Huskies – Royals

Viimeksi muokattu 16.4.2017 11:22 60

(6-3)

24

(6-2)

27
1 2 3 4  
8 10 0 6 24
10 7 0 10 27

22.7.2017 klo 15:30 Hämeenlinna

Kaari

Royas tarrasi kohti kotietua voitolla Huskiesista

Gridiron Staff 24. heinäkuuta 2017 17:03

Tärkeä voitto pitää vaasalaiset mukana taistelussa runkosarjan kahdesta kärkipaikasta.

Lue lisää

Kommentoi

 • Komea juttu heti ylen etusivulla Royalsista: https://yle.fi/urheilu/3-9715413

 • ”Royalsin ja Seppo Evwarayen tarinassa on paljon asioita, joita kannattaisi miettiä muissakin lajeissa ja seuroissa. Tärkein opetus lienee, että oman lajin kiinnostavuutta ei kannata yliarvioida – eikä aliarvioida. Yleisö ei välttämättä jaksa vaivautua paikalle pelkästään nähdäkseen laadukasta jääkiekkoa. Toisaalta toivoa on, vaikka laji olisi täysin vieraskin.

  – Tämä on vaatinut vain valtavan määrän töitä, Evwaraye sanoo.

  Vaasassa ei ole tehty taikatemppuja. On vaadittu ennakkoluulottomuutta ja innostuneita tekijöitä. Suunnitelmia ja erehdyksiä. Paljon ideoita – pääosin kopioituja sellaisia.

  – Toivoisin, että useammat kopioisivat meidän käyttämiämme ideoita Suomessa lajin sisällä. Ei meidän tavoitteemme ole olla suosittuja ylhäisessä yksinäisyydessämme. Sehän syö vain meidän arvoamme pois. Olisi hienoa, jos muutkin tavoittelisivat yli 3000 tuhannen katsojan yleisöjä ja kokeilisivat meidän onnistuneita juttujamme.”

 • No niinpä näyttää olevan ! Olipas veto. Ihan ylen etusivulle kaiken kansan pällisteltäväksi. Nyt Vaasan pitäisi vielä kääntää menestys myös kentälle, vaikkapa tänään voittamalla Hämeenlinnan ….

 • Jakakaa nyt kaikki ihmeessä näitä harvoja valtamedian tekemiä lajiuutisia myös omissa twittereissä, faboissa, snäpis, gäbis ja bäbis mitä näitä nyt on. Lajiuutisia kun on haukuttu kovasti, että ”aina on niin negatiivista tekstiä” yms, niin tässäpä on hyvä tilaisuus hyödyntää positiivisen kuuluvuuden kaikua. Verkostoituminen on kaikki kaikessa vai mitä Seppo?

 • hieno uutinen, mutta kuinka käy jos joku valtamedian toimittaja tulee paikan päälle katsomaan tätä spektaakkeliä ja huomaa että ilmoitettu 1100 onkin todellisuudessa 500-600 henkeä.
  siitähän sitä otsikkoa taas revitään.

 • HAHAHA!!! Pikkaisen taisi juttu osua omaan nilkkaan, kun pitää tulla sepittelemään moisia valheita.

 • @bq, Ole sinä hiljaa ! Vaasa on pitänyt kotiyleisönsä. Kun kerrankin YLE uutisoi lajia niin miksi pitää paskoa omaan pesään. Liiga -skene on kokonaisuudessaan huimassa kiidossa. Menee muutaman vuoden sisällä soccerin ja pesäpallon ohi …

 • Hyvä uutinen YLE:ltä, mutta ei Vaahteraliiga mene soccerin tai pesäpallon ohitse ihan helposti. Valitettava tosiasia, mutta näin se menee.

  Toisaalta, jos Royals jatkaa omaan nilkkaan ampumista ottelun toisella puoliajalla, niin huonompi juttu Vaasan huumalle.

  Itse ihmetelen Thomasin hirveä urputtamista puoliajan lopulla. Alkaako taas käämit palaa?

 • Aku Kattainen on kyllä ansainnut sopimuksen roosterssiin ensi kaudeksi

 • No niin kyllä on, jää viltsut toiseksi kun aletaan 1. paikasta kisaamaan.

 • Jo kuumailmapallosta sen näin kun kaurialan kentän yläpuolella leijailin, Aku Kattainen on Suomen paras safety

 • Kummasti tuntuvat liput lentävän, vain yhteen suuntaan.

 • Miten toi Pinta vinkuu joka ikisen tilanteen jälkeen tuomareille. Rasittavaa

 • Royals yritti kyllä hävitä ottelua parhaan kykynsä mukaan, mutta yritys ei riittänyt. Koko matsi oli lähestulkoon Runner vs. Royals. Ilman muutamaa Runnerin suoritusta, Huskies oli tasapaksu. Royalsilla ei olisi ollut isompaa hätää, mutta tekivät hädän ja ongelmat itse itselle.

 • Jos aku Kataisen tilalla olisi ollut trojansin #21 olisi numerot olleet vielä rumemmat

 • Ja Royals voitti vaikka kukaan ei jälleen uskonut huutelijoista. Meinasin jo itsekin hermostua tuomareille kun jatkuvasti liputtivat, vaan en usko että yhtään tuomarivirhettä olisivat tehneet. Kaikki oli tulkittavissa lipuiksi ja hyvä että liputtivat. Peli pysyi käynnissä lipuista huolimatta. Lippujen kalastaminen ja tuomareille itkeminen on ihan oma lukunsa ,josta itse heittäisin pelaajia ristikosta sisään lipun epäurheilijamaisesta käytöksestä. Krapulassa jos olisin niin pakottaisin syömään lipun ja ajaisin ulos kentältä :D
  (onneksi en ole tuomari)

  Tuomarit kuuluu peliin ja rikkoa pitää jos vastustajalle ei muuten pärjää.

  Mutta matsista, eroa oli yksi fieldgoal! ja jos ens pelissä royals voittaa butchersin, niin voisiko jengijo pikkuhiljaa suostua sanomaan että Royals on ennakkosuosikki? Jos voittaa kaikki vastustajat sarjan puolivälin jälkeen eikö silloin sitä ole?

  Ehei, Roosters on ennakkosuosikki ja sillä siisti. ;)
  Sen kuitenkin ennustan että Vaahteramaljan voittaja on Suomen mestari. Ja parhaat tuomaritkin liputtaa siellä.

 • Onko se kuten aloituspotku elikkä vapaa 10y jälkeen, vai onko se niinkuin Punt elikkäs jos vastustaja ei koske niin vastustaja saa pallon kuitenkin.

  Vai onko se vielä jollakin muulla säännöllä.

  Ja vastaukseksi mielellään linkki tai lainaus säännöistä.

  Ja voisko Ruutu jo ymmärtää että kellonkäyttöön ja livetilastoihin tarvitsee tuomarin eikä seurojen harrastellaan talkoillaan luullaan ja ehkä osataan heppuja. TV ohjelmaa teette, ei silloin luoteta amatööreihin.

 • Ja suoraa sääntökohtaa en löytänyt, mutta ilmeisesti myös puntattu safetyn jälkeinen free kick on samalla säännöllä, eli 10 jaardia kun pallo etenee, sen saa potkaiseva joukkue ottaa haltuunsa, vaikka palauttava joukkue ei palloon koskisi. Normaalissa puntissa, pelitilanteessa, potkujoukkue saa pallon haltuunsa vain jos palauttava joukkue siihen koskee, mutta koska safetyn jälkeinen potku on ”free kick,” silloin mikä tahansa potku (kickoff, punt tai drop kick) voidaan pelata onsidena.

 • Saadaan kyllä jännimmät pudotuspelit aikoihin. Roosters ja Royals ovat luonnollisesti suosikkeja finaaliin, mutta Huskies ja Porvoo pystyvät molemmat yllätyksiin. Yksittäiset matsit voivat aina päättyä miten tahansa, kunhan erot eivät ole liian suuria. Mahdotonta ei olisi edes Vaahteramalja Huskies – Butchers:)

 • Sääntö 6-1-3-a-2/2: ”Joukkueen A pelaajat eivät saa koskea vapaapotkua ennen kuin pallo on rikkonut joukkueen B rajoituslinjan ja pysyy B:n rajoituslinjan takapuolella (Poikkeus: Sääntö 6-4-1) (A.R. 2-12-5:I); tai pallo osuu pelaajaan, maahan, erotuomariin tai muuhun joukkueen B rajoituslinjan takana.”

 • Olenko ainoa, jota häiritsi tuo Staceyn tekemä sukellus blokaajan polveen? Taisi Husky linjamiehen kausi päättyä siihen.

 • Olet varmaan

 • Valitettavaa että polvi taisi mennä mutta normaalia vetää alas itseä isompaa blokkaajaa.

 • Lisäksi tuo on laitonta, täysin tahallista ja törkeää. Toivottavasti ei pelaa loppukaudella ja se olisi aivan oikein. Vaasa pliis älkää koittako selitellä tätä kuten edellistä kertaa.
  Eikö Hämeenlinnassa kukaan ihmetellyt miksei Royals edes yrittänyt tehdä lopussa maalia? Sottilairen ulosjuoksu ja Bedwellin safetyheitto olivat suorituksina hämmentäviä.

 • Ei tarvitse selitellä. Puhdas ja sääntöjenmukainen leikkaus edestäpäin linjamiehen klo 10.00-14.00 näkökentästä.

 • Kävi pelissä miten tahansa on todettava että Aku Kattainen on Suomen paras safety

 • laitonta esimerkiksi lippupallossa.

 • Ei taida kuitenkaan olla lippupallopelistä kyse? Jenkkifutiksessa puolustaja saa vetää alas edestä ja sivusta +-5 jaardin vyöhykkeellä aloituslinjasta katsottuna. Ks. esim. hyväksytty tulkinta 9-1-6-VI.

 • No ei sivusta

 • kaikissa treeneissä ja varsinkin kaikki vanhat läskit urputti aina että ei saa vetää alas.

  Itse pelasin aikanaan cornerina ja safetynä ja kyllä vedin aina jenkkejä / isoja poikia kypärä edelle jalkoihin. kutsuttiin sukille menemiseksi. olen vetänyt ehkä noin 50 taklausta matseissa bäkkejä sukille eikä kukaan loukkaantunut koskaan.

  Harmi että linjamiehet eivät osaa ottaa kontaktia jalkoihin ja kaverilla sattui olemaan paino jalalla elikkäs norsuaskel.
  Tässä lajissa kun ei kannattaisi mennä kentälle ennen kuin osaa pelata ja treeneissä kannattaisi tätä treenata / ainakin junnu-uralla kaikki isot pojat tätä kokee. Ehkäpä oli kyse siis siitä että toinen on NFL ammattilainen ja toisen jenkkifutistausta ehkä vain hyökkäyksenlinja ja suomi kokemus.

  Sen voi kyllä sanoa että kukaan fiksu näille foorumeille ei kyllä kommentoi. Ja itsekin provosoidun aina näistä idioottien kommenteista jotka ei tiedä lajista yhtään mitään.

  Tämä on edelleen gladiaattoriurheilua ja jos pelottaa kontakti voi mennä pelaamaan vaikka jääkiekkoa :D hahahahahaha

 • Puolustus saa (jos ylipäänsä saa) estää alas myös sivusta, samoin kuin linjassa saa. Ks. vaikka tuo mainitsemani tulkinta. Vyötärön alapuolelle estämisen säännöt ovat ärsyttävän monimutkaiset.

 • Ei häiritse, koska Thomas syöksyi pallonkantajan jalkoihin. Linjamies vaan ei ehtinyt alta pois.

 • Kylläpäs löytyy wannabe kovia jätkiä taas.Teidän onnettomia
  selityksiä ei usko edes teidän oma äitinne.
  On eri asia blokata/ taklata jalkoihin kuin tähdätä polveen mitä tämä heppu tekee.
  Moni huipputaklaaja taklaa/ blokkaa jalkoihin niin etteivät osu polveen vaan sääreen. Tuon tyypin kohdalla ihmettelen jos hän ei tiedä mitä tekee, koska jos vertaa muiden joukkueiden jenkkeihin tai edes oman joukkueensa Youngiin, niin eron huomaa. Yksikään muu kova taklaaja ei tee tuota samaa: Young,Slater,Roach,Magwood jaTaj Jones ym. Jokainen heistä taklaa varmasti kovaa ja oikein, he ovat arvostettuja omassa seurassaan ja muiden joukkueiden silmissä.

 • Blah blah blah cry me a river.

 • Kyllähän tuota on Thomas ja moni suomalainen pelaaja tehnyt vaikka kuinka kauan. Myös Slater on pudottanut blokkeja pois vyötärön alapuolelta.
  Toki harmillinen tilanne, mutta näytti kyllä vahvasti siltä ettei #70 osannut YHTÄÄN odottaa että noin voi tehdä.

 • Et varmaan huomannut, että pelkästään tässä pelissä oli useita muitakin polviin kohdistuneita taklauksia ja blokkeja? Vyötärön alle estäminen on tietyillä ehdoilla täysin sallittua tässä lajissa… Oletko ihan oikeasti sitä mieltä että taitava pelaaja pystyy ennakoimaan liikkuvan kohteen liikkeen niin että taklaus/blokki osuu aina sääreen eikä ikinä polveen? :) Noin huikea pelaaja ei varmaan sitten ikinä taklaa/blokkaa ohi koska pystyy aina iskemään 10cm tarkkuudella? Kerrotko vielä ketkä ovat näitä ”huipputaklaajia”?

 • Näköjään lienee taas tarpeellista muistuttaa että Stacey Thomasin kohdalla tiedetään 29.5 pelatun Roosters – Royals ottelun perusteella, tämän kyseinen raivohullun sadistin nimenomaan yrittävän tahallaan invalidisoida vastustajajoukkueen pelaajia. On aivan käsittämätöntä että Royals seurana pitää tällaista kusipäätä vielä kaiken lisäksi kapteenistossa. Kertoo jotain tämän seuran moraaliarvoista ja siitä miten vähän he kunnioittavat muiden joukkueiden pelaajia.

 • Enemmä kuin Staceyn tekemiset, tarttuisin Slaterin taklauksien kypärä kypärään osumisiin.
  Niin hyvä ja kova pelaaja kuin Slater onkin, niin en aina oikein osaa arvostaa hänen taklauksiaan.
  Välillä jää tunne että niistä puuttuu vastustajan kunnioittaminen…

 • Kait ne tekee kuten valmennus näyttää boostaavan ja psyykkaavan ennen pelin alkua.

 • Mä en ymmärrä mitä vikaa on kypärä-kypärä -osumassa? Kun menet taklausasentoon kypärä (tarkalleenottaen facemask) on etummaisin piste ja sillä kun osuu taklattavaan/blokattavaan siitä aika helposti tulee kypärä-kypärä -kontakti. Miksi tämä on väärin?

 • Moderaattori: olisi syytä poistaa täältä selvästi herjaavat kirjoitukset eli Judge Amy syyllistyy nyt todellakin törkeään herjaamiseen.

 • Ihme tämä nykynen kypärä sääntö, kun ne kypärät näyttää kolisevan kuitenkin yhteen joka downilla.
  Onko se nyt sitten, että pitää olla 65 asteen kulmassa, että vaan kypärä kontaktoi vastustajaan ja siitä saadaan lippua ?

 • Jos kypäräkontaktit kiinnostaa niin suosittelen tutustumaan sääntökirjan kohtiin 9-1-3 sekä 9-1-4 niissä on määritelty minkälaiset kontaktit pää/niska-alueelle on kielletty. Mitään kypäräkypäräsääntöä ei ole olemassa vaikka edelleen semmoista mutujuttua liikkuu kentän laidoilla pelistä toiseen.. Tähtäämisvirheissä pitää myös toteutua säännön 2-35 sekä 9-1-4 säännössä myös 2-27-4 määritelmät

 • Taklata voi niin monella eri tavalla.
  Tottakai väliĺlä tulee kypärä kypärään osumia, johtuen myös taklattavan toiminnasta, sehän on selvä.
  Mutta on aivan eri asia jos taklaaja tulee tilanteisiin toistuvasti juuri sopivalla korkeudella, siten että kypärät osuvat väkisin yhteen. Jokainen joka on itse pelannut riittävästi tietää että kyseessä on myös taklaajan valinta, mihin hän haluaa osua.
  Käsittääkseni koko sen ajan jolloin lajia on Suomessa pelattu, on kypärä edellä tehtyjä taklauksia (etenkin päähän kohdistuvia) pyritty liputtamaan.
  Korostankin taklaavan pelaajan vastustajan kunnioittamista niissä tilaneissa joissa se on mahdollista.
  Laji on kova ja siihen kuuluu kovat kontaktit (ja mukavahan se on kun vastustaja alkaa pikkaisen pelkäämään), mutta tahallinen vahingoittaminen ei siihen kuulu.

 • Kohtaa peliä tuo Thomasin sukille veto tuli?

 • Kuten aiemmin tuolla todettu, tulee edestä, vastustajan näkökentästä ja 5 jaardia line of scrimmagesta. Argumentin voisi tehdä myös siitä että yritti taklata RBtä. Turhaa huutelua täällä. Ikävää toki että Ashtonia sattui.

 • Yllättäen kaikki keskustelu loppui, kun video tuli julki ja taklaus näyttikin puhtaalta.

  Tosi harmi homma tuo loukkaantuminen, mutta semmosta tämä on välillä.

 • Kyllä tällaiset jalkoihin syöksyt on vahinkoittamisyrityksiä eikä rehellisiä kovia taklauksia.

 • Taklaus on täysin puhdas, se siitä… Pelissä oli vaikka kuinka paljon blokkeja ja taklauksia vyötärön alle, oliko ne kaikki siis sinun mielestäsi vahingoittamisyrityksiä?

 • Noi alas polviin jutut on jenkkien juttuja. Ecg:n pelinrakentaja veti tollasen polvimurskaustaklauksen wolvopelissä kun heitti intteri ja vittuuntuneena syöksyi taklaamaan. Chickens

 • Missä sanotaan, että jalkoihin syöksyminen on kiellettyä… ”jalkoihin syöksyminen” on oikein suotavaa jos haluat pysäyttää itteäs isomman kaverin. Henkilökohtaisesti jos haluaisin kostaa niin vetäisin yläkroppaan.

 • Varmaan kaikki, jotka on pelannu jefua, etenkin puolustuksessa tietää et isoa miestä ei kannata yrittää edes blokata ylös. Harmi vaan loukkaantuminen. Videolta näkyy et just laittaa painon sille jalalle mihin kontakti tulee. Hyvä blokin poisto mut ikävä vahinko. Tällaisia tilanteita tulee jefussa lukuisia mut harvoin loukkaantumisia. Tsemiä kyseiselle pelaajalle.

 • Tolla tavalla ne toiseen kerrokseen irtoovat/pullaavat hyökkäyksen linjamiehet/fularit, tai muut blokkaajat koutsataan pelaamaan pois. Niin NFLssä, kuin muuallakin, kaikkien pelipaikkojen puolustajat vetää pystyssä tulevaa blokkaajaa alas, jos vaan suinkin ehtii, koska sillä saa blokkaajalta tilan ja vauhdin pois ja pienentää pallonkantajan tilaa ja lukumahdollisuuksia. Ja olen todella pahoillani Ashtonin puolesta, toivotaan parasta!

  Kypärällä taklaamisesta tuli taas niin aivotonta kommenttia AK:lta ja kumppaneilta, että hävettää edes lukea. ”Taklausasennossa facemask osuu ekana…”

 • Jep.. Tuo nimimerkki AK on korkealla todennäköisyydellä todellakin taklannut tuolla esittämällään tekniikalla useamman kerran. Sen verran tyhmiä kommentteja on tarjoillut eri ketjuihin.

 • En tosiaan tiedä kuka on nimerkkiä AK opettanut taklaamaan, mutta toivottavasti edelleen suurin osa opettaa asettamaan kypärän taklattavan sivulle eikä iskemään ensimmäisenä kasvosuojuksella!

 • edelleen, Rb:T osaa ottaa noi osumat koska eivät juokse pytyssä toisin kuin tuo linjamies. jos juokset pystyssä niin kyllä voi käydä vahinkoja. ihme ettei ole aiemin käynyt. Mielestäni todella hyvä viedeo siitä miten EI oteta kontaktia alas vastaan. ollaaan jenkkifutisasennossa ja painetaan kaveri kaksin käsin maahan, samalla suojataan jalkoja. Linjamies yritti blokata iskun kumartumalla perse ylhäällä. Sori nyt vaan mutta aika surkea tekniikka.

  Olen aidosti pahoillaan siitä että loukkaantui jos loukkaantui, mutta miten me voidaan oppia jos me aletaan vinkumaan että sääntöjen mukaan ei saa pelata täysillä?

  Ja siellä kentällä pitää suojella itseä vaikka toinen vetäisi pimeästä kulmasta selkään. Ja voi pojat että siitäkin olen saanut oppia kickoffeissa kun luulet olevasi taklaamassa ja kaveri poraa korvaan ja keräät varusteita. Tai yrität blokata jenkki LB:tä returnissa ja huomaat olevasi metrin kauempana selällään. Sieltä pitää nousta ylös virnuillen ja todeta että huhhuh mikä oli junan numero joka ajoi yli.

  Thats fuckin Football ja siksi nämä itkijät ei ole koskaan lajia pelannutkaan. Koska heillä puuttuu munat jota lajiin kuuluu. Ja ne jotka ei ole pelanneet puolustusta edes junnuna ei tiedä jenkkifutiksesta mitään

  Ja olenpas taklannut aikanaan Staceytäkin sukille ettäs tiedätte. ei ollut millänsäkään ja taisi seuraavalla kerralla väistää ja makoilin nolosti mahallaan kun olin syöksynyt ohi.

  ja edelleen, ääliöt huutelee täällä :D
  menkää katsomaan sm liigaa jossa ei saa enää tapella, eikä taklata. Ja kauhistellaan kun HIFK tuo isoja kanadalaisia jotka taklaa kaukalossa. Ja sitten ihmetellään kun pelataan miesten säännöillä MM kisoissa.

  Herätys vaan kaikille itkijöille. Vaihtakaa lajia jos pelottaa. nyyh nyyh ja voi hemmetti mitä akkojen itkua.

  Seppälän Jyrkille terveisiä! ehkä mielipuolisin sekopää mitä olen kentällä tavannut. Valitettavasti sut oli niin helppo kuumentaa ja jouduit usein ulos kentältä. Pelattiin samalla kentällä joskus mutta jätit tämmöisen pikku-ukkelin rauhaan kun räyhäsit hykkäyksen kimpussa :D

 • Kiitos edellinen ”ei saa vetää alas” ! Allekirjoitan kaiken mitä kirjoitit. Mukavaahan siellä kentällä oli ja taistella kaikkien kanssa, joten tasaisesti kiitos kaikille.

 • Erittäin hyvin sanottu, eipä tuohon voi lisätä mitään.

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *