Jaguaarit – Wolverines

Viimeksi muokattu 21.4.2018 14:01 27

(0-1)

12

(1-0)

42
1 2  
6 6 12
35 7 42

5.5.2018 klo 12:00 Jyväskylä

Kaari

Miesten sarjat käyntiin ennen äitienpäivää

Tuomo Tomperi 21. huhtikuuta 2018 18:13

Jyväskylän Jaguaarit isännöivät kakkosen avausottelua 5. toukokuuta. Vaahteraliiga käynnistyy kahden ottelun voimin viikkoa myöhemmin Helsingissä ja Tampereella.

Lue lisää

Wolverines Blue kauden avausvoittoon Jyväskylässä

Gridiron Staff 5. toukokuuta 2018 20:52

II-divisioonan avauksessa Helsinki Wolverines Blue päihitti isäntäjoukkue Jaguaarit selvin lukemin.

Lue lisää

Kommentoi

 • wolvot lähtee reenaamaan ykkösjengillä, kuka valvoo siirtomääriä ja yleensäkin siirtoja?

 • Tottakai Wolvot toimii juuri noin ilman pienintäkään epäilystä. Ne voimavarojaan järkevästi ja pitkäjänteisesti rakentaneet seurat, joilla on oikeasti resursseja mahdollisuus käyttää kakkosjoukkueitaan strategiansa toteuttamiseen, tämä systeemi toimii juuri noin. Erilaisten siirtojen joustavuutta on lisätty vuosi vuodelta yhä enemmän. Tämän tavoitteena on kannustaa seuroja kehittämään toimintaansa laajemmalle ja kestävämmälle pohjalle.

  Käydään nyt kertaalleen läpi tällä palstalla nämä säännöt niin ei tarvitse asiaan toiste puuttua.

  Pelaajien pelioikeuksia valvotaan pääosin virallisten ottelupöytäkirjojen perusteella. Pelaajatasolla mitään varsinaista siirtojen määrän rajoitusta ei ole, mutta 23.8. jälkeen pelaaja ei voi enää vaihtaa joukkuetta. Joukkuetasolla, kuten tässä Wolverines-tapauksessa siirtojen määrää ei ole rajoitettu, mutta ylemmän sarjatason joukkueesta siirretyistä aikuisista pelaajista voi alemman sarjan joukkueessa pelata samassa ottelussa enintään 10 pelaajaa ja alemman sarjatason joukkueesta siirretyistä aikuisista pelaajista voi ylemmän sarjatason joukkueessa pelata samassa enintään 20 pelaajaa.

  Jos Wolvojen osalta haluat nähdä vaivaa ja katsoa kumpaan joukkueeseen jonkin tietty pelaaja on kauden alussa kiinnitetty, käy se helposti klikkaamalla pelaajaa Wolvojen nettisivun rosterista. Pelaajan henkilökohtaisessa pelaajakortissa lukee joko Gold tai Blue. Ja jos olet oikein pilkunviilaaja niin huomioithan, että juniori-ikäisten pelaajien (U21) osalta siirtoaikoihin tai lukumääriin ei liity seuran sisällä rajoituksia.

  Divarissa sisäinen joukkuesiirto ilmoitetaan ottelupöytäkirjaan kirjaamalla. Jos siirron osapuolena on liigajoukkue tulee siirrosta ilmoittaa vuorokautta ennen peliä. Pelaajan siirtyessä ”farmijoukkueesta” toiseen, pelaaja voi pelata aikaisintaan seuraavana päivänä edellisestä aikuisten sarjoissa pelaamastaan ottelusta. Samalle päivälle ei siis saa sentään buukata pelejä samalle hemmolle.

  Itse nostan isoa hattua Wolverinesille sekä muille seuroille jotka ovat lähteneet panostamaan omaan pelaajatuotantoon sekä juniori- että late-entry pelaajien osalta. Sen sijaan, että itse vollottaa tällä palstalla muiden meininkiä kannattaisi lähteä kehittämään omaa toimintaa rohkeasti muita kopioiden. Jos taas valittajat eivät ole itse mukana seurojen toiminnoissa on vollottaminen täysin turhaa.

  Ja aina on ne toiset polut viedä joukkuetta (ei siis seuraa) kohden menestystä. Hämeenlinna Huskien polku on se rahan ja velan polku jolla voi saavuttaa hetkellisesti jopa mitalin. Roosters on taas valinnut polukseen sen toisen vaihtoehdon jossa imuroidaan muiden työn tuloksia omaan rosteriin. Roostersinkaan strategia ei ole kuitenkaan helppo toistaa. Hyvän pelaajaimun taustalla on kuitenkin rautaisen kova organisaatio, hyvä valmennus, korkealla olevat tavoitteet sekä mahdollisuus kansainvälisiin peleihin. Toisin siis kuin edesmennyt Hämeenlinna, Roosters ei houkuttele pelaajia taloudellisilla eduilla.

 • Hei, tässä linkit Jaguaarit vs Wolverines Blue -uutisoinnista kiinnostuneille:

  ENNAKKO JA ALUSTAVAT KOKOONPANOT
  http://www.jaguaarit.com/kauden-avaus-jaguaarit-vs-wolverines

  MUUTA AIHEESEEN LIITTYVÄÄ:

  http://www.jaguaarit.com/teemu-hautakangas-jaguaarien-2018-pelinrakentaja

  http://www.jaguaarit.com/amerikkalainen-josh-hand-jaguaareihin

  http://www.jaguaarit.com/kuopio-steelersista-kuusi-terasmiesta-jaguaarien-avausotteluun

  http://www.jaguaarit.com/syopa-vaarantaa-santtu-tuvialan-kauden-jaguaarit-perustaa-kerayksen-syopasaation-hyvaksi

  Mikäli haluat tukea Jaguaarien ja Santtu Tuvialan TACKLE CANCER WITH JAGUAARIT-keräystä Syöpäsäätiön hyväksi jollakin summalla, mutta et pääse matsiin, voit tehdä lahjoituksen suoraan keräyksen sivun kautta:

  http://oma.syopasaatio.fi/oma-kerays/5-8400

 • ”Jos Wolvojen osalta haluat nähdä vaivaa ja katsoa kumpaan joukkueeseen jonkin tietty pelaaja on kauden alussa kiinnitetty, käy se helposti klikkaamalla pelaajaa Wolvojen nettisivun rosterista. Pelaajan henkilökohtaisessa pelaajakortissa lukee joko Gold tai Blue.”

  Niin no tuollahan lukee jenkeilläkin ”Blue”…

 • Tietty. Yhdellä jengillä 2 sarjaa. Ja tämä on hienoa muka.
  Tekispä ton joku kätkössä ja väittäis hyväksi lajille.

 • Hieno on se, että seuralla on (oikeasti) lähes sadan pelaajan rinki joka mahdollistaa kolmeen miesten sarjaan osallistumisen. Se joka kirjoitti Wolvojen jenkkien olevan BLUE-koodattuja rosterissa ei taas ole ihan ajan tasalla näistä jutuista. Blue-koodattuja ovat kaikki, jotka ovat edustuskelpoisia II-divisioonassa ja näihin lasketaan 2xJohnson, Still & Thomas, joilla kaikilla EU-status. USA-statuksen pelaajilla on pelaajakortissaan ”edustus”-leima.

  Ymmärrän niiden katkeruuden jotka eivät ole onnistuneet rakentamaan voimavaroistaan vastaavanlaisia kuin Wolvoilla. Samalla tavalla aivan liian monet ovat katkeria Roostersille seuran vetovoimasta ja Royalsillle ammattimaisesta taustaorganisaatiosta.

  Hyväksyn kritiikin nopeasti rahalla rakennettuja juttuja kohtaan. Sen sijaan katkeruus yllä mainittujen seurojen meininkiä kohtaan on lähinnä kateutta. Rakentakaa itse sellaisia juttuja joista muut ovat kateellisia sen sijaan että itkette ja ulisette puskista.

 • Wolvoilla on tosiaan paljon pelaajia kuten viime kaudellakin. Etukäteen piti olla varma nousija Vaahteraan, piti vaan pelata divari alta pois. Ylivoimaiset resurssit pääkaupungissa. Mikähän oli seuran menestys kaikissa pelatuissa sarjoissa, mukaan lukien junnut..?

 • Kyllä ja odotettavissa tiukka peli jyväskylää vastaan. Wolvoilla sunnuntaina u19 peli, aloittavat goldin pelaajat valmistautuu croco peliin pitämällä treeni vapaan vkl. Ottaen huomioon Kuopion vahvistukset niin veikkaus 35 – 28 .

 • Joku Wolvoille katkera kyseli seuran menestystä menneellä kaudella ja oli pakko katsoa miten meni. Itse pidän seuran suurimpana saavutuksena sitä, että kaikissa sarjoissa pelasi seuran joukkue ja kuka tahansa voi päässään laskea taustaorganisaation vaatimuksia tuohon suoritukseen. Vain yhdessä sarjassa (naisten II-div) seuran joukkue ei yltänyt Playoff-peleihin.

  Kun urheiluseuran toimintaa kehitetään voidaan valita tie jossa vain edustusjoukkueen menestys on mittarina seuran onnistumiselle. Olkoon Huskies esimerkkinä tämän ääritilasta. Sitten on niitä, jotka kehittävät seurayhteisöä kokonaisuutena. Yksi näistä pitkän aikavälin suunnitelmalla toimivista on Suomessa Wolverines.

  Alla vielä nopeasti skannattu näkymä Wolvojen menestykseen kaudella 2017. Itse nostan ison peukun noille kokonaisuutena. Tällä kaudella on SAJL:n sarjoissa jaettu vasta yksi virallinen suomenmestaruus jonka voitti Wolverines-organisaation joukkue.

  Miehet
  I-divisioona, 2. sija, loppuottelu
  II-divisioona, 3. sija, välierä
  IV-divisioona, 3. sija, välierä
  Naiset
  Vaahteraliiga, 1. sija, Vaahteramalja
  II-divisioona, 7. sija
  Nuoret
  U19, 2. sija, finaali
  U17, 3. sija, välierä
  U15 (SM), 4. sija, välierä
  U15 (div), 1. sija, finaali

 • paljo peli

 • Miuta vaan vituttaa kun ei viitsitä laittaa aineen esille mitään kesken pelin. Edes joku katsoja. Mutta ei.

 • 12-42

 • Millaisella porukalla wolvot liikenteessä?

 • Wolvot starttas pelin sekoituksella, jossa oli mukana pääsääntöisesti jatkossa divarissa esiintyviä kavereita ja kakkos divarissa kesänsä viettäviä pelimiehiä. Rojo siviileissä koko matsin sivurajalla. Peli oli selvä jo ennen puoliaikaa ja sen jälkeen vastuuta jaettiin tasaisesti. Tanskan mies starttasi pelinrakentaja ja Drockila kävi pelaamassa loput downit. Pelistä itsessään ei nyt hirveesti jäänyt kerrottavaa. Wolvot kävi hiomassa pahimmat ruosteet pois alta, Jaguaarit teki virheitä ja loppu pelailtiin. Kenenkään ei tarvi mieltänsä pahoittaa, että ykkösen miehet kävi hakemassa pelin alusta repsejä tuleviin koitoksiin eli peli ei siihen ratkennut.

 • maksoko k aI Ko NEn tosta maininnasta jaguaarien rapsassa?! Ei saatana mikä seppä! Helppo pelikirja jokaisen joukkueen hyökkäykselle, juoksee vaa k aiKOsESta yli joka downilla! Missäs aisapari Sampsa pelaa nykysin? Pelaako missään?

 • Paljonko RoJo painaa tänä kesänä?

 • Anssi pelasi hyvin.

 • raportti! Pelihän on todellakin selvä jos W on johtanut jo ekan puoliajan jälkeen 35-6 tai 35-0 tms… Pelin luonne muuttuu täysin eikä toisen puoliajan suorituksilla niin hirveästi ole väliä varsinkin jos J hävisi toisenkin puoliajan eikä saanut mitään varsinaisesti aikaiseksi? Saapa nähdä mikä on J todellinen taso perus kakkosdivari joukkueita vastaan, Wolvoilla nämä ykköskorin ukot vaikuttaa niin pirun paljon peliin…

 • Eilen käytiin keskustelua Jaguaarien Anssi Kaikkosesta. Yksi kommentti toi mieleen viime vuonna käydyn keskustelun, jonka sävy oli pilkkaava ja jonka kaltaista keskustelua en halua sivuston ylläpitäjänä kannustaa.

  Jätin nyt jätetyn kommentin sikseen, mutta pyydän lukemaan tämän viestin tulevaisuutta varten.

  Jokainen Gridironia vähänkään pidempään seurannut on varmasti huomannut, että palstalla myös negatiivisen palautteen antaminen on sallittua. On silti olemassa aiheita, joista kirjoittaessa kannattaa noudattaa varovaisuutta.

  Varsinkin henkilöön menevissä kommenteissa on syytä olla tarkkana. Jos kommentti liittyy yksityishenkilön toimintaan lajin parissa ja pysyy sävyltään asiallisena, liikutaan lähtökohtaisesti selvillä vesillä. Jos kuitenkin kommentin substanssi lähentelee nollaa ja tarkoitus on pilkata ihan vain pilkkaamisen ilosta, kannustan miettimään vielä toisenkin kerran ennen kommentin lähettämistä.

  Kannattaa muistaa, että Gridiron on laajalti luettu media ja sivustolle kommentoidessaan pitää julkisen puheenvuoron. Kommentoidessaan on hyvä ajatella asiaa tästä näkövinkkelistä. On olemassa kommentteja, joiden lukeminen ”sisäpiirin ulkopuolelta” on varsin vaivaannuttavaa.

 • On kyllä huomattu että aika pidäkkeetön loanheitto on sallittu tällä pastalle. Se tuntuu tällä hetkellä olevan palstan suurin anti suomijefulle. Negatiivisten asioiden kommentointi ja kritiikki on ihan ok, mutta ikävä kyllä suurin osa kommenteista on täysin asiatonta jefuaktiivien mollaamista ja lannan levitystä.

 • Saisiko järkeviä kommentteja: Karppisen puolustussysteemin tuntee joka joukkue niin mihin sinne kannattaa iskeä? Entä millä Koikkalainen hyökkäysveturia hidastetaan?

 • Ainakin pari kautta sitten Karppisen skeema perustui puolipeittoihin ja kahteen syvään safetyyn, joten kaikenlaiset motionit ja shiftit ennen peliä hidastaa puolustusta, ja pakottaa chekkaamaan myös pitkät crossaavat kuvat on vaikeita puolustaa, kuten combot post/wheel ja post/corner.

  Roon hyökkäyksen myrkkyä on agressiivisuus, pressi peitto ja erilaiset kuuden miehen blitzi combot.

 • Karppisen boxia haastamaan.. sieltä löytyy eniten liikuteltavaa.. Tarkoitit varmasti BCn veturia joten arvelusi on turhaa.

 • Mitä on kahden syvän puolipeitot ja miksi shiftit ja motionit on siihen lääke?

 • En ole alkuperäinen kirjoittaja, mutta tässä tarkoitettiin varmaan puolustussysteemiä, jossa vasen ja oikea puoli puolustuksen takakentästä pelaa eri puolustusvastuilla. Vastuut määräytyy hyökkäyksen ryhmityksen mukaan. Jos hyökkäys muuttaa omaa painotustaan esim. vasemmalta oikealle juuri ennen yrityksen käynnistymistä, puolustuksen tulee nopeasti ”checkata” johonkin ennalta sovittuun, yleensä yksinkertaiseen ja ennakoitavaan puolustuspakettiin tai vaihtoehtoisesti altistua sille, että hyökkäyksellä on miesylivoima hyökkäyspisteessä.

  Hyökkäys siis toivoo, että sekoittamalla pakkaa tällä tavoin he pystyvät ennakoimaan puolustuksen toimintaa paremmin ja mahdollisesti pakottaa puolustus pieniin virheisiin. Toki tällaisessa pelitavassa on omat tradeoffinsa, mutta niistä ehkä sitten myöhemmin :)

 • Eikös tätä voisi käyttää ohjenuorana tälläkin foorumilla.

  ”Ryhmän ainoa sääntö on: ”Älä ärsytä ylläpitoa – äläkä muitakaan.” Ylläpito pidättää oikeuden mielivaltaan yleisen järjestyksen nimessä. Mieti siis mitä kirjoitat, mieti mitä vaikka mitä äitisi, vaimosi tai jälkeläisesi siitä ajattelisi.”

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *