvemmin tulee mieleen, että kyseessä on vaativa urheilulaji. Siihen luulisi kuuluvan harjoittelun, muutenkin kuin viikkoa ennen kauden alkua. Huonolle tuurille ei voi mitään, mutta riskeihin voi vaikuttaa.

 • Nämä Crojen rissut jotka ovat pelistä sivussa ovat tehneet kyllä mahtavan työn talvella Jarkon ohjauksessa ja se näkyy myös kentällä kuinka paljon ovat menneet eteenpäin.

 • Noin yleisesti loukkaantumisista voi todeta, että on loukkaantumisia mitä ei juurikaan voida ennaltaehkäistä ja on loukkaantumisia mitä voidaan ennaltaehkäistä. Kun monta pelaajaa on pienessä tilassa samaan aikaan, tapahtuu loukkaantumisia joita on vaikea ennaltaehkäistä. Jalka jää taklaustilanteessa johonkin väliin, joku kompastuu ja törmää puun takaa yms. Mutta on myös loukkaantumisia, joiden riskiin voidaan vaikuttaa sekä fysiikalla että tekniikalla. Oikeat tekniikat taklaamiseen/blokkaamiseen ja niiden vastaanottamiseen on tietenkin hyvä tapa tehdä lajista vähän turvallisempaa.

  Hyvä fysiikka ehkäisee monia loukkaantumisia. Lihasten hyvä kunto tukee niveliä, ja mitä parempi kunto (aerobinen ja anaerobinen) sen vähemmän siellä kentällä tarvitsee temmeltää väsyneenä (henkisesti tai fyysisesti).

  Suurimmalle osalle, varsinkin valmentajista, nämä ovat tuttua kauraa. Mutta valitettavasti suomalaisessa valmennuskulttuurissa on vielä jäämiä siitä ajattelusta, että kovaa treenaaminen on itseisarvo eikä urheilijan palautumiseen kiinnitetä läheskään niin paljon huomiota kuin treeniohjelmien ja treenien tekemiseen. Sitten kun kentällä jotain menee rikki, manataan huonoa tuuria. Vaikka kyse saattoi olla siitä, että liiallisen kuormituksen takia paikat eivät kestä tai niveliä suojaavat lihakset olivat väsyneitä.

  Jos valmennuksessa tyydytään ajattelemaan, että jefussa tulee loukkaantumisia ja ne nyt vaan kuuluvat lajiin, ollaan hieman vajavaisia valmentajia. Jos taas ymmärretään, että jefussa loukkaantumisriski on korkea, ja valmennuksessa tulee ottaa huomioon mitä kaikkea voidaan tehdä loukkaantumisten ehkäisemiseksi, ollaan hieman pidemmällä.

  Ja tämä siis yleistä ajatuksenvirtaa, ei liity mitenkään tiettyyn/tiettyihin joukkueisiin.

 • Loukkaantumisia täytyy ennaltaehkäistä mahdollisimman paljon. Mutta hyvä valmentaja myös hyväksyy sen tosiasian, että tässä lajissa tulee loukkaantumisia ja yrittää siitä huolimatta hoitaa treenit niin että riskiä vähennetään.

  Myös hyvä urheilija tiedostaa sen että vammoja tässä lajissa tulee.

 • Nyt olet Kyyberi asian ytimessä. Kun puhutaan loukkaantumisista, ihan liian harvoin keskusteluun liitetään kokonaisvaltainen valmennus ja sen rooli status quon määrittymisessä. Nykyinen valmennuskoulutus ja osaaminen yleisesti (huom. yleisesti) ottaa voimakkaasti kantaa kokonaiskuormittumiseen ja palautumiseen.

 • @kyyberi, kyllähän paras turva loukkuja vastaan futarille on olla riskissä, tanakassa kunnossa ollen suoranaisesti jopa läski. Tälläiset ”country strong” -tyyppiset jässikät pärjäävät kyllä kentällä yleensä loukkaantumatta. Läski suojaa iskuilta ja ylipaino on ylivoimaa. Vähemmän skeneen sellaisia urheilullisia viimeiseen asti pingoitettuja yleisurheilijoita, bodareita … jotka poksahtavat pienestäkin tönäisystä puhki.

 • Läskissä on se hyvä puoli, että se ei mene rikki! Lihakset repeää ja luut menee poikki, mutta läski kestää!

 • Juu, kyllähä tuoki jollai tavalla paikkansa pitää vartalomalleista jos ei oteta huomioon sitä yksilötasolla tapahtuvaa kehonhuoltoa ja fysiikkatreeniä. Aikalailla sellanen fiksu fysiikkareeni säästää suurimmalta osin loukkaantumisilta, mutta välillä sattuu myös niillekkin. Jos toi pelkkä läski suojais kaikelta, niin miksi linjaäijät molemmin puolin palloa on pääosin useiten rikki pitkin harjoitus- ja pelikautta. Tietty siinä sitä kolhua tulee eniten, mutta sanoisin silti, että paras ehkäisy on se fiksu fysiikkareeni. Saa olla erimieltä tietenkin.

 • Valitettavasti joukkueiden käyrät ja kokoonpanojen vahvuus näyttävät vastakkaisilta, kotivoitto ennakkoon siis odoteltavissa.

 • Hieman kyllä huolestuttaa, lähinnä tuo Crocojen hyökkäyksen iskukyky. Puolustus hoitanee tonttinsa. Toki varmasti vaikuttaa myös siihen, jos Värinen & Jallow joutuu pelata enemmän rb:nä. Safety Syrjänen näyttää olevan yhtenä rissuna. Corneri Toivolahan pelas wr myös Steelers pelissä. Tiukkaa tulee olemaan.

 • Se oli Crocojen kausi paketissa. Powell poissa, rissut poissa. 4. Sija ja Kuopion reissu ja kausi paketissa.

 • Goodenilla, ei näy sitäkään kentällä

 • Mannaa

 • Mitenhän mulla nykii toi kuva. Onko laitteissa vai lähetyksessä vikaa. Muilla?

 • Tässähän alkaa 3way arvonta sijotuksista mukavasti lähestymään.

 • MANNAAA!

 • 3way arpa on mahdoton. Jos kaikki on 8-4 niin Wol on kakkonen vieras recordin perusteella. Heillä 5-1 ja cro + roo 4-2 ja he srpovat kuopioon lähtijän

 • Höh. Oletin, että keskinäiset ovat mennee ristiin.

 • Keskinäiset onkin menneet ristiin, 1-1 kaikki toisiaan vastaan. Sen takia mennäänkin seuraavaan tiebreakkiin eli vierasvoittoihin

 • Se oli just niin vaikeeta ku etukäteen ajattelin. Hyökkäys oli huono ja ei puolustuskaan hyvin pelannut jos kaveri tekee yli 500 jaardia. Mites tuo menee loppusijoitusten kannalta jos Roosters häviää ja Crocodiles ja Wol voittavat?

 • Stee 1.
  Wolvot vähintään 3.
  Jos roo häviää wol 2.
  Voitolla roo 2.
  Jos roo häviää ja crokot voittaa, arvotaan 3.s sija. Roo ja cro kesken.

 • Juu, tarkotin siis et oletin vierasvoittojenkin olevan tasan. Hyvä että edes jotain päästään arpomaan, sehän tiebreaker-sääntöjen tarkoitushan taitaa olla. Vai miksi ihmeessä olisi tehty muista lajeista eroavat säännöt, jotka suorastaan suosivat lyhyen runkosarjan kautta arvalle menemistä?

 • kun haluttiin piste-ero millään muotoa pois vaikuttamasta, kun se on epistä kun joku tekee paljon enemmän kuin toinen. Ei kato saa tulla pahamieli kellekkään

 • Eihän me koskaan löydetä systeemiä missä kaikki olis tyytyväisiä, otetaaan piste-erot takaisin niin Sitten aletaan taas itkemään kun noi pelaa täysiä vaikka johtavat yli 40 pistettä.
  Tai miksi Reasenover on kentällä vaikka johtavat viidellä maalilla, tai kolmella maalilla johtava joukkue ottaa aikalisiä ottelun lopussa tehdääkseen vielä yhden maalin.
  Yleensä jefun kirjoittamattomissa säännöissä lyötyä ei lyödä, sääntömuutos kyllä varmasti vaikuttaisi tähän.

 • Suomessa rapajoukkueiden turpaan painamisella ei jefussa ole ikinäkoskaanmilloinkaan ratkaistu ensimmäistäkään tasapiste-tilannetta. Ikinä. Se että keskinäisissä otteluissa painetaan pisteitä tauluun on asia erikseen. Vanhat säännöt olivat noin tuhat kertaa paremmat kuin nää nykyiset mutta ei näitä näköjään kukaan uskalla muuttaakaan.

 • ”Sitten aletaan taas itkemään kun noi pelaa täysiä vaikka johtavat yli 40 pistettä.”

  Onko siinä mielestäsi ollut kauheasti tehtyihin pisteisiin merkitystä?
  Torstain peli voitettiin 72 pisteen erolla ja perjantain 56.

 • Mitä jos treenaisitte kovempaa, taklaukset osuis ja ei tulisi niin paljoa loukkeja?

 • Todennäköisesti ne keskinäiset pelit ovat tasaisia, joten keskinäisten pelien piste-eron lisääminen sääntöihin ei pitäisi vaikuttaa blow out- peleihin.

 • että itse matsista keskustelun sijaan alettiin taas pyörittää ulinaa tiebreakersäännöstä. Ne on mitä ne on, siihen saakka kun seurat niitä päättää muuttaa ja rutina täällä ei niihin vaikuta. (Tähän osaan kommenttia ei tarvitse reagoida tai vastata…)

  Itse pelistä:

  Jotenkin helpon oloisesti Crocot taipui Roostersille. Onko menestys tosiaan noin paljon kiinni Powellista? Roostersin puolustus sai pidettyä juoksun kurissa hyvin ja heittopelinkin paria pitkää onnistumista lukuunottamatta. Crocojen puolustus onnistui Roostersin juoksun pysäyttämisessä Pajarisen maalijuoksu pois lukien myös hyvin. Roostersin laiturit nappasivat muutaman tärkeän kopin millä hyökkäysvuorot pääs jatkumaan. Roosters on parantanut otteitaan kauden aikana (tai muut taantuneet) ja mielenkiintoinen peli odotettavissa Vänärillä. Tosin jäi Roon QB:n kunto vähän mietityttään… Näytti vähän varovan toista jalkaansa…

 • @Masentavaa, Nooh … kyllähän tuo taibreikkerspekulointi on ihan ajankohtaista kun huomataan että runkosarjan jälkeen ROO, CRO ja WOL saattavat hyvinkin olla samassa recordissa. Miten sitten siidataan ? Kuka jää nelospaikalle ? Tuolle kuolemanpaikalle …

 • @Jami: Spekulointi siitä mitkä joukkueet ja millä lopputuloksilla päätyvät millekin sijoituksille sarjataulukossa ja mitä sen jälkeen (mikä on mielenkiintoista) ja ulina kuinka paska nykyinen tiebraeak-säännöstö (mikä ei todellakaan sisällä mitään mielenkiintoista) on kaksi eri asiaa…

 • Palautukset ovat vaarallisia ja ne pitäisi kieltää (ja ne on jo kielletty). Toisaalta onko kovin hyvä pelisilmä, jos mestaruus hävitään siitä ilosta, että on päässyt palauttamaan?!!!

 • ”Onko siinä mielestäsi ollut kauheasti tehtyihin pisteisiin merkitystä?
  Torstain peli voitettiin 72 pisteen erolla ja perjantain 56”

  Molemmissa peleissä olisi voittaja halutessaan (ja pisteitä tarvitessaan) takonut yli 100pts kevyesti tauluun – tosin Kuopiollahan ei tätä tarvetta ollut.

  Wolvot olisi varmaankin, jos pisteistä homma olisi kiinni, lyönyt lähes 200pts tauluun – ei ehkä palvele ketään.

  50-70 pojoa tulee helposti kun tasoerot on mitä on.

 • Jos aletaan kolikolla ratkomaan runkosarjan järjestystä, niin samalla siellä kolikonheitolla arvotaan mikä joukkue saa hopeaa tai pronssia. Se joka jää kolikolla neloseksi putoaa pommin varmasti pois myös himmemmiltä mitaleilta.

  Se varmasti onkin sitten se urheilullisin ratkaisu taas.

 • ”Jotenkin helpon oloisesti Crocot taipui Roostersille”
  Ihan jo Pelaamaan lähteminen oli ihan varmasti vaikea monelle crokopelaajalle, voi vaan kuvitella tunnemyrskyn poikien päässä.

 • Jos Crocot, Rooters ja Wolvot kaikki 8-4, sijoittuu Wolvot kakkoseksi vierasvoittojen ansiosta. Roosters ja Crocot menevät arvalle.

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *