Nordmen – Bears

Viimeksi muokattu 10.5.2015 11:54 23

(4-3)

07

(7-0)

18
1 2  
7 0 7
12 6 18

25.7.2015 klo 16:00 Rovaniemi

Kaari

Bears varmisti kolmosen runkosarjan voiton

Gridiron Staff 27. heinäkuuta 2015 18:44

Porilaisjoukkueen palkintona on suora paikka välieriin – kotiedulla varustettuna tietenkin.

Lue lisää

Kommentoi

 • Nordmen vie ja karhut vikisee. Pisteet jää tänne ja karhuilta menee mahdollisuus puhtaaseen recordiin tällä kaudella.

 • Niinpä niin ja sitten voitte taas heräillä todellisuuteen..

  Bears vie pelin selvästi. Ei auta ulkomaan avut tällä kertaa, ja jos joudutte pelaamaan sillä teidän Suomi QB:lla, niin saatte pelissä enintään 3 krt uudet yritykset.

  Tulos: 7 – 28

 • Porilaiset ottanut opikseen 2007 kaudesta ja lähtee hupireissulle pohjoiseen vaan…

 • 7-18 tais olla ottelun tulos. Pori otti ansaitusti pisteet ja tasainen matsi!

 • Eikö edes tuomarit pystyneet vetämään tällä kertaa kotiinpäin lopputulosta? Sitähän se kotietu tarkoittaa.

 • Vähän meni veikkaus pieleen. En odottanut, että pojat oikeasti lähtisivät reissuun niin pienellä porukalla. Mutta melko selkeä voitto silti. m.o.t.

  Bears videoi pelit. Kai se karsii ne törkeimmät kotiinvedot pois.

 • Parempi voitti. Mikä pieni porukka? 25 jätkää oli pukeissa. Ja eivät kuvannu itse peliä eikä tullu heiltä yhtään ainutta negatiivistä kommenttia tuomareiden toiminnasta

  Itse pidin ennen kauden alkua ja poria ennakkosuosikkina

 • My bad, että tulkitsin Sampsan ennakosta Bears:n lähteneen reissuun paljon pienemmällä porukalla.

  Tuomaritoiminta pohjoisen kaupungeissa (erityisesti Oulussa) on välillä ollut todella räikeää kotiinpäin vetämistä. Hienoa, jos/kun on niin, että Rovaniemi Nordmen haluaa voittaa rehdisti eikä tuttujen tuomareiden ansiosta.

 • Loistavaa, että ulkomaanimportteja 3. divisioonassa käyttävä joukkue ei voittanut. Jari, näin teidän pelin Kotkassa ja olit ilmeisesti silloin pelinrakentajana. Sillä kokoonpanolla ja pelinrakentajapelillä olisitte hävinneet Porille vähintään 50-0.

 • Noi Sampsan kirjoitukset on mutua ja siksi ne kannattaa lukea varauksin. Totuuden pohjaa niissä ei ole pl jutut jotka koskee Hämeenlinnaa

 • Kuten faneille.comin ennakossa oli että villeimpien huhujen mukaan.

  Joo pelasinhan mie kotkassa. Sattu huono päivä ja muutama iso virhe jonka jälkeen korttipakka hajosi aika totaalisesti.

  ei kaks pelaajaa ratkaise peliä pelkästään. Eikä eilinen peli ollu samanlaista pistejuhlaa kuin esim kotka vs pori vaikka ”importit” eivät puolustuksessa juuri pelannu.

  Ai niin ja peli oli viimeisen neljänneksen puolivälissä vielä 7-12 jolloin kaikki oli mahdollista että en tiiä selvästä pelistä

 • Tottakai kaksi pelaajaa voi ratkaista otteluja. Yksikin pelaaja voi ratkaista otteluja. Otetaan esimerkiksi vaikka viime kauden Vaahteraliigan mestari Helsinki Roosters, joka runkosarjassa hävisi Seinäjoelle 45-0 kun 1. pelinrakentaja oli poissa. Myös tämän kauden Tampere ja Hämeenlinna ovat hyviä esimerkkejä siitä kuinka paljon yksikin import-pelaaja voi merkitä joukkueelle.

  Tottakai hyvä pelinrakentaja ja hyökkäys vaikuttaa myös siihen miten paljon oma joukkue päästää pisteitä. Hyvä hyökkäys pystyy pitämään palloa omalla joukkueella ja poissa vastustajan hyökkäykseltä. Huono hyökkäys tai pelinrakentaja sen sijaan menettää pallon usein vastustajalle antaen heille hyvän kenttäaseman tai jopa suoraan pisteitä maalien muodossa niin kuin teille Kotkassa kävi. Voin laittaa aika paljon pantiksi sen puolesta, että Poria vastaan importit pelasivat merkittävästi myös puolustuksessa ja että niin tulee käymään myös seuraavassa pelissä Nokiaa vastaan.

  Mielestäni on lähinnä säälittävää 3. divisioonatasolla tuoda joukkueeseen ulkomaanimportteja mutta sehän on vain minun mielipiteeni eikä sillä sen suurempaa merkitystä tietenkään ole.

  Kotkalta loukkaantui 1. pelinrakentaja Poria vastaan aikaisessa vaiheessa peliä. Eilinen peli olisi ollut aivan erilainen, jos teille olisi tapahtunut vastaavaa.

 • Ja edelleenki mitä sitten vaikka tuli pohjanoteeraus kotkassa? Ihan varmasti jokaisella pelaajalla on se yks peli mikä on menny totaalisesti penkin alle. Niitä sattuu mutta niistä on mentävä yli vain. Oppirahoja maksetaan kämmeistä.
  Itse olen saanu tuon kotkan pelin epäonnistumiset pois mielestä ja olen pelannu senki jälkeen hyviä pelejä ja downeja.

 • Huomasit varmasti, että maininta Kotka-pelistä oli vain sivuhuomautus eikä missään nimessä edellisen viestini pääsisältö.

 • ”Mielestäni on lähinnä säälittävää 3. divisioonatasolla tuoda joukkueeseen ulkomaanimportteja mutta sehän on vain minun mielipiteeni eikä sillä sen suurempaa merkitystä tietenkään ole.”

  Millä tavalla säälittävää? Miten se eroaa esim siitä että kolmosen jengi maksaa suomalaiselle pelaajalle että saa vahvistusta joukkueeseen?

 • Mutta maksetaanko noista ”importeista” että pelaavat?

 • Mikä kolmosen joukkue maksaa suomalaiselle pelaajalle?

  Kai tuossa ajetaan eniten takaa sitä että kai sitä pitäisi pystyä pärjäämään edes ykköseen asti ennenkuin aletaan ostopelaajia hankkimaan. Toisaalta en todellakaan tiedä miten ulkomaan avut ovat rolloon päätyneet, voihan olla että niillä on jotain muita siteitä jotka ovat paikkakunnalle tuoneet. En olisi tälläisten pelaajien pelioikeuksia poiskaan ottamassa.

  Vaan ihan turhaa lätinäähän tämä on. Pelaajilla on pelioikeus ja tulevat pelaamaan loppukauden. Jos asiaan halutaan muutosta lienee liittokokous ainut paikka vaikuttaa.

 • Pömppå, oletan, että tuo sinun kysymyksesi oli retorinen eikä ansaitse vastausta. AK siihen jo silti hyvin vastasi. Lisätään vielä myös se, että onhan tuo säälittävän lisäksi noloa niitä neljää pelaajaa kohtaa, joiden pelipaikan kaverit vievät pelaamalla sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa. Pelaajat ovat todennäköisesti treenanneet kauden alusta lähtien, maksaneet kausimaksut yms. ja sitten heille ilmoitetaan toisen pelin jälkeen, että ihan hyvin olette vetäneet mutta nyt tulee vähän vahvistuksia, jotta me voitetaan tämä 3. divioona! Yksityiskohtia en tunne mutta mahdollisesti kaverit ovat jopa joutuneet osallistumaan tuontipelaajien kuluihin omasta pussistaan. Ei siinä mitään. Hienoa, että Nordmenin joukkueessa on niin hyvä koheesio, että tällaiset pikkujutut eivät aiheuta ongelmia. Mutta itseäni tuollainen toiminta tällä tasolla ihmetyttää ja en voi tuollaista joukkuetta kannattaa, vaikka tuskin se ketään liikuttaakaan.

  Viitaten tuonne aikaisempaan viestiin… Sen nyt tähän voisi vielä lisätä, että itselle tuollainen voitto, joka on saavutettu sillä, että ollaan tuotu ulkomailta vahvistuksia,. vaikka kukaan muu ei sarjassa niin tee, maistuisi yhtä hyvältä ja ansaitulta kuin voitto, joka saavutettaisiin sen takia, että tuomarit vetäisivät kotiinpäin.

 • Faneille.com selvitti vähän Rovaniemen ulkomaalaisten taustoja: https://faneille.com/jefu/kohti-tinamaljaa-viikko-8-isojen-otteluiden-viikonloppu/

 • Sampsa, kun nyt olit selvittänyt Rovaniemien ulkomaalaisten taustaa ja kirjoittanut Rovaniemeä puoltavan kirjoituksen osana ennakkoa, niin ei sinulle sitten tullut mieleen samalla kysyä, että onko tosiaan niin, että kyseiset kaksi kaveria (Cosin ja Bonet) maksavat muiden pelaajien tapaan itse täydet kausimaksut, lisenssit, vakuutukset, asumisensa, muun elämisensä ja lentoliput Suomeen ja takaisin? Jos näin on, niin sitten kaverien pelaamisessa ei ole ongelmaa ja tunnustan olleeni väärässä. Olen kuitenkin valmis tämänkin asian puolesta laittamaan paljon pantiksi, että noin tilanne ei ole.

 • Olen nähnyt Rovaniemen espanjalaisten pelaavan. Kaverit ovat tottakai hyviä pelimiehiä, mutta eivät mitenkään tarpeettoman kovia kolmoseen. Urheilullisia lajin tuntevia sällejä tottakai…mutta eivät kuitenkaan sen enempää. Ei puhuta mistään NFL-mörssäreistä.

  Miksi ulkomaalaisten kavereiden pitäisi maksaa täydet kulut, jos asia ei joukkueen sisällä ole ongelma? Onhan päivänselvää, että kaverit tuovat Rovaniemen joukkueelle lisää lajituntemusta ja helpottavat myös valmennuksen työtä. Rovaniemen joukkueen kanssa kannattaa muistaa, että resursseja on heilläkin vähänlaisesti. Varmaan sama koskee monta muutakin seuraa. Puheet neljän kaverin pelipaikan viemisestä on hitusen liioittelua. Teoriassa joo, mutta käytännössä ei. Kyllä pelimiehet aina kentälle kaavitaan.

  Kumpuaako vihaisuus siitä, että tuonti-QB nostaa ”liikaa” Rovaniemen joukkueen tasoa? Mun laskujen mukaan kukaan ei ole tämän kesän kolmosessa voittamassa Vaahteramaljaa tai Super Bowlia. Varmaan pääpaino jokaisella joukkueella pitäisi olla oman toiminnan kehittäminen. Kyllä Nordmen on ihan täysin voitettavissa myös suomalaisin voimin.

 • Tulee mieleen jääkiekko, Billy Tibbetts ja hifk-fanit. Kun mies tuli Hämeenlinnaan pelaamaan, hifk-fanit (muutama, ei pidä yleistää kaikkiin) meuhkasivat Jatkoajan foorumilla miten moinen ihmissaasta ei tulisi koskaan pelaamaan heidän joukkueessaan. Sitten kun mies vaihtoikin seuraa hifkiin, niin johan muuttui äänensävy ja ihmissaasta olikin vain väärin ymmärretty ja varmasti mukava ihminen.

  En ymmärrä mikä ihmeen missio ET:llä on kritisoida Rovaniemeä ulkomaalaisista pelaajista? Meinaako hän että jos omaan III-divarin jengiin kävelisi harjoituksiin kaksikko joka kertoisi että haluaa pelaamaan, heille sanottaisiin ”ootte liian hyviä, lähtekää menemään!”. On helppoa olla periaatteellinen ja tekopyhä kun tilanne ei tule omalle kohdalle. En usko että yksikään III-divarin jengi on pistänyt ukkoa pihalle sen takia että joku olisi liian hyvä. Kyllähän tuolla viime kaudellakin viiletti vaahteratason ukkeleita kentällä välillä.

  Puheet siitä että ”importit” vievät pelipaikat on vähän sama kuin että mamut vievät työpaikat. Kun katsoo miten monella ukolla Rollo on esim. vieraspeleissä liikenteessä, niin kyllä siellä varmasti on peliaikaa luvassa osaaville ukoille.

 • Tuolla aikaisemmin vertasin siis EU pelaajaa siihen että seura ottaa ja maksaa jollekin suomalaiselle että pelaisi heidän joukkueessaan. Karkeana esimerkkinä nyt vaikka että Malmi Blazer tekisi diilin Miron kanssa ensi kaudesta 4. divisioonassa.

  Rahasta ei puhuttaisi julkisuudessa mutta pelaisiko Kadmiry 4. divisioonaa ilman mehevää kasaa taaloja? Mutta jos Blazer löytää Euroopasta pelaajan joka haluaa viettää suomessa pari kuukautta ja vähän pelata fudista sekä saa siitä safkat ja lennot, niin johan on itku markkinoilla.

  Kyllä me ollaan oikeasti takapajula ja juntteja. Jos itsellä ei rahkeet/tieto/taito/uskallus/resurssit riitä niin ei saisi kukaan mukaan tehdä mitään? Pitäisikö junioritoiminta kieltää ylemmillä sarjatasoilla koska siitä tulee pitkässä juoksussa heille kilpailuetua?

  Aukaiskaa ihmiset silmänne ja antakaa seurojen tehdä asiat niinkuin parhaaksi näkevät – tai menkää niiden seurojen hallituksiin ja toimihenkilöiksi neuvomaan mikä on oikein ja mikä väärin. Loppujuoksussa pinnalle jää kuitenkin se paras ja ensivuonna kukaan ei muista ketä siinä joukkueessa pelasi.

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *