Eagles – United Newland Crusaders

Viimeksi muokattu 9.8.2020 20:02 67

(5-0)

17

(3-2)

14
1 2  
17 0 17
0 14 14

22.8.2020 klo 16:00 Kotka

Kaari

Eagles varmisti runkosarjan voiton

Gridiron Staff 24. elokuuta 2020 16:19

Sateisessa säässä pelatussa ottelussa vieraileva UNC joutui taipumaan 17-14.

Lue lisää

Kommentoi

 • Olispa jo lauantai.

 • Niin olisipa, niin näkisi Kotkan voittavan. Eagles on tasaisempi joukkue eikä ole muutaman kotijenkin / importin varassa

  Mitä olisi UNC ilman R Johnsonia tai R Sobowalea? Toki lepäähän Eagleskin pitkälti Carpelanin varassa.

  Mutta Eagles vie tasaisuutensa ansiosta. Samalla varmistuvat välieräparit: Eagles-Nordmen ja Saints-UNC.

 • Unc voisi pistää kampoihin kotkalle kaiken onnistuessa. Saintsia vastaan puolustus oli todella onnetonta, luvattoman helposti juostiin keskeltä pohjiin yms. Hyökkäyksen puolella haluaisin että hyödynnettäisiin siellä #12, rissuna, bäckinä yms. sen verran vikkelä kaveri että voisi tuoda sinne yhden vaihtoehdon lisää. Niin ja ne liput, aika paljon pitää siistiä omaa pelaamista ja lopettaa se hölmöily jos haluaa päästä 3. sijaa korkeammalle ylipäänsä. En usko että paketti on lauantaina kasassa niin hyvin että kotkalle pärjättäisiin, huolimatta siitä pelaako Simo vai ei.. 👀

 • Tämä on kyllä kieltämättä aikamoinen herkkupala alkuasetelmiltaan. Melkoista, että yli 57 pistettä per peli tehnyt ja vain 7,5 pistettä päästänyt Kotka voi tappiolla tippua arpomalla vielä runkosarjan kolmanneksi :D

  Pelinrakentajat eli Robert vs Nesi.
  Tilastojen valossa aika tasaiset kaudet pelanneet pelinrakentajat. Järkyttävä ero sarjan muihin pelinrakentajiin ainakin tilastojen valossa!! unc:n rojolla vähän enemmän jaardeja per ottelu, [288 vs 255] nesillä taas muutama heitetty maali enemmän [17vs20 td]
  Mutta vaikka nesi kiistämättä suomen kotimaisiin top2 top3 pelinrakentajiin varmaan kuuluukin, niin en rankkaisi ketään kotimaista Rojon edelle, joten tämä parivaljakko menee tietysti UNC

  Keskushyökkääjät
  Tämä voitaisiin laittaa muotoon Sobowale vs Eagles pallonkantajat.
  UNCn juoksuhyökkäys on ollut täysin Sobowalen hartioilla. Eikä turhaan. Mies on ollut yksi varmasti tärkeimmistä pelaajasopimuksista tähän asti ainakin 1. divisioonassa. CFL testeissä edukseen esiintynyt Brit Bowl MVP on ollut pysäyttämätön alkukaudesta juosten lähes 200yd per ottelu.

  Eagles on jakanut palloa tasaisemmin, ykkös RB on ollut Ville Hämäläinen joka on kantanut palloa hyvällä noin 8 jaardin keskiarvolla. Talkoisiin ovat osallistuneet myös Jokinen ja Thesleff. Kokonaisuutena ja ehkä pienenä yllätyksenä Eagles on kyllä juossut otteluissa yhteensä enemmän jaardeja kuin unc, mutta Sobowalen alkukausi on ollut niin vakuuttava, että tämä kategoria menee UNC.

  Laitahyökkääjät:
  Uncltä erottuu nelikko Päiväniemi, Suonperä, Sarimo ja Riihimäki. Näistä kaikilla paljon ja tasaisesti koppeja. Nelikon ykkönen on ollut yhden ottelun vähemmän pelannut Sarimo, josta on tullut selkeästi Robertin tämän kauden ykköskohde.
  Eagles receivereillä on paljon vähemmän koppeja. yksi syy tietysti on se, että unc on heittänyt otteluissa 136 kertaa ja Eagles 96 kertaa, mutta vähän ohuemmalta Eagles receiverosasto vaikuttaa, selkeä ykkönen on ollut Heinisalo ja seuraavina tulevat Hannula ja RB Hämäläinen.
  Tilastojen valossa tämäkin match-up on annettava UNC:lle, mutta huomioida kannattaa että tilastojen vertailua väärentää n.40 heiton ero heittomäärissä.

  Hyökkäyksen linja.
  Molempien joukkueiden hyökkäykset ovat tehneet vakuuttavaa jälkeä, joten selvästikkin hyökkäyksen linjat ovat tehneet laadukasta työtä. Molempien joukkueiden Total offence jaardit ovat todella lähellä toisiaan. Tässä taitaa olla vastakkain Eaglesin nuorempi linja vastaan UNC kokenut linja. Tämä match-up menee tasan.

  Puolustus
  Takakenttä, UNCn vahvuus takakentällä on safetyparivaljakko Riiheläinen ja Carrasco. Lisäksi vakuuttavaa jälkeä on tehnyt myös brittivahvistus Nixon.
  Kotkan takakenttä on päästänyt vähiten heittojaardeja koko sarjassa vain 95 per peli ja heillä edukseen ovat esiintyneet Kallio ja Hyvärinen, molemmat ovat syötönkatkotilastojen kärkipäässä Kallio johtaen tätä tilastoa. UNC:llä on ehkä nimekkäämpi takakenttä kahden importin avulla, mutta tilastoihin kun on turvaannuttu muissakin arvioissa niin tämä annetaan Eaglesille.

  LB:t
  UNCn LB miehityksen kärkitaklaajia ovat olleet Soininen ja espanjalaisvahvistus Calvache.
  Eaglesin vastaavaa parhaimistoa ovat edustaneet Kämppi, Haltia, Saarinen ja Vanhoja. UNC oli Tamperetta vastaan niin paljon ottavana osapuolena juoksupuolustuksessa, että tilastotkin kääntyivät paljon Eaglesin eduksi. Eaglesia vastaan on kaudella juostu vain 44 jaardia per ottelu ja uncta vastaan 115 jaardia per peli, joten tämä on pakko antaa Eaglesille.

  Puolustuksen linja
  Molemmilla on tässä kohtaa tuoda kentälle hyvät yksiköt. unc:n johtajana on Robinson joka nyt vammoista selvittyään on näyttänyt että on edelleen todellinen pelimies. Tukea antavat Palander, Jäntti, Juote ja Lankinen.
  Kotkan vastaavan porukan ykköstähti on säkki ja tfl tilastoa johtava Wezdenko. Eaglesin päätös olla tuomatta vahvistuksia tällä 2020 kaudelle varmasti helpottui, kun heillä on nykyään omasta takaa Wezdenkon tasoinen pelimies rosterissa. Parasta taustatukea Wezdenkolle antavat tilastojen valossa Valtonen ja unc:stä siirtynyt Jari-Antti Jääskeläinen.
  Säkkitilastossa vilahtaa monen Eagles pelaajan nimi kärjessä.
  Mielestäni tämä vertailu on aika tasainen, mutta annetaan tämäkin Eaglesille.

  Itse kun nyt näitä arvioitani luen, niin todettakoon että hyökkäys menisi UNC:lle ja puolustus Eaglesille.
  qb: unc
  rb: unc
  wr: unc
  ol: tasan

  db: eagles
  lb: eagles
  dl: eagles

 • Tässä molempien pelejä viime vuosina hieman katselleena, yksi äärimmäisen iso seikka on suoritusvarmuus ja tasaisuus. Siinä missä Eeagles tuo pöytään yleensä oman hyvän tasonsa, UNC on vähän kuin lastenkutsujen onginta. Koskaan ei voi olla varma, mitä sieltä kentälle tulee. Mahdollisuuksia on näyttää Eaglesille isolla statementilla kaapin paikka, mutta huonon päivän sattuessa jäljelle ei jää kuin kiukunsekainen kotimatka. Siinä onkin teema UNC:n tämän viikon valmistautumiseen.

 • Tällä kertaa poikkeuksellisen ajoissa liikenteessä: https://soundcloud.com/uncradio/unc-radio-s03e07

 • Ihan hyvä analyysi statsien perusteella, mutta kyllä Eaglesin WR kalusto on valovuosia UNC:n porukkaa edellä. Rojo on saanut WR:t näyttämään hyvältä huonoja puolustuksia vastaan.

 • Niin turhaa spekulaatiota. Kumpikaan joukkue voittaessaan I-divarin mestaruuden, ei pokkaa sitä kirkkainta kruunua eli hae paikkaa liigasta.

  Surullista, sillä se romuttaa koko systeemin.

 • Suomessa voitaisi muuttaa Vaahteraliiga kokonaan suljetuksi järjestelmäksi niin ei tarvitse joka vuosi miettiä kuka sieltä putoaa ja kuka nousee, vaan seurat voisi tehdä pidemmän tähtäimen suunnitelmia kehittääkseen toimintojaan.

  Paskatkin joukkueet pääsisivät pitemmällä aikavälillä kehittymään ihan kohtalaisiksi vastuksiksi kun ei joka vuosi mennä sahalaitaa ylös alas. Tosin viimeaikoina ei ole ollut sellaisia putoamiseen perustuvia ongelmia kun ei muutenkaan riitä seuroja kaikille tasoille.

 • Suljetut liigat on muissa lajeissa todistettu niin hyväksi ideaksi että kyllä! Ehdottomasti sitä! eiku …

 • Ja sitäkö on sitten suurempi hyöty että siellä nämä Tampere Saintsit, Pori Bearsit yms joukkueet sahaavat vuodesta toiseen ykkösen ja liigan väliä?

 • Kyllä. Se on suurempi hyöty.

 • Tuo ei ole realistista, eikä järkevää. Liian aikainen nousu on ollut monen joukkueen tuho.

 • Ja jos ei ikinä nouse leimautuu divaripellejengiksi.

 • Tai kuupeeksi

 • Kyllä siinä sarjanousussa etenkin päätasolle on usein kyse myös paikallistason tuesta, sponsoreista ja kunnallistason päätöksistä, joista riippuu harjoitus- ja pelikenttien saatavuus ja muu kunnallinen tuki.
  Ei kai se joukkueesta itsestään sen pellempää tee, jos pelaajien taso on oman sarjan yläpuolella, mutta organisaatio ja tukiverkko ei mahdollista ylempää sarjatasoa?

 • Tai jos ei halua tuoda 10 importtia joka vuosi, jotta pärjäisi?
  Rooosters ainoa poikkeus tähän toki

 • Jos nyt kritisoida saa, niin kurinpidosta ei ole kuulunut mitään. Edellisenä lauantaina kuitenkin kolme pelaajaa ajettiin ulos.

 • Mutta kurinpito päätöksethän näkee kätevästi liiton sivuilta, eiku oho, siellä taas on hommat ajan tasalla ja linkit toimii… #puuhastelujatkuu ja kai ne saa sitten pelata jos ei jälkikäteen kuulu mitään lisä sanktiota.. kätevämpi kun antaa ne rangaistukset myöhemmin niin ei sitten tarvii pelata pudotuspeleissä.. saas nähdä..

 • Rostereiden perusteella UNC:n ulosajetut pelaajat eivät pelaa tänään.

 • Tommeoiset sikailijat kuuluvatkin ajaa ulos. On se ihme kun pää ei kestä häviämistä ja pitää aloittaa heti sikailemaan.

 • Saammeko nauttia tänään striimistä?

 • Saamme, ja tet-selostukset jatkuvat kun Mika Laurila tulee mukaan.

  Pelikielloista ja sikailuista puhutaan enemmän ensi viikolla UNC Radiossa, jos vaikka kurinpitopäätökset olisi siihen mennessä saatu.

 • Keli ei lupaa hyvää UNCn heittovoittoiselle ostohyökkäykselle. Taitaa tasapainoinen systeemi voittaa.

 • eli unc? koska tilastojen mukaan sobowale on juossut enemmän kuin eaglesin rb:t yhteensä. huutista sulle

 • @kyyberi: kyllä ne päätökset on jo saatu, jostain syystä niitä ei vaan näy SAJL:n sivuilla. Tieto on mennyt pelaajille ja seuroille.

  Mutta hei yllättääkö liiton toimiston / valittujen vastuuhenkilöiden toiminta ketään?

 • Tieto mennyt, mutta päätöksiä on vaikea arvioida kun perusteluja ei ole tiedossa. Koita tässä nyt sitten tehdä jotain journalismia.

 • Oothan tietoinen että Kotkassa on myös puolustus? Sellainen jota UNCllä ei ole, katso miten Saints juoksi teidän yli. Kello 16 alkaa ja tulee koko illan, sekä sadetta että höyläämätöntä.

 • Niiden pelata

 • Kotka 17 – BuuNC 0

 • Ilmeisesti tietosuojan takia tullut uusi säädös eikä kurinpitolautakunnan päätöksiä enää julkaista.. loukkaa henkilöiden yksityisyyttä tjsp.. tulisi edes päätökset ilman nimiä sitten..

 • Jos on totta, niin… ei nyt löydy oikeita sanoja.

 • https://www.palloliitto.fi/info/saannot-ja-maaraykset/kurinpito/kurinpitopaatokset

  No ei lienee koske kaikkia, nopealla googlauksella löytyy tämä..
  Eli eiköhän tässä ole taas kerran kyse lajiliiton kädettömästä puuhastelusta, vmp.

 • Ei voi julkaista kurinpitopäätöksiä? Mitä? Kyllä toi ainakin muissa sarjoissa onnistuu… #puuhastelu

 • Jäätävän paskaa työtä takatuomarilta. Monena viikkona aivan sairaita paska kutsuja. (esim 4 ja pitkä ja ei PI). eihän tätä voi katsoa

 • Nooh, kurinpito pääsee ottamaan kantaa Jäntin ”lyöntiin” ja siitä seuranneeseen ulosajoon. Viimeisin linjaus nyrkillä päähän lyömisestä on Jabarin kohdalla pelkästään 15y, jännä nähdä mihin nyt päädytään. Ja tilannehan löytyy striimistä ajassa 32:57 jos joku sitä haluaa katsella.

 • On kyllä kaikin puolin säälittävää touhu tolta Jäntiltä. Mistä se jää itkemään tonne kentän pintaan?

 • Siinä tulee iskua selkään ja takaraivoon, vintti vähän taisi pimentyä. Ja siitä se hermokin meni ilmeisesti huonoon kuntoon. Ei missään nimessä fiksua, mutta ei tosta kyllä mitään törkeää vahingoittamisyritystäkään saa.

 • Saintsin nettisivut kertovat, että välierä on 30.8. sunnuntaina klo 17. Missään muualla sitä tietoa ei sitten olekaan julkaistu, mutta kai tuohon voi luottaa?

 • Siis missä välissä sinne tulee iskua yhtään mihinkään? Eaglesin rissu blokkaa outsiden Jänttiä päin ja ilmeisesti se on riittävä peruste lyödä vastustajaa? Huomioitavaa on myös downin jälkeiset itkupotkuraivarit Jäntiltä. Mieslapsi.

 • UNC kunnostautuu viikko toisensa jälkeen tekemään itsestään pellen näillä touhuilla.

 • On vitsi. Lauma idiootteja

 • Vartiaisen täytyy kaivaa vähä lisää pinkkaa et saa hommattua lisää importteja

 • ”loukkaantuu” vissiin joka pelissä ja tässä pelissä tuo toiminta vasta säälittävää olikin… Uskomaton pelle.

 • Nyt korkki kiinni Kotkan yössä.

 • @kyyberi siinä ei tule yhtään mitään ylimääräistä mistään vaan prinsessa missaa taklauksen ja turhautuu. Kun huomaa erheensä hän mystisesti loukkaantuu taas itse.

 • Jees

 • Tais mennä kotkalle vähän ihon alle. Oli pinkkaa tai ei. Paras finaali olis rematch varsinkin sateessa. Tuntui pallo pomppivan kun käsi värisi.

 • O hyvät olla

 • ”Hiukan” pitää olla UNC-lasit päässä, jos pystyy Jänttiä puolustamaan tuon tilanteen jälkeen. Brasilialaiseen tyyliin yritti ”pelastaa” nahkansa feikkaamalla loukkaantumisen, kun tajusi, että nyt tuli tehtyä virhe, josta lentää pihalle. Pari peliä pelikieltoa, niin kausi ohi ja hän voi ensi talven istua hangessa ja miettiä mitä tekee ensi kerralla samassa tilanteessa.

 • Se UNC:n pelaaja mikä feikkasi loukkaantumisen, voisi siirtyä potkupallon puolelle? Siellähän tuollainen on normaalia…

 • Piti käydä katsomassa tuo herra jäntin show, olihan se aika hieno. Joku kesäteatteri ottais varmaan mielellään ryhmäänsä mukaan.

 • Oli hyvää jefuviihdettä. Jännä peli, jotenkin toivoisin että finaalissa kohtaisivat uudestaan, ja mielellään niin että UNC näkki olisi kunnossa ja keli olisi kuiva. Siinä tulisi se todellinen taso molemmilta esiin. Mitä jänttiin tulee, täysin turha temppu ja mies tietää sen itsekin.

 • Ei liene pelkoa, että UNC on finaalissa……

 • Varma merkki siitä, että joukkueella on potentiaalia, on Gridironin kultakurkkujen herääminen. :)
  Hyvä että myös 1-divisioona herättää tunteita, muuten tämä olisikin aivan liian tylsää.

  Kotkalaisyleisö sai myös kokea aidosti tiukan pelin. Luultavasti asia, mitä sielläkin on kaivattu. Yleisö eli mukana hyvällä sykkeellä, ja veikkaan että finaali nimenomaan UNC:tä vastaan olisi monelle sykähdyttävämpi kuin finaali esim. Saintsia vastaan.

 • Ainoa sykähdyttävä asia unc:n pelissä Lohjan ulkopuolella on, miten pahasti siellä voidaan joka pelissä perseillä pillin jälkeen.

 • Itse nautin juurikin siitä että suomalaiset tekivät pelejä kentällä. Ei tarvittu akatemioita tai ulkomaan vahvistuksia voittoon. Hyökkäyksen pelejä suoritettiin niin että koko joukkue osallistui ja osasi. Linjastakin päästiin LB kerrokseen, jossa neljällä liigaseuralla olisi vielä opeteltavaa.

 • ainoa sykähdyttävä ja hellyyttävä tapaus oli se aikaisemmasta unc matsista pihalle heitetty poliisipelle joka kännissä toikkaroi pitkin katsomoa ja piti meteliä , mistä näitä sattuu juuri sinne läntiseen suomeen ?!?!

 • En tiedä näinkö väärin mutta Eagelsin sidelinella näytti siltä että pelaaja ja valmentaja käyttivät viittomakieltä. Jos näin oli niin uupeeta. Jos olen väärässä niin sori.

 • Jaahas, Nurmelle tullut ilmeisesti pelikieltoa. Onkohan tälläkin kertaa koko loppukauden sivussa.

 • Eikö olisikin kiva, jos ne päätökset olisi jossain nähtävillä? Kun ne kuitenkin on tehty.

 • Jonkun aikaisemmin mainitsema tietosuojasta johtuva julkaisukielto voi hyvinkin pitää paikkansa. Varsinkin alaikäisten kohdalla nimien julkaiseminen ei taida tänä päivänä tulla kysymykseen. Mikään ei tosin taida estää seuroja julkaisemasta tietoja pelaajan luvalla. Aikaisempaa kommenttiasi lainaten: ”Tieto mennyt, mutta päätöksiä on vaikea arvioida kun perusteluja ei ole tiedossa. Koita tässä nyt sitten tehdä jotain journalismia.” Jos teet journalismia, niin mikään ei estä sinua tiedustelemasta seurojen suunnasta asiasta.

 • Vielä lisäyksenä: Liitto tai kurinpitovaliokunta voisi tosin tiedottaa miksi kurinpitopäätöksiä ei enää julkaista, niin loppuisi spekulointi siitä aiheesta. Esim. tuolla: https://www.sajl.fi/liitto_ja_seurat/liiton_toiminta/valiokunnat/kurinpitovaliokunta/kurinpitopaatokset-2020/

 • Toisaalta, miten tietosuojamääräykset ovat viime vuodesta muka muuttuneet? Miksi muissa lajeissa ei ole vastaavaan ryhdytty? Jos säädökset olisivat muuttuneet (mitä ne eivät ole), siitä olisi varmasti lajiliitoille tiedotettu. Ja ainakaan siinä lajiliitossa ja kurinpitoelimessä missä itse touhuilen, ei ole vuoden sisällä tullut mitään uusia määräyksiä tai ohjeita.

 • Vaikka säädökset eivät muutu, niin niiden tulkinta voi muuttua. Esim. tietosuojavaltuutettu voi mahdollisen kantelun perusteella todeta kurinpitopäätösten julkaisemisen säädösten vastaiseksi, jos niistä voidaan yksilööidä alaikäinen henkilö. Itsellä ei ole mitään tietoa miksi noita kurinpitopäätöksiä ei julkaista, ja miksi vanhat päätökset on sivuilta poistettu ja tästä liitto voisi tiedottaa. Luulisin kuitenkin että ne tahot joiden päätöksistä pitää saada tietää saavat sen tiedon. ”Suuri yleisö” tosin jää pimentoon, mutta onko se loppujen lopuksi mikään suuri menetys muun kuin juoruilun kannalta?

 • Kyllä kurinpidon päätökset pitäisi olla julkisia jotta nähtäisi ovatko linjanmukaisia. Myös oppimisen kannalta pelaajat/valmentajat tietäsi millaisia rangaistuksia tulee

 • @Jsn: Kenen pitäisi nähdä päätösten linjanmukaisuus? Suuren yleisön? Pelaajien/valmentajien/muiden ao. seuravaikuttajien osalta oletan, että kurinpidon linjauksista tiedoitetaan seuroille rangaistuja henkilöitä yksilöimättä. Lautakunnan päätösten linjanmukaisuudesta vastannee viimekädessä liiton päättävät elimet ja mikäli rangaistu niin kokee niin Urheilun oikeusturvalautakunta.

  Mutta kuten aikaisemmin ketjussa olen kommentoinut, niin mielelläni (ja varmaan moni muukin) lukisin jonkinlaisen tiedotteen aiheesta liito suunnasta, niin ei tarvitsisi arvuutella, mitä olen kommenteissani tiedonpuutteessa tehnyt..

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *