East City Giants – Nordmen

Viimeksi muokattu 30.5.2021 13:44 17

(0-4)

00

(1-3)

38
1 2  
0 0 0
8 30 38

24.7.2021 klo 19:00 Velodromi

Kaari

Nordmenille kauden ensimmäinen voitto divisioonassa

Gridiron Staff 28. heinäkuuta 2021 11:24

Rovaniemeläisjoukkue päihitti ECG:n Velodromilla.

Lue lisää

Kommentoi

 • pelissä on ainoa jännitys momentti siinä että näytetäänkö lähetyksessä liiton opastusvideo ennen peliä vai vasta puoliajalla . hemmingin ja kilpeläisen viiltävän teräviä analyysejä ja mainoksia kanssa odotan mielenkiinnolla ja onkohan uusien pelaajien määrä kasvanut sitä 75 prosentista ja nähdäänkö pelissä paljon positiivisia asioita 0-60 puoliaika tilanteessa ?!

 • Mites tän tilanne?

 • Jos vittu ei osata tuomaroida nii pysytään sitten kotona.pallon spottaaminen aivan surkeaa, jos pelin jälkeen sattuu virhe hyökkäävälle joukkueelle niin rangaistus mitataan virheen teon paikasta ja jos peli on edennyt riittävästi se on ensimmäinen yritys mitatun rangaistuksen jälkeen! Pelikello eikä yrityskelloa, tulostaulu vasta 3/4 käytössä. Pallopoika joku 6 vuotias… Ei Herran jumala. Mut ECG piti yllättävän tiukkana, hienoa

 • Sitten pysyisi kotona myös joukkueet, kun ei voisi matseja pelata. Akuuttiin tuomaripulaan voisi auttaa vaikka se, että sinä lähdet tuomariksi, etkä vikise nimimerkin takaa.

 • Ehkä tuomarina on parempi pysyä nimettömänä ettei tule kenellekään pahamieli. Mutta säännöt olisi syytä osata olkoon sitten millainen pula! Jo pelaajien turvallisuuden takia

 • Peliä en nähnyt, mutta tuosta ylemmästä viestistä ymmärsin, että siellä olisi ollut samanlainen tilanne kuin viime viikon Eagles-Lionesses ottelussa?

  Tuossa juoksupeli 1&10 tilanteessa eteni reilusti yli 10 jaardia, ja hyökkäyksen kiinnipito tapahtui 12 jaardin päässä aloituslinjasta. 10 jaardia mitattiin, ja tuloksena 1&8. Striimissä olin käsityksessä, että olisi pitänyt tulla uudet, ja sen jälkeen 1&10 mitatusta spotista.

  Sääntökirjasta en löytänyt vastausta, mutta googlettaminen antoi ymmärtää että yleensä ”live ball fouleissa” määräävää on se, mihin pallo päätyy rangaistuksen mittaamisen jälkeen. Eikä se, missä rangaistus tapahtuu.

  Edelleen olen hieman tietämätön asian suhteen, joten jos joku osaisi kertoa mitä se sääntökirja tähän sanoo, niin olisin kiitollinen.

 • Rangaistus mitataan _virheen tekopaikasta_ eikä siitä mihin peli on päättynyt, paitsi pelinjälkeisissä rangaistuksissa. Mitä jos keskityt siihen kuvaamiseen, etkä sääntökirjojen spekulointiin.

 • Eli suomeksi: rikkeen jälkeen tapahtunut eteneminen ei voi olla rikkeen tehneen joukkueen etu.

 • Kyllä nyt taas joku mielensä pahoitti.
  kyyberihän viestissään taisi todeta ettei tiedä miten sääntö menee ja pyysi siihen vastausta sellaiselta joka sen tietää.
  Kyllä on meidän raitapaitaosasto herkällä

 • Nimenomaan virheentekopaikasta, tottakai. Mutta jos virhe tapahtui 12y aloituslinjasta eteenpäin. Veikkaan, että nopealla kyselyllä aika iso osa pelaajistakaan ei tiedä miten tuo menee.

  Peli lähtee liikkeelle 10y kohdalta. Juoksija kipittää pallon kanssa puoleen kenttään, mutta kiinnipito tapahtuu 22y kohdalla. Peli jatkuu 12y kohdalta, mutta tuleeko 1&10 vai 1&8?

  Jos jollain sääntökirja on hallussa tämän tiimoilta, niin voisiko ystävällisesti linkata?

  Striimissä luulin tietäväni, että tulisi 1&10, mutta mikäli olen väärässä niin eikös kaikkien etu ole korjata asia?

 • Säännöissä asiaa käsitellään kohdassa sääntö 5 luku 2 artikla 2
  Kyseessä on ensimmäinen yritys uudella ensimmäisiin yrityksiin vaadittavalla matkalla:
  a. Rangaistuksen jälkeen, jossa pallo on joukkueen A hallussa ensimmäisiin yrityksiin vaadittavan
  matkan etupuolella.
  b. Kun rangaistus määrää ensimmäisen yrityksen.

  Eli jos tilanne on 1/10 ja pelillä edetään vikkapa 30yd, ja hyökkäyksen pelin aikana tapahtuva virhe (vaikkapa kiinnipito) tapahtuu 15yd aloituslinjasta mitataan 10 jaardia virheentekopaikasta ja koska pallo ei silloin ole hyökkäyksen hallussa ensimmäisiin vaadittavan matkan etupuolella, yritys uusitaan ja tilanne on 1/5. Jos taas virhe tapahtuu 25 jaardia aloituslinjan etupuolella silloin kun peruutetaan 10 jaardia virheentekopaikasta ollaan kuitenkin päästy 15yd eteenpäin, jolloin pallo on hyökkäyksen hallussa uusiin vaadittavan matkan etupuolella ja tulee 1/10.

  ..ps. Pelin jälkeen tapahtuneet virheet mitataan pelin päättymispaikasta (seuraavasta aloituspaikasta) ja yritys lasketaan. Pelin aikana tapahtuneet virheet joko virheentekopaikasta, pelin päättymispaikasta tai edellisestä aloituslinjasta riippuen mikä on rikotulle joukkueelle suotuisin. (ja tähän tietenkin liittyy poikkeuksia ja poikkeuksen poikkeuksia…)
  Toivottavasti tämä selventää asiallista kysymystä :)
  Aurinkoisin terveisin: heinien ystävä

 • Mites muistelisin Lamminsalon jossakin Vaahteran tuomaroinnessa selittäneen tilanteen kutakuinkin seuraavasti:

  Pelillä tulee uudet. Kuitenki kiinnipito hyökkäävä joukkue. Virheentekopaikasta mitataan rangaistus 10 jaardia. Eli 1&10 virheentekopaikka -10 jaardia.

  Jos pelillä tulee uudet, niin ei ensimmäinen yritys kai voi olla vähempää kuin uusiin yrityksiin vaadittava matka.

 • Rike tapahtui hyökkäyksen tekemänä uusiin vaadittavan etenemisen etupuolella, ja pallokin päätyi uusiin yrityksiin. Puuttuvat jaardit edettiin sääntöjen mukaisesti, ja kun 10 jaardia mitataan rikkeentekopaikasta, mikä oli siis uusiin vaadittavan mitan etupuolella, niin 1&10 tulee voimaan.

  1&10, mutta kymmenen jaardia rikkeentekopaikasta taaksepäin.

 • Ja Ruutu+ ei pääse peliä jäkikäteen katsomaan kun tallenteeseen mentäessä näkyy Pori – Tampere matsi.

 • Kompurointia oli ECG vol2 tarina. Nyt lopuksi luopuvat sarjasta.
  Kovia junnuja kasvamassa mutta kelle???
  Notkahtaako seuran vetovoima kun ei ole ”polkua” loppuun asti. Todennäköisesti!

 • Eiköhän ECG tuosta nouse ja vahvempana vain alemmalta tasolta. Vaikeaa varmasti siellä on ollut viimeisimpänä vuotena ja vuosia on vaihtuvuus ollut todella suurta tuossa joukkueessa. Silti hyvin pärjäsi divarissa useamman vuoden ennen tätä syvempää notkahdusta. Hyvät perustat siellä on varmasti silti nousta ylöspäin, vaikka joukkueita paljon pk-seudulla onkin.

 • Tohon rangaistusasiaan, kyseessä on live ball foul (mitä onkaan suomeksi, pelin aikana?), joten ainoastaan se mihin pallo päätyy rangaistuksen jälkeen on merkitsevää. Ei se, missä rike tapahtui. Jos rike tapahtuu vihellyksen jälkeen, on uudet yritykset saatu ennen rangaistusta.

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *