Indians – Crusaders

Viimeksi muokattu 21.4.2018 14:30 81

(0-2)

22

(1-0)

49
1 2  
14 8 22
35 14 49

3.6.2018 klo 16:30 Kouvola

Kaari

Crusaders voittoon avausottelussaan

Gridiron Staff 9. kesäkuuta 2018 10:53

United Newland Crusaders otti vierasvoiton historiansa ensimmäisessä ottelussa Kouvola Indiansin vieraana.

Lue lisää

Kommentoi

 • mimmosia ajatuksia

 • Ennakko-odotuksia ottelulle on varmaan vaikea heitellä, kun kukaan ei ole nähnyt yhtään oikeaa peliä UNC:ltä. Kuten tapana on todeta, ”viikon päästä ollaan viisaampia”.

 • Eli et pidä ”oikeana pelinä” sitä kun Cusaders kävi pelaamassa Butchersia vastaan pari viikkoa sitten täyden pelin?

  Itse kävin katsomassa ja sen perusteella Kouvola saa ainakin saman verran tukkapöllyä mitä Kotka antoi.

 • Ei treenipeli ole ikinä oikeaan peliin rinnastettavissa. Tosin siinä olet ihan oikeassa että Kyyberillä aika diplomaattinen linja. UNC tulee persraiskaamaan inkkarit ja sen tietää varmasti kaikki divisioonaa seuraavat

 • 15 euroa ei paljoa hotsita maksaa, tuleeko striimiä? Crusaders voisi striimata tän pelin, eikös?

 • Butchers-Crusaders pelistä ei jaettu sarjapisteitä, joten kummankaan joukkueen fokus ei ollut täysin pelin voittamisessa. UNC:ltä puuttui muutamia aloittavia pelaajia, ja luonnollisesti molemmat joukkueet peluuttivat normipeliä tasaisemmin rosteria. Toki pelin perusteella voi jotain oletuksia tehdä UNC:n iskukyvystä, mutta harvassa pallopelissä treenipeleistä voi vetää pitkälle meneviä johtopäätöksiä joukkueen iskukyvystä.

  Potentiaalia varmasti on, ja sunnuntaina se nähdään miten se realisoituu. Striimikin on toivottavasti tulossa.

 • Indians – Crusaders tulee olemaan uusmaalaisten juhlaa. Uusi joukkue saa hyvän alun kaudelleen Inkkarien kustannuksella.

  Crusaderseissa kuitenkin ihmettelen heidän ilmoituksiaan tuoma maahan halpatyövoimaa Espanjasta. Miksi muutoin niin fiksulta vaikuttavalla seuran johdolla ei ole malttia rakentaa rauhassa joukkuettaan laajan runkonsa pohjalle debyyttikaudella. On itsestään selvää että joukkueella ei ole vielä liigapotentiaalia joten miksi nämä tulevat hankinnat. On ok käyttää sääntöjen sallimat jenkkipaikat sarjassa mutta hyppääminen kilpavarusteluun ei ole välttämätöntä.

  Erinomainen esimerkki maltista ja pitkäjänteisyydestä on Kuopio Steelers. Seura ei lähtenyt keulimaan ensimmäisellä divarikaudellaan vaan rakensi määrätietoisesti pohjaa nousulle. Tulokset ovat nyt nähtävillä.

  Crusadersin sivuilta (https://www.facebook.com/crusUNC/);

  ”Jorge on tuulennopea potkujen palauttaja, joka teki varsin tuhoisaa jälkeä palauttajana edellisillä kausilla III-divisioonassa.”

  Hei nyt ihan oikeesti haloo…

  Indians-Crusaders menee vierailijoille 13-49. Vierasjoukkueen kannattajien tulee varautua ennen kokemattomaan selostuselämykseen ja varautua siihen, että paikallisselostaja saattaa kutsua poliisin paikalle mikäli vieraskannustus yltyy äänekkääksi ja ylittää mikrofonin kautta kuultavan kimityksen desibelitason.

 • Kaikki leijonat eivät lähde ristiretkelle Kouvolaan, sillä Lionsilla on samana päivänä peli Jyväskylässä Jaguaareja vastaan. Tämän viikonlopun osalta nähdään ensi kertaa, miten onnistuneesti UNC ja Lions onnistuvat jakamaan miehensä kahteen eri rosteriin.

  Tähän tilanteeseen nähden joukkueen leventäminen espanjalaisilla on mielestäni aika perusteltua.

 • verran UNC-korin pelaajia oli Lionsin nimissä pelaamassa kun voittivat Wolvot Bluen? Lions nimittäin hävisi Mikkelille reippaasti kauden avauksessaan… Ilmeisesti ainakin Lionsin nimellä pelaava joukkue voi ailahdella rajusti tasoltaan…

 • Sekä Wolverines Blue että Lohja Lions ovat kakkosjoukkueita, jotka ailahtelevat varmaankin paljon sen mukaan, kuinka paljon ykkösjoukkueesta tulee apuja.

 • Jos Crusaders lähettää tuon matsin nettiin, niin kannattaa varautua siihen että muistavat laittaa sen katsomoäänen nollille. On meinaan sen verran jäätävä selostus siellä että sitä clippiä ei voi äänien kanssa katsella.

 • tässä kyseessä nyt se nais-selostaja vai joku toinen?

 • Jopa Crusadersin oma selostus clipeillään kuullosti hunajalta korville, verrattuna Kouvolan kentäselostukseen.

 • I-divisioonan paras selostus taitaa löytyä hangosta. myös molemilla kotimaisilla kielillä. jos joku semmoista nyt ymmärtää.

 • Hangon selostajalla on historiaa aina Sun Cityn alkuun.
  Jo -80 luvun lopulla toimi kotipeleissä selostajana ja kosittiin tietääkseni myös Helsinkiin, siihen aikaan hyvä ja asiantunteva selostus oli harvinaista herkkua, varsinkin hyvällä äänentoistolla.

 • Indians luonut facebookkiin unc ottelusta tapahtuman nimeltä indians vs muu suomi. Kertoo kaiken oleellisen kyseisen seuran johdon aivottomuudesta.

  Mitä selostajaan tulee niin viime viikonlopun löylytys taisi mennä ihon alle, kun selostaja siirtyi ennen puoliaikaa myymään makkaraa eikä enää palannut toisella puoliajalla selostuskoppiin.

 • Kouvola Indians on kerännyt 17. viimeisestä pelistään 0 pistettä ja tehtyjen pisteiden ero on 182-1289, eli tuhat sataseitsemän (1107) syväjäädytetyn pakkasen puolella. Keskimäärin ottelut ovat päättyneet viime kausien aikana lukemiin 11-72. Joukkue tulee tekemään tämän kauden aikana uuden suvereenin SAJL:n alaisten sarjojen perättäisten hävittyjen pelien ennätyksen. Miksi heidän annetaan pelata sarjatasolla, jonne heillä ei pitäisi olla mitään asiaa?

  Viikonloppuna UNC tulee rakentamaan historiansa ensimmäisessä sarjapelissä itseluottamusta kylvettämällä inkkareita surutta ja himmailematta rökälenumeroin. Seuraavana viikonloppuna Wolverines saapuu Kuusankoskelle ja jos avainpelaajille ei ole annettu vapaaviikonloppua tulee jälki olemaan vieläkin rumempaa kuin viime kauden 0-70.

  Nesi uskoi Eaglesin lehtijutussa Kotkalla olleen jo viime vuonna vahvempi joukkue kuin Kouvolalla. Tämä pitää enemmän kuin paikkansa eikä Inkkarit olisi päässeet edes kakkosessa pudotuspeleihin 2017 viime kauden kaltaisella kokoonpanollaan.

  Kouvola on ollut naisten lippupallossa naisten kärkijoukkueita parin viime vuoden aikana. Olisiko aika laittaa kaikki seuran paukut sille suunnalle, kun tänä vuonna Wolvojen höntsä-tytöt kaappasi SM-pokaalin itselle. Uskon, että lippupallossa uusi nousu on vieläkin mahdollista.

 • Kouvolan dissaaminen on muotia ja helppoa mutta asiassa on toinenkin puoli. Itseasiassa kaikkien meidän jotka ollaan huolissaan jefun nykytilasta Suomessa tulisi ottaa hattu päästä ja kumartaa syvään Kouvolan suuntaan. Miksikö? Koska Indians näyttää rumalla tavalla mikä on vikana Suomi-jefussa.

  Sarjamääräykset. Jos niiden noudattaminen on näinkin vaikeaa 1-divarijengille eikä niiden rikkomisesta seuraa mitään, olisiko niitä syytä miettiä pikkasen uudelleen? Tai vaihtoehtoisesti alkaa pakottamaan oikein tosissaan eikä vaan kohautella olkia? Nykyinen järjestelmä jossa joukkueille laitetaan jo divarissa mielestäni aika raskaat järjestysvastuut mutta joista voi näköjään halutessaan luistaa on surkein mahdollinen.

  Sarjajärjestelmä. On totuus että Kouvola Indians pelaa väärällä sarjatasolla, pelannut jo vuosia. Mitä sitten? Kukapa sen sieltä pudottaa? Vaikka 2-divarista nostaisi 2 joukkuetta Kouvola voisi (ja varmaan jäisikin) vieläkin jäädä 1-divariin. Ja jos ne volvot nyt vihdoin nostettaisiin liigaan, divariin voisi nostaa kolme ja yhä Indians säilyisi ykkösessä. Kysymys kuuluukin, onko tämä Kouvolan vika? Vai onko tämä sarjajärjestelmän vika ja ennenkaikkea: pitäisikö sille tehdä jotain.

  Henkilökohtaisesti nostan hatun päästäni ja kumarran syvään Kouvolan suuntaan. Siellä näytetään konkreettisesti mihin liiton valitsema suunta pahimmillaan johtaa.

 • Kouvola saa elää kuin pellossa niin kauan kun Lindholm äänestetään yhä uudelleen ja uudelleen SAJL:n liittohallitukseen vaihtovioroista piittaamatta.

  Aikanaan SAJL: sääntöihin kirjattiin automaattinen ”vaihtovuoro” hallituksen edustajille. Tavoitteena on, että aina vuorovuosin puolet hallituksen kokoonpanosta vaihtuu. Jostain syystä Kouvolan Lindholmista on tullut liittohallituksen ainaisjäsen samalla tavalla kuin Roopesta ikuinen pj.

 • Onko liiton hallitukseen tunkua? Onko tunku samalla tasolla, kuin esimerkiksi suomen hallitukseen?

 • En tiedä millaiset ovat SAJL:n säännöt ja saako sinne äänestää esimerkiksi ulkopuolisia ja seuroihin kuulumattomia henkilöitä, mutta varmasti olisi iso tukku jo lopettaneita sellaisia henkilöitä olemassa jotka osaisivat tuon hallitus”ammattilaisen” homman paremmin kun moni nykyisistä.

  Miksi ei voi katsoa siitä kuplasta ulos ja miettiä niitä henkilöitä, jotka ovat esimerkiksi eläkkeellä jo aktiivihommista ja tuntevat kuitenkin lajin, sellaisia joilla ei ole nykyisin mitään seurasidonaisuuksia rasitteinaan.

 • Pari espanjan sankaria tuli jo. Vielä 2-3 tulematta.

 • Striimauskin on varmistunut, eli http://www.youtube.com/crusaderstv näkyy. Reilu 10min lyhyt spekulointi ja näkökulma otteluun kuunneltavissa myös: https://soundcloud.com/uncradio/unc-radio-s01e05

 • Tätä indianssin touhua jo tovin vierestä seuranneen; käy vähän sääliksi joukkueen pelaajia. Miten tuota lajia voi pelata ilman voiton tunnetta?

  Kuitenkin siellä on lahjakkaita pelaajia, joista voisi tulla tulevaiduusessa jopa maju tasoa.

 • Inkkarit 0 Crusaders 50, Crusadersin jenkkibäkki pitelemätön!

 • Kouvola on tainnut tulla enemmän taaksepäin, kun eteenpäin. Surullista katseltavaa.

 • tilanne?

 • 8-35 2. Neljännes menossa. Jonkin sortin äänet streamissä olisi +

 • 8-35 toisen neljänneksen lopulla.

 • Mulla ainakin on äänet kunnossa.

 • Crusaders johtaa 35-14… Crusaderskin näyttää kyllä paskalta, ovat aivan täysin tsägällä Hämeenlinnasta saamansa jenkkirb varassa!! Tai siis tämän bäkin luoma juoksu-uhka on niin vahva, että heittohyökkääminen helppoa siinä sivussa… Ja onpa pehmoisen oloisia Crusadersin pojat, liike hidasta ja ukkoja koko ajan makoilee pipiä saaneena pitkin kenttää! Ottaen vielä huomioon et vastassa on superpehmeä inkkarit, ei hyvältä vaikuta! Divari taputeltu, 1. Wolvot 2. Eagles 3. Ecg 4. Crusaders 5. Inkkarit

 • Kyllä on UNC:llä taklauksissa ja heittopuolustuksessa tekemistä. Tuolla pelillä tulee pitkä päivä Wolvoja ja Eaglesiä vastaan. Hyökkäys on ihan ok. ECG:n kanssa voi tulla mielenkiintoinen peli, jos UNC saa pahimmat puutteet karsittua kasaan. Sitä vähän ihmettelen, että sekä Kouvolassa että Jyväskylässä oltiin liikkeellä todella kapealla rosterilla. Ovatko miehet todella niin vähissä?

 • Jossain haastattelussa oli valmennus kommentoinut että odottivat isompaa rosteria kun nyt sit tuli kahdesta joukkueesta. Ensiviikolla unc-kotka Hangossa.

 • Joku kotijoukkueen lihava valmentaja juoksi kentälle mukaan kun siellä tapeltiin 4qtr. Vaasa sai samanlaisesta viime kaudella ottelukieltoa. Tuleekohan nyt, vai vaikuttaako se että seuran puheenjohtaja istuu liiton hallituksessa?

 • Voittaa vuoden varmasti , finaalissa Kotkan. Loistavaa puolustamista Kouvolaa vastaan, ja hyökkäys rullaa. Kotka hävisi vain voittaakseen sodan myöhemmin. Hienoa UNC!

 • Virkistäkääs joku vanhan muistia, millä helkutin ilveel toi suomen oma cleveland browns on ykköses?!?

 • Millä ilmeillä UNC o ykköses? Luokatonta pelaamista :D

 • Hangon 2. paikka kakkoses oikeutti nousuun

 • Crusaderssien esitys oli tänään sen verran vakuuttava että menee muuten varmasti vähintään pudotuspeleihin. Muistakaa et sanoin sen eka!

 • oli pelkkä jenkki rb, nothing else…. Hidasta, pehmeetä, surullista muilta osin… Eikä löydy kovempia pelimiehiä kun Lions-puoli kävi ottamassa turpaan 47-0 kapealla rosterilla Jyväskylässä! Paljon puhetta taas kerran, vaan ei kentällä mihinkään!

 • Lohjan pojat saivat viime vuonna tiedon uuden joukkueen perustamisesta samaan aikaan muun Suomen kanssa. Tästä hätkähtäneenä puolet laittoivat kamansa hyllylle, ilmeisesti tuli liikaa muistoja debyyttikaudestaan jolloin vetivät ~viidellätoista urholla kauden läpi, kukistaen kuitenkin Lahti Bro…Panthersin.

  Ongelma on siis ettei ajatusta saatu myytyä pelaajille vaan viesti oli kuulunut että pelataan kahdella joukkueella, parhaat otetaan mukaan Crusadersiin ja lopuille onnea matkaan.

  Kaksi seuraa yhdistyi. Lohjalle siirtyneiden hankolaisten määrä? 0 kpl. Paitsi niissä peleissä joissa on koko UNC:n porukka käytössä.

 • Oliko tässä pelissä joku kahakka jossa jopa valmentajia mukana. Viime kaudellahan Victor Sarvi ja Seppo Ewvaraey lusivat toimitsijakieltoja osallistuttuaan fyysisesti pelin jälkikahakointiin.

 • Ei siellä mitään kauhean vakavaa tapahtunut. Pienten painien lisäksi yksi takaapäin tuuppaisu/lyönti, josta ulosajo. Pelihän on youtubessa katsottavissa, sieltä voi etsiä ja kelailla.

 • Indiansin pelinrakentajalla oli kyllä todella kiire koko iltapäivän. Tuntui, että vaikka Crusaders tuli vain neljällä, paine pääsi aika usein läpi jopa keskeltä linjaa. En niin tarkkaan katsonut että tietäisin mistä asia johtuu, mutta hieman kieltämättä ihmetytti. Tuli mieleen, että tehtiinkö siellä jatkuvasti merkkausvirheitä vai mistä oli kyse? Jollakulla ajatuksia?

  Sellainen yksityiskohta jäi mieleen, että Indiansin LT päästi poispäin suuntautuneessa juoksupelissä endin useaan kertaan sisäpuoleltaan läpi. Tämä tappoi monta juoksupeliä aloituslinjaan. Siinä näytti ainakin siltä, ettei tiedettäisi omia vastuita. Tuon tason virheet tulisi saada kyllä pois.

 • Erityisesti jäi mieleen britti LT #71, miehellä stance aivan hukassa, jokaisessa downissa kädet vyötärölle ensimmäisen (ja ainoan) iskun jälkeen. Todella surullista katsottavaa… Onneksi linjavalmentaja keksi ottaa ukon vaihtoon jossain kohtaa toista quarteria ja toisen puoliajan alussa. Tämän jälkeenhän peli jopa hetken aikaa kulki ja pojat saivat pisteitä taululle! Oli myös surullista katsottavaa kuinka lähes jokaisessa onnistuneessa pelissä tämä sama kaveri otti lippua selkään blokista tms. fiksusta!

 • ”Erityisesti jäi mieleen britti LT #71, miehellä stance aivan hukassa, jokaisessa downissa”

  Halvalla ei saa hyvää ja ilmaiseksi saa aivan paskaa. Joka vuosi tuolla paikkakunnalla sama homma, että noita kuraämpäreitä lapataan seura täyteen, jotka ovat valmiita lähtemään viettämään kesälomaa Suomeen.

 • Aika oni heidän hyvä draivi tuli takasinpäin sit rangaistuksien merkeissä, tämä oli ikävää koska olisi voinut saada pelin pikkasen tasaisemmaksi.

 • Sieltä tais ainakin se 1 inkkareiden linjamies lentää suihkuun lyömisen takia.

 • Ei sillä Inkkareiden QBllä ollut mikään kiire, kundihan ryntäili kuin sarvikuono vatsa roikkuen pitkin kenttää. Monta ulosajoa jäi tekemättä kun tuomarin mielestä sikailut kumoavat toisensa. Kyllä vahingoittamisesta pitää ulos ajaa.

 • Onko kellään tietoa kuinka paljon UNC joutui maksamaan Indiansseille että sai lähettää pelin nettiin. Riittikö pelkät kuvaajien pääsyliput vai joutuiko maksamaan vielä royalteja? Olisimme tulossa heinäkuussa striimaamaan pelin niin osaisimme sitten varautua oikeanlaisella summalla kahisevaa mukaan.

 • Sieltä olis useammalle pelaajalle voinut antaa suihkukomennuksen ja vielä pelikieltoa päälle.

 • 12€ tästä pelistä. Kiitos Kouvola

 • Onkos lipun hintoja laskettu? Ensimmäiseen perseraiskaukseen taisi liput maksaa 15e

 • 12 ekua oli lipun hinta.
  Peli sinällään oli hanko/lohja ->UNC porukalla pikkuisen vielä hakusessa mutta eiköhän se oikene ensi lauantaihin mennessä kun kotka tulee kylään.

 • Kymenlaakson derbyä varmasti kuviteltiin menestykseksi. Olikohan noin 70 katsojaa UNC inkkarit pelissä

 • Jos oikein muistan niin kuuluttaja sanoi yleisömäärän olevan 128.

  Striimin suhteen ilmeisesti äänenvoimakkuudessa ollut eroja. Ja Youtuben asetuksista johtuen tarkkuus ei tainnut monellakaan olla 1080p jota pyrittiin lähettämään. Ja kameran tarkennus ei toiminut ollenkaan. Kaikki ovat työn alla, joten luultavasti ensi lauantain striimi on huomattavasti parempilaatuinen kuvaltaan.

 • Noin 80 oli katsomossa, juttelin vahtimestarin kanssa joka oli ne laskenut.

 • Ulosajoon johtanut tilanne: https://youtu.be/GW6nWyBfF2s?t=8344

 • @kyyberi, EI OLLU MITÄÄN ! EI OLLU MITÄÄN !

 • Aivan uskomatonta toimintaa tolta Kouvolan #67! Loppukausi pelikieltoa tollasista lyönneistä ja pahoinpitely syyte päälle.

 • aikamoinen soccerispede myös tuo iskun saanut pelaaja.
  ihan väärä laji jos tommosesta pitää jäädä kentälle makaamaan.

 • Lajiin ei kuulu nyrkin iskut munuaisiin eikä varsinkaan vihellyksen jälkeen niin että ihan turha vertailla soccerispedeihin.

 • Videolla nähtävä isku on omiaan aiheuttamaan vakavia sisäelinvammoja, koska alueella ei ole suuria lihaksia tai luita suojana. Kovinkaan vähäpätöisestä asiasta videolla nähtävässä lyönnissä ei ole kyse.

 • Yleisten normien mukaan selkään tapahtuvat lyönnit ovat niitä raukkamaisimpia pelkurien tekoja joiden tekijät ansaitsevat maksimaalisen halveksunnan oli tilanne sitten pelikentillä tai niiden ulkopuolella. Pelkuri lyö selkään ja Inkkarien rosterissa on vähintään yksi tällainen nyt esiteltävänä tallenteella.

  Koska tuo teko tapahtui täysin pelin ulkopuolella eikä ollut millään tavalla itse peliin liittyvä, on nyrkiniskua syytä epäillä rikoslaissamme mainituksi pahoinpitelyksi. Se, että kohde on yli 2 metriä pitkä äijä, ei lievennä teon tahallisuutta ja vahingollisuutta millään tavalla. Jääkiekossa näitä poliisille menneitä juttuja on jo olemassa mutta ehkä nämä meidänkin lajin kusipäät saataisiin kuriin jos joutuisivat edesvastuuseen aivopieruistaan.

 • Väärä laji millä perusteella? Kuuluuko amerikkalaiseen jalkapalloon nykyään sucker punchit munuaisiin vihellyksen jälkeen vai mitä tarkoitat? Kuten joku tuossa tuokin jo esiin niin tilanne ei liity peliin oikeastaan millään tavalla vaan on täysin erillinen teko vihellyksen jälkeen.

 • Tuo teon puolustelija on todennäköisesti itse tuo raukkamainen pullukka.

 • Sen verran jääkiekkoa ja sen fyysisen pelin puolta on tullut vuosien saatossa seurattua, että aika harvoin jääkiekkopelin tapahtumista on siviilioikeudessa annettu tuomioita. On niitä jonkun verran sinne viety, mutta pääsääntöisesti todetaan kyseessä olevan loukatun suostumus. Semir-casessa julkisuuspaine toi nimellisen tuomion. Tämäkään tilanne ei ole sellainen, että mistään rikoslaista kannattaa edes puhua.

  Indiansin pelaajalla meni kuppi nurin, Heleniuksen kädet näyttäisivät siinä nousevan hieman tuplaa murtaessa. Ehkä siellä sanottiin jotain, ehkä ei. Eihän tuo hyväksyttävää ole missään nimessä, mutta ei myöskään mitään ennen kuulumatonta. Esimerkiksi viime kaudella Ruskon pelaaja potkaisi maassaolevaa täysin ulkopuolisena, joka menee törkeytenä ihan eri kastiin. Silloin ei tullut edes lippua kun tuomaristo ei katsonut jälkipeliä vaikka siitä oli heille kohteliaasti ilmoitettu. Näköjään siellä kupoli kiehuu tänäkin vuonna.

  Laji määrittelee halutun toiminnan sekä säännöillä että linjauksilla. Jääkiekossa pienet tuuppimiset, painit ja tunteen leimahdukset nyrkeillä ovat kiellettyjä mutta samalla osa lajia. Niistä ei haluta täysin eroon. Siksi rangaistukset ovat melko vähäisiä verrattuna siihen että jossain muussa lajissa toimisi samoin. Jenkkifutiksen osalta SAJL ja AJEK vetävät linjaukset , ja sanktioilla määrittelevät miten paljon vihellyksen jälkeisistä vahingoittamisyrityksistä halutaan eroon.

  Katsotaan antaako kurinpito lisäsanktioita viikonlopun peleistä.

 • Jos tuosta ei tule sanktiota niin sitten ei kyl mistään. Törkeä, pelin jälkeen tapahtuva ainoastaan toisen satuttamiseen tähtäävä teko. Ja tokkopa helenius jäisi maahan makaamaan pariksi minuutiksi ihan huvikseen ja sen jälkeen vielä kävelytettiin sivurajalle. pelikieltoa ja sakkoa tollasille pelaajille. ei kuulu jefuun.

  meinattiin mennä kattoon matsia, mut oli niin suolaiset hinnat että ei pystynyt. olisi haluttu tukea paikallista, mutta ei tollasil hinnoil

 • Joo, harvinaisiahan nuo oikeuteen menneet jutut urheiluväkivallassa ovat eikä tässä nyt mielestäni niin poikkeuksellisesta jutusta ole kyse että tuollaisesta jutusta olisi kyse, vaikka ei missän nimessä lajiin kuulukaan. 80-luvulla IFK:n Ari Lähteenmäki tuomittiin sarjapelissä tapahtuneesta pahoinpitelystä ja myös ysärillä oli muistaakseni joku alasarjakeissi jossa toinen pelaaja oli lyönyt toista mailalla päähän kun peli oli jo vihelletty poikki.

  Mitä sen sijaan tulee tuohon viimeisen pidempään kappaleeseen niin jääkiekossa kyllä sallitaan tuuppimiset ja tönimiset ja jopa kevyet lyönnit varsinkin maalin edustalla pelikatkon aikana, mutta jos jääkiekossa lyöt katkon aikana toista selästä niin että hän loukkaantuu niin kyllä siitä vähintään suihkuun lentää, saattaa pelikieltoakin tulla. Mielestäni jenkkifutiksessa pitää muutenkin olla aika tiukka linja näihin vihellyksen jälkeisiin tuuppimisiin, koska on täysin eri asia tapella ja lyödä niin että olet maalla kuin luistimilla jäällä. Sen varmasti tietää jokainen joka on joskus yrittänyt luistimet jalassa lyödä :D Ja pienestä tuuppimisesta voi olla lyhyt matka siihen, että tilanne riistäytyy täysin käsistä ja siinä voi sit tullakin jo pahempaa jälkeä kun esim. 120kg linjamiehet alkavat toisiaan takomaan.

 • Itse asiassa pelikatkolla poikkari päähän ei ole nhl-finaaleissa edes jäähyn arvoinen. :)

  Kyllä lätkässä suihkuun pääsee, mutta se ei tarkoita että siitä teosta halutaan kokonaan eroon. Pelikieltojen määrän pitäisi korreloida aika hyvin sen kanssa, miten ei-toivottu se teko oli. Joistain suihkukomennuksista selviää ilman lisäpenalttia, joistain tulee 10+ peliä.

  Loukatun suostumus tarkoittaa sitä, että voidaanko olettaa uhrin tiedostaneen että tapahtuma on mahdollinen. Esim. jääkiekkotappeluista en tiedä tulleen yhtään siviilituomiota, koska pelaajien voidaan olettaa tietävän että tietyissä tilanteissa ja -sarjoissa tappelut ovat mahdollisia. Toisaalta pesislyönti takaraivoon ei enää kuulu jääkiekkoon samassa määrin, joten sen tekijät ovatkin saaneet siviilituomioita.

  Jefussa on tai pitäisi olla tiukka linja pelikatkon aikaisiin lyömisiin. Pelkkä ulosajo ei ole mielestäni riittävä rangaistus ja pelote. Esimerkiksi tässä pelissä tapahtunut lyönti on sen verran törkeä ja tarkoitushakuinen, että 1-2 peliä sivussa antaisi selkeän viestin. Myös Ruskon joukkueelle olisi hyvä antaa muistutusta pelikieltojen muodossa. Viime kaudella siellä sikailtiin, ja paremmilla tuomareilla olisi ulosajoja tullut useampiakin. Lionsia vastaan mm. potkittiin maassa makaavaa pelaaja pelikatkolla ja väänneltiin nilkkoja, ja muiden seurojen suunnalta kuului Rusko-otteluista samankaltaisia kommentteja.

  Mielestäni on eri asia jos esim. blokkaustilanteessa tunteet kuumenevat ja hieman tuupitaan puolin ja toisin, kuin vahingoittamisyritys puolustuskyvytöntä pelaajaa kohtaan.

 • Piti postata jo eilen tää klippi tilanteesta, mutta sen verran hitaasti toimi systeemit että linkkasin vain timestampin koko pelistä. Mutta lyhyt versio, jos joku haluaa kelailla: https://www.youtube.com/watch?v=cMazt5wV5BY

 • Kouvola Indiansin sivujen rosterin mukaan munuaisjoukkuja viljelevä pelaaja #67 on nimeltään Achraf M´sakni. Kannattaisikohan harkita vapaaottelua tai jotain muuta sellaista lajia missä molemmat osapuolet olisivat tasapuolisessa asemassa vetelemässä turpiin toisiaan ettei tarvitse puun takaa kiskoa.

  http://www.kouvolaindians.com/node/146/pelaajakortti/

 • Näyttäisi kyllä kyseinen herra olevan tuossa sivurajalla shortseissa ja t-paidassa ”valmentajan” roolissa?

 • Lyöjän nimi tulee ilmi videossa..

 • Ylivoimaisen vaiketa kuitenkin tuntuu olevan se oikeiden nimien päivittäminen tuonne sivuille?

 • Kouvola Indiansille nyt tuntuu kaikki olevan ylivoimaisen vaikeaa. Muunmuassa esimerkiksi faktojen toteaminen ja oikean sarjatason tunnustaminen.

 • toi on kyllä enemmän litsari kuin mikään lyönti ja osuu juuri harttarien alle.
  itselle tulee lämmittelyissäkin kovempia iskuja, ei mitään syytä jäädä makaamaan.

 • Hei #67!
  Voit lopettaa tuon selittelyn, kukaan ei ole sun kans samaa mieltä.

 • Mitä ilmeisimmin lyönti ei mennyt edes kurinpidon käsiteltäväksi.

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *