Northern Lights – Nordmen

Viimeksi muokattu 8.5.2022 18:57 46

(1-0)

31

(1-1)

14
1 2  
14 17 31
14 0 14

12.6.2022 klo 12:30 Castrén

Kaari

Lightsille voitto pohjoisen derbyssä

Gridiron Staff 14. kesäkuuta 2022 20:44

Northern Lightsin ja Rovaniemi Nordmenin välisestä ottelusta syntyi odotetusti mielenkiintoinen kamppailu, jonka Lights käänsi itselleen toisella puoliajalla.

Lue lisää

Kommentoi

 • Mielenkiintoinen matsi. NORDMEN voitti niukasti gatorsin mutta lights avaa kauden vasta nyt. Hyvä matsi tulossa. Striimiä tulossa?

 • Poroherrat ja euroshopper ukot joutais ruotsin sarjoihin pelaamaan

 • Jos aivosi ei tuota älyllisempää kommentointia niin voisit pysyä pois täältä.

 • XD
  No mikä hiton joukkue tuo kakkosdivariin QBn jenkkiyliopistosta, olkoon vaikka espanjan kansalainen ja sitärataa

 • Stream Lightsin YouTubessa sunnuntaina.

 • importtia Nordmeniläisissä oikein on? 😂 Rosteri vilisee espanjalaisia ja belgialaisia nimiä, ruotsalaisiakin? Kaiken päälle jenkkiQb kakkosdivarissa? Mitä helvettiä?! 😂 Eihän noista nimistä suoraan voi päätellä pelaajan olevan import, siksi kysyinkin että tietääkö kukaan moniko on ihan hankittu pelaamaan? Belgialainen ainakin väittää olevansa kansainvälinen ammattilainen ja pelaa Suomen kakkosessa?

 • Etelän pellet ikuisesti kateellisena ku jengi ympäri maailmaa haluaa muuttaa Suomen parhaaseen kaupunkiin. Mikäpä siinä samalla viskoa vähän palloa ja aiheuttaa elämäntapahäviäjille pahennusta.

 • Pitääkö kaikkien olla suomalaisia? Ruotsalaiset Luleåsta ovat pelannut monta vuotta jo Nordmenin riveissä eli ne on meidän omia. Rovaniemi on kansainvälinen kaupunki jossa on monen maalaisia ihmisiä. Tiiän että tää on vaikea ymmärtää te jotka eivät ole ikinä käyny täällä tai luulee että kehä kolmosen ulkopuolella ei oo mitään.

 • Alkuperäinen kysyjähän nimenomaan kysyi, että kuinka monta pelaajaa olette Rovaniemellä hankkineet vahvistukseksi? Kyllä kai jokaisessa kylässä nykyisin asuu kansainvälistä porukkaa, jotka saattavat harrastaa jenkkifutista.
  Nyt kumpikaan viisastelija ei vastannut varsinaiseen kysymykseen. Ilmeisesti nuo espanjalaiset Valenciassa ainakin?Belgialaisen? Jenkkikuupan? Lisäkysymys kuuluu, että minkä takia kakkosdivariin pitäisi hankkimalla hankkia vahvistuksia… 😂

 • No varmaan, kun ei muuten pelaajat riitä, mutta haluaa kuitenki pelata.

 • Täällä kyllä pahoitetaan mieli aina. Sitte kun on liian vähän ukkoja ja sen takia joukkue joutuu luopumaan sarjasta niin vittuillaan ja sitten kun joukkueessa on ukkoja niin vittuillaan. No joo toki importit ei sinänsä kakkos divariin kuulu, mutta eikö se ole kaikilla joukkueilla oikeus hommata niitä? Tekeekö Pohjonen jotain paremmin ku etelä?

 • tässä mieltä ole pahoitettu, vaan yritetty saada Nordmenin ukot myöntämään että ovat avuttomia, eivät kovin kummosia pelaamaan, ei valmennusta ja tarvitsevat vahvistuksia pärjätäkseen. Tämän vittuilun ovat ansainneet omalla toiminnallaan historiansa aikana, muun muassa Pinedan kanssa kikkaillessaan. Muutenkin ovat aina kuvitelleet olevansa jotain sateentekijöitä, kun tosiasiassa pelimiehet on ostettu muualta. Kakkoseen (tai jopa kolmoseen kuten näillä hölmöillä aikanaan oli) ei importit kuulu ja Rovaniemellä on yli 60tuhatta asukasta joista pitäs perinteisen rekryn avulla saada kyllä kakkosdivarijengi kasaan. Rovaniemi ei tee mitään paremmin vaan mauttomammin, pelkää häviämistä joka lopulta kuitenkin opettaisi jotain. Koko pohjoiseen tätä ei voi liittää, Oulu on rehellinen ja pitkät perinteet omaava porukka.

 • miksei importit kuulu lajiin :o

 • …ja Suomessa kaikkien pitää aina ja kaikkialla olla yhtä köyhiä.
  Rovaviemeläisten pitää kilpailla oman kylän pojilla mutta Helsinkiläisten ei, koska…. Niin?. En tiedä…

 • Rakhaat Laphalaiset,
  Teilhän menh kaksh edehlist khautta aivah pershiilleen, vaikkah olh ulukhomaitha myöthen thuotu vhäkeä. Lhaittakees omah khylän pohilla runkho kunthoon nih shuattasia yhkösesshii pärhjätä importhiloilla.

 • millään muulla jengillä mistäänpäin Suomea muka ollu importteja hankittuna kakkosdivariin? Rovaniemellä se on sääntö, ei poikkeus. Mautonta.

 • Jep sehän on tosi mautonta nostaa 2. divarin tasoa importeilla… Hyvä asia suomen jenkkifutiksen tason nostamisen kannalta. Menkää höntsään ja kaljottelemaan kolmos divariin esim tai vaihtakaa lajia kaikki te jotka jostain importeista valitatte :D

 • Siis alasarjojen tasoja tulee nostaa importeilla? Nyt äly hoi.

 • No siis miksi ei. Onhan tällä hetkellä tuo sarjatasojen välinen kuilu aika huima ja jos sillä saataisiin tasoitettua esim kakkosen ja ykkösen väliä niin onko se loppujen lopuksi niin kauhea asia

  Toki isompi ongelma on näissä sarjatasojen epätasaisuudessa joukkuemäärän ja -laadun osilta ja varsinki kakkosten parhaiden ja häntäpään porukoiden tasoero on järkyttävä sarjan sisälläkin. Toivottavasti ens vuonna kun viimein liitto voi laittaa pakan uusiksi nii laittaisivat ja samalla selkeät säännöt importeille. Ei kuitenkaan ykskään seura muuta toimintatapojaan koska muutama anonyymi kommentoija huutelee palstalla jonka maine on kivessyövästä seuraava, vaan ainoastaan selkeillä säännöillä saadaan pakka kasaan

 • No helvetti, totta joka sana. Ja samaa mieltä myös tuon kivessyövän kanssa :D Sarjajärjestelmä uusiksi ja import säännöt uusiksi, ehdottomasti. Tästä tais olla jokunen vuosi sitten Gridironin toimesta ihan artikkelikin, josss oli muistaakseni ihan toimiva konsepti.

  Mutta olen myös samaa mieltä nimimerkki @Ei:n kanssa.

 • Niin esimerkiksi kakkosen tasoa saadaan nostettua importeilla hetkellisesti, ne joilla ei ole importteja joko kehittyy kovempaan peliin tai sitten luovuttaa vitutukseen. Saadaan nopeampaa nostettua sekä kakkosen että ykkösen tasoa. Jos olet sitä mieltä että on parempi pelata ja junnata paikallaan hävettävän huonolla tasolla jollain suomirosterilla useita vuosia nopeamman kehittymisen sijasta niin siitä vaan. Nuorisolle myös erittäin tärkeää että kakkos divarissakin törmäävät parempiin pelaajiin kuin mitä suomesta tai siltä omalta paikkakunnalta löytyisi.

 • on erikoisia näkemyksiä 😂 mitäs mieltä alasarjojen importtien puolustelija on Pinedan kanssa kikkailusta? Nordmen peluutti jatkuvasti ja tietoisesti peliluvatonta Pinedaa sotkien sarjan voimasuhteita ja pahimmillaan koko kauden… Ei siinä(kään) ollut mikään muu kuin huono itsetunto ja pikavoiton tavoittelu kyseessä. Kuten ei muutoinkaan tässä Nordmenin alasarjojen importtihankinnassa.

 • Rollossahan on pitkät ja vankat perinteet tuoda ulkomailta importeja mutadivareihin. Viime vuonna harmittavasti kävikin niin että muillakin oli importeja ykkösessä (yllättäen) ja astetta kovempia kuin mitä kukkaron nyörit antoi periksi taustavaikuttajilla napapiirillä. Ei harmittanut henkilökohtaisesti yhtään katsoa ”tunti turpaan” joka matsissa, karma is a bitch sanotaan. On täysin älytön ajatus että Rovaniemi olisi niin kansainvälinen kaupunki että ihan kotikulmilta ja omasta rekrystä nyt on vaan sattunut puolijoukkuetta ulkomaalaisia. Tai en tiedä, ehkä joku rollolainen voi näin itselleen uskotella. Jännittävää että 3 kertaa suurempaan opiskelijakaupunki Ouluun ei ole tällaista ryntäystä osunut mutta jokainen tyylillään. Mutta sen verran pitäs kuitenkin löytyä penistä myöntää että ”joo, ei oo ukkoja niin hommattiin ulkomailta koska liitua on”. Tämmöset ”on erittäin tärkeää nuorisolle että törmäävät kakkosdivarissakin parempiin pelaajiin kuin mitä Suomessa on” jutut kuulostaa melko huvittavilta omaan korvaan :D. Kait sitä mantraa kun tarpeeksi talven pimeinä kuukausina peilin edessä hokee niin siihen alkaa itsekin uskoa

 • Joo munkin mielestä ihan puhdasta oman kuvan kiilloittelua nuo kakkosdivarin nostot importeilla ja Rollon kansainvälisyys. Kakkonen on puhtaasti harrastesarja ja sinne ei importit kuulu, piste. Nöyrästi vaan sitä runkoa rakentamaan kotimaisista pelaajista ja vauhtia vaikka sieltä kolmosesta jota parjasit, niin on kaikki muutkin tehneet tässä maassa. Jos se ei kelpaa niin vaihda lajia 😉🤭

 • Ihanaa vinkumista täällä jostain ö-luokan ulkkareista samalla kun osa porukoista tuo kentälle armeijallisen vaahterapelaajia koska voi ja säännöt sallii sen. Laitetaan 2 joukkueet pelaamaan omilla pelaajilla ja otetaan samalla kaikki liian hyvät pelaajat helvettiin kikkailemasta mutasarjoista kun laittavat voimasuhteet vinksalleen. Ai jehna kun tulee hyvä 2.divari eiks je?

 • Rovaniemellä on voiton resepti. Ulkkareita rosteri täyteen ja kotipelit sunnuntaille niin päästään takas voittokantaan. Yhtä oksettavaa porukkaa kun siinä rovaniemeläisessä dokumentissa, jossa etsittiin petteriä

 • Kukaan ei kertonut, että huipulla on yksinäistä /
  kaikki vaan sanoi, että siellä tuulee /
  ja pirusti

  https://www.youtube.com/watch?v=rPeJmSPQ6Ro

 • Ei kai kukaan täällä ole väittänyt etteikö Rollossa ole ostettuja importteja? Ne on ja pysyy, mutta en näe sitä henkilökohtaisesti ongelmana vaan hyvänä juttuna. Tulee kovempia pelejä puolestaan ja vastaan ja se on eittämättä hyvä juttu kaikille.

 • Olisi mielenkiintoista tietää mistä nämä rolloille katkerat vonkujat ovat kotoisin?

 • ”ja kotipelit sunnuntaille niin päästään takas voittokantaan”

  Tää on kyllä säälittävimpiä kikkailuita mitä on tullut suomijefussa nähtyä. Ihan ku Rovaniemi pelkäisi reiluja kamppailuita. Varmasti tosta subutexkylästä löytyis lauantaipäivillekin joku neulavapaa kenttä jossa vois pelata.
  Ja samaan aikaan rovaniemeläiset kiukuttelee jos joutuu/joutuisi pelaamaan sunnuntaisin etelässä.

 • Näyttihän noi muutkin pitävän kotipelejä sunnuntaisin. :D

 • Ainoa kotiottelu, jonka Nordmen pelaa sunnuntaina tänä vuonna, johtui siitä, että joku pesäpalloturnaus oli varattu kaikki kentät samalle viikonlopulle jo vuonna 2021. Rovaniemellä on listalla noin 35 Rovaniemellä asuvaa pelaajaa. Heidän kykynsä saada ulkomaalaisia pelaajia pelaamaan heille johtuu siitä, että he ovat kohdelleet entisiä tuontipelaajiaan hyvin. Monet heidän ruotsalaisista pelaajistaan ovat pelanneet heidän kanssaan vuodesta 2018 lähtien, ja uusilla ruotsalaisilla tulokkailla ei olisi ollut mahdollisuutta pelata missään lähempänä kotiaan Ruotsissa. Pineda on poissa eikä koskaan palaa Nordmenin luo. Suurin osa nykyisen listan pelaajista ei edes tiedä kuka hän oli. Lopeta itkeminen.

 • Niin ylemmiltä tasoilta saa tuoda max5 ukkoa alas pelaamaan, ja mikä joukkue on niin tyhymä että tois liiga pelaajia kakkoseen hajoamaan?
  Ps mehän ollaan kaikki entisiä rovan pelaajia jotka ei saanu peliaikaa impotenttien takia

 • Markku: Johannes, me ollaan synnytty uudestaan nordmenin vaihtopelaajina.
  Johannes: Ei jumalauta

 • Niin alaspäin saa viedä 5, mutta jos ne on merkattu jo alunperin alempaan joukkueeseen kun niitä saa viedä helpommin ylöspäin niin kappas niitä olikin 15…

 • Ja olikos se niin että alle 21 vuotiaita noi pykälät ei koske. Eli käytännössä wolvojen edari voi pelata 2 dirreä. Tämä mahdollistaa Turon ja Iston egon noston. Joitakin vuosia sitten Jabari pelasi wolvojen kakkosjengin qb: na. Rovaniemen importti juttu pieni ongelma tähän nähden

 • Joinakin vuosina Rojo pelasi 3-divarissa Wolvojen kakkosjoukkueen kuuppana ihan vieraspeleissäkin. Vain luoja tietää miksi mut se ei sinällään poista sitä faktaa että tuo Nordmenin vuosia jatkuneen pelleilyn (Pineda, espanjalaiset, ”jenkkiQB jne.”) korjaamiseen ainakin omissa silmissä vierähtää vielä jokunen kausi. Näyttää tosin jatkuvan edelleen että sinällään saa odotella tovin tai ehkä jopa kaksi

 • Kyllä tuo QBn tuominen kehittää omaa joukkuetta heittopelin treenaamisessa, niin hyökkäyksen kuin puolustuksenkin osalta. Ne värittää kellä on liitua ja eu-importteja voi tuoda miten haluaa, ja ehkä jopa kannattaa jos tavoite on ylemmissä sarjoissa. Tosin viime kauden ykkösessä perseilyn jälkeen Rollolle olisi ihan liiton puolesta voitu ”ehdottaa” täksi kaudeksi välivuotta.

 • Lopputulos 31-14 (14-14)

 • Eli toisin sanoen mielestäsi divareissa tai yleisesti suomijefussa on liikaa porukoita kun noita välivuosia ehdottelet? Turhaa vinkua mistään alimittasesta 1.divarista ja pienistä liigasta jos seuroja pystyy noin helposti laittamaan sivuun. T:piti olla 3 lohkon 2.divari… ääliö

 • Oulu!!

 • Rovaniemelle ostohousut jalkaan ja Espanjaan lisää shoppailemaan. You were the North!!

 • Rovaniemellä rahaa on. Haetaan importit että pärjätään kakkosessa ja sitten voidaan mennä taas ykköseen häviämään ja selittelemään tai jättämään leikki kesken kun ei olekkaan enää kivaa.

 • @miksei yks syy importtien peluuttamisen vastustamiseen liittyy aika paljon ne kustannukset alasarjoissa. Suomessa taitaa olla vain yks joukkue joka on taloudellisesti pystyny pelaamaan muukalaislegioonalla ja se löytyy pohjanmaalta ja nostan hatun että ovat saanu lompakon kestämään siinä.

 • Niin kyllä Vaasalaiset on hyviä

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *