Eagles – Crusaders

Viimeksi muokattu 23.4.2022 11:21 90

(0-10)

13

(2-8)

29
1 2  
13 0 13
16 13 29

5.8.2022 klo 18:30 Karhulan keskuskenttä

Kaari

Crusaders varmisti kuudennen sijan

Gridiron Staff 6. elokuuta 2022 11:53

Eaglesille tappio tarkoittaa sitä, että joukkue jää tänä kesänä liigajumboksi.

Lue lisää

Kommentoi

 • Jos eag pelaa samaan tyyliin kuin pari viimeisintä peliään ja jos unc jatkaa samalla kaavalla kuin viimeisimmät pelinsä, jää tämän pelin pisteet kotkaan.

  Mitenkäs käy sitten jos eag ja unc ovat lopulta tasoissa eli hävinneet kaikille muille ja voittaneet kerran toisensa. Heitetäänkö kolikolla kumpi tippuu ?

 • @kumpi, ei heitetä kolikolla eikä päätetä saunassa. Liigan Valintakomissio päättää syksyllä joukkueet Liigaan ja sitä myöten myös Divariin. Kausi -23 tullaan (toivottavasti) pelaamaan mallilla 6+6. Siis 6 Liigaan, 6 Divariin ja loput Kakkoseen.

 • Ratkaistaan tasatilanteessa uusintaottelulla.

 • Ei todellakaan ratkaista vaan tässä kohtaa mennään kolikolle

 • Lukaisepa säännöt. Uusintaottelu.

 • Onko tälläistä uusintaottelua koskaan jouduttu pelaamaan? Ratkaistaanko kotietu kolikolla vai ollaanko neutraalilla kentällä tässä tilanteessa?

 • Ennen on pelattu nousukarsinnat ja pronssiottelutkin, mutta niistä on luovuttu että liiton toimihenkilöillä ei menisi ylitöiksi. Tasapelitkin oli aikoinaan käytössä, mutta näitä em. asioita jonnet ei muista.

  Mielestäni tämä on uusintaottelu hyvä parempi tapa ratkaista järjestys, mutta seuraavaksi sitten heitetään kolikolla se että kumman kotikentällä se pelataan ja riita on taas valmis.

 • Onko sillä loppuviimeksi mitään väliä? Molempien joukkueiden järkevin osoite kaudelle 2023 olisi I-divisioona. Ehkä kuitenkin katsotaan ensiksi miten tässä pelissä ja loppu kaudessa menee.
  Hyvä kun on ottelussa panosta! Eaglesillä tämän ottelun lisäksi ei ohjelmassa enää yhtään peliä minkä voisi voittaa. UNCllä Porvoo himassa mutta ei muita mahiksia.

 • Kyllä siellä kilpailusääntöjen mukaan uusintaottelu olisi tarjolla
  ”Jos arpominen ratkaisisi sarjasta putoamisen, pelataan arpomisen sijasta uusintaottelu.”

 • Olisihan siinä draamaa kerrakseen, kun yhtäkkiä kalenteriin tulisi kolmas ottelu liigassa säilymiseen. Toki se on parempi kuin arpa.

  UNC sai laastaria hyökkäyslinjaan, joka on kyllä erittäin arvokas laastari.

 • Muka joku suoraan? Eikös jonkun pidä nousta myös ja kriteerit kunnossa.
  Urheilullinen menestys vain osa kriteerejä.

 • Saints ja Royals halukkaita ylös hevosmiesten tietotoimiston mukaan. Kriteerit 2022 kunnossa molemmilla ja niiden mukaan nousu mahdollinen.

  Seuraavaan kilpailujärjestelmään 2023-2025 kriteerit kiristyy jolloin pitää täyttää liigasetit etukäteen jo kaikilta osilta JA voittaa sarja.

  Veikkailisin että sikäli kun mentäisiin uusintaotteluun pelattaisiin se maljan jälkeen. Voi olla että tässä vaiheessa molemmat organisaatiot olisi saaneet mietittyä hetken ja jompikumpi ellei molemmat nosta käsiä ylös ja totea leikin olleen liian kovaa.

 • Kyyberi: Mikä on sun mielipide Crusadersin jatkosta? Vaikka liigassa pysyisivät niin onko mitään edellytyksiä jatkaa? Kotimaisten pelaajien määrä ja laatu on täysin riittämätön pelata liigassa tarkoituksena voittaa otteluita, jatkuvuutta = junnuja ei näyttäsi olevan juuri lainkaan ja kuka tämän edarin pyörittämisen maksaa? Kaikkea hyvää Lohjalle, toivottavasti toiminta jatkuu sopivalla sarjatasolla.

 • Oli joskus aikaisemmin puhetta sarjajärjestelmistä. Tohon kakkoseen sanoisin alkuun, että ehdottomasti lohkot täytyy tehdä alueelliseksi ettei tuolla tasolla tarvitse matkustaa puolta suomea pelatakseen kolmnnen sarjaportaan pelejä (matkustaminen on kallista , varsinkin ,jos tarvitsee ison bussin eikä hiacella lähde reisuun! Tämänvuotinen oli kyllä pohjanoteeraus.

  Mut se varsinainen vaahtera eli kun joukkueet olleet viimeaikoina tosi epätasaisia ja tasaväkisiä pelejä kaipaisin enemmän antamaan viihdearvoa. Lähtisin kokeilemaan esim. 6 joukkueen liigalla, että alkuun pelataan yksinkertanen alkusarja, josta 3 joukkuetta jatkaa ylempään ja 3 joukkuetta alempaan. Tämän jälkeen molemmissa jatkolohkoissa pelataan kotona/vieraissa eli jokaiselle tulee 4 peliä ja tämän jälkeen pleijarit päälle.

  Pleijareissa ylemmän lohkon 1. kohtaa alemman lohkon 1.(eli 4. näin siis yksinkertaisen alkusarjan jälkeen on edelleen mahdollisuus päästä alemmasta lohkosta pleijareihin, kun siinä voi hieman kärsiä riippuen kenet kohtaa kotona ja vieraissa.) ja toisessa välierässä kohtaisivat ylemmän lohkon 2 ja 3.

  Lisäksi se alemman lohkon 3.( liigan viimeinen eli 6.) kohtaisi viimeisessä pelissään ykkösen voittajan tai halukkaan nousijan tasonmittaus ottelussa.

 • Ai Saints halukkaita nousemaan? Varmaan kannattaisi eka voittaa pelejä siellä ykkösessäkin. Ja opetella taklaamista

 • Ei Saints ole ajattelemassa ensi kaudelle nousua vaikka ihmeitten ihme tapahtuisi ja voittaisivat Spagettimaljan.

 • @Laji Niilo

  Itsehän en ole joukkueen toiminnassa mukana muuten kuin median puolella, joten ajatukseni ja mielipiteeni eivät ole millään tavalla UNC:n ajatuksia tai mielipiteitä. Toivottavasti kaikki tämän ymmärtävät.

  Edellytyksiä jatkaa Vaahterassa on. Tällä kaudella murheenkryyni on ollut linjat, ja varsinkin hyökkäyksen linja. Edellisten pelien linjamiehistö on aika kaukana siitä, mitä oli oletuksena tälle kaudelle ja paperilla suunnitelmissa ennen kautta. Valitettavasti tällä hetkellä kotimaisten linjapelaajien määrä on hyvin rajoitettu, ja Vaahteraliiga ei ole ulkomaisten pelaajien ihan ykkösvaihtoehto. UNC ei ole ainoa joukkue, jolle jo signattu pelaaja on tehnyt oharin paremman tarjouksen saatuaan. Jos markkinoilta haet isoa kalaa, on riski kalan uimisesta muille maille isompi. Ja tämän haasteen kanssa joukkueet joutuvat painimaan, ja tuo oman muuttujansa joukkueiden rakentamiselle.

  UNC:lla ei ole juniorimyllyä vielä, josta tuotettaisiin pelaajia Vaahteraliigaan. Toki juniorityön eteen tehdään jatkuvasti asioita, mutta rakentaminen ei tapahdu hetkessä. Tällöin ainoa tapa saada kotimaisia pelaajia on muista seuroista sekä lajin aloittavat uudet pelaajat. Jälkimmäisten kohdalla lahjakkaimmat nousevat pelaavalle tasolle vuodessa tai parissa, ja todennäköisesti aktiivisella työllä tällaisia saadaan pelaavaan kokoonpanoon asti ehkä keskimäärin 1-2 vuodessa.

  Kotimaisten pelaajien kohdalla esimerkiksi pelaajan muutto paikkakunnalta toiselle on luonnollinen tapa vaihtaa seuraa. Jotkut vaihtavat seuraa menestyksen takia, jotkut valmennuksen. Ja jotkut saattavat haluta vaihtelua, tai pelata tuttujen kanssa. Syitä on monia, eikä niistä mikään ole parempi tai huonompi (kuin enintään Gridironin mielestä). Menestys yleensä luo imua, ja valitettavasti UNC ei tällä kaudella ole menestynyt. Viime kaudella pelit olivat yhtä lukuunottamatta tiukkoja, tällä kaudella ei niinkään. Toisaalta väittäisin, että mikäli ne pelaajat, jotka alunperin oli signattu, olisi saatu tälle kaudelle pelaamaan, UNC olisi TOP4 joukkue tällä hetkellä sarjassa. Nyt ollaan valitettavasti aika kaukana siitä, ja realistinen tavoite on olla Kotkan yläpuolella kauden loputtua.

  Suomijefussa on ihmeellinen ajatus, että jos ei taistele mestaruudesta niin pitäisi lähteä divariin. Kävin Suomi24 kurkkaamassa naisten vaahteran keskustelua, ja sielläkin oltiin heittämässä divariin oikeastaan kaikki muut paitsi Wolverines. Gridironissa miesten vaahterasta on divariin heitetty vissiin kaikki muut paitsi Steelers. Sitten kun sinne divariin saadaan kaikki, ja vaahteraa pelataan kolmella tai neljällä joukkueella, valitetaan siitä kun sarja on vähän tylsä.

  Harvassa kilpasarjassa kaikki joukkueet taistelevat mestaruudesta. Usein on kärkipään joukkueet, keskikastin joukkueet ja häntäpään joukkueet. Toki hyvän ja mielenkiintoisen sarjan edellytys on, että yksittäisessä pelissä kuka vain voi voittaa kenet vain. Tämän kauden Vaahterassa ei ihan olla tällaisessa tilanteessa, mutta onhan tässä nähty pelejä missä ennakkoon ”selvä” peli onkin ollut yllättävän pitkään tasainen. Ja uskoisin, että pelaajat, valmentajat ja seurajohdot pelaavat mieluummin esim. nykyisen mallista 7 joukkueen sarjaa kuin 4 joukkueen tynkäsarjaa.

  Mielestäni UNC kuuluu Vaahteraliigaan. Joukkueen rakentaminen noudattaa luultavasti tulevinakin vuosina samaa kaavaa, missä rosteria täytetään kotimaisilla pelaajilla niin paljon kuin mahdollista, ja loput palaset pyritään saamaan ulkomailta. Itselläni ei ole hajuakaan joukkueen budjetista, joten en osaa sanoa siitä kuka maksaa ja miten paljon. Toki urheilubisneksen lainalaisuudet pätevät Lohjallakin: mitä pienempi budjetti, sen tärkeämmäksi korostuu rahalle vastineen saaminen. Tällöin skouttaus ja suhteet kansainvälisillä markkinoilla nousevat arvokkaiksi. Toki ulospäin saattaa näyttää epäonnistumiselta, jos import ei olekaan liigan eliittiä. Todellisuudessa se import saattaa olla neljäs tai viides vaihtoehto, kun kaikki aiemmat signaukset ovat tehneet oharit.

  UNC:n toimistolla tehdään ihan samaa duunia kuin muidenkin joukkueiden toimistoilla: pyritään saamaan kentälle mahdollisimman iskukykyinen joukkue. Välillä hankinnoissa osutaan kultasuoneen, välillä vähän erilaiseen suoneen. Välillä suunnitelmat menevät nappiin, välillä kaikki suunnitelmat menevät pipariksi.

  Netissä on helppo huudella, ja epäonnistumisille on helppo ilkkua. Jokaisesta yhteisöstä (työpaikat, koulut yms.) löytyy niitä, jotka nauravat toisten kustannuksella ja saavat hetkellistä helpotusta omaan oloonsa aiheuttamalla toisille jotain negatiivista. Silti kannattaisi muistaa, että yksikään joukkue ei tietoisesti rakenna huonoa joukkuetta. UNC:n toimistolla on aika paljon laitettu tunteja vapaa-ajasta joukkueen rakentamiseen ilman korvausta, ja veikkaan että kukaan ei käytä omaa aikaansa siihen, että tavoitteena olisi tuoda kaudelle huono joukkue. Joskus suunnitelmat toteutuvat, joskus ei. Kauden jälkeen on aikaa käydä läpi, mitä voisi seuraavalla kaudella tehdä paremmin, jotta kentälle saataisiin iskukykyisempi joukkue. Mutta huutelut siitä, miten UNC on lähtenyt soitellen sotaan ja blaa blaa blaa, osoittaa ehkä enemmän kirjoittajan tilasta kuin UNC:n tilasta.

 • Kiitos kattavasta vastauksesta. Pelaajien, laadukkaiden pelaajien ja eteenkin laadukkaiden Suomi-pelaajien kalastelu on hankalaa hommaa uskon. Itselläni on pistänyt silmään joukkueen raju heikentyminen viime vuodesta, näin on tosin käynyt lähes kaikille Vaahteran jengeille. Niillä mennään mitä on/saadaan haalittua. Viime kauden UNC oli hyvä sarjatulokas ja toivottavasti tämän kauden notkahdus jää yksivuotiseksi ja ensi kaudeksi jengiin on imua, eteenkin kotimaista imua.

 • Lähijoukkueista ainakin wolvoilla on penkillä istunut nippu liigatason pelaajia koko kauden. Unc:n kaiketi kannattaisi suurimmat rekryt suunnata naapurin sinisiin.

  Muut paikkakunnat olisivat turku, hämeenlinna, hyvinkää mistä näkisin että olisi mahdollista kalastella pelaajia. Niin ja tietty ecg ja taft.

 • Ja eiköhän koko joukkueessa näy se, että talvi treenattiin 6-15 henkilön voimin…

 • Juu se tärkein elementti on varmasti vahva ja kova juniorityö seuroissa, jolla saadaan eri sarjaportaat, tasokkaat sarjat jne. toimimaan. Tätä nyt on toitotettu jo ikuisuus, ymmärrän toki vaikeudet saada se homma pyörimään, mutta en ymmärrä noita selityksiä ja sen seurauksena sitä kalastelua pelaajista, joka juuri johtaa lopputuloksena tällaisiin suuriin ongelmiin useammassakin seurassa kuten tänä vuonna on nähty.

 • Siis pointti asiassa on, että kumnollisen juniorityön puuttuminen on suurin yksittäinen syy moneen esiintyvään ongelmaan suomi jefussa. Siinä ei selitykset auta.

 • Onpas hieno juttu Espoon junnujoukkueesta Länsiväylässä.
  https://www.lansivayla.fi/paikalliset/4765303

 • Suomessa on monia lajeja, joissa kaikilla seuroilla ei ole huippu edustusta, mutta toimivat hienosti kasvattajaseuroina. Jefussa on liian vähän harrastajia ja junioreita kasvattavia seuroja. Nyt täytyy olla tiukkana liigakriteereissä, minä en usko rahan pitkäkestoiseen voimaan. Juniorituotannosta huolehtivilla täytyy olla monikertainen etu verrattuna rahalla rällästäviin. Raha ja iso budjetti on hieno asia ja jokainen kasatkoon juuri niin kovanjoukkueen kuin mihin rahkeet riittävät, mutta ei missään vaiheessa juniorityön kustannuksella. Erityisesti ne seurat tekevät mahtavaa duunia, jotka saavat jatkuvuutta ja vievät nuoret nappulat läpi aina 17/20v ikäluokkiin asti.Suomijefu elää ja kuolee juniorityön onnistumisen myötä.

 • Oonko mä missannut jotain oleellista, kun vedonlyönnissä UNC on iso altavastaaja 2.95 kertoimellaan?

 • Ainoastaan jenkkifudista harrastavasta lapsesta tulee harvoin aikuispelaajaa. Treenejä on parit viikossa jolloin ei kehity atleettisia urheilijoita. Isomahaisia linjapelaajia kylläkin. Tärkeätä olisi rekrytoida muiden lajien lopettajia jotka ovat tottuneet treenaamaan 5-6 kertaa viikossa ja omaavat hyvät urheilijan lahjat. Näistä saadan hyvin ohjattua nopeasti pelaajia.

 • Tänään kotka vie ja krusaders kitisee.

 • Taitaa unc pyyhkiä eaglesilla per…. eiku kenttää.

  Ja sitten lasit päästä ja katsotaan tarkemmin.

  Unc saanut vahvistuksia, mutta riittääkö hyökkäykseen 1 linjamies ja puolustukseen 1 cb kääntämään suuntaa parempaan?

  Tämä voi olla tiukka matsi, jos molemmat pystyy pelaamaan kurinalaisesti. Se voittaa jolla kasetti kestää.

 • ”Oonko mä missannut jotain oleellista, kun vedonlyönnissä UNC on iso altavastaaja 2.95 kertoimellaan?”

  Olet. Kuulemma Nesi ja Valavuori pukee tähän peliin että teippari ja pallopoika saa pitää vapaapäivän.

 • Olet ,koko kauden

 • Kotkassa ei ole vierailijoille tänään tarjolla kuin hopeaa ja traumoja kotimatkalle

 • Valavuori kentälle kuulostaisi kyllä mielenkiintoiselta touhulta!

 • Sieltä se pikku mörökölli taas kaivautui esiin, oman pikku kivensä alta.

  Mun mielestä kyyberi ei ole kauheasti hehkuttanu unc:n ylivertaisuutta, vaan aika neutraalisti joukkuueesta ja sen menestymis mahdolliksuuksista kirjoittanut.

 • ”Valavuori kentälle kuulostaisi kyllä mielenkiintoiselta touhulta!”

  Se voi olla että kolikonheitossa vaikka onkin. Viidellä tonnilla saa jo ihmeitä aikaan.

 • Melkein voin luvata UNC:n puolesta, että jos joku kilauttaa 5K kassaan pääsee kyllä kolikonheittoon. :)

 • Taisi olla kertoimenlaskija, joka missasi jotain. Nyt ollaan jo tasakertoimissa.

 • Onneksi se rämpiminen loppuu pian ja saadaan Vaasa takaisin minne se kuuluukin. Lohjalainen fudis on… no siis yrittää olla fudista

 • Nyt on kyllä paha, kun molemmat aika repaleisia, mutta veikkaan eglesia voittajaksi.

 • Toiletbowl on fumppapalloa.

 • Syvissä vesissä: Apparina on Eaglesin pelaaja.

  Muutenkin Kotka kaivellut tynnyrin pohjat roudaamalla Heinisalon ja kumppanit kentälle.

 • Okei? Onko kyseinen ”Kotkan pelaaja” tuomarina vetänyt mielestäsi kotiinpäin, vai miksi nostit asiaa esille?

 • Ihan hyvätasoista divaripalloahan tämä on.

 • Kotka!

 • Pude ei näin ei näin.

 • Tuon 68 käytös kyllä kulminoi kotkan matkan kohti divaria. Saa olla ylpeitä kotka omista pojista, siipii tai ei

 • 3x15yd rankkua on aika hyvä saldo yhden pysähdyksen taktiikalla.

 • Ei läskillä kupoli kestä

 • ”Okei? Onko kyseinen ”Kotkan pelaaja” tuomarina vetänyt mielestäsi kotiinpäin, vai miksi nostit asiaa esille?”

  Okei, no onko sun mielestä sillä mitään merkitystä että onko vai eikö ole vetänyt himaan päin. Jos matsi on vedonlyöntien kohteena niin varmasti vedon tarjoajat miettivät useampaan kertaan että kannattaako sovjet finlandin kohteita pistää listalle ollenkaan.

 • Yksikään vedonlyöjä ei etukäteen käy katsomassa kuka on tuomarina ja mikä on tuomareiden historia pelaajina tai seuratoimijina.

 • Kuka tuomareista on Kotkan pelaaja?

 • Täytyy sanoa, että kotikatsomossa eniten herätti tunnetta Puustisen palautus kun jyräsi Bolzonin yli tyylipuhtaasti. Jatkotilanteessa Bolzoni jää seisoskelemaan Puustisen päälle, kun otti vissiin itsetunnon päälle. Puustinen tuuppaa jalasta noustessaan, ja tuomari laskee tämän lyönniksi. Bolzonille tuosta olisi pitänyt tulla lippu, eikä muuta.

 • Olen kanssasi samaa mieltä, mahtava jysäytys ja lyöntiä en minäkään huomannut.

 • ”Yksikään vedonlyöjä ei etukäteen käy katsomassa kuka on tuomarina ja mikä on tuomareiden historia pelaajina tai seuratoimijina.”

  Oletko tyhmä vai pelaatko Roostersissa?

  Eiköhän niistä jälkikäteenkin tieto mene eteenpäin ja kohteet kierretään kaukaa. Ja maine maailmalla senkun kasvaa, onhan Suomi sentään yksi vähiten korruptoitunein maa.

 • ’UNC olisi TOP4 joukkue tällä hetkellä sarjassa’ Höpöhöpö. Ihan absurdi ajatus.

 • No aivan selvä lyönti Valtsulta. Odottelinkin missä vaiheessa tappio käy ylitsepääsemättömäksi kestää henkisesti ja ylilyönti tapahtuu. Yllättävän pitkään kesti mutta tulihan se sieltä.

  Goodbye Kotka, teidän anti liigaan oli tasan nolla.

 • Jos tarkasti katsot, lyöntiä ei tullut, mutta lähellä se oli.
  Ja kuka sitä nyt haluaisi vastustajan munia haistella?

 • … mutta mites Lohjan osalta noi muut Vaahteraliiga lisenssiin vaadittavat kriteerit:

  ”2) NUORTEN JOUKKUEET JA PELAAJAT
  Vaahteraliigajoukkueella tulee olla kaudella 2022 vähintään neljä (4) poikien
  amerikkalaisen jalkapallon joukkuetta, jotka osallistuvat liiton virallisiin sarjoihin U20,
  U17, U15 ja U13-nuorissa.
  Miesten 1-divisioona joukkueella tulee olla kaudella 2022 vähintään kaksi (2) poikien
  amerikkalaisen jalkapallon joukkuetta, jotka osallistuvat liiton virallisiin sarjoihin U20,
  U17 ja U15 -nuorissa.
  Tämän lisäksi seuralla tulee olla vähintään 25 kpl (1div 20kpl) 31.10.2022 mennessä
  lunastettua lisenssiä kyseisenä vuotena sekä 19-15v että enintään 15-vuotta täyttäneille
  pelaajille. (yht 50 kpl, 1-div 40kpl)
  Seuralle, joka ei täytä edellä mainittuja kriteerejä voidaan asettaa sakkomaksu lisenssin
  myöntämisen ehdoksi. Sakko on Vaahteraliigassa 2000 euroa yksi joukkue, 6000 euroa
  kaksi joukkuetta, 3 joukkuetta 15.000 euroa, 4 joukkuetta liigalisenssin menetys ja 1-
  divisioonassa enintään 1000 euroa yksi joukkue, 3000 kaksi joukkuetta.”

  Eipä taida Lohjalaisilta löytyä ensimmäistäkään junnujoukkuetta joka olisi osallistunut sm- tai 1.divarin sarjoihin? Ei lie täytä edellytyksiä jos joukkueen ilmoittaa sarjaan muttei pelaa sieltä edes osaa peleistä, kun ehdoissa mainitaan että pitää osallistua nimenomaan koko sarjaan.

  Pelillisesti ei niin Kotka kuin Lohjakaan ole tänä vuonna liigatasoa mutta toinen niistä sentään yrittää täyttää muut liigalisenssin kriteerit, toinen on vain ostojoukkue…

 • Toi on pala kakkua. UNC sai junioritoiminnan perustamis ja kehitystukea OKMltä niin siitä voi maksaa sakot ja jatkaa laadukasta luhistumista!

 • Niin UNC oli eiliseen saanut rivinsä paremmin koottua, jos vertaa siihen linjan sekä pelaamisen tasoon yleisesti edellisiin peleihin verrattuna. Eilinen peli oli tasainen, mutta kyllä UNC oli niskan päällä koko ajan, voitti kaudelta ns. oikeat pelit.

  Tuossa edellinen kirjoitti osuvasti liigakriteereistä. Ei niitä ole tehty kiusan vuoksi vaan suomalaisen jefun jatkuvuuden takaamiseksi. Niistä pitää pitää kiinni tai ohraleipä ottaa jossain vaiheessa. Pitäisi miettiä seurana aloitusta ja pitkäjänteistä toimintaa junioreiden kautta eikä tuijottaa rahalla omaa napaa.

 • ”UNC olisi top 4 joukkue”. Korkki kiinni. Tuo joukkue tarvitsee paljon enemmän kuin muutaman nykyistä paremman vahvistuksen. Mm. kunnollisen suomi-rungon.

 • Eaglesille tarjottiin kyllä useampaan otteeseen mahdollisuutta voittoon, mutta hyökkäys ei saanut Raudverin juoksuja lukuunottamatta oikein mitään aikaan. Puolustus pelasi hyvin ja ne muutamat isot pelit ratkaisi lopulta tämän, kun hyökkäys ei saanut pisteitä taululle. Harmi sinäänsä, että lento oli näinkin lyhyt kaikkien loukkaantumisien jälkeen. Kuten edellinen kommentoija sanoi niin ilman suomirunkoa tuo UNC:n porukka on täysi vitsi. Joka viikko lennätetään uusia importeja vaan sen takia ettei haluta tippua divariin. Tällä menolla lopputulos on sama kuin Hämeenlinnassa muutama vuosi sitten sillä erolla, että siellä sentään oli niitä kotimaalaisia pelaajia.

 • Ne piirtää kellä on liitua…

 • Se on kyllä huomattu mihin se liidulla piirtely johtaa, kun järjen käyttö loppuu. Bernerin taksiuudistus on hyvä esimerkki siitä miten toimiva systeemi romutetaan, kun annetaan rahan ratkaista ja jätetään töhrityt rauniot niiden peruskäyttäjien siivottavaksi.

 • Kyllähän se karu fakta on, että meidän pitää saada suomi runko jollain tavalla kuntoon talvella…

 • Eli sen sijaan, että UNC pelaa vaahterassa, olisi parempi vaihtoehto että eivät pelaa missään? Kun kotimaisia pelaajia ei ole tällä hetkellä niin paljon kuin muilla, eivät ne lisäänny vaikka siirtyisi mihin divariin. Eikä niitä taiota yhtäkkiä mistään. Kotimaisten pelaajien eteen tehdään kyllä koko ajan töitä, mutta realiteetit ovat mitä ovat. Lista kotimaisista pelaajista viime vuoden lopulla oli hyvin erilainen verrattuna siihen listaan mikä kentälle alkukesästä marssi.

  Ilmeisesti muutama kirjoittelija on jäänyt jumiin ajatukseen, että jefua saa pelata vain kotimaisella rungolla. Vaikka joka jengissä fakta on, että importit ratkovat pelejä.

  Ylipäätään jefun pelaajatuotannosta Suomessa tuntuu olevan porukalla hieman ihmeellisiä käsityksiä. Jefu ei ole laji, johon kaikki lapset haluavat tulla ja käydä junnusarjat läpi päästäkseen vaahteraan pelaamaan. Olisi mielenkiintoista tietää, kuinka moni kotimainen vaahterajengin aloittava pelaaja on pelannut jefua nuoremmissa kuin A-junnuissa? Oma mutu on, että valtaosa on tullut lajin pariin vasta vähän vanhempana. Jos on näin, ei junnujoukkueet ole automaattinen onni kotimaisen rungon rakentamiseen, vaan jo valmiiden ”urheilijoiden” haaliminen joukkueeseen. Tässä kilpailussa jefu on iso altavastaaja aika moneen muuhun lajiin verrattuna. Ja paikkakunnilla on eroja, missä lajeissa ja touhuissa on imua. Joskus tarpeeksi kehityskelpoisia pelaajia ei vain ole saatavilla.

  Import-keskustelu on jokseenkin paradoksaalista Gridironissa. Vaahterassa pärjätäkseen pitää käytännössä löytää markkinoilta parhaat importit, tai vähintäänkin yhtä hyvät kuin muilla. Pelejä ratkaisevat pääasiassa importit sekä muutama kotimainen huippupelaaja. Mutta importteja ei saa olla liikaa tai niihin käyttää liikaa rahaa, koska se on gridironin mielestä huono asia. Koita siinä sitten tasapainoilla. :)

 • Moi essi :)

 • Tällä kaudelle on yllättävän paljon aloittavia oman seuran junnuohjelman läpi käyneitä nuoria pelaajia. Roostersissa ainakin iso läjä. Ymmärtääkseni myös Seinäjoella, Wolvoilla ja Porvoolla on nyt noussut nuoria, omia kasvatteja. Nostetaanko niillä pelaajilla kannua kauden lopuksi, on sitten oma kysymyksensä.

 • Paskapuhetta toi, suurinosa näistä on seuranvaihtajia tai toisesta lajista siirtyneitä. Roostersissa ei ole varmaan yhtäkään omaa u 11 peleistä aikuispeleihin siirtynyttä pelaajaa. Kuten olen aikaisemmin jo todennut jos halutaan jefu nousuun pitää panostaa yli 15 v lajin vaihtajiin.

 • Kyllä sieltä niitäkin löytyy. Siis u11 asti pelanneita. Tiedän tämän faktana, koska olen poikia seurannut läpi junnuvuosien. Iso osa toki siirtyi yhdessä vaiheessa ecg:hen, mikä on sitten taas ihan oma tarinansa.

 • Pajariset, Vehkomäet, Walhsteinit, Pitkänen, Närhi, Urjansson,… muutamia mainitakseni.

 • Tuo kyyberin puhe on täyttä bullshittiä. UNC importteineen ilman juniorityötä ei hyödytä suomalaista amerikkalaista jalkapalloa paskankaan vertaa. Ihan sama pelaako tollanen seura vaahteraa vai ei, tulee vaan markkinoille imuroimaan niitä pieniäkin kotimaisia resursseja. Täytyy olla yritystä rakentaa lajia. Saat pelata millä kokoonpanolla haluat kunhan yrität tuottaa myös jotain lajin pelastamiseksi ja jatkumon aikaan saamiseksi. Kun on junioreita, on myös valmennusta ja niitä toivotaan ja halutaan kehittää koko ajan lisää.Onko Hankolaisista enää mitään muuta jäljellä kuin rauniot.

 • kyyberille vielä, jos kriteerit ovat tuola yllä luetellut (en tarkistanut) ;

  Seuralle, joka ei täytä edellä mainittuja kriteerejä voidaan asettaa sakkomaksu lisenssin
  myöntämisen ehdoksi. Sakko on Vaahteraliigassa 2000 euroa yksi joukkue, 6000 euroa
  kaksi joukkuetta, 3 joukkuetta 15.000 euroa, 4 joukkuetta liigalisenssin menetys ja 1-
  divisioonassa enintään 1000 euroa yksi joukkue, 3000 kaksi joukkuetta.”

  Onko UNC noudattanut näitä vai selvinnyt puhumalla ja selittelemällä??? Jos on niin sittenhän kriteerit täyttyvät ja kaikki on kunnossa.

 • Ja ihan kilpailullisestikin ja rahallisesti tuollaisten joukkueiden kasaaminen ei ole järkevää koska jatkuvuus puuttuu, importit ovat arpoja ja pärjätäkseen pitää olla se 35-40 pelaajan rosteri.

 • En tiedä etkö kyyberi halua ymmärtää vai onko lohjalaislasit niin syvällä päässä ettet näe tätä asiaa. Kukaan ei ole sanonut ettei pitäisi pelata missään vaan paikka ei todellakaan ole vaahteraliigassa, jos kausi pelataan ~25 pelaajalla joista kirjaimellisesti puolet on importeja. Joudutaan taistelemaan kynsin ja hampain ettei pudottaisi sarjasta mikä joukkueen kannalta olisi varmaan paras mahdollinen asia ellei tapahdu ihmeitä ja löydy sitä 20 pelaajaa lisää offarille joista vähintään 10 jatkaa. Voihan niitä importeja olla vaikka 50, mutta se ei ole vaan jatkuvuuden kannalta hyvä vaan ihan pelkkää tekohengitystä. Realiteettien ymmärtäminen on aika tärkeä juttu elämässä.

 • ”Sakko on Vaahteraliigassa 2000 euroa yksi joukkue, 6000 euroa
  kaksi joukkuetta, 3 joukkuetta 15.000 euroa, 4 joukkuetta liigalisenssin menetys”

  Viimekaudelta (2021) nähtävästi UNC:lle sakkoa tuli tuo 6000€ (vai jopa 15 000€). Paljonko Steelers sai, saman verran?

  Onko ko. joukkueet maksaneet nuo sakot, ei taida olla julkista tietoa. Nähtävästi vain liittohallituksella (ja työntekijöillä) on tieto – niin ja tietty kyseessä olevilla seuroilla itsensä osalta.

  Jos nyt jompi kumpi seuroista (hypoteettisesti ajatellen) heittäisi ns. pyyhkeen kehään eli rahoittaja laittaisi lompsan kiinni, paljonko muille lajiliiton seuroille jäisi maksettavaa viime ja tästä kaudesta ko. seurojen kuluja?

 • Tämähän on neuvostoliittolaista meininkiä, emme ole sodassa, mutta joku ampuu raketteja Ukrainaan päivittäin. Jos kaikki seurat tekisivät kuten UNC niin meillä olisi ammattilaisliiga, markkinatalousajattelua parhaimmillaan.

 • Ja kyseinen tuomari muuten ei edes ole missään tekemisissä Eaglesin kanssa. En tiedä mistä olet kyseisen tiedon kaivanut esiin. Liigassa viheltää tusinan verran tuomareita kenellä on aika läheisetkin suhteet johonkin tiettyyn joukkueeseen, kuten on ennen pelannut ottelussa pelaavassa seurassa, lapset pelaa seurassa tai vastaavaa. Jos täysin neutraaleja tuomareita halutaan hakea, kenellä ei ole mitään yhteyksiä mihinkään seuraan, suomessa ei olisi kuin yhden käden sormilla laskettava määrä tuomareita. Olen itse pelannut ulkomailla, ja olen erittäyn tyytyväinen kotimaisiin tuomareihin, kun vertaa näihin ulkomaan tuomareihin. Suomessa on laadukas tuomaritoiminta, mutta sen toteamiseksi pitää saada näkökulmaa muualta.

 • Minäkin olen antanut ajoittain paljon kritiikkiä tuomaroinneista joinakin aikaisempina kausina yksittäisistä peleistä. Nyt täytyy sanoa ja antaa iso credit tuomareille tähän asti menneesä kaudesta. Hyvää duunia ja vielä ns. leveällä rintamalla ainakin vaahtera tasolla, jota tullut seurattua enemmän. Toivotaan samanlaista jatkumoa tuomareille.

 • Jos seuralla ei ole junioreita, niin loppu on lähellä. Mikään seura ei elä pelkästään tuomalla ”importteja” joiden taso on mitä on, se on pelkkää tekohengittämistä. Pelkillä sakoilla hommaa ei saa kuntoon. Ainoa keino on, että on oikeasti oltava vaikka 2-3 juniorijoukkuetta , jos nykymäärä on liikaa, että yleensä saa edes lisenssin liigaan. jos ei ole valmis panostamaan lajiin pitkällä aikavälillä , niin silloin ei tarvitse liigalisenssiäkään. Tätä menoa Kuopio, Lohja ja Kotka taitavat tulla historiansa loppuun muutaman vuoden sisään viimeistään. Mistään ei tule uusia omia pelaajia ja mitä järkeä kärrätä maahan kaikenlaisia tyyppejä , joista yritetään tehdä palaajan näköisiä pukemalla ne varusteisiin.

 • Taitaa olla naisten joukkueen pelaaja ”kyseinen” tuomari jota kukaan ei ole nähnyt missään.

 • Kuopiolla on hieno menneisyys sieltä kakkosesta aina vaahteran moninkertaiseksi mestariksi sillä yhteen hitsaantuneella nuorella porukalla, joka alkaa olla saanut osansa makeasta. Veikkaan isompaa katoa vimeistään siihen kohtaa, kun tappio finaalissa tulee (tuleeko jo tänä vuonna, vielä ei siltä näytä).Heillä on sama tulevaisuus edessä ilman vahvaa juniorityötä kuin UNC eli rahaa alkaa palamaan kotimaisiin ja ulkomaisiin importteihin (tai hiipuu voimakkaasti alemalle tasolle tai loppuu kokonaan). Toisaalta voitokas menneisyys tasoittaa hieman asiaa, kun voittajiin on aina myös varsinkin kotimaista tunkua, mutta facto se vaan on lähivuosina heilläkin.

 • Jos jenkkifudisseura pystyy vetämään pro tai edes semi-pro tasolla kauden läpi, rahaahan se vaan vaatii ja olisi todella upea homma.

  Valitettavasti Lohjalla(kaan) ei vielä näytä paalua olevan riittävästi jotta pelaajia olisi riittävästi laadukkaisiin treeneihin saati sitten että niitä (pelaajia) riittäisi kriteerit täyttävän rosterin (25 pelaajaa) saamiseksi jokaiseen otteluun.

  Kybelle tiedoksi, aukaiskaa lompakoita isommin ensi kaudeksi ja 25 importin rosteri lokakuussa, loppuu se maailmanlopun huutelu tällä palstalla. Uppoavan laivan tilkitseminen tuontipelaajalla sieltä ja täältä ei anna kovin ammattimaista kuvaa seuran johdosta.

  Kotkaa en oikein viitsi arvostellakaan, heillä kun ei ollut paalua edes silloin kun ilmoittautuivat sarjaan. Jos/kun tekevät kuprun kauden jälkeen ja arvatenkin laskupino lajiliitolle on paksu, tietää se pelailua 2-divarissa kunnes piikki on tyhjä. Ja tunteeko kukaan pelaajaa, kuka on innokas maksamaan edelliskauden kuluja?

 • Arvatenkin yhden importin (ulkomailta tuodun) summa keskimäärin on noin 1000€/kk eli kesästä 4000€. Yksinkertaisella matematiikalla pelaajille tarvitsee kerätä vain satakiloa (muut kulut kuten liiton maksut, kentät, valmennus yms. tähän päälle).

  Siinä Simolle vähän talvipuuhastelua ja ensivuonna mestaruus Lohjalle!!!

 • Tällä kaudella on nähty aika kovia näyttöjä oman seuran junioreilta.
  Kaverit löytyy ihan tilastoistakin jos haluaa niitä vilkaista.
  Muutaman mainiteksani
  Roosters: Pajarinen, Jaradat, Lipola Asklöf, Kaaisine
  Butchers: Asovaaran veljekset, Eerola, Pakkanen
  Crocodiles: Hietala, Mäki-Maunus, Hautala, Aalto.
  Wolvoillakin varmaan olisi junnuja kentälle, mutta ennemmin ostetaan vaihtoaitio täyteen pelaajia.
  Jokainen yllämainituista olisi esimerkiksi UNC:lle tai Eaglesille ehdottomasti vahvistuksia!
  On ihan turha selitellä etteikö oma junnutuotanto tuo pelimiehiä myös vaahteraliigaan.

 • Hienoa, että tiedät seuran taloudellisen tilanteen, tai luulet tietäväsi. Näitten juttujen perusteella kannattaisi varmaan lopettaa koko jefu Suomessa ja ostaa koko porukalle hamekangasta.

 • Aalto 4 onnistunutta heittoa.
  Lipola 1,0 taklausta.
  Onhan tuossa yllä olevalla listalla lahjakkaita ja jopa kovia näyttöjä Liigassa antaneita junnuja mutta ehkä näiden kahden osalta ne ”aika kovat näytöt” ovat vielä jossain tulevaisuudessa eikä noi kaverit nyt vielä ainakaan olisi vahvistuksia Lohjalla tai Kotkassa.

 • Onpa rakentava kommentti!
  Aika rivakasti läski lähti palloa palauttamaan.

 • Moi Mane !

 • Ihme ulinaa. UNC putoaa liigasta kun tulee joku ja pudottaa. Viime kaudella Vaasa oli liki mutta kompastui, nyt Kotka on se joka ”pelastaa” lohjalaiset. Olisiko liiga kaudelle 2023 mielenkiintoisempi kuudella joukkueella? Mene ja tiedä. Liiton säännöt on niin kiveen hakattu ettei niitä voi missään nimessä mennä sotkemaan joten tämä on se missä ollaan.

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *