Eagles – Nordmen

Viimeksi muokattu 21.8.2021 21:42 41

(3-3)

(1-5)

21.8.2021 klo 19:00 Puistola

Kommentoi

 • Huhujen mukaan ottelu peruttu. Rovaniemi luopuu sarjasta.

 • Ei taida olla enää huhuja kun Nordmen omassa somessakin todennut luovuttamisen

 • Rovaniemeläisten olisi kannattanut jo ennen kauden alkua miettiä jotain muuta harrastustoimintaa futiksen sijaan jos matkustaminen on näin ylivoimainen este(samat terveiset ECG:n suuntaan). Hienosti menty covidin ja loukkaantumisten taakse piiloon, vaikka kumpaakaan ei juokkueessa edes ole.

 • Olipahan taas hyvää trollaamista. Covidista en voi sanoa, mutta kova väite ettei loukkaantumisia olis. Ainakin ku Williamson palas kotia nii ukolla oli käsi kipsissä

 • Miksei I divarii lakkauteta, jos kukaan ei halua pelata siellä? Siirretään ne suoraan Vaahteraan.

 • Tämä on oikeasti hyvä kysymys! Eihän tämä nykyinen I-divari palvele enää ketään.

 • Ei ykkösdivisioonaa tarvitse lakkauttaa. Riittää että ykkösdivisioonakriteerit ja jenkkivahvistus poistetaan kentältä. Ei ole tällöin liian suurta hyppyä kakkosdivisioonasta sinne.

 • ”Rovaniemi Nordmen on käynyt läpi vaikean kauden I-divisioonassa. Joukkueella on ollut suuria haasteita pelinrakentajavalintojensa kanssa ja nyt viikolla ilmenneet sairastapaukset saattavat kauden päätökseen.”

  Onko sinulla jotain sisäpiiritietoa, mikä osoittaa tuon liiton tiedotteen (Rovaniemen suunnalta?) olevan ns. eitotta? Kyllähän jo yksi koronaan sairastunut voi viedä useita muita pelaajia karanteeniin.

 • Valaiskaa typerämää, miten tämä ykkösdivisioona pelataan nyt sitten loppuun: Pelataanko SAI-BEA, jolloin joukkueille yksi peli enemmän? Vai seuraavaksi BEA-EAG välierä ja voittaja SAI vastaan?

 • Jos yhden jenkkivahvistuksen loukkaantuminen aiheuttaa sarjastaluopumisen, niin joku voi ajatella, että puitteet ei ollut ehkä ihan oikeat jefun kaltaiseen lajiin.

 • Enhän mie sanonu että se ainoa loukkaantuminen oo. Sanoin vaan että sellasia on kun tuo alkuperäinen väitti ettei niitä oo. Mutta samaa mieltä siitä et ei varmaan yks jenkkiloukkaantuminen vaikuta sarjasta luopumiseen. Onko sit enemmän vai ei on mahdotonta sanoa ja helppo spekuloida

 • Tai miten olis tuon 3000€ junnusakon poistaminen, kannustaisko se vähän käyttään rahaa järkevämmin. Tilalle porkkanaa eikä keppiä tohon junnutoimintaan, mutta kun liiton suurin vahvuus on sakottaa niin eihän kannustimisia osata putkiaivoissa edes miettiä

 • Koronan varjolla pystyy näköjään mukavasti karsimaan kuluja, wolvot aloitti touhun jo junnuissa ja sama homma jatkuu divarissa.

 • Keppi on tullut sen takia käyttöön kun porkkanat ehtii homehtuun ennenkuin kukaan mitään tekee ja edelleen seurojen tekemän ehdotuksen perusteella tuokin kriteeri / keppi on käyttöön tullut. Ja taisi olla niin ettei rovaniemeläisille tänäkään vuonna ollut tuota junnujoukkueen vaatimusta.

  Minkälaista porkkanaa tuohon ajattelit, sinulla kun siihen joku ajatus selkeästi olisi.

 • järkevämpää rakentaa joukkueita hieman pitkäkestoisemmin eikä väkisin yrittää pelata kapealla rosterilla mahdollisimman korkealla tasolla. Onko esim. rollossa ollut ysärin jälkeen koskaan rosterissa leveyttä? Onhan se ymmärrettävää ettei Rovaniemen alueella ole väkeä paljon, mutta silloin varmaan pitäisi pelata sellaisella sarjatasolla mikä voidaan vetää läpi.
  Koronalle ei nyt mahda mitään.

 • Enpä osaa sanoa onko Rovaniemeltä tuota vaadittu vai ei, tämä lähinnä koska se on aivan naurettava asia, perustuu sitten seurojen esitykseen tai ei.

  Ja kyllähän minulla ehdotusta löytyy, sekä porkkanaan että kepin parantamiseen jos porkkanat pääsee homehtumaan.

  Porkkanaksi voisi ajatella maksujen helpottamista jos junnutoiminta paranee todistettavasti edellisestä vuodesta. Jos se ei parane tai huononee niin sitten maksetaan täydet maksut. Tasapuolinen systeemi, joka ottaa huomioon kaikkien seurojen jo olemassaolevan junnutoiminnan tason ja oikeasti kannustaa sen parantamiseen.

  Jos keppiä sitten tarvitaan niin sakkoa siitä jos asian eteen ei ole tehty mitään tai ei voida todistaa että on tehty jotain. Nykyinen 3000€ sakko ei ota huomioon yritystä parantaa tai luoda toimintaa taikka pienempiä eteenpäin otettuja askelia. Tässä ongelmana tietenkin tuon yrityksen taso ja sen todistettavuus mutta niistä varmasti päästäisiin neuvottelemalla sopuun

 • Sekä Eagles että Nordmen joukkueilla on vapaa-viikko vielä tuo 28-29.8. eli jos syy olisi korona olisi sen voinut siirtää. mutta rovaniemi halusi luopua ja korona tarjoaa siihen hyvän aasinsillan ja voidaan puhua että voi voi kun se korona pilasi meidän kauden.

 • Liitto ampuu kyllä itseään jalkaan toiminnallaan. kriteerit pidetään ihan liian kireänä ottaen huomioon monien seurojen realiteetit. kakkosdivisioonasta ei ole nousijoita ykköseen. liitto vaan kiristää kriteereitä ja antaa sakkoa joka asiasta minkä vaan pystyy. en ihmettelisi jos kakkosdivisioona on entistä isompi ensi kaudella. Liitto = seurat ja niin edelleen. eli seurojen johto. olkaa hereillä älkääkä humalassa kun päätöksiä teette!

 • mikä farssi koko ykkönen tällä kaudella. 100% pellejä ECG ja Rovaniemen porukka. Joka leikkiin ryhtyy se leikin kestäköön.

 • Erittäin paska juttu kokonaisuuden kannalta. Erityisesti tämä takuulla kyrsii Saintsin porukkaa. Kaksi kotiottelua ja niiden tuotot jäävät pois.

  Olisi oikeus ja kohtuus, jos olisi mahdollisuus maksattaa näissä tapauksissa joku 2000-3000 € sakkoa ja se tilitettäisiin vastustajalle, joka kärsii tappiot.

  Täysin pelleilyä tällä kaudella sekäECG:n että Nordmenin osalta.

  Ja liitto on tietysti avuton, saamaton ja kädetön. Nyt on korkea aika tehdä radikaaleja päätöksiä alkaen seuraavasta liittokokouksesta. Joku ryhtiliike on pakko saada aikaiseksi.

 • Olen samaa mieltä ettei tuo sakko oikein palvele lajia yhtään vaan lähinnä liittoa, että voi maksaa palkkoja työntekijöille. Kuten aikaisemmin mainittiin niin se ei ota ollenkaan huomioon muuta kuin, että saadaanko vai eikö saada niitä junnujoukkueita pelaamaan kesäisin. Ei sitä, että on voitu käyttää satoja tunteja siihen, että on markkinoitu lajia, mutta kaupungin junnuja ei vaan kiinnosta. Nykyään on vaan liian paljon kaikkia muita virikkeitä eikä se urheilu kiinnosta nykypäivänä.

  Sitten kun otetaan vielä huomioon miten kallista laji on aloittaa niin harvalla perheellä on varaa laittaa lasten harrastuksiin niin paljoa rahaa kerralla. Sen takia omasta mielestä tuo 3000 euron summa pitäisi käyttää siihen, että hankittaisiin varusteita joita voisi vuokrata korvausta vastaan ja kausimaksuja saisi halvemmaksi niin ettei se aloittaminen jäisi siitä rahasta kiinni. Tämä palvelisi varmasti lajia paljon enemmän kuin niiden sakkojen maksaminen siitä ettei ole saatu tarpeeksi junnuja pelaamaan.

 • -yhtälailla Eagles menetti kaksi kotiottelua

 • Eipä tuo otteluiden siirtäminen vähän reilu viikon varotusajalla ole niin helppoa kuin sen sanominen on. Eaglesille se on ollut bye week alusta asti ja pelaajat varmaan tehneet muita viikonloppusuunnitelmia. Lisäksi tuomarien aikatauluttaminen ja kenttävaraukset on kanssa ongelmia joita pitäis pohtia

 • Nuo kriteerit ja sakot vois heittää hetkeksi romukoppaan jotta sarjat olisi mielenkiintoisia niin pelaajille kuin seuroille. Sajl on täysin turha, yhtään treeniä ei jää pitämättä vaikka ns liitto uppoaisi suohon. Ykkösdivari ilman jenkkejä tervehdyttäisi sarjaa, liiga karsinta takaisin lisää häntäpään joukkueelle motivaatiota ( luultavasti) en tiedä, karsinta ilman jenkkejä niinkuin ennen, tekisi divaristakin mielenkiintoisemman tai voivathan jengit aina perustaa kilpailevan liiton

 • tulee seuraavaksi taas sanomaan, että eteenpäin on menty.

 • ”Ja liitto on tietysti avuton, saamaton ja kädetön. Nyt on korkea aika tehdä radikaaleja päätöksiä alkaen seuraavasta liittokokouksesta. Joku ryhtiliike on pakko saada aikaiseksi.”

  Veikkaan ettet itse kuitenkaan ehdi paikalle

 • Täällä kyllä uhotaan, mutta taitaa taas jäädä uho kun pitäis jotain tehdä.
  Eli pitäkää nyt sitten huoli, että niitä mahdollisia muutoksia ollaan ajamassa siellä missä niitä muutoksia voi/pitää tehdä.
  Jos päättämässä olevat seurojen edustajat ovat tyytyväisiä valitsevaan tilanteeseen tai eivät saa suutansa auki ei niitä muutoksia tule. Eikä niitä päätöksiä yksi henkilö tee, vaikka kuinka täällä niin väittäisitte.

 • Hyvä trollaus!
  Toivottavasti.

 • Eli kolmen joukkueen 1. divarin välierän pelipaikka ratkaistaan kolikonheitolla, jos pori häviää tampereelle. Ja finaali pelataan tampereella joka tapauksessa. Kauden jännittävin tapahtuma lienee tuo kolikonheitto porin ja kotkan välillä.

 • Tästä seurasta ei ole ollut mitään muuta kun haittaa kaikki nämä vuodet. Liitolla ei ole enää mitään perusteita ja selityksiä antaa tämän toiminnan jatkua. Uskomatonta munattomuutta liitolta jos seura saa osallistua vielä jatkossa miesten kilpailutoimintaan.

 • Tuolle nimimerkkini kopioineelle kyselijälle vastauksena:
  Olen ollut useana vuotena monissa kokouksissa, niin sarja- kuin liittopalavereissakin.

  Ongelma on, että alasarjojen edustajat (1divari, 2-divari jne) liian usein vain istuvat saunassa kaljat kourassa ja itse palaverisa peukku perseessä. Jos halutaan muutoksia, niin alasarjojen edustajat yhteen hiileen puhaltaessaan saavat ajettua monia uudistuksia läpi.

 • Juniorijärjestelmän porkkana.
  Seuralla on 50 juniorilisenssiä alle u17 vuotiassa= alennus 2500 euroa seuran edustusjoukkueiden maksuista.
  75 lisenssiä = 4000e alennus
  100 lisenssiä = 6000e alennus jne.
  Juniorit on tärkeitä, mutta tuovat myös rahaa liitolle.
  Edustusjoukkueiden rooli on tuoda näkyvyyttä tavoiteltavuutta junioreille.

 • Kuinka moni junnujoukkue on luovuttanut tänävuonna. Ja monesti ne luovutukset sattuu vieraspeliä ennen.

 • No voi hellanlettas. Kutitteliko joku napapiirin poika kainaloista downin jälkeen kasassa vai jäikö sun joukkueen kultaunelma taannoisen divarijyrän jalkoihin? Liiton ja seuran tavoitteet tuskin sun katkeruuttasi katsoo

  Kakkosestahan pitää lähteä luovutuksella vauhtia ottaan ja jos se tällä kertaa tehtäis vähemmän sääntöjen rajoja hipoen niin hyvä. Tai jos vaikka liittokokous niitä sääntöjä muuttais. Ois ehkä tämä foorumikin tyytyväinen, paitsi tietenkin sinä

 • Nordmen= nuo rovaniemen paskahousut

 • Joka vuosi olen esittänyt oman näkemykseni siitä, että ykkönen on keinotekoinen sarja. Enintään puolet siitä on liigakelpoista tai lähellä sitä ja loput vahvaa II-divarin tasoa. Ykkönen ei palvele ketään ja syö vain mahdollisuuksia ylä- ja alasarjoilta. Liigasta 9-10 -joukkueinen ja loput divariin. Divariin kaikki 11vs11 -kykenevät joukkueet, ja sekä liigassa että divarissa lokojaot. Niin saadaan matkat lyhyemmiksi ja lisäjännitystä lohkofinaaleihin sekä lohkojen välisiin loppuotteluihin. Liittokin pääsee helpommalla, jos ei jääräpäisesti pidä kiinni vanhoista sarjasäännöistä ja pyri saamaan jotain tolkkua ykkösen sotkuun.

 • Tuo lohkojako juttu on kyllä mielenkiintoinen. Mitenkäs paljon pohjosen joukkueilla matkat lyheni tänä vuonna. Stadin seutu pelas kyllä matkoiltaan lyhyen kauden. Lohkot vois olla ok, mutta kun joukkueiden taso heittelee vuodesta toiseen, niin sekin hiukan haaste. Kannatan kyllä 8 tai jopa 10 joukkueen sarjaa.

 • Kyllä nykyisen kakkosen voisi jakaa kahtia tason mukaan. Kaikki joukkueet saisivat enemmän oman tasoisia otteluita, jotka kehittäisivät kaikkia joukkueita paremmin. Haittapuolena toki pari pidempää reissua joka joukkueelle kaudessa, mutta uskoisin suurimman osan joukkueista hyväksyvän tämän vaihtokaupan parempia otteluita saadakseen.

  Esimerkkijako voisi olla:
  Top 2 jokaisesta tämän vuoden lohkosta pelaamaan uuteen kakkosdivisioonaan. 6 joukkuetta, 2x tai 1,5x sarja riippuen halutusta ottelumäärästä. Tässä sarjassa ns. ”hyvät” alasarjajoukkueet pääsisivät ottamaan koko kauden ajan mittaa toisistaan, ilman mitään 46-0 yms. väliotteluita.

  Loput pelaamaan 11v11 kolmosdivisioonaa. Ilmoittautuneiden määrästä riippuen yhteen sarjaan kaikki tai kaksi lohkoa. Jokaiselle joukkueelle n.8 ottelua lähinnä oman tasoisia joukkueita vastaan. Kakkosen huonoin putoaa ja kolmosen paras nousee, eivätkä sarjan varsinaiset vaatimukset muutu mihinkään, joten halukkaita nousijoita uskoisi löytyvän joka vuosi.

 • Saintsilläkin olisi ollut pari markkaa enemmän laittaa mahdolliseen liigaan nousu kassaan ilman elämysmatkaa Rovaniemelle. Toki importit pääsi näkemään poroja, että lähes +/-0, kiitos nordmen ja samoin ECG. Näin sitä lajia kehitetään.

 • Olen täysin samaa mieltä tästä. Kolmos- ja kakkosdivarin yhdistäminen oli yksi typerimmistä asioista mitä on lajin eteen tehty ja nämä pitäisi ehdottomasti jakaa takaisin kahteen divariin. Moni nuori joukkue hyötyisi niin paljon enemmän pelata oman tasoista joukkuetta vastaan eikä pahimmillaan käydä kaksi kertaa ottamassa lohkon ykköseltä turpaan oikein kunnolla. Samalla se kynnys lähteä sieltä äijäliigasta pelaamaan oikeaa futista pienenisi.

 • Onhan tää nyt ihan perseestä, että luovuttaneet joukkueet pääsee pienellä näpäytyksellä ranteille, tiputuksella sarjatasolle jonne kuuluvat ja liiton kassaan kilahtaa luovutissakot, mutta sarjaan jääneet ovat maksaneet 2000-3000€ ns. ”treeneistä” Rovaniemellä ja Helsingissä, maksavat turhista viikoista importeille ja pahimmillaan joutuvat käyttämään hätäkassapuskurinsa, jolla olisi voinut nousta liigaan, kun rahaa menee turhiin ”peleihin” eikä takaisin saa mitään menetetystä kotipeleistä. Liitto saisi laskuttaa luovuttaneilta joukkueilla vähintään matka- ja majoituskulut takaisin sarjaan jääneille joukkueille. Mutta ei taida liitolla olla munaa auttaa sarjaan jääneitä mitenkään, pahoitellaan vaan että korona sitä, korona tätä.. VMP!

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *