Crusaders – Royals

Viimeksi muokattu 30.5.2021 13:44 140

(1-5)

28

(1-6)

24
1 2  
15 13 28
14 10 24

13.8.2021 klo 18:30 Harjun kenttä

Kaari

Crusaders tarrasi sarjapaikkaan

Gridiron Staff 21. elokuuta 2021 21:48

Voitto Royalsista on joukkueen ensimmäinen liigatasolla.

Lue lisää

Kommentoi

 • Olettaen, että Royals ei voita Roostersia, tässä matsissa ratkeaa kuka jää viimeiseksi. Melko isot panokset, ja valitettavasti toisen kohtaloksi jää karvas kalkki. Onko peli 50/50 vai lähteekö jompikumpi suosikkina peliin? Jos, niin miksi?

 • Kyllä pakko laittaa crusadersit suosikiksi, liigassa tosi vähän kunnon organisoituun heittopeliin kykeneviä jengejä ja vaasa ei ole vielä tälläistä kohdannut.

 • Kaikki riippuu siitä saako UNCin OL pidettyä Royalsin DL kurissa. Veikkaan että Lima pitää tuplata joka snäppi niin siinä loput 1on1 tilanteet on aika tärkeä pitää, että Rojo saa aikaa heittää. Jos näin tapahtuu niin en näe, että Royalsilla on oikein mahdollisuutta sitä hyökkäystä vastaan. Todennäköisesti horsecollareita vedellään taas, kun ei pärjätä, mutta tämä on toki vain yksi pelaaja. Jospa siellä Booker on vihdoin opettanut ettei näin saa tehdä.

 • Linjassa piilee ratkaisu. Parissa viime pelissä on Rojon luona ollut vastustajia enemmän kuin liikaa, ja nyt vastassa on Lima aiheuttamassa lisäongelmia. Bäkkien blokit ovat menneet luvattoman paljon ohi, tai on luettu väärälle puolelle. Blitzit ovat olleet myrkkyä.

 • Toivottavasti kuninkaalliset lähtee hakemaan hiemän nöyryyttä divarista.
  Itse ottelussa vaasan D joutuu tekemään muutakin kuin loudaamaan boksin täyteen. todennäköisesti nähdään 3-5 puolustus ja avainasemassa on passrush riittääkö kolme miestä saamaan painetta rojolle.

 • Niin hehän eivät sitä itse päätä mikäli häviävät UNClle. Vaahteraliigan viimeinen tippuu ja divarin voittaja nousee. Näin on päätetty.

  Jos Vaasa pelaa 3-5 puolustusta niin varmuudella tulee blitziä. Ei kolmen miehen paineella pelata kuin prevent puolustusta otteluiden lopussa kun ollaan johdossa ja vastustajalla koko kentän matka mentävää.

  Vaasan kausi kokonaisuudessa ollut täysi pannukakku Botniabowlin voittoa lukuunottamatta ja siinäkin todettakoon että Seinäjoki kyllä möhli sen ottelun. Voi olla että divarikausi auttaisi voi olla että ei. Crocodiles vältti 2017 divarikomennuksen ja parsi homman kasaan ihan hyvin liigassa. Toisaalta kukaan ei varmaan unohda Turun pitkää räpellystä liigassa ennenkuin kävivät hakemassa vauhtia divarista ja palasi sitten vuoden jälkeen liigaan ja oli muistaakseni mitaleilla kaksi kautta kolmesta kunnes päätti panna pillit pussiin uudemman kerran kauden 2017 päätteeksi. Pitää muistaa että laji on edelleen suhteellisen pieni ja voimasuhteet oikeastaan Roostersin ulkopuolella saattaa muuttua radikaalisesti vuodesta toiseen.

  Hyvänä Vaasan tilanteessa kuitenkin se että junioreita/junioeijoukkue joka ikäluokassa verrattuna nousukauteen kun niitä taisi olla 1 joukkue 2016? Korjatkaa jos väärässä.

  Enemmän ehkä kyssäri UNCn jatkumo. Pitää vaan toivoa että Vartiaisella on syvät taskut sillä suomalaisia pelaajia ei sinne tän vuoden esityksen myötä saa kuin rahalla. Iso määrä Importteja pitää löytää taas ensi vuodeksi. Rojosta voi olla mitä mieltä vain niin hyökkäyksessä hän on se liima. Väittäisin että jos/kun ELF pysyy kasassa ja laajenee niin EU pelaajien virtaus Suomeen tulee ei ehkä olemaan heikompaa mutta laadulta huonompaa. Puhumattakaan värvätäänkö kotimaisia nuoria 22-25v huippuja siihen liigaan ?

  Elämme jänniä aikoja kokonaisuudessan, toivotaan että kaudet saadaa pelattua loppuun eikä korona vie!

 • Katkesi filmi heti alussa eli

  Niin hehän eivät sitä itse päätä mikäli häviävät UNClle. Vaahteraliigan viimeinen tippuu ja divarin voittaja nousee. Näin on päätetty mutta jos 1 div voittaja ei halua nousta ohjataan heidät alustavasti 2 divariin. 2 divarin voittajakandidaatit taas kuulopuheiden mukaan ei halua nousta johtaa se tilanteeseen että divarin voittaja pysyy divarissa ja liigan ”tippujalle” avautuu mahdollisuus säilyä liigassa. Se mitä voitto UNClle tai Royalsille tekee on lähtökohtaisesti varmuudella vain se että on oma kohtalo 100% omissa käsissä jos haluaa jatkaa liigassa taikko hakea vauhtia kun taas häviäjän säilymismahdollisuudet liigassa on 1 divarin voittajan käsissä.

  Summauksena voidaan ihan hyvin nähdä ihan samat joukkueet liigassa myös ensi vuonna.

 • Royals on kyllä loistava esimerkki muille nousijoille, kannattaisko ottaa ripaus nöyryyttä mukaan liigataipaleelle eikä alkaa päivästä yksi lähtien opettamaan muita kuinka hommat pohjanmaalla hoidetaan.

 • Kyllä nyt ahdistaa! Koitappa vaikka hengittää välillä ja sitte voit vaikka itkeekkin pikkusen. Royals mitään oo opettanu, ne on tehny omaa hommaa, eikä keskittyny muiden kampittamiseen.

 • sovitaan vaikka noin. ei tule paha mieli.

 • Niin hehän eivät sitä itse päätä mikäli häviävät UNClle. Vaahteraliigan viimeinen tippuu ja divarin voittaja nousee. Näin on päätetty mutta jos 1 div voittaja ei halua nousta ohjataan heidät alustavasti 2 divariin. 2 divarin voittajakandidaatit taas kuulopuheiden mukaan ei halua nousta johtaa se tilanteeseen että divarin voittaja pysyy divarissa ja liigan “tippujalle” avautuu mahdollisuus säilyä liigassa. Se mitä voitto UNClle tai Royalsille tekee on lähtökohtaisesti varmuudella vain se että on oma kohtalo 100% omissa käsissä jos haluaa jatkaa liigassa taikko hakea vauhtia kun taas häviäjän säilymismahdollisuudet liigassa on 1 divarin voittajan käsissä.

  Summauksena voidaan ihan hyvin nähdä ihan samat joukkueet liigassa myös ensi vuonna

  Ei varmaan kuulu tähän keskusteluryhmään mutta mistä on saatu päähän ettei 1 divarista kukaan halua nousta tai 2 divarista. Ja ketkä on 2 divarista voittajakandidaatit? Ne jotka eivät halua nousta. Näille ihme paskapuheille pitäisi olla oma paskaryhmä.

 • Jos jollekin on epäselvää nousut ja laskut, ja miten paljon voitto perjantaina ratkaisee asioista, niin osoitteessa https://www.unc.fi löytyy kuvaus tilanteesta ja eri vaihtoehdoista.

  Olispa jo perjantai.

 • Niin ja toisekseen, onko kellään mitään tietoa onko Saints, Bears tai Eagles missään sanonut mitään mahdollisesta noususta? Ehdoton kyllä, ehdoton ei tai jotain siltä väliltä? Kuulemma jossain on jotain sanottu, mutta mitään virallista en löytänyt.

 • Mitään virallista ole minullakaan mutta tuulensuunnasta päätellen kotkilla tai karhuilla ei ole ensi kaudeksi mielenkiintoa liigaan. Saints sen sijaan on varsinainen mustapekka. Jos nyt en väärin muista siellä on linjattu että pelaajat päättävät ja jos kausi päättyy spagettimaljan nosteluun näkisin ettei ole mitenkään mahdotonta että mansessa halutaan katsoa se liiga vielä uudestaan.

  Mielenkiintoisia aikoja totta tosiaan.

 • Eli tämän ottelun häviäjä aloittaa lobbauskampanjan Tampereen suuntaan. :)

 • Jos tämän kesän liigan viimeinen joukkue putoaa ja Spagettimaljan voittaja nousee, on ensi kauden divariin selkeästi tarjolla neljä joukkuetta. Jenkit ja mielellään europelaajatkin ovat divarissa tarpeen, mikä nostaa kynnystä nousta kakkosesta.

  Pelattaisiinko divari ensi vuonna oikeasti neljällä joukkueella, jos kakkosesta ei nouse ketään?

 • ”Vaasan kausi kokonaisuudessa ollut täysi pannukakku Botniabowlin voittoa lukuunottamatta ja siinäkin todettakoon että Seinäjoki kyllä möhli sen ottelun.”

  Tässäkin ottelussa yksi lippu ratkaisi paljon. Mäkäräisen 30 metrin päästä heittämä hyökkäyksen SVOH lippu oli pelin kulminaatio piste. Crocot olis menny jhton ja suojellu johtoaan varmasti erilailla. Videolta näkyy, että lippu on kyllä erittäin kyseenalainen.
  Todettakoon kuitenkin, että Crocot möhli ottelun muuallakin. mm. ilman jenkki pelinrakentajaa pelatessaan.

 • Kyllä jokisten pitää lyödä pöytään kaikki seliselit. Sillä materiaalilla mitä Seinäjoella oli sinäkin päivänä olisi Vaasa pitänyt lyödä useammalla TDllä. Älä piilottele minkään lipun taakse. Assjoen valmennus ton mokas ja pelaajat oli liian verkkatakki auki.

 • Niinhän tossa sanottiin, mutta päätit vielä vahvistaa seinäjoki vihaasi tuolla kirjoituksella.

 • Kukas tämä teidän jenkki DE on josta pikkulinnut laulaa

 • Endinä perjantaina esiintyy Marek Danik, tsekkipelaaja. Laulaako pikkulinnut jotain muutakin?

 • Kun aiheessa ollaan niin kuulin että kanadan ukko olisi heitetty lentokoneeseen, tosiaan en tiedä onko varmaa niin siksi täällä kyselen kun sinulla tuntuu kaikki info yleensä olevan.

 • 26-14

 • Onkohan kukaan kysynyt Royalsin pelaajilta haluavatko pelata liigassa?
  jos kautta ei olisi lyhennetty koronan takia niin tolla rosterilla vielä kuuden ottelun pelaaminen ei välttämättä olisi enää hirveän mukavaa.

 • Vahvasti veikkaan, virmasmaisesti näillä mennään.

 • Aihetta sivuten, UNC Radion uusin jakso: https://soundcloud.com/uncradio/unc-radio-s04e14
  (tai hetken päästä Spotifyssa). Vieraana Jere Saranpää.

 • Joo tosiaan kun joku ehdotti että alan tekemään podia niin katotaan jos saadaan mun yksinpuhelusta joku pätkä soundcloudiin huomenna. Puhutaan vähän mm. viikon peleistä ja tietysti katsojakysymyksiä otetaan vastaan! ;)

 • No niin. Me pudottiin Simon kanssa sijalle 3. Kohta pullahdetaan mitalisijoilta.

 • Kuka vittu on Tim?

 • hyvä kysymys ehkä joku kertoo sinulle vielä vastauksen! :)

 • siinä

 • Eiköhän Timppa ite tee itsestään niin naurettavan näillä höpötyksillä ja kirjoitteluilla, et seuraavaa valmennuspaikkaa noilla taidoilla saa etsiä jonkin aikaa.

 • Jos teen niin eipä sille mitään voi! :)

 • Lottoa ja arvontaa tässä pelissä on yhtä vähän tai oikeastaan paljon kuin siinä luulossa… että divarin loppuottelussa pelaisi Saints ja Bears. Toinen finalisti on Eagles.

 • Tuohan oli hieno ja tärkeää asiaa.
  Esimerkillistä toimintaa.

 • Positiivista viestiä ja lajia näkyviin. Hienoa

 • https://soundcloud.com/user-805359346-217579846/kadonneet-sekunnit-1
  Siitä eka jakso jakoon. Omasta mielestä tais tulla aivan hirveetä skeidaa mutta eikai ekalla priimaa ikinä tule. Palaute on enemmän kuin toivottavaa!

 • Ai että, Tim astui liiton asettamaan piste-eromiinaan! Piste-erolla ei ole merkitystä tasatilanteessa.

  Tervetuloa suomijefupodcastien maailmaan, kohta saadaan hyvät bileet vuotuisissa suomijefupodcastien palkintogaalassa.

 • Joo kävelin tähän miinaan pahemman kerran ja tajusin vasta kun oli liian myöhäistä eli nauhoituksen jälkeen. Mietinkin että jokin tuossa piste-erossa haisi ja pahasti mutta en vaan tajunnu että mikä :D

 • Timin turinoinnista:

  Ihan ok. Tyyli ja tapa käsitellä matseja/asioita sama kuin kaikilla muilla, kai fudiksesta voisi vähän eri tavallakin höpistä? Tiedä sitten. Samojen adjektiivien toistelua, kaikki ei vaan voi olla huikeeta tai huikeuden laatu kärsii. Kyllähän noita kuuntelisi useamminkin, mutta kun jatkuvasti tuli hätä, että nyt se tukehtuu ja pitää mennä auttamaan!

 • Hyvä suoritus Timiltä ja varmasti ohjelma kehittyy, kun pääsee vauhtiin ja saa luovuutensa tuotua ohjelmantekoon. Sisäpiirintiedoista ja hyvistä kontakteista on aina etua mielenkiintoisen katsauksen kasaamiseen.

  Tosin ohjelmassa ehkä vähän liikaa dissattiin steelers takakentän pelaajaa, kyllä siellä maaottelussa suuremmat ongelmat alkoivat molempien pajaristen hajottua ja jotenkin se alun ylivoimaisuudella olisi pitänyt ottaa ilmat ja upottaa ruotsi, mutta jätetiin ne kellumaan ja päästettiin lopulta voittoon (ruotsin puolustus oli ensimmäisen puoliajan ihan kujalla tai pihalla). Suomen maajoukkueen kokonaisuus ei ollut kunnossa ja vahvuuksia ei saatu ulosmitattua. Maaottelu oli niin surkeaan väliin kesää vielä laitettu, että kunnon valmistautuminen ja kokonaisuuden hallinta ehkä jopa mahdotonta.

  Ja komppaan ohjelmassa esitettyjä lopputulosveikkauksia.

 • Ehkä itselläkin vähän särähtää korvaan se ”huikeen” viljeleminen, mutta toki tykkään itse just tällasesta innokkaasta puhetavasta. Hyvää tavaraa!

  Ps. Onks kukaan ikinä aatellu että Wolverines lausutaan oikeestaan aina Suomessa väärin? Kieliopillisesti oikea tapahan olisi ”Wolveriins” ”Wolverainsin” sijaan. En syytä tästä Timiä enkä selostajia enkä ketään koska luultavasti tää on ihan Wolvojen omasta päästä alkanut, ja se on vaan jäänyt sitten kaikille tavaksi.

 • Kyllä tuo wolverains sopii paremmin suomalaiseen lausuntaan, vaikka wolveriins olisi ehkä oikeampi.
  Jos ei osaa päättää, niin mennään sillä wolvolla.
  Tämä on varmaan samanlainen asia kuin se että onko se jenkkifutis vai jenkkifudis.

 • Nii no jenkkifutis vs jenkkifudis on murrejuttu, tää on ihan puhtaasti kieliopillinen juttu. Itteä vaan vähän häiritsee tällaset jutut, mutta ymmärtää kyllä hyvin mistä se tulee, ku tuo Wolverines kuitenkin kirjotetaan silleen että se oikea tapa *vois* olla myös ”Wolverains”. En tuomitse ihmistä huonommaksi ihmiseksi sen perusteella miten tämän lausuu!

  Tosiaan uskon että tää on sellanen että joku joskus Wolvojen alkuaikoina on alkanu sanoo sen näin ja sit se vaan on jääny näin. Nyt kun ite oon vasta pari vuotta ollu mukana niin se tuntuu tosi oudolta kun ei oo vielä ehkä tottunu :D

 • Huikeaa tilastotiedettä, ei tarvitse enää itse niitäkään lukea! Huikeaa duunia, ehkä se siitä vielä lähtee, tai sitten ei.

 • Kai tää on samanlainen asia kuin tuo jääkiekon HIFK, eli onko hifki vai iiäfkoo.
  Tai NHL, joka vakiintuneen tavan mukaan lausutaan änhooäl eikä eneizel ja kun sitä vertaa myöhemmin suosioon tulleeseen NBA joka lausutaan enbiiei eikä änbeeaa.

 • Ainahan samat suomalaistuu. Suurin osa sanoo Roostersin kovalla ärrällä. Tota wolvojen nimeä jossain unc radiossakin muistaakseni ihmeteltiin. Kieliopillisesti oikein taitaa olla vulveriins, pehmeellä veellä ja vu painotettuna.

 • Joo no myönnän kyllä että itekkin sanon Roostersin kovalla ärrällä. Tuo että onko se Wolveriins vai Wulveriins ameriikaks oikeasti niin mun mielestä taas riippuu lausujasta/murteesta vähän. Nuo NHL, NBA jne taas on omasta mielestäni ihan ookoo sanoa änbeeaa tai änhooäl koska ne kuitenki on nimenomaan kirjaimia jotka voidaan lausua aina natiivilla kielellä oikein :D

  Makuasioita sano koira ku palleja nuoli!

 • Minkälaista tyyliä matsien läpikäyntiin itse ehdottaisit ? Tein tän ekan nopeella aikataululla ja tuo tyyli tuntui luontevimmalta käydä viikon pelit läpi mutta tietenkin jos on hyviä ehdotuksia erilaisesta meiningistä niin kerro vain otan ehdotuksesi ilolla vastaan.

 • Molemmat jengit tämänpäivän rostereilla kuuluu divariin. Vaasa ollut ohuilla koko kauden jonka päälle loukkaantumiset mitä vaan tulee kaikille. Lohja, jos joutuu lataan rosterin importeilla, finporteilla ja kotijenkeillä sarjassa säilyäkseen niin ei hyvää päivää.

 • Timille:

  Hankala sanoa onko parempaa tapaa. Itselläni matsien ennakot koostuvat viikon mittaan loukkaantumistilanteista, tätä myöden paikkaajista ja match upeista. Game day morningista säätiedot ja viime hetken terveystilanteet. Nämä siis NFL:stä.

  Voisiko Vaahtiksen matseista koittaa (enemmän) poimia kiinnostavia match uppeja? Ehkä vähemmän tunnettuja nuorempia kehittyviä kykyjä? Tosin hankalahan se on sanoa kuka pelaa ketäkin vastaan joo…. Aina voi koittaa ennakoida. Hymiö.

 • ”jos joutuu lataan rosterin importeilla, finporteilla ja kotijenkeillä sarjassa säilyäkseen niin ei hyvää päivää.”
  Äkkiä lukaisin, että kirjoittelit kuopiolaisista, mutta ei ollutkaan.

 • Hyvää tavaraa Timi!

 • Käsittele podissasi offseason tavaraa. Miten harjoitellaan millonkin…. Onko crossfit hyvä treeni offseason…? Miten joukkue kasataan? Mistä saa vahvistuksia…..

 • Hyvä aloitus unc ltä, tosin vähän pakottamalla cedelle jouduttiin tyytymään potkuun.

 • Royalsin heittopeli ei näytä juuri kohentuneen, mutta unc haparoi ja jännittää…peli ei ole normi kuosissaan

 • Pikkaisen myöhässä tuo kamera.

 • Royalsilla ei toimi kuin juoksupuolustus, pahalta näyttää I 4.28 kellossa

 • Nyt vaasan heittoihin tuli unc suurella avustuksella eloa ja vaasa kaventaa…ehkä tästä kuitenkin saadaan peli…

 • Kohta meinaa mennä jännäksi.

 • Ihan tasokas ja tiukka divaripeli.

 • Tottakai, saa ottaa jenkkejä ja euromiehiä+kotijenkkejä niin paljon kuin paukut riittää.
  Mutta kun UNC:n päivitettyä rosteria en löytänyt niin kysyn täältä, montako heitä on?

 • Kyllä se on tiukassa tämän nousijajoukkueen ottaa se ensimmäinen voittonsa. Royals sai pisteensä käytännössä kahdella pitkällä heitolla, joissa unc puolustajat poltettiin. Ajaako rutiini kuitenkin ohi materian jää nähtäväksi. Kyllä tätä tarjotaan nyt kotijoukkueelle.

 • Vaasan ekassa maalissa näkyi samassa kulmassa tullut blokki puolustajaan ennen maalia, kuin eilen Wolvot – Roosters-pelissä 3. neljänneksen alussa. Eilen siitä tuomittiin blindside block, – 15y eikä maalia, tänään ei???

 • Vaahteraliiga.fi:n ennakoissa on ollut viimesimmät rosterit. Sieltä kannattaa käydä vilkasemassa.

  Täs nyt tälkertaa UNC:n rosteri

  http://vaahteraliiga.fi/wp-content/uploads/2021/08/CRUSADERS-13082021.pdf

 • Kiitos!

 • Huono kuvakulma, mutta näytti syötön vastaanoton häirinnältä, tuomari palkitsi vielä henkilökohtaisella. Siitä sisuuntuneena royals tekee potkumaalin, mutta jotenkin taitaa puntti väpistä myös sivurajalla…

 • Kyl tätä potkaisijaa kannatti hehkuttaa ennen peliä. Ja vähän pelin aikana.

 • Mitäköhän se linjamies olisi voinut tehdä, kun puolustaja kaatuu turffiin…jää jotenkin paska maku tästä…

 • Taas sama täti

 • tekis mieli valittaa tuomareista mutten ole seinäjoesta joten onnee unc. Parempi tänään

 • Kaks ihan naurettavan huonoa sivurajalta heitettyä kiinnipitoa putkeen jotka tappo roy driven, lopussa fumble tuomittiin maahan vaikka ei ollut ja yksi vähän vaikea mutta jälkeenpäin selkeä svoh, ketäs nämä tuomarit ovat ja paljonko heille maksetaan?

 • Lohjalla on kovimmat jefuh#oraajat ja vasta nyt kun sata uut pelaajaa saadaan hankittua niin juhlitaan kuin jotakin olisi voitettu

 • 4 viimeistä lippua täysin tuulesta temmattuja. Yksi selkeä svoh jätettiin liputtamatta. 2 kiinnipito jossa ei kiinnipitoa. RoJon funble jota ei tuomittu fumbleksi. Johonkin suuntaan vedettiin lopuksi

 • bye bye Royals

 • UNC rosteri peliin löytyy mm. unc.fi sivulta ottelulehti välilehdeltä aina pelipäivinä.

  Äkkiseltään Ruudun päätykamerakuvan kun sain pysäytettyä, Rojo fumblasi pallon lopussa. Pitää leikkiä videon kanssa lisää, jotta näkee varmemmin. Meinasi mennä jännäksi. Ja ei vaasalaisten kiukuttelu tuomareille ihan perusteetonta ole, toisaalta kiukuttelu harvoin tuomiota muuttaa.

 • Mitens nää tuomarit! Hahah toivottavasti hävettää kun katsotte filmin. JOS edes ikinä tuomarit arvostelee omaa toimintaa.

  2 x PI
  2 x naurettava holding
  Ja toi Robert J. Fumble

  Haha kaikki päin persettä, olen pahoillani Royals

 • Barrown kiinnipito ei kyllä näyttänyt kiinnipidolta.
  Ja näin tv:n välityksellä näytti, että Barrow peitti Rojon fumblaaman pallon.
  …mutta mutta

 • Kari Grönroosin loppuhaastattelu oli ihan kultaa

 • Miten v…ssa 7 tuomaria ei tuon paremmin näe. Hoetaan mekaniikkoja, mutta nää pellet ei kyllä kattele omia mekaniikkojaankaan. Kattellaan välillä kuin fanit peliä ja välillä katsellaan yleisöä, että kuka mulle huutelee. …mistä sais tuomarit?

 • Varsinkin pelin loppu ei ollut kyllä ……vi***** tommonen aina, no sitä ei nyt muuksi enää saa.

 • Pidellä taas ”kiitä tuomaria” kampanjaa podcastissa ensiviikolla…

 • Vaasalaiset ovat aina pelanneet sikaa ja olleet huonoja häviäjiä. Kenenkään ei tule tuota junttijengiä ikävä. Näin se menee, että jengi muuttaa Vaasasta pois ja jenkkifutisjoukkue katoaa liigakartalta.

 • Ja haastatella koko suurta punaista perhettä, joka on jo levinnyt lohjalle..kuinka yhteistyö sujuu…

  Tunnustan, mä olen se suurin häviäjä näillä luokattomilla kommenteilla, pyydän anteeksi…niin koville se taas ottaa…

 • No joopa joo taas. Tiukka ja viihdyttävä peli. Jos tie vie Vaasan divariin niin sen kanssa on elettävä. Ei sille mitään täällä voi tehdä. Se jälleenrakennus työ alkaa Roosters ottelun jälkeen.

  Jos positiivista etsii niin Royalsilla on TODELLA nuori joukkue.

 • Ei oo vielä lihava lady laulanut.

 • Royals ei oikein liigatasolle yllä muulla kuinpuheilla, kaikki mitä landella saavutettiin liigatasolla tuli import armeijan turvin.
  Nyt nähtiin se todellinen taso, yks säkävoitto ja parisataa hassua katsojaa per matsi
  Pomppulinna vissiin panttilainaamossa saatiin edes muutama importti vipalle kaudelle.

 • Mielenkiinnosta hieman vertailuja kahden pohjalaisen joukkueen kesken joilla mukavasti omia nuoria mukana tällä kaudella. Royalsin keski-ikä 22,7 vuotta ja Crocodilesilla 23,5 vuotta.
  Ei niin hirveen paljon nuorempi joukkue ole Seinäjokeen verrattuna. Toinen suorittaa vain aavistuksen paremmin.

 • On kyllä tosi vaikeaa löytää niistä kahdesta tilanteesta holdingia.

 • 5 kertaa pitää hävitä, että voi voittaa. Sama pätee elämässä.

 • K.Grönroos on timanttisessa kunnossa noinkin nuoreksi mieheksi. Hyvä!

 • Nyt tartutatte johonkin pelaajaan koronan ja harjoituksiin, roosters matsi peruutetaan ja voittoprosentilla liigapaikka säilyy.

 • Kestomenestyjä, ei kannata vittuilla

 • seppo taas itkemässä monella eri nimi merkillä tuomareiden tekemistä virheistä . moimoi seppo terve menoa divariin !

 • Seppo saakin itkeä, koska sen monen vuoden työ tuhottiin vuodessa. Harmi.

 • Eiköhän tuon siemenet kylvetty jo Sepon aikana. Vertaa nyt vaikka viime kautta ja tätä kautta, mitä sellaista oleellisesti erottavaa tehtiin viime vuoteen verraten.
  Vastaus taitaa olla niinkin yksinkertainen, Alphaa ei ollut tänä vuonna.

 • Kyllä harmittaa Wasan puolesta, että tuomaripeli oli oikeasti noin huonoa. Fumble se tosiaankin oli, ja liput lentelivät vääristä syistä.

  Enemmän kyllä tosiaankin pisti silmään se, että UNC juhlii tuota voittoaan kuin olisivat olleet suuriakin mestareita, ja saavutettu jotain suurta. Ei tuota voittoa olisi tullut ilman niitä runsaita lisäyksiä rosteriin, mikä selvästi osoittaa että joukkue tarvitsee yhä alkaa kehittyä. Toki siis liigapaikka on arvokas asia, en sitä ota pois, mutta tuolle joukkueelle se ei taida olla oikea paikka.

 • Olipas hieno matsi ainakin jännittävyyden osalta kun panokset oli kovimmat mahdolliset.
  Onnittelut UNCille liigapaikasta, yhden pelin satsaukset kannatti. Erityismaininta pitää kyllä antaa Kari Grönroosille: mies on pitänyt itsensä fyysisesti hienossa kunnossa ja on edelleen (ainakin suomalaisttain) erinomainen potkaisija, hattua päästä Kapalle.

  Oliko UNCin voitto sitten fudiksen voitto? Kotimaisia liigatason pelaajia on kyllä todella vähän ja mitä UNCilla on näkyvissä tulevaisuudessa, junnujen osalta? Ymmärtääkseni ainakin vanhempien ikäluokkien junioreita ei käytännössä ole, osaavia pelimiehiä pitäisi haalia muualta. Rahaa varmasti paloi yhden pelin miehiin ja ensi vuonna niitä pelimiehiä tarvitaan lisää – lisää rahanmenoa. Toivottavasti olen väärässä, mutta kyllä hirvittää miten UNC (taloudellisesti) jatkaa eteenpäin.

  Waasan kannalta tappio kyllä harmittaa. Jos jengi putoaa divariin niin mitä tekevät liigakelpoiset pelimiehet? Waasalla on runsaasti päteviä ja kehittyviä nuoria futaajia, tällä rungolla olisi kyllä paikka liigassa osaamisen puolesta ensi kaudella sanon ma.

  Stemppiä jatkoon UNC ja Waasa, molemmat näkisin mielellään liigassa ensi kaudellakin.

 • Yksikään liiga jengi ei ilman vahvistuksia pärjäisi tässä sarjassa ei lienee sinullekkaan mikään uutinen mutta silti uliset?

  UNC on ollut kauden suurin voittaja. Taistelu tahto on kantanut tähän pisteeseen että ensi kaudellakin liigassa pelaavat. Nyt on kausi katseltu, taisteltu, opittu. Nyt on vuosi aikaa hioa asiat mallilleen kaudelle 2022 ja tulee varmasti kova jengi olemaan kun nyt tietävät mitä tämä homma on ja mitä pitää tehdä että pärjää. Isosti hattu päästä, onnea UNC.

 • ”Toki siis liigapaikka on arvokas asia, en sitä ota pois, mutta tuolle joukkueelle se ei taida olla oikea paikka.”

  Voisitko edes vähän perustella. Crusadersin pelit ovat olleet Roosters-peliä lukuuntottamatta tiukkoja. Jos viime hetken lisäykset käänsivät tiukan tappion teukaksi voitoksi, niin joukkueen johto on silloin tehnyt hyvää työtä. Ymmärtäisin jos uusmaalaiset olisivat ottelusta toiseen ottaneen kunnolla turpiin. Tosin Gridiron-kommentteja kun lukee, niin Vaahteraliigassa ei taida pelata yhtään sinne kuuluvaa joukkuetta…

  (Ai niin, en ole Vartiainen, Titola tai kukaan muukaan UNC:lainen…)

 • Kyllähän divarikausi on varmasti parasta mitä nuorille lupauksille voi tulla, peliaikaa saadaan varmasti, ei tarvitse haalia importti armeijaa pärjätäkseen. Vuosi siellä ja sitten takasin huipulle kuulostaa minusta fiksulta. Löytyykö nuorilla sydäntä kantaa seuraa joka on nostanut heidät lajiin ja opettanut, sitä en tiedä, mutta toivon kovasti niin että lojaalisuus löytyy. Yhdessä voitetaan, yhdessä hävitään. Toivon todella että wasa saa pidettyä omat kaverit kotona divari kauden.

 • On kyllä ihan täysin pohjaton heitto mun mielestä ettei UNC sopis liigaan. Omaan silmään peli näyttänyt niin valmiilta kun tuoreelta sarjanousijalta voi ikinä odottaa. Ennemmin tänne ku tarjoamaan karvaita pettymyksiä jokaikiselle divarijengille.

 • ”Enemmän kyllä tosiaankin pisti silmään se, että UNC juhlii tuota voittoaan kuin olisivat olleet suuriakin mestareita, ja saavutettu jotain suurta.”

  Tähän vielä sen verran että niinhän ne saavuttikin jotain suurta. Ensimmäinen voitto ylimmällä sarjatasolla on joukkueelle iso asia, sama miten päin sen vääntää. Ja heillä kuitenkin on tosi monta peliä jääny niin pienistä numeroista kiinni että varmasti on kaivattu voitto.

 • Tämä juuri! Olen nähnyt ”pienempiäkin saavutuksia” juhlittavan vieläkin kovempaa.

 • Eiköhän Seppo ymmärtäny ja hypänny uppoavasta laivasta. korona pelasti royalsin vielä viime vuonna, mutta tänä vuonna sekään ei auttanut.

 • Tästä vielä sen verran, että siitähän ei ollut varmaan epäilystäkään tuomareilla etteikö Barrow olis pallon poiminut mutta ymmärsin että sen takia Crusadersin pallo koska Rojolla oli kyynärpää maassa ku rähmäs. Se pallohan tuli mahan alta pois samaan aikaan ku Rojo tömähti maahan. Tosin en usko että se ois sieltä kainalosta ehtiny pyörähtää sinne maahan siinä ajassa, Royalsin pallo se ois munkin mielestä pitänyt olla mutta tän totesin vasta sit ku olin kattonu uusinnan viidesti. Ei taida tuomareilla olla aikaa tällaseen, ku ei oo edes tablettia mistä kattoa.

 • Näkyi heti tv kuvassa.Jos jefu on parasta paikan päällä niin kuin sanotaan,niin luulis tuomareiden näkevän tilanteet, koska siellä paikan päällä ovat!

 • Joo rähmäykset on kyllä ärsyttäviä jos tuomitaan väärin, koska kuitenkin pallonkantajaa tuijottaa varmasti samaan aikaan aika monta tuomaria. Suomeen tarvittais lisää tuomareita, täältä Gridironista niitä kyllä onneksi löytyy hyvin. Ei muuta ku koulutukseen ja raitapyjamaa päälle!

  Silti suurempi ongelma on mun mielestä tää teknillinen jälkeenjääminen mikä tässä on nyt ilmassa. Vähän hävettää ihan oikeesti ettei tuomareilla oo käytännössä minkäänlaista mahdollisuutta kattoa peliä uusintana. Onhan se ihan paskaa.

 • Videolta useamman kerran hidastelleena, näyttää fumblelta. En usko että kukaan oikeasti voisi sanoa varmasti, oliko fumble vai ei, nähtyään tilanteen kerran normaalinopeudella. Tuomarit näkevät tilanteen vain kerran ilman hidastuksia, ja sitten pitäisi tehdä päätös. Jos kukaan tuomareista ei varmuudella nähnyt, että kyseessä oli fumble, ei voida myöskään tuomita fumblea. Tuomari ei voi muuttaa tuomiota sillä perusteella, että jokin saattoi olla. Videotarkistusta kun ei ole käytössä, mutta video on jälkeenpäin saatavilla, näitä tilanteita vaan tulee.

  Tätäkin asiaa käydään läpi seuraavassa UNC Radiossa aivan varmasti.

 • Ei sitä tarvinnut kelailla..

 • Ihme spekulointia. Tällä kaudella matseja on ratkennut viime sekunneilla monta. Pelejä, jotka olisivat voineet mennä kummin päin vaan. Kuopion ja Roostersin alla parilla pompulla muut voisivat olla miten päin vaan. Ja silti täällä viisastellaan jatkuvuuksilla, pelaajarungoilla, tähtien asennolla perustuen noin muodostuneeseen sarjataulukkoon. Finaalissa ovat Kuopio suosikkina ja Roosters täysosumaa mestaruuteen vaadittuna. Kahdella muulla playoff-jengillä on vain viikko syyskuussa ennen selkäsaunaa. Ihan sama ketkä kaksi muuta ne olisivat.

 • Jos ilman uusintaa pystyi 100% varmuudella näkemään tilanteen, on joko liian suurella egolla varustettu, valehtelija tai loistavaa tuomariainesta.

 • Toisaalta voisi kysyä, lyötkö asiasta vetoa 1:20, että kyseessä ei ole fumble? Eli saat 5e jos en löydä videolta todistetta, mutta mä saan 100e jos löydän?

 • Mä voin tulla tuomariksi.
  Missä kohtaa ottelua fumble tuli?

 • Tuo fumble oli vaan jäävuoren huippu ja sellainen, mikä on todella vaikea saada oikeasti oikein menemään. Hidastuksessa näytti fumblelta. Isompi ongelma oli se, mitä tapahtui Vaasan viimeisellä hyökkäysvuorolla ja heidän kolmanneksi viimeisellä vuorolla. Kaksi kertaa PI sillä kolmanneksi viimeisellä vuorolla jäi viheltämättä. Ne vielä jotenkin voi antaa anteeksi, mutta viimeisen driven kiinnipidot ei. Aivan kamalia tuomioita molemmat. Rumaa toimintaa tältä sivurajatuomarilta, joka oli UNC:n sivurajalla.

 • Nämä menee yleensä loppupeleissä tasan, royals sai vaasa pelissä voiton tuomarien ansiosta nyt tuli pataan.

 • Croko pelissä

 • ”Ne vielä jotenkin voi antaa anteeksi, mutta viimeisen driven kiinnipidot ei.”

  Barrown kiinnipito tuli aika kevyesti, mutta ilmeisesti tulkinta johtui siitä että Barrow oli hetken kädet lohjalaispelaajan rinnassa ja selässä. Toinen kiinnipito oli selvä tapaus. Crusaders pelaajan maahanvienti selkäpuolelta. Noita on koko kesän vihelletty kiinnipitona. Eikä tuo fumblekaan ollut mitenkään selvästi tuomittavissa. Näkyy ehkä päätykameran kuvasta, mutta yksikään tuomari ei ollut samalla linjalla kameran kanssa. Riittää kun joku pelaaja on näkölinjalla peittämässä näkyvyyden pallon irrotessa. Ja niin kuin joku täällä totesi, tuomarien pitää tuomita sen mukaan mitä näkee, ei mitä luulee näkevänsä. (Tuo Barrown kiinnipito saattoi mennä kategoriaan luuli näkevänsä. Tosin ei sitä kukaan tuomari nähnyt toisinkaan, jolloin se olisi voitu liputtaa pois.)

 • Jos käytössä olisi videotarkistus, lopun rähmäys olisi ollut aika selkeästikin nähtävissä. Tässä pari pysäytyskuvaa:
  https://www.screencast.com/t/5dtXVpRZ
  https://www.screencast.com/t/Tk1XCvMr4I3
  Jälkimmäisessä laitoin nuolen osoittamaan palloa, Rojo kantoi sitä omalla oikealla puolellaan, eli kuvassa se on jo selvästi irti. Eikä polvet tai kyynärpää ole vielä lähelläkään maata.

  Tämä on hyvä muistaa seuraavan kerran, kun tuntuu että tuomarin tuomio on UNC:n vastainen. :)

 • Ja kun tässä nyt freimien kelailun makuun päästiin, niin laitetaan vielä yksi: https://www.screencast.com/t/kliXnlrD

  Väittäisin, että jos tuo Vaasan numero 90 ei olisi juossut suoraan tuomarin linjalle, tuomari olisi nähnyt rähmäyksen. Nyt onnistui ajoittamaan juoksunsa UNC:n kannalta täydellisesti. Pienestä se on kiinni.

 • Ihan urpoa vänkäämistä. Royals sai itselleen edullisia spotteja 3/4 down aikaisemmin jne jne. Vaahteraliigan joukkueet sijojen 1-2 alla ovat ihan samaa sontaa kaikki. Turha vinkua.

 • Joku täällä kaipailee teknisiä apuvälineitä tuomareille. Olisihan ne kivoja, mutta… mistä saadaan joka otteluun se 15-20 kameraa ja kuvaajaa, mitkä kuvaavat joka kuvakulmasta koko kentän tapahtumat, ja mistä saadaan sellainen laitteisto mistä tuomarit voivat vaihtaa kamerakulman ja kelata tilanteet freimi kerrallaan.

 • Onhan tuosta jo aiemmin tällä kaudella keskusteltu. Miksi tarvitsisi 15 kameraa? Yksikin kamera on parempi kuin nolla. Laitteistoksi riittää satasen padi, ja tekniikan pojat varmasti pystyvät ottamaan tarvittaessa ruudun kamerafeedeistä (siitä samasta mistä uusinnatkin otetaan) kopiot viimeisestä minuutista tai kahdesta (pientä klippiä helpompi kelailla) ja lähettämään sen sinne padiin. Padissa on vaikka ilmainen videoreplay appi, jolla on sitten kiva kelailla ja suurennella. Padin voi korvata parin sadan läppärillä jos ahdistaa.

  Videotarkistus ei ole ikinä 100%. Sen tarkoitus on vähentää väärin menneitä tuomioita, ja mitä enemmän kameroita ja laatua, sitä useampi virhe saadaan korjattua. Kahdella kameralla ei saada kaikkea, mutta jos sillä saadaan edes selkeimmät korjattua tai mahdollisuus siihen niin eikö se olisi hyvä asia?

  Toki asian tiimoilta on varmasti monta haastetta, mutta väitän että mikäli tahtoa olisi saada videotarkistus vaahteraan, se pystyttäisiin järjestämään.

 • Teknisesti ei varmaan ongelmia videotuomaroinnin rakentamiseen. Ongelmaksi mielestäni tulee kuvauksen tasalaatuisuus. Jotta videotuomaroinnista saisi luotettavaa, pitäisi kuvauksen olla laadukasta ottelusta toiseen. Esim. tällä kaudella Ruudussa nähdyissä peleissä kuvaajien taidoissa ja lajiymmärryksessä on ollut todella paljon heittoa. Lajiymmärryksellä tarkoitan ymmärrystä mitä kentällä tapahtuu tai voi tapahtua yritysten aikana, ei välttämättä sen syvempää knoppitietoutta jefusta. Nyt usein kuvaajat yrittävät seurata palloa ja välillä jää paljon näkymättä. Esim. syötönkiinniotto saattaa jäädä näkymättä. Yritä sitten katsoa videosta tapahtuiko syötönhäirintää vai ei kun kummankaan kameran kuvauksesta ei sitä näe. En näe mitään järkeä videotuomaroinnista jos jossain ottelussa saa laaduksta kuvaa, toisesta taas ei.

 • Eli jos toisessa ottelussa selkeä virhe saataisiin korjattua, sitä ei kannata tehdä koska jossain toisessa ottelussa se ei välttämättä onnistu?

  Toisessa lajissa missä toimin tuomarina, käytetään videotarkistusta. Laitteistona on ollut kallis lisensoitu softa ja hienot kamerat. Valitettavasti tämä kombo aiheuttaa softan kaatumista vähän väliä. Siksi ollaankin siirtymässä ilmaiseen softaan ja webkameroihin, jotka antavat riittävän tarkoituksenmukaisen kuvan ja kaatumiset vähenevät lähes nollaan. Eli aina kyseessä ei ole edes kustannuskysymys.

  Lajista riippumatta videotarkistus noudattaa samaa mekaniikkaa: tuomarin tekemä tuomio voidaan kumota vain, jos videolta saadaan riittävä todistusaineisto. Jos ei saada, ei kumota. Välillä kamerakulma on sellainen, että tilannetta ei kriittisiltä kohdilta näy, välillä tuomari tai urheilija blokkaa kameraa. Silloin todistusaineistoa ei löydy, joten tuomiota ei voida kumota.

  Jos taas laitteisto on kaatunut, tai joku on osunut kameratolppaan (eikä sitä ole huomattu) ja täten koko tilannetta ei näy videolla, luonnollisestikaan tuomiota ei voida kumota. Näissä tapauksissa tilanteessa on valmentajalle palautettu videotarkistuspyyntökortti (eli jefussa se punainen lippu). Suomennettuna, jos molemmat kameramiehet ovat kuvanneet niin ettei tilanne näy, punainen lippu palautetaan. Jos laitteisto ei toimi, lippu palautetaan. Jos päätuomari näkee tilanteen videolta, lippua ei palauteta vaan tuomio kumotaan mikäli videolta näkyy riittävästi todisteita.

  Varmaan isoin haaste on lähetyksen viive. NFL:ssähän joku ehtii nähdä hidastukset yms. ja kertoo päävalmentajalle että lippu kannattaa heittää. Suomessa tätä mahdollisuutta ei ole, joten itse lähtisin varsinkin kokeiluvaiheessa liikenteeseen systeemillä missä valmentajalla on yksi lippu per puoliaika, ja riskiä ei ole. Jos haasto epäonnistuu, menettää lipun muttei aikalisää. Käytetään kausi ja katsotaan palaute ja miten meni.

  Edelleen, jos tahtoa on, haasteet saadaan varmasti ratkaistua. Jos tahtoa ei ole, ongelmia keksitään kyllä.

  Tasapuolisuus ei koskaan toteudu. Onhan meillä nytkin mahdollisuus kumota targeting-ulosajo puoliajalla, jos tuomareille on näyttää todisteet videolta. Kaikissa otteluissa ei ole omaa kuvaajaa, joten kaikilla ei tätä mahdollisuutta ole. Pitäisikö se siis poistaa kaikilta?

  Lähtökohtaisesti syötön vastaanoton häirintää ei videolta katsota. Tai ainakaan tuomioita muuteta. Jos haluaa tietää miksi, niin googlella etsimään keskusteluita kun tämä mahdollisuus tuli käyttöön NFL:ssä. Sen sijaan spotit, fumblet ja oliko pelaaja sisällä vai ulkona ovat ne mihin kotimainenkin systeemi pystyisi vastaamaan. Kaikki nuo liittyvät pallonkantajaan, ja aika hyvin ne Ruudun kuvaajat ovat pysyneet mukana pallonkantajissa.

  Jos tässä despoottina saisi päättää, luultavasti ensimmäisellä kaudella lähtisin mahd. simppelillä systeemillä liikenteeseen, ja rajaisin haastomahdollisuudet juurikin noihin kolmeen asiaan. Spotti, sivuraja, fumble.

  Jos videotarkistuksen mekaniikkaan mennään syvällisemmin, tarkistettavissa oleva asia pitäisi lähtökohtaisesti olla sellainen johon voidaan mustavalkoisesti vastata kyllä tai ei. Tästä syystä esim. kiinnipidot, vastaanoton häirinnät yms. eivät ole haastettavissa, tai muissa lajeissa niihin verrattavat asiat. NFL:ään tuo vastaanoton häirintä lisättiin sen jälkeen, kun playoffeissa kukaan tuomareista ei nähnyt miten rissu lanattiin levyksi kun pallo oli useamman metrin päässä. Käytäntö kuitenkin on, että lähtökohtaisesti sitä ei haastona koskaan hyväksytä, ellei ole suoranainen oikeusmurha. Ja hyvä niin.

 • Edelleenkin toistan, jotta videotuomaroinnista saisi luotettavaa, pitäisi kuvauksen olla laadukasta ottelusta toiseen, etenkin Vaahteraliigassa. Päätuomarin tai videotuomarin pitää voida luottaa siihen että jokaisessa ottelussa kannattaa välillä tarkastaa tai varmistaa videolta. ”Jaa me ollaan tänään täällä missä ei osata kuvata…” Jos mennään niin pitkälle, että päävalmentaja voi haastaa, niin HC:n kin pitää luottaa kuvauksen laatuun. Jos ajatellaan NFL:ää, niin siellä oli kuvattu kymmeniä vuosia pelejä ennen kuin videotuomiot otettiin käyttöön ja siellä oli runsaasti lajin tuntevia kuvaajia/ohjaajia/tuottajia.

  Tuo targetingin kumoamisessa kuvausvastuu/todisteiden esittäminen on joukkueilla itsellään. Kelle tuo kuvausvastuu kuuluu, jos laajempi videotuomarointi otetaan käyttöön? Mistä tuo kuvauksesta vastaava hankkii osaavia kuvaajia?

  Hieman kärjistäen, monen mielestä tuomarointi on nykyisin pelkkää arvuuttelua. Haluammeko lisätä sitä.

  Loppujen lopuksi sonta on pelkkää sontaa, vaikka sieltä joskus löytäisi kultakolikon… Hyvä kasvualusta tosin…😄

 • Tuomaroinnin tavoite olisi saada mahdollisimman moni tuomio oikein. Jos saatavilla olisi keino saada useampi tuomio oikein, en näe logiikkaa vasta-argumentissa. Jos vaikka vääristä tuomioista videoiden avulla saataisiin oikaistua puolet, miten se olisi huonompi tilanne kuin ei yhtään?

  Tottakai keskustelua käytäisiin Ruudun kanssa, ja kuvaajien asema on oleellinen siinä keskustelussa. Edelleen toistan samaa mantraa, onko se haaste johon koitetaan etsiä ratkaisu, vai ongelma jonka takia koko ajatus haudataan?

  Se, mikä suoraan sanottuna ihmetyttää, on ettei KUKAAN ole suhtautunut asiaan positiivisesti. Ei gridironissa eikä sen ulkopuolella. Sen sijaan syitä, miksi ei toimi, on tullutkin sitten sitäkin enemmän. Ja mielestäni esitetyistä syistä yksikään ei ole sellainen, etteikö asiaa kannattaisi tutkia ja pohtia. Ilmeisesti videotarkistuksia ei edes jostain syystä haluta.

 • On mielipide ja on mielipide. Miksi kenenkään pitäisi suhtautua sinun mielipiteeseesi positiivisesti, jos yleisesti nähdään että turhaa ajankulua tsekkailla videoita, joista ehkä jotain näkee ehkä ei ja että sillä voidaan muuttaa tuomiota tai ehkä ei.

  Ehkä Roosters voittaa mestaruuden, ehkä ei. Tai ehkä Steelers, ehkä.

 • En ole videotuomarointia vastaan eli suhtaudun siihen positiivisesti ja sitä kannattaa tukia. En mielestäni ole kirjoittanut sitä vastaan. Haasteena kuitenkin tasalaatuisen videomateriaalin tuottaminen ottelusta toiseen, joiden perusteella voi tehdä jotain päätelmiä. Se on mielestäni suurin ongelma toteutukselle. Huonolla toteutuksella vidotuomarointi luultavimmin haudattaisiin nopeasti parin pelin jälkeen.

  ”Sen sijaan syitä, miksi ei toimi, on tullutkin sitten sitäkin enemmän.”

  Hyvässä kehitysprojektissa tuodaan esille myös kaikki mahdolliset asiat mitkä voivat johtaa huonoon lopputulokseen. Kuinka voi puuttua toimimattomaan syyhyn, jos sitä ei joku tuo ilmi?

  Mutta, that´s all folks! Nimim. kameroita peliin? has left Gridiron! 😎

 • Mä ainakin suhtaudun videotarkistuksiin positiivisesti. Kyyberi selvitti asian hyvin. Jos tarkistuksella saadaan vääriä tuomioita pois, niin siihen pitäisi ehdottomasti pyrkiä. Muutenhan tilanne jatkuu nykyisellään ja tuomareita ei voi arvostella tai kritiikkiä esittää vaikka videoilla näkyy selkeästi virheitä. Yksikin tuomio ratkaisevalla hetkellä voi kääntää ottelun kulun. Oikea tai väärä tuomio.

 • Jos huomen aamulla tulisi soitto, ja liitosta tarjotaan videohaastojärjestelmän konsulttipestiä mahtavalla palkalla, niin äkkiseltään hahmoteltuna prosessihan etenisi seuraavasti:
  – Eri osapuolten (tuomarit, liitto, seurat) kanssa keskustellaan näkemyksistä videohaaston suhteen. Onko siihen halukkuutta, mikä nähdään haasteena yms.
  – Jos tämä näyttää vihreää valoa, selvitetään Ruudun kanssa tekniset mahdollisuudet saada kuvamateriaalia käyttöön.
  – Kun tekniset haasteet on ratkaistu, tuomarivaliokunta laatii videohaaston säännöt. Mitä voi haastaa, miten haastetaan, miten tuomarit toimivat ja miten toimitaan jos laitteisto hajoaa, kuvamateriaalia ei ole yms.
  – Tämän jälkeen pidetään koulutusta tuomareille ja järjestelmää testataan esim. 1-divisioonan ottelussa siten, että se ei vaikuta peliin. Eli pelin ulkopuolella kuvitellaan haasto, ja peliin liittymätön päätuomari suorittaa videotarkistuksen. Tätä kokeilua tehdään eri paikkakunnilla, eri Ruudun lähetyskokoonpanoilla, ja kokemusten jälkeen katsotaan miten se toimii.
  – Kun järjestelmä on saatu riittävän toimivaksi, se otetaan käyttöön vaahteran runkosarjassa. Käytöstä pudotuspeleissä voidaan päättää runkosarjan jälkeen kokemuksien perusteella.
  – Ensimmäisen kauden jälkeen katsotaan jälleen mikä järjestelmässä toimii ja mikä ei.

  Voi olla, että sitä ei saada toimimaan. Voi olla, että se toimii todella hyvin. Luultavasti jotain siltä väliltä. Lähinnä kysymys on, halutaanko asia selvittää. Ja halutaanko jossain vaiheessa valmentajan haasto mukaan otteluihin. Jos halutaan, eiköhän se järjestelmän rakentaminen kannata aloittaa mahd. aikaisin, koska kehitys ja testaus vie joka tapauksessa vähintään 1-2 kautta. Nyt kun Ruutu kuvaa ykköstä, siellä tätä olisi hyvä testata ilman että se vaikuttaa pelitapahtumiin.

  Saatan olla optimisti, mutta toimivan haastojärjestelmän rakentaminen on luultavasti yksinkertaisempaa kuin moni ajattelee. Halua, 1-2 henkilöä lisää (liiton tai tuomareiden puolelta), ja melko pieni rahallinen panostus riittää.

  Tuomarivaliokunta voi ratkaista esimerkiksi suorittaako videon katsomisen päätuomari kentän laidalla, vai erillinen videotuomari katsomossa tai missä onkaan. Aikaa tämä ei vie kauheasti, kun toimitaan esim. seuraavasti: Kun valmentaja heittää punaisen liinan, on yleensä tiedossa mitä tilannetta haasto koskee. Tässä vaiheessa yksi henkilö (liiton tai tuomareiden puolesta) nappaa Ruudun feedistä/tallenteesta pätkän, jossa tilanne näkyy. Sillä välin kun päätuomari käy kysymässä mitä haasto koskee, tämä avustaja/tuomari on laittanut klipin review-ohjelmaan. Täten kun päätuomari/videotuomari on valmiina katsomaan tilannetta, se on samantien katsottavissa. On hyvinkin mahdollista, että videotuomari hoitaa valmistelun ja tilanteen katsomisen, ja on yhteydessä päätuomariin.

  Helppoa ja kivaa.

 • Jos nyt vähän vielä palais helpottamaan/vaikeuttamaan kyyberin konsultointia, niin Ruutu taitaa tarjota vain julkaisualustan. Kuvauksen ja muun tekniikan taitaa tällä hetkellä hoitaa Grassmark, jolta tuo mahdollinen feedi olisi saatavissa.

  Kivaa varmaan, muttei välttämättä kovin helppoa… 😏

 • Itse suhtaudun videotuomarointiin positiivisesti, jos se tehdään samalla tavalla kuin NFL:ssä. Lyhyt tarkistusaika, ja riittävästi laadukkaita kuvakulmia, mistä asiat voidaan tarkistaa nopeasti. Jos Vaahteraliigaa kuvataan kahdella kameralla, ja toinen ei kuvaa tapahtumapaikkaa, niin ei varmasti ole hyötyä videotarkistuksesta. Jos sanotaan, että tarkistuksen tarkoitus on saada mahdollisimman monta tuomiota oikein, niin totta se on, mutta niin kauan kun kalusto ja mahdollisuudet tarkistukseen eivät ole ajan tasalla, niin ei kannata ajatellakaan että videotarkistuksia tarvitsee unelmissaan pyöritellä. Järjestelmän pitää olla tasapuolinen ja toimia hyvin. Nykykalustolla se on todella kaukana siitä.

 • Itse tullee usein katsomossa tarkistettua pelitilanne kännykältä ruutu palvelusta.
  Ihan jo kännykästä näkee usein oliko kyseessä virhe vai ei, on se nyt ihme jos ei tuota pystytä jalostamaan niin että myös tuomarit pystyis noi tarkastamaan.
  Ruudun lähetystä pystyy kelaamaan taaksepäin.

 • Ehkä mä oon kattonu eri pelejä, kun mielestäni kameramiehet ovat enimmäkseen suoriutuneet hyvin. Toki missejä tulee silloin tällöin. Jos haastojuttu jäisi siitä kiinni, ettei kuvaajia saada osaamaan hommaansa, ni pannaan koko pulju kiinni samantien.

 • Liigassa, jossa pelikellon synkronointi tuomareiden, stadionin ja tv-lähetyksen kanssa on mahdoton teknologinen haaste ja täällä haaveillaan videotarkistuksista. Sallikaa mun nauraa

 • Vielä pelikellosta se, ettei kentällä oleva tuomaristokaan luota näkyvään pelikelloon eli sen informaatioon jäljellä olevasta peliajasta.

 • Eli se tuomaroinnin taso mikä meillä toteutuu ei ole riittävä pelin tasoon ja profiiliin? Lajissa, jonka mestaruussarjassa pelaa viime talvena lajin aloittaneita? Ja keski-ikäisiä ukkoja? Jossa tuomarivirheestä voi tulla jollekin paha mieli? Verrattuna esim emämaan miljardivedonlyönteihin ja kaikkiaan voittojen tahalliseen ja huomioarvoon? Nythän jokainen voi itse leikkiä videotuomaria sillä Ruudun näppäimistöllä. Muiden fantasioiden jatkeena.
  Vaahteraliiga on jo lähes ylihienosti esillä, televisioitu, tilastoitu jne. Niille ehkä korkeintaan neljällä numerolla laskettaville ihmisille jotka sitä seuraavat. Millään kentällä tapahtuvalla ei ole niin suurta painoarvoa, ettei sitä voisi jättää tuomariston nähtäväksi ja päätettäväksi. Tästä kuitenkin targeting-tuomion käsittelymahdollisuus pois lukien, koska siinä saatetaan loukata harrastajan oikeutta harrastaa maksamaansa.

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *