Rautamalja: Steelers – Bouncers

Viimeksi muokattu 17.8.2015 9:55 19

(9-0)

42

(5-5)

00
1 2  
35 7 42
0 0 0

22.8.2015 klo 14:00 Kuopio

Kaari

Steelersille kakkosen mestaruus 2015

Gridiron Staff 31. elokuuta 2015 19:30

Tänä kesänä Kuopio Steelersia ei pysäyttänyt kakkosessa kukaan.

Lue lisää

Kommentoi

 • Itse pidin kyllä Bouncersia selvänä pudotuspeli joukkueena ennen kauden alkua. Olihan mikkeliläiset voittaneet viime vuonna 3. divisioonan ja sen lisäksi joukkue oli saanut muutamia mukavia vahvistuksia talven aikana riveihinsä. Itse yllätyinkin enemmän Sun Cityn pudotuspelipaikasta, koska hankolaiset olivat menettäneet talven aikana aloittavan pelinrakentajansa ja puolustuksen tärkeimmät pelaajat.

  Toisaalta urakkaa helpotti se, että Raisio kärsi jo ennen kauden alkua monista loukkaantumisista ja lopettamisista/siirtymisistä 4. divisioonaan.

 • Hanko pelasi olosuhteisiin nähden yllättävän hyvän kauden ja paransi koko ajan palikoiden hioutuessa yhteen. Nyt jos vain saavat joukkueen innostumaan seuraavastakin kaudesta ja värvättyä muutaman hyvän uuden urheilijan, niin Rautamaljan lunastus on ihan realistinen tavoite ensi vuonna. Tänä vuonna puolustus taisi olla liian kokematon, vaikka hyökkäys hyvinä hetkinään oli todella vaarallinen. Steelersiä vastaan eväät eivät olisi riittäneet. Olisikohan välierätappiossa ollut vähän helpotustakin: Hangosta kun Savoon on aika pitkä matka. Kakkosessa tai kolmosessa pitäisi saada vähän matkoja lyhennettyä va

 • Hanko pelasi olosuhteisiin nähden yllättävän hyvän kauden ja paransi koko ajan palikoiden hioutuessa yhteen. Nyt jos vain saavat joukkueen innostumaan seuraavastakin kaudesta ja värvättyä muutaman hyvän uuden urheilijan, niin Rautamaljan lunastus on ihan realistinen tavoite ensi vuonna. Tänä vuonna puolustus taisi olla liian kokematon, vaikka hyökkäys hyvinä hetkinään oli todella vaarallinen. Steelersiä vastaan eväät eivät olisi riittäneet. Olisikohan välierätappiossa ollut vähän helpotustakin: Hangosta kun Savoon on aika pitkä matka. Kakkosessa tai kolmosessa pitäisi saada vähän matkoja lyhennettyä va

 • teksti karkasi… Kakkosessa ja kolmosessa pitäisi saada pelimatkoja lyhennetyksi jakamalla sarjat lohkoihin, kuten ykkösessä tehtiin, tosin kai eri syystä. Kyllä se paras sitten erottuu pudotuspeleissä.

 • 1-divarin lohkoja ei jaeta alueellisesti, vaan rankingin mukaan.

 • Mutta voisi jakaa myös alueellisesti pelaajien säästämiseksi. Alemmissa sarjoissa kun vaikeus pelaajien saamisessa mukaan pitkille pelimatkoille on enemmän sääntö kuin poikkeus, mikä vaikuttaa pelituloksiin ja ennen kaikkea antaa huonon kuvan katsojille. Toki parhaissa joukkueissa pitäisi olla myös paras ”moraali”, mutta harrastelijasarjoissa ei pidä vaatia liikaa.

 • Hangon menestys ja hyökkäyksen pisteet olivat mielestäni erittäin vahvasti #17 Lindholmin yksilösuoritusten varassa. Esimerkiksi pudotuspelissä Bouncersin puolustus pystyi todella useasti rikkomaan suunnitellun pelin, jolloin pelinrakentajan paikalta edellämainittu mies juoksi itse uudet ja pidemmällekin!

 • Hangon hyökkäyksen ongelma oli mielestäni ensisijaisesti pelikirja ja Lindholmin improvisaatio paikkasi sen puutteita omilla lahjoillaan. Paremmalla pelikirjalla tai sen sisäänajolla hän olisi tehnyt paljon enemmän jaardeja. #22 Ikpah oli myös todella vaarallinen ja jos #23 Lastunen olisi ollut terveenä, noiden kolmen varaan olisi rakentanut monipuolisen ja vaarallisen juoksuhyökkäyksen. Rissukalusto oli itse asiassa parempi (uudet + kokemus) kuin viime kaudella, mutta QB:n vaihtuminen kesken kauden sotki varmaan kuviot. Lindholm osaa kyllä heittää ja tuplauhan varaan voisi rakentaa tehokkaan heittopelin.

 • Varma voitto Kuopioon vai onko? Nämä pelit ei ole koskaan varmoja, Mikkeli voi hyvinkin voittaa. Vahinko että hanko ei voittanut olisi ollut kiva nähdä uusinta peli viimekaudella. Hangon peli oli parantunut kauden mittaa ja vain 1 pisteen ero aiheutti välierä tappion, vahinko. En tiedä noista lähteneistä mitä eroa viimekauteen, mutta kyllä hanko haastaa ensivuonna taas 2 div. Kärkijoukkueet.

 • Kakkosdivarissa Mikkeli on tehnyt hyvää työtä. VIime kaudella tiukassa pelissä kolmosdivarin voittanut seura on jo ainakin omasta mielestäni ylittänyt odotukset ja on nyt sarjaa korkeammalla vähintäin hopealla. Viime kaudella kolmosdivarin toiseksi tullut ECG putosi pleijareista. jotain on talven aikana tapahtunut helsinkiläisten touhuoilussa kun eivät ole Mikkelin tahtiin pystyneet parantamaan tekemistään vaikka hehkutust aon riittänyt niin valmennuksen kuin sixtareista tulleiden vahvistusten osalta.

 • @Kylmänä kakkoseen: Ei Bouncersin ja ECG:n välillä mitään ihmeellistä eroa ole ollut. Joukkueet pelasivat sopivasti ristiin Hangon kanssa ja tasapisteissä ECG veti lyhyimmän korren. ECG:hän voitti molemmat ottelunsa mikkeliläisiä vastaan.

  http://www.sajl.org/selaus/sarjataulukko.php?sarja=9&kausi=2015
  http://www.sajl.org/selaus/otteluohjelma.php?sarja=9&kausi=2015

 • Jep – jäimme kahden voiton päähän tavoitteestamme kyllä. En tiedä missä Mikkeli oli ratkaisevasti parantanut enemmän meihin nähden, kun ne kaksi voittoa heistä kuitenkin otimme. Ja vaikka Mikkeli pilke silmäkulmassa itse tittelin omii, niin meillä oli vielä pienemmät linjat ;)

  Tasainen sarja Hangon, Mikkelin ja meidän välillä oli, Hanko-kotipelissämmehän voitto oli lähellä. Voitto, jolla olisimme olleet kakkosena runkosarjassa. Nytkin olimme jaetulla kakkossijalla, eli neljäntenä ja ulkona pleijareista. Mutta otamme onkeemme ja teemme paremmin duunia talvella. Vähempää hehkutusta en lupaa :P

 • Hehkuttaa pitääkin ja kunnolla jokainen meistä kanntattaa omaa joukkuettansa, ja tämä olis varmaan hyvä oppia pikkuhiljaa jefussakin. Vaikka se oma joukkue häviää tai tippuu jatkosta niin silti se on paras. 2 div. oli tasainen jos ei oteta steelersiä huomioon ja ei sekään mikään super ylivoimainen ollut, hyvin vaan ovat tehnyeet asiansa ja tervemenoa ensikaudella 1 div.

 • Harmillisen yksipuolinen finaali. Onnea Kuopiolle, joka kyllä näytti kaikille muille tasonsa tänä vuonna!

 • Onnittelut Steelersille vakuuttavista otteista. Eka puoliaika oli todellista pelin hallintaa molemmin puolin palloa. Joukkueella on ehjä paketti, jolla pärjää hyvin ykkösessä. Soininen on niin hyvä QB, että vahvistukseksi voisi hakea kovaa bäkkiä. Tämä kausi on osoittanut, ettei jenkki-QB ole mikään tae onnistumisesta. Jopa liigassa Suomi-QB:t ovat paikanneet jenkkejä muutaman kerran niin hyvin, että sillä pelillä olisivat ansainneet paikan ykkösenä. Bialostok oli tällä kaudella ainoa rahan arvoinen värväys ykkösessä. Suomi-QB + jenkki RB tuottaa useimmin paremman lopputuloksen.
  Steelersissä Räsänen on kyllä potentiaalinen RB. Juoksulinjoissa oli vielä kokemattomuuden makua, mutta lahjoja kaverilla on vaikka mihin. Hyviä rissuja oli kokonainen arsenaali. TE saattaa olla toivelistalla, jos sellainen löytyy Europassilla. Puolustuksen takakenttä pelasi hyvin joukkueena. Tukimiehistä ei oikein saanut selvää, kun puolustuksen linja dominoi sen verran paljon MIkkelin hyökkäyksen linjaa. LB vai yleistakamies jenkeistä? Siinäpä pulma. Jos siis Steelers hamuaa ykköseen. Toivottavasti hakevat, sillä olivat nyt aivan väärässä sarjassa.

  Ja liitolle paljon kiitoksia molempien maljojen lähettämisestä suorana! Tämä on todellinen lahja faneille.

 • Go Eski! Lisämaustetta Bouncers-ECG -otteluihin ;)

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *