Huskies – Saints

Viimeksi muokattu 10.5.2015 11:50 47

(6-1)

20

(5-2)

21
1 2  
7 13 20
14 7 21

26.7.2015 klo 16:00 Hämeenlinna

Kaari

Saintsille tärkeä voitto Huskiesista

Gridiron Staff 27. heinäkuuta 2015 18:54

Tampere Saintsin voitto Hämeenlinna Huskiesista lisää jännitystä, kun lähestytään sarjan pudotuspelejä.

Lue lisää

Kommentoi

 • Kierroksen mielenkiintoisin ottelu. Saako Saints kasaan kilpailukykyisen joukkueen ?vai raavitaanko kasaan 18 ukkoa jolloin pelataan kahteen suuntaan lähes koko peli? Oletan Hämeenlinnan vievän ottelun todella selkein numeroin. Saints takki tyhjeni royals voitosta ja kun pelinrakenraja on puolikuntoinen ja Airaksinen sivussa ei Saints saa mitään aikaiseksi.

 • Hämeenlinnasta kuultuna niin myös heillä loukkaantumishuolia, etenkin puolustuksen puolella.

 • Vain jj:n loukkaantuminen voi tuoda Hämeenlinnaan päänvaivaa. Muuten ei ole Saints edes uhka Hurttalaumalle niin heikko on Saints puolustus. Eikä divarin voi pelata 20 pelaajan voimin

 • Saintsin puolustus piti Vaasan 13 pisteessä

 • Ja loukkaantumisista ja muista syistä (?) johtuen 10-15 ukkoa ei pukenut seuraavaan peliin. Huskies jyrää rumilla numeroilla saintsin yli. Mielenkiintoista on vain se MONTA ukkoa Saints saa kerättyä peliin.

 • Onko tästä tehty missään ennakkoa? Tahtoisin tietää loukkaantumisista. Ketkä ovat poissa? Onko bialostok oikeasti rikki? Vai onko tämä huhu vain jotain trollausta?

 • Kouvolassa Bialostok ainakin pelasi koko matsin loppuun ilman että olisi näkynyt mitään vikaa miehessä olevan. joko siis harjoituksissa rikkonut itsensä tai ehjänä. epäilen että mieheen ei treeneissä pahemmin kosketa, joten trolli olisi päätelmäni.

 • Trolleja ja huhujen levittäjiä liikkuu ahkerasti. Ennakko on kotijoukkueen heiniä. Ja eiköhän Saintsin sivuillekin jotain ilmesty.

  Sarjan paras QB eli Bialostok pelaa kyllä Hämeenlinnassa. Miksikö paras, katsokaa juostut+heitetyt jaardit…

  Samoin taklaustilaston ykkönen pelaa. Linjat ovat ratkaisuasemissa ottelussa, ans kattoo kuinka käy.

  Tampereelta kuullun mukaan nuo ylläolevat, mutta antaa trollien trollata…..

 • Saints voittaa 20-21!

 • Huskiesin tilastoja facebookista seurailin, ja ainakin sen mukaan aika pirun tiukkaa ollut. Kaatui se divarinkin voittamaton. Onnittelut Saintsille

 • Tiukka peli, joka ratkesi aivan ottelun lopussa. Saintsin TD:n jälkeen tilanne oli 20-20. Lisäpistepotkussa Huskies puolustus hermoili ja epäonnistunut potku uusittiin virheen seurauksena.
  Henri Laine tuli kentälle ja potkaisi komeasti voittopisteen haarukkaan.

 • Tiukka matsi ja parempi voitti tänäänkin!

  Saints oli päättänyt pitää Jonesin mahdollisimman paljon sivurajalla ja se toimi. Jones kun ei voi ratkoa otteluita puolustajien ollessa kentällä.

 • Laittakaas nyt joku paikalla olleista jonkinlaista pikaraporttii matsista.

 • Huskies meni 20-14 johtoon kun n. 4 min pelaamatta. Saints selvitti vikalla drivella omalta aluleelta 4. ja pitkä tilanteen ja lopussa vielä todellista draamaa. Huskies säkittää Bialostokin kunnon gang tacklellä, kun n. 20s jäljellä, mutta tilanteesta löydetään facemask joka tuo saintsin 1-2yd päähän maalista. siitä bialostok qb sneak juuri ja juuri sisään. maalia seuranneessa extrapointissa tilanteessa 20-20 Huskies blokkaa extrapointin,mutta yhden pelaajan pää oli ollut pallon päällä joten potku uusitaan ja puhtaasti sisään. Kelloon jäi aikaa 10s ja viimeisellä pelillä Jones kikkailee pallon kanssa aikansa mutta saints pelaa varmasti ja taklaa miehen nurmeen ja peli ohi ja saints voittaa.

 • Käykääs nyt joku äkkiä läpi mitkä tässä ovat mahdolliset skenaariot kotietujen suhteen pleijareissa.

 • Vaasassahan finaali pelataan, kun sinne mahtuu eniten katsojia?

 • Mahdolliset sijat
  Hus 1-2
  Sai 2-4
  Roy 1-5
  Wol 2-6
  Jag 3-6
  Ind 4-6
  Nor 7

 • Tod näk sijoitukset:

  Huskies
  Royals
  Saints
  Indians
  Wolverines
  Jaguaarit
  NL

  Tiukoista peleistä Huskyt voittaa wolvot ja myös saints voittaa wolvot sekä uskon vahvasti indianssin voittoon jaguaareista. Kouvolan peli on ollut sen verran nousu johteista!

  Finaalissa kohtaa Huskies ja Saints ja paikallis finaalista tulee tiukka ja jännittävä! Paikalle tullee yli 2000 henkeä!

 • Oliko nesi rikki kun ei juuri pelinrakenrajan paikalla ollut? Hämeenlinna ei paljoa edes yrittänyt heittää palloa. Miksi näin?

 • Huskies on varma 2., koska maaliero on Saintsia vastaan parempi. Voito Wolvoista riittää edelleen hämeenlinnalaisille runkosarjan voittoon.

  Royals ei tule enään hävimään, ja ovat sen takia 1. tai 2. riippuen tuosta Huskies-Wolvorines ottelusta.

  Saints on varma 3. jos eivät häviä Wolverinesille yli 7 pisteellä ensi viikonloppuna.

  Wolvot on yhdellä voitolla 4. ja kahdella voitolla jopa 3.(vaatii vähintään 8 pisteen voittoa Saintsista)

  Indians taas tarvitsee voitot NL ja Jaguaareista, mutta samalla Wolvojen pitää hävittävä molemmat ottelunsa. Indians tarvisee siis apuja noustakseen 4.

  Jaguaarit voivat nousta myös 4. jos voittavat Indiansin ja Wolvot häviää molemmat ottelunsa.

 • Peliä en nähnyt mutta kun katsoo tilastoja niin näyttää Huskiesin osalta epätyypilliseltä peliltä. Nesi ei ole paljoa kentällä viihtynyt ainakaan heittämässä. Kummallista pelinrakentajalta jonka heittoprosentti on lähellä 70% aiemmista peleistä. Onko siis vammaa..?? Saintsin osalta kiinnittää huomiota se, että Airaksisella ei ole juoksujaardeja ja Laine ei ilmeisesti pelannut kuin kikkerinä. Joku kertoi aiemmin että Airaksisen kausi on ohi. Hevosmiesten uutistoimistojen uutiset vaikeasti tulkittavissa.

 • Tilastoissa myös saints 60 downia ja huskies 35. Iso ero. Saints saanut pidettyä huskies hyökkäyksen sivurajalla.
  Huippujännittävä loppukausi kyllä tulossa 1.Divariin

 • Kyllä Laine pelasi ainakin muutaman downin laitahyökkääjänä. Tilastoissa oli yksi tai kaksi dropped passia.

 • Laine oli aloittava WR, mutta pudotti ne vähäiset heitot joita hänelle tarjoiltiin. Airaksinen pelasi slottia.

 • Huskies pelasi Jones QB ja Nesi oli FB.

 • Olihan tuo minun mielestä yllätyksellinen tulos ja nuo Sampsan kertomat pelipaikkavalinnat joukkueittensa avainelaajien osalta merkillisiä. Haluttiinko sekoittaa pakkaa tai onko syinä vammat. Airaksinen ei voi ottaa vastaan RB:n hitti-kuormaa ??? Nesi ei voi heittää ??? jne… Mielenkiinto säilyy tässä sarjassa loppuun saakka.

 • Wolvot on yllättäin ohjaajan penkillä. Saintsia vastaan he saattavat hyvinkin voittaa. Heidän parhaimpaansa ei nimittäin ole vielä nähty ja jo viimeksi matsi oli tiukka, enkä nyt väheksy yhtään Saintsia.
  Jos voittavat Saintsin, on ihan sama voittavatko Hämeenlinnan seuraavassa matsissa. Wolvot haluavat pelata semin Hämeenlinnaa vastaan Vaasan sijaan ja se tapahtuisi riippumatta siitä, miten vika sarjapeli Hämeenlinnassa menee. Tässä en taaskaan väheksy Hämeenlinnaa, mutta matkaero Vaasan ja Hämeenlinnan välillä on iso asia suorituskyvyssä. Uskon myös Hämeenlinnaa vastaan Wolvojen olevan helpompaa tehdä pelisuunnitelma eli yrittää eliminoida kaksi syömähammasta. Helppoa se ei tietenkään ole.
  Jos taas Saintsia vastaan tulee tappio, astuu ”autovakuutus” kehiin Hämeenlinnaa vastaan. Silloin on pakko voittaa. Kysymys kuuluukin, haluavatko varmistella voittoa jo Saintsia vastaan ja peluuttavat valmentajaansa? Itse valitsisin Saints-matsin ja voiton jälkeen pelaisin Hämeenlinnaa vastaan ilman tähtiä lähinnä erilaisia asioita testaillen. Vasta semi ratkaisee.

 • Kauden alla oli huhuja, että Airaksinen kärsii jonkinlaisesta varvasvammasta. Joten haittaisikohan se RB:nä pelaamista edelleen? Nopeiden käännösten tekeminen kun on ilmeisen vaikeaa kyseisen vamman kanssa.

  Nesin pelaamiseen taas en halua enkä edes viitsi kommentoida.

 • Filebacker haluaisiko Wolvot välierissä vastaan siis mielummin heittävän kun juoksevan joukkueen? Wolvojen ongelma on nimittäin takakentän pelaamisessa, ja siksi uskoisin Wolvojen haluavan mielummin välierissä vastaan juoksevan joukkueen.

  Wolvot ei halua kuitenkaan hävitä Saintsille, koska sen jälkeen Wolvojen olisi pakko voittaa Hämeenlinnassa. Yleisön kannaltahan Wolvojen tappio Saintsia vastaan olisi kyllä maukas, koska silloin viimeisellä kierroksella pelattaisiin todellinen superottelu. Huskies voisi pudottaa voitollaa Wolvot ulos pleijareista ja samalla varmistaa runkosarjan voiton. Helsinkiläisten kannalta taas voitto tietäisi paikkaa pudotuspeleissä ja Huskiesin pudottamista runkosarjan 2.

 • @Sampsa. Kyse ei ole vain valinta heiton ja juoksun väliltä, kun välieriä pelataan. Vaasan parasta heittopeliä ei vielä ole nähty ja saattavat välillä ottaa kentälle jopa kaksi hyvin heittävää pelaajaa. Vaasalla on ihan hyvä QB ja ainakin kaksi kovaa rissua, joten takakenttä ei kuitenkaan pääse helpolla. Se uhka on koko ajan olemassa varsinkin konemaisesti rummuttavan juoksukoneen siivellä. Vaasaa vastaan ei vain ole helppo keksiä mitään mullistavaa puolustusta.
  Hämeenlinnaa vastaan hyökkäys pelaa pääosin juoksupeliä pitäen Huskiesin hyökkäyksen mahdollisimman paljon poissa kentältä. Stokes, Spell, Raski ja Pineda vuorottelevat pallonkantajina säästäen siten voimia ja pitäen yllä tehoja. Pisteitä tulee varmasti. Puolustuksessa Heinänen/Lindholm antavat paineita Nesille ja takakentällä häärivät Gilbert, Stokes, Spell. Pineda ja joku muu lukevat Jonesia.
  Lisäksi jos Wolvot voittaa Saintsin, Hämeenlinnan on kuitenkin pelattava tosissaan saadakseen Spagettimaljan kotiin. Wolvot taas säästelee pistenikkareitaan ja keskittyy kuluttamaan Hämeenlinnaa semejä ajatellen. Blitsaavat varmaan paljon riskilläkin ja pyrkivät säkittämään Nesiä mahdollisimman paljon. Varamiehiä säästelemättä pelataan mahdollisimman kovaa. Jonesille saatetaan virittää jopa ansojakin, jolloin päästetään etenemään vain kunnon taklauksen tähden. Tärkeintä on, että tuntuu seuraavana aamuna ja takaraivoon jää jokin pidäke seuraavaan matsiin. Näin itse toimisin valmentajana. Tahallaan ei kuitenkaan pidä vahingoittaa, sillä se on äärimmäisen halveksittavaa ja siitä pitäisi rangaista koko joukkuetta seuraavassa ottelussa.

 • @Filebacker: Et ole varmaankaan itse pelannut, koska tuo ”päästetään etenemään tahallaan jotta saadaan kunnon taklaus” on sen verran utopistiselta ja lajille vieraalta kuulostava suunnitelma. Etenkin Jonesin kanssa jota ei todellakaan kannata päästää vauhtiin. Eli ”ihan” noin se ei jefussa mene.

 • Wolvojen tämän kauden pisteistä ison osan on tehnyt TE/WR Gilbert. Saints onnistui ensimmäisessä kohtaamisessa alun hämmingin jälkeen pelaamaan aussin pimentoon miesvartioinnilla jossa Nelson keskittyi Gilberttiin. Jos Wolvot pelaa seuraavassa pelissä hyökkäyskokoonpanolla jossa samanaikaisesti kentällä ovat Gilbert, Spell ja Stokes, on mievartionti haasteellista samalla tavalla. Gilbertin lisäksi Wolvoilla toinen 2-metrinen WR/TE, Rekonen joka jo väläytellyt muutamaan kertaan. Ja onko Siiskonen saanut solisluunsa paikoilleen vai menikö koko kausi plörinäksi. Tulevan sunnuntain Wolverine-Saints on taas Brakun katsomon täyttävä trilleri. Itse uskon, että autovakuutus otetaan käyttöön koska Stokesia tarvitaan puolustuksessa pysäyttämässä Lainetta. Edelliseen peliin verrattuna Wolvoilla on lisäksi Pinedan kokoinen muuri vahvistuksena. Äijä on pelannut tasokasta kautta kaikissa otteluissaan Suomessa tänä kesänä.

 • @DeeBee. Olen sekä pelannut että valmentanut. Ehdotukseni on utopistinen, koska se on ”out of the box”. Ei noin voi toimia tavallisessa pelissä, mutta jos tuloksella ei ole väliä mutta kuluttamisella on… En tietenkään ehtinyt ajatella toteutusta käytännössä, mutta jos jaardeista ei ole väliä, niin se on varmasti toteutettavissa. Tuskin kuitenkaan tapahtuu. Se vain oli esimerkki yllätyksistä, joita noin erikoisessa asetelmassa saattaa tapahtua.

 • Voisi toimia jonkun muun kanssa, mutta jos Jonesin päästää vauhtiin niin on isot todennäköisyydet että kaveriin ei pääse enää edes koskemaan.

 • Täytyy kyllä todeta että tän vuoden I-divari on kyllä harvinaisen mielenkintonen… Enpä muista edellistä kertaa kun nähnyt näin tasokasta peliä ja tiukkaa runkosarjaa.

  Pitää varmaankin käydä todistamassa Wolverinesin kotiottelua Saintsia vastaan. Varmasti tiukkaa vääntöä.

 • Nesillä todettu kiertäjäkalvosimen krooninen vajaatoiminta. jännäksi menee loppukausi..

 • Nesillä on krooninen alkoholismi

 • Onko nesin injury totta vai trolli?

 • Kuten Saintsin raportissa ottelusta (http://www.tamperesaints.fi/uutiset.html?269 ) lukee, ei Nesi pahemmin pelannut. Lämmitteli kyllä kättään ekalla puoliajalla sivurajalla, mutta siihen se jäi heittojen osalta.
  Loukkaantunut vai Huskiesin taktiikkaa, vaikea sanoa.

 • Kummallista taktiikkaa olisi vaarantaa tahallaan runkosarjan voitto peluuttamalla miehistöä merkillisiä kokoonpanoilla vain vastustajien hämäämiseksi.

 • Jos on totta, niin onkohan sama vamma kuin 2013-kaudella, jolloin finaali jäi väliin. Vajaatoiminta varmaan viittaa verenkiertoon alueella, mikä altistaa jänteen heikentymiselle ja hidastaa vaurioiden paranemista. Glukortikoidiruiske alkaa vaikuttaa parin päivän päästä, mutta olkapäätä ei saisi rasittaa. Puudutuskaan ei ole pelastus kiertäjäkalvosimen repeämässä, sillä se vie kivun, mutta olkavarren loitonnuksen ja ulkokierron heikkous säilyvät. Heitä siinä sitten palloa. Ei liene sattumaa, että yleistyy 40:n iän jälkeen. Toistuvat olkapään nostoliikkeet (heitto ja ehkä korostetusti harkkareissa) lisäävät jänteen kulumista. Itse vamma alkaa helposti esim. kaatumisesta olkapään päälle (aika tavallista säkityksissä). Jefu on nuorten miesten laji…
  Olisi todella sääli, jos elämänsä kautta pelannut Nesi joutuisi jättämään leikin kesken. Siinä tiivistyisi se pelinrakentajaa koskeva tosiasia, että peliäly, heittokontrolli ja johtajuus lisääntyvät, mutta samalla fysiikka heikkenee iän myötä. Jossain on se tipping point. Nesi on jaksanut harvinaisen pitkään ja se näkyy peliälyssä.
  Olettaen, että uutinen on tosi – mitä en toivo… Kortisonia on toivottavasti jo laitettu olkapäähän. Nyt ei voi kuin levätä ja välierissä yrittää pelata. Huskies joutuu rakentamaan kuvioita uusiksi lähinnä wild cat -meiningillä, vai saakohan Panthersin QB pelata, kun Panthers on käsittääkseni farmijoukkue. Se antaisi edes vähän arvattavaa puolustuksille, vaikkei samaa heittouhkaa olisikaan.
  Toinen kysymys on Nesin jatko. Vamma-alttiushan ei iän myötä vähene. Se olisi tosi sääli, sillä haluaisin nähdä hänet liigassa. Olen varma, että terveenä olisi sielläkin kärkikuuppia.
  …Mutta toivottavasti uutinen oli vain trolli. Olisi hyvä, jos Hämeenlinna tiedottaisi asiasta. Ymmärrän, että vamman tapauksessa eivät haluaisi antaa vastustajille ennakkoa, mutta Wolverines-matsi paljastaa kuitenkin totuuden. Toivottavasti siellä pelaa terve Nesi.

 • Taitaa olla Hämeenlinnalaisten kausi paketissa, jos Carpelanin käsi hajalla? Pelkästään juoksemalla ei divarissa voi voittaa.

 • Hämeenlinnalaisten mukaan Nesi loukkasi olkapäänsä Vaasassa ja ei ole pystynyt enään sen jälkeen pelaamaan kunnolla. Tätä teoriaa tukee myös tilastot joiden mukaan Nesin taso on ollut laskussa jo pidemmän aikaa. Vamma mitä ilmeisemmin syntyi juoksupelissä jossa Nesi blokkasi tietä Jonesille. Tuon blokin jälkeenhän Nesin pelaaminen sekosi täysin ja tekeminen näytti vaikealta.

  Toivottavasti Hämeenlinnassa ei olla vielä tilattu mestaruus saunaa, koska tarvetta sille ei enään ole!

 • Jos itse saisin palata ajassa taaksepäin päättämään pelaanko loukkaantuneena kun ”joukkue tarvitsee” – en pelaisi. Terveys on tärkeintä – nuorena sitä ei aina tajua. Sitä osaa arvostaa nyt jälkiviisaana parinkymmenen vuoden jälkeen aina kun nivelet muistuttaa siitä, että pelasin…

 • Jos Nesi todellakin rikki ja olkapää tarvii lepoa, niin mikä järki peluuttaa miestä fb:nä käytännössä koko peli?

 • Jep, nämä viestit ja sisällöt eivät ole synkronissa toistensa kanssa. Jos Nesi meni rikki blokkaajana niin miksi olisi pelannut edelleen blokkaajana (FB) risan olkapäänsä kanssa Saints-pelissä. Psyykkaukset taitavat olla nyt kovimmillaan ja trollit vauhdissa kun panokset kasvavat. Parasta on se, että ratkaisuja sijoituksista saadaan odottaa viimeiselle kierrokselle saakka.

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *